≛

UEFA İntertoto Kubokunu qazananların siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
"Hamburq" klubu turniri rekord sayda, 2 dəfə qazanmışdır

UEFA İntertoto Kuboku Çempionlar Liqası və ya UEFA Kuboku yarışmasına qatılmağa müvvəffəq olmayan Avropa klubları üçün yay aylarında Avropa futbol assossasiyası tərəfindən təşkil edilən futbol turniri idi. Bu turnir UEFA Kubokuna qatılmaq üçün alternativ yol sayılırdı.[1] Turnir 1995-ci ilədək UEFA tərəfindən tanınmadı və 2009-cu ildə fəaliyyəti dəyandırıldı.[2]

1995-ci İldə ilk dəfə təşkil olunan turniri iki komanda qazandı və qalib komandalar UEFA Kuboku turnirinə qatılmağa müvəffəq oldular. İlk qalib komandalar isə "Strasburq" və "Bordo" klubları oldu. Növbəti mövsümdən etibarən 2005-ci ilədək hər mövsüm turniri iki deyil üç klub qazanmağa nail oldu. Burada fransız məşqçilərin üstünlüyü nəzərə çarpırdı.[3] 2006-cı İldə turnirin formatında əsaslı dəyişiklik edilərək 5 tur keçirilən turnir 3 tura endirildi və üçüncü turu adlayan klublara UEFA Kubokunun ikinci təsnifat mərhələsindən oynama şansı verildi. İntertoto Kuboku turniri klublara UEFA Kuboku yarışında iştirak etmək üçün ən uzun yolu təqdim edirdi.[4] Turnirdə iştirak edən klublar bir matçı öz meydanlarında digər matçı rəqib meydanında oynamaq şərti ilə hər mərhələdə 2 matçda iştirak edirdilər.[1]

"Hamburq", "Vilyarreal", "Şalke 04" və "Ştutqart" komandaları turniri rekord sayda, 2 dəfə qazanıblar. Yalnız iki klub, "Şalke 04" və "Vilyarreal" turniri 2 dəfə ardıcıl qazanmağa müvəffəq olublar. Turniri ən çox qazanan ölkələr arasında isə 12 dəfə olmaqla Fransa başçılıq edir.

Qaliblər[redaktə | əsas redaktə]

