Təhsil xərclərinin ÜDM-də xüsusi çəkisinə görə ölkələrin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Bu siyahıda dövlətlərin təhsil xərclərinin ÜDM-də xüsusi çəkisi göstərilib.[1][2]

Sıra
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
Ölkə Təhsilə yatırım
(ÜDM %-i)
İl Mənbə
Kuba Kuba 12.9 2012 [1]
Mikroneziya Mikroneziya 12.5 2015 [1]
Marşall adaları Marşall adaları 12.2 2003 [1]
Kiribati Kiribati 12.0 2001 [1]
Cibuti Cibuti 8.4 2012 [1]
Namibiya Namibiya 8.4 2012 [1]
Norveç Norveç 8.0 2016 [1]
Botsvana Botsvana 7.8 2012 [1]
İsveç İsveç 7.7 2016 [2]
Danimarka Danimarka 7.6 2014 [1]
Palau Palau 7.6 2002 [1]
İslandiya İslandiya 7.5 2016 [2]
Kosta-Rika Kosta-Rika 7.4 2016 [1]
Beliz Beliz 7.4 2017 [1]
Boliviya Boliviya 7.3 2014 [1]
Solomon adaları Solomon adaları 7.3 2012 [1]
Esvatini Esvatini 7.1 2014 [2]
Finlandiya Finlandiya 6.9 2016 [1]
Oman Oman 6.8 2017 [1]
Moldova Moldova 6.7 2017 [1]
Butan Butan 6.6 2018 [2]
Tunis Tunis 6.6 2015 [1]
Belçika Belçika 6.5 2016 [1]
Lesoto Lesoto 6.5 2018 [1]
Mozambik Mozambik 6.5 2014 [2]
Yeni Zelandiya Yeni Zelandiya 6.4 2016 [1]
Kipr Kipr 6.4 2015 [1]
Qayana Qayana 6.3 2017 [1]
Özbəkistan Özbəkistan 6.3 2017 [1]
Braziliya Braziliya 6.2 2015 [2]
Cənubi Afrika Respublikası Cənubi Afrika Respublikası 6.2 2018 [1]
Zimbabve Zimbabve 6.1 2014 [2]
Qırğızıstan Qırğızıstan 6.1 2017 [1]
Puerto-Riko Puerto-Riko 6.1 2014 [1]
Honduras Honduras 6.0 2017 [2]
İsrail İsrail 5.8 2016 [1]
Sent-Vinsent və Qrenadin Sent-Vinsent və Qrenadin 5.8 2017 [1]
Səudiyyə Ərəbistanı Səudiyyə Ərəbistanı 5.6 2012 [1]
Çexiya Çexiya 5.6 2016 [2]
Argentina Argentina 5.5 2017 [2]
Avstriya Avstriya 5.5 2016 [1]
Kanada Kanada 5.5 2012 [1]
Böyük Britaniya Böyük Britaniya 5.5 2016 [2]
Niderland Niderland 5.5 2016 [2]
Yamayka Yamayka 5.4 2018 [1]
Fransa Fransa 5.4 2016 [2]
Çili Çili 5.4 2017 [2]
Ukrayna Ukrayna 5.4 2017 [2]
Mərakeş Mərakeş 5.4 2012 [1]
Malta Malta 5.3 2015 [1]
Avstraliya Avstraliya 5.3 2016 [2]
Fələstin Fələstin 5.3 2017 [2]
Keniya Keniya 5.2 2017 [1]
Tacikistan Tacikistan 5.2 2015 [2]
Estoniya Estoniya 5.2 2016 [2]
Yəmən Yəmən 5.2 2012 [1]
Kabo-Verde Kabo-Verde 5.2 2017 [1]
Nepal Nepal 5.2 2018 [2]
Şablon:Flaqifikasiya/Kot-d'Ivoire 5.1 2017 [2]
Suriya Suriya 5.1 2012 [1]
Cənubi Koreya Cənubi Koreya 5.1 2014 [2]
İsveçrə İsveçrə 5.1 2016 [1]
Ekvador Ekvador 5.0 2015 [1]
Toqo Toqo 5.0 2016 [1]
ABŞ ABŞ 5.0 2014 [2]
Nauru Nauru 4.9 2007 [1]
Meksika Meksika 4.9 2016 [2]
Portuqaliya Portuqaliya 4.9 2015 [1]
Uruqvay Uruqvay 4.9 2017 [1]
