Lyuin Devisin daxilində filminin qazandığı mükafatların siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Lyuin Devisin daxilində filminin aldığı mükafatların siyahısı
Oscar Isaac at the New York Premiere of Won't Back Down, September 2012.jpg
Oskar Ayzek filmdəki roluna görə müxtəlif mükafatlara layiq görülmüşdür.
Qələbə və nominasiyaların ümumi sayı[Note 1]
Ümumi 32 101
İstinadlar

"Lyuin Devisin daxilində" (ing. Inside Llewyn Davis) — 2013-cü il istehsalı olan ABŞ komediya-drama filmidir. Film, Coel və Etan Koen qardaşlarının rejissorluğu ilə ekranlaşdırılmışdır. Filmdə Oskar Ayzek, Keri MalliqanCon Qudman rol almış, prodüsserliyini isə Skot Rudin, Etan və Coel Koen qardaşları etmişdir.[1] T Bone Burnett filmin musiqi prodüsserliyini etmişdir. Film, 1961-ci ildə Nyu-York səhnələrində fəaliyyət göstərən folk musiqiçisinin həyatının bir həftəsindən bəhs edir. Hər nə qədər, Lyuin Devis uydurma xarakter olsa da, filmdə təsvir olunmuş hadisələr folk müğənnisi Deyv Van Ronkun həyatından götürülmüşdür. Filmdə istifadə olunmuş folk musiqilər canlı ifa ilə yazılmışdır.

19 may 2013-cü ildə Kann kinofestivalında nümayiş olunan film, festivalın Qran Pri mükafatını qazanmışdır.[2] 6 dekabr 2013-cü ildə ABŞ-da limitli çıxış edən film, 10 yanvar 2014-cü ildə geniş kütləyə təqdim edilmişdir. Ümumilikdə bütün dünyada $32 milyondan çox gəlir əldə etmiş film, büdcəsini $17 milyon keçmişdir.[3][4] 230 tənqidçinin rəyinə əsaslanan Rotten Tomatoes, filmə orta hesabla 8.5/10 olmaqla 94% müsbət rəy vermişdir.[5]

86-cı Oskar mükafatı mərasimində "Lyuin Devisin daxilində" filmi iki nominasiyada mükafata namizəd olmuşdur: Ən Yaxşı Operator işi və Ən Yaxşı Səs Qarışımı, lakin hər iki nominasiyada "Qravitasiya" filminə məğlub olmuşdur.[6][7] 67-ci Britaniya Akademiya Film mükafatı mərasimində film üç nominasiyada mükafata namizəd olmuşdur: Ən Yaxşı Orijinal Ssenari, Ən Yaxşı Operator işi, Ən Yaxşı Səs, lakin heç bir nominasiyada qalib olmamışdır.[8][9] 70-ci Qızıl Qlobus mükafatı mərasimində film, üç nominasiyada mükafata namizəd olmuşdur: Ən Yaxşı Film - Myuzikl və ya Komediya, Bədii Filmdə Ən Yaxşı Aktyor Performansı - Myuzikl və ya Komediya, Ən Yaxşı Orijinal Mahnı, lakin film, bu dəfə də evə əliboş qayıtmalı olmuşdur.[10][11]

18-ci Peyk mükafatı mərasimində altı nominasiyada mükafata namizəd olan film, Ən Yaxşı operator işi nominasiyasında mükafatı qazanmışdır.[12][13] "Lyuin Devisin daxilində" filmi üç nominasiyada Azad Ruh mükafatına namizəd olmuşdur: Ən Yaxşı Bədii film, Ən Yaxşı Kişi Baş Rolu, Ən Yaxşı Operator işi.[14] Həm ABŞ Film Tənqidçilərinin Milli Soveti, həm də Amerika Film İnstitutu filmi, ilin ən yaxşı on filmi siyahısına daxil etmişdir.[15][16]

Mükafatlar və nominasiyalar[redaktə | əsas redaktə]

