O filminin qazandığı mükafatların siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar
O filminin qazandığı mükafatların siyahısı
Her Premier NYFF 2013.jpg
Soldan sağa: Xoakin Feniks, Spayk Cons, Emi Adams, Runi Mara və Oliviya Uayld "O" filminin 2013-cü il Nyu-York kinofestivalında təqdimatı zamanı.
Qələbə və nominasiyaların ümumi sayı[Qeyd 1]
Ümumi 38 101
İstinadlar

O — rejissor və ssenarist Spayk Consun romantik dramelmi fantastika janrında 2013-cü ildə çəkdiyi ABŞ filmidir. Filmin musiqisi Arcade Fire qrupunun üzvləri Uill BatlerOuen Pallett tərəfindən yazılıb. Filmin operatoru Hoyte van Hoytemadır. Film Spayk Consun ssenari müəllifi kimi debüt işidir.[1] Baş rollarında Xoakin Feniks, Skarlet Yohansson, Emi Adams, Runi MaraOliviya Uayldın çəkildiyi film — Feniksin canlandırdığı Teodor Tuomblinin, Yohanssonun səsləndirdiyi Samanta adlı süni zəkaya malik əməliyyat sisteminə aşiq olmasından və cütlük arasında yaşanan münasibətdən bəhs edir.[2]

Filmin ilk nümayişi 12 oktyabr 2013-cü ildə Nyu-York Film Festivalında həyata keçirilib.[3] Film 18 dekabr 2013-cü ildə “Warner Bros Pictures” tərəfindən Amerika Birləşmiş Ştatlarında məhdud nümayiş çərçivəsində, cəmi altı kinoteatrda nümayiş olunub. 10 yanvar 2014-cü ildə isə film geniş kütləyə təqdim edilmiş və ölkə ərazisində 17 həftə ərzində nümayiş olunmuşdur. İstehsal büdcəsi 23 milyon dollardan bir qədər çox olan film, dünya miqyasında $47,4 milyon dollar gəlir gətirib.[4] Film Rotten Tomatoes-da 94%, Metacritic-də isə 100 baldan 90-nı qazanmağı bacarmış və aralarında ilin ən yaxşı filmi kimi qiymətləndirənlərin də olduğu bəzi tənqidçilər tərəfindən ilin ən yaxşı filmləri sırasında göstərilmişdir.[5]

Film müxtəlif tədbirlərin fərqli kateqoriyalarında mükafatlar qazanmış və bir çox nominasiyalarda namizəd göstərilmişdir. 86-cı Oskar mükafatlarının təqdim edilməsi mərasimində film "Ən yaxşı film" kateqoriyası da daxil olmaqla, ümumilikdə beş kateqoriyada mükafata namizəd göstərilmişdir. Filmin rejissoru Spayk Cons "Ən Yaxşı Orijinal Ssenari" nominasiyasında "Oskar"a layiq görülmüşdür.[6][7] Cons bundan əlavə 71-ci Qızıl Qlobus,[8][9] 66-cı Amerika Yazıçılar Gildiyası,[10] 19-cu Tənqidçilərin Seçimi Mükafatı və 40-cı Saturn mükafatlarında da ssenari kateqoriyasında mükafata layiq görülmüşdür.[11] Amerika Film İnstitutu bu ekran əsərini ilin ən yaxşı on filmi siyahısına daxil etmişdir.[12]

Mükafatlar və nominasiyalar[redaktə | əsas redaktə]

Mükafat Tarix Kateqoriya Qəbul edən və ya namizəd Nəticə İst.
