İstifadəçi müzakirəsi:Ugur Basak: Redaktələr arasındakı fərq

Vikipediya, azad ensiklopediya
Naviqasiyaya keçin Axtarışa keçin
Silinən məzmun Əlavə edilmiş məzmun
Azerice VikiKaynak
Redaktənin izahı yoxdur
Sətir 256: Sətir 256:


== Azerice VikiKaynak ==
== Azerice VikiKaynak ==

Şuan Azerice VikiKaynak bulunmamaktadır. Bu nedenle Ana sayfadaki kardeş projelere VikiKaynak olarak Türkçe VikiKaynağa yöneltebilirmisiniz.Bu sadece VikiKaynak ile de sınırlı kalmayabilir yani tüm Vikiler için olabilir.--[[İstifadəçi:Absar|Absar]] 12:32, 17 May 2006 (UTC)
Şuan Azerice VikiKaynak bulunmamaktadır. Bu nedenle Ana sayfadaki kardeş projelere VikiKaynak olarak Türkçe VikiKaynağa yöneltebilirmisiniz.Bu sadece VikiKaynak ile de sınırlı kalmayabilir yani tüm Vikiler için olabilir.--[[İstifadəçi:Absar|Absar]] 12:32, 17 May 2006 (UTC)

== bot ==
Merhaba Memty botu [[User:Memty Bot]] kullanıcı adından kullansan daha iyi olmaz mı? Kolay gelsin --[[İstifadəçi:Ugur Basak|Ugur Basak]] 10:18, 24 May 2006 (UTC)
:Geçenlerde Wikipedia kategorisindeki maddeleri Vikipediya kategorisine taşımak istediğimde botun statüsü olmadığı için kendi kullanıcı adımı kullanmıştım. Değiştirmeyi unutmuşum. Dün akşam farkettim bende. Sağol. Kolay gelsin. [[İstifadəçi:Memty|Memty]] 10:31, 24 May 2006 (UTC)

10:31, 24 may 2006 versiyası

Mehrdad

Salam Uğur,

Sizin çalişmalarizdan təşəkur elirəm.Mehrdad 03:04, 10 November 2005 (UTC)

Merheba Ugur, Qardaşim əlimdən nəgalirse tərcumə işinde yardimci ola biləram. Hoşca kal.Mehrdad 16:15, 11 November 2005 (UTC)

Main Page

Please unprotect the mainpage. See http://meta.wikimedia.org/wiki/Protected_pages_considered_harmful and http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Protected_page for rationale. Protected pages are anti-Wiki, and therefore should be avoided as much as possible. The mainpage here has not been vandalised frequently. Even the Esperanto Wikipedia, with nearly 30000 articles, does not protect their mainpage. Same with the Estonian WP with over 12000 articles, the Nynorsk WP with over 11000 articles, the Croatian WP with over 11000 articles...

I unprotect the mainpage, as your concern. But i have to show extra attention.--Ugur Basak 09:59, 12 November 2005 (UTC)

Azəricə An Uygun Web sözləri

Ugur bey, istədiniz sözlərin siyahəsin bir ayrica səhifədə " Wikipedia:Azəricə Ən Uygun Web Sözləri " başliqi altinda yazacağam. Mehrdad 14:34, 12 November 2005 (UTC)

Azərica Aylar

Ugur , Azəricə Aylar ve Azəricə Həftə Günləri siyahələri iki məqalə kimi əlavə etdim.

Mehrdad

Ugur, Salamlar ve təşəkurlər. Böyük bir iş görmisən. Indi ki Bəşlıqlari Azəri etdin, Wikipedia daha taniş görüşür. Sağ Ol. Mehrdad 14:54, 14 Noyabr 2005 (UTC)

Salam Ugur, məni namizədliqdə kömək etdyin üçün təşəkür elirəm. Mehrdad 12:07, 17 Noyabr 2005 (UTC)

TimBits

Salam. Xoş gördük. Yazınıza mənim talk page-imdə (müzakirə səhifəsi?) cavab verəcəyəm. Sağolun. --TimBits 19:38, 17 Noyabr 2005 (UTC)

