Miroslav Klozenin milli komandada vurduğu qolların siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Klose playing in the 2014 World Cup Final

Miroslav Kloze 2001-2014-cü illər ərzində keçirdiyi 137 oyunda vurduğu 71 qol ilə Almaniya millisinin tərkibində ən çox qol vurmuş futbolçudur. O, həmçinin 20022014-cü illər aralığında FİFA Dünya Kubokunda keçirdiyi 24 matçda 16 qol vurmaqla FİFA Dünya Kubokunun bombardiri adına sahib olmuşdur. Milli komandada iştirak etdiyi 13 il ərzində onun qol vurduğu heç bir matçda Almaniya millisi məğlub olmamışdır.

Kloze millidə qol hesabını debüt matçında FİFA Dünya Kuboku 2002 seçmə mərhələsində Albaniyaya qarşı keçirilmiş və 2-1 hesabı ilə qalib gəldikləri oyunda açdı. 2002-ci ilin fevralın 13-də Kayzerslautern şəhərində yerləşən Fritz-Valter stadionunda İsrail üzərində 7-1 hesablı qələbədə o, rəsmi matçlarda ilk şəxsi Avstriya millisinin 6-2 hesablı məğlub edildiyi matçda ikinci het-trikə imza atdı. 2002-ci ildə iştirak etdiyi ilk FİFA Dünya Kuboku turnirinin yekununda 5 qol ilə Rivaldo ilə birgə turnirin ikinci ən çox qol vurmuş oyunçusu adını qazandı. Onun turnirdə qol hesabı isə Sapporo Doum stadionunda Səudiyyə Ərəbistanına qarşı keçirilmiş oyunda het-trik ilə başladı ki, həmin matçda Almaniya millisi 8-0 hesablı qələbə qazandı.

Kloze 2006 FİFA Dünya Kubokunun açılış oyununda 2 dəfə fərqlənərək yekunda millisinin Kosta-Rika üzərindı 4-2 hesablı qələbəsini təmin etdi həmçinin qrupun son oyununda Ekvador millisinin qapısından 2 top keçirməyə müvəffəq oldu. O, iştirak etdiyi sayca ikinci Dünya Kuboku turnirini 5 qol ilə başa vurdu və nəticədə turnirin FİFA Dünya Kuboku Qızıl Buts mükafatını qazandı. 2008-ci il 10 sentyabrda 2010 FİFA Dünya Kuboku seçmə mərhələsində səfərdə Finlandiya ilə 3-3 hesabı ilə bitən oyunda bir daha het-trikə imza atdı. Cənubi Afrikada keçirilmiş mundialda isə 4 qol vurdu ki, bunlardan ikisi yarımfinal mərhələsində Argentina ilə keçirilən və 4-0 hesabı ilə yekunlanan oyunda vuruldu. Bu matç həmçinin onun millidə 100-cü oyunu oldu. 2014-cü ilin 6 iyun tarixində isə Kloze millidə keçirdiyi 132-ci oyunda 69-cu qolunu vurdu. Mayns şəhərində keçirilmiş yoldaşlıq oyununda Almaniya millisi Ermənistan üzərində 6-1 hesablı qələbə qazandı. Bu nəticədən sonra o, Herd Müllerin 62 oyunda vurduğu 68 qol rekordunu təzələmiş oldu. Bundan əlavə Kloze 2014 FİFA Dünya Kuboku turnirində daha 2 dəfə fərqlənərək yekunda 137 oyuna 71 dəfə fərqlənməklə milli karyerasını başa vurdu. Onun sonuncu qolu ev sahibi Braziliya millisinə qarşı keçirilmiş Braziliya – Almaniya matçında vuruldu ki, beləcə o, turnirin rekord bombardiri olan Ronaldonu qabaqlayaraq Dünya Kubokunda vurduğu qolların sayını 16-ya çatdırdı.

