Seylor Mun seriyalarının siyahısı (I mövsüm)

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Sailor Moon (logo, first series).png
Animenin başlığı.
ÖlkəFlag of Japan.svg Yaponiya
Seriya sayı46
Ekranlaşdırma
Orijinal kanalTV Asahi
Orijinal efir7 mart 1992 (1992-03-07) – 27 fevral 1993 (1993-02-27)
Mövsüm xronologiyası
← Əvvəlki
Sonrakı →
Seylor Mun R
Seriya siyahısı

Gözəl Qoruyucu Seylor Mun[1][2] (美少女戦士セーラームーン Bishōjo Senshi Sērā Mūn?)"Seylor Mun" anime serialının Dzyuniti Satonun rejissorluğu ilə Toei Animation tərəfindən çəkilmiş ilk mövsümü (1-46-cı seriyalar). Anime yapon manqaka Naoko Takeuçi tərəfindən yazılmış "Seylor Mun" manqa seriyası əsasında çəkilmişdir. Mövsüm 7 mart 1992-ci ildən 27 fevral 1993-cü ilə qədər TV Asahi kanalında yayımlanmışdır. Mövsümdə "Seylor Mun" manqa seriyasının ilk arkı olan "Qaranlıq Krallıq" arkından bəhs olunur.[3] Anime serialının davam mövsümü olan "Seylor Mun R" 6 mart 1993-cü il tarixində yayımlanmağa başlanılmışdır.

Anime serialında Usaqi Tsukino və dostlarının başına gələn əhvalatlar ələ alınır. Danışan dişi pişik Lunanın köməyi ilə Seylor Muna çevrilən Usaqi Tsukino Yeri Ay Krallığını məhv etmiş Qaranlıq Krallıqdan qorumağa çalışır.

"Animage"nin 1993-cü ilin ən çox sevilən anime seriyaları siyahısında bu mövsümün "Sevilən və izlənən! Lunanın ən pis günü" seriyası birinci, "Narunun ağlayışı! Nefrit sevgi üçün ölür" seriyası üçüncü, "Parıldayan Gümüş Kristal! Ay şahzadəsi peyda olur" seriyası altıncı, "Xatirələr qayıdır! Usaqi və Mamorunun keçmişi" seriyası doqquzuncu və "Ami üçün sevgi? Gələcəyi təxmin edən oğlan" seriyası 11-ci yeri tutmuşdur.[4] Növbəti il mövsümün iki hissəli final seriyaları olan "Seylor döyüşçüləri ölür! Faciəli final döyüşü""Usaqinin əbədi arzusu! Yeni reinkarnasiya" uyğun olaraq birinci və ikinci yerlərə layiq görülmüşdür.[5] 21 may21 iyul 2002-ci il tarixləri arasında Yaponiyada 8 DVD komplekti buraxılmışdır.[6][7] 11 dekabr 2009-cu ildən 21 yanvar 2010-cu ilə qədər isə mövsümün seriyaları iki boks-set şəklində yayımlanmışdır.[8][9]

Mövsümün ingilis adaptasiyası DiC tərəfindən həyata keçirilmişdir. İngilis adaptasiya 40 seriyanı əhatə edir və sonda "Seylor fikirlər" seqmenti əlavə olunmuşdur.[10][11][12] Mövsüm ilk dəfə 28 avqustdan 24 oktyabr 1995-ci ilə qədər YTV-da göstərilmişdir, televiziya sindikasiyası isə ABŞ-da 11 sentyabrdan 3 noyabr 1995-ci ilə qədər yayımlanmışdır. Mövsümün seriyaları 2003-cü ildə ADV Films tərəfindən subtitrla boks-set şəklində satışa buraxılmışdır. 16 may 2014-cü ildə mövsümün ingilis adaptasiya üçün Viz Media tərəfindən yenidən lisenziya əldə edilmişdir və iki DVDBlu-ray komplekti uyğun olaraq 11 noyabr 2014-cü ildə və 10 fevral 2015-ci ildə yayımlanmışdır. Hulu 19 may 2014-cü ildə mövsümün seriyalarını göstərməyə başlamışdır.

Mövsüm üçün musiqini Takanori Arisava bəstələmişdir. Seriyalar üçün üç cür tema musiqisindən istifadə olunmuşdur: bir açılış və iki bağlanış mahnısı. Bütün mövsüm boyunca açılış mahnısı kimi DALI musiqi qrupu tərəfindən ifa olunan "Moonlight Densetsu" (ムーンライト伝説 Mūnraito Densetsu?, azərb. Ay işığı əfsanəsi‎) istifadə olunmuşdur.[13] Misae Takamatsu tərəfindən ifa olunana "Heart Moving" mahnısı mövsümün ilk 26 seriyasında bağlanış mahnısı kimi səslənmişdir.[13] Mövsümün qalan seriyalarında isə bağlanış mahnısı kimi Uşio Haşimoto tərəfindən ifa olunan "Princess Moon" mahnısına üstünlük verilmişdir.[14] DiC öz ingilis adaptasiyasında açılış mahnısı kimi yapon versiyasının tərcüməsindən istifadə etmişdir.[15]

Seriyalar[redaktə | əsas redaktə]

No. DiC adı[16]
Orijinal adı və yaponca adı[17]
Rejissor(lar) Ssenari

müəllifi

Art-

direktorlar

Animasiya

direktorları

İlk efir

tarixi[17]

İlk efir

tarixi (ing.)

