Bacanaqlar serialının seriyalarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Bacanaqlarposternew.png

"Bacanaqlar" serialı 2009-cu ildən ATV-də yayımlanır. Serialda hadisələr iki bacanaq — Taleh (Elməddin Cəfərov) və Qismət (Elnur Hüseynov) üzərində cərəyan edir. 1-ci və 2-ci mövsümlərdə onlar kasıblıq şəraitində yaşayırdılar. Taleh fırıldaqçılıq edərək bir çox adamlardan, yaxınlarından, bacanağı Qismətdən pul alırdı. Onlar Şıdırğı qəzet-redaksiyasında redaktor vəzifəsində çalışırdılar. Əvvəllər baş vəzifə Xansuvara (Tərlan Nur-Yaşara) məxsus idi. Daha sonra isə baş vəzifə Teymur müəllimə (Teymur Məmmədova) keçdi. 2-ci mövsümün son seriyalarında Taleh etdiyi fırıldaqlardan peşman olaraq Moskvaya gedir. 3-cü mövsümdə artıq Taleh Moskvadan qayıdır və varlanır. Məhəbbət (Ramin Hacıyev) Talehin bacısı Sevda (Nigar Tofiqqızı) ilə evlənir. Qəmbər (Fərda Xudaverdiyev) isə Talehin ikinci bacısı Göyçək (Xanım Əliyeva) ilə evlənmək istəyir. Lakin sonda onunla Mətləb (Şükran Sultanov) evlənir. 4-cü mövsümdə Qismət işsiz qalır. Buna görə də ondan həyat yoldaşı Vəfa (Ləman İmanova) da bəzən üz döndərir. Taleh isə hər an onu evlərindən çıxarmağa çalışır. Qismətin babası Orduxan (Elnur Hüseynov) da onlarla birlikdədir. Mövsümün son seriyalarında Taleh ilə Arzu (Xəyalə Quliyeva) boşanır. 5-ci mövsümdə hadisələr 5 il sonra cərəyan edir. Taleh və Arzu barışmaq istəyirlər. Talehin evi 5 ilə yaxındır ki, təmirdədir. Arzu boşandığı üçün Qismətgildə qalır. Son seriyalarda Talehin evinin ustası Etibar (Coşqun Viləş) evi başqa adama satır. Qismətin işlətdiyi dərzi də bağlanır. Hər iki bacı Taleh və Qismətdən ayrılırlar. 6-cı mövsümdən etibarən artıq Talehlə Qismət eks-bacanaq, yeni qayın-yeznə olurlar. Taleh Qismətin bacısı Mətanət (Fidan Axundova) ilə evlənir. 7-ci mövsümdə Talehin artıq Mətanətdən gizli 3-cü həyat yoldaşı da olur. Son seriyalarda Mətanət ilə Xəyalə (Aysel Nazim) olanlardan xəbər tuturlar. 8-ci mövsümdən etibarənsə, Qismət Moskvaya gedir. Taleh isə hər iki həyat yoldaşından boşanır. Taleh ilə Mətanət şərikli evdə yaşayırlar. 9-cu mövsümdə Məhəbbət gedir, Qismət qayıdır. Bacanaqlar serialının bütün mövsümlərinin rejissoru olmuş Ramin Hacıyev çəkdikləri hər 3 serialdan (Bacanaqlar, Qız Atası, Qardaşlar) ayrılır. [1] Qismət isə seriala yenidən qayıdır. [2]

Mövsümlər[redaktə | əsas redaktə]

Bacanaqlar serialının mövsümləri
Mövsüm Seriyaların sayı Yayım tarixi
İlk yayım Sonuncu yayım
1 48 2009 2010
2 49 2010 2011
3 51 2011 2012
4 44 2012 2013
5 44 2013 2014
6 45 2014 2015
7 43 2015 2016
8 40 2016 2017
9 40 2017 2018

1-ci mövsüm (2009-2010)[redaktə | əsas redaktə]

2009-2010, seriyaların sayı: 13, serialın adı: Bacanaqlar (1-49).

Seriyanın №-si Adı Seriya
1
40 il, 40 gün Bacanaqlar olan Taleh və Qismət həmişəki kimi bir yerdədirlər. Onlar dünən diskotekaya getmişdilər. Buna görə də Qismət Vəfanın bunu bilməməsini istəyir. Taleh, əslində, özü də qorxur və gecə dəhlizdə yatır. Yediyarın ölümündən 40 gün keçir. Həmçinin, onun Ceyranla evlənməsinin 40 illik ildönümüdür.[3]
2
Təzə ev, təzə ofis Taleh və Qismət yeni kirayə evə köçürlər, həmçinin, onların iş yeri də yeni ofisə köçür.[4]
3
Müğənni Ceyran Ceyran müğənniliyə başlayır. Qonşular da bundan təngə gəlirlər. Ceyranın sponsoru isə fırıldaqçılıqla məşğul olur.[5]
4
Bacıoğlu Taleh və Qismətin müdiri Xansuvarın bacısı oğlu Həsrət gəlir. Xansuvar Həsrətin Qırğızıstanda firmada işlədiyini düşünür. Əslində isə, Həsrət Qırğızıstanda fermada işləyir.[6]
5
Problemli Xansuvar Talehi gecə vaxtı işıqpulunu yığan şəxs narahat edir. Xansuvar içkili olaraq ofisi 150 manata satır.[7]
6
Təzə katibə Ofisə yeni katibə gəlir. Masyaya vurulan Məhəbbət indi də Esyaya vurulur.[8]
7
Qısqanclıq Arzu Talehin ona az qayğı göstərməsindən şikayətlənir. Arzu Talehi qısqanır. Arzu Talehin ona xəyanət etdiyini düşünür.[9]
8
Qısqanclıq - 2 Talehin başına çoxlu hadisələr gəlir. Arzu onun uşağının olduğunu düşünür. Sonda körpənin Talehin olmadığı məlum olur. Taleh Arzu ilə barışanda, evə bir qız gəlir və o Talehi soruşur.[10]
9
Ailə münasibətləri Taleh Ceyran xaladan pul istəyir. Bundan sonra Ceyran xala dostuna zəng edir, o, kürəkənlərindən şikayətlənir. Bu sözlər Taleh və Qismətə pis təsir edir. Onlar arasında dava olur.[11]
10
Satqın Həsrət [12]
11
Yeni il - 1 [13]
12
Yeni il - 2 [14]
13
Avariya [15]
14
Avariya - 2 [16]
15
Talehin yaddaşı [17]
16
Qudalar [18]
17
Xansuvarın ofisi [19]
18
Nobel [20]
19
Çin satıcı [21]
20
Mehriban Bacanaqlar [22]
21
8 Mart [23]
22
Yeni iş yeri [24]
23
Novruz [25]
24
Cavidan [26]
25
Şəfiqə [27]
26
Falabaxan Taleh [28]
27
Pusu [29]
28
Cavanlıq Dərmanı [30]
29
İtkin Qismət [31]
30
Meyxana [32]
31
Elçilik [33]
32
Son Zəng [34]
33
Müdir Həsrət [35]
34
Teymur Müəllim [36]
35
İş və istirahət [37]
36
İnternet tanışlıq [38]
37
Subaylıq sultanlıqdır [39]
38
Barışıq [40]
39
İmkanlı qadın [41]
40
Novostroyka [42]
41
Qayınata [43]
42
Tərsinə [44]
43
Başıbəlalı Ceyran [45]
44
Başıbəlalı Ceyran - 2 [46]
45
Aclıq [47]
46
Kirə pulu [48]
47
Bilik günü [49]
48
Son [50]

2-ci mövsüm (2010-2011)[redaktə | əsas redaktə]

2010-2011, seriyaların sayı: 49, serialın adı: Bacanaqlar (49-97).

Seriyanın №-si Adı Seriya
49
Təzə iş, təzə ofis [51]
50
Diplomat [52]
51
Yeni qrup [53]
52
Plastik əməliyyat [54]
53
Xala [55]
54
Cahandarın toyu [56]
55
Miras [57]
56
Bağlı qapı [58]
57
Xəstəlik [59]
58
Ad günü [60]
59
60
61
Bacılar [61]
62
Yeni il - 1 [62]
63
64
Ovçular [63]
65
Müdir Taleh [64]
66
20 - 43 АГЖ Qismətin Anası ona zəng edir. Qismət təcili kəndə getməlidir. Maşını olmayan Qismət onu Talehdən icarəyə götürür. 20-43 AQJ markalı maşının yol qəzasına uğradığı, sürücünün hadisə yerində ölməsi barədə Şıdırğı qəzet redaksiyasına xəbər gəlir. Maşında Qismət olur. Lakin Qismət qəzadan sağ çıxmağı bacarır. [65]
67
Almaz - 1 [66]
68
Almaz - 2 [67]
69
Balıqçı [68]
70
Cangüdən [69]
71
Sərxoş Qismət [70]
72
Novruz bayramı [71]
73
Şərikli müdir [72]
74
Vəsiyyətnamə [73]
75
[74]
76
Ata yurdu [75]
77
Qandallı 15 il [76]
78
Prodüser Taleh [77]
79
Xalaoğlu [78]
80
Eurovision [79]
81
Kiçik toy - 1 [80]
82
Kiçik toy - 2 [81]
83
Gəlin-Qayınana [82]
84
Maşın alveri [83]
85
Ofis satılır [84]
86
87
Zərnişan [85]
88
Boşanma - 1 [86]
89
Boşanma - 2 [87]
90
Çimərlik-Ayran [88]
91
Sevgi romanı [89]
92
Sürpriz - 1 [90]
93
Sürpriz - 2 [91]
94
Təzə maşın [92]
95
Lotereya [93]
96
Yagidarın oğlu [94]
97
Bacanaqlığın oğlu [95]

3-cü mövsüm (2011-2012)[redaktə | əsas redaktə]

2011-2012, seriyaların sayı: 51, serialın adı: Bacanaqlar (98-148).

Seriyanın №-si Adı Seriya
98
99
100
Toya hazırlıq [96]
101
Məhəbbətin toyu [97]
102
Məhəbbət hanı? [98]
103
Nastya [99]
104
Qismətin intiqamı [100]
105
Uğursuz gün [101]
106
Şərikli kafe [102]
107
Ceyranın qayıdışı [103]
108
Sevimli qayınana [104]
109
Anakonda [105]
110
Moskvaya qayıdış [106]
111
Naməlum adam [107]
112
Nigar [108]
113
Gözlənilməz hadisələr [109]
114
Qəmbər [110]
115
BOMJ [111]
116
Tələ [112]
117
Yalan [113]
118
Təzə bacanaq [114]
119
Qəmbəri tapın [115]
120
Göyçək [116]
121
Şirin çay [117]
122
Fitnəkar Abbas [118]
123
Çiyələk [119]
124
Novruz [120]
125
Şikayət ərizəsi [121]
126
BOMJ aludəçisi [122]
127
Taleh yaddaşı [123]
128
Xanım, Badan və... [124]
129
Canım [125]
130
Talehin qardaşları [126]
131
Teymurun sərgüzəştləri [127]
132
Qudamın qudası [128]
133
Almaz xanım [129]
134
Polad [130]
135
Qızı qaçırın [131]
136
Göyçəyi kim qaçırıb? [132]
137
Göyçəyin toyu [133]
138
Şıxəli baba [134]
139
Məhəbbətin davası [135]
140
Talehin yeznələri [136]
141
İsmayıllı [137]
142
Xansuvarın qayıdışı [138]
143
Rəqiblər [139]
144
Xeyir və şər [140]
145
Arzunun evi [141]
146
Davalı mənzil [142]
147
Ev bölgüsü [143]
148
Bəyin oğurlanması [144]

4-cü mövsüm (2012-2013)[redaktə | əsas redaktə]

2012-2013, seriyaların sayı: 44, serialın adı: Bacanaqlar (149-192).

Seriyanın №-si Adı Seriya
149
Toy [145]
150
Təzə işçilər [146]
151
Palıd ağacı [147]
152
Yaşıl don [148]
153
Ürək sözü [149]
154
Pul axtarışı [150]
155
Xidmətçi [151]
156
Güllü gəlir [152]
157
Qayınana Ana [153]
158
Abbasın elçiləri [154]
159
Talehin qazancı [155]
160
Güvənlik kamerası [156]
161
Qismətin maşını [157]
162
Dünyanın sonu [158]
163
Yeni il gəlir [159]
164
Dəniz Qismət uzun müddətdir işsizdir. Həyat yoldaşı Vəfa ondan üz döndərir. Artıq Qismətə yeməyi də minnətlə verirlər. Qismətin qızı Fəridə rəngli qələmləri almaq istədiyini söyləyir və atasından 2 manat pul istəyir. Qismət son qəpiyinə kimi pulu qızına verir. İşsizlikdən, ailəsinin ondan üz döndərdiyindən bezən Qismət dəniz qırağına gedir və intihar etmək istəyir.[160]
165
Müvəffəqiyyət Dənizə gedən Qismət tanışı Qoşqar müəllimi görür. Qismət işsizliyindən gileylənir. Qoşqar müəllim bunları eşidib Qismətə iş verir. Məhəbbətin atası Müvəffəqiyyət gəlir.[161]
166
Məhkəmə Məhəbbət Talehgili məhkəməyə verir. Məhəbbət onlardan 10000 manat kompensasiya istəyir. Abbas və Teymur müəllim Talehdən hərəsinə 1000 manat pul alıb onun tərəfində şahid qismində çıxış edirlər. Bəsti xala ilə Sevda plan qururlar. Məhkəmədə Sevda stressdən bayılır. Lakin bunun qurama olduğunun üstü açılır.[162]
167
Məhəbbətin Sevdası [163]
168
Reklam [164]
169
Müflis [165]
170
Ayrılıq [166]
171
Arzular [167]
172
Orduxan [168]
173
Gəzməyə gedib [169]
174
Orduxan öldü [170]
175
Orduxanın elçiləri [171]
176
Pəhriz [172]
177
Ad günü [173]
178
Bəhsəbəhs [174]
179
Ayı Nəriman [175]
180
Atçot [176]
181
Boyun bağı [177]
182
Yuxusuzluq [178]
183
Sinif yoldaşları ilə görüş [179]
184
Talehin oğurlanması [180]
185
Mehriban bacılar [181]
186
Maya [182]
187
Uniforma [183]
188
Üzük [184]
189
İzahat [185]
190
Qırmızı maşın [186]
191
Ayrılıq [187]
192
Məhkəmə qərarı [188]

5-ci mövsüm (2013-2014)[redaktə | əsas redaktə]

2013-2014, seriyaların sayı: 44, serialın adı: Bacanaqlar (193-236).

