Silahlı qüvvələrin və hərbiləşdirilmiş birləşmələrin sayına görə ölkələrin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Naviqasiyaya keçin Axtarışa keçin

Aşağıda dünyanın müxtəlif ölkələrinin silahlı qüvvələrinin, ehtiyatının və hərbiləşdirilmiş birləşmələrinin sayı verilmişdir.

Dünya dövlətlərinin silahlı qüvvələrinin sayı (2009)
Ölkə Silahlı qüvvələr Ehtiyat Hərbiləşdirilmiş
birləşmələr
Cəmi Əhalinin 1000
nəfərinə
1 Çin Çin 3 508 000[1] 510 000 660 000 4 678 000 1,58
2 Hindistan Hindistan 1 455 500[2] 1 155 000 941 000 3 551 500
3 ABŞ ABŞ 1 348 400[3] 857 950[3] 2 206 350 4,60
4 Şimali Koreya KXDR 1 270 000[4] 600 000 5 889 000 7 759 000 304,1
5 Rusiya Rusiya 1 013 628[5] 2 000 000[5] 554 000[5] 3 567 628 24,6
6 Pakistan Pakistan 643 800[6] 513 000 304 000 1 460 800
7 Cənubi Koreya Koreya Respublikası 630 000[7] 2 970 000 3 004 500 6 604 500
8 İran İran 523 000[8] 350 000 40 000 913 000
9 Türkiyə Türkiyə 510 600[9] 378 700 102 200 991 500
10 Vyetnam Vyetnam 482 000[10] 5 000 000 40 000 5 522 000
11 Kolumbiya Kolumbiya 466 713[11] 61 900 159 000 687 613
12 Misir Misir 438 500[12] 479 000 397 000 1 314 500
13 Myanma Myanma 406 000[13] 0 107 250 513 250
14 İndoneziya İndoneziya 395 500[14] 400 000 281 000 1 076 500
15 Tailand Tailand 360 850[15] 200 000 137 700 698 550
16 Braziliya Braziliya 318 480[16] 1 340 000 395 000 2 053 480
17 Tayvan Tayvan 290 000[17] 1 657 000 17 000 1 964 000
18 Meksika Meksika 270 250[18] 87 350 59 500 417 100
19 Ukrayna Ukrayna 255 000[19] 900 000[20] 84 900[21] 1 339 900
20 Yaponiya Yaponiya 247 150[22] 56 100 12 650 315 900
21 Səudiyyə Ərəbistanı Səudiyyə Ərəbistanı 233 500[23] 0 15 500 249 000
22 Fransa Fransa 222 200[24] 29 650 103 400 355 250
23 Eritreya Eritreya 201 750[25] 120 000 0 321 750
24 Mərakeş Mərakeş 195 800[18] 150 000 50 500 395 800
25 Almaniya Almaniya 186 450[26] 40 320 0 226 770
26 Böyük Britaniya Böyük Britaniya 187 970[27] 233 860[27] 0[27] 421 830 3,14
27 Efiopiya Efiopiya 182 500[28] 0[29] 0[29] 182 500 2,44
28 İraq İraq 179 800[30] 0[30] 0[30] 179 800 6,24
29 İspaniya İspaniya 177 950[31] 328 500[31] 72 600[32] 579 050 3,49
30 Yunanıstan Yunanıstan 177 600[33] 291 000[33] 4 000[33] 472 600 16,60
31 İtaliya İtaliya 176 000[18] 18 300 183 500 377 800
32 İsrail İsrail 168 000[34] 408 000[35] 8 050[36] 584 050 23,90
33 Şri-Lanka Şri-Lanka 157 900[37] 5 500[37] 88 600[37] 252 000 7,59
34 Əlcəzair Əlcəzair 127 500[38] 150 000[39] 60 000[40] 337 500 3,92