Açar
dagger Əlavə olunmuş hissədə qalib gəlib
* Penaltilər seriyasında qalib gəlib
UEFA İntertoto Kubokunun qalibləri
İl Ölkə Qalib Hesab İkinci Ölkə Məkan Yer
1995 Fransa Fransa Bordo 2–0 Karlsrue Almaniya Almaniya Uildparkştadion Karlsrue, Almaniya
Fransa Fransa Bordo 2–2 Karlsrue Almaniya Almaniya Park Leskür Bordo, Fransa
Yekunda Bordo 4–2 hesabı ilə qalib gəldi.[5]
1995 Fransa Fransa Strasburq 1–1 Tirol İnsbruk Avstriya Avstriya Tivoli Neu İnsbruk, Avstriya
Fransa Fransa Strasburq 6–1 Tirol İnsbruk Avstriya Avstriya De la Meno Stadionu Strasburq, Fransa
Yekunda Strasburq 7–2 hesabı ilə qalib gəldi.[6]
1996 Almaniya Almaniya Karlsrue 0–1 Standard Lyej Belçika Belçika Moris Düfran Lyej, Belçika
Almaniya Almaniya Karlsrue 3–1 Standard Lyej Belçika Belçika Uildparkştadion Karlsrue, Almaniya
Yekunda Karlsrue 3–2 hesabı ilə qalib gəldi.[7]
1996 Fransa Fransa Qenqam 2–1 Rotor Volqoqrad Rusiya Rusiya Volqoqrad Mərkəzi stadionu Volqoqrad, Rusiya
Fransa Fransa Qenqam 1–0 Rotor Volqoqrad Rusiya Rusiya Ruduru Qenqam, Fransa
Yekunda matç 2–2 hesabı ilə bitdi. Qenqam səfər qolları sayəsində qalib gəldi.[8]
1996 Danimarka Danimarka Silkeborq 2–1 Seqesta Xorvatiya Xorvatiya Qradski Stadion Sisak, Xorvatiya
Danimarka Danimarka Silkeborq 1–0 Seqesta Xorvatiya Xorvatiya Silkeborq Stadion Silkeborq, Danimarka
Yekunda matç 2–2 hesabı ilə bitdi. Silkeborq səfər qolları sayəsində qalib gəldi.[9]
1997 Fransa Fransa Oser 0–0 Duysburq Almaniya Almaniya Vedauştadion Duysburq, Almaniya
Fransa Fransa Oser 2–0 Duysburq Almaniya Almaniya Abbe Deşam Oser, Fransa
Yekunda Oser 2-0 hesabı ilə qalib gəldi.[10]
1997 Fransa Fransa Bastiya 1–0 Halmştads İsveç İsveç Eryans Vall Halmştad, İsveç
Fransa Fransa Bastiya 1–1dagger Halmştads İsveç İsveç Arman Sezari Bastiya, Fransa
Yekunda Bastiya 2-1 hesabı ilə qalib gəldi.[11]
1997 Fransa Fransa Olimpik Lion 1–0 Monpelye Fransa Fransa De la Mosson Monpelye, Fransa
Fransa Fransa Olimpik Lion 3–2 Monpelye Fransa Fransa Jerlan Lion, Fransa
Yekunda Lion 4–2 hesabı ilə qalib gəldi.[12]
1998 İspaniya İspaniya Valensiya 2–0 Zalsburq Avstriya Avstriya Lehen Zaltsburq, Avstriya
İspaniya İspaniya Valensiya 2–1 Zalsburq Avstriya Avstriya Mestaliya stadionu Valensiya, İspaniya
Yekunda Valensiya 4–1 hesabı ilə qalib gəldi.[13]
1998 Almaniya Almaniya Verder Bremen 1–0 Voyvodina Serbiya və Monteneqro Serbiya və Monteneqro Veserştadion Bremen, Almaniya
Almaniya Almaniya Verder Bremen 1–1 Voyvodina Serbiya və Monteneqro Serbiya və Monteneqro Şəhər Stadionu Novi Sad, Serbia,
Yekunda Verder Bremen 2-1 hesabı ilə qalib gəldi.[14]
1998 İtaliya İtaliya Bolonya 1–0 Rux Polşa Polşa Renato Dal Ara Bolonya, İtaliya
İtaliya İtaliya Bolonya 2–0 Rux Polşa Polşa Stadion Rux Xorjuv, Polşa
Yekunda Bolonya 3-0 hesabı ilə qalib gəldi.[15]
1999 Fransa Fransa Monpelye 1–1 Hamburq Almaniya Almaniya De la Mosson Monpelye, Fransa
