Adelin həyatı filminin qazandığı mükafatların siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

"Adelin həyatı" — fransız rejissoru Abdellatif Keşişin dram janrında çəkdiyi filmdir. Film Jüli Maronun "Mavi ən isti rəngdir" adlı qrafik romanının əsasında çəkilib.[1] Film 66-cı Kann kinofestivalında "Qızıl Palma Budağı"na [2] layiq görülüb. Adelin həyatı Qızıl Palma budağının eyni anda həm rejissor, həm də aktrisalara təltif etdiyi yeganə filmdir. Seydu və Ekzarkopulos isə Ceyn Kempion istisna olmaqla bu mükafatı bütün tarix boyu qazanan yeganə qadın oyunçular hesab olunurlar[3][4].

Mükafat və Nominasiyalar
Mükafat Kateqoriya Nominant Nəticə
2013-cü ilin Ostin Film Tənqidçilər Assosiasiyası[5] Xarici dildə ən yaxşı film Qalib
2014-cü ilin Belçika Film Tənqidçilər Assosiasiyası[6] Qran Pri Nominasiya
67-ci Bodil Mükafatı[7] İngilis dilində olmayan ən yaxşı film Qalib
2013-cü ilin Boston Onlayn Film Tənqidçilər Assosiasiyasının Mükafatı[8] Top 10 ən yaxşı film Qalib
Xarici dildə ən yaxşı film Qalib
2013-cü il Boston Cəmiyyətinin Film Tənqidçilər Mükafatı[9] Xarici dildə ən yaxşı film Qalib
67-ci Britaniya Akademiyasının Film Mükafatı[10][11] Ulduzun Yüksəlməsi Lea Seydu Nominasiya
İngilis dilində olmayan ən yaxşı film Nominasiya
2013 British Independent Film Mükafatı[12] Ən yaxşı Beynəlxalq Müstəqil Film Qalib
Kann kinofestivalı[3] Qızıl Palma Budağı Abdellatif Keşiş, Adel Ekzarkopulos və Lea Seydu Qalib
FIPRESCI Mükafatı Qalib
2013-cü ilin Mərkəzi Ohayo Film Tənqidçilər Assosiasiyası[13] Xarici dildə ən yaxşı film Nominasiya
Ən yaxşı aktrisa Adel Ekzarkopulos Qalib
Filmdə ən yaxşı irəliləyiş Adel Ekzarkopulos Qalib
«Sezar mükafatı»[14][15] Ən yaxşı film Nominasiya
Ən yaxşı rejissor işi Abdellatif Keşiş Nominasiya
Ən yaxşı qadın rolu Lea Seydu Nominasiya
Ən perspektivli təzə oyunçu Adel Ekzarkopulos Qalib
Ən yaxşı adaptə edilmiş ssenari müəllifi Abdellatif Keşiş, Qalia Lakrua Nominasiya
Ən yaxşı operator işi Sofyan Əl Fani Nominasiya
Ən yaxşı montaj Nominasiya
Ən yaxşı səs Nominasiya
2013-cü ilin Çikaqo Film Tənqidçilər Assosiasiyasının Mükafatı[16][17] Ən yaxşı aktrisa Adel Ekzarkopulos Nominasiya
İkincidərəcəli rol üzrə ən yaxşı aktrisa Lea Seydu Nominasiya
Xarici dildə ən yaxşı film Nominasiya
Mükəmməl Performans Adel Ekzarkopulos Qalib
19-cu Critics' Choice Mükafatı[18] Ən yaxşı gənc aktyor/aktrisa Adel Ekzarkopulos Qalib
Xarici dildə ən yaxşı film Qalib
20-ci Dallas–Fort Worth Film Tənqidçilər Assosiasiyası[19] Xarici dildə ən yaxşı film Qalib
2013-cü ilin Denver Film Tənqidçilər Birliyi[20] Xarici dildə ən yaxşı film Nominasiya
2013-cü ilin Detroit Film Tənqidçilər Birliyinin Mükafatı[21] Ən yaxşı aktrisa Adel Ekzarkopulos Nominasiya
2013-cü ilin Dorian Mükafatı[22] İlin ən yaxşı filmi Nominasiya
İlin ən yaxşı performansı – Aktrisa Adel Ekzarkopulos Nominasiya
İlin ən yaxşı LGBT filmi Qalib
İlin ən yaxşı xarici dildə olan filmi Qalib
