Futbol üzrə Azərbaycan SSR yığmasının matçlarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Tarix Yer Turnir Rəqib Hesab
1926 Bakı Yoldaşlıq oyunu İran Azərbaycan qələbə qazanıb[1]
1926 Bakı Yoldaşlıq oyunu İran Azərbaycan qələbə qazanıb[1]
1926 Bakı Yoldaşlıq oyunu İran heç-heçə[1]
1926 Tbilisi, Gürcüstan SSR Zaqafqaziya kuboku Gürcüstan SSR 4:2[2]
1926 Tbilisi, Gürcüstan SSR Zaqafqaziya kuboku Ermənistan SSR 4:0[2]
??.12.1927 Tbilisi, Gürcüstan SSR Zaqafqaziya kuboku Gürcüstan SSR 1:1[3][4][2]
1927 Tbilisi, Gürcüstan SSR Zaqafqaziya kuboku Ermənistan SSR 6:0[3][5][2]
28.06.1928 Tbilisi, Gürcüstan SSR Zaqafqaziya kuboku Ermənistan SSR 4:0[2]
01.07.1928 Tbilisi, Gürcüstan SSR Zaqafqaziya kuboku Gürcüstan SSR 0:6[2]
1929 Tehran Yoldaşlıq oyunu İran 4:0
1929 Tehran Yoldaşlıq oyunu İran 4:1
1929 Tehran Yoldaşlıq oyunu İran 11:0
1930 ? Yoldaşlıq oyunu Almaniya Azərbaycan qələbə qazanıb[1]
1931 ? Yoldaşlıq oyunu İngiltərə Azərbaycan qələbə qazanıb[1]
1934 Bakı, Azərbaycan SSR Zaqafqaziya kuboku Ermənistan SSR 3:0[2]
1934 Bakı, Azərbaycan SSR Zaqafqaziya kuboku Gürcüstan SSR 0:1[2]
1935 Tbilisi, Gürcüstan SSR Zaqafqaziya kuboku Ermənistan SSR 3:0[2]
1935 Tbilisi, Gürcüstan SSR Zaqafqaziya kuboku Gürcüstan SSR 0:1[2]
1955 Yoldaşlıq oyunu Livan 4:2[6]
1956 Yoldaşlıq oyunu Həbəşistan 6:2[6]
1956 Yoldaşlıq oyunu İndoneziya 3:1[6]
02.08.1956 Moskva SSRİ xalqlarının spartakiadası 1/16 f Latviya SSR 5:1[7]
04.08.1956 Moskva SSRİ xalqlarının spartakiadası 1/8 f Kareliya MSSR 5:1[7]
08.08.1956 Moskva SSRİ xalqlarının spartakiadası 1/4 f Ukrayna SSR 1:4[7]
10.08.1956 Moskva SSRİ xalqlarının spartakiadası 5-8 y. Ermənistan SSR 0:3[7]
14.08.1956 Moskva SSRİ xalqlarının spartakiadası 7-8 y. Belarus SSR 0:2[7]
1961 Bakı Gürcüstan SSR ?:?
20.07.1979 Moskva SSRİ xalqlarının spartakiadası qrup m. Gürcüstan SSR 0:0
22.07.1979 Moskva SSRİ xalqlarının spartakiadası qrup m. Qırğızıstan SSR 1:0
24.07.1979 Moskva SSRİ xalqlarının spartakiadası qrup m. Litva SSR 0:1[8]
28.07.1979 Kiyev SSRİ xalqlarının spartakiadası 9-12 y Özbəkistan SSR 1:3
30.07.1979 Kiyev SSRİ xalqlarının spartakiadası 9-12 y Moldova SSR 2:1
01.08.1979 Kiyev SSRİ xalqlarının spartakiadası 9-12 y Latviya SSR 3:2
20.07.1983 Ryazan SSRİ xalqlarının spartakiadası qrup m Ermənistan SSR 0:1
22.07.1983 Ryazan SSRİ xalqlarının spartakiadası qrup m Özbəkistan SSR 0:1
24.07.1983 Ryazan SSRİ xalqlarının spartakiadası qrup m Ukrayna SSR 0:3
1983 İvanova SSRİ xalqlarının spartakiadası 13-17 y Latviya SSR 4:0
1983 İvanova SSRİ xalqlarının spartakiadası 13-17 y Tacikistan SSR 2:0
1983 İvanova SSRİ xalqlarının spartakiadası 13-17 y Estoniya SSR 3:0
1983 İvanova SSRİ xalqlarının spartakiadası 13-17 y Qırğızıstan SSR 4:0
1986 Donetsk SSRİ xalqlarının spartakiadası qrup m Ukrayna SSR 0:1
1986 Donetsk SSRİ xalqlarının spartakiadası qrup m Özbəkistan SSR 1:1
1986 Donetsk SSRİ xalqlarının spartakiadası qrup m Belarus SSR 0:1

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. 1 2 3 4 5 "Futbol" məqaləsi, Azərbaycan Sovet Ensiklopediyası, X cild. Bakı, 1987, səh. 13.  (azərb.)
  2. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Trans-Caucasian Championships
  3. 1 2 World Football Elo Ratings: Azerbaijan
  4. World Football Elo Ratings: Georgia
  5. World Football Elo Ratings: Armenia
  6. 1 2 3 Mahmud İsgəndərov, Azərbaycanda idman, Bakı, 1960, səh. 208.  (azərb.)
  7. 1 2 3 4 5 Футбол на летней Спартакиаде народов СССР 1956 года
  8. All Lithuanian Team Games 1979

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]