Əlavə olaraq Dünya Kuboku final turnirlərində vurduğu 16 qoldan savayı Kloze seçmə mərhələlərdə 13 qol vurmuşdur. Həmçinin UEFA Avropa Çempionatının final mərhələsində 3 qol seçmə mərhələlərdə isə 16 qol vurmuşdur. Vurduğu qolların 23-ü yoldaşlıq oyunlarında vurulmuşdur. Ən çox qol vurduğu millilərin siyahısına 6 qol ilə Avstriya 5 qol ilə Azərbaycan və İsveç yığmaları daxildir.

Qollar[redaktə | əsas redaktə]

"Hesab" Klozenin qolundan sonra matçdakı hesabı göstərir. "Hesab" və "Nəticə" siyahısında Almaniyanın nəticəsi ilk olaraq göstərilmişdir.[1][2]

International goals scored by Miroslav Klose
No. Tarix İşt Məkan Rəqib Hesab Nəticə Yarış Ref.
1. 24 Mart 2001 1 Bay-Arena, Leverkusen, Almaniya Albaniya Albaniya 2–1 2–1 2002 FİFA Dünya Kubokunun Avropa seçmə mərhələsi [3]
2. 28 Mart 2001 2 Olimpiya, Afina, Yunanıstan  Yunanıstan 3–2 4–2 2002 FİFA Dünya Kubokunun Avropa seçmə mərhələsi [4]
3. 13 Fevral 2002 8 Fritz-Valter, Kayzerslautern, Almaniya  İsrail 1–1 7–1 Yoldaşlıq oyunu [5]
4. 2–1
5. 4–1
6. 18 May 2002 12 Bay-Arena, Leverkusen, Almaniya Avstriya Avstriya 1–0 6–2 Yoldaşlıq oyunu [6]
7. 2–0
8. 4–2
9. 1 İyun 2002 13 Sapporo Doum, Sapporo, Yaponiya Səudiyyə Ərəbistanı Səudiyyə Ərəbistanı 1–0 8–0 2002 FİFA Dünya Kuboku [7]
10. 2–0
11. 5–0
12. 5 İyun 2002 14 Kaşima stadionu, Kaşima, Yaponiya İrlandiya İrlandiya 1–0 1–1 2002 FİFA Dünya Kuboku [8]
13. 11 İyun 2002 15 Ekopa, Şizuoka, Yaponiya Kamerun Kamerun 2–0 2–0 2002 FİFA Dünya Kuboku [9]
14. 16 Oktyabr 2002 23 AVD-Arena, Hannover, Almaniya Farer adaları Farer adaları 2–1 2–1 UEFA Avropa Kuboku 2004 (seçmə mərhələ) [10]
15. 11 İyun 2003 29 Torşvotl, Torshavn, Farer adaları Farer adaları Farer adaları 1–0 2–0 UEFA Avropa Kuboku 2004 (seçmə mərhələ) [11]
16. 18 Fevral 2004 35 Polyud, Split, Xorvatiya  Xorvatiya 1–0 2–1 Yoldaşlıq oyunu [12]
17. 17 Noyabr 2004 43 Red Bull Arena, Leypsiq, Almaniya Kamerun Kamerun 2–0 3–0 Yoldaşlıq oyunu [13]
18. 3–0
19. 16 Dekabr 2004 44 Nissan, Yokohama, Yaponiya Yaponiya Yaponiya 1–0 3–0 Yoldaşlıq oyunu [14]
20. 3–0
21. 22 Mart 2006 52 Siqnal İduna Park, Dortmund, Almaniya ABŞ ABŞ 3–0 4–1 Yoldaşlıq oyunu [15]
22. 27 May 2006 53 Şvarzvald-ştadion, Frayburq-im-Braysqau, Almaniya Lüksemburq Lüksemburq 1–0 7–0 Yoldaşlıq oyunu [16]
23. 4–0
24. 30 May 2006 54 Bay-Arena, Leverkusen, Almaniya Yaponiya Yaponiya 1–2 2–2 Yoldaşlıq oyunu [17]
25. 9 İyun 2006 56 Allianz Arena, Münhen, Almaniya Kosta-Rika Kosta-Rika 2–1 4–2 2006 FİFA Dünya Kuboku [18]
26. 3–1
27. 20 İyun 2006 58 Berlin Olimpiya Stadionu, Berlin, Almaniya Ekvador Ekvador 1–0 3–0 2006 FİFA Dünya Kuboku [19]
28. 2–0
29. 30 İyun 2006 60 Berlin Olimpiya Stadionu, Berlin, Almaniya Argentina Argentina 1–1 1–1 2006 FİFA Dünya Kuboku [20]
30. 16 Avqust 2006 63 Arena AufŞalke, Gelzenkirxen, Almaniya  İsveç 2–0 3–0 Yoldaşlıq oyunu [21]
31. 3–0
32. 6 Sentyabr 2006 65 San Marino Stadionu, Serravalle, San Marino San-Marino San-Marino 3–0 13–0 UEFA Avropa Kuboku 2008 (seçmə mərhələ) [22]
33. 5–0
34. 8 Sentyabr 2007 70 Millenium, Kardiff, Uels  Uels 1–0 2–0 UEFA Avropa Kuboku 2008 (seçmə mərhələ) [23]
35. 2–0
36. 17 Noyabr 2007 71 AVD-Arena, Hannover, Almaniya Kipr Kipr 2–0 4–0 UEFA Avropa Kuboku 2008 (seçmə mərhələ) [24]
37. 6 Fevral 2008 73 Ernst-Happel Stadionu, Vyana, Avstriya Avstriya Avstriya 2–0 3–0 Yoldaşlıq oyunu [25]
