Təhsil xərclərinin ÜDM-də xüsusi çəkisinə görə ölkələrin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Bu siyahıda dövlətlərin təhsil xərclərinin ÜDM-də xüsusi çəkisi göstərilib.[1][2]


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
Ölkə Təhsil xərcləri (ÜDM-də xüsusi çəkisi) İl Mənbə
Şərqi Timor Şərqi Timor 10,1 2012 [1]
Trinidad və Tobaqo Trinidad və Tobaqo 3,8 2000 [1]
Marşall adaları Marşall adaları 14,6 2000 [1]
Kuba Kuba 12,9 2012 [1]
Lesoto Lesoto 13 2012 [1]
Kiribati Kiribati 11 2000 [1]
Maldiv adaları Maldiv adaları 7,2 2012 [1]
Palau Palau 9,8 2000 [1]
Moldova Moldova 8,6 2012 [1]
Sent-Kits və Nevis Sent-Kits və Nevis 4,2 2012 [1]
Surinam Surinam yoxdur yoxdur [1]
Botsvana Botsvana 7,8 2012 [1]
Cibuti Cibuti 8,4 2012 [1]
Burundi Burundi 6,1 2012 [1]
Monako Monako 1,6 2012 [1]
Danimarka Danimarka 8,7 2012 [1]
Esvatini Esvatini 7,8 2012 [1]
Komor adaları Komor adaları 7,6 2012 [1]
İslandiya İslandiya 7,8 2012 [1]
Özbəkistan Özbəkistan yoxdur yoxdur [1]
Liviya Liviya 2,3 1999 [2]
Tunis Tunis 6,2 2012 [1]
Keniya Keniya 6,7 2012 [1]
Mikroneziya Mikroneziya 6,7 2000 [1]
İordaniya İordaniya 4,9 1999 [2]
Norveç Norveç 6,9 2012 [1]
Tanzaniya Tanzaniya 6,2 2012 [1]
Barbados Barbados 7,5 2012 [1]
Sent-Vinsent və Qrenadin Sent-Vinsent və Qrenadin 5,1 2012 [1]
İsveç İsveç 7 2012 [1]
Argentina Argentina 5,8 2012 [1]
Malta Malta 5,4 2012 [1]
Namibiya Namibiya 8,4 2012 [1]
Boliviya Boliviya 7,6 2012 [1]
Kosta-Rika Kosta-Rika 6,3 2012 [1]
Qayana Qayana 3,6 2012 [1]
Yeni Zelandiya Yeni Zelandiya 7,2 2012 [1]
Cənubi Afrika Respublikası Cənubi Afrika Respublikası 6 2012 [1]
Belçika Belçika 6,6 2012 [1]
Kabo-Verde Kabo-Verde 5,6 2012 [1]
Fici Fici 4,1 2012 [1]
Finlandiya Finlandiya 6,8 2012 [1]
İsrail İsrail 6 2012 [1]
Qırğızıstan Qırğızıstan 5,8 2012 [1]
Tonqa Tonqa 4,9 2000 [1]
Yamayka Yamayka 6,4 2012 [1]
Seneqal Seneqal 5,6 2012 [1]
Beliz Beliz 6,6 2012 [1]
Samoa Samoa 5,8 2012 [1]
Sloveniya Sloveniya 5,7 2012 [1]
Fransa Fransa 5,9 2012 [1]
Qrenada Qrenada yoxdur yoxdur [1]
Monqolustan Monqolustan 5,5 2012 [1]
Mərakeş Mərakeş 5,4 2012 [1]
Səudiyyə Ərəbistanı Səudiyyə Ərəbistanı 5,6 2012 [1]
Efiopiya Efiopiya 4,7 2012 [1]
Böyük Britaniya Böyük Britaniya 5,6 2012 [1]
ABŞ ABŞ 5,6 2012 [1]
Avstriya Avstriya 6 2012 [1]
Qana Qana 8,2 2012 [1]
Niderland Niderland 6 2012 [1]
Ukrayna Ukrayna 5,3 2012 [1]
Vyetnam Vyetnam 6,6 2012 [1]
