UEFA İntertoto Kubokunu qazananların siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
"Hamburq" klubu turniri rekord sayda, 2 dəfə qazanmışdır

UEFA İntertoto Kuboku Çempionlar Liqası və ya UEFA Kuboku yarışmasına qatılmağa müvvəffəq olmayan Avropa klubları üçün yay aylarında Avropa futbol assossasiyası tərəfindən təşkil edilən futbol turniri idi. Bu turnir UEFA Kubokuna qatılmaq üçün alternativ yol sayılırdı. [1] Turnir 1995-ci ilədək UEFA tərəfindən tanınmadı və 2009-cu ildə fəaliyyəti dəyandırıldı.[2]

1995-ci İldə ilk dəfə təşkil olunan turniri iki komanda qazandı və qalib komandalar UEFA Kuboku turnirinə qatılmağa müvəffəq oldular. İlk qalib komandalar isə "Strasburq" və "Bordo" klubları oldu. Növbəti mövsümdən etibarən 2005-ci ilədək hər mövsüm turniri iki deyil üç klub qazanmağa nail oldu. Burada fransız məşqçilərin üstünlüyü nəzərə çarpırdı.[3] 2006-cı İldə turnirin formatında əsaslı dəyişiklik edilərək 5 tur keçirilən turnir 3 tura endirildi və üçüncü turu adlayan klublara UEFA Kubokunun ikinci təsnifat mərhələsindən oynama şansı verildi. İntertoto Kuboku turniri klublara UEFA Kuboku yarışında iştirak etmək üçün ən uzun yolu təqdim edirdi.[4] Turnirdə iştirak edən klublar bir matçı öz meydanlarında digər matçı rəqib meydanında oynamaq şərti ilə hər mərhələdə 2 matçda iştirak edirdilər. [1]

"Hamburq", "Vilyarreal", "Şalke 04" və "Ştutqart" komandaları turniri rekord sayda, 2 dəfə qazanıblar. Yalnız iki klub, "Şalke 04" və "Vilyarreal" turniri 2 dəfə ardıcıl qazanmağa müvəffəq olublar. Turniri ən çox qazanan ölkələr arasında isə 12 dəfə olmaqla Fransa başçılıq edir.

Qaliblər[redaktə | əsas redaktə]