35 Suriya Suriya 125 000[41] 0 125 000 250 000
36 Kamboca Kamboca 124 300[42] 0[43] 67 000[43] 191 000 9,19
37 Banqladeş Banqladeş 117 000[44] 0[44] 63 200[44] 200 200 0,87
38 Filippin Filippin 113 500[45] 131 000[45] 158 500[45] 403 000 1,21
39 Malayziya Malayziya 110 000[46] 41 600[47] 20 100[47] 171 700 3,97
40 Peru Peru 110 000[48] 188 000[48] 77 000[48] 375 000 3,58
41 Polşa Polşa 105 000[49] 234 000[49] 21 300[49] 418 300 4,22
42 Sudan Sudan 104 500[50] 0[51] 95 000[51] 199 500 2,60
43 İordaniya İordaniya 100 700[52] 35 000[53] 10 000[53] 145 700 17,40
44 Anqola Anqola 100 000[54] N/A N/A 100 000 10,60
45 Rumıniya Rumıniya 93 619[55] 0[56] 79 900[56] 173 519 4,31
46 Kanada Kanada 92 000[57] 57 000[57] 9 350[58] 158 500 2,6
47 Konqo Demokratik Respublikası KDR 83 800[59] 0[59] 1 400[60] 85 200 1,63
48 Venesuela Venesuela 82 300[61] 8 000[61] 24 000[62] 114 300 3,24
49 Çili Çili 80 500[63] 50 000[63] 36 800[63] 167 300 4,75
50 Nigeriya Nigeriya 78 500[64] 0[64] 82 000[64] 160 500 0,61
51 Liviya Liviya 76 000[65] 40 000[66] 3 000[66] 119 000 13,20
52 Livan Livan 72 100[67] 0[67] 13 000[68] 85 100 19,80
53 Argentina Argentina 71 800[69] 0[69] 47 240[70] 119 040 1,81
54 Əfqanıstan Əfqanıstan 70 000[71] 0[71] 0[71] 70 000 2,34
55 Bolqarıstan Bolqarıstan 68 450[72] 303 000[72] 34 000[72] 405 450 7,85
56 Azərbaycan Azərbaycan 66 950[73] 300 000[73] 15 000[73] 381950 6,98
57 Yəmən Yəmən 65 000[74] 40 000[75] 70 000[75] 175 000 3,22
58 Belarus Belarus 48 000[76] 289 500[77] 110 000[77] 447 500 7,08
59 Nepal Nepal 63 000[78] 0[78] 15 000[78] 78 000 2,28
60 Ruanda Ruanda 61 000[79] 0[79] 10 000[79] 71 000 6,04
61 Sinqapur Sinqapur 60 500[80] 312 500[80] 96 300[80] 469 300 16,40
62 Uqanda Uqanda 60 000[81] 0[81] 1 800[81] 61 800 2,20
63 Ekvador Ekvador 59 500[82] 100 000[82] 18 000[83] 177 500 4,45
64 Çexiya Çexiya 57 050[84] 0[84] 5 600[85] 62 650 5,57
65 Cənubi Afrika Respublikası CAR 55 750[86] N/A N/A 55 750 1,26
66 Avstraliya Avstraliya 53 572[87] 20 300[88] 0[88] 73 872 3,59
67 Niderland Niderland 53 130[89] 32 200[89] 3 300[90] 88 630 3,24
68 Xorvatiya Xorvatiya 51 000[91] 140 000[91] 10 000[92] 201 000 6,63
69 Birləşmiş Ərəb Əmirlikləri BƏƏ 50 500[93] 0[94] 0[94] 50 500 14,50
70 Özbəkistan Özbəkistan 48 000[95] 0[96] 20 000[95] 68 000 1,96
71 Kuba Kuba 46 000[97] 39 000[97] 1 146 500[97] 1 231 500 4,05
72 Portuqaliya Portuqaliya 44 900[98] 210 930[98] 25 600[99] 281 430 4,25
73 Ermənistan Ermənistan 44 800[76] 210 000[76] 4 300[76] 259 100 10,30
