Memar Əcəmi-2 metrostansiyasında sərgilənən rəsm əsərlərinin reproduksiyalarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Memar Əcəmi-2 metrostansiyasında sərgilənən rəsm əsərlərinin reproduksiyalarının siyahısıBakı Metropoliteninin Bənövşəyi xəttinin stansiyası olan Memar Əcəmi-2 metrostansiyasında 2016-cı ilin dekabr ayından bəri sərgilənən dünya rəssamlarının rəsm əsərlərinin reproduksiyalarından ibarətdir[1].

Rəssam Rəsmin adı Çəkildiyi vaxt Texniki göstəriciləri Saxlanıldığı muzey
İeronim Bosx "Dünyəvi nemətlər bağı" 1500-1510-cu illər Ağac, yağlı boya 389,005x220 sm Prado muzeyi
Karl Pavloviç Brüllov "Pompeyin son gecəsi" 1830-1833-cü illər Kətan, yağlı boya 45,5x151 sm Dövlət Rus Muzeyi, Sankt-Peterburq
Vinsent van Qoq "Ulduzlu gecə" 1889-cu il Kətan, yağlı boya 73,7x92,1 sm Müasir İncəsənət Muzeyi, Nyu-York
Vinsent van Qoq "Günəbaxanlar" 1888-ci il Kətan, yağlı boya 92x73 sm London Milli Qalereyası, London
Sandro Bottiçelli "Veneranın doğulması" 1482-1486-cı illər Kətan, tempera. 172,5x278,5 sm Uffitsi, Florensiya
Leonardo da Vinçi "Xanım Liza Cakondanun portreti" və ya "Mona Liza" 1503-1519-cu illər Taxta (qovaq), yağlı boya 76,8x53 sm Luvr, Paris
Leonardo da Vinçi "Madonna Litta" 1490-1491-ci illər Kətan (ağacdan köçürülüb), tempera 42x33 sm. Ermitaj, Sankt-Peterburq
Leonardo da Vinçi "Xəlvəti şam yeməyi" 1495-1498-ci illər 460x880 sm Santa-Mariya-delle-Qratsiye, Milan
Edvard Munk "Fəryad" 1893-cü il Karton, yağlı boya, tempera, pastel 91x73,5 sm Milli qalereya, Oslo.
Rembrandt "Gecə gözətçiləri" 1642-ci il Kətan, yağlı boya. 363x437 sm Dövlət Muzeyi, Amsterdam.
Rembrandt "Sərsəri oğulun qayıdışı" Təxminən 1666-69-cu illər Kətan, yağlı boya. 260x203 sm. Ermitaj, Sankt-Peterburq
Pyer Oqüst Renuar "Mulen de la Qalettdə rəqs gecəsi" 1876-cı il Kətan, yağlı boya 131x175 sm Orse Muzeyi, Paris
Pyer Oqüst Renuar "Aktrisa Janna Samarinin portreti" 1877-ci il Kətan, yağlı boya. 56x46 sm Puşkin Muzeyi, Moskva
Qustav Klimt "Busə" 1907-1908-ci illər Kətan, yağlı boya. 180x180 sm Belveder qalereyası. Vyana
Qustav Klimt "Həyat və Ölüm" 1908-1911-ci ilər Kətan, yağlı boya. 178x198 sm Leopoldun kolleksiyası. Vyana
Qustav Klimt "Adel Blox – Bauerin portreti" 1907-ci il Kətan, yağlı boya. 138x138 sm Yeni qalereya, Nyu York
Rafael "Sikstin madonnası" 1512-1513-cü illər Kətan, yağlı boya. 256x196 sm Qədim ustadlar qalereyası, Drezden
İvan ŞişkinKonstantin Savitski "Şam meşəsinin sabahı" 1889-cu il Kətan, yağlı boya. 139x213 sm Tretyakov qalereyası, Moskva
