Qaradağlı soyqırımı qurbanlarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar

Qaradağlı soyqırımı qurbaları1992-ci il fevralın 17-də Xocavənd rayonunun Qaradağlı kəndində Ermənistan silahlı qüvvələri və Rusiyanın 366-cı alayı tərəfindən törədilən soyqırımıda öldürülən insanlar.



A B C Ç D E Ə F G H X  İ   J  K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Şəhidlər və itkinlər[redaktə | əsas redaktə]

A[redaktə | əsas redaktə]

  • Abbasov Ayaz Əkbər oğlu
  • Abbasov Sərvər İldırım oğlu
  • Abdullayev Abdulla Habil oğlu
  • Axundov Hafiz Elmaz oğlu
  • Arazov Eldar Kamal oğlu

B[redaktə | əsas redaktə]

  • Bayramov Arif İbrahim oğlu
  • Bayramov Elmidar Rəşid oğlu
  • Bayramov Rəşid Həşim oğlu

C[redaktə | əsas redaktə]

D[redaktə | əsas redaktə]

  • Dadaşov Manaf İslam oğlu
  • Dadaşov Mikayıl İslam oğlu
  • Dadaşov Uğur Eldar oğlu
  • Dolxanov Rəhim Möhkəm oğlu

Ə[redaktə | əsas redaktə]

  • Əlişov Həsən Sədaqət oğlu
  • Əliyev Xaliq Məhərrəm oğlu
  • Əliyev Vətən Əmirxan oğlu
  • Əliyev Zahid Zeynal oğlu
  • Əmrahov Nasir Nürəddin oğlu
  • Əzizov Alov Əfqar oğlu
  • Əzizov Atəş Əfqar oğlu

F[redaktə | əsas redaktə]

H[redaktə | əsas redaktə]

  • Hacıyev İbrahim Çərkəz oğlu
  • Həsənov Altay Məhəmməd oğlu
  • Həsənov Xəyal Zeynal oğlu
  • Hüseynov Dəmir Musa oğlu
  • Hüseynov Əbülfət Mehman oğlu
  • Hüseynov Əscər Səməd oğlu
  • Hüseynov Fehruz Mahmud oğlu
  • Hüseynov Fədail Zülfüqar oğlu
  • Hüseynov Həbib Həmzə oğlu
  • Hüseynov Xanalı Həbib oğlu
  • Hüseynov İbiş Həbib oğlu
  • Hüseynov İmran Əhməd oğlu
  • Hüseynov Nahid Adil oğlu
  • Hüseynov Niftalı Bakir oğlu
  • Hüseynov Şahmurad Alıhüseyn oğlu
  • Hüseynov Şura Hüseynalı oğlu

X[redaktə | əsas redaktə]

  • Xəlilov Zahid Əyyub oğlu

K[redaktə | əsas redaktə]

  • Kazımov Nəsimi Kazım oğlu
  • Kərimov Əliqismət Qara oğlu
  • Kərimov Firdovsi Azay oğlu

Q[redaktə | əsas redaktə]

  • Quliyev Əlaslan Nəriman oğlu
  • Quliyev Heydər Qurban oğlu
  • Quliyev Kamal Bəylər oğlu
  • Quliyev Mirzəli Müslət oğlu
  • Quliyev Nəbi Mütalif oğlu

M[redaktə | əsas redaktə]

  • Mahmudov Akif Məhəmməd oğlu
  • Məmmədov Ədalət Şahmar oğlu
  • Məmmədov Ərəstun Ağalar oğlu
  • Məmmədov Məmməd Əmirxan oğlu
  • Mirzəyev Məhəmməd Hüseyn oğlu
  • Mustafayev Qərib Həsrət oğlu
  • Mustafayev Malik İslam oğlu
  • Mustafayev Talıb Yaqub oğlu

N[redaktə | əsas redaktə]

  • Nağıyev Aftandil Xanlar oğlu
  • Nazarov Şura İbad oğlu

O[redaktə | əsas redaktə]

R[redaktə | əsas redaktə]

  • Rəhimov Məhi Surxay oğlu
  • Rüstəmov Azad Həsənqulu oğlu
  • Rüstəmova Zibər Alıhüseyn qızı

S[redaktə | əsas redaktə]

Ş[redaktə | əsas redaktə]

  • Şirinov Böyükkişi Ləb oğlu

T[redaktə | əsas redaktə]

  • Tağıyev Fayaq Həsrət oğlu
  • Tağıyev Kamil Sərdar oğlu
  • Tağıyev Telman Tevon oğlu
  • Tağıyev Zakir Gülüm oğlu

U[redaktə | əsas redaktə]

V[redaktə | əsas redaktə]

  • Vəliyev Fazil Cavad oğlu
  • Vəliyev Füzuli Cavad oğlu
  • Vəliyev Mobil Mürsəl oğlu

Y[redaktə | əsas redaktə]

Z[redaktə | əsas redaktə]

  • Zeynalov Nobil Əliş oğlu

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

Mənbə[redaktə | əsas redaktə]

  • Əmir Ərəstunoğlu, "Erməni terroru", Bakı, "Avropa" nəşriyyatı, 2007. səh.106-117.