Real Madrid FK prezidentlərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Real Madrid Futbol Klubuİspaniyanın Madrid şəhərində yerləşən və İspaniyanın ən böyük futbol liqası olan La Liqada çempionat yarandığından bəri mübarizə aparan bir futbol klubudur.

Yarandığı gündən bəri klubun 16 fərqli prezidenti olub. Məhdud məsuliyyətli cəmiyyət olan klub Real Madrid FK-nın üzvlərinə məxsusdur və səsvermə yolu ilə prezident seçilir. Oyunçular və işçilərlə rəsmi olaraq müqavilələr imzalamaq da daxil olmaqla klubun ümumi rəhbərliyində prezidentin məsuliyyəti var. İspaniyada prezidentin rəqib komandanın prezidenti ilə birlikdə əsas komandanın iştirak etdiyi oyunları izləməsi adətdir.

Yarandığı gündən bəri Real Madrid, əksər Avropa futbol klublarından fərqli olaraq yalnız cəmiyyətlər adlanan üzvlərinə (hamısı ispanlardan ibarət olan) məxsusdur və onlar tərəfindən idarə olunur.

Santyaqo Bernabeu klubun ən uzun müddət işləyən prezidenti olaraq qalır (35 ilə yaxın, 1943–1978-ci illərdə). Bundan əlavə, Bernabeunun prezidentliyi dövründə klub ən çox kubok qazandı (32). 2000-ci ilin iyul ayında keçmiş futbolçusu Alfredo Di Stefano klubun fəxri prezidenti təyin edildi (ölümünə qədər).

Prezidentlərin siyahısı[redaktə | mənbəni redaktə et]

Santyaqo Bernabeu 34 il 264 gün klubun prezidenti olmuşdur
Florentino Peres klubun hazırkı prezidentidir
Adı Əvvəl Son İl
İspaniya Xulian Palasios 1900 6 mart 1902 2 il, 125 gün
İspaniya Xuan Padros 6 mart 1902 yanvar 1904 1 il, 301 gün
İspaniya Karlos Padros yanvar 1904 1908 4 il
İspaniya Adolfo Melendez 1908 iyul 1916 8 il, 152 gün
İspaniya Pedro Paraxez iyul 1916 16 May 1926 9 il, 349 gün
İspaniya Luis de Urkixo 16 may 1926 1930 3 il, 230 gün
İspaniya Luis Usera Buqallal 1930 31 may 1935 5 il, 150 gün
İspaniya Rafael Sançez Qerra 31 may 1935 4 avqust 1936 1 il, 65 gün
İspaniya Adolfo Melendez 4 avqust 1936 27 noyabr 1940 4 il, 115 gün
İspaniya Antonio Santos Peralba 27 noyabr 1940 11 sentyabr 1943 2 il, 288 gün
İspaniya Santyaqo Bernabeu 11 sentyabr 1943 2 iyun 1978 34 il, 264 gün
İspaniya Luis de Karlos sentyabr 1978 24 may 1985 6 il, 265 gün
İspaniya Ramon Mendoza 24 may 1985 26 noyabr 1995 10 il, 186 gün
İspaniya Lorenzo Sanz 26 noyabr 1995 16 iyul 2000 4 il, 203 gün
İspaniya Florentino Peres 16 iyul 2000 27 fevral 2006 5 il, 226 gün
İspaniya Ramon Kalderon 2 iyul 2006 16 yanvar 2009 2 il, 198 gün
İspaniya Visente Boluda 16 yanvar 2009 31 may 2009 125 gün
İspaniya Florentino Peres 1 iyun 2009 indiyədək 11 il, 290 gün

Fəxri prezidentlərin siyahısı[redaktə | mənbəni redaktə et]

Adı Təyin edildi
İspaniya Karlos Padros 1908[1]
İspaniya Adolfo Melendez 1913[2]
İspaniya XIII Alfonso 29 iyun 1920[3]
İspaniya Santyaqo Bernabeu 27 may 1948[4]
Argentina İspaniya Alfredo Di Stefano 5 noyabr 2000[5]
İspaniya Fransisko Xento 2016[6]

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

Xarici keçidlər[redaktə | mənbəni redaktə et]

Wikipedia-logo-v2.svg Daha çox məlumat üçün bax: Real Madrid FK prezidentlərinin siyahısı