Futbol üzrə Azərbaycan SSR yığmasının matçlarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Tarix Yer Turnir Rəqib Hesab
1926 Bakı Yoldaşlıq oyunu İran Azərbaycan qələbə qazanıb[1]
1926 Bakı Yoldaşlıq oyunu İran Azərbaycan qələbə qazanıb[1]
1926 Bakı Yoldaşlıq oyunu İran heç-heçə[1]
1926 Tbilisi, Gürcüstan SSR Zaqafqaziya kuboku Gürcüstan SSR 4:2[2]
1926 Tbilisi, Gürcüstan SSR Zaqafqaziya kuboku Ermənistan SSR 4:0[2]
??.12.1927 Tbilisi, Gürcüstan SSR Zaqafqaziya kuboku Gürcüstan SSR 1:1[3][4][2]
1927 Tbilisi, Gürcüstan SSR Zaqafqaziya kuboku Ermənistan SSR 6:0[3][5][2]
28.06.1928 Tbilisi, Gürcüstan SSR Zaqafqaziya kuboku Ermənistan SSR 4:0[2]
01.07.1928 Tbilisi, Gürcüstan SSR Zaqafqaziya kuboku Gürcüstan SSR 0:6[2]
1929 Tehran Yoldaşlıq oyunu İran 4:0
1929 Tehran Yoldaşlıq oyunu İran 4:1
1929 Tehran Yoldaşlıq oyunu İran 11:0
1930 ? Yoldaşlıq oyunu Almaniya Azərbaycan qələbə qazanıb[1]
1931 ? Yoldaşlıq oyunu İngiltərə Azərbaycan qələbə qazanıb[1]
1934 Bakı, Azərbaycan SSR Zaqafqaziya kuboku Ermənistan SSR 3:0[2]
1934 Bakı, Azərbaycan SSR Zaqafqaziya kuboku Gürcüstan SSR 0:1[2]
1935 Tbilisi, Gürcüstan SSR Zaqafqaziya kuboku Ermənistan SSR 3:0[2]
1935 Tbilisi, Gürcüstan SSR Zaqafqaziya kuboku Gürcüstan SSR 0:1[2]
1955 Yoldaşlıq oyunu Livan 4:2[6]
1956 Yoldaşlıq oyunu Həbəşistan 6:2[6]
1956 Yoldaşlıq oyunu İndoneziya 3:1[6]
02.08.1956 Moskva SSRİ xalqlarının spartakiadası 1/16 f Latviya SSR 5:1[7]
04.08.1956 Moskva SSRİ xalqlarının spartakiadası 1/8 f Kareliya MSSR 5:1[7]
08.08.1956 Moskva SSRİ xalqlarının spartakiadası 1/4 f Ukrayna SSR 1:4[7]
10.08.1956 Moskva SSRİ xalqlarının spartakiadası 5-8 y. Ermənistan SSR 0:3[7]
14.08.1956 Moskva SSRİ xalqlarının spartakiadası 7-8 y. Belarus SSR 0:2[7]
1961 Bakı Gürcüstan SSR ?:?
20.07.1979 Moskva SSRİ xalqlarının spartakiadası qrup m. Gürcüstan SSR 0:0
22.07.1979 Moskva SSRİ xalqlarının spartakiadası qrup m. Qırğızıstan SSR 1:0
24.07.1979 Moskva SSRİ xalqlarının spartakiadası qrup m. Litva SSR 0:1[8]
28.07.1979 Kiyev SSRİ xalqlarının spartakiadası 9-12 y Özbəkistan SSR 1:3
30.07.1979 Kiyev SSRİ xalqlarının spartakiadası 9-12 y Moldova SSR 2:1
01.08.1979 Kiyev SSRİ xalqlarının spartakiadası 9-12 y Latviya SSR 3:2
20.07.1983 Ryazan SSRİ xalqlarının spartakiadası qrup m Ermənistan SSR 0:1
22.07.1983 Ryazan SSRİ xalqlarının spartakiadası qrup m Özbəkistan SSR 0:1
24.07.1983 Ryazan SSRİ xalqlarının spartakiadası qrup m Ukrayna SSR 0:3
1983 İvanova SSRİ xalqlarının spartakiadası 13-17 y Latviya SSR 4:0
1983 İvanova SSRİ xalqlarının spartakiadası 13-17 y Tacikistan SSR 2:0
1983 İvanova SSRİ xalqlarının spartakiadası 13-17 y Estoniya SSR 3:0
1983 İvanova SSRİ xalqlarının spartakiadası 13-17 y Qırğızıstan SSR 4:0
1986 Donetsk SSRİ xalqlarının spartakiadası qrup m Ukrayna SSR 0:1
1986 Donetsk SSRİ xalqlarının spartakiadası qrup m Özbəkistan SSR 1:1
1986 Donetsk SSRİ xalqlarının spartakiadası qrup m Belarus SSR 0:1

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 "Futbol" məqaləsi, Azərbaycan Sovet Ensiklopediyası, X cild. Bakı, 1987, səh. 13.  (azərb.)
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 2,5 2,6 2,7 2,8 2,9 Trans-Caucasian Championships
  3. 3,0 3,1 World Football Elo Ratings: Azerbaijan
  4. World Football Elo Ratings: Georgia
  5. World Football Elo Ratings: Armenia
  6. 6,0 6,1 6,2 Mahmud İsgəndərov, Azərbaycanda idman, Bakı, 1960, səh. 208.  (azərb.)
  7. 7,0 7,1 7,2 7,3 7,4 Футбол на летней Спартакиаде народов СССР 1956 года
  8. All Lithuanian Team Games 1979

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]