Oskar mükafatı 2 mart 2014 Ən Yaxşı Film Meqan Ellison, Spayk Cons və Vinsent Landey Nominasiya [6]
[7]
Ən Yaxşı Orijinal Ssenari Spayk Cons Qalib
Ən Yaxşı Musiqi Uill Batler və Ouen Pallett Nominasiya
Ən Yaxşı Mahnı "The Moon Song" - Bəstəkar: Karen O, Sözlərin müəllifi: Karen O və Spayk Cons Nominasiya
Ən Yaxşı Quruluşçu Rəssam-Dekorator İşi K. K. Barrett və Cin Serdena Nominasiya
Qadın Film Jurnalistləri Alyansı 19 dekabr 2013 Ən Yaxşı Film O Nominasiya [13]
[14]
Ən Yaxşı Rejissor (qadın və ya kişi) Spayk Cons Nominasiya
Ən Yaxşı Orijinal Ssenari Qalib
İkinci Dərəcəli Rolda Ən Yaxşı Aktrisa Skarlett Yohansson Nominasiya
Ən Yaxşı Aktyor Xoakin Feniks Nominasiya
Ən Yaxşı Film Musiqisi Arcade Fire Nominasiya
Unudulmaz An Mükafatı "Telefonla seks səhnəsi." Nominasiya
Ən Yaxşı Təsviri Çılpaqlıq, Seksuallıq və ya Cazibəlik Mükafatı Skarlett YohanssonXoakin Feniks Qalib
Amerika Film Redaktorları 7 fevral 2014 Ən Yaxşı Montaj edilmiş Bədii Dram filmi Erik Zambrannen və Cef Bükenen Nominasiya [15]
Amerika Film İnstitutu 10 yanvar 2014 İlin Ən yaxşı On Filmi Meqan Ellison, Spayk Cons, və Vinsent Landey Qalib [12]
Sənət Rejissorları Gildiyası 8 fevral 2014 Bədii filmdə mükəmməl müasir quruluşa görə K. K. Barrett Qalib [16]
Ostin Film Tənqidçiləri Birliyi 17 dekabr 2013 Ən Yaxşı Film O Qalib [17]
Ən Yaxşı Orijinal Ssenari Spayk Cons Qalib
Ən Yaxşı Musiqi Arcade Fire Qalib
Xüsusi Şərəf Mükafatı Skarlett Yohansson (filmdəki səsləndirməyə görə) Qalib
Çikaqo Film Tənqidçiləri Assosasiyasının Mükafatı 16 dekabr 2013 Ən Yaxşı Film O Nominasiya [18]
[19]
Ən Yaxşı Rejissor Spayk Cons Nominasiya
İkinci Dərəcəli Rolda Ən Yaxşı Aktrisa Skarlett Yohansson Nominasiya
Ən Yaxşı Orijinal Ssenari Spayk Cons Qalib
Ən Yaxşı Operator işi Hoyte van Hoytema Nominasiya
Ən Yaxşı Orijinal Musiqi Arcade Fire Qalib
Ən Yaxşı Dizayn işi O Nominasiya
Tənqidçilərin Seçimi Mükafatı 16 yanvar 2014 Ən Yaxşı Film O Nominasiya [20]
[21]
Ən Yaxşı Rejissor Spayk Cons Nominasiya
İkinci Dərəcəli Rolda Ən Yaxşı Aktrisa Skarlett Yohansson Nominasiya
Ən Yaxşı Orijinal Ssenari Spayk Cons Qalib
Ən Yaxşı Rəssam işi K. K. Barrett və Cin Serdena Nominasiya
Ən Yaxşı Musiqi Arcade Fire Nominasiya
Detroyt Film Tənqidçiləri İcması 13 dekabr 2013 Ən Yaxşı Film O Qalib [22]
[23]
Ən Yaxşı Rejissor Spayk Cons Nominasiya
Ən yaxşı ssenari Qalib
İkinci Dərəcəli Rolda Ən Yaxşı Aktrisa Skarlett Yohansson Qalib
Dorian Mükafatları 21 yanvar 2014 İlin Filmi O Nominasiya [24]
