Süngər Bob Kvadrat Şalvar cizgi serialının seriyalarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar
SBSP logo.png

"Süngər Bob Kvadrat Şalvar" Nickelodeon üçün dəniz bioloqu və animator Stiven Hillenburq tərəfindən hazırlanmış amerikan cizgi serialıdır. Birinci çıxışı 1 may 1999-cu ildə [1] olan serialın indiyə qədər 188 seriyası yayımlanıb; onun doqquzuncu sezonunun premyeri 21 iyul 2012-ci ildə olub.[2][3] Seriyalar uydurma sualtı şəhər Bikini Bottomda baş verir və hadisələrin mərkəzində Süngər Bob Kvadrat Şalvarın (Tom Kenni) macəraları və səyləri durur. Süngər Bob Kvadrat Şalvar başqa personajları narahat edən həddindən artıq optimist dəniz süngəridir. Şounun əsas personajları bunlardır: Süngər Bobun ən yaxın dostu Patrik adlı dəniz ulduzu (Bill Faqerbakke), tamakharlıqla pula bağlanmış yencək və Krasti Krabda Süngər Bobun müdiri Mister Krab (Klensi Braun), təkəbbürlü və pis xasiyyətli osminoq Skvidvard Tentikals (Rocer Bampas), Texasdan olan sincab Sendi (Karolin Lorens) və Mister Krabın biznesdə rəqibi Plankton (Mr. Lourens).

Mövsümlər[redaktə | əsas redaktə]

Süngər Bob Kvadrat Şalvar cizgi serialının mövsümləri
Mövsüm Seriyaların sayı Yayım tarixi
İlk yayım Sonuncu yayım
1 20 1 may 1999 8 aprel 2000
2 20 26 oktyabr 2000 26 iyul 2003
3 20 5 oktyabr 2001 11 oktyabr 2004
4 20 6 may 2005 24 iyul 2007
5 20 19 fevral 2007 19 iyul 2009
6 26 3 mart 2008 5 iyul 2010
7 26 19 iyul 2009 11 iyun 2011
8 26 26 mart 2011 6 dekabr 2012
9 26 21 iyul 2012 TBA, 2017
10 TBA Aprel 2017 TBA

1-ci mövsüm (1999—2000)[redaktə | əsas redaktə]

Nömrə Adı Ssenarinin müəllifi(ləri) Baxış tarixi[4]
1 "İşçi tələb olunur" Stiven Hillenberq, Derek Draymon, Tim Hill 1 may 1999[5]
"Sualtı tozsoran"
"Günbəz altında çay içmək" Piter Byorns, Duq Lourens, Pol Tibbitt
2 "Sabun köpükləri" Ennio Torresan, Erik Ueys, Stiven Hillenberq, Derek Draymon, Tim Hill 17 iyul 1999
"Yırtılmış şalvar" Pol Tibbitt, Piter Byorns
3 "Meduza ovu" Stiv Fonti, Kris Mitçell, Piter Byorns, Tim Hill 31 iyul 1999
"Plankton!" Ennio Torresan, Erik Ueys, Duq Lourens
4 "Şıltaq qonşular" Şerm Kouen, Aaron Sprinqer, Duq Lourens 7 avqust 1999
"Qayıqsürmə məktəbi" Ennio Torresan, Erik Ueys, Duq Lourens
5 "Pitsa çatdırılması" Şerm Kouen, Aaron Sprinqer, Piter Byorns 14 avqust 1999
"Ev, gözəl ananasım" Ennio Torresan, Erik Ueys, Duq Lourens
6 "Dəniz Supermeni və Eynəkli" Pol Tibbitt, Mark O'Hara, Duq Lourens 21 avqust 1999
"Pikuli" Stiv Fonti, Kris Mitçell, Piter Byorns
7 "Məktəbdə növbətçi" Çak Kleyn, Cey Lender, Duq Lourens 28 avqust 1999
"Meduzaların şənliyi" Ennio Torresan, Erik Ueys, Piter Byorns
8 "Sendinin roketi" Şerm Kouen, Aaron Sprinqer, Piter Byorns 4 sentyabr 1999[6]
"Cırıldayan çəkmələr" Stiv Fonti, Kris Mitçell, Duq Lourens
9 "Şalvarsız" Pol Tibbitt, Mark O'Hara, Piter Byorns 11 sentyabr 1999
"Əks gün" Çak Kleyn, Cey Lender, Duq Lourens
10 "Mədəni şok" Pol Tibbitt, Mark O'Hara, Duq Lourens 18 sentyabr 1999
"Əyləncə" Şerm Kouen, Aaron Sprinqer, Piter Byorns
11 "Muskul Bob Güclü Şalvar" Ennio Torresan, Erik Ueys, Duq Lourens 25 sentyabr 1999
"Skvidvard — Dost olmayan kabus" Şerm Kouen, Aaron Sprinqer, Piter Byorns
12 "Atlı" Şerm Kouen, Aaron Sprinqer, Piter Byorns 2 oktyabr 1999[6]
"Ayın ən yaxşı işçisi" Pol Tibbitt, Duq Lourens
13 "Qorxaq şalvar" Pol Tibbitt, Piter Byorns 28 oktyabr 1999
"Mən yeniyetmə Qeri olmuşdum" Stiv Fonti, Kris Mitçell, Duq Lourens
14 "SB-129" Aaron Sprinqer, Erik Vays, Duq Lourens 31 dekabr 1999
"Karate həvəskarları" Aaron Sprinqer, Erik Vays, Merrivezer Uilyams
15 "Yuxu zamanı" Pol Tibbitt, Ennio Torresan, Duq Lourens 17 yanvar 2000
"Köpük xəstəliyi"
16 "Müqəddəs Valentin günü" Çak Kleyn, Cey Lender, Merrivezer Uilyams 14 fevral 2000
"Kağız" Çak Kleyn, Cey Lender, Duq Lorens
17 "Karamba!" Şerm Koxen, Vinsent Voller, Merrivezer Uilyams 15 mart 2000
"Daşlı uçurum" Pol Tibbitt, Ennio Torresan, Devid Feyn
18 "Texas" Şerm Koxen, Vinsent Voller, Devid Feyn 22 mart 2000
"Kiçik demon" Aaron Sprinqer, Erik Vays, Duq Lourens
19 "Aprel zarafatları" Aaron Sprinqer, Erik Vays, Merrivezer Uilyams 1 aprel 2000
"Neptunun kürəkciyi" Çak Kleyn, Cey Lender, Devid Feyn
20 "Qarmaqlar" Şerm Koxen, Vinsent Voller, Merrivezer Uilyams 8 aprel 2000
"Dəniz Supermeni və Eynəkli 2" Çak Kleyn, Cey Lender, Duq Lourens

