Məni öz adınla çağır filminin qazandığı mükafatların siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Məni öz adınla çağır filminin qazandığı mükafatların siyahısı
Call Me By Your Name Berlinale 8560.jpg
Viktuar Du Boys, Armi Hammer, Timoti Şalame, Ester Qarrel, Amira Kazar və Luka Quadanino Məni öz adınla çağır filminin 2017-ci ildə 67-ci Berlin Beynəlxalq Film Festivalı çərçivəsinə nümayişi zamanı.
Ümumi mükafat və nominasiya sayı[a]
Cəmi 88 203
İstinadlar

Məni öz adınla çağır – 2017-ci ildə Luka Quadaninonun rejissorluğu ilə çəkilmiş yeniyetmə dövrü drama filmi. Filmin ssenarisini Ceyms İvori Andre Asimanın 2007-ci ildə nəşr edilmiş eyni adlı romanı əsasında yazmışdır. Hadisələrin 1983-cü ildə İtaliyada baş verdiyi filmdə, yəhudi mənşəli amerikan-italyan yeniyetmə oğlan Elio (Timoti Şalame) və yəhudi mənşəli amerikan tədqiqatçı Oliver (Armi Hammer) arasındakı romantik münasibətdən bəhs edilir. Maykl Stalberq, Amira Kazar, Ester Qarrel və Viktuar Du Boys filmdə ikinci plan rolları ifa etmişlər. Saypmbhu Mukdiprom operator, Sufyan Stivens isə bəstəkar kimi filmin istehsalında iştirak etmişlər.

Filmin premyerası 22 yanvar 2017-ci ildə Sandens Film Festivalında baş tutmuşdur.[1] 29 yanvar 2018-ci ildə geniş çıxışından[2] əvvəl, “Sony Pictures Classics” 24 noyabr 2017-ci ildə filmə limitli çıxış vermişdir.[3][4] $3.5 milyon büdcəsi olan film hər teatrdan $101,219 olmaqla[5], ilin ən böyük açılışı, beynəlxalq gəliri isə $40 milyon olmuşdur.[3][6] “Məni öz adınla çağır” filmi rejissor, operator işi, ssenarisi, film musiqisi və aktyorların ifasında görə tənqidçilər tərəfindən alqışla qarşılanmışdır. Rəy aqqreqatoru Rotten Tomatoesda toplanmış 272 rəyin 96%-I müsbət xarakterlidir.[7] Metacritic isə 51 rəy əsasında filmi 93/100 balla və “ümumi alqış”la qiymətləndirmişdir.[8] “Məni öz adınla çağır” Metacriticin 2017-ci ildə ən yaxşı qiymətləndirilmiş beş filmindən biri olmuşdur.[9]

"Məni öz adınla çağır” Milli Rəy SovetiAmerika Film İnstitutu tərəfindən ilin 10 ən yaxşı filmindən biri seçilmişdir.[10][11] 90-cı Oskar mükafatlarının təqdim edilməsi mərasimində film, Ən yaxşı film, Ən yaxşı aktyor (Şalame), Ən yaxşı orijinal mahnı (“Mystery of Love”) və Ən yaxşı uyğunlaşdırılmış ssenari nominasiyalarında mükafata namizəd göstərilmiş və sonuncu nominasiyada qalib gəlmişdir.[12][13] 1939-cu ildən sonra, Şalame Oskara namizəd göstərilmiş ən gənc aktyor, İvori isə ən yaşlı mükafat laureatı olmuşdur.[14] 71-ci BAFTA mükafatlarının təqdim edilməsi mərasimində Ən yaxşı film və Ən yaxşı rejissor işi nominasiyaları da daxil olmaqla mükafata namizəd göstərilmiş, Ən yaxşı uyğunlaşdırılmış ssenari nominasiyasında qalib gəlmişdir.[15] [16] 75-ci Qızıl Qlobus mükafatlarının tədim edilməsi mərasimində film Ən yaxşı bədii film aktyoru – Dram (Şalame üçün) və Ən yaxşı ikinci plan bədii film aktyoru – Dram (Hammer üçün) nominasiyasında mükafata namizəd göstərilmişdir.[17] 23-cü Tənqidçilərin seçimi mükafatlarının təqdim edilməsi mərasimində səkkiz nominasiyadan Ən yaxşı uyğunlaşdırılmış ssenari nominasiyasında İvori mükafat qalibi olmuşdur.[18]