Açar
dagger Əlavə olunmuş hissədə qalib gəlib
* Penaltilər seriyasında qalib gəlib
UEFA İntertoto Kubokunun qalibləri
İl Ölkə Qalib Hesab İkinci Ölkə Məkan Yer
1995 Flag of France.svg Fransa Bordo 2–0 Karlsrue Flag of Germany.svg Almaniya Uildparkştadion Karlsrue, Almaniya
Flag of France.svg Fransa Bordo 2–2 Karlsrue Flag of Germany.svg Almaniya Park Leskür Bordo, Fransa
Yekunda Bordo 4–2 hesabı ilə qalib gəldi.[5]
1995 Flag of France.svg Fransa Strasburq 1–1 Tirol İnsbruk Flag of Austria.svg Avstriya Tivoli Neu İnsbruk, Avstriya
Flag of France.svg Fransa Strasburq 6–1 Tirol İnsbruk Flag of Austria.svg Avstriya De la Meno Stadionu Strasburq, Fransa
Yekunda Strasburq 7–2 hesabı ilə qalib gəldi.[6]
1996 Flag of Germany.svg Almaniya Karlsrue 0–1 Standard Lyej Flag of Belgium (civil).svg Belçika Moris Düfran Lyej, Belçika
Flag of Germany.svg Almaniya Karlsrue 3–1 Standard Lyej Flag of Belgium (civil).svg Belçika Uildparkştadion Karlsrue, Almaniya
Yekunda Karlsrue 3–2 hesabı ilə qalib gəldi.[7]
1996 Flag of France.svg Fransa Qenqam 2–1 Rotor Volqoqrad Flag of Russia.svg Rusiya Volqoqrad Mərkəzi stadionu Volqoqrad, Rusiya
Flag of France.svg Fransa Qenqam 1–0 Rotor Volqoqrad Flag of Russia.svg Rusiya Ruduru Qenqam, Fransa
Yekunda matç 2–2 hesabı ilə bitdi. Qenqam səfər qolları sayəsində qalib gəldi.[8]
1996 Flag of Denmark.svg Danimarka Silkeborq 2–1 Seqesta Flag of Croatia.svg Xorvatiya Qradski Stadion Sisak, Xorvatiya
Flag of Denmark.svg Danimarka Silkeborq 1–0 Seqesta Flag of Croatia.svg Xorvatiya Silkeborq Stadion Silkeborq, Danimarka
Yekunda matç 2–2 hesabı ilə bitdi. Silkeborq səfər qolları sayəsində qalib gəldi.[9]
1997 Flag of France.svg Fransa Oser 0–0 Duysburq Flag of Germany.svg Almaniya Vedauştadion Duysburq, Almaniya
Flag of France.svg Fransa Oser 2–0 Duysburq Flag of Germany.svg Almaniya Abbe Deşam Oser, Fransa
Yekunda Oser 2-0 hesabı ilə qalib gəldi.[10]
1997 Flag of France.svg Fransa Bastiya 1–0 Halmştads Flag of Sweden.svg İsveç Eryans Vall Halmştad, İsveç
Flag of France.svg Fransa Bastiya 1–1dagger Halmştads Flag of Sweden.svg İsveç Arman Sezari Bastiya, Fransa
Yekunda Bastiya 2-1 hesabı ilə qalib gəldi.[11]
1997 Flag of France.svg Fransa Olimpik Lion 1–0 Monpelye Flag of France.svg Fransa De la Mosson Monpelye, Fransa
Flag of France.svg Fransa Olimpik Lion 3–2 Monpelye Flag of France.svg Fransa Jerlan Lion, Fransa
Yekunda Lion 4–2 hesabı ilə qalib gəldi.[12]
1998 Flag of Spain.svg İspaniya Valensiya 2–0 Zalsburq Flag of Austria.svg Avstriya Lehen Zaltsburq, Avstriya
Flag of Spain.svg İspaniya Valensiya 2–1 Zalsburq Flag of Austria.svg Avstriya Mestaliya stadionu Valensiya, İspaniya
Yekunda Valensiya 4–1 hesabı ilə qalib gəldi.[13]
1998 Flag of Germany.svg Almaniya Verder Bremen 1–0 Voyvodina Flag of Serbia and Montenegro.svg Serbiya və Monteneqro Veserştadion Bremen, Almaniya
Flag of Germany.svg Almaniya Verder Bremen 1–1 Voyvodina Flag of Serbia and Montenegro.svg Serbiya və Monteneqro Şəhər Stadionu Novi Sad, Serbia,
Yekunda Verder Bremen 2-1 hesabı ilə qalib gəldi.[14]
1998 Flag of Italy.svg İtaliya Bolonya 1–0 Rux Flag of Poland.svg Polşa Renato Dal Ara Bolonya, İtaliya
Flag of Italy.svg İtaliya Bolonya 2–0 Rux Flag of Poland.svg Polşa Stadion Rux Xorjuv, Polşa
Yekunda Bolonya 3-0 hesabı ilə qalib gəldi.[15]
1999 Flag of France.svg Fransa Monpelye 1–1 Hamburq Flag of Germany.svg Almaniya De la Mosson Monpelye, Fransa