2-ci mövsüm (2000—2003)[redaktə | əsas redaktə]

Nömrə Adı Ssenarinin müəllifi(ləri) Baxış tarixi[4]
21 "Sənin ayaqqabının bağları bağlanılmayıb" Uolt Dorn, Pol Tibbit, Merrivezer Uilyams 2 noyabr 2000
"Skvidin istirahət günləri"
22 "Nədənsə iy gəlir" Aaron Sprinqer, K. H. Qrinblatt, Merrivezer Uilyams 26 oktyabr 2000
"Uşaq bots" Uolt Dorn, Pol Tibbit, Duq Lorens
23 "Böyük çəhrayı uğursuz" Cey Lender, Uilyam Rays, Merrivezer Uilyams 16 noyabr 2000
"Babbl Baddi" Cey Lender, Uilyam Rays, Duq Lorens
24 "Ölümcül piroq" Aaron Sprinqer, K. H. Qrinblatt, Merrivezer Uilyams 28 dekabr 2000
"Krabs-geydirmə" Uolt Dorn, Pol Tibbit, Duq Lorens
25 "Vormi" Uolt Dorn, Pol Tibbit, Merrivezer Uilyams 17 fevral 2001
"Gözəl kotletlər" Cey Lender, Uilyam Rays, Duq Lorens
26 "Nənənin öpüşləri" Uolt Dorn, Pol Tibbit, Merrivezer Uilyams 6 mart 2001
"Skvidərazi" Aaron Sprinqer, K. H. Qrinblatt, Merrivezer Uilyams
27 "Qış yuxusuna qalmış son həftə" Aaron Sprinqer, K. H. Qrinblatt, Merrivezer Uilyams 5 may 2001
"Cinayətkar həyatı" Cey Lender, Uilyam Rays, Duq Lorens
28 "Milad - o kimdir?" Uolt Dorn, Pol Tibbit, Duq Lorens 6 dekabr 2000
29 "Axmaqların yaşamı" Aaron Sprinqer, K. H. Qrinblatt, Merrivezer Uilyams 5 mart 2001
"Tərk olunmuş!" Pol Tibbit, Uolt Dorn, Merrivezer Uilyams
30 "Layiqsiz mükafat" Aaron Sprinqer, K. H. Qrinblatt, Duq Lorens 7 mart 2001
"Mən sizin pərəstişkarınızam" Cey Lender, Uilyam Rays, Duq Lorens
31 "Dəniz Supermeni və Eynəkli 3" Pol Tibbit, Uolt Dorn, Merrivezer Uilyams 27 noyabr 2000
"Dələlər balədə zarafat"
32 "Təzyiq" Cey Lender, Uilyam Reyss, Devid B. Feyns 8 mart 2001
"Yerfındığıyla qırxılmış" Pol Tibbit, Uolt Dorn, Duq Lorens
33 "Kabusun kölələri" Aaron Sprinqer, K. H. Qrinblatt, Merrivezer Uilyams 9 mart 2001
"Qerri vanna qəbul edir" 26 iyul 2003
34 ""Zibil vedrəsi"nə xoş gəlmisiniz" Uolt Dorn, Pol Tibbit, Duq Lorens 21 yanvar 2002
"Cızma-qara" Uolt Dorn, Pol Tibbit, Merrivezer Uilyams
35 "Sirrli qutu" Uolt Dorn, Pol Tibbit, Merrivezer Uilyams 7 sentyabr 2001
"Axmaqların orkestri" K. H. Qrinblatt, Aaron Sprinqer, Merrivezer Uilyams
36 "Gecə növbəsi" Duq Lorens, Cey Lender, Den Pouvenmir 6 sentyabr 2002
"Krabsın sevgisi" Duq Lorens, Cey Lender, Uilyam Rays
37 "İnşa" Uolt Dorn, Pol Tibbit, Duq Lorens 30 noyabr 2001
"Mən axmaqla dostluq edirəm" Aaron Sprinqer, K. H. Qrinblatt, Mark O'Hara
38 "Dənizçi sözü" Uolt Dorn, Pol Tibbit, Merrivezer Uilyams 21 sentyabr 2001
"Naməlum rəssam" Uolt Dorn, Pol Tibbit, Mark O'Hara
39 "Meduza ovçusu" Uolt Dorn, Pol Tibbit, Mark O'Hara 28 sentyabr 2001
"Qızardılmış oyunlar" Cey Lender, Den Pouvenmir, Merrivezer Uilyams
40 "Skvidvardın aksiyası" Uolt Dorn, Pol Tibbit, Mark O'Hara 12 oktyabr 2001
"Sendi, Süngər Bob və soxulcan" Cey Lender, Den Pouvenmir, Merrivezer Uilyams

3-cü mövsüm (2001—2004)[redaktə | əsas redaktə]

