FİFA prezidentlərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Aşağıda FİFA prezidentlərinin siyahısı verilib.

FİFA prezidentləri[redaktə | mənbəni redaktə et]

Presidency Prezident Doğulduğu tarix Vəfat tarixi Vəzifəyə gəlib Vəzifədən gedib Müddət Ölkəsi
1 Robert Guérin 1906 year.jpg Rober Qeren 28 iyun 1876 19 mart 1952 (75 yaş) 23 may 1904 4 iyun 1906 2 il, 12 gün  Fransa
2 Daniel Burley Woolfall 1908 year.jpg Daniel Berli Vulfoll 15 iyun 1852 24 oktyabr 1918 (66 yaş) 4 iyun 1906 24 oktyabr 1918 (ölüb) 12 il, 142 gün  Böyük Britaniya
Müvəqqəti Kornel Auqust Uilyem Hirşman[qeyd 1] 16 fevral 1877 26 iyun 1951 (74 yaş) 24 oktyabr 1918 (müvəqqəti) 1920[qeyd 2] 1 il, 309 gün  Niderland
Müvəqqəti
(sədr)
Jules Rimet in 1920.jpg Jül Rime[qeyd 3] 14 oktyabr 1873 16 oktyabr 1956 (83 yaş) 1920[qeyd 2] (müvəqqəti) 1 mart 1921 185 gün  Fransa
3 1 mart 1921 21 iyun 1954 33 il, 112 gün
4 Rodolphe Seeldrayers.jpg Rudolf Seldreyers 16 dekabr 1876 7 oktyabr 1955 (78 yaş) 21 iyun 1954 7 oktyabr 1955 (ölüb) 1 il, 108 gün  Belçika
müvəqqəti Arthur Drewry.jpg Artur Dryuri 3 mart 1891 25 mart 1961 (70 yaş) 7 oktyabr 1955 (müvəqqəti) 9 iyun 1956 246 gün  Böyük Britaniya
5 9 iyun 1956 25 mart 1961 (ölüb) 4 il, 289 gün
müvəqqəti Ernst Thommen 23 yanvar 1899 14 may 1967 (68 yaş) 25 mart 1961 (müvəqqəti) 28 sentyabr 1961 187 gün  İsveçrə
6 Stanley Rous.jpg Stenli Rouz[qeyd 4] 25 April 1895 18 July 1986 (91 yaş) 28 sentyabr 1961 8 may 1974 12 il, 222 gün  Böyük Britaniya
7 João Havelange.jpg Joao Avelanj[qeyd 5] 8 may 1916 16 August 2016 (100 yaş) 8 may 1974 8 iyun 1998 24 il, 31 gün Braziliya Braziliya
8 Йозеф Блаттер.jpg Yozef Blatter 10 mart 1936 (1936-03-10) (85 yaş) Yaşayır 8 iyun 1998 8 oktyabr 2015 (vəzifədən uzaqlaşdırılıb)[qeyd 6] 17 il, 122 gün  İsveçrə
müvəqqəti[qeyd 7] Issa Hayatou (cropped).jpg İssa Hayatu 9 avqust 1946 (1946-08-09) (75 yaş) Yaşayır 8 oktyabr 2015 (müvəqqəti) 26 fevral 2016 141 gün  Kamerun
9 Gianni Infantino 2018.jpg Covani Infantino 23 mart 1970 (1970-03-23) (51 yaş) Yaşayır 26 fevral 2016 Hal-hazırda vəzifədədi 5 il, 281 gün  İsveçrə /
 İtaliya

Qeydlər

  1. FİFA fəxri katibi adına layiq görülüb
  2. 1 2 Rime Belçikanın Antverp şəhərində keçirilən 1920-ci il Yay Olimpiya Oyunlarında müvəqqəti olaraq prezident seçilib.[1][2]
  3. 21 iyun 1954-də FİFA Fəxri Prezidenti adına layiq görülüb
  4. 11 iyun 1974-də FİFA Fəxri Prezidenti adına layiq görülüb
  5. 8 iyun 1998-də FİFA Fəxri Prezidenti adına layiq görülüb
  6. Təqsirləndirildən sonra, 21 dekabr 2015-ci ildə Blatter futboldan 6 il uzaqlaşdırılıb.[3][4]
  7. Hayatu Blatterdən sonra müvəqqəti olaraq bu vəzifəni icra edib.[5]

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. "Jules Rimet: The Father of the World Cup". FIFA. 17 iyun 1998. 2021-04-16 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 24 dekabr 2020.
  2. "History of FIFA – More associations follow". FIFA. 2021-04-11 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 24 dekabr 2020.
  3. Baxter, Kevin. "Gianni Infantino is elected FIFA president". The Los Angeles Times. February 26, 2016. İstifadə tarixi: February 26, 2016.
  4. "Sepp Blatter & Michel Platini lose Fifa appeals but bans reduced". BBC Sport. İstifadə tarixi: 24 fevral 2016.
  5. "müvəqqəti FIFA President Issa Hayatou". FIFA.com. Fédération Internationale de Football Association. dekabr 21, 2015. İstifadə tarixi: dekabr 22, 2015. On 8 oktyabr 2015, given the decision of the Adjudicatory Chamber of the Independent Ethics Committee to provisionally ban Joseph S. Blatter from all football activities on a national and international level, Issa Hayatou assumed the Office of FIFA President on an interim basis, as the longest-serving vice-president on FIFA's Executive Committee - according to article 32 (6) of the FIFA Statutes.[ölü keçid]

Mənbə[redaktə | mənbəni redaktə et]