Marvel Comics filmlərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Marvel Comics əsasında çəkilmiş bədii film və cizgi filmlərinin siyahısı.

Filmlər[redaktə | mənbəni redaktə et]

Marvel Comics[redaktə | mənbəni redaktə et]

İl Azərbaycan dilində adı Orijinal adı İstehsalçı(lar)
1986 Ördək Hovard Howard the Duck Universal Pictures
1998 Bleyd Blade New Line Cinema
2000 İks-adamlar X-Men 20th Century Fox
2002 Bleyd 2 Blade II New Line Cinema
Hörümçək-adam Spider-Man Columbia Pictures
2003 Qorxusuz Daredevil 20th Century Fox
İks-adamlar 2 X2
Halk Hulk Universal Pictures
2004 Cəzalandırıcı The Punisher Artisan Entertainment
Hörümçək-adam 2 Spider-Man 2 Columbia Pictures
Bleyd: Üçlük Blade: Trinity New Line Cinema
2005 Elektra Elektra 20th Century Fox
Fantastik dördlük Fantastic Four
2006 İks-adamlar: Son müqavimət X-Men: The Last Stand
2007 Kabus yarışçı Ghost Rider Columbia Pictures
Hörümçək-adam 3 Spider-Man 3
Fantastik dörtlük: Gümüş sörfçünün yüksəlişi Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer 20th Century Fox
2008 Dəmir adam Iron Man Marvel Studios
İnanılmaz Halk The Incredible Hulk
Cəzalandırıcı: Müharibə ərazisi Punisher: War Zone Lionsgate Films
2009 İks-adamlar. Başlanğıc. Şimal porsuğu X-Men Origins: Wolverine 20th Century Fox
2010 Dəmir adam 2 Iron Man 2 Marvel Studios
2011 Tor Thor
İks-adamlar: Birinci dərəcə X-Men: First Class 20th Century Fox
Kapitan Amerika: Birinci qisasçı Captain America: The First Avenger Marvel Studios
Kabus yarışçı 2: İntiqam atəşi Ghost Rider: Spirit of Vengeance Columbia Pictures
2012 Qisasçılar The Avengers Marvel Studios
Heyrətamiz Hörümçək-adam The Amazing Spider-Man Columbia Pictures
2013 Dəmir adam 3 Iron Man 3 Marvel Studios
Şimal porsuğu: Ölməzlik The Wolverine 20th Century Fox
Tor: Qaranlıq dünya Thor: The Dark World Marvel Studios
2014 Kapitan Amerika: Qış əsgəri Captain America: The Winter Soldier
Hörümçək-adam: Yüksək gərginlik The Amazing Spider-Man 2 Columbia Pictures
İks-adamlar: Gələcəyin keçmiş günləri X-Men: Days of Future Past 20th Century Fox
Qalaktika mühafizəçiləri Guardians of the Galaxy Marvel Studios
2015 Qisasçılar: Altron dövrü Avengers: Age of Ultron
Qarışqa-adam Ant-Man
Fantastik dördlük Fantastic Four 20th Century Fox
2016 Dedpul Deadpool
Kapitan Amerika: Vətəndaş müharibəsi Captain America: Civil War Marvel Studios
İks-adamlar: Apokalipsis X-Men: Apocalypse 20th Century Fox
Doktor Strenc Doctor Strange Marvel Studios
2017 Loqan Logan 20th Century Fox
Qalaktika mühafizəçiləri 2 Guardians of the Galaxy Vol. 2 Marvel Studios
Hörümçək-adam: Evə qayıdış Spider-Man: Homecoming Columbia Pictures /

Marvel Studios

Tor: Raqnarök Thor: Ragnarok Marvel Studios
2018 Qara pantera Black Panther
Qisasçılar: Sonsuzluq savaşı Avengers: Infinity War
Dedpul 2 Deadpool 2 20th Century Fox
Qarışqa-adam və Eşşək arısı Ant-Man and the Wasp Marvel Studios
Venom Venom Columbia Pictures
2019 Kapitan Marvel Captain Marvel Marvel Studios
Qisasçılar: Final Avengers: Endgame
Qara simurq Dark Phoenix 20th Century Fox
Hörümçək-adam: Evdən uzaqda Spider-Man: Far From Home Columbia Pictures /

