Çex Respublikası milli mədəni abidələrinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Praqa[redaktə | əsas redaktə]

Link № Daxil edildiyi il Obyektin adı Yeri Təsviri Commonsda
1 1962 Praqa qəsri
Pražský hrad
Praqa 1
Hradçanı
Pražský hrad, severovýchod 01.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
2 1962 Müqəddəs Vatslav tacı
České korunovační klenoty
Praqa 1
Hradçanı
Czech crown jewels.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
4 1962 Tın kilsəsi
Kostel Matky Boží před Týnem
Praqa 1
Stare Mesto
CZ-prag-altst-ring-teyn-turm-3.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
5 1962 Qoltz-Kinski sarayı
Palác Kinských
Praqa 1
Stare Mesto
Prague Palace Kinsky PC.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
6 1962 Stare Mesto ratuşası
Staroměstská radnice
Praqa 1
Stare Mesto
Staromestske namesti rano 2182.JPG Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
7 1962 Betlehəm kapellası
Betlémská kaple
Praqa 1
Stare Mesto
Betlemska kaple.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
8 1962 Məhəllə teatrı
Stavovské divadlo
Praqa 1
Stare Mesto
Stavovské divadlo 1.JPG Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
10 1962 Karl körpüsü
Karlův most se sochařskou výzdobou
Praqa 1
Stare Mesto
Praag 012.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
11 1962 Karolinum
Karolinum
Praqa 1
Stare Mesto
13-04-06-praha-by-RalfR-110.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
15 1962 Nove Mesto ratuşası
Novoměstská radnice
Praqa 1
Nove Mesto
Novoměstská radnice v Praze.JPG Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
16 1962 Milli teatr
Národní divadlo
Praqa 1
Nove Mesto
Prague 07-2016 View from Petrinska Tower img4.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
17 1962 Milli muzey
Národní muzeum
Praqa 1
Nove Mesto
MuzeumNarodowenaPlacuWaclawa.JPG Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
28 1962 Vışehrad
Vyšehrad
Praqa 2
Vışehrad
Vysehrad as seen over the Vltava from Cisarska louka 731.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
29 1962 Vitkov Milli abidələri
Národní památník na Vítkově s hrobem Neznámého vojína
Praqa 3
Jijkov
Žižovský památník.JPG Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
35 1962 Bıla hora
Ulduz Yay sarayı
Bojiště bitvy na Bílé Hoře s mohylou a letohrádek Hvězda s oborou
Praqa 6
Либоц
Praha, Liboc, obora Hvězda, letohrádek Hvězda II.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
9 1978 Aqnesa monastrı
Anežský klášter
Praqa 1
Stare-Mesto
Anežský-klášter2011.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
27 1978 Emmaus monastrı
Klášter na Slovanech
Praqa 2
Nove-Mesto
Emauzy štít.JPG Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
30 1978 Olşan məzarlığı
Čestná pohřebiště spojeneckých armád
a bojovníků za svobodu na Olšanech
Praqa 3
Jijkov
Olšanské hřbitovy 01.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
38 1978 Kobıliş Antifaşist müqaviməti abidəsi
Památník protifašistického odboje v Kobylisích
Praqa 8
Kobıliş
Kobyl strel4.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
33 1988 Çex Kral arxivi
Archiv České koruny
Praqa 6
Hradçanı
Majestát Rudolfa II z roku 1609.gif Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
12 1989 Rudolfinum
Dům umělců (Rudolfinum)
Praqa 1
Stare-Mesto
Praha 2005-09-19 Rudolfinum.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
13 1989 Praqanın ictimai evi Barıt qülləsi ilə birlikdə
Obecní dům hlavního města Prahy s Prašnou bránou
Praqa 1
Stare-Mesto
The Municipal House (Obecni Dum), Prague - 8841.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
18 1989 Peçkarna
Památník českého odboje 1939—1945 «Pečkárna»
Praqa 1
Nove-Mesto
Czech resistance memorial.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