74 Oman Oman 41 700[100] 0[101] 10 800[101] 52 500 11,90
75 Burundi Burundi 40 000[102] 0[102] 5 500[103] 45 500 7,93
76 Qazaxıstan Qazaxıstan 39 500[76] 237 000[104] 31 500[76] 381 000 4,33
77 Finlandiya Finlandiya 36 700[105] 485 000[105] 3 100[106] 524 800 5,17
78 Türkmənistan Türkmənistan 36 500[76] 0[107] 0[107] 36 500 5,86
79 Tunis Tunis 35 000[108] 0[109] 12 000[109] 47 000 3,47
80 Avstriya Avstriya 34 600[110] 72 000[110] N/A 106 600 4,23
81 Belçika Belçika 34 000[111] 100 500 0 141 300 3,94
82 İsveç İsveç 33 900[112] 262 000[112] N/A 295 900 3,07
83 Macarıstan Macarıstan 33 400[113] 90 300[113] 12 000[114] 135 700 3,31
84 Zimbabve Zimbabve 32 000[115] 0[115] 21 800[115] 53 800 2,28
85 Boliviya Boliviya 31 500[116] 0[116] 37 100[116] 68 600 3,56
86 Qvatemala Qvatemala 31 400[117] 35 000[117] 19 000[117] 85 400 2,14
87 Çad Çad 30 350[118] 0[119] 4 500[119] 34 850 3,09
88 Laos Laos 29 100[120] 0[120] 100 000[120] 129 100 4,68
89 Norveç Norveç 27 600[121] 219 000[121] 29 400 276 000 5,79
90 Tanzaniya Tanzaniya 27 000[122] 80 000[122] 1 400[122] 108 400 0,73
91 Slovakiya Slovakiya 26 200[123] 20 000[123] 4 700[124] 50 900 4,05
92 Dominikan Respublikası Dominikan Respublikası 24 500[125] 0[125] 15 000[125] 39 500 2,74
93 Keniya Keniya 24 120[126] 0[126] 5 000[126] 29 120 0,71
94 Uruqvay Uruqvay 24 000[127] 0[127] 920[127] 24 920 7,03
95 Kamerun Kamerun 23 100[128] 0[128] 9 000[128] 32 100 1,41
96 Danimarka Danimarka 22 880[129] 64 900[129] 61 500[129] 149 280 4,24
97 Zambiya Zambiya 21 600[130] 0[130] 1 400[130] 23 000 1,61
98 Gürcüstan Gürcüstan 20 650[76] 250 000[131] 11 700[131] 279 200 2,74
99 Albaniya Albaniya 20 000[132] 0[132] 5 000[133] 25 000 6,17
100 Paraqvay Paraqvay 18 600[134] 164 500[134] 14 800[134] 197 900 2,93
101 Kot-d'İvuar Kot-d'İvuar 17 050[135] 0[135] 7 000[135] 24 050 0,99
102 Salvador Salvador 16 800[136] 9 900 12 000[136] 38 700 2,31
103 Litva Litva 16 400[76] 6 700[76] 11 300[137] 34 400 3,53
104 Mavritaniya Mavritaniya 15 750[138] N/A 4 500[139] 20 250 5,10
105 Küveyt Küveyt 15 500[140] 24 000[141] 6 600[142] 46 100 6,64
106 Nikaraqua Nikaraqua 14 000[143] 0[143] 0[143] 14 000 2,56
107 Madaqaskar Madaqaskar 13 500[144] 0[144] 8 100[145] 21 600 0,75
108 Syerra-Leone Syerra-Leone 13 000[146] 0[146] 0[146] 13 000 1,33
109 Liberiya Liberiya 13 000[147] 0[147] 0[147] 13 000 3,90
110 Şimali Makedoniya Şimali Makedoniya 12 850[148] 60 000[148] 7 600[148] 80 450 6,28