Qızıl Qlobus mükafatı 12 yanvar 2014 Ən Yaxşı Film – Müzikl və ya Komediya O Nominasiya [8]
[9]
Ən Yaxşı Aktyor – Müzikl və ya Komediya Xoakin Feniks Nominasiya
Ən Yaxşı Ssenari Spayk Cons Qalib
Qremmi mükafatı 8 fevral 2015 Ən Yaxşı Film – Müzikl və ya Komediya "The Moon Song"
Karen O və Spayk Cons
Nominasiya [25]
Beynəlxalq Açıq Film Tənqidçiləri Sorğusu 25 yanvar 2015 İlin Ən Yaxşı On Filmi O Qalib [26]
Ən Yaxşı orijinal ssenari Spayk Cons Qalib
Ən Yaxşı Dizayn işi K. K. Barrett və Cin Serdena Nominasiya
Ən Yaxşı Orijinal Musiqi Uill Batler və Ouen Pallett Nominasiya
Amerikanın mövqeyi Menecerlər Gildiyası 29 mart 2014 Məkan İşçisinin Əldə Etdiyi Qeyri-adi Uğur - Bədii Film Rik Şuler və Stiv Mapel Nominasiya [27]
London Film Tənqidçiləri Dairəsi 2 fevral 2014 İlin Filmi O Nominasiya [28]
İlin Ssenari Müəllifi Spayk Cons Nominasiya
Los Anceles Film Tənqidçiləri Assosasiyası 8 dekabr 2013 Ən Yaxşı Film O (Yerin cazibəsi ilə birlikdə) Bölüşüb [29]
Ən Yaxşı Rejissor Spayk Cons II yer
Ən Yaxşı Ssenari II yer
Ən Yaxşı Dizayn işi K. K. Barrett Qalib
Ən Yaxşı Musiqi Arcade Fire və Ouen Pallett II yer
Kino Səs Redaktorları Mükafatı 16 fevral 2014 Ən Yaxşı Səs Redaktəsi: Bədii filmdə Dialoq və Avtomatik Dialoq Əvəzetməsi Ren Klays Nominasiya [30]
[31]
Amerika Film Tənqidçilərinin Milli Soveti 4 dekabr 2013 Ən Yaxşı Film O Qalib [11]
Ən Yaxşı Rejissor Spayk Cons Qalib
Onlayn Film Tənqidçiləri Cəmiyyəti 16 dekabr 2013 Ən Yaxşı Film O Nominasiya [32]
[33]
Ən Yaxşı Rejissor Spayk Cons Nominasiya
Ən Yaxşı Orijinal Ssenari Qalib
Ən Yaxşı Aktyor Xoakin Feniks Nominasiya
İkinci Dərəcəli Rolda Ən Yaxşı Aktrisa Skarlett Yohansson Nominasiya
Ən Yaxşı Montaj Erik Zambrannen və Cef Bükenen Nominasiya
Amerika Prodüserlər Gildiyasının Mükafatı 19 yanvar 2014 Ən Yaxşı Teatr Filmi Meqan Ellison, Spayk Cons, and Vinsent Landey Nominasiya [34]
Roma Film Festivalı 16 noyabr 2013 Ən Yaxşı Film Spayk Cons Nominasiya [35]
[36]
Ən Yaxşı Aktrisa Skarlett Yohansson Qalib
San Diyeqo Film Tənqidçiləri Cəmiyyəti 11 dekabr 2013 Ən Yaxşı Film O Qalib [37]
[38]
Ən Yaxşı Rejissor Spayk Cons Nominasiya
Ən Yaxşı Aktyor Xoakin Feniks Nominasiya
Ən Yaxşı Orijinal Ssenari Spayk Cons Qalib
Ən Yaxşı Montaj Erik Zambrannen və Cef Bükenen Nominasiya
Ən Yaxşı Quruluçu rəssam K. K. Barrett Nominasiya
Ən Yaxşı Musiqi Arcade Fire Qalib
San Fransisko Film Tənqidçiləri Dairəsi 15 dekabr 2013 Ən Yaxşı Rejissor Spayk Cons Nominasiya [39]