Orij./Viz DiC
11 "Ay ulduzu doğulur"
"Ağlağan: Usaqinin gözəl çevrilməsi"
"Nakimushi Usagi no karei naru henshin" (泣き虫うさぎの華麗なる変身) 
Dzyuniti SatoSukehiro TomitaYoşiyuki ŞikanoHiromi Matsuşita7 mart 199228 avqust 1995
Məktəbdə oxuyan Usaqi Tsukino məktəbə tələsərkən yolda oğlanlar tərəfindən döyülən bir qara pişiyi xilas edir. Məktəbdən sonra Usaqi ən yaxşın dostu Naru Osaka ilə birlikdə Narunun anasının zinət dükkanına gedir. Evə gedərkən Usagi Mamoru Çiba ilə tanış olur və Motoki Furuhataya baş çəkir. Bu zaman Narunun anası Morqa ilə youma ilə qarşılaşır və youma onu tutur. Usaqinin yolda qarşılaşdığı pişik onunla danışmağa başlayır və özünü Luna kimi təqdim edir. Ona başa salır ki, o Seylor Mundur və Yeri şər qüvvələrdən qorumalıdır. Usaqi Seylor Muna çevrilir və Narunun kömək istəyini eşidir. Seylor Mun qızların geyindiyi zinət əşyaları vasitəsilə onların enerjilərini oğurlayan Morqa ilə qarşılaşır. Youma qızların zehinlərini ələ keçirərək onları Usaqiyə hücum etməyə məcbur edir. Usaqi çığırır və Morqanı taqətdən salır. Seylor Mun Ay Tac Vuruşu hücumu ilə onu öldürür və qızlar normala dönürlər. Evə qayıtmazdan qabaq isə Taksedo Mask ilə qarşılaşır. 
2 "Cəza gözlənilir: Falçı evi monster iqamətgahıdır"
"Oshioki yo! Uranai house wa yōma no yakata" (おしおきよ!占いハウスは妖魔の館) 
Takao YoşizavaŞiqeru YanaqikavaYoşiyuki ŞikanoKatsudzi Matsumoto14 mart 1992
32 "Talk Radio"
"Sirli yatan naxoşluq: Aşiq qızları qorumaq"
"Nazo no nemuribyō, mamore otome no koisuru kokoro" (謎のねむり病, 守れ乙女の恋する心) 
Kazuhisa TakenoutiKatsuyuki SumisavaMinoru OkotiKunihiko Natsume21 mart 199229 avqust 1995
43 "İncə şəhər"
"Arıq olmağı Usaqidən öyrənmək"
"Usagi ga oshiemasu! Surimu ni naruhō" (うさぎが教えます!スリムになる法) 
Harume KosakaSukehiro TomitaYoşiyuki ŞikanoKiyoşi Matsumoto28 mart 199230 avqust 1995
5 "Monster izi: Çanela sevgini oğurlayacaq"
"Yōma no kaori! Shanēra wa ai wo nusume" (妖魔の香り!シャネーラは愛を盗む) 
Yudzi EndoŞiqeru YanaqikavaKeniti Tadziriİkuko İto11 aprel 1992
6 "Sevgi melodiyasını qorumaq: Usaqi kupidonlarla oynayır"
"Mamore koi no merodi! Usagi wa Kyūpiddo" (守れ恋の曲!うさぎはキューピッド) 
Kunihiko İkuharaKatsuyuki SumisavaYoşiyuki ŞikanoKazuko Tadano18 aprel 1992
74 "Sən superulduz olmaq istəyirsən"
"Usaqi dərsini öyrənir: Ulduz olmaq çətin işdir"
"Usagi hansei! Sutā no michi wa kibishii" (うさぎ反省!スターの道はきびしい) 
Dzyuniti SatoŞiqeru YanaqikavaMinoru OkotiKatsudzi Matsumoto25 aprel 199231 avqust 1995
85 "Kompyuter məktəbi boyanır"
"Dahi qız monsterdir: Qorxulu beyin yıxama məktəbi"
"Tensai shōjo wa yōma na no? Kyōfu no sennōjuku" (天才少女は妖魔なの?恐怖の洗脳塾) 
Dzyuniti SatoSukehiro TomitaKeniti TadziriKunihiko Natsume2 may 19921 sentyabr 1995
96 "Time Bomb"
"Usaqinin xəstəliyi: Dolaşıqlıq saatından ayıq olmaq"
"Usagi no sainan! Awate tokei ni goyōjin" (うさぎの災難!あわて時計にご用心) 
Harume KosakaKatsuyuki SumisavaKazuyuki HaşimotoAkira Nakamura9 may 19926 sentyabr 1995
107 "Cadusuz həyat"
"Mənfur avtobus: Alov qoruyucusu Marsın gəlişi"
"Norowareta basu! Honō no senshi Māzu tōjō" (呪われたバス!炎の戦士マーズ登場) 
Kazuhisa TakenoutiSukehiro TomitaYoşiyuki ŞikanoKiyoşi Matsumoto16 may 19927 sentyabr 1995
118 "Arzular dünyasında kabus"
"Usaqi Reyə qarşı: Arzular dünyasında kabus"
"Usagi to Rei taiketsu? Yume rando no akumu" (うさぎとレイ対決?夢ランドの悪夢) 
Kunihiko İkuharaŞiqeru YanaqikavaMinoru OkotiMasahiro Ando23 may 19928 sentyabr 1995
129 "Dəniz səyahəti"
"Mən sevgili istəyirəm: Dəbdəbəli səyahət gəmisi tələdir"
"Watashi datte kare ga hoshii! Gōkasen no wana" (私だって彼が欲しい!豪華船のワナ) 
Yudzi EndoKatsuyuki SumisavaKeniti TadziriKazuko Tadano30 may 199211 sentyabr 1995
1310 "Bitirici döyüş"
"Qızlar birləşir: Cedaytın sonu"
"Onna no ko wa danketsu yo! Jedaito no saigo" (女の子は団結よ!ジェダイトの最期) 
Harume KosakaSukehiro TomitaKazuyuki HaşimotoAkira Nakamura6 iyun 199212 sentyabr 1995
1411 "Seylor Mun üçün maç point"
"Yeni düşmən peyda olur: Nefritin şeytan kəkili"
"Arata naru kyōteki, Nefuraito ma no monshō" (新たなる強敵, ネフライト魔の紋章) 
Dzyuniti SatoŞiqeru YanaqikavaYoşiyuki ŞikanoHisaşi Kaqava13 iyun, 199213 sentyabr 1995
1512 "Qeyri-təbii fenomen"
"Usaqinin panikası: Reyin ilk görüşü"