33-cü Müstəqil ruh mükafatlarının təqdim edilmə mərasimində altı nominasiya ilə liderlik edən film, Ən yaxşı aktyor (Şalame üçün) və Ən yaxşı operator işi (Mukdiprom üçün) nominasiyalarında qalib gəlmişdir.[19][20] 23-cü Ekran aktyorları gildiyasının mükafatlarının təqdim edilməsi mərasimində Şalame, Baş rol aktyorunun əlamətdar performansı nominasiyasında mükafata namizəd göstərilmişdir.[21] Şalame, Əlamətdar çıxış nominasiyasında Milli Rəy Soveti, Qotem Beynəlxalq Film mükafatı və Hollivud Film mükafatına layiq görülmüşdür.[22][23]

Mükafatlar[redaktə | əsas redaktə]

Mükafat Mərasim tarixi Kateqoriya Nominant(lar) Nəticə İst.(lar)
AACTA Awards 5 yanvar 2018 Ən yaxşı film Məni öz adınla çağır Nominasiya [24]
[25]
Ənn yaxşı rejissor işi Quadanino, LukaLuka Quadanino Nominasiya
Ən yaxşı aktyor Şalame, TimotiTimoti Şalame Nominasiya
Ən yaxşı ikinci plan aktyoru Hammer, ArmieArmie Hammer Nominasiya
Ən yaxşı ssenari İvori, CeymsCeyms İvori Nominasiya
AARP Yeniyetmə filmləri mükafatı 5 fevral 2018 Ən yaxşı ssenari Ceyms İvori Nominasiya [26]
[27]
Oskar mükafatı 4 mart 2018 Ən yaxşı film Piter Spirs, Luka Quadanino, Emili Corcs və Marko Morabito Nominasiya [28]
[29]
Ən yaxşı aktyor işi Timoti Şalame Nominasiya
Ən yaxşı uyğunlaşdırılmış ssenari Ceyms İvori Qalib
Ən yaxşı orijinal mahnı Sufyan Stivensin "Mystery of Love" mahnısı Nominasiya
Adelaida Film Festivaı 12 oktyabr 2017 Ən yaxşı film Məni öz adınla çağır Nominasiya [30]
Afro-Amerikan Film Tənqidçiləri Assosasiyası 12 dekabr 2017 Top On Film Məni öz adınla çağır VI yer [31]
Qadın Film Jurnalistləri Alyansı 9 yanvar 2018 Ən yaxşı film Məni öz adınla çağır Nominasiya [32]
[33]
Ən yaxşı aktyor Timoti Şalame Nominasiya
Ən yaxşı uyğunlaşdırılmış ssenari Ceyms İvori Qalib
Ən yaxşı ikinci plan aktyoru Maykl Stulberq Nominasiya
Amerika Film İnstitutu 5 yanvar 2018 İlin On Ən Yaxşı Filmi Məni öz adınla çağır Qalib [34]
[35]
Ostin Film Tənqidçiləri Assosasiyası 8 yanvar 2018 Ən yaxşı film Məni öz adınla çağır Nominasiya [36]
[37]
Ən yaxşı aktyor Timoti Şalame Qalib
Ən yaxşı ikinci plan aktyoru Armi Hammer Nominasiya
Maykl Stulberq Nominasiya
Ən yaxşı uyğunlaşdırılmış ssenari Ceyms İvori Qalib
Robert R. 'Bobbi' MakKudri adına Əlamətdar aktyor mükafatı Timoti Şalame[b] Qalib
Top On Film Məni öz adınla çağır II yer
Avstraliya Film Tənqidçiləri Asossasiyası 13 mart Ən yaxşı beynəlxalq film (ingiliscə) Məni öz adınla çağır Nominasiya [38]
Berlin Beynəlxalq Film Festivalı 17 fevral 2017 Teddi mükafatı Məni öz adınla çağır Nominasiya [39]
Boston Film Tənqidçiləri Cəmiyyəti 10 dekabr 2017 Ən yaxşı aktyor Timoti Şalame II yer [40]
[41]
Britaniya Kino və Televiziya Sənətləri Akademiyası mükafatı 18 fevral 2018 Ən yaxşı film Məni öz adınla çağır Nominasiya [42]