Ən Yaxşı Orijinal Ssenari Nominasiya
Ən Yaxşı Operator işi Hoyte van Hoytema Nominasiya
Ən Yaxşı Dizayn işi K. K. Barrett Nominasiya
Peyk mükafatı 23 fevral 2014 Ən Yaxşı Orijinal Ssenari Spayk Cons Nominasiya [40]
Ən Yaxşı Musiqi Arcade Fire Nominasiya
Saturn mükafatı 18 iyun 2014 Ən Yaxşı Fantastik Film O Qalib [41]
[42]
Ən Yaxşı Aktyor Xoakin Feniks Nominasiya
İkinci Dərəcəli Rolda Ən Yaxşı Aktrisa Skarlett Yohansson Qalib
Ən Yaxşı Ssenari Spayk Cons Qalib
Sent-Luiz Getvey Film Tənqidçiləri Assosasiyası 16 dekabr 2013 Ən Yaxşı Film O Nominasiya [43]
[44]
Ən Yaxşı Rejissor Spayk Cons Nominasiya
Ən Yaxşı Orijinal Ssenari Qalib
İkinci Dərəcəli Rolda Ən Yaxşı Aktrisa Skarlett Yohansson Nominasiya
Ən Yaxşı Musiqi Arcade Fire Qalib
Ən Yaxşı Rəssam işi Corc Ostin II yer
Ən Yaxşı Səhnə "Əməliyyat sistemi ilə intim münasibət səhnəsi" Nominasiya
Vaşinqton D.C. Area Film Tənqidçiləri Assosasiyası 9 dekabr 2013 Ən Yaxşı Film O Nominasiya [45]
[46]
Ən Yaxşı Rejissor Spayk Cons Nominasiya
Ən Yaxşı Orijinal Ssenari Qalib
Ən Yaxşı Aktyor Xoakin Feniks Nominasiya
İkinci Dərəcəli Rolda Ən Yaxşı Aktrisa Skarlett Yohansson Nominasiya
Ən Yaxşı Rəssam işi K. K. Barrett və Cin Serdena Nominasiya
Ən Yaxşı Operator işi Hoyte van Hoytema Nominasiya
Ən Yaxşı Montaj Erik Zambrannen və Cef Bükenen Nominasiya
Ən Yaxşı Orijinal Musiqi Arcade Fire Nominasiya
Amerika Yazıçılar Gildiyası 1 fevral 2014 Ən Yaxşı Orijinal Ssenari Spayk Cons Qalib [10]
Gənc Aktyor Mükafatı 4 may 2014 Bədii Filmdə Ən Yaxşı İkinci Dərəcəli Rolda Gənc Aktrisa Qreys Prüitt Nominasiya [47]

Qeydlər[redaktə | əsas redaktə]

  1. Bəzi mükafatlar bir qalibə verilməmişdir. Onları bir neçə mükafatçı almış və hamısı qalib hesab olunmuşlar. Bu hal spesifik olduğundan və namizəd göstərilən şəxs mükafatı itirmədiyindən, bu halda da namizəd qalib kimi göstərilib.

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "'Her' Trailer: New Spike Jonze Film Featuring Joaquin Phoenix And A Siri-Like Scarlett Johansson [VIDEO"]. The International Business Times. August 8, 2013. http://www.ibtimes.com/her-trailer-new-spike-jonze-film-featuring-joaquin-phoenix-siri-scarlett-johansson-video-1378109. İstifadə tarixi: July 31, 2014.
  2. "Disembodied, but, Oh, What a Voice". The New York Times. December 17, 2013. http://www.nytimes.com/2013/12/18/movies/her-directed-by-spike-jonze.html?pagewanted=all&_r=0. İstifadə tarixi: August 8, 2014.