Jorj-Pyer Söra "Qrand-Jatt adasında bazar günü" 1884-1886-cı illər Kətan, yağlı boya. 207x308 sm İncəsənət İnstitutu, Çikaqo
Fransisko Qoyya "Geyimli maxa" Təxminən 1800-1805-ci illər Kətan, yağlı boya. 97x190 sm Prado Muzeyi, Madrid
Fransisko Qoyya "Kral IV Karlın ailəsi" 1800-1801-ci illər Kətan, yağlı boya. 280x336 sm Prado Muzeyi, Madrid
Antonis van Deyk "Samson və Dalila" 1618-1620-ci illər Kətan, yağlı boya Dalviçin rəsm qalereyası, London, Böyük Britaniya
Antonis van Deyk "I Karlın atlı portreti" 1637-1638-ci illər Kətan, yağlı boya Milli qalereya, London, Böyük Britaniya
Piter Paul Rubens "Romul, Rem və dişi canavar" 1616-cı il 210x212 sm, kətan, yağlı boya Kapitoli pinakotekası, Roma
Dieqo Velaskes "Meninlər" ("Freylinalar") və ya "IV Filippin ailəsi" 1656-cı il Kətan, yağlı boya 318x276 sm Prado Muzeyi, Madrid
Yan Vermeyer "Mirvari sırğalı qız" təxminən 1665-ci il Kətan, yağlı boya, 44,5x39 sm Mauritshöys, Haaqa
HedaVillem Klas "Dəniz xərçəngi natürmortu" 1648-ci il Kətan, yağlı boya 118x118 sm Dövlət Ermitajı
Vasili İvanoviç Surikov "Strelets edamının sabahı" 1881-ci il Kətan, yağlı boya 218x379 sm Dövlət Tretyakov qalereyası, Moskva
Vasili İvanoviç Surikov "Boyar qadını Morozova" 1884-1887-ci illər Kətan, yağlı boya. 304x587,5 sm. Dövlət Tretyakov qalereyası, Moskva
İlya Yefimoviç Repin "Volqa yedəkçiləri" 1872-1873-cü illər Kətan, yağlı boya. 131,5x281 sm Rusiya Dövlət Muzeyi, Sankt-Peterburq
İlya Yefimoviç Repin İvan Qroznı və onun oğlu İvan 1581-ci il noyabrın 16-da. 1883-1885-ci illər Kətan, yağlı boya. 199,5x254 sm Dövlət Tretyakov Qalereyası, Moskva
Mark Şaqal "Gəzinti" 1918-ci il Kətan, yağlı boya. Ölçüləri 169,6x163,4 sm Russian Museum, St.Peterburg, Russia
Eduard Mane "Otluqda səhər" 1863-cü il Kətan, yağlı boya, 208x264,5 sm Orse Muzeyi, Paris
Eduard Mane "Foli-Berjerdəki bar" 1882-ci il Kətan, yağlı boya, 96x130 sm Kurtonun incəsənət institutu, London
Titsian "Xaçın daşınması" 1565-ci il Kətan, yağlı boya, 89,5x77 sm Ermitaj, Sankt-Peterburq
Titsian "Qeysərin dinarı" 1516-cı il Kətan, yağlı boya, 75x56 sm Qədim ustadlar qalereyası, Drezden
Cekson Pollok "№5, 1948." 1948-ci il Lifli ağac lövhə, yağlı boya 243,8x121,9 sm Fərdi kolleksiya, Nyu York
Pol Sezann "Bəzəkli natürmort" 1889-cu il Ermitaj, Sankt-Peterburq
Katsusika Xokusay "Kanaqavada böyük dalğa" 1823-1831-ci illər Kağız, mürəkkəb, sulu boyalar. Qravyura 25,4x38,1 sm Metropolitan-muzeyi, Nyu York