Merhaba

Azerbaycan dilindeki bu Ansiklopedi daha başlangıç aşamasında ve hepimiz elimizden geleni yapmalıyız...Alman Vikipedinden bilgi gerekse, yada onun hakkinda bilmek istediğin birşey varsa benim e-posta-adresime yazabilirsin yada burada dileklerini dile getirebilirsin...Su an Alman Vikipedinde 4000 kez katkida bulundum ve cok bilgiliyim. Size yardim edebilirsem ne mutlu bana.--Danyalov 14:35, 19 Noyabr 2005 (UTC)

Ugur, xahiş edərdim tələsməyəsən. Hər şeyi birdən yazmaq məcburiyyətində deyilik. Yavaş-yavaş olsun amma yaxşı olsun. Hardansa copy/paste eləmək çətin deyil. Amma indi bütün bunları NPOV eləmək üçün çox əlləşmək lazım olacaq. Başqa yazanlar varsa buyurun, amma gördüyünüz kimi adam azdır və işlər də yavaş gedir. Altından qalxa bilmiyəcəyimiz miqdarda şeyi bura doldurmuyaq. Məni düzgün başa düşəcəyinə inanıram.

ilmar

Salam. Men riyaziyyat ve fizika bolmesi uchun ozumun elyazmalrimi yerleshdirmek isteyirem. Cunki, bele orada yzamag cox vaxt alir. Amma bilmirem bunu etmek olar, yoxsa yox?

ilmar. 2005-11-27

Hi

Hi, this is Danny, who gave you sysop/bureaucrat access. I came by to see how it was going here. It seems like you are doing a great job. If I can help in any way, please let me know. Danny 01:31, 28 Noyabr 2005 (UTC) Danny

ilmar

Salam. Mesele burasindadir ki, men melumatlari shekil formatinda yerleshdirmek isteyirem. ilmar. 2005-11-29

ilmar

Salam. Meni maraqlandiran bir mesele var. Burada user list-de 98 uzv var. Amma "Son dəyişikliklər" hissesinde her zaman eyni insanlarin adini gorurem. Hesab edirem ki, aktiv olmayan ve daim passivlik gosteren userleri sadece user-likden cixarmaq lazimdi. O zaman userler aktivlik gosterer. Artiq iki il olacaq amma burada cemi 370 meqale var ve bu meqalelerin de ekseriyyeti bir-iki sozden ibaretdir. ilmar. 2005-11-29

İdareçi

Ugur, SysOp almada köməkinizd üçün təşəkür deyıb sizilə, bu dəyərli projedə sizilə çalışmadan məmnünam. Sagol Mehrdad 09:40, 30 Noyabr 2005 (UTC)



Hal hazırda çox məşğul olduğum üçün hələlik bu işlə maraqlana bilmirəm. İmkan olan kimi istəyinizi yerinə yetirəcəm. --TimBits 23:57, 7 Dekabr 2005 (UTC)

Salam Uğur, bildiyimcə istədigin sözələri çevirdim. hoşca kal Mehrdad 17:47, 8 Dekabr 2005 (UTC)

Ana Sayfa

Merhabalar
Ben ana sayfayla ilgili bişey söylemek istiyorum. Mesela coğrafya'ya basınca coğrafya makalesi açılıyor. Kategori:Coğrafya'ye bağlansa daha iyi olmaz mı?
Bi çoğuna baktım hepsi makaleye bağlanmış
Memty 10:08, 9 Dekabr 2005 (UTC)

Doğru ihtyat üçün tərcümələri başqa üzvlər daha baxması yaxşi olur. Hələlik Mehrdad 14:34, 9 Dekabr 2005 (UTC)


Quran

Salam Ugur, düz buyurduz, Quran ayələrin Ensiklopedia məqalələri hesab olmaz. Bunlar nəhayət gərək silinə, ya Wikisourc ə aparıla. Silinmə işi də gərək bir usul ilə olsun ki üzvlərə, silmə dən öncə müzakirə imkani verə. Bir şablon düzəltməliyk ki silmak üçun bir ixtar ya elan verə. Bu Template i mən hazirlaram. Mehrdad 16:53, 14 Dekabr 2005 (UTC)

Ugur bəy, Sil kategorisin çevirdim, Təşəkürlər. Mehrdad 18:14, 14 Dekabr 2005 (UTC)

Ugur bəy , məhəbbatli sözləriz üçün təşəkkür edirəm. Lütfən məni Azəricə Wikisource qurmada yardim edəsiz yaxşi olar: http://wikisource.org/wiki/Wikisource:Language_domain_requests Sagol.