38. 26 Mart 2008 74 Sankt-Yakob Park stadionu, Bazel, İsveçrə İsveç İsveç 1–0 4–0 Yoldaşlıq oyunu [26]
39. 27 May 2008 75 Fritz-Valter, Kayzerslautern, Almaniya  Belarus 1–0 2–2 Yoldaşlıq oyunu [27]
40. 19 İyun 2008 79 Sankt-Yakob Park stadionu, Bazel, İsveçrə  Portuqaliya 2–0 3–2 UEFA Avro 2008 [28]
41. 25 İyun 2008 80 Sankt-Yakob Park stadionu, Bazel, İsveçrə  Türkiyə 2–1 3–2 UEFA Avro 2008 [29]
42. 10 Sentyabr 2008 84 Helsinki Olimpiya Stadionu, Helsinki, Finlandiya Finlandiya Finlandiya 1–1 3–3 2010 FİFA Dünya Kubokunun Avropa seçmə mərhələsi [30]
43. 2–2
44. 3–3
45. 12 Avqust 2009 89 Tofiq Bəhramov adına Respublika Stadionu, Bakı, Azərbaycan  Azərbaycan 2–0 2–0 2010 FİFA Dünya Kubokunun Avropa seçmə mərhələsi [31]
46. 9 Sentyabr 2009 91 AVD-Arena, Hannover, Almaniya  Azərbaycan 2–0 4–0 2010 FİFA Dünya Kubokunun Avropa seçmə mərhələsi [32]
47. 3–0
48. 10 Oktyabr 2009 92 Lujniki stadionu, Moskva, Rusiya  Rusiya 1–0 1–0 2010 FİFA Dünya Kubokunun Avropa seçmə mərhələsi [33]
49. 13 İyun 2010 97 Mozes Mabida Stadionu, Durban, Cənubi Afrika Respublikası Avstraliya Avstraliya 2–0 4–0 2010 FİFA Dünya Kuboku [34]
50. 27 İyun 2010 99 Fri Steyt, Blumfonteyn, Cənubi Afrika Respublikası  İngiltərə 1–0 4–1 2010 FİFA Dünya Kuboku [35]
51. 3 İyul 2010 100 Keyptaun Stadionu, Keyptaun, Cənubi Afrika Respublikası Argentina Argentina 2–0 4–0 2010 FİFA Dünya Kuboku [36]
52. 4–0
53. 3 Sentyabr 2010 102 Kral Boduen Stadionu, Brüssel, Belçika Belçika Belçika 1–0 1–0 UEFA Avropa Kuboku 2012 (seçmə mərhələ) [37]
54. 7 Sentyabr 2010 103 Reyn Enerji Stadion, Köln, Almaniya  Azərbaycan 3–0 6–1 UEFA Avropa Kuboku 2012 (seçmə mərhələ) [38]
55. 6–1
56. 8 Oktyabr 2010 104 Berlin Olimpiya Stadionu, Berlin, Almaniya  Türkiyə 1–0 3–0 UEFA Avropa Kuboku 2012 (seçmə mərhələ) [39]
57. 3–0
58. 12 Oktyabr 2010 105 Astana Arena, Astana, Qazaxıstan Qazaxıstan Qazaxıstan 1–0 3–0 UEFA Avropa Kuboku 2012 (seçmə mərhələ) [40]
59. 9 Fevral 2011 106 Siqnal İduna Park, Dortmund, Almaniya  İtaliya 1–0 1–1 Yoldaşlıq oyunu [41]
60. 26 Mart 2011 107 Fritz-Valter, Kayzerslautern, Almaniya Qazaxıstan Qazaxıstan 1–0 4–0 UEFA Avropa Kuboku 2012 (seçmə mərhələ) [42]
61. 4–0
62. 2 Sentyabr 2011 111 Arena Aufşalke, Gelzenkirxen, Almaniya Avstriya Avstriya 1–0 6–2 UEFA Avropa Kuboku 2012 (seçmə mərhələ) [43]
63. 15 Noyabr 2011 113 Volksparkstadion, Hamburq, Almaniya Niderland Niderland 2–0 3–0 Yoldaşlıq oyunu [44]
64. 22 İyun 2012 120 PGE Arena, Qdansk, Polşa Yunanıstan Yunanıstan 3–1 4–2 UEFA Avro 2012 [45]
65. 12 Oktyabr 2012 125 Aviva, Dublin, Republic of Ireland İrlandiya İrlandiya 4–0 6–1 2010 FİFA Dünya Kubokunun Avropa seçmə mərhələsi [46]
66. 16 Oktyabr 2012 126 Berlin Olimpiya Stadionu, Berlin, Almaniya  İsveç 1–0 4–4 2010 FİFA Dünya Kubokunun Avropa seçmə mərhələsi [47]
67. 2–0
68. 6 Sentyabr 2013 129 Allianz Arena, Münhen, Almaniya Avstriya Avstriya 1–0 3–0 2014 FİFA Dünya Kubokunun Avropa seçmə mərhələsi [48]
69. 6 İyun 2014 132 Opel Arena, Mayns, Almaniya Ermənistan Ermənistan 4–1 6–1 Yoldaşlıq oyunu [49]
70. 21 İyun 2014 133 Kastelao stadionu (Fortaleza), Fortaleza, Braziliya Qana Qana 2–2 2–2 2010 FİFA Dünya Kuboku [50]
71. 8 İyul 2014 136 Mineyrao stadionu, Belo Horizonte, Braziliya Braziliya Braziliya 2–0 7–1 2010 FİFA Dünya Kuboku [51]