Pablo Pikasso "Gernika" 1937-ci il Kətan, yağlı boya, 349x776 sm Kraliça Sofiya muzeyi, Madrid
Salvador Dali "Yaddaşın dəyişməzliyi" 1931-ci il Kətan, yağlı boya, 24x33 sm Müasir İncəsənət Muzeyi, Nyu York
Yan van Eyk "Ər-arvad Arnolfinilərin portreti" 1434-cü il Palıd lövhəsi, yağlı boya, 81,8x59,7 sm London Milli Qalereyası, London
Böyük Piter Breygel "Korlar haqqında hekayət" 1568-ci il Kətan, yağlı boya. 86x154 sm Kapodimonte Muzeyi, Neapol
Mixail Vasilyeviç Nesterov "Gənc Varfolemeyin xəyallanması" 1889-1890-cı illər Kətan, yağlı boya. 160-211 sm Dövlət Tretyakov qalereyası, Moskva
Klod Mone "Təəssürat. Yüksələn günəş" 1872-ci il Kətan, yağlı boya, 48x63 sm Marmottan-Mone Muzeyi, Paris
Klod Mone "Zanbaqlı nohur" 1899-cu il Kətan, yağlı boya Milli qalereya, London
Kazimir Maleviç "Suprematizm" 1915-1916-cı illər F.A.Kovalenko adına Krasnodar Diyar Rəssamlıq Muzeyi
Ejen Delakrua "Xalqı irəli aparan azadlıq" 1830-cu il Kətan, yağlı boya, 260x325 sm Luvr-Lans, Lans
Anri Matiss "Rəqs" 1910-cu il Kətan, yağlı boya, 260x391 sm Dövlət Ermitajı, Sankt-Peterburq
Mixail Aleksandroviç Vrubel "İblis oturub" 1890-cı il Kətan, yağlı boya. 114x211 sm Tretyakov qalereyası, Moskva
Mixail Aleksandroviç Vrubel "Şahzadə qız - Qu quşu" 1900-cü il Kətan, yağlı boya. 142,5x93,5 sm Dövlət Tretyakov qalereyası, Moskva
İsaak Levitan "Mart" 1895-ci il Kətan, yağlı boya. 60x75 sm Dövlət Tretyakov qalereyası, Moskva
İsaak Levitan "Əbədi sükunətdə" 1894-cü il Kətan, yağlı boya. 150x206 sm Dövlət Tretyakov qalereyası, Moskva
Cüzeppe Arçimboldo "Vertumn obrazında imperator II Rudolfun portreti" Təxminən 1590-cı il Ağac, yağlı boya. 68x56 sm Skokloster sarayı, Stokholm
El Qreko "Qraf Orqasın dəfni" 1586-1588-ci illər Kətan, yağlı boya. 480x360 sm Toledo, San-Tome kilsəsi
Endrü Uayet "Kristinanın dünyası" 1948-ci il Ağac, tempera. 81x122 sm Müasir İncəsənət Muzeyi, Nyu York
Karavadco "Ud çalan qız" Təxminən 1595-ci il Kətan, yağlı boya. 100x126,5 sm Metropolitan Muzeyi, Nyu York
Vasili Vereşagin "Müharibənin apofeozu" 1871-ci il Kətan, yağlı boya. 127x197 sm Dövlət Tretyakov qalereyası, Moskva
Aleksey Kondratyeviç Savrasov "Dolaşalar qayıdıb" 1871-ci il Kətan, yağlı boya. 62x48,5 sm Dövlət Tretyakov qalereyası, Moskva
Kuzma Petrov-Vodkin "Qırmızı atın çimdirilməsi" 1912-ci il Kətan, yağlı boya. 160x186 sm Dövlət Tretyakov qalereyası, Moskva
Endi Uorhol "Mavi Merilin" 1962-ci il Teyt Modern qalereyası
İvan Kramskoy "Naməlum qadın" 1883-cü il Kətan, yağlı boya. 75,5x99 sm Tretyakov qalereyası, Moskva