Fransa Fransa Monpelye 1–1 Hamburq Almaniya Almaniya Volksparkştadion Hamburq, Almaniya
Matç 2–2 başa çatdı. Monpelye penaltilər seriyasında 3-0 qalib gəldi. *[16]
1999 İtaliya İtaliya Yuventus 2–0 Renn Fransa Fransa Delle Alpi Turin, İtaliya
İtaliya İtaliya Yuventus 2–2 Renn Fransa Fransa Rute de Loryen Ren, Fransa
Yekunda Yuventus 4-2 hesabı ilə qalib gəldi.[17]
1999 İngiltərə İngiltərə Vest Hem Yunayted 0–1 Mets Fransa Fransa Apton Park London, İngiltərə
İngiltərə İngiltərə Vest Hem Yunayted 3–1 Mets Fransa Fransa Sent Simpforien Mets, Fransa
Yekunda Vest Hem 3-2 hesabı ilə qalib gəldi.[18]
2000 İtaliya İtaliya Udineze 2–2 Siqma Çexiya Çexiya Andruv Olomouts, Çexiya
İtaliya İtaliya Udineze 4–2dagger Siqma Çexiya Çexiya Friuli Udine, İtaliya
Yekunda Udineze 6-4 hesabı ilə qalib gəldi.[19]
2000 İspaniya İspaniya Selta 2–1 Zenit Sankt-Peterburq Rusiya Rusiya Balaidos Viqo, İspaniya
İspaniya İspaniya Selta 2–2 Zenit Sankt-Peterburq Rusiya Rusiya Petrovski Sankt-Peterburq, Rusiya
Yekunda Selta Viqo 4-3 hesabı ilə qalib gəldi.[20]
2000 Almaniya Almaniya Ştutqart 2–0 Oser Fransa Fransa Abbe Deşam Oser, Fransa
Almaniya Almaniya Ştutqart 1–1 Oser Fransa Fransa Nekarştadion Ştutqart, Almaniya
Yekunda Ştutqart 3-1 hesabı ilə qalib gəldi.[21]
2001 İngiltərə İngiltərə Aston Villa 1–1 Bazel İsveçrə İsveçrə Sankt-Yakob Park stadionu Bazel, İsveçrə
İngiltərə İngiltərə Aston Villa 4–1 Bazel İsveçrə İsveçrə Villa Park Birminhem, İngiltərə
Yekunda Aston Villa 5-2 hesabı ilə qalib gəldi.[22]
2001 Fransa Fransa Pari Sen-Jermen 0–0 Breşiya İtaliya İtaliya Park de Prens Paris, Fransa
Fransa Fransa Pari Sen-Jermen 1–1 Breşiya İtaliya İtaliya Mario Riqamonti Breşiya, İtaliya
Matç 1–1 başa çatdı. Pari Sen-Jermen səfər qolu sayəsində qalib gəldi.[23]
2001 Fransa Fransa Trua 0–0 Nyukasl Yunayted İngiltərə İngiltərə De lob Trua, Fransa
Fransa Fransa Trua 4–4 Nyukasl Yunayted İngiltərə İngiltərə Sent-Ceyms Park Nyukasl, İngiltərə
Matç 4-4 başa çatdı. Trua səfər qolları sayəsində qalib gəldi.[24]
2002 İspaniya İspaniya Malaqa 1–0 Vilyarreal İspaniya İspaniya El Madriqal stadionu Vilyarreal, İspaniya
İspaniya İspaniya Malaqa 1–1 Vilyarreal İspaniya İspaniya La Rosaleda Malaqa, İspaniya
Yekunda Malaqa 2-1 hesabı ilə qalib gəldi.[25]
2002 İngiltərə İngiltərə Fulhem 2–2 Bolonya İtaliya İtaliya Renato Dal Ara Bolonya, İtaliya
İngiltərə İngiltərə Fulhem 3–1 Bolonya İtaliya İtaliya Loftus Rod London, İngiltərə
Yekunda Fulhem 5-3 hesabı ilə qalib gəldi.[26]
2002 Almaniya Almaniya Ştutqart 0–1 Lill Fransa Fransa Qrimonprez Yoris Lill, Fransa
Almaniya Almaniya Ştutqart 2–0 Lill Fransa Fransa Nekarştadion Ştutqart, Almaniya
Yekunda Ştutqart 2-1 hesabı ilə qalib gəldi.[27]
2003 Almaniya Almaniya Şalke 04 2–0 Paşinq Avstriya Avstriya Valdştadion Paşinq, Avstriya
