UEFA İntertoto Kubokunu qazanan məşqçilərin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar
Hub Stivens, 2007-ci ildə turniri qazanmışdır.

UEFA İntertoto Kuboku turniri Çempionlar Liqası və ya UEFA Kuboku yarışmasına qatılmağa müvvəffəq olmayan Avropa klubları üçün yay aylarında Avropa Futbol Assossasiyası tərəfindən təşkil edilən futbol turniri idi. Bu turnir UEFA Kubokuna qatılmaq üçün alternativ yol sayılırdı. [1] Turnir 1995-ci ilədək UEFA tərəfindən tanınmadı və 2009-cu ildə fəaliyyəti dəyandırıldı..[2]

1995-ci ildə ilk dəfə təşkil olunan turniri iki komanda qazandı və qalib komandalar UEFA Kuboku turnirinə qatılmağa müvəffəq oldular. İlk qalib məşqçilər isə fransız Jaki Duqperoks və yuqoslaviyadan Slavolub Muslin oldu. Növbəti mövsümdən etibarən 2005-ci ilədək hər mövsüm turniri iki deyil üç klub qazanmağa nail oldu. Burada isə fransız məşqçilərin üstünlüyü nəzərə çarpırdı.[3] 2006-cı ildə yarışın formatında dəyişiklik edilərək 5 tur oynanılan turnir 3 tura endirildi və üçüncü turu keçən klublara UEFA Kubokunun ikinci təsnifat mərhələsində oynama şansı verildi. İntertoto Kuboku turniri klublara UEFA Kuboku turnirində iştirak etmək üçün ən uzun yolu təqdim edirdi.[4] 2006-cı ildə turniri Qlen Royderin başçılığı altında "Nyukasl Yunayted" klubu qazandı. Alman məşqçi Yup Haynkes turniri 2 dəfə və ardıcıllıqla (2003-2004) qazanan yeganə məşqçidir. O, bu uğura "Şalke"nin baş məşqçisi kimi nail olmuşdur.

İllər üzrə[redaktə | əsas redaktə]

