Seylor Mun seriyalarının siyahısı (IV mövsüm)

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Sailormss.png
Animenin başlığı.
ÖlkəFlag of Japan.svg Yaponiya
Seriya sayı39
Ekranlaşdırma
Orijinal kanalTV Asahi
Orijinal efir4 mart 1995 (1995-03-04) – 2 mart 1996 (1996-03-02)
Mövsüm xronologiyası
← Əvvəlki
Seylor Mun S

Gözəl Qoruyucu Seylor Mun: SuperS[1][2] (美少女戦士セーラームーン SuperS Bishōjo Senshi Sērā Mūn Sūpāzu?)"Seylor Mun" animesinin Kunihiko İkuharanın rejissorluğu ilə Toei Animation tərəfindən çəkilmiş 4-cü mövsümü (128-166-cı seriyalar). Animenin digər mövsümlərində olduğu kimi bu mövsümdə də yapon qız Usaqi Tsukino və dostlarının başına gələn macəralardan bəhs olunur. Hekayə iki arkdan ibarətdir. Birinci arkda Peqasus Çibiusanın yuxularını daxil olmaqla onu Ölü Aydan qorumağa çalışır, çünki Ölü Ay dünyaya yiyələnmək yolunda onu öldürmək istəyirlər. İkinci arkda isə həmişə uşaq kimi qalmağı arzulayan Amazon Kvartetindən və Ölü Ayın lideri, Yeri işğal etmək niyyətində olan Kraliça Neheleniyadan bəhs olunur.

Mövsüm 4 mart 1995-ci ildə TV Asahi-də yayımlanmağa başlamış və 2 mart 1997-ci ildə başa çatmışdır. Mövsüm 39 seriyadan ibarətdir. Mövsüm 2000-ci ildə Cloverway Inc. tərəfindən Şimali Amerikada ingilis dilində yayımlanmaq üçün lisenziyalaşdırılmışdır. Mövsüm ABŞ-da Cartoon Network kanalının Toonami televiziya blokunda göstərilmişdir. "Gözəl Qoruyucu Seylor Mun: Supers" Cloverway tərəfindən ingilis dilinə dublaj edilmiş son mövsümdür. Anime VHS və DVD formatlarında da yayımlanmışdır. 16 may 2014-cü ildə Viz Media tərəfindən mövsümün ingilis dilinə dublaj edilməsi üçün yenidən lisenziyalaşdırılmışdır.

Mövsüm boyunca 3 parça mahnıdan istifadə edilmişdir: bir açılış mahnısı və iki bağlanış mahnısı. Açılış mahnısı Moon Lips tərəfindən ifa olunan "Moonlight Densetsu" mahnısıdır. Mövsümün 1-13-cü seriyalarında Mivako Fucitani tərəfindən ifa olunan "Watashitachi ni Naritakute" (私たちになりたくて?, azərb. "Özümüz olmağı istəmək"‎) mahnısından, qalan seriyalarında Miyuki Kacitani tərəfindən ifa olunan "'Rashiku' Ikimasho" (“らしく” いきましょ?, azərb. "Gəlin bunun kimi edək"‎) mahnısından istifadə olunmuşdur.

Seriyalar[redaktə | əsas redaktə]

