Təhsil xərclərinin ÜDM-də xüsusi çəkisinə görə ölkələrin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Bu siyahıda dövlətlərin təhsil xərclərinin ÜDM-də xüsusi çəkisi göstərilib.[1][2]


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
Ölkə Təhsil xərcləri (ÜDM-də xüsusi çəkisi) İl Mənbə
Flag of East Timor.svg Şərqi Timor 10,1 2012 [1]
Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad və Tobaqo 3,8 2000 [1]
Flag of the Marshall Islands.svg Marşall adaları 14,6 2000 [1]
Flag of Cuba.svg Kuba 12,9 2012 [1]
Flag of Lesotho.svg Lesoto 13 2012 [1]
Flag of Kiribati.svg Kiribati 11 2000 [1]
Flag of Maldives.svg Maldiv adaları 7,2 2012 [1]
Flag of Palau.svg Palau 9,8 2000 [1]
Flag of Moldova.svg Moldova 8,6 2012 [1]
Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Sent-Kits və Nevis 4,2 2012 [1]
Flag of Suriname.svg Surinam yoxdur yoxdur [1]
Flag of Botswana.svg Botsvana 7,8 2012 [1]
Flag of Djibouti.svg Cibuti 8,4 2012 [1]
Flag of Burundi.svg Burundi 6,1 2012 [1]
Flag of Monaco.svg Monako 1,6 2012 [1]
Flag of Denmark.svg Danimarka 8,7 2012 [1]
Flag of Eswatini.svg Esvatini 7,8 2012 [1]
Flag of the Comoros.svg Komor adaları 7,6 2012 [1]
Flag of Iceland.svg İslandiya 7,8 2012 [1]
Flag of Uzbekistan.svg Özbəkistan yoxdur yoxdur [1]
Flag of Libya.svg Liviya 2,3 1999 [2]
Flag of Tunisia.svg Tunis 6,2 2012 [1]
Flag of Kenya.svg Keniya 6,7 2012 [1]
Flag of the Federated States of Micronesia.svg Mikroneziya 6,7 2000 [1]
Flag of Jordan.svg İordaniya 4,9 1999 [2]
Flag of Norway.svg Norveç 6,9 2012 [1]
Flag of Tanzania.svg Tanzaniya 6,2 2012 [1]
Flag of Barbados.svg Barbados 7,5 2012 [1]
Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Sent-Vinsent və Qrenadin 5,1 2012 [1]
Flag of Sweden.svg İsveç 7 2012 [1]
Flag of Argentina.svg Argentina 5,8 2012 [1]
Flag of Malta.svg Malta 5,4 2012 [1]
Flag of Namibia.svg Namibiya 8,4 2012 [1]
Flag of Bolivia.svg Boliviya 7,6 2012 [1]
Flag of Costa Rica (state).svg Kosta-Rika 6,3 2012 [1]
Flag of Guyana.svg Qayana 3,6 2012 [1]
Flag of New Zealand.svg Yeni Zelandiya 7,2 2012 [1]
Flag of South Africa.svg Cənubi Afrika Respublikası 6 2012 [1]
Flag of Belgium (civil).svg Belçika 6,6 2012 [1]
Flag of Cape Verde.svg Kabo-Verde 5,6 2012 [1]
Flag of Fiji.svg Fici 4,1 2012 [1]
Flag of Finland.svg Finlandiya 6,8 2012 [1]
Flag of Israel.svg İsrail 6 2012 [1]
Flag of Kyrgyzstan.svg Qırğızıstan 5,8 2012 [1]
Flag of Tonga.svg Tonqa 4,9 2000 [1]
Flag of Jamaica.svg Yamayka 6,4 2012 [1]
Flag of Senegal.svg Seneqal 5,6 2012 [1]
Flag of Belize.svg Beliz 6,6 2012 [1]
Flag of Samoa.svg Samoa 5,8 2012 [1]
Flag of Slovenia.svg Sloveniya 5,7 2012 [1]
Flag of France.svg Fransa 5,9 2012 [1]
Flag of Grenada.svg Qrenada yoxdur yoxdur [1]
Flag of Mongolia.svg Monqolustan 5,5 2012 [1]
Flag of Morocco.svg Mərakeş 5,4 2012 [1]
Flag of Saudi Arabia.svg Səudiyyə Ərəbistanı 5,6 2012 [1]
Flag of Ethiopia.svg Efiopiya 4,7 2012 [1]
Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya 5,6 2012 [1]
Flag of the United States.svg ABŞ 5,6 2012 [1]
Flag of Austria.svg Avstriya 6 2012 [1]
Flag of Ghana.svg Qana 8,2 2012 [1]