Yaşasin Ugur Mehrdad 16:01, 15 Dekabr 2005 (UTC)

ilmar

Salam. bbc.co.uk sehifesinde wikipedi ile bagli mekale var. Daha dogrusu mehz bu unvanda Wikipedia survives research test

Bu meqaleni azericeye cevirb Wikinews-da yerleshdirmek olar. Menim sadece vaxtim yoxdu yoxsa ozum tercume ederdim.

ilmar 16/12/05


ilmar

Salam. "Olkeler" bolmesinde "Butov Azerbaycan, Quzey Azerbaycan, Guney Azerbaycan,Butov Azerbaycan cumhuriyyeti" kimi olkeler var. Heqiqetde ise bele olkeler yoxdu ve men meslehet gorirem ki, eger bele movzulara toxunmaq isteyirikse bunu "olkeler" bolmesinde yox, diger bir yerde meselen, Azerbaycanin tarixi ve s. kimi movzular daxilinde qeyd edek.

ilmar 19/12/05

Tərcümə

Ugur arxadaş, böyük bir iş yapisan. Sahyfaları Türkçə də artirarken, robot ila bəzi tərcümələr olarmi? Misal üçün robot vastəsilə bütün Sayfa sözləri Səhifə yə çevirə. !

Məncə Turkçədən Azəricəya "online" çevirmə çox çətin ola bilməz. Mehrdad 17:28, 21 Dekabr 2005 (UTC)

Merhaba Ugur qardaş, Məncə Azərbaycan klasik tarixi IX əsr İƏ. (9th Centuary BC) başlır. [1] , sonra İslam dövrü VII. və VIII. asrlərdə başlır. Azərbaycanin müasir tarixi XX. asrdə Azərbaycan adina dövlət qurmaqiyla başlır. Sagol Mehrdad 17:45, 31 Dekabr 2005 (UTC)

Öneri

Selam Uğur Bey.

Yöneticilerin içerisinde Türk olarak sizi gördüm. O nedenle size yazıyorum. Size Azeri Wikipedia'sı ile ilgili birkaç öneride bulumak istiyorum.

  • İsim konusunda çelişkiler var. Bazı yerlerde Vikipediya yazarken. Makaleler Wikipedia:XXX diye oluşturulmuş. Sol tarafta ki logoda da Wikipedia yazıyor. WikipediaVikipediya mı?
  • Community portal, Current events yazan yerlere Kend meydanı, Güncel havadisler yazılmalı. User, Talk, Category, Image, ... yerine azerice karşılıkları kullanılmalı. Türkçe Vikipedi'de herşeyin Türkçe olmasına alışmış olmamdanda kaynaklanabilir. :)
  • Birçok yerde İngilizce yazıyor. Onlar Azeri arkadaşlar tarafından çevrilip, değiştirilmeli. Şuan yazdığım sayfanın altında bile İngilizce uyarılar yazıyor. Onların yerine Türkçe Wikipedia'dan Türkçelerini kopyalayıp koysanız onlar Azeri yöneticiler tarafında Azerice'ye çevrilir diye düşünüyorum.
  • Kategorizasyon olayında baya bir problem var gibi görünüyor.

Amacım küstahlık falan değildir. Sadece bildirmek istedim. Aslında sizde bunların fakındasınızdır. Çalışmalarınızda başarılar. Kolay Gelsin.
Yedy 20:46, 26 Yanvar 2006 (UTC)