Klaudiyo Ranyeri, 1998-ci ildə turniri qazanmışdır
Alan Perrin, 2001-ci ildə turniri qazanmışdır
Final Milliyəti Qalib məşqçi Ölkə Klub Ref
1995 Flag of France.svg Fransa Düqepero, JakiJaki Düqepero Flag of France.svg Fransa Strasburq [5][6]
1995 Flag of SFR Yugoslavia.svg Yuqoslaviya Muslin, SlavolubSlavolub Muslin Flag of France.svg Fransa Bordo [7]
1996 Flag of Germany.svg Almaniya Şefer, VinfridVinfrid Şefer Flag of Germany.svg Almaniya Karlsrue [8]
1996 Flag of France.svg Fransa Smereski, FransisFransis Smereski Flag of France.svg Fransa Qenqam [9]
1996 Flag of Denmark.svg Danimarka Elker, PrebenPreben Elker Flag of Denmark.svg Danimarka Silkeborq [10]
1997 Flag of France.svg Fransa Antonetti, FriderikFriderik Antonetti Flag of France.svg Fransa Bastiya [11]
1997 Flag of France.svg Fransa Lakomb, BernarBernar Lakomb Flag of France.svg Fransa Lion [12]
1997 Flag of France.svg Fransa Ru, GiGi Ru Flag of France.svg Fransa Oser [13]
1998 Flag of Germany.svg Almaniya Sidka, VolfqanqVolfqanq Sidka Flag of Germany.svg Almaniya Verder Bremen [14]
1998 Flag of Italy.svg İtaliya Ranyeri, KlaudiyoKlaudiyo Ranyeri Flag of Spain.svg İspaniya Valensiya [15]
1998 Flag of Italy.svg İtaliya Matsone, KarloKarlo Matsone Flag of Italy.svg İtaliya Bolonya [16]
1999 Flag of France.svg Fransa Kasset, Jan LuisJan Luis Kasset Flag of France.svg Fransa Monpelye [17]
1999 Flag of Italy.svg İtaliya Ançelotti, KarloKarlo Ançelotti Flag of Italy.svg İtaliya Yuventus [18]
1999 Flag of England.svg İngiltərə Rednapp, HariHari Rednapp Flag of England.svg İngiltərə Vest Hem Yunayted [19]
2000 Flag of Germany.svg Almaniya Ranqnik, RalfRalf Ranqnik Flag of Germany.svg Almaniya Ştutqart [20][21]
2000 Flag of Italy.svg İtaliya De Kanio, LuiciLuici De Kanio Flag of Italy.svg İtaliya Udineze [22]
2000 Flag of Spain.svg İspaniya Fernandez, ViktorViktor Fernandez Flag of Spain.svg İspaniya Selta [23]
2001 Flag of England.svg İngiltərə Qreqori, ConCon Qreqori Flag of England.svg İngiltərə Aston Villa [24]
2001 Flag of France.svg Fransa Fernandez, LuisLuis Fernandez Flag of France.svg Fransa Pari Sen-Jermen [25]
2001 Flag of France.svg Fransa Perrin, AlenAlen Perrin Flag of France.svg Fransa Trua [26]
2002 Flag of Spain.svg İspaniya Peyro, XoakinXoakin Peyro Flag of Spain.svg İspaniya Malaqa [27]
2002 Flag of France.svg Fransa Tiqana, JanJan Tiqana Flag of England.svg İngiltərə Fulhem [28]
2002 Flag of Germany.svg Almaniya Maqat, FeliksFeliks Maqat Flag of Germany.svg Almaniya Ştutqart [29][30]
2003 Flag of Germany.svg Almaniya Haynkes, YupYup Haynkes Flag of Germany.svg Almaniya Şalke 04 [31]
2003 Flag of Italy.svg İtaliya Kosmi, SerseSerse Kosmi Flag of Italy.svg İtaliya Peruca [32]
2003 Flag of Spain.svg İspaniya Floro, BenitoBenito Floro Flag of Spain.svg İspaniya Vilyarreal [33]
2004 Flag of Germany.svg Almaniya Haynkes, YupYup Haynkes Flag of Germany.svg Almaniya Şalke 04 [34]
2004 Flag of France.svg Fransa Puel, KlodKlod Puel Flag of France.svg Fransa Lill [34]
2004 Flag of Chile.svg Çili Pelleqrini, ManuelManuel Pelleqrini Flag of Spain.svg İspaniya Vilyarreal [34]
2005 Flag of France.svg Fransa Jillot, FransisFransis Jillot Flag of France.svg Fransa Lans [35]
2005 Flag of France.svg Fransa Fernandez, JanJan Fernandez Flag of France.svg Fransa Olimpik Marsel [35]
2005 Flag of Germany.svg Almaniya Doll, TomasTomas Doll Flag of Germany.svg Almaniya Hamburq [35]
2006 Flag of England.svg İngiltərə Roder, QlenQlen Roder Flag of England.svg İngiltərə Nyukasl Yunayted [36]
2007 Flag of the Netherlands.svg Niderland Stivens, HubHub Stivens Flag of Germany.svg Almaniya Hamburq [37]
2008 Flag of Portugal.svg Portuqaliya Xesus, XorxeXorxe Xesus Flag of Portugal.svg Portuqaliya Braqa [38]

Milliyyətə görə[redaktə | əsas redaktə]

Bu cədvəl turniri qazanan məşqçilərin milliyyətinə görə sıralanmışdır.

Milliyyət Qalib
sayı
Flag of France.svg Fransa 12
Flag of Germany.svg Almaniya 7
Flag of Italy.svg İtaliya 5
Flag of England.svg İngiltərə 3
Flag of Spain.svg İspaniya 3
Flag of Chile.svg Çili 1
Flag of Denmark.svg Danimarka 1
Flag of the Netherlands.svg Niderland 1
Flag of Portugal.svg Portuqaliya 1
Flag of FR Yugoslavia.svg Yuqoslaviya 1