Azərbaycanca adı[3]
Orijinal adı[4]
Rejissor Ssenari müəllif(lər)i Art-direktor(lar) Animasiya direktor(lar)ı İlk efir tarixi[4] İlk efir tarixi (ing.)
128 "Arzular uçuşur"
"Qismət görüşü! Peqasusun uçduğu gecə"
"Unmei no deai! Pegasasu no mau yoru" (運命の出会い!ペガサスの舞う夜) 
Kunihiko İkuharaYodzi EnokidoKazuyuki HaşimotoKatsumi TameqaiMarch 4, 1995September 26, 2000
129 "Sadə olmayan at gücü"
"Yenə super çevrilmə! Peqasusun gücü"
"Supā henshin futatabi! Pegasasu no pawā" (スーパー変身再び!ペガサスの力) 
Noriyo SasakiMequmu SuqiharaKeniti TadziriMari Tominaqa11 mart 199527 sentyabr 2000
130 "Şirin yuxular"
"Ananın yuxusunu qorumaq! Qoşa Ay üçün yeni hücum"
"Mamore haha no yume! Daburu mūn no shin hissatsu waza" (守れ母の夢!Wムーンの新必殺技) 
Hiroki ŞibataRyota YamaqutiKazuhisa AsaiHisaşi Kaqava18 mart 199528 sentyabr 2000
131 "Tələyə düşmək"
"Peqasusu yaxalamaq! Amazonun tələsi"
"Pegasasu wo toraero! Amazon no wana" (ペガサスを捕えろ!アマゾンの罠) 
Yudzi EndoQenki YoşimuraMinoru OkotiŞinya Haseqava25 mart 199529 sentyabr 2000
132 "Mükəmməl cütlük"
"Bir-birisi üçün yaranmış cütlük! Usaqi və Mamorunun sevgisi"
"Oniai no futari! Usagi to Mamoru no ai" (お似合いの二人!うさぎと衛の愛) 
Cuniti SatoYodzi EnokidoKazuhisa AsaiMasahiro Ando15 aprel 19952 oktyabr 2000
133 "Pişik balası haqqında mübahisə"
"Artemislərin macərası!? Sirli pişik balası peyda olur"
"Arutemisu no uwaki? Nazo no koneko tōjō" (アルテミスの浮気?謎の子猫登場) 
Harume KosakaMequmu SuqiharaKeniti TadziriMari Tominaqa29 aprel 19953 oktyabr 2000
134 "A Pegasus Page Turner"
"Makotonun dostluğu! Peqasusu sevən qız"
"Makoto no yūjō! Tenba ni akogareta shōjo" (まことの友情!天馬に憧れた少女) 
Hiroki ŞibataRyota YamaqutiMinoru OkotiKatsumi Tameqai13 may 19954 oktyabr 2000
135 "Müəllimin dərsi"
"Ürəklər xəbər verir! Çibiusa və Peqasus"
"Fureau kokoro! Chibiusa to Pegasasu" (触れ合う心!ちびうさとペガサス) 
Noriyo SasakiYodzi EnokidoKazuyuki HaşimotoHisaşi Kaqava20 may 19955 oktyabr 2000
136 "Sevgi ilə bağlı narahatçılıq"
"Mamorunu qorumaq! Nindza Usaqinin qısqanclığı"
"Mamoru wo mamore! Ninja Usagi no yakimochi" (衛を守れ!忍者うさぎのヤキモチ) 
Yudzi EndoMequmu SuqiharaKazuhisa AsaiŞinya Haseqava27 may 19956 oktyabr 2000
137 "Qəlp sehrbaz"
"İllüziya meşəsi! Gözəl sehrbazın dəvəti"
"Ayakashi no mori! Utsukushiki yōsei no izanai" (あやかしの森!美しき妖精の誘い) 
Kunihiko İkuharaQenki YoşimuraKeniti TadziriTaiti Nakamura3 iyun 19959 oktyabr 2000
138 "Xəyalpərəst sürücü"
"Göyə sürmək! Arzular maşınının üstündə sevgi miniciliyi"
"Tengoku made hashire! Yume no kuruma ni kakeru ai" (天国まで走れ!夢の車にかける愛) 
Hiroki ŞibataRyota YamaqutiMinoru OkotiMasahiro Ando10 iyun 199510 oktyabr 2000
139 "Demək olar ki, kəsilmək"
"Yaponiyanın ən yaxşısı olmağa çalışmaq! Gözəl qılıncoynadan qız üçün təşvişlər"
"Mezase Nippon ichi! Bishōjo kenshi no nayami" (目指せ日本一!美少女剣士の悩み) 
Harume KosakaMutsuri NakanoKazuyuki Haşimotoİkuko İto17 iyun 199511 oktyabr 2000
140 "Paltar çağırışı"
"Bu miniləri sevmək! Dəbli döyüşçülər"
"Mini ga daisuki! Oshare na Senshitachi" (ミニが大好き!おしゃれな戦士達) 
Cuniti SatoQenki YoşimuraKazuhisa AsaiMari Tominaqa1 iyul 199512 oktyabr 2000
141 "İkiqat narahatçılıq"
