Alan Rikmanın aldığı mükafat və nominasiyaların siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Alan Rikman
ing. Alan Rickman
Alan Rickman BAM 2011-01-11 n1.jpg
Fəaliyyət illəri 1978–2016

Aşağıdakı siyahıda Alan Rikmanın kinoteatr sahəsindəki fəaliyyətinə görə aldığı mükafat və nominasiyalar göstərilmişdir.

Qadın Film Jurnalistləri Alyansının mükafatı[redaktə | əsas redaktə]

İl Nominant əsər Mükafat Nəticə
2011 Harri Potter və Ölüm Hədiyyələri. II hissə Ən Yaxşı İkinci Dərəcəli Aktyor Nominasiya

BAFTA mükafatı[redaktə | əsas redaktə]

İl Nominant əsər Mükafat Nəticə
1991 Həqiqətən, dəlicəsinə, dərindən Baş rolda Ən Yaxşı aktyor ifasına görə BAFTA mükafatı Nominasiya
1991 Robin Hud:Oğrular şahzadəsi İkinci dərəcəli rolda Ən Yaxşı aktyor ifasına görə BAFTA mükafatı Qalib
1995 Eşq və Yaşam İkinci dərəcəli rolda Ən Yaxşı aktyor ifasına görə BAFTA mükafatı Nominasiya
1996 Maykl Kollins İkinci dərəcəli rolda Ən Yaxşı aktyor ifasına görə BAFTA mükafatı Nominasiya

Efir Film Tənqidçiləri Assosasiyasının mükafatı[redaktə | əsas redaktə]

İl Nominant əsər Mükafat Nəticə
2003 Gerçək sevgi Ən yaxşı aktyor heyəti Nominasiya
2007 Suini Todd:Flit-stritdən olan şeytan bərbər Ən yaxşı aktyor heyəti Nominasiya

Qızıl Qlobus mükafatı[redaktə | əsas redaktə]

İl Nominant əsər Mükafat Nəticə
1996 Rasputin Miniserial və ya televiziya filmində Ən Yaxşı aktyor ifasına görə Qızıl Qlobus mükafatı Qalib

MTV Film Mükafatı[redaktə | əsas redaktə]

İl Nominant əsər Mükafat Nəticə
1991 Robin Hud: Oğrular şahzadəsi Ən Yaxşı mənfi rola görə MTV Film Mükafatı Nominasiya
2011 Harri Potter və Ölüm Hədiyyələri. II hissə Ən Yaxşı Harri Potter obraz canlandırmasına görə MTV Dünya Kuboku Mükafatı[1] Qalib

Xalqın seçimi mükafatı[redaktə | əsas redaktə]

İl Nominant əsər Mükafat Nəticə
2011 Harri Potter və Ölüm Hədiyyələri. II hissə Ən Yaxşı Aktyor Heyətinə görə Xalqın seçimi mükafatı Qalib

Emmi mükafatı[redaktə | əsas redaktə]

İl Nominant əsər Mükafat Nəticə
1996 Rasputin Miniserial və ya filmdə əlamətdar əsas aktyor ifasına görə Emmi mükafatı Qalib
2004 Tanrının yaratdığı Miniserial və ya filmdə əlamətdar əsas aktyor ifasına görə Emmi mükafatı Nominasiya

Feniks Film Tənqidçiləri Cəmiyyətinin mükafatı[redaktə | əsas redaktə]

İl Nominant əsər Mükafat Nəticə
2002 Harri Potter və Sirlər Otağı Ən yaxşı aktyor heyəti Nominasiya
2004 Gerçək sevgi Ən yaxşı aktyor heyəti Nominasiya

San Diyeqo Film Tənqidçiləri Cəmiyyətinin mükafatı[redaktə | əsas redaktə]

İl Nominant əsər Mükafat Nəticə
2011 Harri Potter və Ölüm Hədiyyələri. II hissə Ən yaxşı aktyor heyəti Qalib

Ekran Aktyorları Gildiyasının mükafatı[redaktə | əsas redaktə]

İl Nominant əsər Mükafat Nəticə
1995 Eşq və Yaşam Bədii filmdə aktyor heyətinin əlamətdar ifasına görə Nominasiya
1996 Rasputin Miniserial və ya televiziya filmində əlamətdar aktyor ifasına görə Qalib
2013 Eşikağası Bədii filmdə aktyor heyətinin əlamətdar ifasına görə Nominasiya

Peyk mükafatı[redaktə | əsas redaktə]

İl Nominant əsər Mükafat Nəticə
1996 Rasputin Miniserial və ya televiziya filmində Ən yaxşı aktyor ifasına görə Qalib
1999 Doqma Bədii filmdə Ən yaxşı ikinci dərəcəli aktyor ifasına görə Nominasiya
2004 Tanrının yaratdığı Miniserial və ya televiziya filmində Ən yaxşı aktyor ifasına görə Nominasiya

Saturn mükafatı[redaktə | əsas redaktə]

İl Nominant əsər Mükafat Nəticə
1991 Robin Hud:Oğrular şahzadəsi Ən yaxşı ikinci dərəcəli aktyor ifasına görə Saturn mükafatı Nominasiya
1999 Qalaktika axtarışında Ən yaxşı ikinci dərəcəli aktyor ifasına görə Saturn mükafatı Nominasiya
2007 Suini Todd:Flit-stritdən olan şeytan bərbər Ən yaxşı ikinci dərəcəli aktyor ifasına görə Saturn mükafatı Nominasiya
2011 Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 Ən yaxşı ikinci dərəcəli aktyor ifasına görə Saturn mükafatı[2] Nominasiya

Skrim mükafatı[redaktə | əsas redaktə]

İl Nominant əsər Mükafat Nəticə
2009 Harri Potter və Mələz Şahzadə Ən yaxşı aktyor heyəti[3] Qalib
2011 Harri Potter və Ölüm Hədiyyələri. II hissə Ən yaxşı ikinci dərəcəli aktyor ifasına görə[4] Nominasiya
2011 Harri Potter və Ölüm Hədiyyələri. II hissə Ən yaxşı aktyor heyəti Nominasiya

Sent Luis Geytvey Film Tənqidçiləri Assosasiyasının mükafatı[redaktə | əsas redaktə]

İl Nominant əsər Mükafat Nəticə
2011 Harri Potter və Ölüm Hədiyyələri. II hissə Ən yaxşı ikinici dərəcəli aktyor ifasına görə Nominasiya

Toni Mükafatı[redaktə | əsas redaktə]

İl Nominant əsər Mükafat Nəticə
1987 Təhlükəli əlaqələr Tamaşada ən yaxşı aktyor ifasına görə Toni mükafatı Nominasiya
2002 Şəxsi həyatlar Tamaşada ən yaxşı aktyor ifasına görə Toni mükafatı Nominasiya

Vaşinqton D.C. Area Film Tənqidçiləri Assosasiyasının mükafatı[redaktə | əsas redaktə]

İl Nominant əsər Mükafat Nəticə
2011 Harri Potter və Ölüm Hədiyyələri. II hissə Ən yaxşı aktyor heyəti Nominasiya

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. Serjeant, Jill (14 July 2011). "Snape voted greatest "Potter" character in MTV poll". Reuters.
  2. "The 38th Saturn Award Nominations". Saturn mükafatı. İstifadə tarixi: 1 fevral 2016.
  3. Half-Blood Prince Wins Two Spike TV Scream Awards. İstifadə tarixi:1 fevral 2016.
  4. "Best Supporting Actor – Scream 2011". Spike. İstifadə tarixi: 1 fevral 2016.