500 və daha çox qol vuran futbolçuların siyahısı

Vikipediya saytından
Naviqasiyaya keç Axtarışa keç

500 və daha çox qol vuran futbolçuların siyahısı — klub və milli peşəkar futbol oyunlarında 500 və ya daha çox qol vuran futbolçuları əhatə edir. Siyahıda RSSSF tərəfindən açıqlanan məlumatlardan istifadə olunmuşdur. Bu günə qədər 72 futbolçu 500-dən çox qol vurmuşdur.[1]

30 mart 2024-cü ildə Kriştiano Ronaldo 900 qol vurdu.

Yer Oyunçu Ümumi qol sayı Ümumi oyun sayı Nisbət İllər
1 Qərbi Almaniya Ervin Helmxen 982 575 1.71 1924–1951
2 Avstriya Çexoslovakiya Yozef Bitsan 948 621 1.53 1930–1957
3 Portuqaliya Kriştiano Ronaldo 913 1264 0.72 2001 h.h.
4 İngiltərə Ronni Ruk 886 955 0.93 1929–1961
5 Argentina Lionel Messi 864 1120 0.77 2003–h.h.
6 Şimali İrlandiya Cimmi Cons 674 637+ 1.06 1944–1965
7 Macarıstan İspaniya Ferents Puşkaş 806 793 1.02 1943–1967
8 Macarıstan Ferents Dik 795 511+ 1.56 1939–1959
9 Braziliya Romario 780 1000 0.78 1984–2009
10 Niderland Abe Lenstra 775 826+ 0.94 1936–1964
11 Braziliya Pele 775 840 0.92 1956–1977
12 İngiltərə Tommi Louton 736 820 0.9 1935–1957
13 Qərbi Almaniya Gerd Müller 735 793 0.93 1963–1981
14 Şimali İrlandiya Semmi Hyuz 722 748 0.97 1943–1963
15 Polşa Robert Levandovski 681 995 0.69 2005 h.h.
16 Şimali İrlandiya Co Bembrik 678 566 1.2 1925–1943
17 Polşa Almaniya Ernst Vilimovski 663 474 1.4 1932–1957
18 İngiltərə Tom Uorinq 670 654 1.02 1924–1948
19 Macarıstan Ferents Bene 630 946 0.67 1959–1985
20 Portuqaliya Eysebio 621 631 0.98 1961–1978
21 İngiltərə Co Smit 616 903 0.68 1908–1931
22 Macarıstan Dyula Jengeller 611 642 0.95 1931–1953
23 Şimali İrlandiya Boy Martin 611 527 1.16 1930–1947
24 Şimali İrlandiya Frederik Roberts 608 468 1.3 1922–1937
25 İngiltərə Stan Mortensen 606 810 0.75 1938–1962
26 Portuqaliya Fernando Peyroteu 598 369 1.62 1937–1949
27 İngiltərə Cimmi Qrivs 590 842 0.7 1956–1980
28 Qərbi Almaniya Uve Zeeler 582 686 0.85 1954–1972
29 İsveç Zlatan İbrahimoviç 580 999 0.58 1999–2023
30 Braziliya Tulio Maravilya 576 839 0.69 1987–2014
31 Uruqvay Luis Suarez 576 967 0.60 2005 h.h.
32 Macarıstan İmre Şlosser 575 463 1.24 1906–1928
33 Almaniya Frits Valter 574 572 1 1938–1959
34 Şimali İrlandiya Qlenn Fergüson 569 1084 0.52 1987–2011
35 Avstriya Frans Binder 569 431 1.32 1927–1949
36 İngiltərə Diksi Din 568 612 0.93 1923–1940
37 Şotlandiya Hyu Qallaxer 566 715 0.79 1920–1940
38 İrlandiya Con Oldric 565 990 0.57 1976–1998
39 Meksika Huqo Sançez 562 956 0.59 1976–1997
40 Portuqaliya Xose Torres 561 615 0.91 1958–1980
41 Şotlandiya Cimmi MakQrori 558 549 1.02 1922–1938
42 Macarıstan Şandor Koçiş 556 537 1.04 1946–1966
43 İspaniya İsidro Lanqara 556 445 1.25 1930–1948
44 Şimali İrlandiya Cimmi Kelli 552 975 0.57 1926–1955
45 İngiltərə Devid Uilson 551 605 0.91 1927–1947
46 Şimali İrlandiya Tommi Dikson 546 780 0.7 1946–1966
47 Braziliya Ziko 546 798 0.68 1971–1994
48 Macarıstan Ferents Susa 545 598 0.91 1940–1961
49 Şotlandiya Cok Dodds 542 612 0.89 1932–1950
50 Macarıstan Yojef Takaç 539 526 1.02 1920–1942
51 Şotlandiya Deyv Hallidey 535 636 0.56 1920–1938
52 Şotlandiya Cimmi Smit 533 508 1.05 1928–1946
53 Macarıstan Nandor Hideqkuti 524 677 0.77 1938–1958
54 İngiltərə Dennis Uestkott 522 575 0.91 1933–1954
55 Şotlandiya Hyui Fergüson 522 557 0.94 1914–1930
56 Braziliya Roberto Dinamit 519 869 0.6 1971–1992
57 Avstriya Hans Krankl 518 725 0.71 1970–1989
58 Belçika Jozef Mermans 516 640 0.81 1937–1960
59 Argentina İspaniya Alfredo Di Stefano 515 704 0.73 1945–1966
60 İsveç Qunnar Nordal 514 597 0.86 1936–1961
61 Şimali İrlandiya Trevor Tompson 512 585 0.88 1955–1969
62 Şimali İrlandiya Des Dikson 511 704 0.73 1964–1983
63 Şotlandiya Devid MakLin 511 711 0.72 1906–1931
64 İngiltərə Stiv Blumer 509 760 0.67 1890–1914
65 Fransa Karim Benzema 508 981 0.52 2004 h.h.
66 Macarıstan Dyörd Şaroşi 507 592 0.86 1929–1948
67 Niderland Villi van der Köylen 504 805 0.63 1962–1983
68 Kamerun Roje Milla 504 906 0.56 1968–1996
69 Belçika Albert de Kleyn 503 588 0.86 1933–1955
70 İngiltərə Corc Kamsell 503 590 0.85 1923–1942
71 Şimali İrlandiya Dennis Quy 503 631 0.8 1960–1976
72 İngiltərə Artur Rouli 502 729 0.69 1941–1967
73 Macarıstan Layoş Tixi 500 612 0.82 1952–1971
Açar