111 Qətər Qətər 12 400[149] 0[150] 0[150] 12 400 14,40
112 Bəhreyn Bəhreyn 11 200[151] 0[152] 10 160[152] 21 360 15,4
113 Qırğızıstan Qırğızıstan 10 900[76] 57 000[153] 9 500[76] 74 500 2,12
114 İrlandiya İrlandiya 10 500[154] 14 000[154] 0[154] 24 500 5,78
115 Kipr Kipr 10 000[155] 60 000[155] 750[155] 70 750 12,80
116 Konqo Respublikası Konqo Respublikası 10 000[156] 0[156] 2 000[156] 12 000 3,29
117 Mozambik Mozambik 10 000[157] 0[157] 0[157] 10 000 0,42
118 Cibuti Cibuti 9 850[158] 0[159] 1 400[159] 11 250 20,70
119 Qvineya Qvineya 9 700[160] 0[160] 9 600[160] 19 300 1,02
120 Toqo Toqo 9 450[161] 0[161] 750[161] 10 200 1,50
121 Seneqal Seneqal 9 400[162] 0[162] 5 800[162] 15 200 1,02
122 Qvineya-Bisau Qvineya-Bisau 9 250[163] 0[163] 2 000[163] 11 250 6,53
123 Bosniya və Herseqovina Bosniya və Herseqovina 9 200[164] 0[164] 0[164] 9 200 3,92
124 Monqolustan Monqolustan 9 100[165] 137 000[165] 7 200[165] 152 800 3,08
125 Sloveniya Sloveniya 9 000[166] 20 000[166] 4 500[167] 33 500 1,21
126 Botsvana Botsvana 9 000[168] 0[168] 1 500[168] 10 500 5,49
127 Namibiya Namibiya 9 000[169] 0[169] 6 000[169] 15 000 4,43
128 Yeni Zelandiya Yeni Zelandiya 8 949[170] 2 228[170] 0[170] 11 117 2,69
129 Tacikistan Tacikistan 8 800[76] 0 7 500[76] 16 300 0,84
130 Honduras Honduras 8 300[171] 60 000[171] 6 000[171] 74 300 1,72
131 Dnestryanı Dnestryanı 7 500 80 000 21 500 109 000 14,85
132 Mali Mali 7 350[172] 0[172] 4 800[172] 12 150 0,60
133 Bruney Bruney 7 000[173] 0[173] 3 750[173] 10 750 18,80
134 Qana Qana 7 000[174] 0[174] 0[175] 7 000 0,33
135 Monteneqro Monteneqro 6 500[176] 0 0 6 500 ?
136 Burkina-Faso Burkina-Faso 6 000[177] 45 000[177] 1 800[178] 52 800 0,78
137 Estoniya Estoniya 5 750[76] 30 000[76] 12 000[179] 47 750 4,13
138 Moldova Moldova 5 350[76] 58 000[180] 2 450[76] 77 500 1,74
139 Latviya Latviya 5 310[76] 7 850[76] 3 200[181] 16 360 2,13
140 Niger Niger 5 300[182] 0[182] 5 400[182] 10 700 0,37
141 Malavi Malavi 5 300[183] 0[183] 1 500[184] 6 800 0,44
142 Qabon Qabon 4 700[185] 0[185] 1 500[186] 6 200 3,38
143 Benin Benin 4 550[187] 0[187] 3 000[188] 7 550 0,61
144 İsveçrə İsveçrə 3 600[189] 320 600[189] 23 270[189] 347 470 0,47
145 Fici Fici 3 500[190] 6 000[190] 0[190] 9 500 3,92
146 Papua-Yeni Qvineya Papua-Yeni Qvineya 3 100[191] 0[191] 0[191] 3 100 0,56
147 Yamayka Yamayka 2 830[192] 953[192] 0[192] 3 783 1,04
148 Trinidad və Tobaqo Trinidad və Tobaqo 2 700[193] 0[193] 0[193] 2 700 2,48
149 Malta Malta 2 140[194] 0[194] 0[194] 2 140 5,37
150 Lesoto Lesoto 2 000[195] 0[195] 0[195] 2 000 1,07
151 Surinam Surinam 1 840[196] 0[196] 0[196] 1 840 4,20
152 Qayana Qayana 1 600[197] 1 500[197] 0[197] 3 100 2,09
153 Şərqi Timor Şərqi Timor 1 500[198] 1 500[198] 0[198] 3 000 0,62
154 Mərkəzi Afrika Respublikası Mərkəzi Afrika Respublikası 1 400[199] 0[199] 1 000[199] 2 400 0.67
155 Ekvatorial Qvineya Ekvatorial Qvineya 1 320[200] 0[200] 2 000[201] 3 320 2,46
156 Kabo-Verde Kabo-Verde 1 200[202] 0[202] 0[202] 1 200 2,87
157 Beliz Beliz 1 050[203] 700[203] 0[203] 1 750 3,76
158 Lüksemburq Lüksemburq 900[204] 0[204] 612[204] 1 512 1,92
159 Baham adaları Baham adaları 860[205] 0[205] 0[205] 860 2,85
160 Qambiya Qambiya 800[206] 0[206] 0[206] 800 0,50
161 Barbados Barbados 610[207] 430[207] 0[207] 1 040 2,18
162 Tonqa Tonqa 470[208] 1100[207] 422[208] 1992 4,01
163 Seyşel adaları Seyşel adaları 450[209] 0[209] 250[209] 700 5,54
164 Antiqua və Barbuda Antiqua və Barbuda 170[210] 75[210] 0[210] 245 2,47
165 Vatikan Vatikan 101 0 0 101 181[211]
166 San-Marino San-Marino 80 0 0 80 2,5
  • "Təxmini rəqəmlər"

24 suveren dövlətin silahlı qüvvələri yoxdur.