Nömrə Adı Ssenarinin müəllifi(ləri) Baxış tarixi[4]
41 "Başqa yosunlar həmişə daha yaşıldırlar" Aaron Sprinqer, K. H. Qrinblatt, Merrivezer Uilyams 22 mart 2002
"Süngər Bob — xilasedici" Cey Lender, Sem Henderson, Mark O'Hara
42 ""Süngər Bob" Klubu" Uolt Dorn, Mark O'Hara 12 iyul 2002
"Mənim gözəl atım" Kent Osborn, Pol Tibbit
43 "Yalnız bir parça" Aaron Sprinqer, K. H. Qrinblatt, Merrivezer Uilyams 5 oktyabr 2002
"Qayabalığı" Cey Lender, Sem Henderson, Merrivezer Uilyams
44 "Ürəybulandırıcı burger" Pol Tibbit, Kaz, Mark O'Hara 1 mart 2002
"Axmaqların qutusu" Pol Tibbit, Kent Osborn, Merrivezer Uilyams
45 "Dəniz Supermeni və Eynəkli 4" Cey Lender, Sem Henderson, Merrivezer Uilyams 21 yanvar 2002
"Həbsxana" Aaron Sprinqer, K. H. Qrinblatt, Merrivezer Uilyams
46 "Qartopu" Pol Tibbit, Kent Osborn, Merrivezer Uilyams 22 fevral 2002
"Krabs üçün xəzinə" Pol Tibbit, Kent Osborn, Mark O'Hara
47 "Televizorda olduğu kimi" Aaron Sprinqer, K. H. Qrinblatt, Merrivezer Uilyams 8 mart 2002
"Xırda tapılmaz?" Cey Lender, Sem Henderson, Merrivezer Uilyams
48 "Zəiflərə giriş qadağandır!" Pol Tibbit, Kent Osborn, Merrivezer Uilyams 15 mart 2002
"Skvilyam qayıdır" Sem Henderson, Cey Lender, Mark O'Hara
49 "Krabsborq" Pol Tibbit, Kent Osborn, Mark O'Hara 29 mart 2002
"Əlvida ikitaylı molyusk" Cey Lender, Sem Henderson, Mark O'Hara
50 "Suvaqçı" K. H. Qrinblatt, Kaz, Mark O'Hara 10 may 2002
""Krasti Krab"ın işçiləri üçün videokurs" Aaron Sprinqer, K. H. Qrinblatt, Kent Osborn
51 "Süngər Bobda şənlik"[7] Pol Tibbit, Kent Osborn, Mark O'Hara 17 may 2002
52 "Fındıqlı şokolad" Pol Tibbit, Kaz, Kent Osborn, Merrivezer Uilyams 1 iyun 2002
"Dəniz Supermeni və Eynəkli 5" K. H. Qrinblatt, Kaz, Merrivezer Uilyams
53 "Dəniz ulduzu — yeni şagird" Pol Tibbit, Kent Osborn, Mark O'Hara 20 sentyabr 2002
"Molyusklar" Cey Lender, Sem Henderson, Mark O'Hara
54 "Bizim eradan əvvəl" Pol Tibbit, Kent Osborn 5 mart 2004
55 "Böyük ilbiz yarışı" Pol Tibbit, Kent Osborn, Merrivezer Uilyams 24 yanvar 2003
"Orta yaş xərçəngi" K. H. Qrinblatt, Kaz, Mark O'Hara
56 "Krabsın ikinci dəfə dünyaya gəlməsi" Pol Tibbit, Kent Osborn, Merrivezer Uilyams 4 oktyabr 2003
"Bədbəxt hadisə" K. H. Qrinblatt, Kaz, Merrivezer Uilyams
57 "Krabbi Lend" Pol Tibbit, Kent Osborn, Mark O'Hara 3 aprel 2004
"Yürüş" Cey Lender, Sem Henderson, Merrivezer Uilyams
58 "Özünün axtarışında" Pol Tibbit, Kent Osborn, Merrivezer Uilyams 19 yanvar 2004
"Planktonun ordusu" Cey Lender, Sem Henderson, Merrivezer Uilyams
59 "Uçan süngər" Pol Tibbit, Kent Osborn, Merrivezer Uilyams 21 mart 2003
60 "Süngər Bob və Manyak" Pol Tibbit, Kent Osborn, K. H. Qrinblatt, Merrivezer Uilyams 11 oktyabr 2004
"Dəniz zarafatları" Pol Tibbit, Kent Osborn, Merrivezer Uilyams

4-cü mövsüm (2005—2007)[redaktə | əsas redaktə]