Merhaba Yedy, söylediklerinde haklısın. Wikipedia yazılması gerekiyor şu anda. Aynı şekilde Category ve Image şeklinde kullanmamız gerekiyor. O tür değişiklikler yazılım ile alakalı buradan değiştirmemiz imkansız ama istekte bulunabiliriz. Diğer kısımlara gelince, şu anda aktif Azeri arkadaş yok. 1 kişi var, o da sanırım iran azerisi ve Avusturalyada yaşıyor. Yinede çevirilere biraz daha ağırlık vermeye çalışmalıyız söylediğiniz gibi.--Ugur Basak 00:53, 27 Yanvar 2006 (UTC)
Evet anlıyorum. Azeri katılımının baya düşük olmasından kaynaklanıyor. Makalaler biraz arttığı zaman arama motorlarından gelen kullanıcılar çoğalacaktır. 5000'i geçtiği zaman herşey daha güzel olacak. Ama system mesajlarının bir çoğunu değiştirirseniz sevinirim. Ben baktım. Sayfalar korumalı. Sadece yöneticiler değiştiriyor heralde. Sistem Mesajları
http://www.polyglot.az/ - http://www.azersoft.com/bin/azdict.zip
Buralardan yararlanabilirsiniz. İngilizce-Azerice sözlükler.
Yedy 21:55, 30 Yanvar 2006 (UTC)
Yedy çok sağol, değişmesini istediğin sistem mesajlarının tartışma kısmına belirtebilirsin. O şekilde bir öneri yapabilirim sana. Verdiğin bağlantılardaki sözlüklerden de yararlanacam. Seninde söylediğin gibi belli bir seviyeden sonra Azeri kardeşlerimize devretme vaktimiz gelecek. Kolay gelsin--Ugur Basak 22:31, 30 Yanvar 2006 (UTC)
Ugur gereken sistem mesajlarını tartışma sayfalarına yazacağım. Kolay gelsin.
Yedy 22:40, 30 Yanvar 2006 (UTC
Gözümden kaçmamışsa, tüm hepsini değiştirdim. Şimdi daha güzel oldu sanırım. Yardımların için çok sağol--Ugur Basak 11:20, 31 Yanvar 2006 (UTC)

Memty

Sistem mesajlarının Azerice'ye çevrilmesi iyi olacak.
Galiba Azerbaycan'da ADSL veya cable tarzı bağlantı yok. 2 tane İSS var diye biliyorum. Ben Azeri katılıının düşük olmasına ona bağlıyorum. Azerbaycan'da internet kullanıcı az. Yurtdışındakiler de burayı bilmiyorlar. Arama motorlarından gelmelerini bekliyeceğiz... Yada başka bir yerden.
Memty 01:28, 31 Yanvar 2006 (UTC)

Bende o şekilde tahmin ediyorum. Aslında bizim Türkçe wikipedia'nın gelişimine benziyor. Orda da ilk olarak yurt dışından kullanıcılar başlamış daha sonra Türkiye'den.--Ugur Basak 11:22, 31 Yanvar 2006 (UTC)
Azeri wiki son 10-15 gün içersinde oldukça gelişti. List of Wikipedias'da 60. sırada ve yanında (mostly year-numbers) yazmakta. Şubat ayı içersinde makale sayısının 3000'e dayanması beklentisindeyim.
Memty 00:56, 1 Febral 2006 (UTC)
Aslında o cümle teknik anlamda buranın görüntüsünü zedeliyor. Bu akşam biraz kod yazıp eksik tarihleri ekleyecek, diğerlerinede interwiki ve kategorileri düzenleyecek ufak bir bot yazacam. En kötü ihtimal 2-3 gün içinde hallolur.--Ugur Basak 14:26, 1 Febral 2006 (UTC)

Febral -> Fevral

Ugur sistem mesajlarında Şubat ayına Febral yazılmış. Fevral olması lazım. Bkz. Azəricə Aylar
Değiştirirsen sevinirim. Memty 16:25, 2 Febral 2006 (UTC)

Memty, sistem uyarıları ve diğer şeyler baya bir düzene girdi. Şu anda buranın görüntüsünü düzeltmek için Azeri ve Türki tarihi ile ilgili önemli kişilikleri 2-3 cümle ile anlatabilirsek, google aramalarında güzel sonuçlar verebiliriz. Telif sorunu olmayan bir site bulabilirsek güzel olur--Ugur Basak 18:36, 2 Fevral 2006 (UTC)

q, b, wikt

Quote, books, wiktionary'de bazı değişiklikler yaptım geçenlerde. Ordaki sistem mesajlarınıda Azerice'ye çevirmek lazım aslında. Ama oradalarda idareci yok daha. Birisinin idareci olması lazım. 1'er kişi yeterli şimdilik diğerlerinde.
Memty 00:06, 3 Fevral 2006 (UTC)

Wikide çeviri işlemlerinin bir kolay yolu var. Şu şekilde, gerekli mesajları burada çevirirsek bir dosya ile yazılımcılara iletiyoruz ve onlarda bir sonraki sürümde bu dil paketini yüklüyorlar ve hangi wikipedia veya diğer projeden ayarlardan Azerice'yi seçersek tüm mesajlar Azerice oluyor.--Ugur Basak 11:42, 5 Fevral 2006 (UTC)
İyiymiş o zaman. Biraz daha tercüme edilsin sistem mesajları. O zaman gönderilir.
Memty 12:13, 5 Fevral 2006 (UTC)