Marvel Studios

2020 Yeni mutantlar The New Mutants 20th Century Studios
2021 Qara dul Black Widow Marvel Studios
Şan-Çi və on halqa əfsanəsi Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
Venom 2 Venom: Let There Be Carnage Columbia Pictures
Əbədilər Eternals Marvel Studios
Hörümçək-adam: Evə yol yoxdur Spider-Man: No Way Home Columbia Pictures /

Marvel Studios

2022 Morbius Morbius Columbia Pictures
Doktor Strenc: Dəliliklərin multikainatında Doctor Strange in the Multiverse of Madness Marvel Studios
Tor: Sevgi və ildırım Thor: Love and Thunder
Gələcək filmlər
2022 Qara pantera: Vakanda əbədi Black Panther: Wakanda Forever Marvel Studios
2023 Ovçu Kreyven Kraven the Hunter Columbia Pictures
Qarışqa-adam və Eşşək arısı: Kvantmaniya Ant-Man and the Wasp: Quantumania Marvel Studios
Qalaktika mühafizəçiləri 3 Guardians of the Galaxy Vol. 3
Marvellər The Marvels

Icon Comics[redaktə | mənbəni redaktə et]

Gnome-searchtool.svg Əsas məqalə: Icon Comics
İl Azərbaycan dilində adı Orijinal adı İstehsalçı(lar)
2010 Zəhmli Kick-Ass Marv Films / Plan B Entertainment
2013 Zəhmli 2 Kick-Ass 2
2015 Kingsman: Məxfi xidmət Kingsman: The Secret Service Marv Films / Cloudy Productions / Shangri-La Entertainment / TSG Entertainment
2017 Kingsman: Qızıl dairə Kingsman: The Golden Circle Marv Films / Cloudy Productions / TSG Entertainment
2021 The King's Man The King's Man Marv Studios / Cloudy Productions

Malibu Comics[redaktə | mənbəni redaktə et]

Gnome-searchtool.svg Əsas məqalə: Malibu Comics
İl Azərbaycan dilində adı Orijinal adı İstehsalçı(lar)
1997 Qara geyimli adamlar Men in Black Columbia Pictures / Amblin Entertainment / Parkes + MacDonald Productions
2002 Qara geyimli adamlar 2 Men in Black II
2012 Qara geyimli adamlar 3 Men in Black 3 Columbia Pictures / Amblin Entertainment / P+M Image Nation / Hemisphere Media Capital
2019 Qara geyimli adamlar: Beynəlxalq Men in Black: International Columbia Pictures / Amblin Entertainment / Parkes + MacDonald Productions / Image Nation / Tencent Pictures

Cizgi filmləri[redaktə | mənbəni redaktə et]

İl Azərbaycan dilində adı Orijinal adı İstehsalçı
2014 Qəhrəmanlar şəhəri Big Hero 6 Walt Disney Animation Studios
2018 Hörümçək-adam: Hörümçək-kainata doğru Spider-Man: Into the Spider-Verse Sony Pictures Animation
Gələcək cizgi filmləri
2023 Hörümçək-adam: Hörümçək-kainatın arasında Spider-Man: Across the Spider-Verse Sony Pictures Animation
2024 Hörümçək-adam: Hörümçək-kainatın arxasında Spider-Man: Beyond the Spider-Verse

Gəlir[redaktə | mənbəni redaktə et]