Flag of the Netherlands.svg Niderland 6 2012 [1]
Flag of Ukraine.svg Ukrayna 5,3 2012 [1]
Flag of Vietnam.svg Vyetnam 6,6 2012 [1]
Flag of Hungary.svg Macarıstan 4,9 2012 [1]
Flag of Malawi.svg Malavi 5,4 2012 [1]
Flag of Portugal.svg Portuqaliya 5,8 2012 [1]
Flag of the Solomon Islands.svg Solomon adaları 7,3 2012 [1]
Flag of Switzerland.svg İsveçrə 5,4 2012 [1]
Flag of Yemen.svg Yəmən 5,2 2012 [1]
Flag of Brazil.svg Braziliya 5,8 2012 [1]
Flag of South Korea.svg Cənubi Koreya 5 2012 [2]
Flag of Latvia.svg Latviya 5 2012 [1]
Flag of Mozambique.svg Mozambik 5 2012 [1]
Flag of Seychelles.svg Seyşel adaları 4,8 2012 [1]
Flag of Albania.svg Albaniya 3,3 2012 [1]
Flag of Canada.svg Kanada 5,5 2012 [1]
Flag of Ireland.svg İrlandiya 6,5 2012 [1]
Flag of Poland.svg Polşa 5,2 2012 [1]
Flag of Syria.svg Suriya 5,1 2012 [1]
Flag of Bhutan.svg Butan 4,7 2012 [1]
Flag of Colombia.svg Kolumbiya 4,5 2012 [1]
Flag of Estonia.svg Estoniya 5,7 2012 [1]
Flag of Mexico.svg Meksika 5,3 2012 [1]
Flag of Vanuatu.svg Vanuatu 5,2 2012 [1]
Flag of Dominica.svg Dominika 3,5 2012 [1]
Flag of Iran.svg İran 4,7 2012 [1]
Flag of Lithuania.svg Litva 5,4 2012 [1]
Flag of Serbia.svg Serbiya 4,7 2012 [1]
Flag of Burkina Faso.svg Burkina-Faso 3,4 2012 [1]
Flag of Côte d'Ivoire.svg Kot-d'İvuar 4,6 2012 [1]
Flag of Croatia.svg Xorvatiya 4,3 2012 [1]
Flag of Nepal.svg Nepal 4,7 2012 [1]
Flag of Togo.svg Toqo 4,6 2012 [1]
Flag of Zimbabwe.svg Zimbabve 2,5 2012 [1]
Flag of Australia.svg Avstraliya 5,1 2012 [1]
Flag of Belarus.svg Belarus 5,2 2012 [1]
Flag of Germany.svg Almaniya 5,1 2012 [1]
Flag of Hong Kong.svg Honkonq 3,4 2012 [1]
Flag of Niger.svg Niger 4,5 2012 [1]
Flag of Saint Lucia.svg Sent-Lüsiya 4,4 2012 [1]
Flag of Uruguay.svg Uruqvay 2,9 2012 [1]
Flag of Mali.svg Mali 4,7 2012 [1]
Flag of Algeria.svg Əlcəzair 4,3 2012 [1]
Flag of the People's Republic of China.svg ÇXR >4,0 2016 [3]
Flag of Italy.svg İtaliya 4,5 2012 [1]
Flag of Romania.svg Rumıniya 4,2 2012 [1]
Flag of Sierra Leone.svg Syerra-Leone 2,7 2012 [1]
Flag of Spain.svg İspaniya 5 2012 [1]
Flag of the Czech Republic.svg Çexiya 4,2 2012 [1]
Flag of Bulgaria.svg Bolqarıstan 4,1 2012 [1]
Flag of Cyprus.svg Kipr 7,3 2012 [1]
Flag of Iraq.svg İraq 2,3 1980 [1]
Flag of Malaysia.svg Malayziya 5,1 2012 [1]
Flag of Qatar.svg Qatar 2,5 2012 [1]
Flag of Rwanda.svg Ruanda 4,8 2012 [1]
Flag of Thailand.svg Tailand 5,8 2012 [1]
Flag of Chile.svg Çili 4,1 2012 [1]
Flag of Greece.svg Yunanıstan 4,1 2012 [1]
Flag of Paraguay.svg Paraqvay 4,1 2012 [1]
Flag of Nicaragua.svg Nikaraqua 4,7 2012 [1]
Flag of Oman.svg Oman 4,3 2012 [1]
Flag of Russia.svg Rusiya 4,1 2012 [1]
Flag of Egypt.svg Misir 3,8 2012 [1]
Flag of Gabon.svg Qabon 3,8 2000 [1]
Flag of Kuwait.svg Küveyt 3,8 2012 [1]
Flag of Panama.svg Panama 4,1 2012 [1]
Flag of Brunei.svg Bruney 3,3 2012 [1]
Flag of Cameroon.svg Kamerun 3,2 2012 [1]
Flag of Venezuela (state).svg Venesuela 3,6 2012 [1]
Flag of El Salvador.svg Salvador 3,4 2012 [1]
Flag of Honduras.svg Honduras 3 1980 [1]
Flag of Slovakia.svg Slovakiya 4,2 2012 [1]
Flag of Benin.svg Benin 5,3 2012 [1]