Nömrə Adı Ssenarinin müəllifi(ləri) Baxış tarixi[4]
61 "Krabsburger dəhşəti" K. H. Qrinblatt, Pol Tibbit 6 may 2005
"Kişi üçün zireh" Mayk Bell, Pol Tibbit
62 "İtmiş döşək" Mayk Bell, Tim Hill 13 may 2005
"Krabs Planktona qarşı" Tim Hill, Mayk Mitçell, Vinsent Voller
63 "Siz mənim ilbizimi görməmisiniz?"[7][8] Aaron Sprinqer, Pol Tibbit 11 noyabr 2005
64 "Çevik kran" Kayl Makkalox, Aaron Sprinqer, Vinsent Voller 20 may 2005
"Yaxşı qonşular" Mayk Bell
65 "Satış üçün hər şey" Zeus Servas, Erik Vays, Tim Hill 23 sentyabr 2005
"Gülməli şalvar" Lyuk Brukşier, Tom Kinq, Stiven Benks 30 sentyabr 2005
66 "Axmaqlar və əjdahalar"[9][10][11][12] Zeus Servas, Erik Vays, Tim Hill 20 fevral 2006
67 "Düşmənlə qohum olmaq" Tom Kinq, Lyuk Brukşier, Tim Hill 14 oktyabr 2005
"Dəniz Supermeni və Eynəkli 6" Keysi Aleksandr, Kris Mitçell, Pol Tibbit 7 oktyabr 2005
68 "Patrik — ağıllı şalvar" Keysi Aleksandr, Kris Mitçell, Tim Hill 21 oktyabr 2005
"Skvid Bob Tentikal Pents" Zeus Servas, Erik Vays, Stiven Benks 4 noyabr 2005
69 "Krasti Tauers" Lyuk Brukşier, Tom Kinq, Stiven Benks 1 aprel 2006
"Missis Paff, siz işdən azad edildiniz!" Keysi Aleksandr, Kris Mitçell, Tim Hill
70 "Ey, şimpanze!" Lyuk Brukşier, Tom Kinq, Stiven Benks 5 may 2006
"Qonaq-Kabus" Zeus Servas, Erik Vays, Tim Hill
71 "Qızımın ad günü" Lyuk Brukşier, Tom Kinq, Pol Tibbit 12 may 2006
"Karate adası" Keysi Aleksandr, Kris Mitçell, Stiven Benks
72 "Hər şey qızıl deyil" Erik Vays, Zeus Servas, Stiven Benks 2 iyun 2006
"Arzu quyusu" Lyuk Brukşier, Tom Kinq, Stiven Benks
73 "Yeni yarpaq" Zeus Servas, Erik Vays, Stiven Benks 22 sentyabr 2006
"Bir dəfə dişlənilmiş" Keysi Aleksandr, Kris Mitçell, Stiven Benks 29 sentyabr 2006
74 "Çətin məzuniyyət" Keysi Aleksandr, Kris Mitçell, Deni Mixaeli 13 oktyabr 2006
"Dəbli parik" Lyuk Brukşier, Tom Kinq, Deni Mixaeli 17 noyabr 2006
75 "Skviddaxili səyahət" Lyuk Brukşier, Tom Kinq, Deni Mixaeli 6 oktyabr 2006
"Bu qadın deyil" Keysi Aleksandr, Kris Mitçell, Stiven Benks 25 noyabr 2006
76 "Əşya" Zeus Servas, Erik Vays, Stiven Benks 15 yanvar 2007
"Fokus-Pokus" Keysi Aleksandr, Kris Mitçell, Stiven Benks
77 "Ağlamaq həddinə çatdırmaq"[13] Lyuk Brukşier, Tom Kinq, Stiven Benks 19 fevral 2007
"Axmaqların hakimiyyəti"[13] Zeus Servas, Erik Vays, Deni Mixaeli
78 "Baykerlər" Lyuk Brukşier, Tom Kinq, Stiven Benks 31 mart 2007
"Barışmaz dostlar" Zeus Servas, Erik Vays, Deni Mixaeli
79 "Çəhrayı oğru" Lyuk Brukşier, Tom Kinq, Stiven Benks 19 fevral 2007
"Skvidi-kukla" Keysi Aleksandr, Kris Mitçell, Deni Mixaeli 24 iyul 2007
80 "Ən yaxşı gün"[14] Neyt Keş, Tak Taker, Stiven Benks 10 noyabr 2006
"Dostun hədiyyəsi" Zeus Servas, Erik Vays, Deni Mixaeli 19 fevral 2007

5-ci mövsüm (2006—2008)[redaktə | əsas redaktə]

Nömrə Adı Ssenarinin müəllifi(ləri) Baxış tarixi[4]
81 "Dost yoxsa düşmən?"[15] Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Mayk Mitçell, Stiven Benks, Tim Hill 13 aprel 2007
82 "Birinci şef-aşpaz" Lyuk Brukşier, Tom Kinq, Stiven Benks, Deni Mixaeli 30 iyul 2007
"Gecə lampası" Keysi Aleksandr, Kris Mitçell, Stiven Benks
83 "Oyan və oxu" Neyt Keş, Stiven Benks 19 fevral 2007
"Gözlənti" Neyt Keş, Tak Taker, Stiven Benks
"Kif hücum edir" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Riçard Pursel 29 sentyabr 2007[16]
84 "Casus-dostlar" Lyuk Brukşier, Tom Kinq, Deni Mixaeli 23 iyul 2007
"Dəqiq sürücü" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Riçard Pursel
"Qoca, xeyirxah, onun adı nə idi"
85 "Yeni ev" Neyt Keş, Tak Taker, Riçard Pursel 25 iyul 2007
"Krabs a lya mod" Lyuk Brukşier, Tom Kinq, Erik Şou
86 "Amerikan qorkası" Lyuk Brukşier, Tom Kinq, Stiven Benks 27 iyul 2007
"Bakket, gözəl Bakket" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Riçard Pursel
87 "Krabsburgeri sevmək" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Erik Şou 26 iyul 2007
"Tamamilə yeni Skvidvard" Neyt Keş, Tak Taker, Riçard Pursel
88 "Danışan pullar" Lyuk Brukşier, Tom Kinq, Deni Mixaeli 31 iyul 2007
"Süngər Bob krabsburger maşınına qarşı" Lyuk Brukşier, Riçard Pursel
"Qaydasız rəqslər" Neyt Keş, Tak Taker, Riçard Pursel
89 "Krasti Spanç" Aaron Sprinqer, Erik Şou 24 iyul 2007
"Patrikin mahnısını oxuyaq" Lyuk Brukşier, Tom Kinq, Stiven Benks 19 fevral 2007
90 "Günbəz altında bit" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Stiven Benks 1 avqust 2007
"Utanc ponçiki" Neyt Keş, Deni Mixaeli
"Krasti boşqab" Tak Taker, Erik Şou
91 "Fransızsayağı mübadilə" Lyuk Brukşier, Tom Kinq, Deni Mixaeli 19 iyul 2009
"Qaz aqu-aqu" Neyt Keş, Tak Taker, Riçard Pursel 29 sentyabr 2007
92 "Atlantis Kvadrat Şalvarantis"[17][18] Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Stiven Benks, Deni Mixaeli 12 noyabr 2007
93 "Xatirə şəkli" Keysi Aleksandr, Deni Mixaeli 2 avqust 2007
"Patrik pulu ödəmir" Zeus Servas, Deni Mixaeli
"Blekcek" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Riçard Pursel
94 "Gözü əzilmiş Süngər" Qreq Miller, Aaron Sprinqer, Erik Şou 3 avqust 2007
"Dəniz Supermeni Süngər Boba qarşı" Neyt Keş, Tak Taker, Erik Şou
95 "Yayın sakinləri" Kris Rekkardi, Aaron Sprinqer, Deni Mixaeli 23 noyabr 2007
"Dələni xilas edin" Lyuk Brukşier, Neyt Keş, Deni Mixaeli
96 "Qərb zülmkarları"[19][20][21] Lyuk Brukşier, Tom Kinq, Stiven Benks, Riçard Pursel 11 aprel 2008
97 "Su altında 20000 burger" Kris Rekkardi, Aaron Sprinqer, Riçard Pursel 23 noyabr 2007
"Bikini Botomda döyüş" Lyuk Brukşier, Neyt Keş, Erik Şou
98 "Süngər Boba nə olub?" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Stiven Benks 13 oktyabr 2008
99 "Skvidvardın ikinci üzü" Çarli Bin, Aaron Sprinqer, Stiven Benks 23 noyabr 2007
"Spanç-obelisk" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Riçard Pursel
100 "Bikini Botomda qadağan olunmuşdur" Stiven Benks, Aaron Sprinqer 23 noyabr 2007
"Stenli S. KvadratŞalvar" Lyuk Brukşier, Neyt Keş, Erik Şou