Flag of France.svg Fransa Monpelye 1–1 Hamburq Flag of Germany.svg Almaniya Volksparkştadion Hamburq, Almaniya
Matç 2–2 başa çatdı. Monpelye penaltilər seriyasında 3-0 qalib gəldi. *[16]
1999 Flag of Italy.svg İtaliya Yuventus 2–0 Renn Flag of France.svg Fransa Delle Alpi Turin, İtaliya
Flag of Italy.svg İtaliya Yuventus 2–2 Renn Flag of France.svg Fransa Rute de Loryen Ren, Fransa
Yekunda Yuventus 4-2 hesabı ilə qalib gəldi.[17]
1999 Flag of England.svg İngiltərə Vest Hem Yunayted 0–1 Mets Flag of France.svg Fransa Apton Park London, İngiltərə
Flag of England.svg İngiltərə Vest Hem Yunayted 3–1 Mets Flag of France.svg Fransa Sent Simpforien Mets, Fransa
Yekunda Vest Hem 3-2 hesabı ilə qalib gəldi.[18]
2000 Flag of Italy.svg İtaliya Udineze 2–2 Siqma Flag of the Czech Republic.svg Çexiya Andruv Olomouts, Çexiya
Flag of Italy.svg İtaliya Udineze 4–2dagger Siqma Flag of the Czech Republic.svg Çexiya Friuli Udine, İtaliya
Yekunda Udineze 6-4 hesabı ilə qalib gəldi.[19]
2000 Flag of Spain.svg İspaniya Selta 2–1 Zenit Sankt-Peterburq Flag of Russia.svg Rusiya Balaidos Viqo, İspaniya
Flag of Spain.svg İspaniya Selta 2–2 Zenit Sankt-Peterburq Flag of Russia.svg Rusiya Petrovski Sankt-Peterburq, Rusiya
Yekunda Selta Viqo 4-3 hesabı ilə qalib gəldi.[20]
2000 Flag of Germany.svg Almaniya Ştutqart 2–0 Oser Flag of France.svg Fransa Abbe Deşam Oser, Fransa
Flag of Germany.svg Almaniya Ştutqart 1–1 Oser Flag of France.svg Fransa Nekarştadion Ştutqart, Almaniya
Yekunda Ştutqart 3-1 hesabı ilə qalib gəldi.[21]
2001 Flag of England.svg İngiltərə Aston Villa 1–1 Bazel Flag of Switzerland.svg İsveçrə Sankt-Yakob Park stadionu Bazel, İsveçrə
Flag of England.svg İngiltərə Aston Villa 4–1 Bazel Flag of Switzerland.svg İsveçrə Villa Park Birmingem, İngiltərə
Yekunda Aston Villa 5-2 hesabı ilə qalib gəldi.[22]
2001 Flag of France.svg Fransa Pari Sen-Jermen 0–0 Breşiya Flag of Italy.svg İtaliya Park de Prens Paris, Fransa
Flag of France.svg Fransa Pari Sen-Jermen 1–1 Breşiya Flag of Italy.svg İtaliya Mario Riqamonti Breşiya, İtaliya
Matç 1–1 başa çatdı. Pari Sen-Jermen səfər qolu sayəsində qalib gəldi.[23]
2001 Flag of France.svg Fransa Trua 0–0 Nyukasl Yunayted Flag of England.svg İngiltərə De lob Trua, Fransa
Flag of France.svg Fransa Trua 4–4 Nyukasl Yunayted Flag of England.svg İngiltərə Sent-Ceyms Park Nyukasl, İngiltərə
Matç 4-4 başa çatdı. Trua səfər qolları sayəsində qalib gəldi.[24]
2002 Flag of Spain.svg İspaniya Malaqa 1–0 Vilyarreal Flag of Spain.svg İspaniya El Madriqal stadionu Vilyarreal, İspaniya
Flag of Spain.svg İspaniya Malaqa 1–1 Vilyarreal Flag of Spain.svg İspaniya La Rosaleda Malaqa, İspaniya
Yekunda Malaqa 2-1 hesabı ilə qalib gəldi.[25]
2002 Flag of England.svg İngiltərə Fulhem 2–2 Bolonya Flag of Italy.svg İtaliya Renato Dal Ara Bolonya, İtaliya
Flag of England.svg İngiltərə Fulhem 3–1 Bolonya Flag of Italy.svg İtaliya Loftus Rod London, İngiltərə
Yekunda Fulhem 5-3 hesabı ilə qalib gəldi.[26]
2002 Flag of Germany.svg Almaniya Ştutqart 0–1 Lill Flag of France.svg Fransa Qrimonprez Yoris Lill, Fransa
Flag of Germany.svg Almaniya Ştutqart 2–0 Lill Flag of France.svg Fransa Nekarştadion Ştutqart, Almaniya
Yekunda Ştutqart 2-1 hesabı ilə qalib gəldi.[27]
2003 Flag of Germany.svg Almaniya Şalke 04 2–0 Paşinq Flag of Austria.svg Avstriya Valdştadion Paşinq, Avstriya