Almaniya Almaniya Şalke 04 0–0 Paşinq Avstriya Avstriya Arena AufŞalke Gelzenkirxen, Almaniya
Yekunda Şalke 2-0 hesabı ilə qalib gəldi.[28]
2003 İspaniya İspaniya Vilyarreal 2–1 Herenven Niderland Niderland Abe Lenstra Herenven, Niderland
İspaniya İspaniya Vilyarreal 0–0 Herenven Niderland Niderland El Madriqal Vilyarreal, İspaniya
Yekunda Vilyareal 2-1 hesabı ilə qalib gəldi.[29]
2003 İtaliya İtaliya Peruca 1–0 Volfsburq Almaniya Almaniya Renato Cüri Peruca, İtaliya
İtaliya İtaliya Peruca 2–0 Volfsburq Almaniya Almaniya Volksvagen Arena Volfsburq, Almaniya
Yekunda Peruca 3-0 hesabı ilə qalib gəldi.[30]
2004 Fransa Fransa Lill 0–0 Leyriya Portuqaliya Portuqaliya Lil Metropol Lill, Fransa
Fransa Fransa Lill 2–0dagger Leyriya Portuqaliya Portuqaliya Maqalyayeş Pesoa Leyriya, Portuqaliya
Yekunda Lill 2-0 hesabı ilə qalib gəldi.[31]
2004 Almaniya Almaniya Şalke 04 2–1 Slovan Çexiya Çexiya Arena Aufşalke Gelzenkirxen, Almaniya
Almaniya Almaniya Şalke 04 1–0 Slovan Çexiya Çexiya U Nisi Libereç, Çexiya
Yekunda Şalke 3-1 hesabı ilə qalib gəldi.[32]
2004 İspaniya İspaniya Vilyarreal 2–0 Atletiko Madrid İspaniya İspaniya El Madriqal stadionu Vilyarreal, İspaniya
İspaniya İspaniya Vilyarreal 0–2 Atletiko Madrid İspaniya İspaniya Visente Kalderon Madrid, İspaniya
Matç 2–2 başa çatdı. Vilyareal penaltilər seriyasında 3-1 qalib gəldi. *[32]
2005 Fransa Fransa Lans 1–1 ÇFR Kluj Rumıniya Rumıniya Konstantin Radulesku Kluj Napoka, Rumıniya
Fransa Fransa Lans 3–1 ÇFR Kluj Rumıniya Rumıniya Bollar Delelis Lans, Fransa
Yekunda Lans 4-2 hesabı ilə qalib gəldi.[33]
2005 Fransa Fransa Olimpik Marsel 0–2 Deportivo La-Korunya İspaniya İspaniya Riasor La Korunya, İspaniya
Fransa Fransa Olimpik Marsel 5–1 Deportivo La-Korunya İspaniya İspaniya Velodrom Marsel, Fransa
Yekunda Marsel 5-3 hesabı ilə qalib gəldi.[33]
2005 Almaniya Almaniya Hamburq 1–0 Valensiya İspaniya İspaniya Nordbank Arena Hamburq, Almaniya
Almaniya Almaniya Hamburq 0–0 Valensiya İspaniya İspaniya Mestaliya stadionu Valensiya, İspaniya
Yekunda Hamburq 1-0 hesabı ilə qalib gəldi.[33]
2006 İngiltərə İngiltərə Nyukasl Yunayted[A] 1–1 Lilleström Norveç Norveç Sent-Ceyms Park Nyukasl apon Tayn, İngiltərə
İngiltərə İngiltərə Nyukasl Yunayted 3–0 Lilleström Norveç Norveç Orosen Lilleström, Norveç
Yekunda Nyukasl Yunayted 4-1 hesabı ilə qalib gəldi.[34][35][36]
2007 Almaniya Almaniya Hamburq[B] 1–1 Daçiya Kişinyov Moldova Moldova Respublika stadionu Kişinyov, Moldova
Almaniya Almaniya Hamburq 4–0 Daçiya Kişinyov Moldova Moldova Nordbank Arena Hamburq, Almaniya
Yekunda Hamburq 5-1 hesabı ilə qalib gəldi.[36][37]
2008 Portuqaliya Portuqaliya Braqa[C] 2–0 Sivasspor Türkiyə Türkiyə 4 Sentyabr Sivas, Türkiyə
Portuqaliya Portuqaliya Braqa 3–0 Sivasspor Türkiyə Türkiyə Braqa Munisipal Braqa (şəhər), Portuqaliya
Yekunda Braqa 5-0 hesabı ilə qalib gəldi.[36][38]