Başlıq Distribütor(lar) İlk baxış tarixi (ABŞ) Büdcə (milyon) Gəlir[1]
İlk həftə (Şimali Amerika) Şimali Digər ərazilər Dünya üzrə
Howard the Duck Universal Pictures August 1, 1986 $37 $5,070,136 $16,295,774 $21,667,000 $37,962,774
Blade New Line Cinema August 21, 1998 $45 $17,073,856 $70,087,718 $61,095,812 $131,183,530
X-Men 20th Century Fox July 14, 2000 $75 $54,471,475 $157,299,717 $139,039,810 $296,339,527
Blade II New Line Cinema March 22, 2002 $54 $32,528,016 $82,348,319 $72,661,713 $155,010,032
Spider-Man Sony Pictures May 3, 2002 $139 $114,844,116 $403,706,375 $418,002,176 $821,708,551
Daredevil 20th Century Fox February 14, 2003 $78 $40,310,419 $102,543,518 $76,636,200 $179,179,718
X2 May 2, 2003 $110 $85,558,731 $214,949,694 $192,761,855 $407,711,549
Hulk Universal Pictures June 20, 2003 $137 $62,128,420 $132,177,234 $113,183,246 $245,360,480
The Punisher Lionsgate Films April 16, 2004 $33 $13,834,527 $33,810,189 $20,889,916 $54,700,105
Spider-Man 2 Sony Pictures June 30, 2004 $200 $88,156,227 $373,585,825 $415,390,628 $788,976,453
Blade: Trinity New Line Cinema December 8, 2004 $65 $16,061,271 $52,411,906 $76,493,460 $128,905,366
Elektra 20th Century Fox January 14, 2005 $43 $12,804,793 $24,409,722 $32,271,844 $56,681,566
Fantastic Four July 8, 2005 $100 $56,061,504 $154,696,080 $175,883,639 $330,579,719
X-Men: The Last Stand May 26, 2006 $210 $102,750,665 $234,362,462 $224,997,093 $459,359,555
Ghost Rider Sony Pictures February 16, 2007 $110 $45,388,836 $115,802,596 $112,935,797 $228,738,393
Spider-Man 3 May 4, 2007 $258 $151,116,516 $336,530,303 $554,341,323 $890,871,626
Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer 20th Century Fox June 15, 2007 $130 $58,051,684 $131,921,738 $169,991,393 $301,913,131
Iron Man Paramount Pictures May 2, 2008 $140 $98,618,668 $318,412,101 $266,762,121 $585,174,222
The Incredible Hulk Universal Pictures June 13, 2008 $150 $55,414,050 $134,806,913 $128,620,638 $263,427,551
Punisher: War Zone Lionsgate Films December 5, 2008 $35 $4,271,451 $8,050,977 $2,049,059 $10,100,036
X-Men Origins: Wolverine 20th Century Fox May 1, 2009 $150 $85,058,003 $179,883,157 $193,179,707 $373,062,864
Iron Man 2 Paramount Pictures May 7, 2010 $200 $128,122,480 $312,433,331 $311,500,000 $623,933,331
Thor May 6, 2011 $150 $65,723,338 $181,030,624 $268,295,994 $449,326,618
X-Men: First Class 20th Century Fox June 3, 2011 $160 $55,101,604 $146,408,305 $207,215,819 $353,624,124
Captain America: The First Avenger Paramount Pictures July 22, 2011 $140 $65,058,524 $176,654,505 $193,915,269 $370,569,774
Ghost Rider: Spirit of Vengeance Sony Pictures February 17, 2012 $57 $22,115,334 $51,774,002 $80,789,928 $132,563,930
The Avengers Walt Disney Studios Motion Pictures May 4, 2012 $220 $207,438,708 $623,357,910 $895,455,078 $1,518,812,988
The Amazing Spider-Man Sony Pictures July 3, 2012 $230 $62,004,688 $262,030,663 $495,900,000 $757,930,663
Iron Man 3 Walt Disney Studios Motion Pictures May 3, 2013 $200 $174,144,585 $409,013,994 $805,797,258 $1,214,811,252
The Wolverine 20th Century Fox July 26, 2013 $120 $53,113,752 $132,550,960 $282,271,394 $414,828,246
Thor: The Dark World Walt Disney Studios Motion Pictures November 8, 2013 $170 $85,737,841 $206,362,140 $438,209,262 $644,571,402
Captain America: The Winter Soldier April 4, 2014 $170 $95,023,721 $259,766,572 $454,497,695 $714,264,267
The Amazing Spider-Man 2 Sony Pictures May 2, 2014 $255 $91,608,337 $202,853,933 $506,128,390 $708,982,323
X-Men: Days of Future Past 20th Century Fox May 23, 2014 $200 $90,823,660 $233,921,534 $513,941,241 $747,862,775
Guardians of the Galaxy Walt Disney Studios Motion Pictures August 1, 2014 $170 $94,320,883 $333,176,600 $440,152,029 $773,328,629
Big Hero 6 November 7, 2014 $165 $56,215,889 $222,527,828 $435,300,000 $657,827,828