SSRİ və Varşava Müqaviləsi Təşkilatı ölkələri (1991 il)[redaktə | mənbəni redaktə et]

Ölkə Silahlı qüvvələrin sayı Onlardan quru qoşunları
1 SSRİ SSRİ 3 400 000[212] 1 400 000[212]
2 Polşa Polşa 504 000[213] 199 500[213]
3
Rumıniya SR
200 800[214] 161 800[214]
4
Bolqarıstan Xalq Respublikası
107 000[215] 75 000[215]
5
Şərqi Almaniya
159 000[216] 107 000[216]
6
Çexoslovakiya
154 000[217] 87 300[217]
7
Macarıstan Xalq Respublikası
86 500[217] 66 400[217]

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. The Military Balance 2018, p.250
  2. The Military Balance 2018, p.260
  3. 1 2 The Military Balance 2018, p.46
  4. IISS 2014, pp. 254–257
  5. 1 2 3 The Military Balance 2020, p.194
  6. IISS 2014, pp. 180–192
  7. www.mnd.go.kr Arxivləşdirilib 2016-03-03 at the Wayback Machine (PDF)
  8. IISS 2014, pp. 319
  9. IISS 2014, pp. 146–149
  10. IISS 2014, pp. 287–289
  11. "Military Personnel – Logros de la Política Integral de Seguridad y Defensa para la Prosperidad" (PDF) (ispan). mindefensa.gov.co. 2015-04-13 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  12. IISS 2014, pp. 315–318
  13. IISS 2014, pp. 265–266
  14. IISS 2014, pp. 246–250
  15. IISS 2014, pp. 283–286
  16. IISS 2014, pp. 371–375
  17. IISS 2014, pp. 280–282
  18. 1 2 3 IISS 2014, pp. 110–114
  19. "Численность ВСУ достигла 255 тысяч человек". Корреспондент (rus). 2018-03-03. 2018-03-03 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2018-03-03.
  20. The Military Balance 2018, p. 210
  21. Международный институт стратегических исследований. IISS The Military Balance 2014. Страница 194 — ISBN 978-1-85743-722-5
  22. IISS 2014, pp. 250–254
  23. IISS 2014, pp. 341–344
  24. IISS 2014, pp. 94–99
  25. IISS 2014, pp. 435–436
  26. IISS 2014, pp. 100–103
  27. 1 2 3 "British Armed Forces UK MoD (Page 59)" (PDF). 2006-09-23. 2012-10-18 tarixində arxivləşdirilib (PDF). İstifadə tarixi: 2007-08-10.
  28. "Ethiopia Armed Forces CSIS (Page 12)" (PDF). 2006-07-25. 2009-06-24 tarixində arxivləşdirilib (PDF). İstifadə tarixi: 2007-08-10.
  29. 1 2 "Ethiopia Armed Forces". 2006-07-25. 2007-10-11 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  30. 1 2 3 "Iraqi Armed Forces CSIS (Page 32)" (PDF). 2006-07-25. 2009-06-24 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  31. 1 2 "Spanish Military". 2006-07-25. 2014-11-12 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  32. "Spanish Paramilitary Forces ORBAT" (PDF). 2006-07-25. 2009-03-27 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  33. 1 2 3 "Greek Military". 2006-07-25. 2014-11-12 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  34. "Israeli Defense Forces CSIS (Page 12)" (PDF). 2006-07-25. 2009-06-24 tarixində arxivləşdirilib (PDF). İstifadə tarixi: 2007-08-10.
  35. "The Europa World Year Book 2005 Volume 1" London & New York: Routledge 2005 p 2301. ISBN 1-85743-306-8
  36. "Israeli Paramilitary". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  37. 1 2 3 "Sri Lankan Military". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  38. "Algerian Armed Forces JCSS" (PDF). 2006-07-25. 2007-01-04 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  39. "Algerian Armed Forces". 2006-07-25. 2007-11-30 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  40. "Algerian Paramilitary Forces ORBAT (Page 2)" (PDF). 2006-07-25. 2009-03-27 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  41. An Eroding Syrian Army Points to Strain Arxivləşdirilib 2018-03-15 at the Wayback Machine, nytimes.com, 28 April 2015
  42. "Cambodian Armed Forces CSIS (Page 35)" (PDF). 2006-07-25. 2009-06-24 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  43. 1 2 "Cambodian Military". 2006-07-25. 2007-08-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  44. 1 2 3 "Bengali Military". 2006-07-25. 2007-08-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  45. 1 2 3 "Philippines Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-18 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  46. "Malaysia Armed Forces CSIS (Page 35)" (PDF). 2006-07-25. 2009-06-24 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  47. 1 2 "Malay Military". 2006-07-25. 2007-09-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  48. 1 2 3 "Peruvian Military". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  49. 1 2 3 "Polish Military". 2006-07-25. 2014-11-12 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  50. "Sudanese Armed Forces JCSS" (PDF). 2006-07-25. 2007-01-04 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  51. 1 2 "Sudanese Armed Forces". 2006-07-25. 2007-10-11 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  52. "Jordanian Armed Forces JCSS" (PDF). 2006-07-25. 2007-01-04 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  53. 1 2 "Jordanian Military". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  54. "Angola Military". 2006-07-25. 2007-09-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  55. "Romanian Armed Forces". 2006-07-25. 2007-03-11 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2007-08-10.