Performanslar[redaktə | əsas redaktə]

Komandalar üzrə[redaktə | əsas redaktə]

Komanda Qaliblər İkinci Qalib olduğu illər İkinci olduğu illər
Hamburq 2 1 2005, 2007 1999
Ştutqart 2 0 2000, 2002
Şalke 04 2 0 2003, 2004
Vilyarreal 2 0 2003, 2004
Karlsru 1 1 1996 1995
Oser 1 1 1997 2000
Bolonya 1 1 1998 2002
Valensiya 1 1 1998 2005
Monpelye 1 1 1999 1997
Lill 1 1 2004 2002
Nyukasl Yunayted 1 1 2006 2001
Braqa 1 0 2008
Bordo 1 0 1995
Strasburq 1 0 1995
Qenqam 1 0 1996
Silkeborq 1 0 1996
Bastiya 1 0 1997
Olimpik Lion 1 0 1997
Verder Bremen 1 0 1998
Vest Hem Yunayted 1 0 1999
Yuventus 1 0 1999
Selta Viqo 1 0 2000
Udineze 1 0 2000
Trua 1 0 2001
Pari Sen-Jermen 1 0 2001
Aston Villa 1 0 2001
Fulhem 1 0 2002
Malaqa 1 0 2002
Peruca 1 0 2003
Olimpik Marsel 1 0 2005
Lans 1 0 2005
Tirol İnsbruk 0 1 1995
Rotor Volqoqrad 0 1 1996
Seqesta 0 1 1996
Standard Lyej 0 1 1996
Halmştads 0 1 1997
Duysburq 0 1 1997
Voyvodina 0 1 1998
Rux 0 1 1998
Zalsburq 0 1 1998
Mets 0 1 1999
Renn 0 1 1999
Zenit Sankt-Peterburq 0 1 2000
Siqma 0 1 2000
Bazel 0 1 2001
Breşiya 0 1 2001
Herenven 0 1 2003
Volfsburq 0 1 2003
Paşinq 0 1 2003
Leyriya 0 1 2004
Atletiko Madrid 0 1 2004
Slovan Libereç 0 1 2004
ÇFR Kluj 0 1 2005
Deportivo La-Korunya 0 1 2005

Ölkələr üzrə[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr üzrə UEFA İntertoto Kuboku qalibləri.
Ölkə Qaliblər İkincilər
Fransa Fransa 12 5
Almaniya Almaniya 8 4
İspaniya İspaniya 5 4
İtaliya İtaliya 4 2
İngiltərə İngiltərə 4 1
Portuqaliya Portuqaliya 1 1
Danimarka Danimarka 1 0
Avstriya Avstriya 0 3
Çexiya Çexiya 0 2
Rusiya Rusiya 0 2
Belçika Belçika 0 1
Xorvatiya Xorvatiya 0 1
Niderland Niderland 0 1
Serbiya və Monteneqro Serbiya və Monteneqro 0 1
Polşa Polşa 0 1
Rumıniya Rumıniya 0 1
İsveçrə İsveçrə 0 1
İsveç İsveç 0 1
Türkiyə Türkiyə 0 1

Qeydlər[redaktə | əsas redaktə]

A. ^ Nyukasl Yunayted 2006-cı ildə turnirin qalibi olmuş, 11 Komanda arasında ən irəli gedən klub olaraq UEFA Kuboku turnirinə qatılmağa şans qazanmışdır. Göstərilən matç turnirin finalı hesab olunur.

B. ^ Hamburq 2007-ci ildə turnirin qalibi olmuş, 11 Komanda arasında ən irəli gedən klub olaraq UEFA Kuboku turnirinə qatılmağa şans qazanmışdır. Göstərilən matç turnirin finalı hesab olunur.

C. ^ Braqa 2008-ci ildə turnirin qalibi olmuş, 11 Komanda arasında ən irəli gedən klub olaraq UEFA Kuboku turnirinə qatılmağa şans qazanmışdır. Göstərilən matç turnirin finalı hesab olunur.