Ulduzun Yüksəlməsi Mükafatı Adel Ekzarkopulos Nominasiya
2013-cü ilin Dublin Film Tənqidçilər Birliyi[23] Ən yaxşı film (4-cü yer) Nominasiya
Ən yaxşı rejissor Abdellatif Keşiş (4-cü yer) Nominasiya
Ən yaxşı ssenari müəllifi Abdellatif Keşiş və Qalia Lakrua (5-ci yer) Nominasiya
Ən yaxşı aktrisa Adel Ekzarkopulos Finalçı
Ən yaxşı yeni sima Adel Ekzarkopulos Qalib
19-cu İmperiya Mükafatı[24] Ən yaxşı yeni qadın siması Adel Ekzarkopulos Nominasiya
15-ci Qızıl Ulduz[25] Ən yaxşı film Qalib
Ən yaxşı rejissor Abdellatif Keşiş Qalib
Ən yaxşı aktrisa Adel Ekzarkopulos Qalib
Ən yaxşı yeni qadın siması Adel Ekzarkopulos Qalib
2013-cü ilin Paris Ulduzu[26] Ən yaxşı fransız filmi Qalib
26-cı Avropa Film Mükafatı[27] Ən yaxşı film Nominasiya
Ən yaxşı rejissor Abdellatif Keşiş Nominasiya
66th FIPRESCI Mükafatı[28] Qran Pri — İlin ən yaxşı filmi Abdellatif Keşiş və Brahim Şiua (prodüsser) Qalib
2013-cü ilin Florida Film Tənqidçilər Birliyi[5] Xarici dildə olan ən yaxşı film Qalib
6-cı Qaudi Mükafatı[29] Ən yaxşı Avropa filmi Nominasiya
GLAAD Media[30] Görkəmli Film - Geniş Yayım Nominasiya
2014-cü ilin Globes de Cristal Mükafatı[31] Ən yaxşı film Nominasiya
Ən yaxşı aktrisa Adel Ekzarkopulos Qalib
71-ci Qızıl Qlobus Mükafatı[32] Xarici dildə ən yaxşı film Nominasiya
61-ci Golden Reel Mükafatı[33][34] Ən yaxşı səs rejissoru: Xarici bədii filmdə ən yaxşı səs effektləri, foli, dialoq və ADR. Fabien Poşe Nominasiya
8-ci Qopo Mükafatı[35] Ən yaxşı Avropa filmi Nominasiya
28-ci Qoya Mükafatı[36] Ən yaxşı Avropa filmi Nominasiya
2014-cü ilin Qardian Film Mükafatı[37][38] Ən yaxşı film Nominasiya
Ən yaxşı aktyor Adel Ekzarkopulos Nominasiya
Ən yaxşı Marketinq Kompaniyası Nominasiya
49-cu Guldbagge Mükafatı[39] Xarici dildə ən yaxşı film Qalib
2013-cü ilin Beynəlxalq Hemptons Film Festivalı Aktyorun ən uğurlu çıxışı Lea Seydu Qalib
2013-cü ilin Hyuston Film Tənqidçilər Dərnəyi[40] Xarici dildə ən yaxşı film Nominasiya
29-cu Müstəqil Ruh Mükafatı[41] Ən yaxşı beynəlxalq film Qalib
2013-cü ilin İndiana Film Tənqidçilər Assosiasiyası[42] Xarici dildə ən yaxşı film Qalib
Ən yaxşı aktrisa Adel Ekzarkopulos Qalib
2013-cü ilin Kanzas Şəhəri Film Tənqidçilər Birliyi[43] Xarici dildə ən yaxşı film Qalib
2013-cü ilin Las Veqas Film Tənqidçilər Dərnəyi[5] Xarici dildə ən yaxşı film Qalib
34-cü London Film Film Tənqidçilər Dərnəyinin Mükafatı[44] İlin ən yaxşı filmi Nominasiya
İlin ən yaxşı aktrisası Adel Ekzarkopulos Nominasiya
Xarici dildə olan ilin ən yaxşı filmi Qalib
2013-cü ilin Los Anceles Film Tənqidçilər Assosiasiyasının Mükafatı[45] Xarici dildə ən yaxşı film Qalib
Ən yaxşı aktrisa Adel Ekzarkopulos (Jasmin filmində rol alan aktrisa Keyt Blanşettlə birqə) Qalib
2013-cü ilin Lui Dellük Mükafatı[46] Lui Dellük Prisi Qalib
4-cü Magritte Mükafatı[47][48] Birgə istehsal üzrə ən yaxşı əcnəbi film Qalib
İkincidərəcəli rol üzrə ən yaxşı aktrisa Katrin Sale Qalib
Ən perspektivli Aktrisa Mona Volravens Nominasiya