Seriyanın №-si Adı Seriya
193
Üzük [189]
194
Türkiyəyə səyahət [190]
195
12 yaş [191]
196
Ev təmiri [192]
197
Soyuqdəymə [193]
198
Ad günü [194]
199
Bağ evi [195]
200
Hamayıl bilməsin [196]
201
Sadiq bacanaqlar [197]
202
Hinduşka kababı [198]
203
Ördəyin ayağı Abbas Talehi maşınla vurur. Qismət məsuliyyəti öz üzərinə götürür. Həmin ərəfələrdə Məhəbbət də maşınla Qisməti vurur. Taleh də Məhəbbətə görə məsuliyyəti öz üzərinə götürür. [199]
204
Mehriban qudalar [200]
205
Küp [201]
206
5000 AZN [202]
207
Sevincin elçiləri [203]
208
Taleh evlənir [204]
209
Abbas əldən getdi [205]
210
Bacıların davası [206]
211
Maşın [207]
212
Vəsiyyət [208]
213
Kirvə [209]
214
Boksçu [210]
215
Sınıq stəkan [211]
216
Şamama [212]
217
Plana düşən ev [213]
218
Məzlum Bəsti [214]
219
Cakuzi [215]
220
Daxıl pulu [216]
221
Təzə işçilər [217]
222
İcarə pulu [218]
223
Ayran [219]
224
Girov [220]
225
Nataşa [221]
226
Xeyirlə şər qardaşlığı [222]
227
Antikvar şəkil [223]
228
Müasir bacıoğlu [224]
229
Toyuq yumurtası [225]
230
Çimərlik qonaqlığı [226]
231
6 qazel Taleh [227]
232
Zəhərlənmə [228]
233
Ekspertizanın rəyi [229]
234
İki qardaş [230]
235
Qızdırma [231]
236
Yenə ayrılıq [232]

6-cı mövsüm (2014-2015)[redaktə | əsas redaktə]

2014-2015, seriyaların sayı: 45, serialın adı: Köhnə Bacanaqlar (237-240), Eks-Bacanaqlar (241-281).

Seriyanın №-si Adı Seriya
237
Toy günü [233]
238
ZAQS nümayəndəsi [234]
239
Həftə hamamı [235]
240
Bığ [236]
241
Şıxəlinin şəkili [237]
242
Dolma [238]
243
Uşaq [239]
244
Kirayə [240]
245
Dəvətnamə [241]
246
Nərgiz xanım [242]
247
Cadu [243]
248
Şuba [244]
249
Üzük oğrusu [245]
250
Hazır ol [246]
251
Xidmətçi [247]
252
Düşbərə [248]
253
Bəstinin əməliyyatı [249]
254
Sevdanın ad günü [250]
255
Sillə [251]
256
Nataşanın 4 ədaxlısı [252]
257
Qlamurka [253]
258
Şahdağ turu [254]
259
Bir günlük qonaq [255]
260
Nataşanın anası [256]
261
Qripp [257]
262
8 mart [258]
263
Modern Taleh [259]
264
Hamam [260]
265
Mehman [261]
266
2 uşağa 10 min [262]
267
Sevda ya Lalə [263]
268
Zərnişanın varisi [264]
269
İki ədaxlı [265]
270
Qız qaçırma [266]
271
Dəyişiklik [267]
272
Mətanətin maşını [268]
273
Qonşu qız [269]
274
Parisdə istirahətin yolu [270]
275
Uşaq otağı [271]
276
Sinir krizi Mətanət Bəsti xala ilə yenə dava edir və ağlamağa başlayır. Taleh vəziyyəti sakitləşdirməyə çalışır. Birdən Mətanət dayanmadan gülməyə başlayır. Taleh Mətanəti Antalyaya aparır. Əslində Mətanət bilərəkdən belə gülürdü. Onlar gəldikdən sonra Bəsti xala belə gülməyə başlayır. Bu dəfə Taleh anası ilə Yessentukiyə gedir. [272]
277
İkiarvadlı Taleh [273]
278
Xeyir iş [274]
279
Dəniz istirahəti [275]
280
Ad günü və yubiley [276]
281
Ana ürəyi Mətanətlə Bəsti xala yenə də mübahisə edir. Mətanət bundan bezir. O, Talehdən ya kirayə ev tutmasını, ya da təzə ev almasını istəyir. Taleh, Mətanət və Zərnişan xala gedirlər. Qismət Abbası qovur. Məhəbbət Talehin xalası qızı Laləni sandığı Sevdanı götürüb gedir. Taleh anası Bəsti xalanı tərk etdiyinə görə peşman olur və onun yanına qayıdır. Ceyran xala yanında qızla Talehgilə gəlir. [277]

7-ci mövsüm (2015-2016)[redaktə | əsas redaktə]

2015-2016, seriyaların sayı: 43, serialın adı: Eks-Bacanaqlar (282-324).

Seriyanın №-si Adı Seriya
282
Qismətin toyu Qismət evlənir. Ceyran xala və Nərgiz aranı qatmaq üçün əllərindən gələni edirlər. Taleh və Bəsti xala toya Şıxəlinin şəklini də gətirirlər. Bəsti xala Məhəbbətdən uşaqları Cahandar və Cahanduru gizlədir. Əslində isə onlar kukladırlar. Sonda Talehin ikinci həyat yoldaşı Xəyalə toya gəlir.[278]
283
Gəlin qaçdı... Xəyaləni gördükdən sonra ürəyi gedən Taleh özünə gəlir. Qismət həddindən artıq toyda içki içir. Tamada, Taleh, Qismət Məhəbbətə şillə vururlar. Buna görə də Məhəbbət onlardan əvəz çıxmaq istəyir. Gəlin Ceyran xala və Nərgizlə əlbir olaraq aradan qaçır. Məhəbbət Qismətə şillə vuraraq ondan əvəz çıxır.[279]
284
Pomada Xəyalənin yanından gələn Talehin yaxasında pomada ləkəsi var. Qismətin toyu baş tutmadıqdan sonra , o, içkiyə qurşanır. Qismətə araq pulu verəcəyini söyləyən Taleh ondan bir şey istəyir. Qismət Zərnişan xala və Mətanətə dodağına pomada vurub Talehi öpdüyünü söyləməlidir. Qismət bunu edir və Talehin sirrinin üstü açılmır.[280]
285
Kondisioner ustası Taleh evə kondisioner ustası çağırır. Kondisioner ustası Xəyaləgildən Mətanətgilə gedir. Taleh ilə kondisioner ustası arasında Xəyaləgildə dava olur.[281]
286
Qızdırma Qismət sərxoş olarkən maşın ilə Talehi vurur. Taleh və Qismətin əvvəl bundan xəbəri olmur. Sonradan Qismət Talehi yanında qadın olduqda vurduğunu deyir. Daha sonra Qismət Talehi yox, Nərgizi vurduğunu deyir.[282]
287
Bəstinin ad günü Bəsti xalanın ad günüdür. Sevda Məhəbbətə kuklaları verir. Qismət araq almağa pul tapa bilmir və ətir içir. Məhəbbət Cahandar və Cahanduru görmək üçün qutunun içində gizlənir. Onlar qutuda Məhəbbətin olduğunu bilib onu həyətə atırlar.[283]
288
Alqı-satqı Mətanət evi satqıya qoyur. Talehin ikinci həyat yoldaşı Xəyalə evi bəyənir və Mətanətə zəng edir. Xəyaləni Mətanətgildə görən Taleh dolabda gizlənir. Ceyran xala ilə Nərgiz Qisməti şərləyirlər.[284]
289
Müsahibə Taleh ATV Xəbərə müsahibə verir. Bu zaman onun yanına Bəsti xala və Xəyalə də gəlir. Zərnişan xala və Mətanət Xəyaləni Taleh və Bəsti xala ilə birlikdə televizorda görürlər.[285]
290
Sırf təsadüf Xəyalənin ad günü, Taleh ilə Mətanətin isə evliliklərinin ildönümüdür. Taleh əlamətdar günləri hər iki həyat yoldaşı ilə eyni vaxtda, eyni restoranda qeyd edir. Onlar Talehi tuturlar. Taleh onların könlünü almaq üçün hər ikisinə adları yazılan üzükləri hədiyyə edir. Lakin Taleh üzükləri səhv salır.[286]
291
Zibil Taleh yolla gedərkən zibili maşının pəncərəsindən həyətə atır. Həmin vaxtı Qismət də orada olur. Talehin bu hərəkəti Qismətin xoşuna gəlmir. O taksiyə minib, zibili də özü ilə götürüb Talehgilə gedir.[287]
292
Maşa və ayı Qismət sağlam həyat tərzinə keçid alır. Qismət evlənmək üçün qız axtarır. Zərnişan xala, Qismət və Mətanət qızı bəyənməyə gedirlər. Qız isə Talehin ikinci həyat yoldaşı Xəyalənin rəfiqəsidir. Onlar da görüşə gedirlər.[288]
293
Evdə qalmış telefon Taleh telefon əvəzinə kondisioner pultunu götürür. Xəyalə bu vaxtı Talehə zəng edir. Zərnişan xala və Mətanət telefonu Talehdən gizlədirlər.[289]
294
Məhəbbətin elçiləri Bəsti xala Məhəbbətin uşaqlarını ona göstərmir. Məhəbbət Zərnişan xalagilə gəlir və ondan kömək istəyir. Onlar Xəyaləgilə gəlirlər. Zərnişan xala və Mətanəti görən Taleh vəziyyətdən çıxmağa çalışır. Qismətin evlənmək istədiyi qızlar onu döyərək xəstəxanalıq edirlər. Xəyalə qapını Mətanətə açır.[290]
295
İdman Taleh ilə Xəyalə bulvarda qaçmağa gedirlər. Qismət də özünə qız axtarmaq üçün bulvara gedir. Qismət Talehi Xəyalə ilə görür və şəklini çəkir. Qismət şəkilləri Zərnişan xala və Mətanətə göstərir. Bəsti xala başına sarı parik taxaraq Talehi vəziyyətdən çıxarmağı bacarır.[291]
296
Xoş gəldin Məhəbbət yeni ildə Cahandar və Cahanduru görmək üçün şaxta baba kimi geyinir. Məhəbbət uşaqların oyuncaq olduğunu görür. Qismət Cuppulunun şaxta baba geyimini geyir və bununla qızlarla tanış olmaq istəyir. Taleh yeni il şənliyində həm Mətanətlə, həm də Xəyalə ilə rəqs edir.[292]
297
Dərzi Xəyalənin xalası dərzi Tahirə Xəyaləgilə qonaq gəlir. Mətanət dərzi Tahirənin müştərisidir. Onlar Talehi tuturlar. Məhəbbət Qismətə 10 qardaşı olan yaşlı qadın tapır. Dərzi Tahirəni Bəsti xala şantaj edir. Melissanın qardaşları Qismət ilə Məhəbbəti baş-başa toqquşdururlar.[293]
298
Mətanətin qəzası Mətanət ilə Zərnişan xala gözəllik salonuna getmək istəyir. Talehin halı olmadığından o yuxudan tam ayağa qalxa bilmir. Bunu görən Mətanət ilə Zərnişan xala özləri maşın açarlarını götürüb gözəllik salonuna gedirlər. Maşın sürə bilməyən Mətanət maşın ilə yolda Xəyaləni vurur.[294]
299
Gizli kamera Məhəbbət Zərnişan xalanın köməkliyi ilə Bəsti xalanın evində gizli kamera quraşdırır. O, bununla uşaqları Cahandar və Cahanduru görmək istəyir. Zərnişan xala və Mətanət kamera ilə onları izləyərkən Taleh və Xəyaləni görürlər. Məhəbbət başına sarı parik taxaraq Talehi vəziyyətdən çıxarır.[295]