"Usagi aseru! Rei-chan hatsu dēto" (うさぎアセる!レイちゃん初デート) 
Kunihiko İkuharaKatsuyuki SumisavaMinoru OkotiKiyoşi Matsumoto2o iyun 199214 sentyabr 1995
1613 "Toy günü"
"Bir qızın arzusu: Usaqi gəlin olur"
"Junpaku doresu no yume! Usagi hanayome ni naru" (純白ドレスの夢!うさぎ花嫁になる) 
Kazuhisa TakenoutiMequmi SuqiharaKeniti TadziriMasahiro Ando27 iyun 199215 sentyabr 1995
1714 "Moderu wa Usagi? Yōma kamera no nessha"
"Usaqi modeldir: Kamera monsterinin çəkilişi" (モデルはうさぎ?妖魔カメラの熱写) 
Yudzi EndoSukehiro TomitaKazuyuki HaşimotoKazuko Tadano4 iyun 199218 sentyabr 1995
Reyin məktəbində oxuyan bir oğlan peşəkar fotoqrafdır. Usaqi və digərləri model olub onun tərəfindən çəkilməyi istəyirlər, amma oğlan və kamerası Qaranlıq Krallığın təhlükəsi altındadır. 
1815 "Təhlükəli gəlinciklər"
"Şinqonun sevgisi: Kədərləndirici gəlincik"
"Shingo no junjō! Kanashimi no Furansu ningyō" (進悟の純情!哀しみのフランス人形) 
Harume KosakaŞiqeru YanaqikavaYoşiyuki Şikanoİkuko İto11 iyul, 199219 sentyabr 1995
Zoysayt Nefritə öz köməyini təklif edir, amma Nefrit bunu rədd edir. Şinqonun gözəl gəlinciklər hazırlayan bir qız dostu növbəti hədəfə çevrilr. Seylor Mun getdikcə daha da məşhurlaşır. 
1916 "Maskalı adam kimdir?"
"Usaqinin sevinci: Taksedo Maskdan sevgi məktubu"
"Usagi kangeki! Takishīdo Kamen no rabu retā" (うさぎ感激!タキシード仮面の恋文) 
Takao YoşizavaSukehiro TomitaMinoru OkotiAkira Nakamura25 iyul 199220 sentyabr 1995
Nefrit Seylor Munun Taksedo Maska vurulduğunu görüb ona və dostlarına Taksedo Maskın adından sevgi məktubları göndərir. Naru da ona vurulur, amma Nefritin tələsinə düşür. 
20 "Yay, çimərlik, gənclik və ruhlar"
"Natsu yo Umi yo Seishun yo! Omake ni yūrei mo yo!" (夏よ海よ青春よ!おまけに幽霊もよ!) 
Kazuhisa TakenoutiMequmi SuqiharaKeniti TadziriHisaşi Kaqava1 avqust 1992
Usaqi, Rey və Ami dincəlmək üçün dəniz sahilinə gedirlər. İşçilərin monster kimi geyindiyi bir otelə gəlirlər. Daha sonra zehni güclərə malik ruhi varlıq və kiçik qızla qarşılaşırlar. 
2117 ""Canlı" çətinlik"
"Uşaq arzularını qorumaq: Anime vasitəsilə dostluq"
"Kodomotachi no yume mamore! Anime ni musubu yūjō" (子供達の夢守れ!アニメに結ぶ友情) 
Kunihiko İkuharaKatsuyuki SumisavaKazuyuki HaşimotoHiromi Matsuşita
Kazuko Tadano
8 avqust 199221 sentyabr 1995
Nefrit "Sailor V" animesi hazırlayan iki dost gənci hədəfə alır, birinin zehnini. The Guardians investigate, but Usagi and Rei are distracted by the excitement of the anime studio. 
2218 "Şahzadəni girovdan azad etmənin dəyəri"
"Ay altında romantizm: Usaqinin ilk öpüşü"
"Gekka no romansu! Usagi no hatsu kissu" (月下のロマンス!うさぎの初キッス) 
Yudzi EndoSukehiro TomitaYoşiyuki ŞikanoKiyoşi Matsumoto15 avqust 199222 sentyabr 1995
Luna və Beril Seylor döyüşçülərinin axtardıqları şahzadə ola biləcək bir qız tapırlar. Mamoru isə həmin qızın yuxusuna girən qız olduğunu və onda Gümüş Kristalın olduğunu fikirləşir. Bunu öyrənmək üçün Nefrit, Seylor döyüşçüləri və Taksedo Mask bala qatılırlar. Qızın həmin şahzadə olmadığı məlum olur. Usaqi isə ilk dəfə Mamoru ilə öpüşür. 
2319 "Küçə qızının sarsaqlığı"
"Sürüşən ulduz arzusu: Narunun ilk sevgisi"
"Nagareboshi ni negai wo! Naru-chan no jun'ai" (流れ星に願いを!なるちゃんの純愛) 
Harume KosakaŞiqeru YanaqikavaYoşiyuki ŞikanoMasahiro Ando22 avqust 199225 sentyabr 1995
Nefrit ona əsl Gümüş Kristalın yerini göstərəcək kristal yaradır. Usaqi Narunun sevdiyi adamın Nefrit olduğunu deməyə çalışır, amma Naru ona inanmır, onu qısqandığını deyir. Nefrit Narunun kristalı anasından oğurlayıb ona gətirəcəyinə əmindir. 
2420 "Canavar paltarlı dost"
"Naru göz yaşları: Nefrit sevgi uğrunda ölür"
"Naru-chan gōkyū! Nefuraito ai no shi" (なるちゃん号泣!ネフライト愛の死) 
Dzyuniti Sato
Takuya İqaraşi
Sukehiro TomitaMinoru Okotiİkuko İto29 avqust 199226 sentyabr 1995
Nefrit Narunu aldatmağa davam edir, amma kristalın sevgini hiss ediyini anlamır. Zoysayt Nefritin Naruya vurulduğunu düşünür, buna görə də Nefritə tələ qurur. 
2521 "Yupiter guruldayaraq gəlir"
"Yupiter, aşiq güclü qız"
"Koisuru kairiki shōjo, Jupitā-chan" (恋する怪力少女, ジュピターちゃん) 
Kazuhisa TakenoutiŞiqeru YanaqikavaKeniti TadziriHisaşi Kaqava5 sentyabr 199227 sentyabr 1995