  3. "New York Film Fest: Spike Jonze's 'Her' Closes 51st Edition on an Eccentric Note". The Hollywood Reporter (Prometheus Global Media). October 13, 2013. http://www.hollywoodreporter.com/race/new-york-film-fest-spike-648097. İstifadə tarixi: July 31, 2014.
  4. "Her (2013)". Box Office Mojo. http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=her2013.htm. İstifadə tarixi: June 6, 2014.
  5. "Her". Rotten Tomatoes. http://www.rottentomatoes.com/m/her/. İstifadə tarixi: August 9, 2014.
  6. 6,0 6,1 "2014 Oscar Nominees". Academy of Motion Picture Arts and Sciences. January 16, 2014. Arxivləşdirilib: [1] saytından October 6, 2014 tarixində. http://web.archive.org/web/20141006093645/http://www.oscars.org/awards/academyawards/86/nominees.html. İstifadə tarixi: January 16, 2014.
  7. 7,0 7,1 "Oscars 2014 Winners: The Complete List". The Hollywood Reporter (Prometheus Global Media). March 2, 2014. http://www.hollywoodreporter.com/news/oscar-winners-2014-full-list-results-86th-academy-awards-kodak-theater-684748. İstifadə tarixi: March 9, 2014.
  8. 8,0 8,1 "Golden Globes Nominations: The Full List". Variety (Penske Media Corporation). January 11, 2014. http://variety.com/2014/film/awards/2014-golden-globes-nominee-list-1200948220/. İstifadə tarixi: March 10, 2014.
  9. 9,0 9,1 "Golden Globe Awards Winners". Variety (Penske Media Corporation). January 12, 2014. http://variety.com/2014/film/news/golden-globe-awards-winners-2014-list-golden-globes-1201050486/. İstifadə tarixi: March 10, 2014.
  10. 10,0 10,1 "2014 Writers Guild Awards Announced". Writers Guild of America. February 1, 2014. http://www.wga.org/content/default.aspx?id=5399. İstifadə tarixi: March 14, 2014.
  11. 11,0 11,1 "'Her' Named Best Film by National Board of Review". The Hollywood Reporter (Prometheus Global Media). December 4, 2013. http://www.hollywoodreporter.com/news/national-board-review-awards-announced-661763. İstifadə tarixi: May 2, 2014.
  12. 12,0 12,1 "AFI Awards 2013: Top 10 Films List Is Good News For Major Studios". Deadline.com. December 9, 2014. http://www.deadline.com/2013/12/afi-awards-2013-film-winners-full-list/. İstifadə tarixi: April 17, 2014.
  13. "2013 EDA Award Nominees". Alliance of Women Film Journalists. December 11, 2013. http://awfj.org/eda-awards/2013-eda-award-nominees/. İstifadə tarixi: December 19, 2013.
  14. "2013 EDA Award Winners". Alliance of Women Film Journalists. December 11, 2013. http://awfj.org/eda-awards/2013-eda-award-winners/. İstifadə tarixi: December 11, 2013.
  15. Giardina, Carolyn (January 10, 2014). "'12 Years a Slave,' 'Captain Phillips,' 'Gravity' Among ACE Eddie Award Nominees". The Hollywood Reporter (Prometheus Global Media). http://www.hollywoodreporter.com/behind-screen/12-years-a-slave-captain-669786. İstifadə tarixi: December 11, 2013.
  16. "Winners Announced". Art Directors Guild. February 8, 2014. http://www.adg.org/?art=2013_award_winners. İstifadə tarixi: February 12, 2014.
  17. "2013 Awards". Austin Film Critics Association. December 17, 2013. http://austinfilmcritics.org/awards/2013-awards/. İstifadə tarixi: December 17, 2013.
  18. "2013 Chicago Film Critics Association nominations". HitFix. December 13, 2013. http://www.hitfix.com/in-contention/2013-chicago-film-critics-association-nominations. İstifadə tarixi: August 1, 2014.