6-cı mövsüm (2008—2010)[redaktə | əsas redaktə]

Nömrə Adı Ssenarinin müəllifi(ləri) Baxış tarixi[4]
101 "Arzuların evi" Aaron Sprinqer, Deni Mixaeli 6 iyun 2008
"Krabsburgerlərə gedən yol" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Erik Şou 3 mart 2008
102 "Axmağı aldatdılar" Aaron Sprinqer, Deni Mixaeli 7 mart 2008
"Nadinc şagird" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Derek İversen 29 mart 2008
103 "Süngərikus" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Riçard Pursel 29 mart 2008
"Xəstəxana simfoniyası" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Riçard Pursel 6 mart 2008
104 "Normal olmayan" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Derek İversen 4 mart 2008
"İtdilər…" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Stiven Benks 5 mart 2008
105 "Tilişkə" Neyt Keş, Şon Çarmals, Stiven Benks 2 iyun 2008
"Hərəkətli fitlər" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Derek İversen 16 fevral 2009
106 "Bir gün içində həyat" Kris Rekkardi, Deni Mixaeli 4 iyun 2008
"Günəşlə ağardılmış" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Riçard Pursel 5 iyun 2008
107 "Skvidvard-giqant" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Riçard Pursel 3 iyun 2008
"Burun bilmir" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Derek İversen 4 avqust 2008
108 "Krabsburgerlərin oğrusu" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Erik Şou 5 avqust 2008[22]
"Planktonun müştərisi" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Deni Mixaeli 6 avqust 2008[22]
109 "Sinif yoldaşları" Aaron Sprinqer, Riçard Pursel 7 avqust 2008[22]
"Krabsburger Xronikası" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Derek İversen 8 avqust 2008[22]
110 "Qızların şənliyi" Tom Kinq, Deni Mixaeli 28 noyabr 2008
"Ev heyvanlarının sərgisi" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Deni Mixaeli
111 "Süngər Bob Kvadrat Şalvar və Böyük Dalğa" Aaron Sprinqer, Pol Tibbitt, Stiven Benks 17 aprel 2009[23]
112 "Faydalı qazıntı" Aaron Sprinqer, Derek İversen 28 noyabr 2008
"Xorda oxumaq" Aaron Sprinqer, Riçard Pursel 20 mart 2009
113 "Krasti Kraşers" Neyt Keş, Şon Çarmals, Derek İversen 28 noyabr 2008
"Kart" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Stiven Benks
114 "Hörmətli vikinqlər" Aaron Sprinqer, Deni Mixaeli 28 noyabr 2008
"Yalan" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Deni Mixaeli
115 "Baba-pirat" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Deni Mixaeli 18 fevral 2009
"Başıayaqlıların qarovulxanası" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Riçard Pursel 17 fevral 2009
116 "Skvidvard qonaq gəlir" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Derek İversen 4 iyun 2009
"Nə üçün şalvar kvadrat formasındadır?" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Stiven Benks 17 iyul 2009
117 "Şaffl-bordinq üzrə çempionlar" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Derek İversen 16 fevral 2009
"Professor Skvidvard" Aaron Sprinqer, Deni Mixaeli 19 fevral 2009
118 "Ev ziyanvericisi" Aaron Sprinqer, Riçard Pursel 18 mart 2009
"Kompyuterin yenidən başladılması" 19 mart 2009
119 "Sadəlövh şalvar" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Derek İversen 5 iyun 2009
"Hər yerdə eyni zamanda olmaq" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Derek İversen 19 iyul 2009
120 "Papaqsız Patrik" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Deni Mixaeli 19 iyul 2009
"Dəhşətli oyuncaqlar mağazası" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Deni Mixaeli 17 mart 2009
121 "Çimərlikdə qumdan qalalar" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Deni Mixaeli 16 mart 2009
"Qabıq fəlakəti" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Riçard Pursel 1 iyun 2009
122 "Təkmilləşdirilmiş Çam Bakket" Şon Çarmals, Deni Mixaeli 19 iyul 2009
"Birhüceyrəlilərin il dönümü" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Riçard Pursel 3 iyun 2009
123-124 "Soyuducuda qalmış Süngər Bob" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Pol Tibbitt, Stiven Benks 6 noyabr 2009
125 "Ananas qızdırması" Aaron Sprinqer, Derek İversen 2 iyun 2009
"Çam mağarası" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Riçard Pursel 18 iyul 2009
126 "Tritonla qarşıdurma" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Aaron Sprinqer, Stiven Benks, Pol Tibbitt 5 iyul 2010[24]

7-ci mövsüm (2009—2011)[redaktə | əsas redaktə]