Statistikalar[redaktə | əsas redaktə]

İllər üzrə[redaktə | əsas redaktə]

İllər üzrə qollar[52]
İl İştirak Qollar
2001 7 2
2002 17 12
2003 10 1
2004 11 5
2005 5 0
2006 17 13
2007 5 3
2008 15 8
2009 6 4
2010 12 10
2011 8 5
2012 13 4
2013 4 1
2014 7 3
Total 137 71

Yarış üzrə[redaktə | əsas redaktə]

Yarış üzrə qollar[52]
Yarış İştirak Qollar
FİFA Dünya Kuboku seçmə mərhələsi 19 13
FİFA Dünya Kuboku turnirləri 24 16
UEFA Avropa Cempionatı seçmə mərhələsi 23 16
UEFA Avropa Çempionatı turnirləri 6 3
Yoldaşlıq oyunu 65 23
Cəmi 137 71
Rəqiblərə görə
Rəqib Qollar
 Avstriya 6
 Azərbaycan 5
 İsveç 4
 Argentina 3
 Kamerun 3
 Finlandiya 3
 İsrail 3
 Yaponiya 3
 Qazaxıstan 3
 Səudiyyə Ərəbistanı 3
 Türkiyə 3
 Kosta-Rika 2
 Ekvador 2
 Farer adaları 2
 Yunanıstan 2
 Lüksemburq 2
 İrlandiya 2
 San-Marino 2
 Uels 2
 Albaniya 1
 Ermənistan 1
 Avstraliya 1
 Belarus 1
 Belçika 1
 Braziliya 1
 Xorvatiya 1
 Kipr 1
 İngiltərə 1
 Qana 1
 İtaliya 1
 Niderland 1
 Portuqaliya 1
 Rusiya 1
  İsveçrə 1
 ABŞ 1
Total 71