San-Tome və Prinsipi San-Tome və Prinsipi 4.9 2017 [2]
Mavriki Mavriki 4.8 2018 [1]
Belarus Belarus 4.8 2017 [3]
Seneqal Seneqal 4.8 2017 [2]
Almaniya Almaniya 4.8 2016 [2]
Sloveniya Sloveniya 4.8 2016 [1]
Burundi Burundi 4.8 2017 [1]
Malayziya Malayziya 4.7 2017 [1]
Efiopiya Efiopiya 4.7 2015 [2]
Latviya Latviya 4.7 2016 [2]
Macarıstan Macarıstan 4.7 2016 [1]
Vanuatu Vanuatu 4.7 2017 [1]
Barbados Barbados 4.7 2017 [1]
Polşa Polşa 4.6 2016 [2]
Syerra-Leone Syerra-Leone 4.6 2017 [1]
Konqo Respublikası Konqo Respublikası 4.6 2015 [1]
Xorvatiya Xorvatiya 4.6 2013 [2]
Kolumbiya Kolumbiya 4.5 2017 [2]
Bruney Bruney 4.4 2016 [1]
Türkiyə Türkiyə 4.4 2014 [2]
Seyşel adaları Seyşel adaları 4.4 2016 [1]
Vyetnam Vyetnam 4.3 2016 [2]
Əlcəzair Əlcəzair 4.3 2012 [1]
Dominikan Respublikası Dominikan Respublikası 4.3 2014 [4]
Nikaraqua Nikaraqua 4.3 2017 [1]
Burkina-Faso Burkina-Faso 4.2 2016 [2]
İspaniya İspaniya 4.2 2016 [1]
Tailand Tailand 4.1 2013 [2]
Monqolustan Monqolustan 4.1 2017 [1]
Samoa Samoa 4.1 2016 [1]
Maldiv adaları Maldiv adaları 4.1 2016 [1]
Əfqanıstan Əfqanıstan 4.1 2017 [2]
Bolqarıstan Bolqarıstan 4.1 2012 [1]
Yunanıstan Yunanıstan 4.1 2012 [1]
Panama Panama 4.1 2012 [1]
Malavi Malavi 4.0 2017 [1]
Litva Litva 4.0 2016 [2]
Benin Benin 4.0 2016 [1]
Lüksemburq Lüksemburq 4.0 2014 [2]
Serbiya Serbiya 4.0 2017 [2]
ÇXR ÇXR 4.0 2016 [5]
İran İran 4.0 2018 [1]
Albaniya Albaniya 4.0 2016 [2]
Peru Peru 3.9 2017 [2]
Tonqa Tonqa 3.9 2004 [1]
Slovakiya Slovakiya 3.9 2016 [1]
Fici Fici 3.9 2013 [1]
Gürcüstan Gürcüstan 3.8 2017 [1]
Şablon:Flaqifikasiya/Timor Leste 3.8 2017 [1]
Sent-Lüsiya Sent-Lüsiya 3.8 2018 [1]
İtaliya İtaliya 3.8 2016 [2]
Misir Misir 3.8 2012 [1]
Küveyt Küveyt 3.8 2012 [1]
Salvador Salvador 3.8 2017 [1]
Rusiya Rusiya 3.7 2016 [1]
Tuvalu Tuvalu 3.7 1997 [1]
İrlandiya İrlandiya 3.7 2017 [2]
İordaniya İordaniya 3.6 2017 [2]
Yaponiya Yaponiya 3.6 2014 [2]
Qana Qana 3.6 2017 [2]
İndoneziya İndoneziya 3.6 2015 [2]
Venesuela Venesuela 3.6 2012 [1]
Niger Niger 3.5 2017 [2]
Anqola Anqola 3.5 2012 [1]
İraq İraq 3.5 1989 [2]
Tanzaniya Tanzaniya 3.4 2014 [1]
Dominika Dominika 3.4 2015 [1]
Paraqvay Paraqvay 3.4 2016 [2]
Şimali Makedoniya Şimali Makedoniya 3.3 2002 [2]
Honkonq Honkonq 3.3 2018 [2]
San-Marino San-Marino 3.2 2017 [1]
Andorra Andorra 3.2 2012 [1]
Qrenada Qrenada 3.2 2017 [2]
Trinidad və Tobaqo Trinidad və Tobaqo 3.1 2003 [1]
Kamerun Kamerun 3.1 2017 [2]
Mali Mali 3.1 2016 [1]
Rumıniya Rumıniya 3.1 2017 [6]
Ruanda Ruanda 3.1 2018 [2]
Türkmənistan Türkmənistan 3.0 2012 [2]
Hindistan Hindistan 3.0 2019 [7]