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

Ümumi

  • Stokkermans, Karel "UEFA Intertoto Cup". Rec. Sport. Soccer Statistics Foundation (RSSSF) (15 January 2010).

Xüsusi

  1. 1,0 1,1 "Competition format". UEFA (1 dekabr 2007). 6 mart 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 4 aprel 2008.
  2. "Champions League changes agreed". UEFA (1 dekabr 2007). 9 mart 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 4 aprel 2008.
  3. "UEFA Intertoto Cup History". UEFA (13 iyul 2005). 7 mart 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 6 aprel 2008.
  4. "Regulations of the Intertoto Cup, p.5" (PDF). UEFA.
  5. "Bordeaux lay down Intertoto gauntlet". Официальный сайт УЕФА. 2013-05-19. Arxivləşdirilib: [1] saytından 2013-05-19 tarixində. http://web.archive.org/web/20080307194515/http://www.uefa.com/competitions/intertotocup/history/season=1995/intro.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  6. "RCS – Innsbruck 6–1". Официальный сайт ФК «Тироль». 2013-05-19. http://www.racingstub.com/page.php?page=match&id=256. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  7. "Chronik". Официальный сайт ФК «Стандард» Льеж. 2013-05-19. http://www.ksc.de/verein/chronik.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  8. "Historique D'EAG". Официальный сайт ФК «Генгам». 2013-05-19. http://www.eaguingamp.com/v2_finale.php?rub=historique. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  9. "History of Silkeborg IF". Официальный сайт ФК «Силькеборг». 2013-05-19. http://www.sif-support.dk/VisData.asp?ID=1927. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  10. "French complete impressive sweep". Официальный сайт УЕФА. 2013-05-19. Arxivləşdirilib: [2] saytından 2013-05-19 tarixində. http://web.archive.org/web/20080307055606/http://www.uefa.com/competitions/intertotocup/history/season=1997/intro.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  11. "Intertoto et UEFA 97". Официальный сайт ФК «Бастия». 2013-05-19. http://www.sc-bastia.net/v4/. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  12. "History 1990 to 1999". Официальный сайт ФК «Монпелье». 2013-05-19. http://www.olweb.fr/index.php?pid=902002&a=23529&lng=en. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  13. "Favourite Frings delivers for Bremen". Официальный сайт УЕФА. 2013-05-19. Arxivləşdirilib: [3] saytından 2013-05-19 tarixində. http://web.archive.org/web/20080206195145/http://www.uefa.com/competitions/intertotocup/history/season=1998/intro.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  14. "Club Chronicle: Era of Rehhagel". Официальный сайт ФК «Вердер». 2013-05-19. http://www.werder.de/english/club/chronicle.php#5. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  15. "Tutte le Partite". Официальный сайт ФК «Болонья». 2013-05-19. Arxivləşdirilib: [4] saytından 2013-05-19 tarixində. http://web.archive.org/web/20080214122754/http://www.bolognafc.it/page.asp?p=11Tutte&m=11&l=1. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  16. "Saison 99–00". Официальный сайт ФК «Монпелье». 2013-05-19. Arxivləşdirilib: [5] saytından 2013-05-19 tarixində. http://web.archive.org/web/20080129090810/http://www.mhscfoot.com/saison99-00.php. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  17. "Juventus profile". Официальный сайт УЕФА. 2013-05-19. http://www.uefa.com/footballEurope/Club=50139/domestic.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  18. Tongue, Steve (2013-05-19). "Football: Hammers storm Metz citadel". The Independent. http://findarticles.com/p/articles/mi_qn4158/is_/ai_n14248541. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  19. "Trofei". Официальный сайт ФК «Удинезе». 2013-05-19. http://www.udinese.it/societa/trofei/. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  20. "Final Intertoto - Partido de ida". Официальный сайт ФК «Сельта». 2013-05-19. http://www.celtavigo.net/sections.php?op=viewarticle&artid=106. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  21. "Chronicle 2000". Официальный сайт ФК «Штутгарт». 