24 1989 Strahov monastrı
Strahovský klášter
Praqa 1
Hradçanı
CZ-Prag-kloster-strachov-petrin.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
31 1989 Oppidum Zavist
Hradiště a keltské oppidum Závist
Praqa 4
Toçna
Oppidum Závist u Zbraslavi - Akropole.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
34 1991 Brjevnov monastırı
Břevnovsy klášter
Praqa 6
Brjevnov
Praha Břevnov monastery from SE DSCN0284.JPG Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
22 1992 Çex Respublikasının Parlamenti
Sídlo Parlamentu České republiky
(Şternber sarayı, Valdştein sarayı, Kolovrat sarayı, Kiçik Fürstenberq sarayı, Tqunov sarayı)
Praqa 1
Stare-Mesto
Thunovský palác, Sněmovní 07.JPG
174 1995 Stare-Mesto meydanı
Staroměstské náměstí
Praqa 1
Stare-Mesto
Prague hus statue.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
14 1995 Klementinum
Klementinum
Praqa 1
Stare-Mesto
054 Klementinum.JPG Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
19 1995 Müqqəddəs Vatslav heykəli
Pomník sv. Václava
Praqa 1
Novee-Mesto
Pomník sv. Václava (Nové Město).jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
23 1995 Mala Stranadakı Müqəddəs Nikolay kilsəsi
Kostel sv. Mikuláše na Malé Straně
Praqa 1
Stare-Mesto
Église Saint-Nicolas de Malá Strana depuis la Tour de Petřín.JPG Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
25 1995 Köhnə-Yeni sinaqoq
Staronová synagoga
Praqa 1
Yozefov
Staronová synagoga (Josefov), Praha 1, Maiselova.JPG Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
26 1995 Qədim yəhudi qəbirstanlığı
Starý židovský hřbitov
Praqa 1
Yozefov
Praha Jewish Cemetery 2003.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
32 1995 Zbraslav monastrı
Zbraslavský klášter
Praqa 5
Zabraslav
Zbraslav.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
36 1995 Hradişe Şarka
Hradiště Šárka
Praqa 6
Libots
PR Divoká Šárka - slovanské hradiště Divoká Šárka na Džbánu.jpg
37 1995 Müllerova villası
Müllerova vila
Praqa 6
Стршешовице
Villa-Mueller-Prag.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
01 2006 Vışeqrad məcəlləsi
Kodex vyšehradský
Praqa 1
Stare-Mesto
SvVaclav kodexvysehradsky.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
02 2006 Passional Kunhut abbatlığı
Pasionál abatyše Kunhuty
Praqa 1
Stare-Mesto
Kladení Krista do hrobu.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
03 2006 Velislavova incili
Velislavova bible
Praqa 1
Stare-Mesto
Baptism of the bohemian duke borivoj.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
05 2006 Müqəddəs Vita zəngləri
Soubor zvonů a cimbálů chrámu sv. Víta v Praze
Praqa 1
Hradçanı
Chrám svatého Víta 7920.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
06 2006 Barokko Qurbangah tabloları, rəssamlarː Şkreta KarlBrandl Pyotr
Soubor barokních oltářních obrazů Karla Škréty a Petra Brandla
Praqa Brandl Elias.jpg
08 2006 Milli Texniki muzey
Soubor automobilů NW a Tatra
Praqa 1
Градчаны
Tatra 80.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
64 2010 Qara Məryəm Evi
Dům U Černé Matky Boží v Praze na Starém Městě
Praqa 1
Stare-Mesto
109 Casa de la Marededéu Negra, Celetná Ulice - Ovocný Trh.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
65 2010 Müqəddəs Tanrı Ürəyi kilsəsi
Kostel Nejsvětějšího Srdce Páně v Praze na Vinohradech
Praqa 3
Vinoqradı
Kostel Nejsvětějšího srdce Páně, Jiřího z Poděbrad2.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
66 2010 Bubeneç Sutəmizləmə stansiyası
Čistírna odpadních vod v Praze v Bubenči
Praqa 6
Bubeneç
Bubenečská čistírna (03).jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar
6 2010 Dalimilov səlnaməsi
Zlomek latinského překladu Kroniky tak řečeného Dalimila
Praqa 1
Stare-Mesto
Dalimilova kronika parizsky fragment.jpg Commons-logo.svg Vikianbarda əlaqəli mediafayllar