Tərcümə

Buraya(User:Sed/Tərcümə) giriş və qeydiyyatla əlaqəli düzəlişlər qoydum. Məncə hər yerdə üzv yerinə istifadəçi işlətmək lazımdır. (üzv=member, istifadəçi = user). Bir də şifrə yerinə parol işlətmək lazımdır(Şifr daha çox kriptologiyadaki cypher-a uyğun gəlir, məncə. ) təşəkkürər. --Sed 06:38, 9 Fevral 2006 (UTC)

üzv yerinə istifadəçi ve şifrə yerinə parol olarak değiştiriyorum. Yardımlar için çok sağol--Ugur Basak 13:53, 10 Fevral 2006 (UTC)

Yöneticilik

Uğur, destek verdiğiniz için teşekkür ederim. Başka birşey yazmama gerek var mı acaba? m:Requests_for_permissions#Azeri_Wikipedia
Memty 14:46, 10 Fevral 2006 (UTC)

===== Project name =====
I request sysop access on project name:
*Language Code: XX
*Local Request Link: XX:Project:XXXXX
*Local User Page: XX:User:XXXXX
Thank you. ~~~~
Bu arada onların yazdığı gibi sonuna Thank you yazarsın:)Hayırlı olsun şimdiden--Ugur Basak 14:52, 10 Fevral 2006 (UTC)
Memty yöneticiliğin hayırlı olsun. Hayırlı geceler.--Ugur Basak 22:38, 10 Fevral 2006 (UTC)
Sağol. Teşekkür ederim. İyi geceler. Memty 22:41, 10 Fevral 2006 (UTC)

Tagline

Uğur, Türkçe vikide hersayfanın başlığının altında Vikipedi, özgür ansiklopedi yazıyor ya bende MediaWiki:TaglineVikipediya, açıq ensiklopediya yaptım ama gözükmüyor. Başka bir yerden mi görünmesini sağlıyoruz acaba? Memty 12:25, 12 Fevral 2006 (UTC)

MediaWiki:Monobook.css dosyasına yazdının eklenmesi gereken yeri yazmamız gerekiyordu onu hallettim. Bu arada Memty, bazı bölümlerde sistemin yapısından dolayı çeviri yapmamak gerekiyor, işleyişi bozabiliyor. Benim şu anda aklıma gelen, ip ban ile ilgili süreler ile ilgili olan. Bir sorun olursa yardım etmeye çalışırım.
Düzgün çalışmazsa, Ctrl+Shift+R gibi tuşlarla hard-reload yap, düzgün çalışır. Kolay gelsin--Ugur Basak 12:35, 12 Fevral 2006 (UTC)

Ana sayfaya diğer türki diller

Ana sahifeye diğer türki dillerdeki vikipediyaların bağlantılarını eklenmesinin öneriyorum. Hobbit 23:34, 18 Fevral 2006 (UTC)

Benzer fikir Memty'nin de söylemiş olduğu gibi Türk wikide de var. Burada da olmasının bir sorunu yok. Tasarıma uysun yeter--Ugur Basak 14:08, 27 Fevral 2006 (UTC)

Request for article

Greetings Ugur Basak!, Could you please help me write a stub for this article? - which is based on this English article. Just 3-5 lines would be sufficient enough. Your help would be appreciated. (I do not know what the correct title in Azeri should be) -- Jose77, 05:18 Bazar 12 Mart 2006 (UTC)

Sistem mesajları

Uğur, sistem mesajlarını Sed'le birlikte baya bi hallettik. LanguageAz.php ve MessagesAz.php dosyalarını göndersek iyi olacak. Bildiğim kadarıyla bugzilla'ya göndermemiz gerekiyor galiba. Ben uğraştım yapamadım. Yardımcı olursan sevinirim. Memty 02:28, 19 Mart 2006 (UTC)

Memty ellerinize sağlık ben son dönemlerde çok uyuşuk davrandım. Bu akşam bu konu ile ilgilenecem. Kolay gelsin --Ugur Basak 09:50, 20 Mart 2006 (UTC)
[2] Ben languageaz.php'yi göndermiştim. (Bu arada languageaz.php diye gönderdiğim messagesaz.php sanırım.) Languageaz nerde onu da bilmiyorum ya neyse. :)
Bi el atsan iyi olacak. Memty 22:16, 20 Mart 2006 (UTC)