[43]
Ən yaxşı rejissor Luka Quadanino Nominasiya
Ən yaxşı uyğunlaşdırılmış ssenari Ceyms İvori Qalib
Ən yaxşı baş rol aktyoru Timoti Şalame Nominasiya
Britaniya Film İnstitutu December 14, 2017 Sight & Sound '​un 2017-ci ilin ən yaxşı filmi Məni öz adınla çağır III yer [44]
[45]
Kalqari Beynəlxalq Film Festivalı 12 oktyabr 2017 Fanatların sevimlisi mükafatı Məni öz adınla çağır Qalib [46]
[47]
Chéries-Chéris 12 noyabr 2017 Grand Prize Məni öz adınla çağır Qalib [48]
[49]
Çikaqo Film Tənqidçiləri Assosasiyası 12 dekabr 2017 Ən yaxşı film Məni öz adınla çağır Nominasiya [50]
[51]
Ən yaxşı rejissor işi Luka Quadanino Nominasiya
Ən yaxşı aktyor Timoti Şalame Qalib
Ən yaxşı ikinci plan aktyoru Armi Hammer Nominasiya
Maykl Stulberq Nominasiya
Ən yaxşı uyğunlaşdırılmış ssenari Ceyms İvori Qalib
Ən yaxşı montaj Uolter Fasano Nominasiya
Ən prespektivli atyor Timoti Şalame Qalib
Sülh üçün Kino Mükafatı 19 fevral 2018 İlin ən dəyərli filmi Məni öz adınla çağır Nominasiya [52]
Tənqidçilərin Seçimi Mükafatı 11 yanvar 2018 Ən yaxşı film Məni öz adınla çağır Nominasiya [53]
[54]
Ən yaxşı rejissor Luka Quadanino Nominasiya
Ən yaxşı aktyor Timoti Şalame Nominasiya
Ən yaxşı ikinci plan aktyoru Armi Hammer Nominasiya
Maykl Stulberq Nominasiya
Ən yaxşı uyğunlaşdırılmış ssenari Ceyms İvori Qalib
Ən yaxşı operator işi Sayombhu Mukdiprom Nominasiya
Ən yaxşı mahnı Sufyan Stivens - "Mystery of Love" Nominasiya
Dallas–Fort Uort Film Tənqidçiləri Assosasiyası 13 dekabr 2017 Ən yaxşı film Məni öz adınla çağır IV yer [55]
Ən yaxşı aktyor Timmoti Şalame IV yer
Ən yaxşı ikinci plan aktyoru Armi Hammer IV yer
Detroit Film Tənqidçiləri Cəmiyyəti 7 dekabr 2017 Ən yaxşı aktyor Timoti Şalame Nominasiya [56]
Ən yaxşı ikinci plan aktyoru Maykl Stulberq Nominasiya
Ən yaxşı performans Timoti Şalame[c] Nominasiya
Dorian mükafatı 24 fevral 2018 İlin filmi Məni öz adınla çağır Qalib [57]
[58]
İlin rejissoru (Film və ya televiziya) Luka Quadanino Nominasiya
İlin ən yaxşı performansı - aktyor Timoti Şalame Qalib
İlin ən yaxşı ikinci plan performansı - aktyor Armi Hammer Nominasiya
Maykl Stulberq Qalib
İlin LGBTQ filmi Məni öz adınla çağır Qalib
İlin ən yaxşı ssenarisi (Orijinal və ya uyğunlaşdırılmış) Ceyms İvori Nominasiya
İlin vizual baxımdan gözəl filmi Məni öz adınla çağır Nominasiya
'We're Wilde About You!' Yüksələn Ulduz Mükafatı Timoti Şalame Qalib
Dublin Film Tənqidçiləri Dairəsi 13 dekabr 2017 Best Film Məni öz adınla çağır VII yer[d] [59]
Ən yaxşı aktyor Timoti Şalame IV yer
Armi Hammer VI yer
Ən yaxşı opertor Sayombhu Mukdiprom II yer
İmperiya mükafatı 18 mart 2018 Ən yaxşı film Məni öz adınla çağır Nominasiya [60]
[61]
Ən yaxşı aktyor Armi Hammer Nominasiya
Ən yaxşı yeni aktyor Timoti Şalame Nominasiya
Ən yaxşı ssenari Məni öz adınla çağır Nominasiya
Ən yaxşı film musiqisi Məni öz adınla çağır Nominasiya