2013-05-19. http://www.vfb.de/en/verein/chronik/index.php?seite=31&go.x=42&go.y=4&go=continue. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  22. "Honours". Официальный сайт ФК «Астон Вилла». 2013-05-19. http://www.avfc.premiumtv.co.uk/page/Honours/0,,10265,00.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  23. "Brescia 1–1 PSG". Официальный сайт ФК «Пари Сен-Жермен». 2013-05-19. Arxivləşdirilib: [6] saytından 2013-05-19 tarixində. http://web.archive.org/web/20041021021757/http://www.psg.fr/fr/matches/report/0,,30657,00.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  24. "Historique". Официальный сайт ФК «Труа». 2013-05-19. http://www.estac.fr/historique.htm. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  25. "Club History". Официальный сайт ФК «Малага». 2013-05-19. http://www.malagafootballenglish.com/index.html?main=history.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  26. "Fulham clinch Euro glory". BBC Sport. 2013-05-19. http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/football/uefa_cup/2217215.stm. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  27. "Chronicle 2002". Официальный сайт ФК «Штутгарт». 2013-05-19. http://www.vfb.de/en/verein/chronik/index.php?seite=32&go.x=58&go.y=10&go=continue. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  28. "FC Schalke 04 – SV Pasching". Официальный сайт ФК «Шальке 04». 2013-05-19. Arxivləşdirilib: [7] saytından 2013-05-19 tarixində. http://web.archive.org/web/20080331113454/http://www.schalke04.de/fcschalke04_svpasching.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  29. "Club's History". Официальный сайт ФК «Вильярреал». 2013-05-19. http://www.villarrealcf.es/principal.php?nombreModulo=contenido=3&idmenu=3&idsubmenu=33. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  30. White, Duncan (2013-05-19). "Bothroyd finds asylum at Perugia". Лондон: The Daily Telegraph. http://www.telegraph.co.uk/sport/football/european/2421848/Bothroyd-finds-asylum-at-Perugia.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  31. "Saison 2004-2005 : la surprise LOSC fait des étincelles !". Официальный сайт ФК «Лилль». 2013-05-19. http://www.losc.fr/?r=0,3,5,130. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  32. 32,0 32,1 "Villarreal and Schalke savour repeats". Официальный сайт УЕФА. 2013-05-19. Arxivləşdirilib: [8] saytından 2013-05-19 tarixində. http://web.archive.org/web/20080522202840/http://www.uefa.com/competitions/IntertotoCup/history/Season=2004/intro.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  33. 33,0 33,1 33,2 "French fliers lead the way". Официальный сайт УЕФА. 2013-05-19. Arxivləşdirilib: [9] saytından 2013-05-19 tarixində. http://web.archive.org/web/20080519061113/http://www.uefa.com/competitions/IntertotoCup/history/Season=2005/intro.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  34. "Lillestrom 0-3 Newcastle (agg 1-4)". BBC Sport. 2013-05-19. http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/football/europe/5203392.stm. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  35. "Newcastle to lift Intertoto Cup". BBC Sport. 2013-05-19. http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/football/teams/n/newcastle_united/6185511.stm. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  36. 36,0 36,1 36,2 "The UEFA Intertoto Cup: Past Winners". Intertoto Cup. 2013-05-19. http://www.uefaintertotocup.com/pastwinners.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  37. "Hamburg surge finally downs Dacia". Официальный сайт УЕФА. 2013-05-19. Arxivləşdirilib: [10] saytından 2013-05-19 tarixində. http://web.archive.org/web/20080219050356/http://www.uefa.com/competitions/intertotocup/fixturesresults/round=15113/match=300841/report=rp.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  38. "Braga claim final Intertoto honour". Официальный сайт УЕФА. 2013-05-19. http://www.uefa.com/competitions/uefacup/news/kind=1/newsid=806115.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]