  56. 1 2 "Romanian Armed Forces". 2006-07-25. 2007-11-30 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  57. 1 2 "Canadian Armed Forces". 2006-09-27. 2008-12-20 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2007-08-10.
  58. "Canada Paramilitary". 2006-07-25. 2007-08-18 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  59. 1 2 "Congo Military". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  60. "Congo's Paramilitary Forces ORBAT (Page 9)" (PDF). 2006-07-25. 2009-03-27 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  61. 1 2 "Venezuelan Armed Forces". 2006-07-25. 2007-10-11 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  62. "Venezuelan Paramilitary Forces ORBAT (Page 35)" (PDF). 2006-07-25. 2009-03-27 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  63. 1 2 3 "Chile Military". 2006-07-25. 2007-07-08 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  64. 1 2 3 "Nigerian Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  65. "Libyan Armed Forces JCSS" (PDF). 2006-07-25. 2007-01-04 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  66. 1 2 "Libyan Armed Forces". 2006-07-25. 2007-10-11 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  67. 1 2 "Lebanese Armed Forces CSIS (Page 12)" (PDF). 2006-07-25. 2009-06-24 tarixində arxivləşdirilib (PDF). İstifadə tarixi: 2007-08-10.
  68. "Lebanese Paramilitary Forces ORBAT (Page 20)" (PDF). 2006-07-25. 2009-03-27 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  69. 1 2 "Argentinian Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-12 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  70. "Argentinian Paramilitary Forces ORBAT (Page 3)" (PDF). 2006-07-25. 2009-03-27 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  71. 1 2 3 "Afghan Armed Forces CSIS (Page 12)" (PDF). 2006-07-25. 2009-06-24 tarixində arxivləşdirilib (PDF). İstifadə tarixi: 2007-08-10.
  72. 1 2 3 "Bulgarian Armed Forces". 2006-07-25. 2014-11-12 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  73. 1 2 3 Международный институт стратегических исследований. IISS The Military Balance 2014. Страница 171 — ISBN 978-1-85743-722-5
  74. "Yemeni Armed Forces JCSS" (PDF). 2006-07-25. 2007-01-04 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  75. 1 2 "Yemeni Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  76. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 The Military Balance 2016
  77. 1 2 "Belarus Military". 2006-07-25. 2007-08-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  78. 1 2 3 "Nepalese Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  79. 1 2 3 "Rwandan Military". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  80. 1 2 3 "Singapore Military". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  81. 1 2 3 "Uganda Military". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  82. 1 2 "Ecuadorian Military". 2006-07-25. 2007-08-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  83. "Ecuador Paramilitary Forces ORBAT (Page 11)" (PDF). 2006-07-25. 2009-03-27 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  84. 1 2 "Czech Armed Forces CSIS (Page 109)" (PDF). 2006-09-27. 2009-06-17 tarixində arxivləşdirilib (PDF). İstifadə tarixi: 2007-08-10.
  85. "Czech Paramilitary Forces ORBAT (Page 11)" (PDF). 2006-07-25. 2009-03-27 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  86. "South African Military". 2006-07-25. 2007-08-19 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  87. "Australian Armed Forces CSIS (Page 35)" (PDF). 2006-07-25. 2009-06-24 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  88. 1 2 "Australian Military". 2006-07-25. 2007-08-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  89. 1 2 "Dutch Armed Forces CSIS (Page 127)" (PDF). 2006-09-27. 2009-06-17 tarixində arxivləşdirilib (PDF). İstifadə tarixi: 2007-08-10.
  90. "Uzbek Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  91. 1 2 "Croatian Armed Forces". 2006-07-25. 2014-11-12 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  92. "Croatian Paramilitary Forces ORBAT (Page 10)" (PDF). 2006-07-25. 2009-03-27 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  93. "UAE Armed Forces CSIS (Page 12)" (PDF). 2006-07-25. 2009-06-24 tarixində arxivləşdirilib (PDF). İstifadə tarixi: 2007-08-10.
  94. 1 2 "UAE Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  95. 1 2 The Military Balance 2016, p.208
  96. "Uzbek Armed Forces". 2006-07-25. 2007-10-11 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  97. 1 2 3 "Cuban Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-12 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  98. 1 2 "Portuguese Armed Forces". 2006-07-25. 2014-11-12 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  99. "Portuguese's Paramilitary Forces ORBAT (Page 25)" (PDF). 2006-07-25. 2009-03-27 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  100. "Omanian Armed Forces CSIS (Page 12)" (PDF). 2006-07-25. 2009-06-24 tarixində arxivləşdirilib (PDF). İstifadə tarixi: 2007-08-10.