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

Ümumi

Xüsusi

  1. "Competition format". UEFA. 2007-12-01. Arxivləşdirilib: [1] saytından 2008-03-06 tarixində. http://web.archive.org/web/20080306013432/http://www.uefa.com/competitions/intertotocup/format/index.html. İstifadə tarixi: 2008-04-04.
  2. "Champions League changes agreed". UEFA. 2007-12-01. Arxivləşdirilib: [2] saytından 2008-03-09 tarixində. https://web.archive.org/web/20080309094037/http://www.uefa.com/uefa/keytopics/kind=64/newsid=630602.html. İstifadə tarixi: 2008-04-04.
  3. "UEFA Intertoto Cup History". UEFA. 2005-07-13. Arxivləşdirilib: [3] saytından 2008-03-07 tarixində. https://web.archive.org/web/20080307212517/http://www.uefa.com/competitions/intertotocup/history/index.html. İstifadə tarixi: 2008-04-06.
  4. "Regulations of the Intertoto Cup, p.5" (PDF). UEFA. Arxivləşdirilib: [4] saytından 2009-03-19 tarixində. https://web.archive.org/web/20090319222240/http://www.uefaintertotocup.com/documents/UIC-2007-final-e.pdf. İstifadə tarixi: 2008-04-06.
  5. "Bordeaux lay down Intertoto gauntlet". UEFA. 2006-01-02. Arxivləşdirilib: [5] saytından 2008-03-07 tarixində. https://web.archive.org/web/20080307194515/http://www.uefa.com/competitions/intertotocup/history/season=1995/intro.html. İstifadə tarixi: 2008-04-02.
  6. "RCS – Innsbruck 6–1". racingstub.com. http://www.racingstub.com/page.php?page=match&id=256. İstifadə tarixi: 2008-04-02.
  7. "Bordeaux et Lyon jouent gros". L'Humanité. 1995-09-01. Arxivləşdirilib: [6] saytından February 26, 2008 tarixində. https://web.archive.org/web/20080226161849/http://www.humanite.fr/1995-09-01_Articles_-Bordeaux-et-Lyon-jouent-gros. İstifadə tarixi: 2008-04-03. (fr.)
  8. "Chronik" (de). Karlsruher SC. http://www.ksc.de/verein/chronik.html. İstifadə tarixi: 2008-04-02.
  9. "Francis Smerecki" (fr). French Football Federation. 2007-10-23. http://www.fff.fr///selections/403143.shtml. İstifadə tarixi: 2008-04-02.
  10. "History of Silkeborg IF". Silkeborg IF. http://www.sif-support.dk/VisData.asp?ID=1927. İstifadə tarixi: 2008-04-04.[dead link]
  11. "Intertoto et UEFA 97" (fr). SC Bastia. Arxivləşdirilib: [7] saytından 2008-02-04 tarixində. https://web.archive.org/web/20080204093131/http://www.sc-bastia.com/index.aspx?Rubrique=0&News=98. İstifadə tarixi: 2008-04-03.
  12. "History 1990 to 1999". Olympique Lyonnais. Arxivləşdirilib: [8] saytından February 26, 2008 tarixində. https://web.archive.org/web/20080226161849/http://www.humanite.fr/1995-09-01_Articles_-Bordeaux-et-Lyon-jouent-gros. İstifadə tarixi: 2008-04-03.
  13. "French complete impressive sweep". UEFA. 2006-01-02. Arxivləşdirilib: [9] saytından 2008-03-07 tarixində. https://web.archive.org/web/20080307055606/http://www.uefa.com/competitions/intertotocup/history/season=1997/intro.html. İstifadə tarixi: 2008-04-03.
  14. "Club Chronicle: Era of Rehhagel". SV Werder Bremen. http://www.werder.de/english/club/chronicle.php#5. İstifadə tarixi: 2008-04-03.
  15. "Favourite Frings delivers for Bremen". UEFA. 2006-01-02. Arxivləşdirilib: [10] saytından 2008-02-06 tarixində. https://web.archive.org/web/20080206195145/http://www.uefa.com/competitions/intertotocup/history/season=1998/intro.html. İstifadə tarixi: 2008-04-03.
  16. "Tutte le Partite" (it). Bologna F.C. 1909. Arxivləşdirilib: [11] saytından 2008-02-14 tarixində. https://web.archive.org/web/20080214122754/http://www.bolognafc.it/page.asp?p=11Tutte&m=11&l=1. İstifadə tarixi: 2008-04-03.
  17. "Saison 99–00" (fr). Montpellier HSC. Arxivləşdirilib: [12] saytından 2008-02-29 tarixində. https://web.archive.org/web/20080229061822/http://www.mhscfoot.com/saison99-00.php. İstifadə tarixi: 2008-04-03.
  18. "Carlo Ancelotti". A.C. Milan. Arxivləşdirilib: [13] saytından 2007-12-20 tarixində. https://web.archive.org/web/20071220052439/http://www.acmilan.com/InfoPage.aspx?id=12632. İstifadə tarixi: 2008-04-04.