Nömrə Adı Ssenarinin müəllifi(ləri) Baxış tarixi[4]
127 "Tentakl-viziya" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Derek İversen 19 iyul 2009
"Mən rəqs etməyi sevirəm" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Duq Lourens
128 "Boy xəstəliyi" Aaron Sprinqer, Riçard Pursel 19 iyul 2009
"Həmişəlik yapışqan" Zeus Servas, Derek İversen, Şon Çarmals
129 "Kimsə Sendi ilə birlikdə mətbəxdədir" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Deni Mixaeli 19 iyul 2009
"Casusluq" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Duq Lourens
130 "Dadlı yağlı yeməklər" Aaron Sprinqer, Derek İversen 27 noyabr 2009
"Süngər — televiziya ulduzu" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Duq Lourens
131 "Bikini Botomda təmizliyə baxaq" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Deni Mixaeli 2 yanvar 2010
"Qeri üçün dost" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Riçard Pursel
132 "Sənin, mənim və yenə də mənim" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Stiven Benks 11 sentyabr 2010
"Xəsis Krabs" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Duq Lourens
133 "Bikini Botomun lənətlənməsi" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Duq Lourens 24 oktyabr 2009
"Skvidvard Klarnetlər Ölkəsində" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Deni Mixaeli 24 mart 2010
134 "Süngər Bobun sonuncu müdafiə xətti" Aaron Sprinqer, Stiven Benks, Derek İversen 22 aprel 2010
135 "Keçmişə qayıtmaq" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Deni Mixaeli 15 fevral 2010
"Pis oğlanların-yaramazların klubu"
136 "Göz yaşı olmadan keçən gün" Aaron Sprinqer, Stiven Benks 22 mart 2010
"Yay işi" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Derek İversen 23 mart 2010
137 "Bir yeməkdən olan nahar" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Duq Lourens 25 mart 2010
"Qeri aşiq oldu" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Derek İversen 6 fevral 2010
138 "Pyes — bu bir tapıntıdır" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Stiven Benks 26 mart 2010
"Heyrətamiz rodeo" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Riçard Pursel 6 fevral 2010
139 "Sirrli resept və nənə" Aaron Sprinqer, Deni Mixaeli 6 iyul 2010
"Xırda da puldur" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Deni Mixaeli 7 iyul 2010
140 "Monstr, hansı ki, Bikini Botoma gəlmişdir" Aaron Sprinqer, Deni Mixaeli 28 yanvar 2011
"Bikini Botom Üçbucağa xoş gəlmisiniz" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Deni Mixaeli
141 "Heks lənəti" Aaron Sprinqer, Riçard Pursel 11 iyun 2011
"Böyük tıxac" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Duq Lourens 28 yanvar 2011
142 "Sualtı kəndli" Aaron Sprinqer, Riçard Pursel 29 yanvar 2011
"Xoşagəlməz püskürmə" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Derek İversen 28 yanvar 2011
143 "Qatarda böyük oğurluq" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Stiven Benks, Deni Mixaeli 11 noyabr 2010
144 "Batmaq hissi" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Duq Lourens 8 iyul 2010
"Karate ulduzu" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Derek İversen 9 iyul 2010
145 "Zamanda itmişlər" Neyt Keş, Şon Çarmals, Duq Lourens 18 sentyabr 2010
"Şirin Çiki arzular" Aaron Sprinqer, Şon Çarmals, Riçard Pursel 19 iyun 2010
146 "Abraziv tərəf" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Mister Lourens 27 noyabr 2010
"Vəsvəsəli melodiya" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Derek İversen
147 "Gizlən, orada isə baxarıq" Aaron Sprinqer, Deni Mixaeli 9 avqust 2010
"Qabıqda fırıldaqçı" Aaron Sprinqer, Riçard Pursel 18 sentyabr 2010
148 "Şedevr" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Stiven Benks 2 oktyabr 2010
"İlbizlərin hücumu" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Riçard Pursel
149 "Sən süngəri tanımırsan" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Derek İversen 9 avqust 2010
""Əlcək" tuneli" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Deni Mixaeli 12 fevral 2011
150 "Krasti doqlar" Aaron Sprinqer, Deni Mixaeli 9 oktyabr 2010
"Mona Loanın qalıqları" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Derek İversen
151 "Yeni qonşu" Aaron Sprinqer, Derek İversen 15 yanvar 2011
"Skvidini xoşlayıram" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Şon Çarmals, Riçard Pursel 12 fevral 2011
152 "Böyük bacı Sem" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Riçard Pursel 15 yanvar 2011
"İdeal kimya" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Mister Lourens 26 fevral 2011

8-ci mövsüm (2011—2012)[redaktə | əsas redaktə]