Flag of Germany.svg Almaniya Şalke 04 0–0 Paşinq Flag of Austria.svg Avstriya Arena AufŞalke Gelzenkirxen, Almaniya
Yekunda Şalke 2-0 hesabı ilə qalib gəldi. [28]
2003 Flag of Spain.svg İspaniya Vilyarreal 2–1 Herenven Flag of the Netherlands.svg Niderland Abe Lenstra Herenven, Niderland
Flag of Spain.svg İspaniya Vilyarreal 0–0 Herenven Flag of the Netherlands.svg Niderland El Madriqal Vilyarreal, İspaniya
Yekunda Vilyareal 2-1 hesabı ilə qalib gəldi.[29]
2003 Flag of Italy.svg İtaliya Peruca 1–0 Volfsburq Flag of Germany.svg Almaniya Renato Cüri Peruca, İtaliya
Flag of Italy.svg İtaliya Peruca 2–0 Volfsburq Flag of Germany.svg Almaniya Volksvagen Arena Volfsburq, Almaniya
Yekunda Peruca 3-0 hesabı ilə qalib gəldi.[30]
2004 Flag of France.svg Fransa Lill 0–0 Leyriya Flag of Portugal.svg Portuqaliya Lil Metropol Lill, Fransa
Flag of France.svg Fransa Lill 2–0dagger Leyriya Flag of Portugal.svg Portuqaliya Maqalyayeş Pesoa Leyriya, Portuqaliya
Yekunda Lill 2-0 hesabı ilə qalib gəldi.[31]
2004 Flag of Germany.svg Almaniya Şalke 04 2–1 Slovan Flag of the Czech Republic.svg Çexiya Arena Aufşalke Gelzenkirxen, Almaniya
Flag of Germany.svg Almaniya Şalke 04 1–0 Slovan Flag of the Czech Republic.svg Çexiya U Nisi Libereç, Çexiya
Yekunda Şalke 3-1 hesabı ilə qalib gəldi.[32]
2004 Flag of Spain.svg İspaniya Vilyarreal 2–0 Atletiko Madrid Flag of Spain.svg İspaniya El Madriqal stadionu Vilyarreal, İspaniya
Flag of Spain.svg İspaniya Vilyarreal 0–2 Atletiko Madrid Flag of Spain.svg İspaniya Visente Kalderon Madrid, İspaniya
Matç 2–2 başa çatdı. Vilyareal penaltilər seriyasında 3-1 qalib gəldi. *[32]
2005 Flag of France.svg Fransa Lans 1–1 ÇFR Kluj Flag of Romania.svg Rumıniya Konstantin Radulesku Kluj Napoka, Rumıniya
Flag of France.svg Fransa Lans 3–1 ÇFR Kluj Flag of Romania.svg Rumıniya Bollar Delelis Lans, Fransa
Yekunda Lans 4-2 hesabı ilə qalib gəldi.[33]
2005 Flag of France.svg Fransa Olimpik Marsel 0–2 Deportivo La-Korunya Flag of Spain.svg İspaniya Riasor La Korunya, İspaniya
Flag of France.svg Fransa Olimpik Marsel 5–1 Deportivo La-Korunya Flag of Spain.svg İspaniya Velodrom Marsel, Fransa
Yekunda Marsel 5-3 hesabı ilə qalib gəldi.[33]
2005 Flag of Germany.svg Almaniya Hamburq 1–0 Valensiya Flag of Spain.svg İspaniya Nordbank Arena Hamburq, Almaniya
Flag of Germany.svg Almaniya Hamburq 0–0 Valensiya Flag of Spain.svg İspaniya Mestaliya stadionu Valensiya, İspaniya
Yekunda Hamburq 1-0 hesabı ilə qalib gəldi.[33]
2006 Flag of England.svg İngiltərə Nyukasl Yunayted[A] 1–1 Lilleström Flag of Norway.svg Norveç Sent-Ceyms Park Nyukasl apon Tayn, İngiltərə
Flag of England.svg İngiltərə Nyukasl Yunayted 3–0 Lilleström Flag of Norway.svg Norveç Orosen Lilleström, Norveç
Yekunda Nyukasl Yunayted 4-1 hesabı ilə qalib gəldi.[34][35][36]
2007 Flag of Germany.svg Almaniya Hamburq[B] 1–1 Daçiya Kişinyov Flag of Moldova.svg Moldova Respublika stadionu Kişinyov, Moldova
Flag of Germany.svg Almaniya Hamburq 4–0 Daçiya Kişinyov Flag of Moldova.svg Moldova Nordbank Arena Hamburq, Almaniya
Yekunda Hamburq 5-1 hesabı ilə qalib gəldi.[37][36]
2008 Flag of Portugal.svg Portuqaliya Braqa[C] 2–0 Sivasspor Flag of Turkey.svg Türkiyə 4 Sentyabr Sivas, Türkiyə
Flag of Portugal.svg Portuqaliya Braqa 3–0 Sivasspor Flag of Turkey.svg Türkiyə Braqa Munisipal Braqa (şəhər), Portuqaliya
Yekunda Braqa 5-0 hesabı ilə qalib gəldi.[38][36]