  19. Tongue, Steve (1999-08-25). "Football: Hammers storm Metz citadel". The Independent. http://findarticles.com/p/articles/mi_qn4158/is_/ai_n14248541. İstifadə tarixi: 2008-04-03.[dead link]
  20. "UEFA Intertoto Cup 2000". RSSSF. 2002-07-07. http://www.rsssf.com/tablesu/uic00.html#rd5. İstifadə tarixi: 2008-04-04.
  21. "Ralf Rangnick" (de). fussballdaten.de. http://www.fussballdaten.de/spieler/magathfelix/. İstifadə tarixi: 2008-04-04.
  22. Newman, Paul (2008-01-05). "Luigi de Canio: The other Italian job". London: The Independent. http://www.independent.co.uk/sport/football/news-and-comment/luigi-de-canio-the-other-italian-job-768400.html. İstifadə tarixi: 2008-04-04.
  23. "Final Intertoto - Partido de ida" (es). Celta de Vigo. Arxivləşdirilib: [14] saytından February 20, 2005 tarixində. https://web.archive.org/web/20050220020308/http://www.celtavigo.net/sections.php?op=viewarticle&artid=106. İstifadə tarixi: 2008-04-03.
  24. "John Gregory factfile". London: The Guardian. 2003-03-21. http://football.guardian.co.uk/News_Story/0,1563,919376,00.html. İstifadə tarixi: 2008-04-03.
  25. "Brescia 1–1 PSG" (fr). Paris Saint-Germain FC. 2001-08-21. Arxivləşdirilib: [15] saytından October 18, 2005 tarixində. https://web.archive.org/web/20051018190312/http://www.psg.fr/fr/matches/report/0,,30657,00.html. İstifadə tarixi: 2008-04-03.
  26. Johnson, Dale. "Alain Perrin". ESPNsoccernet. Arxivləşdirilib: [16] saytından August 23, 2007 tarixində. https://web.archive.org/web/20070823115402/http://soccernet.espn.go.com/players/manager?id=2&cc=5739. İstifadə tarixi: 2008-04-03.
  27. "Club History". The International Supporters Club of Malaga CF. http://www.malagafootballenglish.com/index.html?main=history.html. İstifadə tarixi: 2008-04-03.
  28. "Fulham seal InterToto win". BBC Sport. 2002-08-27. http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/photo_galleries/football/2220142.stm. İstifadə tarixi: 2008-04-03.
  29. "UEFA Intertoto Cup 2002". RSSSF. 2003-03-22. http://www.rsssf.com/tablesu/uic02.html#rd5. İstifadə tarixi: 2008-04-04.
  30. "Felix Magath". fussballdaten.de. http://www.fussballdaten.de/spieler/magathfelix/. İstifadə tarixi: 2008-04-04.
  31. "FC Schalke 04 – SV Pasching" (de). FC Schalke 04. Arxivləşdirilib: [17] saytından 2008-03-31 tarixində. https://web.archive.org/web/20080331113454/http://www.schalke04.de/fcschalke04_svpasching.html. İstifadə tarixi: 2008-04-03.
  32. White, Duncan (2003-09-20). "Bothroyd finds asylum at Perugia". London: The Daily Telegraph. http://www.telegraph.co.uk/sport/main.jhtml?xml=/sport/2003/09/21/sfnper21.xml. İstifadə tarixi: 2008-04-04.
  33. "Villarreal CF - Games in European Cups". RSSSF. http://www.rsssf.com/miscellaneous/villarreal-ec.html#IC02. İstifadə tarixi: 2008-04-03.
  34. 34,0 34,1 34,2 "UEFA Intertoto Cup 2004 - Details". RSSSF. 2004-10-23. http://www.rsssf.com/tablesu/uic04det.html. İstifadə tarixi: 2008-04-03.
  35. 35,0 35,1 35,2 "UEFA Intertoto Cup 2005 - Details". RSSSF. 2005-10-05. http://www.rsssf.com/tablesu/uic05det.html. İstifadə tarixi: 2008-04-03.
  36. "Newcastle to lift Intertoto Cup". BBC Sport. 2006-12-16. http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/football/teams/n/newcastle_united/6185511.stm. İstifadə tarixi: 2008-04-02.
  37. "Hamburg surge finally downs Dacia". UEFA. 2007-07-29. Arxivləşdirilib: [18] saytından 2008-02-19 tarixində. https://web.archive.org/web/20080219050356/http://www.uefa.com/competitions/intertotocup/fixturesresults/round=15113/match=300841/report=rp.html. İstifadə tarixi: 2008-04-03.
  38. "Trio strike as Braga move on". UEFA. 2008-07-26. Arxivləşdirilib: [19] saytından January 2, 2009 tarixində. https://web.archive.org/web/20090102211930/http://www.uefa.com/competitions/intertotocup/fixturesresults/round=15293/match=302908/report=rp.html. İstifadə tarixi: 2009-02-27.

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]