Naxçıvan Muxtar Respublikası rəhbərlərinin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Bu siyahıda Naxçıvan Muxtar Respublikası rəhbərlərinin siyahısı göstərilir:

Naxçıvan MSSR rəhbərləri[redaktə | əsas redaktə]

Naxçıvan MSSR Kommunist Partiyası rayon komitəsinin rəhbərləri[redaktə | əsas redaktə]

# Ad Şəkil Hakimiyyət müddəti Mənsub olduğu partiya
Azərbaycan SSR K(b)P Naxçıvan rayon komitəsinin birinci katibləri
1
Ələsgər Şahbazov
1925 — 1926
Kommunist Partiyası
Azərbaycan SSR KP Naxçıvan regional komitəsinin birinci katibləri
Əli Jarov
1926 — 1937
Kommunist Partiyası
Kazım İsmayılov
1939 — 1940
Kommunist Partiyası
Hüseyn Nəcəfov
1940 — 1948
Kommunist Partiyası
Yusif Yusifov
1949
Kommunist Partiyası
Paşa Əliyev
Kommunist Partiyası
İsmayıl Əskərov
1952 — 1956
Kommunist Partiyası
Xurşud Məmmədov
1956 — 1961
Kommunist Partiyası
Hacı İbrahimov
1961 — 1970
Kommunist Partiyası
Aslan Hüseynov
1970 — 1975
Kommunist Partiyası
Kamran Rəhimov
1975 — 1983
Kommunist Partiyası
Nurəddin Mustafayev
1983 — noyabr 1988
Kommunist Partiyası
Heydər İsayev
noyabr 1988 — yanvar 1990
Kommunist Partiyası
Afiyəddin Cəlilov
Afiyəddin Cəlilov.jpg
yanvar 1990 — aprel 1991
Kommunist Partiyası
Əkbər Əliyev
aprel 1991 — avqust 1991
Kommunist Partiyası

Naxçıvan MSSR ali orqanlarının rəhbərləri[redaktə | əsas redaktə]

# Ad Şəkil Hakimiyyət müddəti Mənsub olduğu partiya
Naxçıvan MSSR Mərkəzi İcraiyyə Komitəsinin sədrləri
1
Babayev
1926 — 1937
Kommunist Partiyası
Səftər Cəfərov
1937 — 1937
Kommunist Partiyası
Məmməd Rəhimov
1937 — 1938
Kommunist Partiyası
Naxçıvan MSSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin sədrləri
Məmməd Rəhimov
iyul 1938 — 1940
Kommunist Partiyası
Cəbrayıl Məmmədov
1949 —
Kommunist Partiyası
Hüseyn Məmmədov
1952 — 1964
Kommunist Partiyası
Səkina Əliyeva
1964 — 1990
Kommunist Partiyası
Afiyəddin Cəlilov
Afiyəddin Cəlilov.jpg
aprel 1990 — noyabr 1990
Kommunist Partiyası

Naxçıvan Muxtar Respublikasının rəhbərləri[redaktə | əsas redaktə]

# Ad Şəkil Hakimiyyət müddəti Mənsub olduğu partiya
Naxçıvan Muxtar Respublikası Ali Məclisinin sədrləri
1
Afiyəddin Cəlilov
Afiyəddin Cəlilov.jpg
noyabr 1990 — aprel 1991
2
Əkbər Əliyev
aprel 1991 — sentyabr 1991
3
Heydər Əliyev
Heydar Aliyev 1997.jpg
5 sentyabr 1991 — 23 iyun 1993
Yeni Azərbaycan Partiyası
Naxçıvan Muxtar Respublikasının Ali Məclisinin sədrləri
1
Vasif Talıbov
Vasif Talibov Chairman of the Supreme Majlis of Nakhchivan AR.gif
3 iyul 1993-cü ildən
Yeni Azərbaycan Partiyası

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]