Performanslar[redaktə | əsas redaktə]

Komandalar üzrə[redaktə | əsas redaktə]

Komanda Qaliblər İkinci Qalib olduğu illər İkinci olduğu illər
Hamburq 2 1 2005, 2007 1999
Ştutqart 2 0 2000, 2002
Şalke 04 2 0 2003, 2004
Vilyarreal 2 0 2003, 2004
Karlsru 1 1 1996 1995
Oser 1 1 1997 2000
Bolonya 1 1 1998 2002
Valensiya 1 1 1998 2005
Monpelye 1 1 1999 1997
Lill 1 1 2004 2002
Nyukasl Yunayted 1 1 2006 2001
Braqa 1 0 2008
Bordo 1 0 1995
Strasburq 1 0 1995
Qenqam 1 0 1996
Silkeborq 1 0 1996
Bastiya 1 0 1997
Olimpik Lion 1 0 1997
Verder Bremen 1 0 1998
Vest Hem Yunayted 1 0 1999
Yuventus 1 0 1999
Selta Viqo 1 0 2000
Udineze 1 0 2000
Trua 1 0 2001
Pari Sen-Jermen 1 0 2001
Aston Villa 1 0 2001
Fulhem 1 0 2002
Malaqa 1 0 2002
Peruca 1 0 2003
Olimpik Marsel 1 0 2005
Lans 1 0 2005
Tirol İnsbruk 0 1 1995
Rotor Volqoqrad 0 1 1996
Seqesta 0 1 1996
Standard Lyej 0 1 1996
Halmştads 0 1 1997
Duysburq 0 1 1997
Voyvodina 0 1 1998
Rux 0 1 1998
Zalsburq 0 1 1998
Mets 0 1 1999
Renn 0 1 1999
Zenit Sankt-Peterburq 0 1 2000
Siqma 0 1 2000
Bazel 0 1 2001
Breşiya 0 1 2001
Herenven 0 1 2003
Volfsburq 0 1 2003
Paşinq 0 1 2003
Leyriya 0 1 2004
Atletiko Madrid 0 1 2004
Slovan Libereç 0 1 2004
ÇFR Kluj 0 1 2005
Deportivo La-Korunya 0 1 2005

Ölkələr üzrə[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr üzrə UEFA İntertoto Kuboku qalibləri.
Ölkə Qaliblər İkincilər
Flag of France.svg Fransa 12 5
Flag of Germany.svg Almaniya 8 4
Flag of Spain.svg İspaniya 5 4
Flag of Italy.svg İtaliya 4 2
Flag of England.svg İngiltərə 4 1
Flag of Portugal.svg Portuqaliya 1 1
Flag of Denmark.svg Danimarka 1 0
Flag of Austria.svg Avstriya 0 3
Flag of the Czech Republic.svg Çexiya 0 2
Flag of Russia.svg Rusiya 0 2
Flag of Belgium (civil).svg Belçika 0 1
Flag of Croatia.svg Xorvatiya 0 1
Flag of the Netherlands.svg Niderland 0 1
Flag of Serbia and Montenegro.svg Serbiya və Monteneqro 0 1
Flag of Poland.svg Polşa 0 1
Flag of Romania.svg Rumıniya 0 1
Flag of Switzerland.svg İsveçrə 0 1
Flag of Sweden.svg İsveç 0 1
Flag of Turkey.svg Türkiyə 0 1


Qeydlər[redaktə | əsas redaktə]

A. ^ Nyukasl Yunayted 2006-cı ildə turnirin qalibi olmuş, 11 Komanda arasında ən irəli gedən klub olaraq UEFA Kuboku turnirinə qatılmağa şans qazanmışdır. Göstərilən matç turnirin finalı hesab olunur.

B. ^ Hamburq 2007-ci ildə turnirin qalibi olmuş, 11 Komanda arasında ən irəli gedən klub olaraq UEFA Kuboku turnirinə qatılmağa şans qazanmışdır. Göstərilən matç turnirin finalı hesab olunur.