Macarıstan Macarıstan 4,9 2012 [1]
Malavi Malavi 5,4 2012 [1]
Portuqaliya Portuqaliya 5,8 2012 [1]
Solomon adaları Solomon adaları 7,3 2012 [1]
İsveçrə İsveçrə 5,4 2012 [1]
Yəmən Yəmən 5,2 2012 [1]
Braziliya Braziliya 5,8 2012 [1]
Cənubi Koreya Cənubi Koreya 5 2012 [2]
Latviya Latviya 5 2012 [1]
Mozambik Mozambik 5 2012 [1]
Seyşel adaları Seyşel adaları 4,8 2012 [1]
Albaniya Albaniya 3,3 2012 [1]
Kanada Kanada 5,5 2012 [1]
İrlandiya İrlandiya 6,5 2012 [1]
Polşa Polşa 5,2 2012 [1]
Suriya Suriya 5,1 2012 [1]
Butan Butan 4,7 2012 [1]
Kolumbiya Kolumbiya 4,5 2012 [1]
Estoniya Estoniya 5,7 2012 [1]
Meksika Meksika 5,3 2012 [1]
Vanuatu Vanuatu 5,2 2012 [1]
Dominika Dominika 3,5 2012 [1]
İran İran 4,7 2012 [1]
Litva Litva 5,4 2012 [1]
Serbiya Serbiya 4,7 2012 [1]
Burkina-Faso Burkina-Faso 3,4 2012 [1]
Kot-d'İvuar Kot-d'İvuar 4,6 2012 [1]
Xorvatiya Xorvatiya 4,3 2012 [1]
Nepal Nepal 4,7 2012 [1]
Toqo Toqo 4,6 2012 [1]
Zimbabve Zimbabve 2,5 2012 [1]
Avstraliya Avstraliya 5,1 2012 [1]
Belarus Belarus 5,2 2012 [1]
Almaniya Almaniya 5,1 2012 [1]
Honkonq Honkonq 3,4 2012 [1]
Niger Niger 4,5 2012 [1]
Sent-Lüsiya Sent-Lüsiya 4,4 2012 [1]
Uruqvay Uruqvay 2,9 2012 [1]
Mali Mali 4,7 2012 [1]
Əlcəzair Əlcəzair 4,3 2012 [1]
ÇXR ÇXR >4,0 2016 [3]
İtaliya İtaliya 4,5 2012 [1]
Rumıniya Rumıniya 4,2 2012 [1]
Syerra-Leone Syerra-Leone 2,7 2012 [1]
İspaniya İspaniya 5 2012 [1]
Çexiya Çexiya 4,2 2012 [1]
Bolqarıstan Bolqarıstan 4,1 2012 [1]
Kipr Kipr 7,3 2012 [1]
İraq İraq 2,3 1980 [1]
Malayziya Malayziya 5,1 2012 [1]
Qətər Qətər 2,5 2012 [1]
Ruanda Ruanda 4,8 2012 [1]
Tailand Tailand 5,8 2012 [1]
Çili Çili 4,1 2012 [1]
Yunanıstan Yunanıstan 4,1 2012 [1]
Paraqvay Paraqvay 4,1 2012 [1]
Nikaraqua Nikaraqua 4,7 2012 [1]
Oman Oman 4,3 2012 [1]
Rusiya Rusiya 4,1 2012 [1]
Misir Misir 3,8 2012 [1]
Qabon Qabon 3,8 2000 [1]
Küveyt Küveyt 3,8 2012 [1]
Panama Panama 4,1 2012 [1]
Bruney Bruney 3,3 2012 [1]
Kamerun Kamerun 3,2 2012 [1]
Venesuela Venesuela 3,6 2012 [1]
Salvador Salvador 3,4 2012 [1]
Honduras Honduras 3 1980 [1]
Slovakiya Slovakiya 4,2 2012 [1]
Benin Benin 5,3 2012 [1]
Yaponiya Yaponiya 3,8 2012 [1]
Tacikistan Tacikistan 3,9 2012 [1]
Baham adaları Baham adaları 2,8 2000 [1]
Andorra Andorra 3 2012 [1]
Çad Çad 2,6 2012 [1]
Gürcüstan Gürcüstan 2,7 2012 [1]
Qvatemala Qvatemala 2,8 2012 [1]
Mavriki Mavriki 3,7 2012 [1]
Uqanda Uqanda 3,3 2012 [1]
Hindistan Hindistan 3,3 2012 [1]