300
Psixoloq məsləhəti Taleh psixoloqa ikiarvadlı olması barədə danışır. Taleh psixoloqdan bu barədə məsləhət alır. O istəyir ki, psixoloq bunları Talehin hər iki həyat yoldaşına desin. Qismət də psixoloqla evlənmək istəyir.[296]
301
Polad Mətanətin xalasıqızının həyat yoldaşı Moskvadan gəlir. Zərnişan xala ondan Talehin ikiarvadlı olub-olmamasını öyrənməyi xahiş edir. Polad razılaşır. Taleh isə sirrini ona deyir. Bütün bunların hamısını Zərnişan xala və Mətanətə danışan Poladın özünün də ikinci həyat yoldaşının olduğu məlum olur.[297]
302
Göbək rəqsi Talehin göbəkkəsdisinin xalası Xəyaləyə zəng edir. Bəsti xala qızı Qismət ilə evləndirmək istəyir. Bunun üçün Qismət özünü Şıxəlinin nəslinin nümayəndəsi kimi təqdim etməlidir. Qismət razılaşsa da, qıza heyran qalan Taleh onun Qismətlə evlənməsinə razılaşmır.[298]
303
Radar cəriməsi Taleh radara düşür. Radar cəriməsində Taleh və Xəyalə eyni maşında olur. Zərnişan xala və Mətanət radar cəriməsində şəkili görürlər. Bəsti xala Talehi vəziyyətdən çıxara bilir.[299]
304
İki qadının bir Talehi Xəyalənin anası Talehgilə gəlir. Qismət rəqqasə Aytən ilə evlənmək istəyir. Xəyalə və anası Talehi sorğu-sual edir. Taleh Nəcibə xanıma sirrini deyir.[300]
305
Nigah şəhadətnaməsi Yeni evlənən cütlüklərə 50% ilə endirim edilir. Taleh ilə Xəyalənin nigah şəhadətnaməsi yoxdur. Xəyalə də Talehdən ikiarvadlı olması ilə bağlı şübhələnir. Qismət kampaniyadan yararlanmaq üçün özünə qız axtarır.[301]
306
8 mart tortu Taleh 8 mart münasibətilə Xəyalə və Mətanət üçün onların toy şəkillərindən ibarət tort hazırlayır. Lakin tortlar səhv düşür.[302]
307
İlan Xəyalə, qonşusu Məlahət və xalası Qismət ilə elçiliyə gedir. Taleh əleyhqaz taxaraq tanınmamağa çalışır. O, Qismət ilə Məlahətin evlənməməsi üçün əlindən gələni edir. Məhəbbət Bəsti xalagilə İlan Renka ilə gedir.[303]
308
Qulaq Məzahir Xəyalənin atası Surqutdan Talehgilə gəlir. Orduxan baba da Qulaq Məzahirin kirvəsi idi. Ona görə də Qulaq Məzahir Zərnişan xalagilə də gəlir. Onlar Talehi tuturlar. Amma Qulaq Məzahirin də Xəyalədən başqa qızı olması Talehin işini asanlaşdırır. Onlar bir-birilərinin sirlərini üstünü açmamaq üçün dostlaşırlar.[304]
309
Türk paxlavası Talehin ikinci həyat yoldaşı Xəyalənin bacısı Türkiyədən gəlir. Yuxu olan Taleh onu qarşılamağa gedərkən səhvən Xəyalənin bacısını Mətanətgilə aparır. Xəyalə və Mətanət Talehi belə vəziyyətdə tuturlar. Əslində isə Taleh bunların hamısını yuxusunda görür.[305]
310
Ailə dağıdan falçı Məhəbbətin Sevdadan boşanmaması üçün evi onun adına keçirən Bəsti xala Məhəbbətin onları evlərindən çıxarmaq istədiyini görüb falçı çağırır. Falçı fala qan analizi ilə baxır. Zərnişan xala da falçını evlərinə çağırır. Falçı Talehi burada da görüb onun ikiarvadlı olduğunu başa düşür.[306]
311
Pərdə ustası Taleh Şamama xalanın qızı pərdə ustası Lalə ilə evlənmək istəyir. Mətanət və Zərnişan xala Qismətin kafesində elçilik edirlər. Fürsətdən istifadə edən Taleh evlərinə pərdə ustası Laləni çağırır. Taleh onu evlənməyə razı salır. Mətanət və Zərnişanın evə gəlməsini görən Taleh Laləni gizlədir. Daha sonra Taleh Laləni Qismət üçün tapdığını söyləyir. Lalənin Talehi bəyəndiyini görən Zərnişan xala və Mətanət onu evdən qovurlar.[307]
312
Nərd oyunu Bəsti xala Talehlə razılaşıb Zərnişan xala və Mətanətə Talehin ikiarvadlı olduğunu söyləmək istəyir. Məhəbbət Qismət üçün əvvəllər sinif yoldaşı olmuş qız tapır. Zərnişan xala və Mətanət Talehin ikiarvadlı olduğunu bildikdən sonra onun arxasınca düşürlər. Bəsti xala vəziyyəti belə görüb özünü xəstə kimi göstərir. Məhəbbətin Qismətə tapdığı qızın 6 uşağı var. Mətanət Bikəni tanıdığı üçün onu Qismətdən uzaqlaşdıra bilir.[308]
313
Toy albomu Qismət fotosessiyə etdirir. Qismət hazır dizayn kataloqunda Taleh ilə Xəyalənin toy şəklini görür. Qismət bunların hamısını Zərnişan xala ilə Mətanətə danışırlar. Mətanət Talehə zəng edir. Onlar Talehi şiş-qılıncla qarşılayırlar. Taleh fotoqrafın onu şantaj etdiyini söyləyir.[309]
314
Qarmonlu bibi Xəyalə bibisi ilə onun rəfiqəsi Zərnişan xalagilə gedir. Taleh Gövhər xalanı Zərnişan xalagildə görür. Məhəbbət və Qismət də Zərnişan xalagilə gəlirlər. Taleh Bəsti xaladan kömək istəyir. Bəsti xala psixiatriya xəstəxanasına zəng edir və onlar Məhəbbəti tuturlar. Hamı Məhəbbətin dəli olduğunu düşünür. Daha sonra isə Mətanət ilə Zərnişan xala Xəyaləgilə gəlirlər.[310]
315
Sarı tük Mətanət Talehin geyimini ütüləyərkən oradan sarı tük tapır. Mətanət Xəyaləyə zəng edir. Taleh qorxaraq gizlənir. O, bacardığı qədər qapını tutmağa çalışır. Qismətin istədiyi qızla Xəyalə arasında dava olur. Qismət qapını aça bilir, Xəyalə isə evlərinə gedir və bununla da Talehin ikiarvadlı olmasının üstü açılmır. Məhəbbət Talehin Xəyalə ilə olan şəklini Zərnişan xala və Mətanətə göstərir.[311]
316
Talehin şəkilləri Məhəbbət Talehin Mətanətgilə ərzaqla getdiyi vaxt şəkillərini çəkir. Məhəbbət şəkilləri Xəyaləyə göstərir. Onlar gecə vaxtı Mətanətgilə gəlirlər. Taleh Məhəbbəti vaxtında tutur. Mətanət dolabda gizlənmiş Xəyaləni oğru sanaraq başına ətir şüşəsi ilə zərbə endirir. Zərbədən Xəyalə müvəqqəti olaraq yaddaşını itirir.[312]
317
Psixoloq etirafı Taleh ilə Mətanətin münasibətləri əvvəlki kimi olmadığı üçün Mətanət evə psixoloq çağırır. Talehin Məlahət psixoloqdan xoşu gəlir. Psixoloq Mətanətə Talehin iki arvadı olduğunu deyir. Psixoloq özü Talehə sevgi etirafı edir. Taleh fürsətdən istifadə edir və telefon vasitəsilə onun səsini yazır. Nəticədə Mətanət Talehə inanır.[313]
318
Dezinfeksiya Mətanət xəstələnir. Taleh isə həkimlərə Mətanətgilin ünvanını yox, Xəyaləgilin ünvanını verir. Xəyalə infeksionist həkim adı ilə Mətanətgilə gəlir. Sonda Taleh vəziyyətdən çıxmağı bacarır. Taleh özünü Zərnişan xalagildə santexnik kimi təqdim edir. Taleh Qismətin istədiyi qızı tanıyır. Fırıldaqçı, qulaqkəsən Rövşanə Qisməti də aldadıb ondan 20 min manat pul almaq istəyirdi.[314]
319
Köhnə divan Qismət, Mətanət, Zərnişan xala Skype ilə elçilik edirlər. Xəyalə həmin qızın rəfiqəsidir. Onlar Qismətgilə gəlirlər. Həmin vaxtı Taleh də Qismətgildə olur. Xəyaləni görən Taleh qorxusundan qaçaraq gizlənir. Daha sonra Taleh köhnə divanın içində gizlənir. Onlar cehizlik kimi yeni divan gətirirlər və bu divanı həyətə qoyurlar. Taleh vəziyyəti öz xeyirinə dəyişməyi bacarır və Qismətin istədiyi qız iç üzünü göstərir.[315]
320
Xadimə Məhəbbət Çırpıcı MMC şirkəti adı ilə yun çırpır. O, Xəyaləni Mətanətgilə xadimə adı ilə göndərir. Taleh Xəyaləni tanımayaraq onu Qismət ilə evləndirmək istəyir. Sonda Xəyalənin xadimə olduğunu başa düşür. Xəyalənin Talehi vurmaq istəyəndə pilləkandan yıxılması nəticəsində o, müvəqqəti olaraq huşunu itirir. Taleh vəziyyətdən çıxmağı bacarır.[316]
321
Şıxəliyə and Zərnişan xala və Mətanət Talehin ikiarvadlı olduğundan şübhələnirlər. Ona görə də onlar Bəsti xala və Talehdən Şıxəliyə and içmələrini tələb edirlər. Çarəsiz qalan Taleh və Bəsti xala bunu edirlər. Qismət isə özünü Cuppulu kimi təqdim edir və onun sosial şəbəkədə tapdığı qızla tanış olur. Zərnişan xala və Mətanət onun Talehin ikinci həyat yoldaşı olduğunu düşünürlər və onu qovurlar.[317]
322
Səməd əmi Şıxəlinin nəslindən olan ağsaqqal Səməd əmidən Bəsti xala və Taleh xahiş edirlər. Onlar Səməddən Talehin ikiarvadlı olduğunu Zərnişan xala və Mətanətə deməsini istəyirlər.[318]
323
Talehin ad günü Taleh ad gününü həm Xəyalə ilə, həm də Mətanət ilə qeyd etmək istəyir. Taleh məcbur olub bir neçə saatdan bir başqa həyat yoldaşının yanına gedirdi. Məhəbbət Talehin sirrinin üstünü açmaq üçün Xəyaləni qutuya qoyub Mətanətgilə gətirmək istəyir. Lakin, Bəsti xala vaxtında qutuları dəyişir və özü qutuya daxil olur. Qismət isə istədiyi rəqqasə qızla evlənə bilmir.[319]
324
Nabat gəldi Taleh Mətanət və Xəyaləyə ikiarvadlı olduğunu söyləyir. Taleh onların eyni evdə yaşamaqlarını istəyir. Qismət nişanlanır. Lakin, istədiyi qız vaxtında nişan mərasiminə gəlmir. Ona görə Qismət Nərgizlə nişanlanır. Talehin xalası Şamamanın qızı Nabat gəlir. Taleh onunla da evlənmək istəyir.[320]