Florida Film Tənqidçiləri Dairəsi 23 dekabr 2017 Ən yaxşı film Məni öz adınla çağır Nominasiya [62]
[63]
Ən yaxşı aktyor Timoti Şalame Qalib
Ən yaxşı ikinci plan aktyoru Armi Hammer Nominasiya
Maykl Stulberq Nominasiya
Ən yaxşı uyğunlaşdırılmış ssenari Ceyms İvori Qalib
Pauline Kael Breakout Award Timoti Şalame[b] Qalib
Corciya Film Tənqidçiləri Assoasiyası 12 yanvar 2018 Ən yaxşı film Məni öz adınla çağır Nominasiya [64]
Ən yaxşı aktyor Timoti Şalame Nominasiya
Ən yaxşı ikinci plan aktyoru Maykl Stulberq Nominasiya
Ən yaxşı uyğunlaşdırılmış ssenari Ceyms İvori Nominasiya
Ən yaxşı orijinal mahnı Sufyan Stivens - "Mystery of Love" Nominasiya
Breakthrough Award Timoti Şalame[e] Nominasiya
Gent Beynəlxalq Film Festivalı 20 oktyabr 2017 Qran-Pri Məni öz adınla çağır Nominasiya [65]
Explore Award Məni öz adınla çağır Qalib
GLAAD Media Mükafatı 5 may 2018 Əlamətdar film – Geniş çıxış Məni öz adınla çağır Qalib [66]
[67]
Qızıl Derbi mükafatı 1 mart 2018 Ən yaxşı film Pietr Spirs, Luka Quadanino, Emili Corcs və Marko Morabito Qalib [68]
[69]
Ən yaxşı rejissor Luka Quadanino Nominasiya
Ən yaxşı aktyor Timoti Şalame Qalib
Ən yaxşı ikinci plan aktyoru Armi Hammer Nominasiya
Maykl Stulberq Nominasiya
Ən yaxşı uyğunlaşdırılmış ssenari Ceyms İvori Qalib
Ən yaxşı aktyor heyəti Vanda Kapriolo, Amira Kazar, Timoti Şalame, Viktuar Du Boys, Ester Qarrel, Armi Hammer və Maykl Stulberq Nominasiya
Ən yaxşı operator işi Sayombhu Mukdiprom Nominasiya
Ən yaxşı quruluşçu-rəssam işi Samuel Deşord Sandro Pikkarozzi və Violante Viskonti di Modrone Nominasiya
Ən yaxşı mahnı Sufyan Stivens - "Mystery of Love" Qalib
Sufyan Stivens - "Visions of Gideon" Nominasiya
Qızıl qlobus mükafatı 7 yanvar 2018 Ən yaxşı film – Drama Məni öz adınla çağır Nominasiya [70]
[71]
Ən yaxşı aktyor - Drama Drama Nominasiya
Ən yaxşı ikinci plan aktyoru - bədii film Armi Hammer Nominasiya
Qızıl Pomidor mükafatı 4 yanvar 2018 Ən yaxşı rəy almış limitli çıxış Məni öz adınla çağır Qalib [72]
[73]
Ən yaxşı rəy almış romantik film Məni öz adınla çağır II yer
Qotem mükafatı 27 noyabr 2017 Ən yaxşı bədii film Məni öz adınla çağır Qalib [74]
[75]
Ən yaxşı ssenari Ceyms İvori Nominasiya
Ən yaxşı yeni aktyor Timoti Şalame Qalib
Musiqi Supervayzerləri Gildiyası Mükafatı 8 fevral 2018 Bədii filmdə ən yaxşı musiqi supervayzeri: 5 milyondan az büdcə Robin Urdanq Qalib [76]
[77]
Film üçün ən yaxşı mahnı/səsyazma "Mystery of Love" mahnısının supervayzeri Robin Urdanq Qalib
Hollivud Film mükafatı 6 noyabr 2017 Ən yaxşı yeni aktyor Timoti Şalame Qalib [78]
Hyuston Film Tənqidçiləri Cəmiyyəti 6 yanvar 2018 Ən yaxşı film Məni öz adınla çağır Nominasiya [79]
[80]
Ən yaxşı aktyor Timoti Şalame Nominasiya
Ən yaxşı ikinci plan aktyoru Maykl Stulberq Nominasiya
Ən yaxşı operator işi Sayombhu Mukdiprom Nominasiya
Ən yaxşı orijinal mahnı Sufyan Stivens - "Visions of Gideon" Nominasiya
İrlandiya Film və Televiziya Mükafatı 15 fevral 2018 Beynəlxalq aktyor Timoti Şalame Nominasiya [81]