Kraliça Beril qismən də olsa məkrli varlıq olan Kraliça Metariyanı ayıldır və Zoysayt ilə Kunsaytı Yeddi böyük youma və onların Göy qurşağı kristallarının dalınca göndərir. Bu zaman Usaqi məktəbinə yenicə gəlmiş Makoto Kino ilə rastlaşır. Makoto tezliklə onunla dostlaşır, video oyun salonunda gördüyü oğlana isə aşiq olur. 
2622 "Dostluğun gücü"
"Narunun əhvalını düzəltmək: Usaqinin dostluğu"
"Naru-chan ni egao wo! Usagi no yūjō" (なるちゃんに笑顔を!うさぎの友情) 
Kunihiko İkuharaSukehiro TomitaKazuyuki HaşimotoAkira Nakamura12 sentyabr 199228 sentyabr 1995
Naru hələ də Nefritə görə özünü pis hiss edir, buna görə də Usaqi və Umino onu əyləndirmək üçün Yokohamaya aparırlar. Orada onlar Zoysaytın hücumuna məruz qalırlar. Mamoru Taksedo Mask olduğunu dərk edir, amma medalyonunu itirir. Medalyonunu isə Usaqi tapır. 
2723 "Merkurinin zehni tayı"
"Amini əzmək: Gələcəyi görən oğlan"
"Ami-chan e no koi!? Mirai yochi no shōnen" (亜美ちゃんへの恋!?未来予知の少年) 
Takao YoşizavaKatsuyuki SumisavaYoşiyuki ŞikanoMasahiro Ando10 oktyabr 199229 oktyabr 1995
Aminin oxuduğu məktəbdə Urava adlı oğlan testdə onu üstələyir. Urava gələcəyi görə bilir. Urava həmçinin Yeddi böyük youmadan biri olduğunu da bilir. 
2824 "Cəld hücum"
"Sevgi rəsmi: Usaqi və Mamoru yaxınlaşırlar"
"Koi no irasuto, Usagi to Mamoru ga sekkin?" (恋のイラスト, うさぎと衛が接近?) 
Yudzi EndoMequmi SuqiharaMinoru OkotiKazuko Tadano17 oktyabr 19922 oktaybr 1995
2925 "Çoxlu sevgili"
"Ümumi xaos: Dağınıq sevgi dördbucağı"
"Daikonsen! Guchagucha koi no shikaku kankei" (大混戦!グチャグチャ恋の四角関係) 
Harume KosakaŞiqeru YanaqikavaKeniti TadziriKiyoşi Matsumoto24 oktaybr 19923 oktyabr 1995
3026 "Babanın sarsaqlıqları"
"Baba nəzarəti itirir: Rey təhlükədə"
"Ojī-chan ranshin, Rei-chan no kiki" (お爺ちゃん乱心, レイちゃんの危機) 
Kazuhisa TakenoutiSukehiro TomitaKazuyuki HaşimotoAkira Nakamura31 oktyabr 19924 oktyabr 1995
3127 "Pişik balası xaosu"
"Sevgi və izlənmiş: Lunanın ən pis günü"
"Koisarete owarete! Runa no saiaku no hi" (恋されて追われて!ルナの最悪の日) 
Kunihiko İkuharaKatsuyuki SumisavaYoşiyuki Şikanoİkuko İto7 oktyabr 19925 oktyabr 1995
3228 "Taksedo Melvin"
"Uminonun əzmi: Mən Narunu qoruyacam"
"Umino no kesshin! Naru-chan wa boku ga mamoru" (海野の決心!なるちゃんは僕が守る) 
Takao YoşizavaŞiqeru YanaqikavaMinoru OkotiHisaşi Kaqava14 noyabr 19926 oktyabr 1995
Luna öyrənir ki, əslində o Aydandır. Umino Taksedo Maskın diqqətçəkən olduğunu görüb özünə Taksedo Melvin adını alır və Narunu qorumağa çalışır. 
3329 "Seylor V ortaya çıxır"
"Sonuncu Seylor döyüşçüsü Venera gəlir"
"Saigo no Sērā Senshi, Vīnasu tōjō" (最後のセーラー戦士, ヴィーナス登場) 
Yudzi EndoMequmi SuqiharaKeniti TadziriMasahiro Ando21 noyabr 19929 oktyabr 1995
Zoysayt Seylor Mun kimi maskalanaraq Seylor döyüşçülərini və Taksedo Maskı tələyə salırlar. Kunsayt da onlara hücum edir. Qaranlıq Krallıq Taksedo Maskın əsl şəxsiyyətini öyrənir, amma Seylor Venera ortaya çıxaraq hər kəsi xilas edir. 
3430 "Kristal vəzifəsi"
"Parlaq Gümüş Kristal: Ay şahzadəsi peyda olur"
"Hikari kagayaku ginzuishō! Tsuki no purinsesu tōjō" (光輝く銀水晶!月のプリンセス登場) 
Harume KosakaKatsuyuki SumisavaKazuyuki HaşimotoKazuko Tadano28 noyabr 199210 oktyabr 1995
Yeni Seylor döyüşçüsü Seylor Venera məktəbli qız Minako Aynodur. Taksedo Maskı öldürməyi qadağan edən Kraliça Berilin əmri ilə Zoysayt Taksedo Maskı duelə çağırır. Usaqi Mamorunu təqib edir və onlar bir-birinin gizli şəxsiyyətlərini öyrənirlər. 
3531 "İstəksiz şahzadə"
"Xatirələrin qayıdışı: Usaqi və Mamorunun keçmişi"
"Yomigaeru kioku! Usagi to Mamoru no kako" (よみがえる記憶!うさぎと衛の過去) 
Takuya İqaraşiKatsuyuki SumisavaYoşiyuki ŞikanoAkira Nakamura5 dekabr 199211 oktyabr 1995
Usaqi və Mamoru keçmişdə Şahzadə Sereniti və Şahzadə Endimion olduqlarını xatırlayırlar. Qaranlıq Krallıq yaralanmış Mamorunu oğurlayır, amma Kraliça Beril Mamorunu öldürməyə çalışan Zoysaytı öldürür. Luna və Artemis döyüşçülərə faciəli keçmişləri haqqında danışır. 
3632 "Pis saç günü"
"Usaqinin çaşqınlığı: Taksedo Mask şər qüvvədir?"
"Usagi konran! Takishīdo Kamen wa aku?" (うさぎ混乱!タキシード仮面は悪?) 
Kunihiko İkuharaSukehiro TomitaMinoru OkotiKiyoşi Matsumoto12 dekabr 199212 oktyabr 1995