"Sevgi fırtınası! Minakonun möhtəşəm iki oğlanla görüşmə planı"
"Koi no arashi! Minako no futamata daisakusen" (恋の嵐!美奈子のフタマタ大作戦) 
Takuya İqaraşiRyota YamaqutiKeniti TadziriHisaşi Kaqava8 iyul 199513 oktyabr 2000
142 "Təhlükə üçün resept"
"Sirlər malikanəsi! Sənin üçün sevgi menusu"
"Himitsu no yakata! Ai no menyū wo anata ni" (秘密の館!愛のメニューを貴方に) 
Yudzi EndoMequmu SuqiharaMinoru OkotiKatsumi Tameqai15 iyul 199516 oktyabr 2000
143 "Təpikatan cihaz"
"Peqasusa inanmaq vaxtı! Dörd döyüşçünün super çevrilməsi"
"Pegasasu wo shinjiru toki! Yon Senshi no supā henshin" (天馬を信じる時!4戦士の超変身) 
Noriyo SasakiYodzi EnokidoKazuyuki HaşimotoTaiti Nakamura22 iyul, 199517 oktyabr 2000
144 "Çimərlik yorğanı işi"
"İşıq saçan yay günləri! Ami okean mehində"
"Kirameku natsu no hi! Shiokaze no shōjo Ami" (きらめく夏の日!潮風の少女亜美) 
Hiroki ŞibataRyota YamaqutiKazuhisa AsaiMasahiro Ando12 avqust 199518 oktyabr 2000
145 "Tutu xəyanəti"
"Ulduz olmaq arzusu! Usaqinin baleti"
"Purima wo nerae! Usagi no barei" (プリマをねらえ!うさぎのバレエ) 
Harume KosakaQenki YoşimuraKeniti TadziriMari Tominaqa19 avqust 199519 oktyabr 2000
146 "Hersonqinyanın istirahət günü"
"Cuban şəhərində bayram! Qayğısız şəhzadə"
"Jūbangai no kyūjitsu! Mujaki na ōjosama" (十番街の休日!無邪気な王女様) 
Cuniti SatoMequmu SuqiharaMinoru OkotiMiho Shimogasa26 avqust 199520 oktyabr 2000
147 "Cazibədar şəhzadə yoxdur"
"Bəxtli partnyor? Makotonun günahsızlığı"
"Unmei no pātonā? Makoto no junjō" (運命のパートナー?まことの純情) 
Yudzi EndoRyota YamaqutiKazuyuki HaşimotoHisaşi Kaqava2 sentyabr 199523 oktyabr 2000
148 "Düzgün fikir"
"Böyük şeytanın kölgəsi! Trio küncə sıxıldı"
"Kyoaku no kage! Oitsumerareta torio" (巨悪の影!追いつめられたトリオ) 
Kōnosuke UdaYodzi EnokidoKazuhisa AsaiTaiti Nakamura23 sentyabr 199524 oktyabr 2000
149 "Əbədi yuxular"
"Yuxu güzgüsü! Amazonun son çıxışı"
"Yume no kagami! Amazon saigo no sutēji" (夢の鏡!アマゾン最後のステージ) 
Hiroki ŞibataYodzi EnokidoKeniti TadziriKatsumi Tameqai21 oktyabr 199525 oktyabr 2000
150 "Yeni dəhşət"
"Amazonlar! Güzgünün arxasındakı dəhşət"
"Amazonesu! Kagami no ura kara kita akumu" (アマゾネス!鏡の裏から来た悪夢) 
Kunihiko İkuharaYodzi EnokidoMinoru OkotiMasahiro Ando28 oktyabr 199526 oktyabr 2000
151 "Səmimi melodiya"
"Düzgün güc ifşa edir! Aminin ürək mahnısı"
"Shin no pawā bakuhatsu! Ami kokoro no shirabe" (真のパワー爆発!亜美心のしらべ) 
Takuya İqaraşiRyota YamaqutiKazuyuki HaşimotoMari Tominaqa4 noyabr 199527 oktyabr 2000
152 "Onun şəxsi yuxuları"
"Yanan sevda! Marsın qəzəbli ölümcül hücumu"
"Honō no jōnetsu! Māzu ikari no chōhissatsu waza" (炎の情熱!マーズ怒りの超必殺技) 
Harume KosakaMequmu SuqiharaKazuhisa Asaiİkuko İto11 noyabr 199521 dekabr 2000
153 "Diş dilemması"
"Teror stomatoloqu? PallaPallanın evi"
"Kyōfu no haishasan? Parapara no yakata" (恐怖の歯医者さん?パラパラの館) 
Noriyo SasakiQenki YoşimuraKazuyuki HaşimotoMasahiro Ando18 noyabr 199530 oktyabr 2000
154 "Kabus bağçası"
"Yuxuda qarşıdurma! Minako və Makotonun qırılan dostluğu"
"Yume taiketsu! Minako to Makoto zekkō sengen" (夢対決!美奈子とまこと絶交宣言) 
Yudzi EndoRyota YamaqutiKazuhisa AsaiŞiqetaka Kiyoyama25 noyabr 199531 oktyabr 2000
155 "Qələbəyə cummaq"
"Bitmiş qorxu! Azadlığa tullanmaq"
