Alatoran filmlər seriyasının aktyor heyətinin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Soldan sağa: Rejissor Kris Vetz, Kristen Stüart, Teylor Lotner və Robert Pattinson, 10 noyabr 2010, Paris, Fransa.

Alatoran Saqa filmlər seriyasının aktyor heyətinin siyahısıStefani Mayerin eyni adlı romanlar seriyası əsasında çəkilmiş filmlərdə iştirak etmiş aktyorların siyahısıdır. Filmlərin əsas ulduzları, Bella Svon rolunda çəkilmiş Kristen Stüart, Edvard Kallen rolunda çəkilmiş Robert PattinsonCeykob Blek rolunda çəkilmiş Teylor Lotnerdir. 2008-ci ildə New York Times bestselleri olan[1] roman (2005) əsasında çəkilmiş "Alatoran" filminin rejissoru Ketrin Hardvikdir. İkinci film olan "Alatoran: Yeni Ay" (2009) Kris Vetzin rejissorluğu ilə, birinci romanın davamı olan roman (2006) əsasında çəkilmişdir.[2] Üçüncü film olan "Alatoran: Tutulma" (2010) filmi kitablar seriyasından üçüncü roman (2007) əsasında Devid Sleydin rejissorluğu ilə ekranlaşdırılmışdır.[3]

Pattinson və Eşli Qrin qeyd edirlər ki, Sübh (2008) romanının ekranlaşdırılmasına 2010-cu ildən başlanacağı gözlənilirdi. Çəkilişlər 1 noyabr 2010-cu ildə başlamışdır.[4][5] Alatoran: Sübh. Hissə 1 18 noyabr 2011-ci ildə izləyicilərə təqdim edilmiş[6] , 11 fevral 2012-ci ildə ABŞ-da DVD şəklində satışa çıxarılmışdır.[7] Ümumilikdə film $712 milyon gəlir gətirmişdi. Alatoran: Sübh. Hissə 2 16 noyabr 2012-ci ildə Lionsgate və Summit Entertainment tərəfindən[8] izləyicilərə təqdim edilmişdi.[9] Ümumilikdə 829 milyon $ gəlir gətirən film, kino tarixinin 34-cü[10], 2012-ci ilin 6-cı, Alatoran filmlər seriyasının isə ən çox gəlir gətirən filmi olmuşdur.

Rollar və aktyorlar[redaktə | əsas redaktə]

Obrazlar Film
Alatoran
(2008)
Yeni Ay
(2009)
Tutulma
(2010)
Sübh
(2011 / 2012)

Əsas obrazlar

Bella Svon Kristen Stüart
Edvard Kallen Robert Pattinson
Ceykob Blek
Taylor Lautner
Karlayl Kallen Piter Façinelli
Esme Kallen Elizabet Rizer
Elis Kallen Eşli Qrin
Emmet Kallen Kellan Lutz
Rozali Heyl Nikki Red
Casper Heyl Cekson Retbon
Renesme Kallen   Makkenzi Foy

Amazon Dəstəsi

Senna   Treysi Heggins
Zafrina   Cudi Şekoni

Denali Dəstəsi

Eleazar   Kristian Kamarqo
Karmen   Mia Maestro
İrina   Meggi Qreys
Loren Edi Qategi  
Keyt   Çeysi LaBou
Saşa   Andrea Pauel[11]
Tanya   MyAnna Byurinq
Vasili   Billi Vagenseller

Misir Dəstəsi

Amun   Omar Metvalli
Kebi   Andrea Qabriel
Benjamin   Rami Malek
Tia   Ancela Sarafyan

Fransız Dəstəsi

Henri   Amadou Li
İvet   Janell Froehliç

İrland dəstəsi

Meggi   Marlin Barns
Sioban   Liza Hovard
Liam   Patrik Brenan

Rumın Dəstəsi

Stefan   Quri VinberQ
Vladimir   Noel Fişer

Volturilər

Aro   Maykl Şin   Maykl Şin
Kaius   Cemi Kempbel Bauer   Cemi Kempbel Bauer
Markus   Kristofer Heyerdal   Kristofer Heyerdal
Alek   Kameron Brayt[12]   Kameron Brayt
Demetri   Çarli Bili[12]
Feliks   Daniel Kudmor[12]
Haydi   Nut Seear  
Ceyn   Dakota Fanninq[12]   Dakota Fanninq
Santiaqo   Lətif Krauder

Amerika köçəriləri

Ceret   Li Pis
Ceyms Kam Ciqandet  
Viktoriya Raşel Lefevre Bris Dallas Hovard  
Mari   Toni Trakks
Piter   Erik Odom
Şarlotta   Valori Kurri
Randall   Bill Tanqradi

Avropa köçəriləri

Alistar   Co Anderson

Digər vampirlər

Bri Tanner   Codli Ferland[13]  
Kold Van   Piter Mörfi  
Kold Vuman   Monik Qanderton  
Hyulen   Marisa Kuinn
Lüsi   Kirsten Prout[14]  
Mariya   Katalina Sandino Moreno[15]  
Netti   Li Gibson  
Rili Birs   Xavier Samuel  