C. ^ Braqa 2008-ci ildə turnirin qalibi olmuş, 11 Komanda arasında ən irəli gedən klub olaraq UEFA Kuboku turnirinə qatılmağa şans qazanmışdır. Göstərilən matç turnirin finalı hesab olunur.

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

Ümumi

Xüsusi

  1. 1,0 1,1 "Competition format". UEFA. 2007-12-01. Arxivləşdirilib: [1] saytından 2008-03-06 tarixində. http://web.archive.org/web/20080306013432/http://www.uefa.com/competitions/intertotocup/format/index.html. İstifadə tarixi: 2008-04-04.
  2. "Champions League changes agreed". UEFA. 2007-12-01. Arxivləşdirilib: [2] saytından 2008-03-09 tarixində. http://web.archive.org/web/20080309094037/http://www.uefa.com/uefa/keytopics/kind=64/newsid=630602.html. İstifadə tarixi: 2008-04-04.
  3. "UEFA Intertoto Cup History". UEFA. 2005-07-13. Arxivləşdirilib: [3] saytından 2008-03-07 tarixində. http://web.archive.org/web/20080307212517/http://www.uefa.com/competitions/intertotocup/history/index.html. İstifadə tarixi: 2008-04-06.
  4. "Regulations of the Intertoto Cup, p.5" (PDF). UEFA. http://www.uefaintertotocup.com/documents/UIC-2007-final-e.pdf. İstifadə tarixi: 2008-04-06.
  5. "Bordeaux lay down Intertoto gauntlet". Официальный сайт УЕФА. 2013-05-19. Arxivləşdirilib: [4] saytından 2013-05-19 tarixində. http://web.archive.org/web/20080307194515/http://www.uefa.com/competitions/intertotocup/history/season=1995/intro.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  6. "RCS – Innsbruck 6–1". Официальный сайт ФК «Тироль». 2013-05-19. http://www.racingstub.com/page.php?page=match&id=256. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  7. "Chronik". Официальный сайт ФК «Стандард» Льеж. 2013-05-19. http://www.ksc.de/verein/chronik.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  8. "Historique D'EAG". Официальный сайт ФК «Генгам». 2013-05-19. http://www.eaguingamp.com/v2_finale.php?rub=historique. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  9. "History of Silkeborg IF". Официальный сайт ФК «Силькеборг». 2013-05-19. http://www.sif-support.dk/VisData.asp?ID=1927. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  10. "French complete impressive sweep". Официальный сайт УЕФА. 2013-05-19. Arxivləşdirilib: [5] saytından 2013-05-19 tarixində. http://web.archive.org/web/20080307055606/http://www.uefa.com/competitions/intertotocup/history/season=1997/intro.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  11. "Intertoto et UEFA 97". Официальный сайт ФК «Бастия». 2013-05-19. http://www.sc-bastia.net/v4/. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  12. "History 1990 to 1999". Официальный сайт ФК «Монпелье». 2013-05-19. http://www.olweb.fr/index.php?pid=902002&a=23529&lng=en. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  13. "Favourite Frings delivers for Bremen". Официальный сайт УЕФА. 2013-05-19. Arxivləşdirilib: [6] saytından 2013-05-19 tarixində. http://web.archive.org/web/20080206195145/http://www.uefa.com/competitions/intertotocup/history/season=1998/intro.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  14. "Club Chronicle: Era of Rehhagel". Официальный сайт ФК «Вердер». 2013-05-19. http://www.werder.de/english/club/chronicle.php#5. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  15. "Tutte le Partite". Официальный сайт ФК «Болонья». 2013-05-19. Arxivləşdirilib: [7] saytından 2013-05-19 tarixində. http://web.archive.org/web/20080214122754/http://www.bolognafc.it/page.asp?p=11Tutte&m=11&l=1. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  16. "Saison 99–00". Официальный сайт ФК «Монпелье». 2013-05-19. Arxivləşdirilib: [8] saytından 2013-05-19 tarixində. http://web.archive.org/web/20080129090810/http://www.mhscfoot.com/saison99-00.php. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  17. "Juventus profile". Официальный сайт УЕФА. 2013-05-19. http://www.uefa.com/footballEurope/Club=50139/domestic.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  18. Tongue, Steve (2013-05-19). "Football: Hammers storm Metz citadel". The Independent. http://findarticles.com/p/articles/mi_qn4158/is_/ai_n14248541. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  19. "Trofei". Официальный сайт ФК «Удинезе». 2013-05-19. http://www.udinese.it/societa/trofei/. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  20. "Final Intertoto - Partido de ida". Официальный сайт ФК «Сельта». 2013-05-19. http://www.celtavigo.net/sections.php?op=viewarticle&artid=106. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  21. "Chronicle 2000". Официальный сайт ФК «Штутгарт». 2013-05-19. http://www.vfb.de/en/verein/chronik/index.php?seite=31&go.x=42&go.y=4&go=continue. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  22. "Honours". Официальный сайт ФК «Астон Вилла». 2013-05-19. http://www.avfc.premiumtv.co.uk/page/Honours/0,,10265,00.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  23. "Brescia 1–1 PSG". Официальный сайт ФК «Пари Сен-Жермен». 2013-05-19. Arxivləşdirilib: [9] saytından 2013-05-19 tarixində. http://web.archive.org/web/20041021021757/http://www.psg.fr/fr/matches/report/0,,30657,00.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  24. "Historique". Официальный сайт ФК «Труа». 2013-05-19. http://www.estac.fr/historique.htm. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  25. "Club History". Официальный сайт ФК «Малага». 2013-05-19. http://www.malagafootballenglish.com/index.html?main=history.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  26. "Fulham clinch Euro glory". BBC Sport. 2013-05-19. http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/football/uefa_cup/2217215.stm. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  27. "Chronicle 2002". Официальный сайт ФК «Штутгарт». 2013-05-19. http://www.vfb.de/en/verein/chronik/index.php?seite=32&go.x=58&go.y=10&go=continue. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  28. "FC Schalke 04 – SV Pasching". Официальный сайт ФК «Шальке 04». 2013-05-19. Arxivləşdirilib: [10] saytından 2013-05-19 tarixində. http://web.archive.org/web/20080331113454/http://www.schalke04.de/fcschalke04_svpasching.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  29. "Club's History". Официальный сайт ФК «Вильярреал». 2013-05-19. http://www.villarrealcf.es/principal.php?nombreModulo=contenido=3&idmenu=3&idsubmenu=33. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  30. White, Duncan (2013-05-19). "Bothroyd finds asylum at Perugia". Лондон: The Daily Telegraph. http://www.telegraph.co.uk/sport/football/european/2421848/Bothroyd-finds-asylum-at-Perugia.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  31. "Saison 2004-2005 : la surprise LOSC fait des étincelles !". Официальный сайт ФК «Лилль». 2013-05-19. http://www.losc.fr/?r=0,3,5,130. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  32. 32,0 32,1 "Villarreal and Schalke savour repeats". Официальный сайт УЕФА. 2013-05-19. Arxivləşdirilib: [11] saytından 2013-05-19 tarixində. http://web.archive.org/web/20080522202840/http://www.uefa.com/competitions/IntertotoCup/history/Season=2004/intro.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  33. 33,0 33,1 33,2 "French fliers lead the way". Официальный сайт УЕФА. 2013-05-19. Arxivləşdirilib: [12] saytından 2013-05-19 tarixində. http://web.archive.org/web/20080519061113/http://www.uefa.com/competitions/IntertotoCup/history/Season=2005/intro.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  34. "Lillestrom 0-3 Newcastle (agg 1-4)". BBC Sport. 2013-05-19. http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/football/europe/5203392.stm. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  35. "Newcastle to lift Intertoto Cup". BBC Sport. 2013-05-19. http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/football/teams/n/newcastle_united/6185511.stm. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  36. 36,0 36,1 36,2 "The UEFA Intertoto Cup: Past Winners". Intertoto Cup. 2013-05-19. http://www.uefaintertotocup.com/pastwinners.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  37. "Hamburg surge finally downs Dacia". Официальный сайт УЕФА. 2013-05-19. Arxivləşdirilib: [13] saytından 2013-05-19 tarixində. http://web.archive.org/web/20080219050356/http://www.uefa.com/competitions/intertotocup/fixturesresults/round=15113/match=300841/report=rp.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.
  38. "Braga claim final Intertoto honour". Официальный сайт УЕФА. 2013-05-19. http://www.uefa.com/competitions/uefacup/news/kind=1/newsid=806115.html. İstifadə tarixi: 2013-05-19.

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]