  19. Gire, Dann (December 17, 2013). "Chicago film critics name '12 Years a Slave' 2013's best movie". The Daily Herald. https://www.dailyherald.com/article/20131216/entlife/712169758/. İstifadə tarixi: December 17, 2013.
  20. "American Hustle, 12 Years A Slave Lead BFCA's Critics Choice Movie Awards Nominations". Deadline.com. December 17, 2013. http://www.deadline.com/2013/12/critics-choice-movie-awards-nominees-full-list/. İstifadə tarixi: December 19, 2013.
  21. "Critics' Choice Awards: The Winners". The Hollywood Reporter (Prometheus Global Media). January 17, 2014. http://www.hollywoodreporter.com/news/2014-critics-choice-awards-winners-671707. İstifadə tarixi: January 17, 2014.
  22. "Detroit Film Critics Society nominates top films". The Detroit News. December 9, 2013. Arxivləşdirilib: [2] saytından April 23, 2014 tarixində. https://web.archive.org/web/20131213063338/http://www.detroitnews.com/article/20131209/ENT02/312090098/Detroit-Film-Critics-Society-nominates-top-films. İstifadə tarixi: December 20, 2013.
  23. "The 2013 Detroit Film Society Awards". Detroit Film Critics Society. December 13, 2013. http://detroitfilmcritics.com/2013-detroit-film-critics-society-awards/. İstifadə tarixi: March 18, 2014.
  24. "GALECA 2013 nominees". Out. January 15, 2014. http://www.out.com/entertainment/popnography/2014/01/15/gay-and-lesbian-entertainment-critics-association-galeca-2013. İstifadə tarixi: January 22, 2014.
  25. "57th Grammy Awards". Billboard. December 5, 2014. http://www.billboard.com/articles/6363565/grammys-2015-nominations-57th-annual. İstifadə tarixi: December 6, 2014.
  26. "Winners of the 2013 – 2014 International Online Film Critics’ Poll Announced". Monsters and Critics. January 26, 2015. http://www.monstersandcritics.com/winners-of-the-2013-2014-international-online-film-critics-poll-announced/. İstifadə tarixi: January 27, 2015.
  27. "Location Managers Unveil Inaugural Awards Nominees". Deadline.com. February 27, 2014. http://www.deadline.com/2014/02/location-managers-guild-awards-2014-nominees-full-list/. İstifadə tarixi: April 1, 2014.
  28. "London Critics' Circle Announces 2014 Film Awards Nominations". London Film Critics Circle. December 17, 2013. http://www.criticscircle.org.uk/film/?ID=356. İstifadə tarixi: February 3, 2014.
  29. "'Gravity,' 'Her' Tie for Best Picture With L.A. Film Critics". Variety. Penske Media Corporation. December 8, 2013. http://variety.com/2013/film/news/l-a-film-critics-voting-in-progress-1200933565/. İstifadə tarixi: December 19, 2013.
  30. Walsh, Jason (January 15, 2014). "Sound Editors Announce 2013 Golden Reel Nominees". Variety (Penske Media Corporation). http://variety.com/2014/film/news/sound-editors-announce-2013-golden-reel-nominees-1201059048/. İstifadə tarixi: January 15, 2014.
  31. "'Gravity' and '12 Years a Slave' lead MPSE Golden Reel Awards nominations". HitFix. January 15, 2014. http://www.hitfix.com/in-contention/gravity-and-12-years-a-slave-lead-mpse-golden-reel-awards-nominations. İstifadə tarixi: January 15, 2014.
  32. "The Online Film Critics Society Announces 17th Annual Awards". Online Film Critics Society. December 9, 2013. http://www.ofcs.org/the-online-film-critics-society-announces-17th-annual-awards/. İstifadə tarixi: December 19, 2013.
  33. "2013 Online Film Critics Society winners". HitFix. December 16, 2013. http://www.hitfix.com/in-contention/2013-online-film-critics-society-winners. İstifadə tarixi: April 17, 2014.