Yarı-vampirlər

Nahuel   J.D. Pardo

Qabılganlar

Sem Uili Solomon Trimbl Çaske Spenser[12]
Quil Ateara   Tayson Housman[12]
Embri Kall Kris Hiatt Kiova Qordon[12]
Pol Lahote   Aleks Meraz[12]
Cared Kameron   Branson Pelletier[12]
Li Klirvoter   Culia Cons[13]
Set Klirvoter   Boo Boo Stüart[13]
Taha Aki   Bayron Çif-Mun  

İnsanlar

Çarli Svon Billi Bryuk
Rene Dyuyer Sara Klark   Sara Klark Clarke[12]  
Harri Klirvoter   Qraham Qrini  
Billi Blek Gil Birmingem  
Tayler Krouli Qreqori Tiri Boys  
Cessika Stenli Anna Kendrik[16]  
Mayk Nyuton Maykl Velç[16]  
Ancela Veber Kristian Serratos[16]  
Erik Yorki Castin Çon[16]  
Emili Yanq   Tinsel Kori[12][17]
Raşel Blek   Tanaya Bitti  
Klair Yanq   Sienna Cozef  
Syu Klirvoter   Aleks Rays  
Fil Dyuyer Mett Buşel   Ty Olsson
Mr. Molina José Zúñiga  
Cianna   CAstin Voçsberger  
Royce King II   Cek Hyuston[18]  
Con   Ben Geldriç  
Vaylon Forq Ned Bellami  
Kora Ayanna Berkşir  
Üçüncü qadın   Mariel Beleyncer  
Xidmətçi Keti pauers  
Ms. Kop Triş Egan  
Vera   Sabrina Frank  
Kaure   Karolina Virguez  
Qustavo   Sebastiao Lemos[11]  
C. Cenks   Vendell Piers [?]
Bianka   Ali Faulkner  
Kim   Ketlin Mani Fu  

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "Children's Books - New York Times". New York Times (17 iyun 2007).
  2. Nicole Sperling. "'Twilight' sequel: New details on 'New Moon'". Entertainment Weekly. Time Inc (10 dekabr 2008). [ölü keçid]
  3. Joshua Rich (2009-02-20). "'Twilight': Third film in series, 'Eclipse,' set for June 2010". Entertainment Weekly. http://news-briefs.ew.com/2009/02/twilight-eclips.html. İstifadə tarixi: 2013-07-19.
  4. Larry Carroll. "'Twilight' Star Robert Pattinson Talks 'New Moon,' 'Eclipse' And 'Breaking Dawn'". MTV (23 fevral 2009).
  5. Nadya Vlassoff. "Twilight Filming Set for Breaking Dawn After New Moon and Eclipse". The Deadbolt (4 iyul 2009).
  6. Adam Rosenberg. "'Breaking Dawn' Cast Negotiations Hit A Snag On Two-Film Deal". MTV Networks (11 May 2010).
  7. "Twilight: Breaking Dawn – Part 1 Gets Its PG-13 Rating". ComingSoon.net (September 20, 2011).
  8. White, Michael; Ronald Grover. "Lions Gate Acquires Summit Entertainment for $412.5 Million". Bloomberg Businessweek (January 18, 2012).
  9. Steve Weintraub. "The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2 Gets Released November 16, 2012". Collider.com'' (November 3, 2010).
  10. "All Time Box Office". Box Office Mojo.
  11. 11,0 11,1 http://twilightnewssite.com/news-twilight-new-moon-eclipse-breaking-dawn/who-will-appear-on-the-breaking-dawn-1-premieres-red-carpet/
  12. 12,00 12,01 12,02 12,03 12,04 12,05 12,06 12,07 12,08 12,09 12,10 Summit Entertainment (2009-08-18). Summit Entertainment Starts Production on The Twilight Saga: Eclipse. Press-reliz. Yoxlanılıb 2013-07-19.
  13. 13,0 13,1 13,2 Nicole Sperling. "'Twilight Saga: Eclipse' beings production today". Entertainment Weekly (18 avqust 2009).
  14. Amy Wilkinson. "'Eclipse' Casting News: 'Kyle XY' Actress Kirsten Prout Lands Role Of Lucy". MTV (16 oktyabr 2009).
  15. Jean Bentley. "Catalina Sandino Moreno Joins 'Eclipse' Cast". MTV.com (August 13, 2009).
  16. 16,0 16,1 16,2 16,3 "Exclusive Video Interview: Twilight's Justin Chon Reveals Eclipse News". RadarOnline (25 avqust 2009).
  17. "Tinsel Korey Joins The Cast Of ‘The Twilight Saga: New Moon’" (April 12, 2009).
  18. "Jack Huston is King in Eclipse" (August 13, 2009).

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]