8-ci mövsüm (2016-2017)[redaktə | əsas redaktə]

2016-2017, seriyaların sayı: 40, serialın adı: Eks-Bacanaqlar. Şərikli Ev. (325-326), Bacanaqlar. Şərikli ev. (327-Hal-hazırda.).

Seriyanın №-si Adı Seriya
325
Bodrum turu Taleh ilə Mətanətin araları artıq soyuyur. Onlar boşanmaq həddinə çatırlar. Lakin Taleh ilə Delya vəziyyəti düzəltməyə çalışırlar və Bodruma bilet alırlar. Bəsti xala ilə Zərnişan xalanın evdə davası nəticəsində paltarların cırılması Taleh ilə Mətiş arasındakı münasibəti daha da gərginləşdirir.[321]
326
Barışıq üzüyü Taleh ilə Mətanət barışmaq istəyirlər. Lakin Bəsti xala ilə Zərnişan xalanın evdə dava etməsi nəticəsində toy kaseti sındırılır. Buna görə də onların arası daha da pisləşir. Nəticədə Talehlə Mətanət boşanırlar.[322]
327
Təzə gəlin Taleh ilə Mətanət boşandıqdan sonra, Bəsti xala Talehə yeni gəlin axtarır. Taleh ilə Mətanəti Delya barışdırmağa çalışsa da, Bəsti xalanın gəlini ilə gəlməsi nəticəsində onlar barışa bilmədilər.[323]
328
Tərəzi fırıldağı Taleh qəsdən tərəzinin qiymətlərini dəyişir ki, Mətanət kökəldiyini düşünsün və bununla da onu qıcıqlandırsın. Mətanət kökəldiyini düşünüb diyeta saxlamağa başlayır. Taleh ilə Bəsti xala Mətanəti qıcıqlandırmaq üçün dadlı yeməklər edirlər. Onlar müvəqqəti barışsalar da, yenidən aralarında mübahisə yaranır.[324]
329
Evlilik təklifi Bəsti xala Mətanətə evlilik təklifi olduğunu eşidir. Daha sonra olanları Bəsti xala bir-bir Talehə danışır. Əslində isə, Evlilik təklifi Mətanətə yox, Delyaya idi. Taleh və Məhəbbət nəticədə vəziyyəti qarışdırdılar.[325]
330
110 yaş və ildönümü Orduxan babanın 110 yaşı, Şıxəlinin isə ildönümü şərikli evdə qeyd olunur. Bəsti xala ilə Zərnişan xala qəsdən yeməklərə duz və düymə atırlar. Taleh ilə Mətanət barışmağa hazırlaşırdılar ki, plovların duzlu və düyməli olmasına görə onlar arasında yenə də dava olur.[326]
331
Cahandarın kəməri Zərnişanın qardaşı Cahandar onlara qonaq gəlir. Cahandar mühafizəkar olduğu üçün, Zərnişan xala ilə Mətanət bacardıqları qədər Talehlə Mətanətin ayrılmasını ondan gizlətməyə çalışırlar. Sonradan Taleh də artıq həqiqəti gizlətməyə çalışır. Sonda isə Məhəbbət bilməyərəkdən Taleh ilə Mətanətin ayrıldığını Cahandara söyləyir.[327]
332
Delyanın sirri Neçə vaxtdır ki, özünü yaxşı rəfiqə kimi göstərməyə çalışan Delya iç üzünü göstərir. O, Mətanət ilə Talehin arasını daha da pisləşdirməyə çalışır. Delya özünü Talehə və Bəsti xalaya bəyəndirməyə çalışır. Taleh, Delya, Məhəbbət və MRM-nın şagirdləri onların evlərinin qabağında Papito rəqsi edirlər. Sonda isə Zərnişan xala və Mətanət Talehi belə vəziyyətdə görürlər.[328]
333
SMS Delya gizlicə Talehin telefonundan özünə mesaj yazır. Delya səhər vaxtı bu mesajı hamıya göstərəcəyi ilə bağlı Talehi təhdid edir. Mesajda Talehin Delyanı sevdiyi yazılmışdı. Sonda kafedə Talehin telefonu Delyanın əlindən alır və mesajı silməyi bacarır.[329]
334
Pomada Taleh yuxudan oyanaraq üzündə pomada ləkəsi görür. Taleh əvvəlcə Mətanətdən, daha sonra Sevdadan, Bəsti xaladan şübhələnir. Əslində isə onu Delya öpmüşdü. Mətanət də gecə vaxtı yatmayaraq Talehi izləyirdi. Sadəcə Bəsti xalanın da oğlunu öpməsi Delyadan olan şübhələri yayındırır. Delya nəticədə vəziyyətdən çıxmağa nail oldu.[330]
335
İlk pasiyent Mətanət psixoloqluq karyerasına başlamaq niyyətindədir. Delya da bu işdə ona köməklik edir. İlk pasiyent Mətanətin qəbuluna gəlir. Daha sonra onlar kafeyə gedirlər. Taleh pasiyentin Mətanətə gül buketi təqdim eləməyini səhv başa düşür. O, dözməyərək ona gül buketi ilə üzünə zərbə endirir.[331]
336
Telefonla tanışlıq Delya Mətanəti Talehdən uzaqlaşdırmaq üçün daha bir plana əl atır. Delya Talehə zəng edir və tanış olmaq istədiyini söyləyir. Əvvəlcə Taleh yuxulu vəziyyətdə onunla razılaşmır və yox deyir. Lakin bir neçə dəqiqə sonra Taleh ona yenidən zəng edir. Onlar Ceyranın restoranına gəlirlər. Taleh Delyanı görərək vəziyyəti başa düşür. Mətanət də onların yanında idi. Bəsti xalanın işə müdaxiləsindən sonra Taleh vəziyyətdən çıxa bilir.[332]
337
Yeni kürəkən və yeni gəlin Bəsti xala Talehi evləndirmək istəyir. Həmçinin, Zərnişan xala da Mətişi evləndirmək istəyir. Onlar əvvəlcə razı olmasalar da, bir-birilərini qısqandırmaq üçün razılaşırlar. Elçilik vaxtı Taleh ilə Mətanət arasında mübahisə baş verir və vəziyyətdən istifadə edən yeni kürəkənlə yeni gəlin aradan qaçırlar.[333]
338
Delyanın sevgilisi Delya Talehdən onu sevən oğlanla danışmasını xahiş edir. Taleh vəziyyəti görüb yeznəsi Məhəbbəti də ona kömək etməyə çağırır. Delyanı sevən Məhəbbət bu xəbəri eşidərək əsəbiləşir və kafeyə gəlir. Lakin o şotland kilti ilə buraya gəlir. Taleh Məhəbbətin çox danışmasından əsəbiləşir və ona şillə vurur.[334]
339
Bəstinin planı Bəsti plan quraraq Delya ilə oğlu Talehi evləndirməyə çalışır. Sonda Taleh vəziyyəti başa düşür. Bu zaman kafeyə Məhəbbət də gəlir. Məhəbbət Delyaya üzük təqdim edir. Bəsti xala Məhəbbətə əsəbiləşərək onu cəzalandırmağa çalışır.[335]
340
Sirli plan Məhəbbət Delyanı evlənmək barədə razı sala bilmir. Buna görə də, Məhəbbət Delyanı qaçırmaq istəyir. Bəsti xala da bundan şübhələnərək Sevda ilə Talehgilə gedir. Onlar Məhəbbəti tutmağı bacardılar. Əslində isə Məhəbbət Delyanı yox, Zərnişan xalanı səhvən qaçırırdı.[336]
341
Yeni il arzusu Taleh və yaxınları yeni il arzularını məktuba yazırlar. Delya Talehdən gizlicə məktubu götürür və başqası ilə dəyişir. Daha sonra, o, tədbir təşkil edir. Taleh məktubunda Mətanət ilə evlənmək istədiyini qeyd edir. Delya isə bu məktubun məzmununu dəyişmişdi. Delya məktubu hamının içində oxumaq istəyirdi. Lakin sonda Talehlə Sevdanı elektrik cərəyanı vurur və məktubları oxumaq yaddan çıxır.[337]
342
Yaddaş problemi Taleh maşınla Delyanı vurur. Bunun nəticəsində Delya yaddaşını itirir. O heç kimi tanımır. Lakin sonda o bilməyərəkdən yaxınlarının adını çəkir. Bununla da onun yaddaşını itirmədiyi məlum olur.[338]
343
Fotomontaj Taleh ilə Delyanın şəklini fotomontaj edirlər. Lakin Delyanın bibisi buna inanmaq istəmir. Məhəbbət isə fotomontajı yaxşı bacardığı üçün daha sonra hamı ondan şübhələnməyə başlayır.[339]
344
Klip çəkilişi Məhəbbət Kənan MM-in klipinə çəkilmək istəyir. Kənan MM-in klipində qadın ifaçı da lazım olduğundan Mətanət də Məhəbbətlə klipə çəkilmək istəyir. Taleh qısqandığından Kənan MM ilə aralarında söz-söhbət yaranır.[340]
345
Cehiz Mətanət evə cehizlərin gəldiyini görür. Mətanət Delyadan şübhələnir. Əslində isə cehizlər səhv evə aparılmışdır, bu barədə onlar sonda məlumat tuturlar. Cehiz əslində onların qonşularının evinə göndərilməli idi.[341]
346
Gəlin qulluğu Bəsti xala xəstələnir. Taleh Mətanətdən Bəsti xalaya qulluq göstərməsini tələb eləyir. Lakin Mətanət onunla razılaşmır. Delya da Mətanətin Bəsti xalaya kömək etməməsi üçün əlindən gələni edir. Lakin sonda Mətanət Bəsti xalaya qulluq etməyə gedir.[342]
347
Sürücülük kursu Delya Mətanətə maşın sürməyi öyrətmək üçün evə sürücü təlimçisini çağırır. Halbuki, Delya Talehlə Mətanətin arasını pisləşdirmək üçün bunu edir. Mətanət isə bunu anlamır.[343]
348
Hədiyyələr Mətanətə gül, ətir, oyuncaq ayı və üzük hədiyyə edilir. Taleh bunları görüb əsəbiləşir. Lakin sonradan hədiyyələri Mətanətə göndərən şəxsin Taleh olduğu məlum olur. Taleh Məhəbbətlə öz aralarında, əslində, plan qurmuşdular.[344]
349
Telefon zəngi Mətanətə naməlum qız zəng edir. O, Talehlə bir yerdə olduqlarını söyləyir. Buna görə də Mətanət Talehi qısqanır. Məhəbbət Talehi Dilşadla evləndirmək istəyir. Mətanət zəng edən qızın Dilşad olduğunu düşünür. Əslində isə zəng edən həm Delya, həm BƏsti xala, həm də Sevda idi.[345]
350
Evlənmə verilişi Bəsti xala və Zərnişan xala Türkiyədə evlənmək proqramına qatılmaq istəyirlər. Taleh və Mətanət buna mane olmağa çalışırlar. Xüsusilə də Taleh Bəsti xalanın evlənməsinə qarşı olur. Məhəbbət isə Bəsti xalaya köməklik edir. Lakin sonda Bəsti xalaya stop qoyulduğu üçün o Türkiyəyə gedə bilmir, amma Zərnişan xala gedir.[346]
351
Elçilər Mətanətə elçi gəlir. Mətanət evlənməyə razı olmur. Elçilikdə kürəkən olmasa da, onun anası və bacısı olur. Taleh Laləni gördükdən sonra bəyənir və onunla evlənmək istəyir. Mətanət bunu görüb Talehə şillə vurur. Vəziyyəti Məhəbbət qarışıdırdığı üçün Taleh də ona şillə vurur.[347]
352
Levent bəy Türkiyədən Levent bəy gəlir. Lakin Mətanət və Taleh Zərnişan xalanın onunla evlənməsi ilə razılaşmırlar. Levent bey hamıya qızıl verməklə onları ələ alır. Lakin sonradan Levent bəy bu bəzəklərin büjeteriya olduğunu söyləyir.[348]
353
Pərdə Bəsti xala Talehi evləndirmək üçün qız tapır. Onlar Talehgilə pərdələri ölçmək üçün işçiləri göndərirlər. Bəsti xalanı Taleh üçün tapdığı qız Firuzə evdən çıxarır. Mətanət və Taleh də Bəsti xalanı evə qaytarırlar və Firuzə ilə onun anasını evdən çıxarırlar.[349]
354
Uğursuz səyahət Dursun bəy Zərnişan xalanı Türkiyəyə dəvət edir. Zərnişan xala Talehin də onlarla birlikdə Türkiyəyə getməsini istəyir. Sonda Taleh razı olmur. Əvvəlcə Məhəbbət razı olsa da, o da sonda eynilə razı olmur. Onlar evdə Taleh ilə Delyanı görürlər.[350]
355
Maşın uduşu Taleh marketdə keçirilən lotoreyanın qalibi olur. Lotoreyada qazanılan maşın üstündə Taleh və Bəsti xala, Mətanət və Zərnişan xala, Məhəbbət və Sevda dava edirlər. Sonda maşının uduş yox, reklam xarakterli olduğu məlum olur. Məhəbbət isə maşınla qəzaya uğrayır.[351]
356
Yallı ilə yas Orduxanın ildönümüdür. Məhəbbət isə rəqs dərslərini şərikli evdə keçirmək istəyir. Sonda Zərnişan xala hamının evdə rəqs etdiyini görür.[352]
357
Yüz min manatlıq portret Taleh Şıxəlinin şəklini həyətə qoyur. Həyətdə şəkli bəyənən olur və onu almaq istəyir. Lakin sonda, o, orduxanın portretini alır.[353]
358
Qayınana toyu Zərnişan xala talibi Ağamirzə ilə evlənir. Türkiyədə Zərnişan xala ilə Ağamirzə verilişdə dava edirlər. Mətanət ilə Taleh də oraya gedirlər.[354]
359
Anonim SMS Zərnişan xala Türkiyəyə getməyə hazırlaşır. Çemodan birdən eyvandan Talehin başına düşür. Taleh başından zədələnir. Bəsti xala polis şöbəsinə ərizə yazır. Sevda da eyvandan çemodanı Talehin başına atır.[355]
360
Romantik rəfiqə Mətanət Zərnişan xala ilə birlikdə birdəfəlik Türkiyəyə köçmək istəyir. Delya da vəziyyətdən istifadə edib Talehi onunla evlənməyə razı salmağa çalışır. Evə qayıdan Mətanət Delyanı Taleh ilə görür.[356]
361
Bərbər Cahandar Zərnişan xalanın qardaşı Cahandar dayı onlara gəlmək istəyir. Taleh Cahandar dayıya Zərnişan xalanın Türkiyəyə evlənməyə getdiyini söyləmək istəyir.[357]
362
Cahandarın zəhmi Cahandar dayı Talehin divanda yatdığını görür. Taleh yuxuda Mətişdən boşanmasını sayıqlayır. Cahandar dayı yuxulu vəziyyətdə olan Talehi bununla bağlı sorğu-sual edir. Bəsti xala Talehi sonda vəziyyətdən çıxarmağı bacarır.[358]
363
Delyanın elçiləri Delyaya elçi gəlir. Halbuki elçi gələnlərin oğulları dispanserdə yatır. Delya Talehi sevdiyini deyir. Sonda o bunu elçiləri qovmaq üçün etdiyini Mətanətə söyləyir.[359]
364
Qovuşma Taleh ilə Mətanət yenidən barışmaq istəyirlər. Delya isə Talehi sevdiyini Mətanətə deyir. Bəsti xalanın əvvəlcədən bundan xəbəri olur. Mətanət evdən gedir. Bəsti xala Talehə Zaurun yox, Spartakın onun əsl atası olmasını söyləyir. Sonda Spartak gəlir.[360]

9-cu mövsüm (2017-)[redaktə | əsas redaktə]

2017-Hal-hazırda, seriyaların sayı: 40, serialın adı: Bacanaqlar. Yeznə-Qayın. (365-404).