Mükafatlar
Mükafat Mərasim tarixi Kateqoriya Mükafatlandırılan və nominant Nəticə
Avstraliya Film Akademiyası və Televiziya Sənəti Mükafatı[17] 10 yanvar, 2014 Ən yaxşı ssenari Koen qardaşları Nominasiya
Oskar mükafatı[6][7] 2 mart, 2014 Ən yaxşı operator işi Bruno Delbonnel Nominasiya
Ən yaxşı səs qarışımı Skip Lievsay, Greg Orloff, və Peter F. Kurland Nominasiya
Qadın Film Jurnalistləri Alyansı[18][19] 19 dekabr, 2013 Ən Yaxşı Film Lyuin Devisin daxilində Nominasiya
Ən Yaxşı Rejissor (qadın və ya kişi) Koen qardaşları Nominasiya
Ən Yaxşı Aktyor Oskar Ayzek Nominasiya
Ən Yaxşı orijinal ssenari Koen qardaşları Nominasiya
Ən Yaxşı Film Musiqisi T Bone Burnett Qalib
Amerika Film Redaktorları[20] February 7, 2014 Ən Yaxşı Bədii Film Redaktoru - Komediya/Myuzikl Roderik Ceyns Nominasiya
Amerika Film İnstitutu[16] 10 yanvar, 2014 İlin Ən yaxşı On Filmi Skott Rudin, Joel Koen və Etan Koen Qalib
Amerika Operatorlar Cəmiyyətinin Mükafatı[21] 1 fevral, 2014 Teatral Kinomatoqrafiyada Üstün Müvəffəqiyyətə görə Bruno Delbonnel Nominasiya
Sənət Rejissorları Gildiyası[22] 8 fevral, 2014 Dizayn işində mükəmməlliyə görə - Dövrü film Cess Qonçor Nominasiya
Boston Onlayn Film Tənqidçiləri Assosasiyası[23] 7 dekabr, 2013 İlin Ən Yaxşı On Filmi Lyuin Devisin daxilində II yer
Ən Yaxşı Operator işi Bruno Delbonnel Qalib
Boston Film Tənqidçiləri Cəmiyyəti[24] 8 dekabr, 2013 Filmdə Ən Yaxşı Musiqi İstifadəsinə görə Lyuin Devisin daxilində Qalib
Britaniya Akademiya Film mükafatı[8][9] 16 fevral, 2014 Ən Yaxşı Orijinal Ssenari Koen qardaşları Nominasiya
Ən Yaxşı Operator işi Bruno Delbonnel Nominasiya
Ən Yaxşı səsləndirmə Piter F. Kurland, Skip Lievsay və Qreq Orlof Nominasiya
Camerimage[25] 23 noyabr, 2013 Bürünc Qurbağa Bruno Delbonnel Qalib
Kann kinofestivalı[2] 26 may, 2013 Qran Pri Koen qardaşları Qalib
Mərkəzi Ohayo Film Tənqidçiləri Assosasiyası[26] 2yanvar, 2014 Ən Yaxşı Film Lyuin Devisin daxilində Nominasiya
Ən Yaxşı Orijinal Ssenari Koen qardaşları Nominasiya
Ən Yaxşı Operator işi Bruno Delbonnel Nominasiya
Çikaqqo Film Tənqidçiləri Assosasiyası[27] 16 dekabr 2013 Ən Yaxşı Film Lyuin Devisin daxilində Nominasiya
Ən Yaxşı Rejissor işi Koen qardaşları Nominasiya
Ən Yaxşı Aktyor Oskar Ayzek Nominasiya
Ən Yaxşı Orijinal Ssenari Koen qardaşları Nominasiya
Ən Yaxşı Operator işi Bruno Delbonnel Nominasiya
Ən Yaxşı Dizayn işi Lyuin Devisin daxilində Nominasiya
Kino Audio Cəmiyyətinin Mükafatı[28] 22 Fevral, 2014 Səs qarışımında üstün müvəffəqiyyətə görə - kinofilm - canlı hərəkət Peter F. Kurkland, Skip Lievsay, Qqreq Orlof, Bobbi Yohansson və Corc A. Lara Nominasiya