Telif

Merhaba Memty, http://www.akademiya.net/elm/ibnisina.html sayfasında tüm hakları korunur yazıyor. E-mail fln yolladınmı adamlara. --Ugur Basak 14:42, 21 Mart 2006 (UTC)

Maddeyi ben yazmadım. 7 Ocak 2006'da Ilmar eklemiş. Ben sadece bi kaç düzenleme yaptım. İntervikilerini ekledim. Sayfanın kaynağına bakmak aklıma gelmemiş.
Bi mail atayım bari. Gerekirse maddeyi baştan tekrar yazarız. Memty 15:53, 21 Mart 2006 (UTC)
Bu konulara dikkat etmek iyi olur. Bahane ile bir konuyu açmak istedim, zaten aklımdaydı. Bu şekilde 1-2 siteden izin alabilirsek Azeri tarihi ve kişileri ile ilgili temel maddeleri hızlı bir şekilde yazabiliriz. Bu sayede buraya olan dikkat artmış olur --Ugur Basak 21:05, 21 Mart 2006 (UTC)
Evet. Bu sitede kullanabileceğimiz başka şeylerde vardır sanırım. Böyle birkaç site bulup, irtibata geçmek lazım. İzin vermeyeceklerini zannetmiyorum. Altlarına kaynakçalarını yazıyoruz. Onlar da bunu istiyorlar zaten. Memty 21:36, 21 Mart 2006 (UTC)

Uğur http://memorial.aznet.org diye bir yer buldum. Azerbaycan'ın şahsiyetleri. Telif sorunu da yok galiba. Memty 14:48, 2 Aprel 2006 (UTC)

Merhaba Memty gerçekten son zamanlarda çok uğraşıyorsun az:wiki için. Yapılacak en uygun davranış siteye e-mail atmak olur sanırım. Bunuda en güzel Sed yapabilir. E-mail'de vikinin lisans yapısından bahsedilir kısaca yani buraya eklenen bilgiler kamu malı oluyor gibi ve sitenizdeki bilgileri kaynak göstererek kullanmamız bu lisans yapısı ile mümkünmüdür denildiği zaman kabul etmeleri durumunda fazlası ile bir ivme kazanmış oluruz. --Ugur Basak 09:22, 3 Aprel 2006 (UTC)
Elimden geldiğince bi şeyler yapmaya çalışıyorum. Tamam Sed halletsin bu işi. Memty 11:54, 3 Aprel 2006 (UTC)

Salam Uğur. Bu mövzu ile elaqedar bezi seyler soruşmaq isteyirem. Evvela, vikipediya istifadeçilerinin vikipediya ünvanlı e-poçt ünvanları varmı? Sanki ingilisce vikipediyada bununla elaqedar bir danışığa rastlamışdım. Eger varsa mektubu vikipediya uzerinden gondermek daha yaxşı olar mı? Cavab vererlerse mektubun metninin bütün unvan verilenleri ile birlikde bir yerde yayımlamamız lazım olabiler mi? (İcaze verildiyinin sübutu olaraq). Veya mektub yayimlamayacaqsaq ne etmeli? İngilisce vikipediyada bele bir isbatı gostermek uçün saytın müellifi öz saytında bir sehife yaratmıştı icaze verirem deye ve vikipediyadan oraya link qoyulmuşdu (elbette bunu onlardan isteyebilerikmi?!). Çox şey soruşdum. (Vikipediya tecrübem çox azdır). İndilik bu qeder :) --Sed 17:08, 3 Aprel 2006 (UTC)

En azından normal kullanıcıların yok. Belki wikimedifoundation'da bulunanlara veriyorlardır. en:GFDL lisansına sahip olduğumuzu ve kaynak olarak kullanıp kullanamayacağımızı sorman yeterlidir. Türkçe wikipedia da telif sorunu olmayan kaynaklar diye bir bölüm açtık burda da aynısını yapabilirizi Wikipedia:Telif sorunu olmayan kaynaklar gibi. Kolay gelsin --Ugur Basak 18:24, 4 Aprel 2006 (UTC)