Nömrə Adı Ssenarinin müəllifi(ləri) Baxış tarixi[4]
153 "Travmalar olacaq" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Derek İversen 18 iyul 2011
"Daha bir krabsburger" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Duq Lourens 25 iyun 2011
154 "Qayıqdan çıxmadan" Aaron Sprinqer, Riçard Pursel 19 iyul 2011
"Əla yarışlar" Zeus Servas, Derek İversen, Şon Çarmals 18 iyun 2011
155 "Yoldaşlıq oyunu" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Deni Mixaeli 26 mart 2011
"Sentimental süngər" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Duq Lourens 2 aprel 2011
156 "Şaxtalı yarışlar" Aaron Sprinqer, Derek İversen 15 iyun 2011
157 "Skvidvardın böyüklər üçün məktəbi" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Deni Mixaeli 4 iyun 2011
"Şifahi hesabat" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Riçard Pursel 25 mart 2011
158 "Turş-Şirin kalmar" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Stiven Benks 20 iyul 2011
"Yekəgöz rəssam" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Duq Lourens 21 iyul 2011
159 "Bütün ailə ilə məzuniyyətdə" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Duq Lourens 11 noyabr 2011
160 "Patrik ev məzuniyyətində" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Deni Mixaeli 8 noyabr 2011
"Plankton üzərində qələbə" 7 noyabr 2011
161 "Ay məzuniyyəti" Aaron Sprinqer, Stiven Benks 10 noyabr 2011
"Mister Krabs məzuniyyətə çıxır" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Derek İversen 9 noyabr 2011
162 "Axmaq kabuslar" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Duq Lourens 21 oktyabr 2011
163 "Su marafonu" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Stiven Benks 23 sentyabr 2011
"Planktonun xeyirxah gözü" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Riçard Pursel
164 "Üzdə bığayaqlılar" Aaron Sprinqer, Deni Mixaeli 16 sentyabr 2011
"Dayə Pat" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Deni Mixaeli
165 "Sendinin ev gözətçiləri" Aaron Sprinqer, Deni Mixaeli 30 sentyabr 2011
"Bikini Botomun caz dahisi" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Deni Mixaeli
166 "Hər şey sabun köpüklərindədir" Aaron Sprinqer, Riçard Pursel 25 noyabr 2011
"Usta süngərin yolu" Lyuk Brukşir, Neyt Keş, Duq Lourens
167 "Krabsburger, hansı ki, Bikini Botomu yeyib" Aaron Sprinqer, Riçard Pursel 25 noyabr 2011
"Sabun köpüyünün qayıtması" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Derek İversen
168 "Qadağanedici əmr" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Stiven Benks, Deni Mixaeli 2 aprel 2012
"Fiasko!" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Derek İversen 5 aprel 2012
169 "İndi sən xoşbəxtsən?" Lyuk Brukşier, Mark Sekarelli, Deni Mixaeli 31 mart 2012
"Meduzaların Planeti" Lyuk Brukşier, Mark Sekarelli, Deni Mixaeli
170 "Pulsuz dadına baxın" Lyuk Brukşier, Mark Sekarelli, Deni Mixaeli 6 aprel 2012
"Ev, gözəl evim" Lyuk Brukşier, Mark Sekarelli, Deni Mixaeli 4 aprel 2012
171 "Karen 2.0" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Riçard Pursel 13 aprel 2012
"Yuxusuzluq" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Mister Lourens 9 aprel 2012
172 "Ağız-burnu əyə bilməmək" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Mister Lourens 31 mart 2012
"Əlcək Dünyasının Sonu" Aaron Sprinqer, Deni Mixaeli
173 "Skvidaliya" Aaron Sprinqer, Derek İversen 11 aprel 2012
"Dağıtmaq üzrə yarış" Lyuk Brukşier, Mark Sekarelli, Derek İversen
174 "Lopa!" Aaron Sprinqer, Deni Mixaeli 10 aprel 2012
"Burada yoxsa özünlə?" Lyuk Brukşier, Mark Sekarelli, Stiven Benks 12 aprel 2012
175 "Süngər Bob Milad bayramını qeyd edir Lyuk Brukşier, Mark Sekarelli, Derek İversen, Mister Lourens 6 dekabr 2012
176 "Dəniz super-zülmkarının əhliləşdirilməsi" Aaron Sprinqer, Deni Mixaeli 14 oktyabr 2012
"Çam-frikase" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Riçard Pursel 21 oktyabr 2012
177 "Xərçəng reklamı" Lyuk Brukşier, Mark Sekarelli, Derek İversen 3 sentyabr 2012
"Çəkil ya da get!" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Mister Lourens 21 oktyabr 2012
178 "Salam, Bikini Botom!" Aaron Sprinqer, Şon Çarmals, Deni Mixaeli 8 oktyabr 2012

9-cu mövsüm (2012—2016)[redaktə | əsas redaktə]

Nömrə Adı Ssenarinin müəllifi(ləri) Baxış tarixi[4]
179 "Ekstremal yerlər" Lyuk Brukşir, Mark Sekarelli, Derek İversen 21 iyul, 2012
"Dələnin rekordları"
180 "Patrik-Men!" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Derek İversen 27 oktyabr, 2012
"Qerinin yeni oyuncağı" Mark Sekarelli, Derek İversen 14 oktyabr, 2012
181 "Südlü kokteyl üçün lisenziya" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Duq Lourens 7 sentyabr, 2012
"Uşaq Skvid" 3 sentyabr, 2012
182 "Sarı kitab" Lyuk Brukşier, Mark Sekarelli, Derek İversen 2 mart, 2013
"Bamper bamperə" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Duq Lourens 17 noyabr, 2012
183 "Budur o, Kirpi!" Mark Sekarelli, Lyuk Brukşier, Duq Lourens 27 oktyabr, 2012
"Kalmar müdafiəsi" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Bleyk Lemons, Derek İversen 1 yanvar, 2013
184 "Həbsxanadan qaçış!" Lyuk Brukşir, Mark Sekarelli, Duq Lourens 16 mart, 2013
"Bəd kürəkcik" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Bleyk Lemons, Endryu Qudman 9 mart, 2013
185 "O, Qu Laqunadan gəlmişdir" Mark Sekarelli, Lyuk Brukşier, Derek İversen, Duq Lourens 17 fevral, 2014
186 "Krabsın depozitinin qorunması" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Bleyk Lemons, Derek İversen 25 may, 2013
"Planktonun ev heyvanı" Mark Sekarelli, Lyuk Brukşier, Duq Lourens 19 yanvar, 2013
187 "İndi baxma" Mark Sekarelli, Lyuk Brukşier, Duq Lourens 14 oktyabr, 2013
"Seans şmeans" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Duq Lourens
188 "Pişik Kenni" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Bleyk Lemons, Derek İversen, Duq Lourens 29 mart, 2014
"Yeti Krabs" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Duq Lourens 28 noyabr, 2014
189 "Süngər Bob, sən işdən azad olundun!" Keysi Aleksandr, Zeus Servas, Bleyk Lemons, Derek İversen, Duq Lourens 11 noyabr, 2013
190 "Piknikdə duel" TBA TBA
"Krabsın ordusu"
191 "KosmikBob İşğalçıŞalvar" TBA TBA

10-cu mövsüm (2014)[redaktə | əsas redaktə]

2013-cü ildə 10-cu mövsümün 2014-cü ildə yayımlanacağı yazılmışdır.