Avengers: Age of Ultron May 1, 2015 $250 $191,271,109 $459,005,868 $946,397,826 $1,405,403,694
Ant-Man July 17, 2015 $130 $57,225,526 $180,202,163 $339,109,802 $519,311,965
Fantastic Four 20th Century Fox August 7, 2015 $120 $25,685,737 $56,117,548 $111,765,333 $167,882,881
Deadpool February 12, 2016 $58 $132,434,600 $363,070,709 $420,042,270 $783,112,979
Captain America: Civil War Walt Disney Studios Motion Pictures May 6, 2016 $250 $179,139,142 $408,084,349 $745,220,146 $1,153,304,495
X-Men: Apocalypse 20th Century Fox May 27, 2016 $178 $65,769,562 $155,442,489 $388,491,616 $543,934,105
Doctor Strange Walt Disney Studios Motion Pictures November 4, 2016 $165 $85,058,311 $232,641,920 $445,076,475 $677,718,395
Logan 20th Century Fox March 3, 2017 $97 $88,411,916 $226,277,068 $390,518,532 $616,795,600
Guardians of the Galaxy Vol. 2 Walt Disney Studios Motion Pictures May 5, 2017 $200 $146,510,104 $389,813,101 $473,942,950 $863,756,051
Spider-Man: Homecoming Sony Pictures July 7, 2017 $175 $117,027,503 $334,201,140 $545,965,784 $880,166,924
Inhumans IMAX Entertainment September 1, 2017 yoxdur $1,500,000 $1,521,787 $1,330,495 $2,852,282
Thor: Ragnarok Walt Disney Studios Motion Pictures November 3, 2017 $180 $122,744,989 $315,058,289 $538,918,837 $853,977,126
Black Panther February 16, 2018 $200 $202,003,951 $700,059,566 $646,853,595 $1,346,913,161
Avengers: Infinity War April 27, 2018 $316 $257,698,183 $678,815,482 $1,369,544,272 $2,048,359,754
Deadpool 2 20th Century Fox May 18, 2018 $110 $125,507,153 $324,591,735 $460,455,185 $785,046,920
Ant-Man and the Wasp Walt Disney Studios Motion Pictures July 6, 2018 $162 $75,812,205 $216,648,740 $406,025,399 $622,674,139
Venom Sony Pictures October 5, 2018 $100 $80,255,756 $213,515,506 $641,498,448 $855,013,954
Spider-Man: Into the Spider-Verse December 14, 2018 $90 $35,363,376 $190,241,310 $185,299,521 $375,540,831
Captain Marvel Walt Disney Studios Motion Pictures March 8, 2019 $152 $153,433,423 $426,829,839 $701,444,955 $1,128,274,794
Avengers: Endgame April 26, 2019 $356 $357,115,007 $858,373,000 $1,937,901,401 $2,797,800,564
Dark Phoenix 20th Century Fox June 7, 2019 $200 $32,828,348 $65,845,974 $186,597,000 $252,442,974
Spider-Man: Far From Home Sony Pictures July 2, 2019 $160 $92,579,212 $390,532,085 $741,395,911 $1,131,927,996
The New Mutants 20th Century Studios August 28, 2020 $67 $7,037,017 $23,855,569 $24,819,497 $48,675,066
Black Widow Walt Disney Studios Motion Pictures July 9, 2021 $200 $80,366,312 $183,651,665 $195,979,696 $379,631,351
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings September 3, 2021 $150 $75,388,688 $224,543,292 $207,700,000 $432,243,292
Venom: Let There Be Carnage Sony Pictures October 1, 2021 $110 $90,033,210 $213,550,366 $288,500,000 $502,050,366
Eternals Walt Disney Studios Motion Pictures November 5, 2021 $200 $85,021,497 $164,870,234 $237,194,665 $402,064,899
Spider-Man: No Way Home Sony Pictures December 17, 2021 $200 $260,138,569 $804,667,830 $1,088,000,000 $1,892,667,830
Morbius April 1, 2022 $75–83 $39,005,895 $73,865,530 $90,000,000 $163,865,530
Doctor Strange in the Multiverse of Madness Walt Disney Studios Motion Pictures May 6, 2022 $200 $187,420,998 $411,045,982 $542,920,956 $953,966,938
Thor: Love and Thunder July 8, 2022 $200 $144,165,107 $144,165,107 $159,175,140 $303,340,247
Total $8,899 $6,059,079,114 $16,463,060,462 $25,238,234,014 $41,701,300,358
Average $142.352 $83,992,268 $228,139,366 $344,915,384 $573,054,859

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. "Box Office Mojo Franchises – Marvel Comics". Boxofficemojo.com. October 25, 2013 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: October 24, 2013.

Xarici keçidlər[redaktə | mənbəni redaktə et]