Tənqidçilərin Seçimi Mükafatıs[29][30] 16 yanvar, 2014 Ən Yaxşı Film Lyuin Devisin daxilində Nominasiya
Ən Yaxşı Orijinal Ssenari Koen qardaşları Nominasiya
Ən Yaxşı Operator işi Bruno Delbonnel Nominasiya
Ən Yaxşı Mahnı "Please Mr. Kennedy" - Castin Timberleyk, Oskar Ayzek və Adam Drayver Nominasiya
Dallas-Fort-Uort Film Tənqidçiləri Assosasiyası[31] 16 dekabr, 2013 İlin Ən Yaxşı On Filmi Lyuin Devisin daxilində VIII yer
İmperiya mükafatı[32][33] 30 mart, 2014 Ən Yaxşı Yeni Aktyor Oskar Ayzek Nominasiya
Florida Film Tənqidçiləri Dairəsi[34] 18 dekabr, 2013 Ən Yaxşı Operator işi Bruno Delbonnel II yer
Qızıl Qlobus mükafatı[10][11] 12 yanvar, 2014] Ən Yaxşı Film – Myuzikl və ya Komediya Lyuin Devisin daxilində Nominasiya
Ən Yaxşı Aktyor – Myuzikl və ya Komediya Oskar Ayzek Nominasiya
Ən Yaxşı Orijinal Mahnı "Please Mr. Kennedy" - Ed Rush, Corc Cromarti, T Bone Burnett, Castin Timberleyk, Koen qardaşları Nominasiya
Qothem mükafatı[35] 2 dekabr, 2013 Ən Yaxşı Bədii Film Lyuin Devisin daxilində Qalib
Ən Yaxşı Aktyor Oskar Ayzek Nominasiya
Azad ruh mükafatı[14] 1 mart, 2014 Ən Yaxşı Bədii Film Lyuin Devisin daxilində Nominasiya
Ən Yaxşı Kişi Baş Rolu Oskar Ayzek Nominasiya
Ən Yaxşı Operator işi Bruno Delbonnel Nominasiya
Las Veqas Film Tənqidçiləri Cəmiyyəti[36] 18 dekabr, 2013 LVFCS Top 10 Films of 2013 Inside Llewyn Davis VI yer
Ən Yaxşı Mahnı "Please Mr. Kennedy" Qalib
London Film Tənqidçiləri Dairəsi[37][38] 2 fevral, 2014 İlin Filmi Lyuin Devisin daxilində Nominasiya
İlin Ssenari Müəllifi Koen qardaşları Qalib
Texniki Müvəffəqiyyət Mükafatı T Bone Burnett (musiqi) Nominasiya
Los Anceles Film Tənqidçiləri Assosasiyası[39] 2 dekabr, 2013 Ən Yaxşı Dizayn işi Cess Qonşor Mükafatçı
Ən Yaxşı Film Musiqisi T Bone Burnett Qalib
Kino Səs Redaktorları Mükafatı[40][41] 16 fevral, 2014 Ən Yaxşı Səs Redaktəsi: Musiqili film musiqisi Cen Monnar Nominasiya
Ən Yaxşı Səs Redaktəsi: Bədii filmdə Dialoq & ADR Skip Lievsay Nominasiya
ABŞ Film Tənqidçilərinin Milli Soveti[15] 4 dekabr, 2013 Ən Yaxşı On Film Lyuin Devisin daxilində Qalib
Ən Yaxşı Orijinal Ssenari Koen qardaşları Qalib
Film Tənqidçilərinin Milli Cəmiyyəti[42] 4 yanvar, 2014 Ən Yaxşı Film Lyuin Devisin daxilində Qalib
Ən Yaxşı Rejissor Koen qardaşları Qalib
Ən Yaxşı Aktyor Oskar Ayzek Qalib
Ən Yaxşı Operator işi Bruno Delbonnel Qalib
Nyu-York Film Tənqidçiləri Dairəsi[43] 3 dekabr, 2013 Ən Yaxşı Operator işi Bruno Delbonnel Qalib
Nyu-York Onlayn Film Tənqidçiləri[44] 8 dekabr, 2013 Ən Yaxşı Musiqi İstifadəsi Lyuin Devisin daxilində Qalib
Onlayn Film Tənqidçiləri Cəmiyyəti[45] 16 dekabr, 2013 Ən Yaxşı Film Lyuin Devisin daxilində Nominasiya