Şablon:Col-3

Klose pulling his arm towards himself in a goal celebration. He is wearing a red and black hooped kit. Fans in yellow Brazil jerseys are sat in the background.
Klose celebrating his record-breaking 16th World Cup goal

|}

  1. "Miroslav Klose". European Football. İstifadə tarixi: 24 July 2015.
  2. "Miroslav Klose – Century of International Appearances". RSSSF. İstifadə tarixi: 25 October 2015.
  3. Smith, Martin (25 March 2001). "Group Nine: Klose reprieves Germany as Albania emphasise progress". The Daily Telegraph. İstifadə tarixi: 28 August 2015.
  4. "Greece stand in way of Germany juggernaut". UEFA. 19 June 2012. İstifadə tarixi: 28 August 2015.
  5. Sitat səhvi: Yanlış <ref> teqi; israel adlı istinad üçün mətn göstərilməyib
  6. Sitat səhvi: Yanlış <ref> teqi; austria adlı istinad üçün mətn göstərilməyib
  7. Sitat səhvi: Yanlış <ref> teqi; saudi adlı istinad üçün mətn göstərilməyib
  8. "Ireland snatch priceless point". BBC Sport. 5 June 2002. İstifadə tarixi: 27 August 2015.
  9. "Germany overcome Cameroon". BBC Sport. 11 June 2002. İstifadə tarixi: 27 August 2015.
  10. "Germany 2–1 Faroe Islands". UEFA. İstifadə tarixi: 28 August 2015.
  11. "Klose spoils Faroe Islands fairy-tale". UEFA. 11 June 2003. İstifadə tarixi: 28 August 2015.
  12. "Bilić out to turn back clock for Croatia". UEFA. 2 January 2008. İstifadə tarixi: 28 August 2015.
  13. "Klinsmann revolution rolls on". UEFA. 17 November 2004. İstifadə tarixi: 28 August 2015.
  14. "Germany make a winning start". UEFA. 16 December 2004. İstifadə tarixi: 28 August 2015.
  15. "U.S. Men's National Team Falls to Germany, 4-1, in Dortmund". United States Soccer Federation. 22 March 2006. İstifadə tarixi: 28 August 2015.
  16. Harding, Luke (29 May 2006). "German strikers hit form but nation sweats on Ballack". The Guardian. İstifadə tarixi: 28 August 2015.
  17. "Germany 2–2 Japan". BBC Sport. 30 May 2006. İstifadə tarixi: 28 August 2015.
  18. Sitat səhvi: Yanlış <ref> teqi; crica adlı istinad üçün mətn göstərilməyib
  19. Sitat səhvi: Yanlış <ref> teqi; ecuador adlı istinad üçün mətn göstərilməyib
  20. "Germany 1–1 Argentina". BBC Sport. 30 June 2006. İstifadə tarixi: 9 July 2014.
  21. "Klose scores twice in Germany win". CNN. 16 August 2006. İstifadə tarixi: 28 August 2015.
  22. "Germany's 13 unlucky for S. Marino". CNN. 6 September 2006. İstifadə tarixi: 27 August 2015.
  23. "Klose double downs Wales". Sky Sports. 8 September 2007. İstifadə tarixi: 27 August 2015.
  24. "Germany prove too good for Cyprus". CNN. 18 November 2007. İstifadə tarixi: 28 August 2015.
  25. Leach, Conrad (7 February 2008). "Germany give Austria a Euro 2008 taster". The Daily Telegraph. İstifadə tarixi: 28 August 2015.
  26. "Germany sweep past Switzerland". UEFA. 27 March 2008. İstifadə tarixi: 28 August 2015.
  27. Burton, Chris (27 May 2008). "Germany held by Belarus". Sky Sports. İstifadə tarixi: 28 August 2015.
  28. McKenzie, Andrew (19 June 2008). "Portugal 2–3 Germany". BBC Sport. İstifadə tarixi: 27 August 2015.