Minako özünü depresiyada hiss edən Usaqinin qadın salonuna aparır. Minakonu Seylor Mun zənn edən youma ona hücum edir. Taksedo Mask peyda olur. Yaşadığı məlum olur, amma özünü Endimion və Qaranlıq Krallığın döyüşçüsü kimi təqdim edir. 
3733 "Kiçik uğursuz yol"
"Şahzadə olmaq: Usaqinin əcaib məşqi"
"Mezase purinsesu? Usagi no chintokkun" (めざせプリンセス?うさぎの珍特訓) 
Hiromiti MatanoŞiqeru YanaqikavaKeniti Tadziriİkuko İto19 dekabr 199213 oktyabr 1995
Usaqi keçmişdəki kimi şahzadə olmağı arzulayır və bunun üçün xüsusi seminara qatılır. Kunsayt ilə Endimionun mübahisəsi Seylor döyüşçülərini xilas edir: əvvəlcə Seylor Munu öldürməlidirlər yoxsa əvvəlcə Gümüş Kristalı oğurlamalıdırlar? 
3834 "Ski Banni Bluz"
"Qar, dağlar, dostlar və monsterlər"
"Yuki yo Yama yo Yūjō yo! Yappari yōma mo yo!" (雪よ山よ友情よ!やっぱり妖魔もよ) 
Takao YoşizavaKatsuyuki SumisavaKazuyuki HaşimotoHisaşi Kaqava26 dekabr 199216 oktyabr 1995
Yuiçiro qızları "Ay şahzadəsi" xizəksürmə müsabiqəsinə gətirir. Rey və Usaqi bu zaman monsterin hədəfinə çevrilirlər. Endimion yenə onların köməyinə yetişir. 
3935 "Buz şahzadəsi"
"Cüt monsterlər: Mako — konkisürmə kraliçası"
"Yōma to pea!? Hyōjō no joō Mako-chan" (妖魔とペア!?氷上の女王まこちゃん) 
Kazuhisa TakenoutiMequmi SuqiharaYoşiyuki ŞikanoKazuko Tadano9 yanvar 199317 oktyabr 1995
Ay şahzadəsinin bacarıqlı konkisürən olduğu məlum olduqdan sonra Kunsayt Seylor Munu tutmaq üçün plan hazırlayır. Konkisürmə idman zalında ən yaxşı konkisürənin Ay şahzadəsi olacağını düşünür, amma Makoto aralarından seçilir. Endimion yenə peyda olur, onlara kömək edir, amma bununla sadəcə Kunsayta mane olmağa çalışır. 
4036 "Son ümid"
"Əfsanəvi göl Yokai: Usaqinin ailəsinin öhdəçiliyi"
"Mizuumi no densetsu yōkai! Usagi kazoku no kizuna" (湖の伝説妖怪!うさぎ家族のきずな) 
Harume KosakaMequmi SuqiharaMinoru OkotiMasahiro Ando16 yanvar 199318 yanvar 1995
Usagi and her family go on vacation at a hot springs, where legend holds that a terrible monster was once defeated. Endymion revives the monster, but regrets his action upon discovering that it is not a youma. 
4137 "Maskasız Taksedo"
"Mən sevgidən daha qaçmaq istəmirəm: Ami Mamoruya qarşı"
"Mō koi kara nigenai! Ami to Mamoru taiketsu" (もう恋から逃げない!亜美と衛対決) 
Yudzi EndoKatsuyuki SumisavaKeniti TadziriAkira Nakamura23 yanvar 199319 oktyabr 1995
Kraliça Berill Yeddi rəngli kristalı daşımış şəxsləri ələ keçirmək üçün əmr verir. Endimion Urava üçün gələndə Ami onu müdafiə etməyə çalışır. 
42 "Seylor Veneranın keçmişi: Minakonun faciəvi sevgisi"
"Sērā Vīnasu no kako, Minako no higeki" (Sヴィーナスの過去, 美奈子の悲劇) 
Takuya İqaraşiSukehiro TomitaKazuyuki HaşimotoKiyoşi Matsumoto30 yanvar 1993
4338 "Şıltaq dostlar"
"Usaqı çıxıb gedir: Seylor döyüşçülərinin mübahisəsi"
"Usagi ga koritsu? Sērā Senshi-tachi no ōgenka" (うさぎが孤立?S戦士達の大ゲンカ) 
Kazuhisa TakenoutiŞiqeru YanaqikavaYoşiyuki ŞikanoKatsumi Tamegai6 fevral 199320 oktyabr 1995
4439 "Keçmiş qayıdır"
"Usaqinin oyanışı: Uzaq keçmişdən mesaj"
"Usagi no kakusei! Chōkako no messēji" (うさぎの覚醒!超過去のメッセージ) 
Takao YoşizavaSukehiro TomitaMinoru OkotiHisaşi Kaqava13 fevral 199323 fevral 1995
Enerji axını döyüşçüləri dağılmış Ay Krallığına aparır, orada Kraliça Serenitinin holoqramı ilə qarşılaşırlar və keçmişləri haqqında öyrənirlər. Luna və Artemis Qaranlıq Krallığa giriş tapırlar. Kunsayt onlara hücum edir, amma Seylor Mun tərəfindən məğlub edilir. 
45 "Seylor döyüşçülərinin ölümü: Faciəvi final döyüşü"
"Sērā Senshi shisu! Hisō naru saishūsen" (セーラー戦士死す!悲壮なる最終戦) 
Konosuke UdaŞiqeru YanaqikavaKeniti Tadziriİkuko İto20 fevral 1993
Seylor döyüşçüləri Kraliça Beril ilə döyüşmək üçün D nöqtəsinə gəlirlər və burada DD qızlar ilə qarşılaşıb vuruşurlar. Şahzadə qoruyarkən Seylor Yupiter, Seylor Merkuri, Seylor Venera və Seylor Mars ölür. 
46 "Usaqinin əbədi arzusu: Yeni həyat möhürü"
"Usagi no omoi wa towa ni! Atarashiki tensei" (うさぎの想いは永遠に!新しき転生) 
Kunihiko İkuharaSukehiro TomitaKazuyuki HaşimotoKazuko Tadano27 fevral 1993
Seylor Mun ölmüş dostları ilə Qaranlıq Krallıqda Kraliça Beril və zehni ələ keçirilmiş Şahzadə Endimion ilə vuruşur. 
40 "Vəzifə günü"  24 oktyabr 1995
45-ci və 46-cı seriyaların birləşməsi. 