Ən Yaxşı Rejissor Koen qardaşları Nominasiya
Ən Yaxşı Aktyor Oskar Ayzek Nominasiya
Ən Yaxşı Orijinal Ssenari Koen qardaşları Nominasiya
Ən Yaxşı Montaj Skip Lievsay, Paul Urmson, və Iqor Nikoliç Nominasiya
Ən Yaxşı Operator işi Bruno Delbonnel Nominasiya
Feniks Film Tənqidçiləri Cəmiyyəti[46] 17 dekabr, 2013 Ən Yaxşı Ssenari - Orijinal Koen qardaşları Nominasiya
Ən Yaxşı Orijinal Mahnı "Please Mr. Kennedy" Nominasiya
Ən Yaxşı Operator işi Bruno Delbonnel Nominasiya
Kamera qarşısında yaxşı performansa görə Oskar Ayzek Qalib
San Diyeqo Film Tənqidçiləri Cəmiyyəti[47][48] 11 dekabr, 2013 Ən Yaxşı Film Lyuin Devisin daxilində Nominasiya
Ən Yaxşı Rejissor Koen qardaşları Nominasiya
Ən yaxşı aktyor Oskar Ayzek Qalib
Ən yaxşı Orijinal Ssenari Koen qardaşları Nominasiya
Ən Yaxşı Operator işi Bruno Delbonnel Nominasiya
San Fransisko Film Tənqidçiləri Dairəsi[49] 15 dekabr, 2013 Ən Yaxşı orijinal Ssenari Koen qardaşları Nominasiya
Ən Yaxşı Operator işi Bruno Delbonnel Nominasiya
Ən Yaxşı Dizayn işi Cess Qqonçor Nominasiya
Santa Barbara Beynəlxalqq Film Festivalı[50] 8 dekabr, 2013 Virtuoz Mükafatı Oskar Ayzek (Daniel Brühl, Adel Ekzarkopulos, Maykl B. Cordan, Bray Larson, Cared Leto və Cyun Squibblə birgə) Qalib
Peyk Mükafatı[12][13] 23 fevral, 2014 Ən Yaxşı Film Lyuin Devisin daxilində Nominasiya
Ən Yaxşı Rejissor Koen qardaşları Nominasiya
Ən Yaxşı Orijinal Ssenari Koen qardaşları Nominasiya
Ən Yaxşı Orijinal Mahnı "Please Mr. Kennedy" Nominasiya
Ən Yaxşı Operator işi Bruno Delbonnel Qalib
Ən Yaxşı Səs (Redaktə və Qarışdırma) Skip Lievsay, Pol Urmson, və İqor Nikoliç Nominasiya
Saturn mükafatı[51] iyun 2014 Ən Yaxşı Ssenari Koen qardaşları Nominasiya
Ən Yaxşı Aktyor Oskar Ayzek Nominasiya
Ən Yaxşı Müstəqil Film Lyuin Devisin daxilində Nominasiya
Sent-Luiz Getvey Film Tənqidçiləri Assosasiyası[52][53] 14 dekabr, 2013 Ən Yaxşı Operator işi Bruno Delbonnel Nominasiya
Ən Yaxşı Film Msuiqisi Lyuin Devisin daxilində Qalib
Ən Yaxşı Rəssam işi Cess Qonçor və Syuzan Bod Tayson Nominasiya
Toronto Film Tənqidçiləri Assosasiyası[54] 17 dekabr, 2013 Ən Yaxşı Film Lyuin Devisin daxilində Qalib
Ən Yaxşı Aktyor Oskar Ayzek Qalib
Ən Yaxşı Rejissor Koen qardaşları Müküfatlandırılıb
Ən Yaxşı Ssenari (adaptasiya olunmuş və ya Orijinal) Koen qardaşları Müküfatlandırılıb
Vaşinqton D.C. Area Film Tənqidçiləri Assosasiyası[55] 9 dekabr 2013 Ən Yaxşı Film Lyuin Devisin daxilində Nominasiya
Ən Yaxşı Orijinal Ssenari Koen qardaşları Nominasiya
Ən Yaxşı Rəssam işi İstehsal dizaynı: Cess Qonçor, Set Dekorator: Syuzan Bod Tayson Nominasiya
Ən Yaxşı Operator işi Bruno Delbonnel Nominasiya