  29. Hart, Patrick (25 June 2008). "Germany strike late to seal final place". UEFA. İstifadə tarixi: 27 August 2015.
  30. Sitat səhvi: Yanlış <ref> teqi; finland adlı istinad üçün mətn göstərilməyib
  31. "Azerbaijan 0-2 Germany: Schweinsteiger & Klose Put Germans On Verge Of Qualification". Goal.com. 12 August 2009. İstifadə tarixi: 28 August 2015.
  32. "Germany move step closer to South Africa 2010 after qualifier win". Deutsche Welle. 11 September 2009. İstifadə tarixi: 28 August 2015.
  33. Wilson, Jonathan (10 October 2009). "Germany book place in finals after Miroslav Klose's goal beats Russia". The Observer. İstifadə tarixi: 28 August 2015.
  34. Taylor, Daniel (13 June 2010). "World Cup 2010: Miroslav Klose helps Germany put four past Australia". The Guardian. İstifadə tarixi: 27 August 2015.
  35. Winter, Henry (27 June 2010). "England 1 Germany 4: match report". The Daily Telegraph. İstifadə tarixi: 27 August 2015.
  36. Sitat səhvi: Yanlış <ref> teqi; argentina2 adlı istinad üçün mətn göstərilməyib
  37. Crossan, David (3 September 2010). "Klose on target as Germany beat Belgium". UEFA. İstifadə tarixi: 28 August 2015.
  38. "Germany 6 Azerbaijan 1: match report". The Daily Telegraph. 7 September 2010. İstifadə tarixi: 28 August 2015.
  39. Whitney, Clark (8 October 2010). "Germany 3-0 Turkey: Mesut Oezil goal & Miroslav Klose double earn hosts comfortable victory in Euro 2012 qualifier". Goal.com. İstifadə tarixi: 28 August 2015.
  40. "Germany maintain perfect record". UEFA. 12 October 2010. İstifadə tarixi: 28 August 2015.
  41. "Germany settle for a draw with old rivals Italy". Deutsche Welle. 9 February 2011. İstifadə tarixi: 28 August 2015.
  42. Ali, Mohammed (26 March 2011). "Germany 4-0 Kazakhstan: Hosts maintain perfect record with easy win over minnows". Goal.com. İstifadə tarixi: 27 August 2015.
  43. Whitney, Clark (2 September 2011). "Germany 6-2 Austria: Ozil stars as hosts seal Euro 2012 qualification". Goal.com. İstifadə tarixi: 27 August 2015.
  44. Coerts, Stefan (15 November 2011). "Germany 3-0 Netherlands: Clinical Klose exposes Oranje as Ozil and Muller complete dominant friendly win". Goal.com. İstifadə tarixi: 27 August 2015.
  45. McCarra, Kevin (22 June 2012). "Euro 2012: Germany's power ends Greece's taste of the high life". The Guardian. İstifadə tarixi: 27 August 2015.
  46. "Germany run riot to hit Republic of Ireland for six in Dublin". Sky Sports. 12 October 2012. İstifadə tarixi: 27 August 2015.
  47. Nakrani, Sachin (17 October 2012). "Germany in state of shock after '60 minutes heaven, 30 minutes hell'". The Guardian. İstifadə tarixi: 27 August 2015.
  48. "World Cup in sight as Germany see off Austria". UEFA. 6 September 2013. İstifadə tarixi: 27 August 2015.
  49. Sitat səhvi: Yanlış <ref> teqi; armenia adlı istinad üçün mətn göstərilməyib
  50. "Germany, Ghana share spoils in Fortaleza thriller". FIFA. 21 June 2014. İstifadə tarixi: 27 August 2015.
  51. Sitat səhvi: Yanlış <ref> teqi; sixteen adlı istinad üçün mətn göstərilməyib
  52. 1 2 "Miroslav Klose" (German). DFB. İstifadə tarixi: 16 June 2016.