  101. 1 2 "Oman Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-18 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  102. 1 2 "Burundi Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  103. "Burundi's Paramilitary Forces ORBAT (Page 7)" (PDF). 2006-07-25. 2009-03-27 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  104. "Gazeta.kz". 2007-03-16. 2015-06-02 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2012-06-03.
  105. 1 2 "Finnish Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  106. "Finland's Paramilitary Forces ORBAT (Page 15)" (PDF). 2006-07-25. 2009-03-27 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  107. 1 2 "Turkmenistan Armed Forces". 2006-07-25. 2007-10-11 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  108. "Tunisian Armed Forces JCSS" (PDF). 2006-07-25. 2007-01-04 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  109. 1 2 "Tunisian Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-20 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  110. 1 2 "Austrian Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-11 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  111. "Бельгийскую армию сократили с опережением графика - СМИ". РИА Новости. 2012-01-02. 2012-01-03 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  112. 1 2 "Swedish Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  113. 1 2 "Hungarian Armed Forces CSIS (Page 120)" (PDF). 2006-09-27. 2009-06-17 tarixində arxivləşdirilib (PDF). İstifadə tarixi: 2007-08-10.
  114. "Hungarian Paramilitary Forces ORBAT (Page 15)" (PDF). 2006-07-25. 2009-03-27 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  115. 1 2 3 "Zimbabwe Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-24 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  116. 1 2 3 "Bolivian Armed Forces". 2006-07-25. 2007-10-11 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  117. 1 2 3 "Guatemala Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  118. "Chadian Armed Forces CSIS (Page 12)" (PDF). 2006-07-25. 2009-06-24 tarixində arxivləşdirilib (PDF). İstifadə tarixi: 2007-08-10.
  119. 1 2 "Chad Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  120. 1 2 3 "Laos Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  121. 1 2 "Norwegian Armed Forces". 2006-07-25. 2014-11-12 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  122. 1 2 3 "Tanzania Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  123. 1 2 "Slovakian Armed Forces". 2006-07-25. 2014-11-12 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  124. "Slovakia Paramilitary Forces ORBAT (Page 22)" (PDF). 2006-07-25. 2009-03-27 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  125. 1 2 3 "Dominican Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-18 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  126. 1 2 3 "Kenyan Armed Forces". 2006-07-25. 2007-10-11 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  127. 1 2 3 "Uruguay Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  128. 1 2 3 "Cameroon Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-18 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  129. 1 2 3 "Danish Armed Forces". 2006-07-25. 2014-11-12 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  130. 1 2 3 "Zambia Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-18 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  131. 1 2 "Georgia Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  132. 1 2 "Albanian Armed Forces". 2006-07-25. 2014-11-12 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  133. "Albanian's Paramilitary Forces ORBAT (Page 2)" (PDF). 2006-07-25. 2009-03-27 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  134. 1 2 3 "Paraguayan Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  135. 1 2 3 "Ivory Coast Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  136. 1 2 "El Salvador Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  137. "Lithuanian Armed Forces". 2006-07-25. 2014-11-12 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  138. "Mauritanian Armed Forces CSIS (Page 12)" (PDF). 2006-07-25. 2009-06-24 tarixində arxivləşdirilib (PDF). İstifadə tarixi: 2007-08-10.
  139. "Mauritanian Paramilitary Forces ORBAT" (PDF). 2006-07-25. 2009-03-27 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  140. "Kuwaiti Armed Forces CSIS (Page 12)" (PDF). 2006-07-25. 2009-06-24 tarixində arxivləşdirilib (PDF). İstifadə tarixi: 2007-08-10.
  141. "Kuwaiti Armed Forces JCSS" (PDF). 2006-07-25. 2007-01-04 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  142. "Kuwait Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  143. 1 2 3 "Nicaragua Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  144. 1 2 "Madagascar Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  145. "Madagascar's Paramilitary Forces ORBAT (Page 20)" (PDF). 2006-07-25. 2009-03-27 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  146. 1 2 3 "Sierra Leone Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  147. 1 2 3 "Liberian Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  148. 1 2 3 "Macedonian Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  149. "Qatari Armed Forces CSIS (Page 12)" (PDF). 2006-07-25. 2009-06-24 tarixində arxivləşdirilib (PDF). İstifadə tarixi: 2007-08-10.
  150. 1 2 "Qatari Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  151. "Bahrain Armed Forces CSIS (Page 12)" (PDF). 2006-07-25. 2009-06-24 tarixində arxivləşdirilib (PDF). İstifadə tarixi: 2007-08-10.