85-ci Film Mükafatların Təqdim Edilməsi Üzrə Milli Şura[49] Ən uğurlu aktrisa Adel Ekzarkopulos Qalib
2013-cü ilin Film Tənqidçilərin Milli Cəmiyyət Mükafatı[50] Ən yaxşı aktrisa Adel Ekzarkopulos Runner-up
İkincidərəcəli rol üzrə ən yaxşı aktrisa Lea Seydu Finalçı
Xarici dildə ən yaxşı film Qalib
2013-cü ilin Nyu York Film Festivalı Qran Marnye Mükafatı Abdellatif Keşiş Nominasiya
20133-cü ilin Nyu Yurk Film Tənqidçilər Dərnəyinin Mükafatı[51] Xarici dildə ən yaxşı film Qalib
Ən yaxşı aktrisa Adel Ekarkopulos (3-cü yer) Nominasiya
2013-cü ilin Nyu York Film Tənqidçilərinin Onlayn Mükafatı[52] Xarici dildə ən yaxşı film Qalib
Ən mükəmməl performans Adel Ekzarkopulos Qalib
2013-cü ilin ən yaxşı filmi Qalib
2013-cü ilin Şimali Texas Film Tənqidçilərinin Assosiasiyası[53] Xarici dildə ən yaxşı film (Qrossmeyster filmi ilə birqə) Qalib
17-ci Onlayn Film Tənqidçilər Dərnəyinin Mükafatı[19][54] Ən yaxşı bədii əsər Nominasiya
Xarici dildə ən yaxşı film Qalib
Ən yaxşı aktrisa Adel Ekzarkopulos Nominasiya
İkincidərəcəli rol üzrə ən yaxşı aktrisa Lea Seydu Nominasiya
2013-cü ilin Feniks Film Tənqidçilər Dərnəyinin Mükafatı[5] Xarici dildə ən yaxşı film Qalib
2014-cü ilin Polşa Film Mükafatı[55] Ən yaxşı Avropa filmi Nominasiya
2013-cü ilin Prix du Syndicat Français de la Critique Mükafatı[56] Ən yaxşı fransız filmi Qalib
19-cu Lümyer Prisi[57] Ən yaxşı film Qalib
Ən yaxşı rejissor Abdellatif Keşiş Qalib
Ən yaxşı aktrisa Lea Seydu Qalib
Ən yaxşı qadın aktrisa Adel Ekzarkopulos Qalib
2014-cü ilin Robert Mükafatı[58] Amerikadan olmayan ən yaxşı film Qalib
2013-cü ilin San Dieqo Film Tənqidçilər Dərnəyinin Mükafatı[59] Ən yaxşı aktrisa Adel Ekzarkopulos Nominasiya
Xarici dildə ən yaxşı film Nominasiya
2013-cü ilin San Fransisko Film Tənqidçilər Dərnəyi[60] Ən yaxşı aktrisa Adel Ekzarkopulos Nominasiya
İkincidərəcəli rol üzrə ən yaxşı aktrisa Lea Seydu Nominasiya
Xarici dildə ən yaxşı film Qalib
2014-cü ilin Santa Barbara Beynəlxalq Film Festivalı[61] Virtuoz Mükafatı Adel Ekzarkopulos Qalib
18-ci Satellit Mükafatı Xarici dildə ən yaxşı film Nominasiya
Ən yaxşı aktrisa – Bədii film üzrə Adel Ekzarkopulos Nominasiya
İkincidərəcəli rol üzrə ən yaxşı aktrisa – Bədii film üzrə Lea Seydu Nominasiya
2013-cü ilin St. Louis Gateway Film Tənqidçilər Assosiasiyasının Mükafatı[19] İkincidərəcəli rol üzrə ən yaxşı aktrisa Lea Seydu Nominasiya
Xarici dildə ən yaxşı film Qalib
Film Festivalında ən yaxşı Art Haus Qalib
20-ci Soutestern Kinotənqidçilər Assosiasiyası[19] Xarici dildə ən yaxşı film Qalib
17-ci Toronto Kinotənqidçilər Assosiasiyasının Mükafatı[62] Xarici dildə ən yaxşı film Qalib
2013-cü ilin Yuta Kinotənqidçilər Assosiasiyasının Mükafatı[63] Ən yaxşı aktrisa Adel Ekzarkopulos Qalib
İngilis deilində olmayan ən yaxşı film Qalib
2013-cü ilin Vankuver Kinotənqidçilər Birliyi[64] Xarici dildə ən yaxşı film Nominasiya
2013-cü ilin "Village Voice Film" Mükafatı[65] Ən yaxşı film (10-cu yer) Nominasiya