Seriyanın №-si Adı Seriya
365
Talehin məktubu Taleh yenə də əvvəlki kimi kasıblaşır. Talehin Delya və Mətanət ilə münasibətləri yaxşı deyil. Artıq Mətanət və Delya rəfiqə deyillər. Məhəbbət gedir, Qismət isə qayıdır. Qismət Mətanəti Taleh ilə barışdırmağa çalışır. Bəsti xala Sevdanı Ramiz ilə evləndirməyə çalışır. Taleh Bəsti xala və Sevda ilə birlikdə Ramizgilin evində qalır. Lakin Ramiz Talehin evdə qalması ilə razı olmur. Taleh məktub yazır. [361]
366
Elçilik Ramiz və qaçırmalı olduğu Natəvan Ceyran və Nərgizin kafesində görüşürlər.Bu zaman Ceyran onların söhbətinə müdaxilə edir. O, Natəvana birbaşa Bəsti xalagilə getməyi təklif edir. Natəvan Ceyran xalanın dediyi kimi hərəkət edir. [362]
367
Kiyev səfəri Yeznə evində qalmaq istəməyən Taleh buradan getmək istəyir. O, Ukraynalı dostu Şevçenko ilə internet vasitəsilə tanış olur və Ukraynaya getməyi qərara alır. Getməmişdən əvvəl Delya və Mətanətin yanına gedir. Lakin Mətanətgildə olan zaman Delya bundan xəbər tutur və Talehin planı baş tutmur. [363]
368
Toy planı Ramiz Sevda ilə evlənməyə razı olur. Lakin bu toy barədə heç kimin xəbərinin olmamasını istəyir. Taleh Sevda üçün gəlinliyi Natəvanın mağazasından alır. Bununla da Natəvanın məsələdən xəbəri olur. [364]
369
Silahlı gəlin Taleh Ramiz ilə Sevdanın toyunun dəvətnamələrini yaxın adamlarına paylayır. Ramiz ilə Natəvan Ceyran və Nərgizin restoranında bunu müzakirə edirlər. Ceyran Talehi oyuncaq silahla hədələməyi təklif edir. Toy günü Natəvan əlində silahla Ramizgilin evinə daxil olur. Silahı görən Taleh özündən gedir. Qismət silahı Natəvanın əlindən alır. Hamı otağı tərk edən zaman yalnız Qismət Talehə kömək etməyə çalışır. Tapancanın oyuncaqdan olduğunu düşünən Qismət Talehi inandırmaq üçün tavana atəş açır. Tapançanın həqiqi olduğu məlum olur. [365]
370
Yeznə şəri Ramizdən gizli şəkildə yemək yeməyə çalışan Taleh dolabda yemək tapır. Ramiz sakit şəkildə yaxınlaşaraq Talehin dolabdan yemək yediyini görür. Bu zaman Taleh ilə Ramiz toqquşurlar. Gözünün altının göyərməsini fürsət bilən Ramiz vəziyyətdən istifadə etməyə çalışaraq Talehi polisə şikayət etmək istəyir. Taleh Ceyran və Nərgizin restoranına gələrək Ceyran xaladan kömək istəyir. Ceyran Nərgizə Talehin yemək pulunu vermədiyini söyləyir. Nərgiz Talehin hər iki gözünün altını qaraldır. Bu dəfə Taleh Ramizi şikayət etmək istəyir. Bundan qorxan Ramiz Talehdən şikayət etmir. [366]
371
Delyanı hara qaçırdım?! Delya Talehi evlərinə çağırır. O, Talehin onu qaçırmasını istəyir. Çarəsiz qalan Taleh Ramizin yanına gedir. Ramiz yalnız Delyanın evdə qalmasına icazə verir. Evə gələn Taleh Mətanəti evdə görür. Ramiz də vəziyyətin belə olduğunu görür. Brilyant və ətrafdakıların bir çoxu Talehin üzərinə hücum etməyə başlayır. [367]
372
Qadın qisası - 1 Natəvan Ramizin ofisinə gəlir. Ramiz Sevda ilə toy edəcəyini Natəvana deyir. Natəvan Ramizdən bunun acığını çıxacağını söyləyir. Natəvan onları evin qabağında gözləyir. Ramizgil yola çıxırlar. [368]
373
Qadın qisası - 2 Ramizgil yola çıxdıqdan sonra qəflətən qabaqlarına maşın çıxır. Maşında Natəvanın olmadığını gördükdən sonra Ramiz özünə gəlir. Ramiz qorxduğu üçün hamı ilə birlikdə yenidən evə qayıdır. Daha sonra onlar yenidən yola çıxırlar. Natəvan onların qabağına qəflətən çıxaraq qəza törədir. Qəzadan sonra Ramiz və Natəvan yaralanırlar. Onlar ofisdə görüşürlər. Natəvan yenidən toyun qarşısını alacağını Ramizə söyləyir. [369]
374
Alfons Taleh Taleh və Dubay Firuzə Ceyranın restoranında yemək yeyirlər. Dubay Firuzə Talehin onunla evlənməsini istəyir. Taleh bunun əvəzində Dubay Firuzədən bağ evi, maşın və pul istəyir. O, Talehin istəklərini yerinə yetirir. Daha sonra Dubay Firuzənin Ramizin xalası olması məlum olur. Sonda onların evliliyi baş tutmur. [370]
375
Fransızsayağı quda Talehgili evindən çıxara bilməyən Ramiz valideynlərini köməyə çağırır. O, valideynlərinin Fransadan gələcəklərini söyləyir. Taleh və Ramiz arasında mübahisə düşür. Sevda Qismətə davanın olması ilə bağlı xəbər verir. Qismət oraya çatanda həm Ramiz, həm də Taleh tərəfindən vurulur. Daha sonra Taleh, Bəsti xala və Sevda fransızlar kimi geyinirlər. Əslində isə, Ramiz iki fırıldaqçını valideynləri kimi təqdim edir. Sonradan bu fırıldaqçıların Talehgilin qohumları olması məlum olur. [371]
376
Kartof külləməsi Natəvan Ramizin evini yandırmaq qərarına gəlir. Bəsti xala Natəvanı fikrindən daşındırmağa çalışır. Daha sonra Mətanət oraya gəlir və əvvəlcə o da Natəvanı fikrindən daşındırmaq istəyir. Lakin sonradan o da Natəvan kimi evi yandırmaq qərarına gəlir. Bundan xəbər tutan Taleh onları sakitləşdirməyə çalışır. Buna baxmayaraq, sonda o da evi yandıracağını söyləyir. Bunu eşidən Ramiz Talehin üzərinə hücum edir. Hamının evə daxil olmasından sonra Sevda evi yandırmaq istəyir. [372]
377
Oğurluq qızıl Mətanətgilin evindən qızıllar oğrulanır. Həmin ərəfədə Bəsti xala Talehi çağıraraq ona qızıllarının olduqlarını göstərir. Həmçinin, Brilyant qızı Delyanı Qismətlə evləndirmək üçün ona qızıllarını verəcəyini söyləyir. Mətanət məsləhət üçün Ceyranın restoranına gəlir. Ceyran və Nərgiz qızılı Bəsti xalanın oğurlaya biləcəyini söyləyirlər. Sonra onların hamısı Talehgilə gəlirlər. Brilyant Delyanı Talehdən uzaqlaşdırmaq üçün qızılları Talehə vermək istəyir. Mətanət Bəsti xalanın qızıllarının büjeteriya olduğu görür. Brilyantın qızılları isə Mətanətin qızılları olur. Bunu Qismətin etdiyi məlum olur. Taleh Qismətin burnuna zərbə endirir və nəticədə öz əli ağrıyır. [373]
378
Zəhərli Bəsti Taleh Mətanət və Delyadan pirojki istəyir. Bəsti xala Talehin gətirdiyi pirojkilərin hamısını yeyir. Bundan sonra Bəsti xala özünü pis hiss etməyə başlayır. Taleh təcili yardıma zəng edir. Bəsti xala xəstəxanaya aparılır. Taleh Bəsti xalanın Mətanətin yoxsa Delyanın hazırladığı pirojkidən zəhərləndiyini öyrənməyə çalışır. Evə sahə polisi gəlir. O, Talehə Bəsti xalanın Mətanət və Delyadan 50 min manat təzminat tələb etdiyini söyləyir. Onların hamısı evə gəlir. Daha sonra sahə polisinə zəng gəlir və məlum olur ki, Bəsti xala Sevdanın hazırladığı qayğanaqdan zəhərlənmişdir. Sevdanın qayğanağa kərə yağı əvəzinə mebel yağı tökməsi məlum olur. [374]
379
Son məktub Ramizdən xəbər yoxdur. Bunun üçün Bəsti xala təlaşa düşür. Bəsti xala Talehi bununla bağlı məlumatlandırır. Taleh Ramizin iş yerində də olmadığını görür. Ceyran Talehi restoranına dəvət edir. O, Ramizin məktubunu Talehə göstərir. Artıq Taleh ilə barışan Mətanət və Delya bir-biri ilə mübarizəyə başlayır. Taleh evə gəlir və məktubda olanların məzmununu evdəkilərə söyləyir. Məktubda Ramiz bezdiyindən evi tərk etdiyini, evi və işi Talehə bağışladığını söyləyir. [375]
380
İki arvadın bir yeni ili Hadisələrdən bir ay keçir. Mətanət və Delya hər ikisi Talehin evində qalırlar. Bəsti xala Talehdən həmrəylik gününü harada qeyd edəcəyini soruşur. Bu zaman Mətanət və Delyanın fikirləri üst-üstə düşmür. Sonda Qismət onları razı salır və onlar yeni ili evlərində qeyd edirlər. Bu zaman Spartak şaxta baba paltarı ilə oraya gəlir. [376]
381
Hədiyyə maşın Taleh Delya və Mətanətə maşın hədiyyə edir. Delya bu maşının yalnız ona məxsus olmasını istəyir. Əslində isə, maşını Bəsti xala Talehə verir. Bu maşını isə Spartak Bəsti xalaya hədiyyə etmişdir. Taleh Delyaya maşın aldığını Mətanətdən gizlətmək istəyir. Qismət vəziyyətin gərgin olduğunu görür və öz maşınını Talehin adı ilə Mətanətə hədiyyə edir. [377]
382
Talıbla Talehin klipi Talıb Talenin Talehin qohumu olduğu məlum olur. Talıb Talehgilə gəlmək istəyir. Talıb gəldikdən sonra təklif edir ki, Talehgilin evində klip çəksin. Taleh həyat yoldaşlarının sözünə görə razılaşmır. Talıbın onu klipdə baş rolda çəkmək istədiyini eşidən Taleh razılaşır. Klipdəki rollardan Mətanət və Delya mübahisə edirlər. Qismət gələrək klipin ssenarisini dəyişir və onları razı salır. [378]
383
Boksçu dayı Mətanətin kikboksçu olan kiçik dayısı onlara qonaq gəlir. Bunun səbəbi idman zalında işıqların sönməsi olur. Taleh iki həyat yoldaşının olduğunu İsmayıl dayıdan gizlətməyə çalışır. Sevda olanların üstünü açır. Bu zaman İsmayıl dayı Talehə zərbə endirir. Bəsti xala Sevdanın doğru danışmadığını söylədikdən sonra İsmayıl ona inanır. [379]
384
Təzə qonşunun ruleti Taleh üçün Mətanət piroq, Delya isə keks hazırlayır. Bu zaman onların evinə yeni qonşu gəlir. Yeni qonşu Taleh üçün rulet gətirir. Taleh Məlahət xanımın ruletini bəyənir. Bu da Mətanət və Delyanın narazılığına səbəb olur. Onlar daha sonra evi tərk edirlər. Ramiz Sevdaya sürpriz etmək istəyir və tortun içinə üzük qoyur. Sevda tortu üzüklə birlikdə yeyir. Mətanət və Delya daha sonra evə qayıdırlar. Sevda xəstəxanaya yerləşdirilir. [380]
385
Biz mehriban ailəyik Talehgili toya çağırırlar. Dəvətnamədə Taleh və onun xanımı ilə toya gəlməsi qeyd olunur. Taleh seçimi Mətanət və Delyanın özlərinə buraxır. Mətanət və Delya bir-birilərinə mane olmağa çalışırlar. Sonda toya Taleh və Bəsti xala gedir. [381]
386
Delyanın fitnəsi Bəsti xala xəstələnir. Mətanət onun qulluğunda durur. Delya Bəsti xala ilə Mətanətin münasibətlərinin yaxşılaşdığını görərək onların münasibətlərini pisləşdirmək üçün plan qurur. Bəsti xalanın yastığının altına cadunu xatırladan əşya qoyur. Bundan sonra onlar caduda Mətanəti şübhəli bilirlər. Bu ərəfədə Ramiz Sevdanı evliliyə razı salmaq üçün Knyazdan şeir götürür. Kağızın yaş olmaması üçün onu örtür. Bu həmin cadunu xatırladır. Şeirdə cadu sözü olduğu üçün Taleh və Qismət Ramizdən şübhələnirlər. [382]
387
Əmioğlunun kamazı Talehin əmisi oğlu Ağamirzə onlara qonaq gəlir. Mətanət Ağamirzə üçün aş hazırlayır. Delya Mətanətin hazırladığı aşa xeyli duz tökür. Ağamirzə aşı yeyə bilmir. Aşın duzlu olduğunu görən Bəsti xala Ağamirzədən kamazın açarını alır və Mətanətin cehizlərini Qismətin evinə aparmaq istəyir. Qismət gələrək Bəsti xalanı fikrindən daşındırmağı bacarır. [383]
388
Qaçırılmış Sevda Ramiz Sevda üçün şeir yazır. Ceyran xala bu şeiri bəyənmir və Ramizə maşının açarını verir. Onlar Sevdanı qaçırmağa gedirlər. Sevda qonşu qız ilə evlərinə gedən zaman Ramiz onu qaçırır. Qonşu olanları Talehə söyləyir. Taleh Şıxəli babanın tapançasını tapır. Delya onların arxasınca düşür. Mətanət isə Qismətə zəng edir və onun polis çağırmasını istəyir. Delya Ramizgili tapır və evə gətirir. Qismət isə evə polislə gəlir. Talehin əlindəki silahın oyuncaq olduğu məlum olur. Daha sonra Taleh və Qisməti polis bölməsinə aparırlar. [384]
389
Sevdanın iki adaxlısı Taleh yeni işə başlayır. Artıq o müdirdir və bu münasibətlə Qismət onu təbrik etməyə gəlir. Pərviz və bir qız Sevdagilə elçi gəlirlər. Onlar Sevdanı gördükdən sonra səhv gəldiklərini başa düşürlər. Taleh isə bununla razılaşmır və onlara balta ilə hədə-qorxu gəlir. Əslində isə bu balta yox, gizlədilmiş milçəköldürən idi. Daha sonra Ramizgil də elçiliyə gəlirlər. Dəsmalı götürdükdən sonra hamı baltanın milçəköldürən olduğunu görür. Taleh Ramizə milçəköldürənlə zərbə endirməyə başlayır. [385]
390
Talehin oğlu Talehin oğlu Kamran xaricdən qayıdır. Əvvəlcə o, Ceyran xalanın restoranına gedir. Mətanət və Delya isə Talehin oğlunun olmasından xəbərsizdirlər. Taleh bacardığı qədər bunu gizlətməyə çalışır. Qismət də bundan xəbər tutur və Talehə kömək etməyə çalışır. Kamran artıq Talehgilə gəlir. Qismət Ramizi özünü Kamranın atası kimi aparmağa razı salır. [386]
