Belarus şəhərləri

Vikipediya, açıq ensiklopediya
(Belarus şəhərlərinin siyahısı səhifəsindən istiqamətləndirilmişdir)
Keçid et: naviqasiya, axtar

Belarus şəhərlərinin siyahısı.

Şəhərin adı Şəhərin orjinal adı Vilayətin adı Vilayətin orjinal adı Əhali
(2005)
1 Minsk belar. Мінск Minsk vilayəti belar. Мінская вобласць 1726,0
2 Qomel belar. Гомель Qomel vilayəti belar. Гомельская вобласць 481,0
3 Mogilyov belar. Магілёў Mogilyov vilayəti belar. Магілёўская вобласць 365,0
4 Vitebsk belar. Ві́цебск Vitebsk vilayəti belar. Віцебская вобласць 342,0
5 Qrodno belar. Гродна Qrodno vilayəti belar. Гродзенская вобласць 316,7
6 Brest belar. Брэст Brest vilayəti belar. Брэ́сцкая во́бласць 298,0
7 Bobruysk belar. Бабру́йск Mogilyov vilayəti belar. Магілёўская вобласць 220,0
8 Baranoviçi belar. Бара́навічы Brest vilayəti belar. Брэ́сцкая во́бласць 168,0
9 Borisov belar. Барысаў Minsk vilayəti belar. Мінская вобласць 150,0
10 Pinsk belar. Пі́нск Brest vilayəti belar. Брэ́сцкая во́бласць 130,0
11 Orşa belar. О́рша Vitebsk vilayəti belar. Віцебская вобласць 125,0
12 Mozir belar. Мазы́р Qomel vilayəti belar. Гомельская вобласць 111,0
13 Soliqorsk belar. Салігорск Minsk vilayəti belar. Мінская вобласць 101,0
14 Novopoloçk belar. Наваполацк Vitebsk vilayəti belar. Віцебская вобласць 101,0
15 Lida belar. Лі́да Qrodno vilayəti belar. Гродзенская вобласць 98,0
16 Molodzeçno belar. Маладзе́чна Minsk vilayəti belar. Мінская вобласць 98,0
17 Poloçk belar. По́лацк Vitebsk vilayəti belar. Віцебская вобласць 82,0
18 Jlobin belar. Жлобін Qomel vilayəti belar. Гомельская вобласць 72,0
19 Svetloqorsk belar. Светлаго́рск Qomel vilayəti belar. Гомельская вобласць 71,0
20 Reçiça belar. Рэчыца Qomel vilayəti belar. Гомельская вобласць 66,0
21 Sluçk belar. Слуцк Minsk vilayəti belar. Мінская вобласць 62,0
22 Jodzino belar. Жо́дзіна Minsk vilayəti belar. Мінская вобласць 60,0
23 Slonim belar. Сло́нім Qrodno vilayəti belar. Гродзенская вобласць 51,0
24 Kobrin belar. Ко́брын Brest vilayəti belar. Брэ́сцкая во́бласць 50,0
25 Volkovisk belar. Ваўкавыск Qrodno vilayəti belar. Гродзенская вобласць 46,0
26 Kalinkoviçi belar. Калінкавічы Qomel vilayəti belar. Гомельская вобласць 37,0
27 Smorqon belar. Смарго́нь Qrodno vilayəti belar. Гродзенская вобласць 36,0
28 Osipoviçi belar. Асіповічы Mogilyov vilayəti belar. Магілёўская вобласць 34,0
29 Roqaçov belar. Рагачо́ў Qomel vilayəti belar. Гомельская вобласць 34,0
30 Qorki belar. Го́ркі Mogilyov vilayəti belar. Магілёўская вобласць 33,0
31 Novoqrudok belar. Навагрудак Qrodno vilayəti belar. Гродзенская вобласць 30,0
32 Vileyka belar. Віле́йка Minsk vilayəti belar. Мінская вобласць 30,0
33 Beryoza belar. Бяро́за Brest vilayəti belar. Брэ́сцкая во́бласць 29,0
34 Kriçev belar. Крычаў Mogilyov vilayəti belar. Магілёўская вобласць 28,0
35 Dzerjinsk belar. Дзяржы́нск Minsk vilayəti belar. Мінская вобласць 24,0
36 İvaçeviçi belar. Івацэвічы Brest vilayəti belar. Брэ́сцкая во́бласць 24,0
37 Lunineç belar. Лунінец Brest vilayəti belar. Брэ́сцкая во́бласць 23,0
38 Marina Qorka belar. Мар'іна Горка Minsk vilayəti belar. Мінская вобласць 23,0
39 Postavi belar. Паставы Vitebsk vilayəti belar. Віцебская вобласць 20,0
40 Prujani belar. Пружа́ны Brest vilayəti belar. Брэ́сцкая во́бласць 19,0
41 Lepel belar. Ле́пель Vitebsk vilayəti belar. Віцебская вобласць 19,0
42 Fanipol belar. Фаніпаль Minsk vilayəti belar. Мінская вобласць 13,0
43 Volojin belar. Валожын Minsk vilayəti belar. Мінская вобласць 11,0
44 Krupki belar. Крупкі Minsk vilayəti belar. Мінская вобласць 8,0
45 Turov belar. Ту́раў Qomel vilayəti belar. Гомельская вобласць 3,0
46 Antopol belar. Антопаль Brest vilayəti belar. Брэ́сцкая во́бласць 3,0








Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]