Ən yaxşı aktrisa Adel Ekzarkopulos Qalib
İkinci rol üzrə ən yaxşı aktrisa Lea Seydu (3-cü yer) Nominasiya
2013-cü ilin Vaşinqton Kinotənqidçilər Assosiasiyasının mükafatı[66] Ən yaxşı gənc performans Adel Ekzarkopulos Nominasiya
Xarici dildə ən yaxşı film Nominasiya

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. Cannes 2013: La Vie D'Adèle Chapitres 1 et 2 (Blue is the Warmest Colour) – first look review
  2. Картина «Жизнь Адель» получила «Золотую пальмовую ветвь»
  3. 3,0 3,1 "Cannes Film Festival: Awards 2013". Cannes (26 May 2013).
  4. "Blue is the warmest colour team win Palme d'Or at Cannes 2013". RFI (26 May 2013).
  5. 5,0 5,1 5,2 5,3 Knegt, Peter (18 December 2013). "'12 Years a Slave' and 'Her' Split Four More Critics Groups' Awards". Indiewire. http://www.indiewire.com/article/12-years-a-slave-and-her-split-four-more-critics-groups-awards. İstifadə tarixi: 18 December 2013.
  6. "Le prix Cavens décerné à Kid de Fien Troch" (French). Le Vif. December 19, 2013. http://focus.levif.be/culture/cinema/le-prix-cavens-decerne-a-kid-de-fien-troch/article-normal-11918.html. İstifadə tarixi: December 24, 2013.
  7. "The Hunt sweeps Danish Critics awards". ScreenDaily. February 3, 2014. http://www.screendaily.com/5066097.article. İstifadə tarixi: February 4, 2014.
  8. Chitwood, Adama (7 December 2013). "12 YEARS A SLAVE Sweeps Boston Online Film Critics Awards with Best Picture, Director, Actor, and Supporting Actress". Collider. http://collider.com/boston-online-film-critics-awards-12-years-a-slave/. İstifadə tarixi: 7 December 2013.
  9. Lodge, Guy (8 December 2013). "2013 Boston Society of Film Critics winners". HitFix. http://www.hitfix.com/in-contention/2013-boston-society-of-film-critics-winners. İstifadə tarixi: 11 December 2013.
  10. "Bafta Film Awards 2014: Full list of nominees". BBC News. 8 January 2014. http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-25648930. İstifadə tarixi: 8 January 2014.
  11. "Bafta Film Awards 2014: Full list of winners". BBC News. 17 February 2014. http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-26218678. İstifadə tarixi: 17 February 2014.
  12. http://www.bifa.org.uk/releases/mbifa-2013-winners-final
  13. Tapley, Kristopher (2 January 2014). "2013 Central Ohio Film Critics Association winners". HitFix. http://www.hitfix.com/in-contention/2013-central-ohio-film-critics-association-winners. İstifadə tarixi: 17 January 2014.
  14. "‘Me, Myself and Mum,’ ‘Blue Is the Warmest Color’ Top Noms For France’s Cesar Awards". Variety (31 January 2014).
  15. "France's Cesar Awards: 'Me, Myself and Mum' Wins Best Film". Hollywood Reporter.
  16. Knegt, Peter (13 December 2013). "'12 Years a Slave' Leads Chicago Critics Nominations". Indiewire. http://www.indiewire.com/article/12-years-a-slave-leads-chicago-critics-nominations. İstifadə tarixi: 13 December 2013.