Qeydlər[redaktə | əsas redaktə]

  1. Bəzi mükafatlar bir qalibə verilməmişdir. Onları bir neçə mükfatçı almış və hamısı qalib hesab olunmuşlar. Bu hal spesifik olduğundan və nominant mükafatı itirmədiyindən, bu halda da nominant qalib kimi göstərilib.

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "Filmmakers". Inside Llewyn Davis (official site). CBS Films.
  2. 2,0 2,1 "Cannes Film Festival Awards". The Hollywood Reporter (May 26, 2013).
  3. "Inside Llewyn Davis (2013)". Boxofficemojo.
  4. "Cat Scratches, Plot Challenges and Justin Timberlake: Making 'Inside Llewyn Davis'". The Hollywood Reporter (December 6, 2013).
  5. "Inside Llewyn Davis". Rotten Tomatoes.
  6. 6,0 6,1 "Nominees for the 86th Academy Awards". AMPAS.
  7. 7,0 7,1 "Oscars 2014 Winners: The Complete List". The Hollywood Reporter (March 2, 2014).
  8. 8,0 8,1 "BAFTA Film Awards 2014 - nominations in full". Digital Spy (January 8, 2014).
  9. 9,0 9,1 "Bafta Film Awards 2014: Full list of winners". BBC (February 16, 2014).
  10. 10,0 10,1 "Golden Globes Nominations: The Full List". Variety (January 11, 2014).
  11. 11,0 11,1 "Golden Globe Awards Winners". Variety (January 12, 2014).
  12. 12,0 12,1 "Satellite Awards: '12 Years a Slave' Leads Film Nominees". The Hollywood Reporter (December 2, 2013).
  13. 13,0 13,1 "Satellite Awards: '12 Years a Slave' Wins Best Motion Picture". The Hollywood Reporter (February 23, 2014).
  14. 14,0 14,1 "2014 Spirit Awards: ‘12 Years A Slave’, ‘All Is Lost’, ‘Frances Ha’, ‘Inside Llewyn Davis’ & ‘Nebraska’ Nab Best Feature Noms". Deadline.com (November 26, 2013).
  15. 15,0 15,1 "National Board of Review Announces 2013 Award Winners". National Board of Review (December 4, 2013).
  16. 16,0 16,1 "AFI Awards 2013: Top 10 Films List Is Good News For Major Studios". Deadline.com (December 9, 2014).
  17. Kemp, Stuart (December 13, 2013). "'American Hustle' Dominates Australian Academy's International Award Noms". The Hollywood Reporter (Prometheus Global Media). http://www.hollywoodreporter.com/news/american-hustle-dominates-australian-academys-665547. İstifadə tarixi: 01 may 2014.
  18. "2013 EDA Award Nominees". Alliance of Women Film Journalists (December 11, 2013).
  19. "2013 EDA Award Winners". Alliance of Women Film Journalists (December 11, 2013).
  20. Giardina, Carolyn "'12 Years a Slave,' 'Captain Phillips,' 'Gravity' Among ACE Eddie Award Nominees". The Hollywood Reporter. Prometheus Global Media (January 10, 2014).
  21. "2013 American Society of Cinematographers nominees". Hitfix (January 8, 2014).
  22. "Art Directors Guild Nominations Announced". The Hollywood Reporter (January 9, 2014).
  23. "2013 Boston Online Film Critics Association winners". Hitfix (December 8, 2013).
  24. "2013 Boston Society of Film Critics winners". Hitfix (December 8, 2013).
  25. "Camerimage: 'Ida' Wins Top Cinematography Honor". The Hollywood Reporter (November 23, 2013).
  26. "Central Ohio Film Critics announce awards nominees". The Columbus Dispatch (December 29, 2013).
  27. "2013 Chicago Film Critics Association Nominations". Hitfix (December 13, 2013).