391
Delyanın rəfiqələri Delyanın rəfiqələri Talehgilə gəlmək istəyirlər. Bunun üçün Delya Mətanətdən özünü Talehin həyat yoldaşı kimi təqdim etməməsini xahiş edir. Əvəzində Delya Mətanət öz rəfiqələrini gətirdikdə də elə edəcəyini söyləyir. Bu zaman Mətanət Delyaya bir daha evinə rəfiqə gətirməmək fikrində olduğunu söyləyir. Bu sözə görə Delya Mətanəti rəfiqələri arasında öz qulluqçusu kimi təqdim edir. Bundan xəbər tutduqdan sonra Mətanət Delyanın rəfiqələrini evdən qovur. [387]
392
Evliliyin beşilliyi Taleh və Mətanətin evliliklərinin beşilliyidir. Taleh bunu unudur və Şıxəlinin ildönümünün olduğunu düşünür. Delya onların beşilliklərini qeyd etməsinə hər cür mane olmaq istəyir. Delya Ceyran xalaya zəng edərək Sevdanın Ramizlə evlənməyə razı olduğunu söyləyir. Mətanət bunu Talehin qəsdən etdiyi düşünür. Ona görə də onlar yenə də beşilliklərini qeyd edə bilmirlər. Taleh əsəbiləşərək Ramizə zərbə endirir. [388]
393
Kəndə qayıdış İki gəlin Bəsti xalaya yemək vermirlər. Buna görə də artıq Bəsti xala kəndə getmək qərarına gəlir. Taleh bunun qarşısını almağa çalışır. Lakin nə Mətanət, nə də Delya yemək hazırlamağa razı olmurlar. Taleh yeməkləri özü bişirməyə məcbur olur. Bəsti xala buna dözmür və kəndə gedir. Bəsti xala və Sevda kəndə gedərkən Ramiz avtobusun qabağına çıxır və xəsarət alır. [389]
394
Xidmətçi qız Taleh evə xidmətçi qız gətirir. Sevda bunu Mətanət və Delyaya söyləyir. Onlar hər cür şəkildə xidmətçi qızı evdən qovmağa çalışırlar. Taleh çağırdığı xidmətçi qızı Qismət ilə, Sevda isə Ramiz ilə evləndirmək istəyir. Xidmətçi qız bunları görüb evdən gedir. Qismət məyus olur və Ramizə zərbə endirir. [390]
395
Mətanətin dərmanı Mətanət xəstələnir. Buna görə Taleh Delyaya Mətanətə qulluq etməyi söyləyir. Delyanın da ad günüdür. Nə Delya, nə də Bəsti xala Mətanətə qulluq edir. Qismət gələrək Mətanətə qulluq etməyə başlayır. Taleh və Delya bəhanə ilə ad gününü qeyd etməyə gedirlər. Qismət, Ramiz, Ceyran xala, Nərgiz bundan xəbər tuturlar. [391]
396
Oğurluq planı Talehgilə xalça yuyan iki nəfər gəlir. Onlardan biri hər cür şəkildə oğurluq etmək istəyir. Mətanət və Delya xalçanı yumaqdan imtina edirlər və onların işlərini də yarımçıq qoyurlar. Onlar qəsdən pul götürmürlər və axşam oğurluğa gəlirlər. Onlardan biri Qismətə zərbə endirir. Lakin bundan sonra hadisədən Taleh, Delya, Mətanət xəbər tuturlar. Delya onların hər ikisinə zərbə endirir. Mətanət Delyaya gücünü göstərmək istəyərkən bilmədən Talehə zərbə endirir. [392]
397
Adsız yeznə Bəsti xala ilə Sevda yol ilə gedərkən Sevda əlindəki şarı tutmaq istəyəndə onu az qalsın maşın vuracaqdı. Oğlanın subay olduğu məlum olur. Bəsti xala fürsətdən istifadə edib Sevdanı onunla evləndirmək istəyir. Daha sonra oğlanın Ramizin dostu olduğu məlum olur.[393]
398
Delyanın aşpazı Delya yemək pişirmək üçün evə aşpaz gətirir. Sevda bunu Mətanətə deyir. Bundan sonra Mətanət də evə qulluqçu gətirilməsini istəyir. Buna görə də onların arasında mübahisə düşür. [394]
399
Qadınlar işləmək istəyir Delya artıq Taleh ilə birlikdə işləməyə başlayır. Mətanət bundan xəbər tutan kimi əhvalı korlanır. Mətanət bunları Qismətə söyləyir. Taleh evə gələndən sonra Qismət ilə aralarında mübahisə düşür. Qismət Talehin üzərinə zərbə endirmək istəyərkən özü xəsarət alır. Mətanət də Ceyran xalanın restoranında işləmək istəyir. Taleh bundan xəbər tutduqdan sonra nə Mətanətə, nə də Delyaya işləməyə icazə verir. [395]
400
"Beqovaya dorojka" Bəsti xala Talehə Mətanətin köklüyündən gileylənir. Mətanət onların söhbətini eşidir. Mətanət arıqlamaq istədiyi üçün Talehdən qaçış trenajoru istəyir. Taleh 1000 manatlıq trenajoru almaq istəmir. Taleh Qisməti iş yerinə çağırır. Taleh pulu Qismətdən istəyir. Hadisələrdən 2 aya yaxın vaxt keçdikdən sonra artıq Mətanət yorulmağa başlayır və trenajordan istifadə etmir. [396]
401
Psixoloq Ramiz Bəsti xala Ramizə özünü Sevdaya bəyəndirmək üçün bir təklif edir. Ramiz hər şeyə razı olacağını söyləyir. Bəsti xala ona psixoloq kimi geyinməli olduğunu söyləyir. Ramiz Ceyran xala və Nərgiz ilə bununla bağlı məsləhətləşir. Sonda Ramiz psixoloq qadın kimi geyinir və özünü Sevdaya bəyəndirməyə çalışır. [397]
402
Talehin gecəsi Taleh bütün ailə üzvləri ilə birlikdə yemək yeyir. Bu zaman Taleh ilə Sevda arasında anlaşılmazlıq olur. Mətanət Sevdanı razılığa gətirmək istəyir. Bəsti xala Delyaya Mətanətdən daha yaxşı danışıq qabiliyyətinin olduğunu söyləyərək onu Sevda ilə danışmağa göndərir. Daha sonra Mətanət və Delyanın Bəsti xala ilə mübahisəsi düşür. Taleh Bəsti xalanın tərəfini tutur. Bundan sonra onların münasibətləri pozulur. [398]
403
Bəstinin şoppinqi Bəsti xala şoppinq etmək istəyir. Bu sözü eşidən Delya və Mətanət də şoppinqə getmək istəyir. Taleh isə buna razı olmaq istəmir. Taleh Bəsti xalaya şoppinq üçün pul verir. Bu zaman Delya onları eşidir. Taleh Delya və Bəsti xala ilə şoppinqə getməli olur. Bu dəfə onları Mətanət görür. Buna görə də onların hamısı şoppinqə gedir. Lakin Mətanət və Delya Bəsti xala üçün şoppinqdən heç bir şey almırlar. [399]
404
Sezon finalı Mətanət qızıl üzük istəyir. Sevda da nişanlandığı üçün onlara da qızıl üzük lazımdır. Taleh Mətanətə üzüyü sonra alacağını söyləyir. Onların söhbətini Delya eşidir. Bu dəfə də Delya Talehdən qızıl üzük istəyir. Taleh üzük üçün Delyaya pul verir. Mətanət bunu görür. Bir müddət keçdikdən sonra Talehin iş yerinə Qismət və Mətanət gəlir. Mətanət ayrılmaq qərarına gəlir. Delya da Talehdən ayrılır. [400]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. ""Bacanaqlar"ın Məhəbbəti ATV-dən getdi". https://news.milli.az/showbiz/564524.html.
  2. ""Qismət" 1 ildən sonra "Bacanaqlar"a qayıtdı". https://news.milli.az/culture/576797.html.
  3. "Bacanaqlar 1". https://www.youtube.com/watch?v=I9G8ZGiLs5A.
  4. "Bacanaqlar 2". https://www.youtube.com/watch?v=iuMKhlxruBM.
  5. "Bacanaqlar 3". https://www.youtube.com/watch?v=yR-OB7qO1HE.
  6. "Bacanaqlar 4". https://www.youtube.com/watch?v=xnlA-iDtiVA.
  7. "Bacanaqlar 5". https://www.youtube.com/watch?v=2DC4b1cYx6c.
  8. "Bacanaqlar 6". https://www.youtube.com/watch?v=bTF_LhkNMvc.
  9. "Bacanaqlar 7". https://www.youtube.com/watch?v=wOZDu5XxF9o.
  10. "Bacanaqlar 8". https://www.youtube.com/watch?v=48Co1puvhVg.
  11. "Bacanaqlar 9". https://www.youtube.com/watch?v=vwSHSgN3enc.
  12. "Bacanaqlar 10". https://www.youtube.com/watch?v=b17uMxeZ3qE.
  13. "Bacanaqlar 11". https://www.youtube.com/watch?v=1OYCb0IzmwU.
  14. "Bacanaqlar 12". https://www.youtube.com/watch?v=ytYgZYIxGFk.
  15. "Bacanaqlar 13". https://www.youtube.com/watch?v=CBKplJNfS0M.
  16. "Bacanaqlar 14". http://www.myvideo.az/?video_id=2290792.
  17. "Bacanaqlar 15". https://www.youtube.com/watch?v=2-uNYizuvPQ.
  18. "Bacanaqlar 16". https://www.youtube.com/watch?v=jzdnxk3kE-w.
  19. "Bacanaqlar 17". https://www.youtube.com/watch?v=YAmQKgneJJc.
  20. "Bacanaqlar 18". http://www.myvideo.az/?video_id=2290794.
  21. "Bacanaqlar 19". https://www.youtube.com/watch?v=roPH3G1SmWQ.
  22. "Bacanaqlar 20". http://www.myvideo.az/?video_id=2290796.
  23. "Bacanaqlar 21". https://www.youtube.com/watch?v=nvPkJ0ffNHk.
  24. "Bacanaqlar 22". https://www.youtube.com/watch?v=-0UzHhyi0Es.
  25. "Bacanaqlar 23". https://www.youtube.com/watch?v=sCAG0mZls4s.
  26. "Bacanaqlar 24". https://www.youtube.com/watch?v=b8nE7SHwGpc.
  27. "Bacanaqlar 25". https://www.youtube.com/watch?v=4z4P0bxGRHo.
  28. "Bacanaqlar 26". https://www.youtube.com/watch?v=6UfJycPkd9Y.
  29. "Bacanaqlar 27". https://www.youtube.com/watch?v=lTijP3EZzkY.
  30. "Bacanaqlar 28". https://www.youtube.com/watch?v=bcH-D4qbqLQ.
  31. "Bacanaqlar 29". https://www.youtube.com/watch?v=qyE42SnfZSE.
  32. "Bacanaqlar 30". https://www.youtube.com/watch?v=P38uAvqv1Vc.
  33. "Bacanaqlar 31". https://www.youtube.com/watch?v=79bjN1Vq9j8.
  34. "Bacanaqlar 32". https://www.youtube.com/watch?v=DWAf6AyW5Jc.
  35. "Bacanaqlar 33". https://www.youtube.com/watch?v=dC2GRh6SlzQ.
  36. "Bacanaqlar 34". https://www.youtube.com/watch?v=Gh7J6oDVy1E.
  37. "Bacanaqlar 35". http://www.myvideo.az/?video_id=2290800.
  38. "Bacanaqlar 36". https://www.youtube.com/watch?v=vAuPGtINtPA.
  39. "Bacanaqlar 37". https://www.youtube.com/watch?v=pmWFzz6oBsQ.
  40. "Bacanaqlar 38". https://www.youtube.com/watch?v=JBwYPCG61kI.
  41. "Bacanaqlar 39". https://www.youtube.com/watch?v=1yHAqm6UGAc.
  42. "Bacanaqlar 40". https://www.youtube.com/watch?v=UknFxvCe6U8.
  43. "Bacanaqlar 41". https://www.youtube.com/watch?v=5SitaU1MbUU.
  44. "Bacanaqlar 42". https://www.youtube.com/watch?v=CLwhL4JxDxk.
  45. "Bacanaqlar 43". https://www.youtube.com/watch?v=2oba2xzeG4I.
  46. "Bacanaqlar 44". http://www.myvideo.az/?video_id=2290801.
  47. "Bacanaqlar 45". https://www.youtube.com/watch?v=Cl6xRRDkk5Q.
  48. "Bacanaqlar 46". https://www.youtube.com/watch?v=9ky58jVgRe4.
  49. "Bacanaqlar 47". https://www.youtube.com/watch?v=sBLIDvG8P40.
  50. "Bacanaqlar 48". https://www.youtube.com/watch?v=HGENGtSvfKE.
  51. "Bacanaqlar 49". https://www.youtube.com/watch?v=WxqCzlq_hy0.
  52. "Bacanaqlar 50". https://www.youtube.com/watch?v=B3_N_PclqEY.
  53. "Bacanaqlar 51". http://www.myvideo.az/?video_id=2290806.
  54. "Bacanaqlar 52". http://www.myvideo.az/?video_id=2290815.
  55. "Bacanaqlar 53". http://www.myvideo.az/?video_id=2290816.
  56. "Bacanaqlar 54". http://www.myvideo.az/?video_id=2290820.
  57. "Bacanaqlar 55". http://www.myvideo.az/?video_id=2290824.
  58. "Bacanaqlar 56". http://www.myvideo.az/?video_id=2290826.
  59. "Bacanaqlar 57". http://www.myvideo.az/?video_id=2290828.
  60. "Bacanaqlar 58". http://www.myvideo.az/?video_id=2290829.
  61. "Bacanaqlar 61". http://www.myvideo.az/?video_id=2290927.
  62. "Bacanaqlar 62". http://www.myvideo.az/?video_id=2290928.
  63. "Bacanaqlar 64". http://www.myvideo.az/?video_id=2290929.
  64. "Bacanaqlar 65". http://www.myvideo.az/?video_id=2290930.
  65. "Bacanaqlar 66". http://www.myvideo.az/?video_id=2290931.
  66. "Bacanaqlar 67". http://www.myvideo.az/?video_id=2290933.
  67. "Bacanaqlar 68". http://www.myvideo.az/?video_id=2290934.
  68. "Bacanaqlar 69". http://www.myvideo.az/?video_id=2290935.
  69. "Bacanaqlar 70". http://www.myvideo.az/?video_id=2290936.
  70. "Bacanaqlar 71". http://www.myvideo.az/?video_id=2290939.
  71. "Bacanaqlar 72". http://www.myvideo.az/?video_id=2290941.
  72. "Bacanaqlar 73". http://www.myvideo.az/?video_id=2290942.
  73. "Bacanaqlar 74". http://www.myvideo.az/?video_id=2290943.
  74. "Bacanaqlar 75". http://www.myvideo.az/?video_id=2290944.
  75. "Bacanaqlar 76". http://www.myvideo.az/?video_id=2290945.
  76. "Bacanaqlar 77". http://www.myvideo.az/?video_id=2290952.
  77. "Bacanaqlar 78". http://www.myvideo.az/?video_id=2290953.
  78. "Bacanaqlar 79". http://www.myvideo.az/?video_id=2290954.
  79. "Bacanaqlar 80". http://www.myvideo.az/?video_id=2290955.
  80. "Bacanaqlar 81". http://www.myvideo.az/?video_id=2290958.
  81. "Bacanaqlar 82". http://www.myvideo.az/?video_id=2290959.
  82. "Bacanaqlar 83". http://www.myvideo.az/?video_id=2290962.
  83. "Bacanaqlar 84". http://www.myvideo.az/?video_id=2290963.