  34. "2014 Producers Guild Awards Nominations". Rotten Tomatoes. January 2, 2014. http://www.rottentomatoes.com/m/1929314/news/1929314/2014-producers-guild-awards-nominations/. İstifadə tarixi: January 20, 2014.
  35. "The Official Awards of the 8th Rome Film Festival". Rome Film Festival. November 16, 2013. http://www.romacinemafest.it/ecm/web/fcr/en/home/content/the-official-awards-of-the-8th-rome-film-festival.0000.FCR-3846. İstifadə tarixi: March 18, 2014.
  36. "Three Golden Globes and eleven Oscar® nods for "Dallas Buyers Club" and "Her", both on the competition lineup of the Rome Film Festival’s eighth edition". Rome Film Festival. January 20, 2014. http://www.romacinemafest.it/ecm/web/fcr/en/home/fondazione-cinema-per-roma/news/content/three-golden-globes-and-eleven-oscar%C2%AE-nods-for-dallas-buyers-club-and-her-both-on-the-competition-lineup-of-the-rome-film-festival%E2%80%99s-eighth-edition.0000.FCR-3863. İstifadə tarixi: August 10, 2014.
  37. "2013 San Diego Film Critics Society Nominations". HitFix. December 10, 2013. http://www.hitfix.com/in-contention/2013-san-diego-film-critics-society-nominations. İstifadə tarixi: August 10, 2014.
  38. "2013 San Diego Film Critics Society Winners". HitFix. December 11, 2013. http://www.hitfix.com/in-contention/2013-san-diego-film-critics-society-winners. İstifadə tarixi: March 18, 2014.
  39. "2013 San Francisco Film Critics Circle nominations". HitFix. December 13, 2013. http://www.hitfix.com/in-contention/12-years-a-slave-leads-san-francisco-film-critics-circle-nods. İstifadə tarixi: July 31, 2014.
  40. "Satellite Awards: 2013". International Press Academy. http://www.pressacademy.com/award_cat/2013/. İstifadə tarixi: August 11, 2013.
  41. "‘Gravity,’ ‘The Hobbit: The Desolation of Smaug’ Lead Saturn Awards Noms". Variety (Penske Media Corporation). February 25, 2014. http://variety.com/2014/film/news/gravity-the-hobbit-the-desolation-of-smaug-lead-saturn-awards-noms-1201120744/. İstifadə tarixi: April 17, 2014.
  42. "'Gravity,' 'Iron Man 3,' 'Breaking Bad' and 'The Walking Dead' lead 2014 Saturn Award winners". HitFix. June 27, 2014. http://www.hitfix.com/in-contention/2014-saturn-awards-winners. İstifadə tarixi: July 1, 2014.
  43. "St. Louis Film Critics Awards Nominees For 2013 Announced". St. Louis Gateway Film Critics Association. December 9, 2013. http://www.stlfilmcritics.org/st-louis-film-critics-awards-nominees-for-2013-announced/. İstifadə tarixi: December 20, 2013.
  44. "2013 St. Louis Gateway Film Critics Association winners". HitFix. December 16, 2013. http://www.hitfix.com/in-contention/2013-st-louis-gateway-film-critics-association-winners. İstifadə tarixi: April 17, 2014.
  45. "2013 Washington D.C. Area Film Critics Association nominations". HitFix. December 9, 2013. http://www.hitfix.com/in-contention/washington-critics-spring-for-12-years-a-slave-cuaron-blanchett. İstifadə tarixi: April 17, 2014.
  46. "2013 Washington D.C. Area Film Critics Association winners". HitFix. December 8, 2013. http://www.hitfix.com/in-contention/12-years-a-slave-and-her-lead-the-way-with-washington-dc-critics-nominations. İstifadə tarixi: April 17, 2014.
  47. "35th Annual Young Artist Awards". Young Artist Awards. http://www.youngartistawards.org/noms35.html. İstifadə tarixi: April 14, 2014.

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]

O filminin mükafatları Internet Movie Database-da.