Yayımlanması[redaktə | əsas redaktə]

Yapon[redaktə | əsas redaktə]

VHS[redaktə | əsas redaktə]

Toei Video (Japan, VHS)
Cild Seriyalar Tarix İst.
美少女戦士セーラームーン 1 1–4 18 dekabr 1992 [18]
2 5–8 25 mart 1993 [19]
3 9–12 25 mart 1993 [20]
4 13–16 25 avqust 1993 [21]
5 17–20 25 noyabr 1993 [22]
6 21–24 17 dekabr 1993 [23]
7 25–28 25 yanvar 1994 [24]
8 29–32 25 fevral 1994 [25]
9 33–36 21 mart 1994 [26]
10 37–40 21 aprel 1994 [27]
11 41–44 21 may 1994 [28]
12 45–46 21 iyun 1994 [29]

DVD[redaktə | əsas redaktə]

Toei Video (Yaponiya, Region 2 DVD)
Cild Seriyalar Tarix İst.
美少女戦士セーラームーン 1 1–6 21 mart 2002 [6]
2 7–12 21 may 2002 [30]
3 13–18 21 may 2002 [31]
4 19–24 21 iyun 2002 [32]
5 25–30 21 iyun 2002 [33]
6 30–36 21 iyun 2002 [34]
7 37–41 21 iyul 2002 [35]
8 42–46 21 iyul 2002 [7]
美少女戦士セーラームーン DVD COLLECTION 1 1–24 11 dekabr 2009 [8]
2 25–46 21 yanvar 2010 [9]

İngilis[redaktə | əsas redaktə]

VHS[redaktə | əsas redaktə]

ABŞ[redaktə | əsas redaktə]
Buena Vista Home Video
Cild Seriyalar Tarix İst.
Seylor Mun: Ay ulduzu doğulur 1, 3 (1–2 montaj edilib) 30 aprel 1997 6145 [36]
Seylor Mun: Döyüşçü birliyi! 8, 10 (5, 7 montaj edilib) 11 mart 1997 6146 [36]
Seylor Mun: Şər gözlər 12, 17 (9, 14 montaj edilib) 18 mart 1997 6148 [36]
Seylor Mun: Yupiter və Venera gəldi! 25, 33 (21, 29 montaj edilib) 30 aprel 1997 10422 [36]
Seylor Mun: Gizli şəxsiyyətlər 34–35 (30–31 montaj edilib) 30 aprel 1997 10423 [36]
Seylor Mun: Yaxşı kraliça, pis kraliça 44–46 (39–40 montaj edilib) 30 aprel 1997 10424 [36]
ADV filmlər
Cild Seriyalar Tarix İst.
Cild 1: Əfsanə başlayır 1, 3–4, 7 (1–4 montaj edilib) 21 noyabr 2000 707303 [37]
Cild 2: Dostluğun gücü 8–11 (5–8 montaj edilib) 21 noyabr 2000 707743 [38]
Cild 3: Seylor Mun döyüşə qoşulur 12–15 (9–12 montaj edilib) 9 yanvar 2001 707313 [39]
Cild 4: Sirli Taksedo Mask 16–19 (13–16 montaj edilib) 9 yanvar 2001 707753 [40]
Cild 5: Qırmızı ürəklər və Gümüş kristallar 21–24 (17–20 montaj edilib) 13 fevral 2001 707343 [41]
Cild 6: Seylor Yupiterlə tanışlıq 25–28 (21–24 montaj edilib) February 13, 2001 707783 [42]
Cild 7: Yaşıl gözlü bədheybətlər 29–32 (25–28 montaj edilib) 1 may 2001 707353 [43]
Cild 8: Və bu küncdə... Seylor Venera! 33–36 (29–32 montaj edilib) 1 may 2001 707793 [44]
Cild 9: Çəmənlik səyahətləri 37–40 (33–36 montaj edilib) 3 iyun 2001 707363 [45]
Cild 10: Sınaqlar və çətinliklər! 41, 43–46 (37–40 montaj edilib) 3 iyun 2001 707803 [46]
Böyük Britaniya[redaktə | əsas redaktə]
MVM filmlər
Cild Seriyalar Tarix İst.
1-ci və 2-ci seriyalar 1, 3 (1–2 montaj edilib) 12 noyabr 2001 [47]
3-cü və 4-cü seriyalar 4, 7 (3–4 montaj edilib) 12 noyabr 2001 [48]
5-cı və 6-cı seriyalar 8–9 (5–6 montaj edilib) 27 dekabr 2001 [49]
7-ci və 8-ci seriyalar 10–11 (7–8 montaj edilib) 22 aprel 2002 [50]
9-cu və 10-cu seriyalar 12–13 (9–10 montaj edilib) April 22, 2002 [51]
11-ci və 12-ci seriyalar 14–15 (11–12 montaj edilib) 10 mart 2003 [52]
13-18-ci seriyalar 16–19, 21–22 (13–18 montaj edilib) 21 aprel 2003 [53]
19-24-cü seriyalar 23–28 (19–24 montaj edilib) 2 iyun 2003 [54]