dagger Təsdiq edilə bilməyən məlumatlar futbolçu məlumatlarına daxil edilməmişdir.
Tünd rəngli hərfli futbolçular 21 dekabr 2023-ci il tarixinə aktiv futbolçulardır.[2][3]

Yer Oyunçu Qol Oyun Nisbət İllər Komanda
1 Argentina Lionel Messi 672 778 0.86 2003–2021 İspaniya Barselona
2 Braziliya Pele 643 656 0.98 1956–1974 Braziliya Santos
3 Almaniya Gerd Müller 563 605 0.93 1964–1979 AlmaniyaBayern Münhen
4 Portuqaliya Fernando Peyroteu 544 334 1.63 1937–1949 Portuqaliya Sportinq
5 Avstriya Yozef Bitsan 535 272 1.97 1936–1949 Çexiya Slaviya Praqa
6 Şotlandiya Cimmi MkQrori 522 501 1.04 1922–1938 Şotlandiya Seltik
7 Niderland Abe Lenstra 517 571 0.91 1933–1955 Niderland Heerenveen
  1. Best, AMC. "Prolific Scorers Data: Best Goalscorers All-Time (Official Matches)". Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. 26 October 2022. 26 October 2022 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 26 October 2022.
  2. "Matches of Cristiano Ronaldo". Soccerway. 26 December 2023 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 26 December 2023.
  3. "Matches of L. Messi". Soccerway. 26 December 2023 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 26 December 2023.