  17. Tapley, Kristopher (16 December 2013). "2013 Chicago Film Critics Association winners". HitFix. http://www.hitfix.com/in-contention/2013-chicago-film-critics-association-winners. İstifadə tarixi: 16 December 2013.
  18. "Gravity, American Hustle, 12 Years a Slave lead Critics' Choice Awards 2014". Digital Spy (17 January 2014).
  19. 19,0 19,1 19,2 19,3 "'12 Years a Slave' and Alfonso Cuaron Lead Wave of Newly Announced Critics Prizes". IndieWire (16 December 2013).
  20. "2013 Denver Film Critics' Society nominations". HitFix (7 January 2014).
  21. "The 2013 Detroit Film Critics Society Awards". Detroit Film Critics Society (14 December 2013).
  22. "Dorian Awards: Gay and Lesbian Critics Announce TV and Film Nominations". The Wrap (14 January 2014).
  23. "The Dublin Film Critics Circle plumps for Gravity". The Irish Times (18 December 2013).
  24. "The Jameson Empire Awards 2014 Nominations Are Here!". 'Empire' (24 February 2014).
  25. "Les Étoiles d’or du cinéma". Étoiles d’or (24 February 2014).
  26. ""La Vie d'Adèle" et "Django Unchained" plébiscités par Le Parisien". AlloCiné (16 December 2013).
  27. "Nominations 2013". European Film Awards (14 December 2013).
  28. Rosser, Michael (6 September 2013). "Blue is the Warmest Colour wins FIPRESCI". ScreenDaily. http://www.screendaily.com/news/blue-is-the-warmest-colour-wins-fipresci/5060103.article.htm. İstifadə tarixi: 11 December 2013.
  29. "Premios Gaudí 2014". hoyesarte.com. 8 January 2014. http://www.hoyesarte.com/cine/premios-gaudi-2014_149211/. İstifadə tarixi: 31 January 2014.
  30. "News/GLAAD Media Awards 2014: Complete List of Nominations!". E! Online. 30 January 2014. http://www.eonline.com/news/505397/glaad-media-awards-2014-complete-list-of-nominations. İstifadə tarixi: 31 January 2014.
  31. "Les Lauréats". Globes de Cristal Award.
  32. Thrower, Emma (13 December 2013). "Golden Globe Award Nominees". The Hollywood News. http://www.thehollywoodnews.com/2013/12/13/golden-globe-award-nominees/. İstifadə tarixi: 13 December 2013.
  33. Walsh, Jason "Sound Editors Announce 2013 Golden Reel Nominees". Variety (15 January 2014).
  34. "'Gravity' and '12 Years a Slave' lead MPSE Golden Reel Awards nominations". HitFix.
  35. "The 8th Gopo Awards Nominations, 2014". altcine (11 March 2014).
  36. "Los Nominados". Goya Awards. 7 January 2014. http://premiosgoya.academiadecine.com/nominados/pelicula.php?m=peliculas&id=2112. İstifadə tarixi: 9 January 2014.
  37. "12 Years a Slave joins Gravity, The Great Beauty … and Alan Partridge on the Guardian Film Awards shortlist". The Guardian. 18 February 2014. http://www.theguardian.com/film/2014/feb/18/guardian-film-awards-shortlist-news. İstifadə tarixi: 24 February 2014.
  38. "Guardian film awards winners 2014". The Guardian. http://www.theguardian.com/guardian-film-awards/guardian-film-awards-winners-2014. İstifadə tarixi: 8 March 2014.
  39. "'The Reunion,' 'Waltz For Monica' Split Sweden's Guldbagge Awards". The Hollywood Reporter. 20 January 2014. http://www.hollywoodreporter.com/news/reunion-waltz-monica-split-swedens-672547. İstifadə tarixi: 20 January 2014.
  40. "Houston Film Critics Society Awards 2013 – Full Winners List". Rickey (16 December 2013).
  41. Film Independent Spirit Awards 2014 winners list: Jared Leto, 'Fruitvale Station' and more
  42. Bloom, Bob "12 Years a Slave honored by Hoosier film critics". JCOnline (16 December 2013).
  43. Tapley, Kristopher (15 December 2013). "2013 Kansas City Film Critics Circle winners". HitFix. http://www.hitfix.com/in-contention/2013-kansas-city-film-critics-circle-winners. İstifadə tarixi: 15 December 2013.