Ermənistan Ermənistan 3,1 2012 [1]
Madaqaskar Madaqaskar 2,8 2012 [1]
Sinqapur Sinqapur 3,3 2012 [1]
Cənubi Sudan Cənubi Sudan yoxdur yoxdur [1]
Sudan Sudan yoxdur yoxdur [1]
Bəhreyn Bəhreyn 2,9 2012 [1]
Mavritaniya Mavritaniya 3,7 2012 [1]
Azərbaycan Azərbaycan 2,8 2012 [1]
İndoneziya İndoneziya 2,8 2012 [1]
Qazaxıstan Qazaxıstan 3,1 2012 [1]
Liberiya Liberiya 1,9 2012 [1]
Filippin Filippin 2,7 2012 [1]
Antiqua və Barbuda Antiqua və Barbuda 2,5 2012 [1]
Qambiya Qambiya 3,9 2012 [1]
Pakistan Pakistan 2,4 2012 [1]
Peru Peru 2,6 2012 [1]
Anqola Anqola 3,5 2012 [1]
Lüksemburq Lüksemburq 4,6 1980 [1]
Şri-Lanka Şri-Lanka 2 2012 [1]
Türkiyə Türkiyə 2,9 2012 [1]
Konqo Demokratik Respublikası Konqo Demokratik Respublikası 2,5 2012 [1]
Banqladeş Banqladeş 2,2 2012 [1]
Qvineya Qvineya 3,1 2012 [1]
Dominikan Respublikası Dominikan Respublikası 2,2 2012 [1]
Laos Laos 3,3 2012 [1]
Kamboca Kamboca 2,6 2012 [1]
Eritreya Eritreya 2,1 2012 [1]
Lixtenşteyn Lixtenşteyn 2,1 2012 [1]
Əfqanıstan Əfqanıstan 3,1 2012 [2]
Konqo Respublikası Konqo Respublikası 6,2 2012 [1]
Livan Livan 1,6 2012 [1]
Mərkəzi Afrika Respublikası Mərkəzi Afrika Respublikası 1,2 2012 [1]
Ekvador Ekvador 5,2 2012 [1]
Zambiya Zambiya 1,3 2012 [1]
BƏƏ BƏƏ 1,3 2000 [1]
Haiti Haiti yoxdur yoxdur [1]
Nigeriya Nigeriya yoxdur yoxdur [1]
Ekvatorial Qvineya Ekvatorial Qvineya 0,7 2000 [1]
Myanma Myanma 0,8 2012 [1]
Somali Somali yoxdur yoxdur [1]
Bosniya və Herseqovina Bosniya və Herseqovina yoxdur yoxdur [1]
Qvineya-Bisau Qvineya-Bisau 2,1 2012 [2]
Makedoniya Respublikası Makedoniya Respublikası yoxdur yoxdur [1]
Monteneqro Monteneqro yoxdur yoxdur [1]
Nauru Nauru yoxdur yoxdur [1]
Şimali Koreya Şimali Koreya yoxdur yoxdur [1]
Fələstin Fələstin yoxdur yoxdur [1]
Papua-Yeni Qvineya Papua-Yeni Qvineya yoxdur yoxdur [1]
San-Marino San-Marino 3,2 1990 [1]
San-Tome və Prinsipi San-Tome və Prinsipi 6 2012 [2]
Türkmənistan Türkmənistan 3 2012 [2]
Tuvalu Tuvalu 7,6 1990 [1]

References[redaktə | əsas redaktə]

  1. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 "Expenditure on education, Public (% of GDP) (%)". United Nations Development Programme. World Bank. October 2013. İstifadə tarixi: 4 March 2016.
  2. 1 2 3 4 5 6 7 8 "Government expenditure on education as % of GDP (%)". The World Bank Group. İstifadə tarixi: 4 March 2016.
  3. http://www,gov,cn/shuju/2016-11/10/content_5131034,htm