"Kyōfu wo koete! Jiyū he no jampu" (恐怖を越えて!自由へのジャンプ) 
Konosuke UdaMequmu SuqiharaMinoru OkotiMiho Şimoqasa2 dekabr 19951 noyabr 2000
156 "Reallığın əksi"
"Arzularını itirmə! Düzgün əks etdirən güzgü"
"Yume wo miushinawanaide! Shinjitsu wo utsusu kagami" (夢を見失わないで!真実を映す鏡) 
Takuya İqaraşiQenki YoşimuraKazuhisa AsaiKatsumi Tameqai9 dekabr 19952 noyabr 2000
157 "Yuxu inanı"
"Peqasus getdi?! Yırğalanan dostluqlar"
"Pegasasu ga kieta!? Yure ugoku yūjō" (ペガサスが消えた!?ゆれ動く友情) 
Harume KosakaRyota YamaqutiKazuyuki HaşimotoYudzi Kondo16 dekabr 19953 noyabr 2000
158 "Peqasus tapıldı"
"Peqasusun sirri! Yuxu dünyasının gözəl qoruyucusu"
"Pegasasu no himitsu! Yume sekai wo mamoru bishōnen" (天馬の秘密!夢世界を守る美少年) 
Cuniti SatoQenki YoşimuraMinoru OkotiMamoru Kurosava23 dekabr 19956 noyabr 2000
159 "Rininin gözəl rapsodiyası"
"Çibiusanın kiçik sevgi rapsodiyası"
"Chibiusa no chiisana koi no rapusodi" (ちびうさの小さな恋のラプソディ) 
Kunihiko İkuharaMequmu SuqiharaKazuhisa Asaiİkuko İto13 yanvar 19967 noyabr 2000
160 "Sabahın böyük arzuları"
"Böyük olmaq arzusu! Amazonların xəcaləti"
"Otona ni naru yume! Amazonesu no tōwaku" (大人になる夢!アマゾネスの当惑) 
Harume KosakaMequmu SuqiharaKeniti TadziriMasahiro Ando20 yanvar 19968 noyabr 2000
161 "Gecə günü"
"Gələn teror! Qara Kraliçanın şər gəlişi"
"Ugoki dashita kyōfu! Yami no joō no mashu" (動き出した恐怖!闇の女王の魔手) 
Noriyo SasakiQenki YoşimuraTadao KubotaShigetaka Kiyoyama27 yanvar 19969 noyabr 2000
162 "Səhnə zamanı"
"Qaranlığın mərkəzi: Ölü Ay"
"Yami no shingenchi Deddo Mūn Sākasu" (闇の震源地デッドムーンサーカス) 
Yudzi EndoRyota YamaqutiMinoru OkotiMinako İto3 fevral 199610 noyabr 2000
163 "Qara əfsanə"
"Güzgülər labirinti! Çibi Mun küncə sıxışdırıldı"
"Kagami no meikyū! Toraerareta Chibi Mūn" (鏡の迷宮!捕えられたちびムーン) 
Harume KosakaYodzi EnokidoKazuyuki HaşimotoMari Tominaqa10 fevral 199613 noyabr 2000
164 "Əldəki kəs"
"Qızıl kristal peyda olur! Neheleniyanın sehri"
"Gōruden Kurisutaru shutsugen! Neherenia no maryoku" (黄金水晶出現!ネヘレニアの魔力) 
Takuya İqaraşiYodzi EnokidoKeniti TadziriMasahiro Ando17 fevral 199614 noyabr 2000
165 "Qızıl dirçəliş"
"Kristalın parlamaq zamanı! Arzuların gözəl gücü"
"Kurisutaru kagayaku toki! Utsukushiki yume no chikara" (クリスタル輝く時!美しき夢の力) 
Yudzi EndoYodzi EnokidoKeniti TadziriTakayuki Uşirai24 fevral 199615 noyabr 2000
166 "Ən şirin yuxu"
"Həmişəlik yuxular! Bütün göy işıqlı"
"Yume yo itsumademo! Hikari, ten ni michite" (夢よいつまでも!光, 天に満ちて) 
Kunihiko İkuharaYodzi EnokidoKazuhisa Asaiİkuko İto2 mart 199616 noyabr 2000

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "美少女戦士セーラームーンSuperS DVD‐COLLECTION Vol.1". toei-video.co.jp. Toei Video.
  2. "美少女戦士セーラームーンSuperS DVD‐COLLECTION Vol.2(完)". toei-video.co.jp. Toei Video.
  3. YTV at http://web.archive.org. "YTV - Shows - Sailor Moon". 4 fevral 2002 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 15 oktyabr 2006.
  4. 4,0 4,1 "Official list of Sailor Moon episodes". Sailor Moon Memorial Song Box (CD booklet). Nippon Columbia CO., LTD. 1997. pp. 100–108. COCC-14459-64. 

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]