Flag of Japan.svg Yaponiya 3,8 2012 [1]
Flag of Tajikistan.svg Tacikistan 3,9 2012 [1]
Flag of the Bahamas.svg Baham adaları 2,8 2000 [1]
Flag of Andorra.svg Andorra 3 2012 [1]
Flag of Chad.svg Çad 2,6 2012 [1]
Flag of Georgia.svg Gürcüstan 2,7 2012 [1]
Flag of Guatemala.svg Qvatemala 2,8 2012 [1]
Flag of Mauritius.svg Mavriki 3,7 2012 [1]
Flag of Uganda.svg Uqanda 3,3 2012 [1]
Flag of India.svg Hindistan 3,3 2012 [1]
Flag of Armenia.svg Ermənistan 3,1 2012 [1]
Flag of Madagascar.svg Madaqaskar 2,8 2012 [1]
Flag of Singapore.svg Sinqapur 3,3 2012 [1]
Flag of South Sudan.svg Cənubi Sudan yoxdur yoxdur [1]
Flag of Sudan.svg Sudan yoxdur yoxdur [1]
Flag of Bahrain.svg Bəhreyn 2,9 2012 [1]
Flag of Mauritania.svg Mavritaniya 3,7 2012 [1]
Flag of Azerbaijan.svg Azərbaycan 2,8 2012 [1]
Flag of Indonesia.svg İndoneziya 2,8 2012 [1]
Flag of Kazakhstan.svg Qazaxıstan 3,1 2012 [1]
Flag of Liberia.svg Liberiya 1,9 2012 [1]
Flag of the Philippines.svg Filippin 2,7 2012 [1]
Flag of Antigua and Barbuda.svg Antiqua və Barbuda 2,5 2012 [1]
Flag of The Gambia.svg Qambiya 3,9 2012 [1]
Flag of Pakistan.svg Pakistan 2,4 2012 [1]
Flag of Peru (state).svg Peru 2,6 2012 [1]
Flag of Angola.svg Anqola 3,5 2012 [1]
Flag of Luxembourg.svg Lüksemburq 4,6 1980 [1]
Flag of Sri Lanka.svg Şri-Lanka 2 2012 [1]
Flag of Turkey.svg Türkiyə 2,9 2012 [1]
Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Konqo Demokratik Respublikası 2,5 2012 [1]
Flag of Bangladesh.svg Banqladeş 2,2 2012 [1]
Flag of Guinea.svg Qvineya 3,1 2012 [1]
Flag of the Dominican Republic.svg Dominikan Respublikası 2,2 2012 [1]
Flag of Laos.svg Laos 3,3 2012 [1]
Flag of Cambodia.svg Kamboca 2,6 2012 [1]
Flag of Eritrea.svg Eritreya 2,1 2012 [1]
Flag of Liechtenstein.svg Lixtenşteyn 2,1 2012 [1]
Flag of Afghanistan.svg Əfqanıstan 3,1 2012 [2]
Flag of the Republic of the Congo.svg Konqo Respublikası 6,2 2012 [1]
Flag of Lebanon.svg Livan 1,6 2012 [1]
Flag of the Central African Republic.svg Mərkəzi Afrika Respublikası 1,2 2012 [1]
Flag of Ecuador.svg Ekvador 5,2 2012 [1]
Flag of Zambia.svg Zambiya 1,3 2012 [1]
Flag of the United Arab Emirates.svg BƏƏ 1,3 2000 [1]
Flag of Haiti.svg Haiti yoxdur yoxdur [1]
Flag of Nigeria.svg Nigeriya yoxdur yoxdur [1]
Flag of Equatorial Guinea.svg Ekvatorial Qvineya 0,7 2000 [1]
Flag of Myanmar.svg Myanma 0,8 2012 [1]
Flag of Somalia.svg Somali yoxdur yoxdur [1]
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosniya və Herseqovina yoxdur yoxdur [1]
Flag of Guinea-Bissau.svg Qvineya-Bisau 2,1 2012 [2]
Flag of North Macedonia.svg Makedoniya Respublikası yoxdur yoxdur [1]
Flag of Montenegro.svg Monteneqro yoxdur yoxdur [1]
Flag of Nauru.svg Nauru yoxdur yoxdur [1]
Flag of North Korea.svg Şimali Koreya yoxdur yoxdur [1]
Flag of Palestine.svg Fələstin yoxdur yoxdur [1]
Flag of Papua New Guinea.svg Papua-Yeni Qvineya yoxdur yoxdur [1]
Flag of San Marino.svg San-Marino 3,2 1990 [1]
Flag of Sao Tome and Principe.svg San-Tome və Prinsipi 6 2012 [2]
Flag of Turkmenistan.svg Türkmənistan 3 2012 [2]
Flag of Tuvalu.svg Tuvalu 7,6 1990 [1]

References[redaktə | əsas redaktə]