  84. "Bacanaqlar 85". http://www.myvideo.az/?video_id=2290964.
  85. "Bacanaqlar 87". http://www.myvideo.az/?video_id=2290966.
  86. "Bacanaqlar 88". http://www.myvideo.az/?video_id=2290967.
  87. "Bacanaqlar 89". http://www.myvideo.az/?video_id=2290972.
  88. "Bacanaqlar 90". http://www.myvideo.az/?video_id=2290973.
  89. "Bacanaqlar 91". http://www.myvideo.az/?video_id=2290975.
  90. "Bacanaqlar 92". http://www.myvideo.az/?video_id=2290977.
  91. "Bacanaqlar 93". http://www.myvideo.az/?video_id=2290978.
  92. "Bacanaqlar 94". http://www.myvideo.az/?video_id=2290983.
  93. "Bacanaqlar 95". http://www.myvideo.az/?video_id=2290984.
  94. "Bacanaqlar 96". http://www.myvideo.az/?video_id=2290987.
  95. "Bacanaqlar 97". http://www.myvideo.az/?video_id=2290989.
  96. "Bacanaqlar 100". https://www.youtube.com/watch?v=NEPrQZOnTiE.
  97. "Bacanaqlar 101". https://www.youtube.com/watch?v=dj70vvnJHEo.
  98. "Bacanaqlar 102". https://www.youtube.com/watch?v=golECzs5qnE.
  99. "Bacanaqlar 103". https://www.youtube.com/watch?v=X0_GykrDvNc.
  100. "Bacanaqlar 104". https://www.youtube.com/watch?v=saF5dTJgmPE.
  101. "Bacanaqlar 105". https://www.youtube.com/watch?v=3CVLRef8xo8.
  102. "Bacanaqlar 106". https://www.youtube.com/watch?v=gpIi_qKgBUU.
  103. "Bacanaqlar 107". https://www.youtube.com/watch?v=FuIh0xYDiIU.
  104. "Bacanaqlar 108". https://www.youtube.com/watch?v=PpdatCtCf2I.
  105. "Bacanaqlar 109". https://www.youtube.com/watch?v=r1YzhZb-kOU.
  106. "Bacanaqlar 110". https://www.youtube.com/watch?v=t4FqWa3Arig.
  107. "Bacanaqlar 111". https://www.youtube.com/watch?v=ewYC-IUdKl4.
  108. "Bacanaqlar 112". https://www.youtube.com/watch?v=hh-7TcZwuaA.
  109. "Bacanaqlar 113". https://www.youtube.com/watch?v=NnLaGSAEZHA.
  110. "Bacanaqlar 114". https://www.youtube.com/watch?v=9jtsP-AVIBY.
  111. "Bacanaqlar 115". https://www.youtube.com/watch?v=bDCNCoIiwM4.
  112. "Bacanaqlar 116". https://www.youtube.com/watch?v=LqNK9-ceOug.
  113. "Bacanaqlar 117". https://www.youtube.com/watch?v=SRvhtw7A4HY.
  114. "Bacanaqlar 118". https://www.youtube.com/watch?v=uxCM8SoinDc.
  115. "Bacanaqlar 119". https://www.youtube.com/watch?v=S4LBfjn3cNE.
  116. "Bacanaqlar 120". https://www.youtube.com/watch?v=PSnUVDyWSYc.
  117. "Bacanaqlar 121". https://www.youtube.com/watch?v=PKcaga4QWqQ.
  118. "Bacanaqlar 122". https://www.youtube.com/watch?v=fT7lnWhUVrI.
  119. "Bacanaqlar 123". https://www.youtube.com/watch?v=ikOO7UjpA-4.
  120. "Bacanaqlar 124". https://www.youtube.com/watch?v=-F7fT51Orlo.
  121. "Bacanaqlar 125". https://www.youtube.com/watch?v=ViRTyj8ywac.
  122. "Bacanaqlar 126". https://www.youtube.com/watch?v=MKgCuKmM2dc.
  123. "Bacanaqlar 127". https://www.youtube.com/watch?v=aP6Cfmq8TOI.
  124. "Bacanaqlar 128". https://www.youtube.com/watch?v=zNcKTVyXsN8.
  125. "Bacanaqlar 129". https://www.youtube.com/watch?v=BzQIMu3lVtM.
  126. "Bacanaqlar 130". https://www.youtube.com/watch?v=vRmSEvZQuPU.
  127. "Bacanaqlar 131". https://www.youtube.com/watch?v=0gJVkskTaxE.
  128. "Bacanaqlar 132". https://www.youtube.com/watch?v=lMV3z-sDdQk.
  129. "Bacanaqlar 133". https://www.youtube.com/watch?v=TA-jPkgPI3E.
  130. "Bacanaqlar 134". https://www.youtube.com/watch?v=AmC4XjoHvQA.
  131. "Bacanaqlar 135". https://www.youtube.com/watch?v=0I8SSdURHI0.
  132. "Bacanaqlar 136". https://www.youtube.com/watch?v=WRl8Zd-d_Z8.
  133. "Bacanaqlar 137". https://www.youtube.com/watch?v=tQRj_QM6zvk.
  134. "Bacanaqlar 138". https://www.youtube.com/watch?v=UsaxT2ISS0c.
  135. "Bacanaqlar 139". http://www.myvideo.az/?video_id=2290990.
  136. "Bacanaqlar 140". https://www.youtube.com/watch?v=djqei25JODo.
  137. "Bacanaqlar 141". https://www.youtube.com/watch?v=5j3fUwDcpFI.
  138. "Bacanaqlar 142". https://www.youtube.com/watch?v=JYKcbF-IWuY.
  139. "Bacanaqlar 143". https://www.youtube.com/watch?v=X8ssc0kB5tk.
  140. "Bacanaqlar 144". https://www.youtube.com/watch?v=VonPr1m4v1o.
  141. "Bacanaqlar 145". https://www.youtube.com/watch?v=BIWgmyXTA74.
  142. "Bacanaqlar 146". https://www.youtube.com/watch?v=yTSHyV3hM4M.
  143. "Bacanaqlar 147". https://www.youtube.com/watch?v=AY9gNNbz8EI.
  144. "Bacanaqlar 148". https://www.youtube.com/watch?v=9GWpEKpNhBA.
  145. "Bacanaqlar 149". https://www.youtube.com/watch?v=A2gyL3G4lNA.
  146. "Bacanaqlar 150". https://www.youtube.com/watch?v=_KuC0vicSyY.
  147. "Bacanaqlar 151". https://www.youtube.com/watch?v=rB3dJwzVy2o.
  148. "Bacanaqlar 152". https://www.youtube.com/watch?v=rRURzZ0BFnQ.
  149. "Bacanaqlar 153". https://www.youtube.com/watch?v=jauWZf292gs.
  150. "Bacanaqlar 154". https://www.youtube.com/watch?v=6p1sUcek5pI.
  151. "Bacanaqlar 155". https://www.youtube.com/watch?v=mAZNUoYaQFw.
  152. "Bacanaqlar 156". https://www.youtube.com/watch?v=a7VB0CdL934.
  153. "Bacanaqlar 157". https://www.youtube.com/watch?v=rogA_uQnQ98.
  154. "Bacanaqlar 158". https://www.youtube.com/watch?v=H4QMp87Ll8A.
  155. "Bacanaqlar 159". https://www.youtube.com/watch?v=tmFijVigMF4.
  156. "Bacanaqlar 160". http://www.myvideo.az/?video_id=2290991.
  157. "Bacanaqlar 161". https://www.youtube.com/watch?v=nTSfJKpTOPw.
  158. "Bacanaqlar 162". https://www.youtube.com/watch?v=jSm1cnbcZ5A.
  159. "Bacanaqlar 163". https://www.youtube.com/watch?v=qYaA-OjWuWY.
  160. "Bacanaqlar 164". https://www.youtube.com/watch?v=tk6qK_OWRsk.
  161. "Bacanaqlar 165". https://www.youtube.com/watch?v=_KOoDwN1D4Q.
  162. "Bacanaqlar 166". https://www.youtube.com/watch?v=Yxg9BF5fMXM.
  163. "Bacanaqlar 167". http://www.myvideo.az/?video_id=2290992.
  164. "Bacanaqlar 168". https://www.youtube.com/watch?v=ulIq41-6wU8.
  165. "Bacanaqlar 169". https://www.youtube.com/watch?v=3BNHN6XDD18.
  166. "Bacanaqlar 170". https://www.youtube.com/watch?v=_ZV82SO8c-I.
  167. "Bacanaqlar 171". https://www.youtube.com/watch?v=Lr8d5_cCwYo.
  168. "Bacanaqlar 172". https://www.youtube.com/watch?v=kVkmz2DZ08c.
  169. "Bacanaqlar 173". https://www.youtube.com/watch?v=TX8XJqTuObc.
  170. "Bacanaqlar 174". https://www.youtube.com/watch?v=FNTfWBq6E8E.
  171. "Bacanaqlar 175". https://www.youtube.com/watch?v=W5VpM80p_Os.
  172. "Bacanaqlar 176". https://www.youtube.com/watch?v=td0udvji9mw.
  173. "Bacanaqlar 177". https://www.youtube.com/watch?v=Uo3LF1-zDig.
  174. "Bacanaqlar 178". https://www.youtube.com/watch?v=UqElDv3AFTs.
  175. "Bacanaqlar 179". https://www.youtube.com/watch?v=huAfZMLUEI4.
  176. "Bacanaqlar 180". https://www.youtube.com/watch?v=DoMN1rCyGAo.
  177. "Bacanaqlar 181". https://www.youtube.com/watch?v=PRQKR_1Y4bo.
  178. "Bacanaqlar 182". https://www.youtube.com/watch?v=sopdb36s9Lo.
  179. "Bacanaqlar 183". https://www.youtube.com/watch?v=v2-JVEaYfMQ.
  180. "Bacanaqlar 184". https://www.youtube.com/watch?v=_-HqgOn5Yhw.
  181. "Bacanaqlar 185". https://www.youtube.com/watch?v=mzKG1tR-3T4.
  182. "Bacanaqlar 186". https://www.youtube.com/watch?v=RIFf2W266GM.
  183. "Bacanaqlar 187". https://www.youtube.com/watch?v=elKdfcbWqc4.
  184. "Bacanaqlar 188". https://www.youtube.com/watch?v=rK2hRXEnylM.
  185. "Bacanaqlar 189". https://www.youtube.com/watch?v=ioZHWLYXp_s.
  186. "Bacanaqlar 190". https://www.youtube.com/watch?v=5Y0xqaPsbRA.
  187. "Bacanaqlar 191". https://www.youtube.com/watch?v=yHq7aAgEW-A.
  188. "Bacanaqlar 192". https://www.youtube.com/watch?v=T3R9QMs1lkw.
  189. "Bacanaqlar 193". https://www.youtube.com/watch?v=0wJHIu-yHJM.
  190. "Bacanaqlar 194". https://www.youtube.com/watch?v=yFxxUbP1aVg.
  191. "Bacanaqlar 195". https://www.youtube.com/watch?v=c_A2-lngFY0.
  192. "Bacanaqlar 196". https://www.youtube.com/watch?v=oteXgG6MM0Y.
  193. "Bacanaqlar 197". https://www.youtube.com/watch?v=3gyujKwXzVQ.
  194. "Bacanaqlar 198". https://www.youtube.com/watch?v=oJ5GpDy_Tic.
  195. "Bacanaqlar 199". https://www.youtube.com/watch?v=f3iYBheNa0Q.
  196. "Bacanaqlar 200". https://www.youtube.com/watch?v=C6ef6lGFc7Q.
  197. "Bacanaqlar 201". https://www.youtube.com/watch?v=q8mbZ2zInZQ.
  198. "Bacanaqlar 202". https://www.youtube.com/watch?v=ZOnWygb8HVs.
  199. "Bacanaqlar 203". https://www.youtube.com/watch?v=oEi5JrHuUdg.
  200. "Bacanaqlar 204". https://www.youtube.com/watch?v=e7B_B6Y6RJM.
  201. "Bacanaqlar 205". https://www.youtube.com/watch?v=MJKcWaqd-eM.
  202. "Bacanaqlar 206". https://www.youtube.com/watch?v=hnw9EbqPJM8.
  203. "Bacanaqlar 207". https://www.youtube.com/watch?v=HFREmQ3apQU.
  204. "Bacanaqlar 208". https://www.youtube.com/watch?v=37Rp4whlE3E.
  205. "Bacanaqlar 209". https://www.youtube.com/watch?v=kM0ilNKAQ4o.
  206. "Bacanaqlar 210". https://www.youtube.com/watch?v=x9Vz0INF8GI.
  207. "Bacanaqlar 211". https://www.youtube.com/watch?v=ICznGFgZKgo.
  208. "Bacanaqlar 212". https://www.youtube.com/watch?v=HnTsYCJGV6g.
  209. "Bacanaqlar 213". https://www.youtube.com/watch?v=c4NQarbjuD8.
  210. "Bacanaqlar 214". https://www.youtube.com/watch?v=ch58B3wVheA.
  211. "Bacanaqlar 215". https://www.youtube.com/watch?v=qOpJDUopYeE.
  212. "Bacanaqlar 216". https://www.youtube.com/watch?v=7SgRhzmA2Ec.
  213. "Bacanaqlar 217". https://www.youtube.com/watch?v=Z0hpo0uKlyQ.
  214. "Bacanaqlar 218". https://www.youtube.com/watch?v=Kk-mrvaqbdU.
  215. "Bacanaqlar 219". https://www.youtube.com/watch?v=8Ot5ZIXOPuw.
  216. "Bacanaqlar 220". https://www.youtube.com/watch?v=FBHmH42oWjU.
  217. "Bacanaqlar 221". https://www.youtube.com/watch?v=VAo_EzDX-j4.
  218. "Bacanaqlar 222". https://www.youtube.com/watch?v=7pko4HppdkQ.
  219. "Bacanaqlar 223". https://www.youtube.com/watch?v=8jqZljRG7qQ.
  220. "Bacanaqlar 224". https://www.youtube.com/watch?v=k-OkUY4QweQ.
  221. "Bacanaqlar 225". https://www.youtube.com/watch?v=UC--rEVqTJk.
  222. "Bacanaqlar 226". https://www.youtube.com/watch?v=uYi3UopbWts.
  223. "Bacanaqlar 227". https://www.youtube.com/watch?v=MZVnIUFo6Ao.
  224. "Bacanaqlar 228". https://www.youtube.com/watch?v=Fv-gL-8y_0U.
  225. "Bacanaqlar 229". https://www.youtube.com/watch?v=lpii6JFolzM.
  226. "Bacanaqlar 230". https://www.youtube.com/watch?v=7nQfrf7TNDw.
  227. "Bacanaqlar 231". https://www.youtube.com/watch?v=h8YMuD3WEK4.
  228. "Bacanaqlar 232". https://www.youtube.com/watch?v=ovQhKx0NkeM.
  229. "Bacanaqlar 233". https://www.youtube.com/watch?v=icJeVQvhgbo.
  230. "Bacanaqlar 234". https://www.youtube.com/watch?v=Qx0gTIZj4NY.
  231. "Bacanaqlar 235". https://www.youtube.com/watch?v=B3wkIvY3j34.
  232. "Bacanaqlar 236". https://www.youtube.com/watch?v=0bjv-kd9EA4.
  233. "Bacanaqlar 237". https://www.youtube.com/watch?v=KUog7uqqGEE.
  234. "Bacanaqlar 238". https://www.youtube.com/watch?v=34dghtIxvnc.
  235. "Bacanaqlar 239". https://www.youtube.com/watch?v=1dMo7Hm2Ll0.
  236. "Bacanaqlar 240". https://www.youtube.com/watch?v=qpPpQb1JzcU.
  237. "Bacanaqlar 241". https://www.youtube.com/watch?v=sXbqSj3sBTs.
  238. "Bacanaqlar 242". https://www.youtube.com/watch?v=cFpF510B3ms.
  239. "Bacanaqlar 243". https://www.youtube.com/watch?v=9UF7pTxYiBg.
  240. "Bacanaqlar 244". https://www.youtube.com/watch?v=zqM06JHdo8A.
  241. "Bacanaqlar 245". https://www.youtube.com/watch?v=QRsE2J6wWuo.
  242. "Bacanaqlar 246". https://www.youtube.com/watch?v=OkidftVl0dc.