DVD[redaktə | əsas redaktə]

ABŞ[redaktə | əsas redaktə]
ADV filmlər (Region 1)
Cild Seriyalar Tarix İst.
Əsas qəhrəman seçilib 1, 3–4, 7–9 (1–6 montaj edilib) 16 aprel 2002 [55]
Seylor döyüşçüləri dada yetişir 10–15 (7–12 montaj edilib) 16 aprel 2002 [56]
Taksedo Maskdakı adam 16–19, 21–22 (13–18 montaj edilib) 11 iyun 2002 [57]
Seylor döyüşçülərinin sirri 23–28 (19–24 montaj edilib) 11 iyun 2002 [58]
Seylor Venera ilə tanışlıq! 29–34 (25–30 montaj edilib) July 23, 2002 [59]
Sevgini sevən qızlar! 35–40 (31–36 montaj edilib) 23 iyul 2002
Bitirmək üçün döyüşmək! 41, 43–48 (37–42 montaj edilib) 3 sentyabr 2002 [60]
Birinci mövsüm, tam və kəsilmiş 1–46 15 iyul 2003 [61]
Viz Media (Region 1)
Cild Seriyalar Tarix İst.
1-ci mövsüm, 1-ci hissə 1–23 11 noyabr 2014 [62]
1-ci mövsüm, 2-ci hissə 24–46 10 fevral 2015 [63]
Böyük Britaniya[redaktə | əsas redaktə]
MVM filmlər (Region 2)
Cild Seriyalar Tarix İst.
1-6-cı seriyalar 1, 3–4, 7–9 (1–6 montaj edilib) 24 fevral 2003 [64]
7-12-ci seriyalar 10–15 (7–12 montaj edilib) 4 oktyabr 2004 [65]
13-18-ci seriyalar 16–19, 21–22 (13–18 montaj edilib) 8 noyabr 2004 [66]
19-24-cü seriyalar 23–28 (19–24 montaj edilib) 4 oktyabr 2004 [67]
25-30-cu seriyalar 29–34 (25–30 montaj edilib) 4 oktyabr 2004 [68]
31-36-cı seriyalar 35–40 (31–36 montaj edilib) 4 oktyabr 2004 [69]
37-42-ci seriyalar 41, 43–48 (37–42 montaj edilib) 4 oktyabr 2004 [70]
1-ci serial 1, 3–4, 7–19, 21–41, 43–48 (1–42 montaj edilib) 11 oktyabr 2004 [71]

Blu-ray+DVD combo[redaktə | əsas redaktə]