Uğur Wikipedia:Kənd Meydanı#Təklif: Wikipedia yerinə hər yerdə Vikipediya işlədilsin (Loqo daxil) buraya bir bak. İsmin Vikipediya olması ve logo değişimi için. Memty 18:08, 21 Aprel 2006 (UTC)

Memty oyumu kullandım, kullanmadan önce ansiklopedinin Azerice'sini kontrol ettim. En uygun kullanımın bu olduğunu düşünüyorum. İyi çalışmalar --Ugur Basak 08:19, 22 Aprel 2006 (UTC)

Uğur proje sayfalarında da Vikipediya'yı kullanmak için ne yapmamız gerekiyor? LanguageAZ.php'den olmuyor galiba. Çünkü NS_PROJECT'de $wgMetaNamespace yazıyor. 22:14, 30 Aprel 2006 User:Memty

Merhaba Memty bu hafta içinde yoğun işlerimden dolayı tüm Wiki projelerin fazla bir katkı sağlayamadım, bu soruya bu kadar cevap verip kesin bir şey verememem nedeniyle de özür dilerim. Her ne kadar kesin bir cevap veremiyor olsamda bu işin developerlar tarafından yapıldığını biliyorum (neden olarak bir değişken ile herhangi bir wiki projesinin Wiki ismini çağırabilmemiz) bu akşam birileri ile iletişime geçerek bu sorunu halletmeye çalışacam. Kolay gelsin --Ugur Basak 08:51, 6 May 2006 (UTC)

Proje sayfaları

Merhaba Uğur, proje sayfaları artık Vikipediya. Teşekkürler.

Ama bir sorunla karşı karşıyayız. Proje sayfalarının adı değişmeden önce proje sayfalarının adı elle Wikipediya:**** > Vikipediya:**** olarak değiştirilmişdi. [3] Maddelerin geçmişleri kayboldu. Maddeler kendi kendilerine yönlendirilmiş durumda şu an. Memty 21:32, 10 May 2006 (UTC)

Vallahi çok kötü bir durum olmuş, Memty şu an için o sayfaların hiç birine dokunmayalım. Ama ne yapabileceğimizi bilmiyorum. Aklımda bir iki fikir var, bu arada sende diğer kullanıcıların o sayfalarda değişiklik yapmamasını sağlayabilirsen iyi olur. Kolay gelsin --Ugur Basak 07:48, 11 May 2006 (UTC)
Ugur burada aktif olan arkadaşlara mesaj yolladım. Kolay gelsin Memty 09:39, 11 May 2006 (UTC)

Salam Uğur. Behsedilen sehifeler indi xxx/broken adı altına qoyulub. Düzeltme işleri tamamlandısa bize melumat vererdiniz, xahiş edirem. Buraya da baxın: [4]. --Sed 02:24, 14 May 2006 (UTC)

Uğur tekrar merhaba. Burdakı qeydleri gordukden sonra "broken"ların adını deyişdirdim. Problem qalmadı. Kömeyiniz üçün çox teşekkürler. --Sed 03:20, 14 May 2006 (UTC)

Merhaba Sed, download yapmamız mümkün fakat import özelliği kapalı olduğu için tarixçe kısmını yapamıyoruz. bugzilladan arkadaşlar tüm sorunları hallettiler, sende gerekli deyişdirmeleri yapmışsın. Benden çok başkaları uğraştılar:) Kolay gelsin --Ugur Basak 07:33, 15 May 2006 (UTC)

Azerice VikiKaynak

Şuan Azerice VikiKaynak bulunmamaktadır. Bu nedenle Ana sayfadaki kardeş projelere VikiKaynak olarak Türkçe VikiKaynağa yöneltebilirmisiniz.Bu sadece VikiKaynak ile de sınırlı kalmayabilir yani tüm Vikiler için olabilir.--Absar 12:32, 17 May 2006 (UTC)

bot

Merhaba Memty botu User:Memty Bot kullanıcı adından kullansan daha iyi olmaz mı? Kolay gelsin --Ugur Basak 10:18, 24 May 2006 (UTC)

Geçenlerde Wikipedia kategorisindeki maddeleri Vikipediya kategorisine taşımak istediğimde botun statüsü olmadığı için kendi kullanıcı adımı kullanmıştım. Değiştirmeyi unutmuşum. Dün akşam farkettim bende. Sağol. Kolay gelsin. Memty 10:31, 24 May 2006 (UTC)