Pakistan Pakistan 2.9 2017 [2]
Sinqapur Sinqapur 2.9 2013 [1]
Qətər Qətər 2.9 2017 [2]
Çad Çad 2.9 2013 [2]
Laos Laos 2.9 2014 [1]
Baham adaları Baham adaları 2.8 2000 [1]
Qazaxıstan Qazaxıstan 2.8 2017 [2]
Şri-Lanka Şri-Lanka 2.8 2017 [2]
Qvatemala Qvatemala 2.8 2017 [1]
Madaqaskar Madaqaskar 2.8 2014 [1]
Qabon Qabon 2.7 2014 [2]
Filippin Filippin 2.7 2012 [1]
Makao Makao 2.7 2017 [1]
Ermənistan Ermənistan 2.7 2017 [2]
Sent-Kits və Nevis Sent-Kits və Nevis 2.6 2015 [1]
Uqanda Uqanda 2.6 2017 [1]
Mavritaniya Mavritaniya 2.6 2016 [1]
Antiqua və Barbuda Antiqua və Barbuda 2.5 2012 [1]
Komor adaları Komor adaları 2.5 2015 [1]
Haiti Haiti 2.5 2016 [1]
Azərbaycan Azərbaycan 2.5 2017 [2]
Livan Livan 2.5 2013 [2]
Liviya Liviya 2.3 1999 [2]
Liberiya Liberiya 2.3 2014 [2]
Bəhreyn Bəhreyn 2.3 2017 [2]
Sudan Sudan 2.2 2009 [2]
Qvineya Qvineya 2.2 2017 [1]
Myanma Myanma 2.2 2017 [2]
Eritreya Eritreya 2.1 2012 [1]
Lixtenşteyn Lixtenşteyn 2.1 2012 [1]
Qambiya Qambiya 2.1 2016 [1]
Qvineya-Bisau Qvineya-Bisau 2.1 2012 [2]
Banqladeş Banqladeş 2.0 2018 [1]
Kamboca Kamboca 1.9 2014 [2]
Monako Monako 1.5 2017 [1]
Konqo Demokratik Respublikası Konqo Demokratik Respublikası 1.5 2017 [1]
Zambiya Zambiya 1.3 2012 [1]
BƏƏ BƏƏ 1.3 2000 [1]
Mərkəzi Afrika Respublikası Mərkəzi Afrika Respublikası 1.2 2012 [1]
Cənubi Sudan Cənubi Sudan 1.0 2017 [2]
Ekvatorial Qvineya Ekvatorial Qvineya 0.6 2003 [1]
Surinam Surinam n.a. n.a. [1]
Nigeriya Nigeriya n.a. n.a. [1]
Somali Somali n.a. n.a. [1]
Bosniya və Herseqovina Bosniya və Herseqovina n.a. n.a. [1]
Monteneqro Monteneqro n.a. n.a. [1]
Şimali Koreya Şimali Koreya n.a. n.a. [1]
Papua-Yeni Qvineya Papua-Yeni Qvineya n.a. n.a. [1]

References[redaktə | əsas redaktə]

  1. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 "Expenditure on education, Public (% of GDP) (%)". United Nations Development Programme. World Bank. October 2013. İstifadə tarixi: 4 March 2016.
  2. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 "Government expenditure on education as % of GDP (%)". The World Bank Group. İstifadə tarixi: 4 March 2016.
  3. Sitat səhvi: Yanlış <ref> teqi; Belarus adlı istinad üçün mətn göstərilməyib
  4. Sitat səhvi: Yanlış <ref> teqi; UNESCO adlı istinad üçün mətn göstərilməyib
  5. Sitat səhvi: Yanlış <ref> teqi; http://www.gov.cn/shuju/2016-11/10/content_5131034.htm adlı istinad üçün mətn göstərilməyib
  6. Sitat səhvi: Yanlış <ref> teqi; Mediafax adlı istinad üçün mətn göstərilməyib
  7. "Social Infrastructure, Employment and Human Development" (PDF).