ABŞ[redaktə | əsas redaktə]
Viz Media (Region A)
Cild Seriyalar Tarix İst.
1-ci mövsüm, 1-ci hissə 1–23 11 noyabr 2014 [72]
1-ci mövsüm, 2-ci hissə 24–46 10 fevral 2015 [73]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "美少女戦士セーラームーン DVD‐COLLECTION Vol.1". toei-video.co.jp. Toei Video.
  2. "美少女戦士セーラームーン DVD‐COLLECTION Vol.2(完)". toei-video.co.jp. Toei Video.
  3. Sailormoon Channel  (yap.) Name of story arc given on the official website.
  4. "第15回アニメグランプリ [1993年5月号]" (yap.). Animage.jp.
  5. "第16回アニメグランプリ [1994年5月号]" (yap.). Animage.jp.
  6. 6,0 6,1 "美少女戦士セーラームーン Vol. 1" (yap.). Toei Video Online Shop.
  7. 7,0 7,1 "美少女戦士セーラームーン Vol. 8(完)" (yap.). Toei Video Online Shop.
  8. 8,0 8,1 "美少女戦士セーラームーン DVD‐COLLECTION Vol. 1" (yap.). Toei Video Online Shop.
  9. 9,0 9,1 "美少女戦士セーラームーン DVD‐COLLECTION Vol. 2(完)" (yap.). Toei Video Online Shop.
  10. Cox, Gemma "Shôjo Classic - Sailor Moon". Neo (magazine). 17 mart 2009 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 19 oktyabr 2008.
  11. Harris, Jeff "The First Three". The X Bridge (August 9, 1999).
  12. "Sailor Moon (TV Spotlight)". ChristianAnswers.net.
  13. 13,0 13,1 «泣き虫うさぎの華麗なる変身». Sailor Moon. TV Asahi. March 7, 1992. Seriya 1.
  14. «亜美ちゃんへの恋!? 未来予知の少年». Sailor Moon. TV Asahi. October 10, 1992. Seriya 27.
  15. «A Moon Star is Born». Sailor Moon. YTV. August 28, 1995. Seriya 1.
  16. YTV at http://web.archive.org. "YTV - Shows - Sailor Moon". 4 fevral 2002 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 15 oktyabr 2006.
  17. 17,0 17,1 "Official list of Sailor Moon episodes". Sailor Moon Memorial Song Box (CD booklet). Nippon Columbia CO., LTD. 1997. pp. 100–108. COCC-14459-64. 
  18. "美少女戦士セーラームーン 1" (yap.). Tower Records.
  19. "美少女戦士セーラームーン 2" (yap.). Tower Records.
  20. "美少女戦士セーラームーン 3" (yap.). Tower Records.
  21. "美少女戦士セーラームーン 4" (yap.). Tower Records.
  22. "美少女戦士セーラームーン 5" (yap.). Tower Records.
  23. "美少女戦士セーラームーン 6" (yap.). Tower Records.
  24. "美少女戦士セーラームーン 7" (yap.). Tower Records.
  25. "美少女戦士セーラームーン 8" (yap.). Tower Records.
  26. "美少女戦士セーラームーン 9" (yap.). Tower Records.
  27. "美少女戦士セーラームーン 10" (yap.). Tower Records.
  28. "美少女戦士セーラームーン 11" (yap.). Tower Records.
  29. "美少女戦士セーラームーン 12" (yap.). Tower Records.
  30. "美少女戦士セーラームーン Vol. 2" (yap.). Toei Video Online Shop.
  31. "美少女戦士セーラームーン Vol. 3" (yap.). Toei Video Online Shop.
  32. "美少女戦士セーラームーン Vol. 4" (yap.). Toei Video Online Shop.
  33. "美少女戦士セーラームーン Vol. 5" (yap.). Toei Video Online Shop.
  34. "美少女戦士セーラームーン Vol. 6" (yap.). Toei Video Online Shop.
  35. "美少女戦士セーラームーン Vol. 7" (yap.). Toei Video Online Shop.
  36. 36,0 36,1 36,2 36,3 36,4 36,5 "Sailor Moon Dub: Merchandise > VHS > Buena Vista Home Video".
  37. "Sailor Moon - The Legend Begins [Vol. 1"]. Amazon.com.
  38. "Sailor Moon - The Power of Friendship [Vol. 2"]. Amazon.com.
  39. "Sailor Moon - Sailor Mars Joins the Battle [Vol. 3"]. Amazon.com.
  40. "Sailor Moon - Mysterious Tuxedo Mask [Vol. 4"]. Amazon.com.
  41. "Sailor Moon - Red Hearts & Silver Crystals [Vol. 5"]. Amazon.com.
  42. "Sailor Moon - Introducing Sailor Jupiter [Vol. 6"]. Amazon.com.
  43. "Sailor Moon - Green Eyed Monsters [Vol. 7"]. Amazon.com.
  44. "Sailor Moon - In This Corner Sailor Venus [Vol. 8"]. Amazon.com.
  45. "Sailor Moon - Field Trips [Vol. 9"]. Amazon.com.
  46. "Sailor Moon - Trials and Troubles [Vol. 10"]. Amazon.com.
  47. "Sailor Moon: Episodes 1 And 2 [VHS"]. Amazon.co.uk.
  48. "Sailor Moon: Episodes 3 And 4 [VHS"]. Amazon.co.uk.
  49. "Sailor Moon: Episodes 5 And 6 [VHS"]. Amazon.co.uk.
  50. "Sailor Moon: Episodes 7 And 8 [VHS"]. Amazon.co.uk.
  51. "Sailor Moon: Episodes 9 And 10 [VHS"]. Amazon.co.uk.
  52. "Sailor Moon: Episodes 11 And 12 [VHS"]. Amazon.co.uk.
  53. "Sailor Moon: Episodes 13-18 [VHS"]. Amazon.co.uk.
  54. "Sailor Moon: Episodes 19-24 [VHS"]. Amazon.co.uk.
  55. "Sailor Moon: Heroine Is Chosen [DVD"]. Amazon.com.
  56. "Sailor Moon - Sailor Scouts to the Rescue [DVD"]. Amazon.com.
  57. "Sailor Moon - The Man in the Tuxedo Mask [DVD"]. Amazon.com.
  58. "Sailor Moon - The Secret of the Sailor Scouts [DVD"]. Amazon.com.
  59. "Sailor Moon - Introducing Sailor Venus [DVD"]. Amazon.com.
  60. "Sailor Moon - Fight to the Finish [DVD"]. Amazon.com.
  61. "Sailor Moon, Season One, Complete and Uncut [DVD"]. Amazon.com.
  62. "Sailor Moon Season 1 Part 1 [DVD ONLY"]. Amazon.com.
  63. "Sailor Moon Season 1 Part 2". Amazon.com.
  64. "Sailor Moon: Episodes 1-6 [DVD"]. Amazon.co.uk.
  65. "Sailor Moon: Episodes 7-12 [DVD"]. Amazon.co.uk.
  66. "Sailor Moon: Episodes 13-18 [DVD"]. Amazon.co.uk.
  67. "Sailor Moon: Episodes 19-24 [DVD"]. Amazon.co.uk.
  68. "Sailor Moon: Episodes 25-30 [DVD"]. Amazon.co.uk.
  69. "Sailor Moon: Episodes 31-36 [DVD"]. Amazon.co.uk.
  70. "Sailor Moon: Episodes 37-42 [DVD"]. Amazon.co.uk.
  71. "Sailor Moon: Series 1 [DVD"]. Amazon.co.uk.
  72. "Sailor Moon Season 1 Part 1 [LE Blu-ray/ DVD COMBO"]. Amazon.com.
  73. "Sailor Moon Season 1 Part 2 (BD Combo) [Blu-ray"]. Amazon.com.

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]