Viktor Vasnetsov "Bahadırlar" 1881-1898-ci illər Kətan, yağlı boya. 292,3x446 sm Dövlət Tretyakov qalereyası, Moskva
Amedeo Modilyani "Janna Ebuternın portreti" 1918-ci il Kətan, yağlı boya. 100,3x64,5 sm Norton Simon Museum, Pasadena, CA, USA
Rene Maqritt "Bəşər oğlu" 1964-cü il Kətan, yağlı boya. 116x89 sm Özəl kolleksiya
Edqar Deqa "Mavi rəqqasələr" 1897-ci il Kağız, pastel. 65x65 sm A.S.Puşkin adına İncəsənət Muzeyi, Moskva
Tuluz-Lotrek "Mulen Ruj" 1891-ci il Poster
Mikelancelo "Adəmin yaradılması" Təxminən 1511-ci il freska. 280x570 sm Sikstin kapellası, Vatikan
Valentin Serov "Şaftalılı qız" 1887-ci il Kətan, yağlı boya. 91x85 sm Dövlət Tretyakov qalereyası, Moskva
Böyük Piter Breygel "Babil qülləsi" 1563-cü il Ağac, Yağlı boya 114x155 sm İncəsənət tarixi muzeyi, Vyana
Albrext Dürer "Avtoportret, 1500" 21 may 1471-ci il - 6 aprel 1528-ci il Qədim Pinakateka, Münhen
Sandro Bottiçelli "Avtoportret" 1 mart 1445-ci il - 17 may 1510-cu il İtaliya
Leonardo da Vinçi "Avtoportret" 15 aprel 1452-ci il - 2 may 1519-cu il Florensiya Respublikası
Pablo Pikasso "Palitralı avtoportret" 1906-cı il. 25 oktyabr 1881-ci il - 8 aprel 1973-cü il Filadelfiya Rəssamlıq Muzeyi, ABŞ
Eqon Şile "Fizalisli Avtoportret" 12 iyun 1890-cı il - 31 oktyabr 1918-ci il Leopold Muzeyi, Avstriya
Piter Paul Rubens "Avtoportret", 1623 28 iyun 1577-ci il - 30 may 1640-cı il Barokko Brabant
Cüzeppe Arçimboldo "Avtoportret", 1575. 1526 (27) –cı il- 11 iyul 1593-cü il Milan hersoqluğu
Vinsent Van Qoq "Fetr şlyapalı avtoportret", 1687-1688-ci illər. 30 mart 1853-cü il - 29 iyul 1890-cı il Niderland rəssamı - postimpressionist
Rafael Santi "Avtoportret" 28 mart 1483-cü il - 27 mart 1520-ci il İtaliya
Rembrandt "Avtoportret", 1665-1669. 15 iyul 1606-cı il - 4 oktyabr 1669-cu il Kenvud-haus, London
Zinaida Serebryakova "Bəzək-düzək vaxtı Avtoportret", 1909-cu il 1884-1967-cu illər Kətan, yağlı boya. 75-65 sm Dövlət Tretyakov qalereyası, Moskva
Frida Kalo "Avtoportret". 6 iyul 1907-ci il- 13 iyul 1954-cü il Meksika
Böyük Lukas Kranax "Avtoportret", 1550-ci il. Uffitsi Qalereyası, Florensiya 4 oktyabr 1472-ci il - 16 oktyabr 1553-cü il Müqəddəs Roma imperiyası
Ejen Anri Pol Qogen "Şlyapalı avtoportret" 1893-cü il. Kətan, yağlı boya. 46x38 sm Orse muzeyi
Kazimir Severinoviç Maleviç "Avtoportret", 1933-cü il. 23 fevral 1879-cu il - 15 may 1935-ci il Rusiya imperiyası, SSRİ

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

Mənbə[redaktə | əsas redaktə]