  44. Lodge, Guy (16 December 2013). "2013 London Film Critics' Circle Award nominations;Blue is the Warmest Color' and 'Frances Ha' nominated for Film of the Year". HitFix. http://www.hitfix.com/in-contention/2013-london-film-critics-circle-award-nominations. İstifadə tarixi: 16 December 2013.
  45. "‘Gravity,’ ‘Her’ Tie for Best Picture With L.A. Film Critics". Variety. 8 December 2013. http://variety.com/2013/film/news/l-a-film-critics-voting-in-progress-1200933565/. İstifadə tarixi: 8 December 2013.
  46. "‘Blue Is The Warmest Color’ Wins Gaul’s Louis Delluc Award". Variety. 17 December 2013. http://variety.com/2013/film/news/blue-is-the-warmest-color-wins-gauls-louis-delluc-award-1200968734/. İstifadə tarixi: 18 December 2013.
  47. Lorfèvre, Alain (February 1, 2014). "Trois Magritte pour "Ernest et Célestine"" (French). La Libre Belgique. http://www.lalibre.be/culture/cinema/trois-magritte-pour-ernest-et-celestine-52ed46ea3570d7514c2f12bc. İstifadə tarixi: February 3, 2014.
  48. "Magritte du cinéma 2014" (French). Académie André Delvaux.
  49. "NATIONAL BOARD OF REVIEW ANNOUNCES 2013 AWARD WINNERS". National Board of Review (16 December 2013).
  50. "‘Inside Llewyn Davis’ Wins Big With National Society of Film Critics". Variety (4 January 2014).
  51. "'New York Film Critics Circle 2013 Winners". indieWire (3 December 2013).
  52. "’12 Years’ Tops New York Online Critics Awards". Variety (6 December 2013).
  53. "'Gravity' Wins Best Film Award From North Texas Film Critics". Latinos Post (5 January 2014).
  54. "‘Online Film Critics Announce Nominees; Miyazaki and To Surprise with Multiple Nominations". Indiewire. 9 December 2013. http://www.indiewire.com/article/online-film-critics-announce-nominees-miyazaki-and-to-surprise-with-multiple-nominations. İstifadə tarixi: 9 December 2013.
  55. "Spotkanie z Nominowanymi i ogłoszenie laureata Nagrody za Osiągnięcia Życia". Polskie Nagrody Filmowe.
  56. "Prix du Syndicat Français de la Critique". Syndicat Français de la Critique.
  57. "Prix Lumières 2014 : "La vie d'Adèle" séduit la presse étrangère!". AlloCiné (20 January 2014).
  58. "The Hunt sweeps Danish Robert awards". ScreenDaily (27 January 2014).
  59. "2013 San Diego Film Critics Society nominations". San Diego Film Critics Society (14 December 2013).
  60. "'12 Years a Slave,' 'Gravity' Top San Francisco Critics Awards". Indiewire. 15 December 2013. http://www.indiewire.com/article/12-years-a-slave-gravity-top-san-francisco-critics-awards. İstifadə tarixi: 15 December 2013.
  61. "Adele Exarchopoulos, Michael B. Jordan, Brie Larson and Oscar Isaac Among SBIFF Virtuosos Award Winners". Indiewire. 8 December 2013. http://blogs.indiewire.com/thompsononhollywood/adele-exarchopoulos-michael-b-jordan-brie-larson-and-oscar-isaac-among-sbiff-virtuosos-award-winners. İstifadə tarixi: 8 December 2013.
  62. "TFCA Announces 2013 Awards". Toronto Film Critics Association. 16 December 2013. http://www.torontofilmcritics.com/. İstifadə tarixi: 16 December 2013.
  63. "2013 Utah Film Critics Association winners". HitFix (20 December 2013).
  64. "12 Years a Slave leads Vancouver Film Critics Circle International nominations with 6 nods". Vancouverfilm (December 22, 2013).
  65. "Picking Winners: The 2013 Village Voice Film Poll". The Village Voice (17 December 2013).
  66. "The 2013 WAFCA Awards". Washington D.C. Area Film Critics Association (7 December 2013).

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]