  243. "Bacanaqlar 247". https://www.youtube.com/watch?v=RnIde6Dln1A.
  244. "Bacanaqlar 248". https://www.youtube.com/watch?v=DJNGtv23Lb4.
  245. "Bacanaqlar 249". http://www.myvideo.az/?video_id=2290993.
  246. "Bacanaqlar 250". https://www.youtube.com/watch?v=PbS8WY4LxEE.
  247. "Bacanaqlar 251". https://www.youtube.com/watch?v=0WHYRLGb3GM.
  248. "Bacanaqlar 252". https://www.youtube.com/watch?v=NHC9RnODjTQ.
  249. "Bacanaqlar 253". https://www.youtube.com/watch?v=lTbjrvVpXcY.
  250. "Bacanaqlar 254". https://www.youtube.com/watch?v=4MMM3ZS2VK8.
  251. "Bacanaqlar 255". https://www.youtube.com/watch?v=S8eG9QT52uc.
  252. "Bacanaqlar 256". https://www.youtube.com/watch?v=-BWrSTogr3I.
  253. "Bacanaqlar 257". https://www.youtube.com/watch?v=rND79q8xSm8.
  254. "Bacanaqlar 258". https://www.youtube.com/watch?v=jN8TAjEQxSA.
  255. "Bacanaqlar 259". https://www.youtube.com/watch?v=6RuCCSZg-fU.
  256. "Bacanaqlar 260". https://www.youtube.com/watch?v=YqUpy8KIIGQ.
  257. "Bacanaqlar 261". https://www.youtube.com/watch?v=yEVVSeSmkG0.
  258. "Bacanaqlar 262". https://www.youtube.com/watch?v=RwnW4izkYv0.
  259. "Bacanaqlar 263". https://www.youtube.com/watch?v=pG6JqNg3NtU.
  260. "Bacanaqlar 264". https://www.youtube.com/watch?v=kR4JECTKXAg.
  261. "Bacanaqlar 265". https://www.youtube.com/watch?v=UkA6OcPIjjM.
  262. "Bacanaqlar 266". https://www.youtube.com/watch?v=AxhjAa8ViqY.
  263. "Bacanaqlar 267". https://www.youtube.com/watch?v=kzxxk29TjE0.
  264. "Bacanaqlar 268". https://www.youtube.com/watch?v=cB1exDaArfI.
  265. "Bacanaqlar 269". https://www.youtube.com/watch?v=0zWb7K1oTAE.
  266. "Bacanaqlar 270". https://www.youtube.com/watch?v=rOwIMywv560.
  267. "Bacanaqlar 271". https://www.youtube.com/watch?v=-mkBt_47skQ.
  268. "Bacanaqlar 272". https://www.youtube.com/watch?v=2R74gNEScmM.
  269. "Bacanaqlar 273". https://www.youtube.com/watch?v=VGD8iQb2gC4.
  270. "Bacanaqlar 274". https://www.youtube.com/watch?v=WBvrTncypQM.
  271. "Bacanaqlar 275". https://www.youtube.com/watch?v=lvHJNGP7K9s.
  272. "Bacanaqlar 276". https://www.youtube.com/watch?v=f3cRhao0fOs.
  273. "Bacanaqlar 277". https://www.youtube.com/watch?v=3WC7JBGSS0U.
  274. "Bacanaqlar 278". https://www.youtube.com/watch?v=PY1Qk566pbE.
  275. "Bacanaqlar 279". https://www.youtube.com/watch?v=VX-kA6ZVtFQ.
  276. "Bacanaqlar 280". https://www.youtube.com/watch?v=T6Q4q1l3maE.
  277. "Bacanaqlar 281". https://www.youtube.com/watch?v=el4LQcfWqak.
  278. "Bacanaqlar 282". https://www.youtube.com/watch?v=8gjwuxOMPcE.
  279. "Bacanaqlar 283". https://www.youtube.com/watch?v=eLcfuj2-vgE.
  280. "Bacanaqlar 284". https://www.youtube.com/watch?v=6q0AR0_Fr6s.
  281. "Bacanaqlar 285". https://www.youtube.com/watch?v=lw-7moOUFvc.
  282. "Bacanaqlar 286". https://www.youtube.com/watch?v=wxX0xFUunxc.
  283. "Bacanaqlar 287". https://www.youtube.com/watch?v=5MUth5NUhlc.
  284. "Bacanaqlar 288". https://www.youtube.com/watch?v=syhpyhE2I3k.
  285. "Bacanaqlar 289". https://www.youtube.com/watch?v=jwL8lBhYlHc.
  286. "Bacanaqlar 290". https://www.youtube.com/watch?v=MU_nIjFC_z8.
  287. "Bacanaqlar 291". https://www.youtube.com/watch?v=F9t9VwYlxs4.
  288. "Bacanaqlar 292". https://www.youtube.com/watch?v=Jemr3jZ6a-I.
  289. "Bacanaqlar 293". https://www.youtube.com/watch?v=KCRfUMhhWjA.
  290. "Bacanaqlar 294". http://www.myvideo.az/?video_id=2290994.
  291. "Bacanaqlar 295". https://www.youtube.com/watch?v=eR8W61plNi8.
  292. "Bacanaqlar 296". https://www.youtube.com/watch?v=-pOm2hO-whA.
  293. "Bacanaqlar 297". https://www.youtube.com/watch?v=M6Rwqcx1V5g.
  294. "Bacanaqlar 298". https://www.youtube.com/watch?v=KdO4niUV5Xg.
  295. "Bacanaqlar 299". https://www.youtube.com/watch?v=QUq59CwjuRs.
  296. "Bacanaqlar 300". https://www.youtube.com/watch?v=Bq9fOH5LWSs.
  297. "Bacanaqlar 301". https://www.youtube.com/watch?v=LTadhOCCzP8.
  298. "Bacanaqlar 302". https://www.youtube.com/watch?v=6eU3lJHO9Z8.
  299. "Bacanaqlar 303". https://www.youtube.com/watch?v=unun7-e5K6c.
  300. "Bacanaqlar 304". https://www.youtube.com/watch?v=BmE-1rA5KUA.
  301. "Bacanaqlar 305". https://www.youtube.com/watch?v=4pVwMsb0B18.
  302. "Bacanaqlar 306". https://www.youtube.com/watch?v=wMekaSzZl8Y.
  303. "Bacanaqlar 307". https://www.youtube.com/watch?v=kcLj4mDs9sQ.
  304. "Bacanaqlar 308". https://www.youtube.com/watch?v=PwxvT1ZFQAk.
  305. "Bacanaqlar 309". https://www.youtube.com/watch?v=G5MyHDjgIX8.
  306. "Bacanaqlar 310". https://www.youtube.com/watch?v=kJXyHki4kac.
  307. "Bacanaqlar 311". https://www.youtube.com/watch?v=06N1moR5goc.
  308. "Bacanaqlar 312". https://www.youtube.com/watch?v=rMG14ZYBO58.
  309. "Bacanaqlar 313". https://www.youtube.com/watch?v=khOD9LXTDJA.
  310. "Bacanaqlar 314". https://www.youtube.com/watch?v=eNAmDrKxuD0.
  311. "Bacanaqlar 315". https://www.youtube.com/watch?v=f5IWW4pMvUw.
  312. "Bacanaqlar 316". https://www.youtube.com/watch?v=aGnTCMH-Rls.
  313. "Bacanaqlar 317". https://www.youtube.com/watch?v=Tyv5oFXLDoA.
  314. "Bacanaqlar 318". https://www.youtube.com/watch?v=hEveQZCWHR0.
  315. "Bacanaqlar 319". https://www.youtube.com/watch?v=PuPziKLlQ9E.
  316. "Bacanaqlar 320". https://www.youtube.com/watch?v=eMwZDKk-kvE.
  317. "Bacanaqlar 321". https://www.youtube.com/watch?v=JNin5HewtX0.
  318. "Bacanaqlar 322". https://www.youtube.com/watch?v=oXUvgOyohjE.
  319. "Bacanaqlar 323". https://www.youtube.com/watch?v=bDMzT_rTqaA.
  320. "Bacanaqlar 324". https://www.youtube.com/watch?v=zfdUsk6y5VY.
  321. "Bacanaqlar 325". https://www.youtube.com/watch?v=j3uvU-_DNdc.
  322. "Bacanaqlar 326". https://www.youtube.com/watch?v=2gJoKZRIlUc.
  323. "Bacanaqlar 327". https://www.youtube.com/watch?v=vygMhqOR-xI.
  324. "Bacanaqlar 328". https://www.youtube.com/watch?v=DSSAmJ3F4dM.
  325. "Bacanaqlar 329". https://www.youtube.com/watch?v=Z8OnFkJ-5TQ.
  326. "Bacanaqlar 330". https://www.youtube.com/watch?v=kIZ0ET8aZZg.
  327. "Bacanaqlar 331". https://www.youtube.com/watch?v=faE24a7Ky4Q.
  328. "Bacanaqlar 332". https://www.youtube.com/watch?v=AloFYPHjRMY.
  329. "Bacanaqlar 333". https://www.youtube.com/watch?v=Fp28d0hYrU8.
  330. "Bacanaqlar 334". https://www.youtube.com/watch?v=MZS4QcBI0d8.
  331. "Bacanaqlar 335". https://www.youtube.com/watch?v=Mas93ERLn9c.
  332. "Bacanaqlar 336". https://www.youtube.com/watch?v=gqy36IIVH8Q.
  333. "Bacanaqlar 337". https://www.youtube.com/watch?v=Wn5mIsvqfZc.
  334. "Bacanaqlar 338". https://www.youtube.com/watch?v=J_UvytqdWf8.
  335. "Bacanaqlar 339". https://www.youtube.com/watch?v=QKt13-qilaA.
  336. "Bacanaqlar 340". https://www.youtube.com/watch?v=o3Mhf5VvBY8.
  337. "Bacanaqlar 341". https://www.youtube.com/watch?v=NGovb-Lvimw.
  338. "Bacanaqlar 342". https://www.youtube.com/watch?v=btk1HqSfAfc.
  339. "Bacanaqlar 343". https://www.youtube.com/watch?v=Rlr4S0r_LmM.
  340. "Bacanaqlar 344". https://www.youtube.com/watch?v=e9lobFN1Z_4.
  341. "Bacanaqlar 345". https://www.youtube.com/watch?v=FwWzZI6qrCg.
  342. "Bacanaqlar 346". https://www.youtube.com/watch?v=3WgFFcGOMF0.
  343. "Bacanaqlar 347". https://www.youtube.com/watch?v=jsmCgSxKayU.
  344. "Bacanaqlar 348". https://www.youtube.com/watch?v=POpxcX1oD5Q.
  345. "Bacanaqlar 349". https://www.youtube.com/watch?v=67xRLs2Owns.
  346. "Bacanaqlar 350". https://www.youtube.com/watch?v=Mcl5C_nJxEg.
  347. "Bacanaqlar 351". https://www.youtube.com/watch?v=bh-aYovJUnA.
  348. "Bacanaqlar 352". https://www.youtube.com/watch?v=BQsJpr_gjAk.
  349. "Bacanaqlar 353". https://www.youtube.com/watch?v=XYkTmxhsgY8.
  350. "Bacanaqlar 354". https://www.youtube.com/watch?v=8PlghVapU-4.
  351. "Bacanaqlar 355". https://www.youtube.com/watch?v=jLZXkZ5JVpk.
  352. "Bacanaqlar 356". https://www.youtube.com/watch?v=rybj9w6rVFg.
  353. "Bacanaqlar 357". https://www.youtube.com/watch?v=jsmCgSxKayU.
  354. "Bacanaqlar 358". https://www.youtube.com/watch?v=Y_BR4y4_hkA.
  355. "Bacanaqlar 359". https://www.youtube.com/watch?v=PNN2xdiOv7o.
  356. "Bacanaqlar 360". https://www.youtube.com/watch?v=uhaOB3OB6NE.
  357. "Bacanaqlar 361". https://www.youtube.com/watch?v=Fa9gQm3m1b8.
  358. "Bacanaqlar 362". https://www.youtube.com/watch?v=W2-ZE3194Sg.
  359. "Bacanaqlar 363". https://www.youtube.com/watch?v=84XTnL5WzUQ.
  360. "Bacanaqlar 364". https://www.youtube.com/watch?v=YKr7rrD-HFo.
  361. "Bacanaqlar 365". https://www.youtube.com/watch?v=4uW0UkkBbRk.
  362. "Bacanaqlar 366". https://www.youtube.com/watch?v=G_GrKThmDXc.
  363. "Bacanaqlar 367". https://www.youtube.com/watch?v=7QcXktsCWzo.
  364. "Bacanaqlar 368". https://www.youtube.com/watch?v=qrDKlW6la7Y.
  365. "Bacanaqlar 369". https://www.youtube.com/watch?v=dZDujLNOWLo.
  366. "Bacanaqlar 370". https://www.youtube.com/watch?v=D6_f65mZn-Q.
  367. "Bacanaqlar 371". https://www.youtube.com/watch?v=2xxqs3jvmnY.
  368. "Bacanaqlar 372". https://www.youtube.com/watch?v=8GbE-mee6Kc.
  369. "Bacanaqlar 373". https://www.youtube.com/watch?v=2381f0t-yus.
  370. "Bacanaqlar 374". https://www.youtube.com/watch?v=kHNdyqFXRb4.
  371. "Bacanaqlar 375". https://www.youtube.com/watch?v=XASOFyy1sBc.
  372. "Bacanaqlar 376". https://www.youtube.com/watch?v=vGYUQf4o6fc.
  373. "Bacanaqlar 377". https://www.youtube.com/watch?v=lfzKlnGn450.
  374. "Bacanaqlar 378". https://www.youtube.com/watch?v=7LCKuwJJ-8g.
  375. "Bacanaqlar 379". https://www.youtube.com/watch?v=POhkKVHdpDU.
  376. "Bacanaqlar 380". https://www.youtube.com/watch?v=JePMfp4IcPQ.
  377. "Bacanaqlar 381". https://www.youtube.com/watch?v=0xW-AoFVdno.
  378. "Bacanaqlar 382". https://www.youtube.com/watch?v=cFrjshIcrZ8.
  379. "Bacanaqlar 383". https://www.youtube.com/watch?v=DNZBgWusJKE.
  380. "Bacanaqlar 384". https://www.youtube.com/watch?v=_DtTPKGGIbU.
  381. "Bacanaqlar 385". https://www.youtube.com/watch?v=gmq1-FnYItA.
  382. "Bacanaqlar 386". https://www.youtube.com/watch?v=_dq8GazF0P4.
  383. "Bacanaqlar 387". https://www.youtube.com/watch?v=Hzjvb4tk8eA.
  384. "Bacanaqlar 388". https://www.youtube.com/watch?v=rvZVLk_WFXU.
  385. "Bacanaqlar 389". https://www.youtube.com/watch?v=181cDeAiTKA.
  386. "Bacanaqlar 390". https://www.youtube.com/watch?v=laHjpuGNRYE.
  387. "Bacanaqlar 391". https://www.youtube.com/watch?v=UGkhZarTQu4.
  388. "Bacanaqlar 392". https://www.youtube.com/watch?v=BDa7jSWNYoA.
  389. "Bacanaqlar 393". https://www.youtube.com/watch?v=4zBK6cY0Ffs.
  390. "Bacanaqlar 394". https://www.youtube.com/watch?v=f59YOKPRqaw.
  391. "Bacanaqlar 395". https://www.youtube.com/watch?v=-q_km_a_zUU.
  392. "Bacanaqlar 396". https://www.youtube.com/watch?v=quxXnyuL5F0.
  393. "Bacanaqlar 397". https://www.youtube.com/watch?v=mvDIVOH8buk.
  394. "Bacanaqlar 398". https://www.youtube.com/watch?v=rp2urXPnncY.
  395. "Bacanaqlar 399". https://www.youtube.com/watch?v=dafHIViVzmM.
  396. "Bacanaqlar 400". https://www.youtube.com/watch?v=8EX5XibSgsU.
  397. "Bacanaqlar 401". https://www.youtube.com/watch?v=Ilk-vKPZJJQ.
  398. "Bacanaqlar 402". https://www.youtube.com/watch?v=94W2eNSm_Kk.
  399. "Bacanaqlar 403". https://www.youtube.com/watch?v=v9IP8BT5MNw.
  400. "Bacanaqlar 404". https://www.youtube.com/watch?v=B0CVuaRAZ64.