  152. 1 2 "Bahrain Armed Forces". 2006-07-25. 2007-07-18 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  153. "Kenyan Armed Forces". 2006-07-25. 2007-10-11 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  154. 1 2 3 "Ireland Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  155. 1 2 3 "Cpyrus Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-07 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  156. 1 2 3 "ROC Congo Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  157. 1 2 3 "Mozambique Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  158. "Djibouti Armed Forces CSIS (Page 12)" (PDF). 2006-07-25. 2009-06-24 tarixində arxivləşdirilib (PDF). İstifadə tarixi: 2007-08-10.
  159. 1 2 "Djibouti Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  160. 1 2 3 "Guniea Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  161. 1 2 3 "Togo Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-09 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  162. 1 2 3 "Senegalese Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  163. 1 2 3 "Guinea-Bissau Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-18 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  164. 1 2 3 "Bosnia Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  165. 1 2 3 "Mongolian Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  166. 1 2 "Slovenia Armed Forces". 2006-07-25. 2014-11-12 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  167. "Slovenia's Paramilitary Forces ORBAT (Page 22)" (PDF). 2006-07-25. 2009-03-27 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  168. 1 2 3 "Botswana Armed Forces". 2006-07-25. 2007-07-07 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  169. 1 2 3 "Namibia Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-12 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  170. 1 2 3 "New Zealand Armed Forces". 2006-09-27. 2012-05-11 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  171. 1 2 3 "Honduran Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  172. 1 2 3 "Mali Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  173. 1 2 3 "Brunei Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-18 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  174. 1 2 "Ghana Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-08 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  175. "Ghana Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-08 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.<
  176. "Montenegro Armed Forces". 2006-07-25.[ölü keçid]
  177. 1 2 "Burkina Faso Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  178. "Burkina Faso's Paramilitary Forces ORBAT (Page 7)" (PDF). 2006-07-25. 2009-03-27 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  179. "Estonia Armed Forces". 2006-07-25. 2014-11-12 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  180. "Moldova Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-31 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  181. "Latvia Armed Forces". 2006-07-25. 2014-11-12 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  182. 1 2 3 "Niger Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-18 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  183. 1 2 "Malawi Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  184. "Malawi's Paramilitary Forces ORBAT (Page 21)" (PDF). 2006-07-25. 2009-03-27 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  185. 1 2 "Gabon Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  186. "Gabon's Paramilitary Forces ORBAT (Page 14)" (PDF). 2006-07-25. 2009-03-27 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  187. 1 2 "Benin Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  188. "Benin's Paramilitary Forces ORBAT (Page 5)" (PDF). 2006-07-25. 2009-03-27 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  189. 1 2 3 "Swiss Armed Forces CSIS (Page 139)" (PDF). 2006-07-25. 2009-06-17 tarixində arxivləşdirilib (PDF). İstifadə tarixi: 2007-08-10.
  190. 1 2 3 "Fiji Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  191. 1 2 3 "Papua New Guinea Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  192. 1 2 3 "Jamaica Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  193. 1 2 3 "Trinidad and Tobago Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  194. 1 2 3 "Malta Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  195. 1 2 3 "Lesotho Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  196. 1 2 3 "Suriname Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  197. 1 2 3 "Guyana Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  198. 1 2 3 "Timor-Leste Guinea Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  199. 1 2 3 "Central African Republic Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  200. 1 2 "Equatorial Guinea Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  201. "Equatorial Guinea's Paramilitary Forces ORBAT (Page 13)" (PDF). 2006-07-25. 2009-03-27 tarixində arxivləşdirilib (PDF).
  202. 1 2 3 "Cape Verde Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  203. 1 2 3 "Belize Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  204. 1 2 3 "Luxembourg Armed Forces". 2006-07-25. 2014-11-12 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  205. 1 2 3 "Bahamas Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-18 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  206. 1 2 3 "Gambia Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  207. 1 2 3 4 "Barbados Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  208. 1 2 "Tonga Defence Services". 2006-07-25. 2011-07-11 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  209. 1 2 3 "Seychelles Armed Forces". 2006-07-25. 2007-08-19 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  210. 1 2 3 "Antigua and Barbuda Armed Forces". 2006-07-25. 2007-09-10 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-04-18.
  211. (101 военный на 557 граждан на 31.12.2005)
  212. 1 2 Şablon:The Military Balance
  213. 1 2 Şablon:The Military Balance
  214. 1 2 Şablon:The Military Balance
  215. 1 2 Şablon:The Military Balance
  216. 1 2 Şablon:The Military Balance
  217. 1 2 3 4 Şablon:The Military Balance