  28. "Cinema Audio Society Noms Zig Where Others Zag". Variety (January 14, 2014).
  29. "American Hustle, 12 Years A Slave Lead BFCA’s Critics Choice Movie Awards Nominations". Deadline.com (December 17, 2013).
  30. "Critics' Choice Awards: The Winners". The Hollywood Reporter. Prometheus Global Media (January 17, 2014).
  31. "2013 Dallas-Fort Worth Film Critics Association winners". Hitfix (December 16, 2013).
  32. "'The Hobbit' and '12 Years a Slave' lead Empire Award nominations". HitFix (February 24, 2014).
  33. "Jameson Empire Awards 2014: The Winners". Empire (March 31, 2014).
  34. "2013 FFCC Award Winners". Florida Film Critics Circle (December 18, 2013).
  35. "2013 Gotham Nominations, Led by '12 Years a Slave', 'Inside Llewyn Davis' and 'Upstream Color', Boost Spirits and Oscar Hopefuls". Indiewire (October 24, 2013).
  36. "2013 Las Vegas Film Critics' Society Award winners". Hitfix (December 18, 2013).
  37. "London Critics’ Circle Announces 2014 Film Awards Nominations". London Film Critics Circle (December 17, 2013).
  38. "2013 London Film Critics' Circle winners". Hitfix (February 2, 2014).
  39. "L.A. Film Critics: 'Gravity,' 'Her' Tie for Best Picture". The Hollywood Reporter (December 8, 2013).
  40. "Sound Editors Announce 2013 Golden Reel Nominees". Variety (15 January 2014).
  41. "'Gravity' and '12 Years a Slave' lead MPSE Golden Reel Awards nominations". HitFix (January 15, 2014).
  42. "'Inside Llewyn Davis' wins National Society of Film Critics honors". Los Angeles Times (January 4, 2014).
  43. "New York Film Critics Circle Awards: Steve McQueen Heckled By Film Critic". The Hollywood Reporter (January 6, 2014).
  44. "’12 Years’ Tops New York Online Critics Awards". Variety (December 8, 2013).
  45. "The Online Film Critics Society Announces 17th Annual Awards". Onlayn Film tənqidçiləri Cəmiyyəti. December 9, 2013. http://www.ofcs.org/the-online-film-critics-society-announces-17th-annual-awards/. İstifadə tarixi: 2 may, 2014.
  46. "Phoenix Film Critics Society 2013 Award Nominations". Feniks Film Tənqidçiləri Cəmiyyəti.
  47. "San Diego Film Critics Nominate Top Films for 2013". San Diego Film Critics Society (December 10, 2013).
  48. "2013 San Diego Film Critics Society winners". Hitfix (December 11, 2013).
  49. "2013 San Francisco Film Critics Circle nominations". Hitfix (December 13, 2013).
  50. "Bruhl, Exarchopoulos, Isaac, Jordan, Larson, Leto and Squibb tapped as Santa Barbara 'Virtuosos'". Hitfix (December 8, 2013).
  51. "‘Gravity,’ ‘The Hobbit: The Desolation of Smaug’ Lead Saturn Awards Noms". Variety (February 25, 2014).
  52. "2013 St. Louis Gateway Film Critics Association nominations". Hitfix (December 9, 2013).
  53. "2013 St. Louis Gateway Film Critics Association winners". Hitfix (December 16, 2013).
  54. "TFCA Announces 2013 Awards". Toronto Film Tənqidçiləri Assosasiyası (December 16, 2013).
  55. "The 2013 WAFCA Awards". Washington D.C. Area Film Critics Association (December 9, 2013).

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]

Lyuin Devisin daxilində filminin mükafatları Internet Movie Database-də.