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. Gates, Anita (July 11, 1999). "Television / Radio; The Tide Pool as Talent Pool (It Had to Happen)". New York Times. http://www.nytimes.com/1999/07/11/arts/television-radio-the-tide-pool-as-talent-pool-it-had-to-happen.html?scp=1&sq=SpongeBob&st=nyt. İstifadə tarixi: April 26, 2008.
  2. Andreeva, Nellie (January 3, 2011). "Nickelodeon Renews SpongeBob SquarePants For Ninth Season". Deadline.com. http://www.deadline.com/2011/01/nickelodeon-renews-spongebob-squarepants-for-ninth-season/. İstifadə tarixi: August 20, 2011.
  3. Zahed, Ramen (January 5, 2012). "Johnny Knoxville Visits SpongeBob and Friends". Animation. http://www.animationmagazine.net/tv/johnny-knoxville-visits-spongebob-and-friends/. İstifadə tarixi: May 25, 2013.
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 4,4 4,5 4,6 4,7 4,8 "SpongeBob SquarePants - Episode Guide". MSN TV. Arxivləşdirilib: [1] saytından 2012-03-02 tarixində. http://www.webcitation.org/65rUlbcuM. İstifadə tarixi: July 25, 2009.
  5. "TV PEOPLE Series: HOME & GARDEN; TV PEOPLE". St. Petersburg Times. 2 maypta 2000. http://pqasb.pqarchiver.com/sptimes/access/41007284.html?dids=41007284:41007284&FMT=ABS&FMTS=ABS:FT&type=current&date=May+01%2C+1999&author=&pub=St.+Petersburg+Times&desc=TV+PEOPLE+Series%3A+HOME+%26+GARDEN%3B+TV+PEOPLE&pqatl=google. İstifadə tarixi: 28 mart 2000.
  6. 6,0 6,1 "SpongeBob SquarePants Episodes". TV Guide. Arxivləşdirilib: [2] saytından 2012-03-02 tarixində. http://www.webcitation.org/65rUmVEbd. İstifadə tarixi: January 23, 2010.
  7. 7,0 7,1 Aurthur, Kate (May 5, 2002). "Arts, Briefly; Cowboys and Snail Score". New York Times. http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9F00E7D6103EF935A25752C1A9639C8B63&scp=141&sq=SpongeBob&st=nyt. İstifadə tarixi: April 26, 2008.
  8. Gates, Anita (November 11, 2005). "What's On Tonight". New York Times. http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9A07E7DB123EF932A25752C1A9639C8B63&scp=142&sq=SpongeBob&st=nyt. İstifadə tarixi: April 26, 2008.
  9. "SpongeBob Gets Medieval In Half-hour, Prime-time Special". Viacom. February 2, 2006. Arxivləşdirilib: [3] saytından 2012-03-02 tarixində. http://www.webcitation.org/65rUnBTyy. İstifadə tarixi: April 26, 2008.
  10. Aurthur, Kate (February 24, 2006). "Arts, Briefly; More Smooth Sledding For American Idol". New York Times. http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9907EED61E3EF937A15751C0A9609C8B63&scp=114&sq=SpongeBob&st=nyt. İstifadə tarixi: April 26, 2008.
  11. Gates, Anita (February 20, 2006). "What's On Tonight". New York Times. http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9906E6DD113EF933A15751C0A9609C8B63&scp=116&sq=SpongeBob&st=nyt. İstifadə tarixi: April 26, 2008.
  12. Aurthur, Kate (February 19, 2006). "The Week Ahead: Feb. 19 - Feb. 25; Television". New York Times. http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9F04E1D6123EF93AA25751C0A9609C8B63&scp=117&sq=SpongeBob&st=nyt. İstifadə tarixi: April 26, 2008.
  13. 13,0 13,1 Keepnews, Peter (February 19, 2007). "Lincoln? Washington? Nope. Patrick!". New York Times. http://www.nytimes.com/2007/02/19/arts/television/19keep.html?scp=16&sq=SpongeBob&st=nyt. İstifadə tarixi: April 26, 2008.
  14. "Nickelodeon To Air SpongeBob SquarePants Marathon Next Week". Viacom. October 31, 2006. Arxivləşdirilib: [4] saytından 2012-03-02 tarixində. http://www.webcitation.org/65rUnmUte. İstifadə tarixi: April 26, 2008.
  15. Shattuck, Kathryn. "What's On Tonight". New York Times. http://www.nytimes.com/2007/04/13/arts/television/13tvcol.html?scp=55&sq=SpongeBob&st=nyt. İstifadə tarixi: April 26, 2008.
  16. Hale, Mike (September 29, 2007). "What's On Today". New York Times. http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9904E7DD123EF93AA1575AC0A9619C8B63&scp=26&sq=SpongeBob&st=nyt. İstifadə tarixi: April 26, 2008.
  17. Shattuck, Kathryn (November 12, 2007). "What's On Tonight". New York Times. http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9B05EEDD1139F931A25752C1A9619C8B63&scp=18&sq=SpongeBob&st=nyt. İstifadə tarixi: April 26, 2008.
  18. "Television". New York Times. November 11, 2007. http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=940DE4D71F39F932A25752C1A9619C8B63&scp=19&sq=SpongeBob&st=nyt. İstifadə tarixi: April 26, 2008.
  19. "SpongeBob SquarePants: Pest of the West". Nickelodeon. Arxivləşdirilib: [5] saytından 2012-03-02 tarixində. http://www.webcitation.org/65rUoHSgf. İstifadə tarixi: March 15, 2008.
  20. "SpongeBob SquarePants "Pest Of The West" Earns Basic Cable's Total Viewer Top Spot for Week of April 7". Viacom. April 15, 2008. Arxivləşdirilib: [6] saytından 2012-03-02 tarixində. http://www.webcitation.org/65rUp0rXO. İstifadə tarixi: April 26, 2008.
  21. "SpongeBob Pays Homage to his Western Roots". Viacom. March 24, 2008. Arxivləşdirilib: [7] saytından 2012-03-02 tarixində. http://www.webcitation.org/65rUpVaj9. İstifadə tarixi: April 26, 2008.
  22. 22,0 22,1 22,2 22,3 "Nickelodeon's Sizzlin' Summer". Nickelodeon. Arxivləşdirilib: [8] saytından 2012-03-02 tarixində. http://www.webcitation.org/65rUpyxgH. İstifadə tarixi: August 23, 2009.
  23. "Announcement for SpongeBob vs. The Big One". TVShowsOnDVD.com. Arxivləşdirilib: [9] saytından 2012-03-02 tarixində. http://www.webcitation.org/65rUsYn7J. İstifadə tarixi: December 21, 2008.
  24. "Victoria Beckham to Square Off with SpongeBob". Us Magazine. April 8, 2009. Arxivləşdirilib: [10] saytından 2012-03-02 tarixində. http://www.webcitation.org/65rUtNS1s. İstifadə tarixi: October 12, 2009.