[82]
Müstəqil Ruh mükafatı 3 mart 2018 Ən yaxşı film Məni öz adınla çağır Nominasiya [83]
[84]
Ən yaxşı rejissor Luka Quadanino Nominasiya
Ən yaxşı aktyor Timoti Şalame Qalib
Ən yaxşı ikinci plan aktyoru Armi Hammer Nominasiya
Ən yaxşı operator Sayombhu Mukdeeprom Qalib
Ən yaxşı montaj Uolter Fasano Nominasiya
IndieWire Tənqidçiləri səsverməsi 19 dekabr 2017 Ən yaxşı film Məni öz adınla çağır VII yer [85]
Ən yaxşı rejissor Luka Quadanino II yer
Ən yaxşı aktyor Timoti Şalame Qalib
Ən yaxşı ikinci plan aktyoru Armi Hammer III yer
Maykl Stulberq IV yer
Ən yaxşı ssenari Məni öz adınla çağır III yer
Ən yaxşı operator işi Məni öz adınla çağır IV yer
Mişkolts Beynəlxalq Film Festivalı 17 sentyabr 2017 Emerik Pressburger mükafatı Məni öz adınla çağır Nominasiya [86]
Lyublyana Beynəlxalq Film Festivalı 18 noyabr 2017 Gənc Münsiflər mükafatı Məni öz adınla çağır Qalib [87]
Lissabon və Estoril Film Festivalı 26 noyabr 2017 Jaeger–LeCoultre Ən yaxşı film mükafatı Məni öz adınla çağır Nominasiya [88]
[89]
NOS Audience Award Məni öz adınla çağır Qalib
Los-Anceles Film Tənqidçiləri Assosasiyası 13 yanvar 2018 Ən yaxşı film Məni öz adınla çağır Qalib [90]
[91]
Ən yaxşı rejissor Luka Quadanino Qalib[f]
Ən yaxşı aktyor Timoti Şalame Qalib
London Film Tənqidçiləri Dairəsi 28 yanvar 2018 İlin filmi Suyun forması (film, 2017) Nominasiya [92]
[93]
İlin rejissoru Luka Quadanino Nominasiya
İlin aktyoru Timoti Şalame Qalib
İlin ikinci plan aktyoru Maykl Stulberq Nominasiya
İlin ssenari müəllifi Ceyms İvori Nominasiya
Melbörn Beynəlxalq Film Festivalı 20 avqust 2017 Audience Award Məni öz adınla çağır Qalib [94]
MTV Film Mükafatı 18 iyun 2018 Filmdə ən yaxşı performans Timoti Şalame Gözlənilir [95]
Milli Rəy Şurası 9 yanvar 2018 Top 10 film MTV Film Mükafatı Qalib [96]
Əlamətdar performans Timoti Şalame Qalib
Milli Film Tənqidçiləri Cəmiyyəti 6 yanvar 2018 Ən yaxşı aktyor Timoti Şalame III yer [97]
Ən yaxşı ikinci plan aktyoru Maykl Stulberq[g] 2nd place
Nyu-York Film Tənqidçiləri Dairəsi 3 yanvar 2018 Ən yaxşı aktyor Timoti Şalame Qalib [98]
[99]
Nyu-York Onlayn Film Tənqidçiləri 10 dekabr 2017 Əlamətdar performans Timoti Şalame Qalib [100]
[101]
Top On Film Məni öz adınla çağır Qalib
Onlayn Film Tənqidçiləri Cəmiyyəti 28 dekabr 2017 Ən yaxşı film Məni öz adınla çağır Nominasiya [102]
[103]
Ən yaxşı aktyor Timoti Şalame Nominasiya
Ən yaxşı ikinci plan aktyoru Armi Hammer Nominasiya
Maykl Stulberq Nominasiya
Ən yaxşı uyğunlaşdırılmış ssenari Ceyms İvori Qalib
Ən yaxşı yeni ulduz Timoti Şalame Qalib
Palm-Sprinqs Beynəlxalq Film Festivalı 2 yanvar 2018 Yüksələn ulduz mükafatı Timoti Şalame Qalib [104]
[105]
Amerika Prodüsserlər Gildiyası 20 yanvar 2018 Ən yaxşı film Piter Spirs, Luka Quadanino, Emili Corcs və Marko Morabito Nominasiya [106]
[107]
San-Diyeqo Film Tənqidçiləri Cəmiyyəti 11 dekabr 2017 Ən yaxşı film Məni öz adınla çağır Nominasiya [108]
[109]
Ən yaxşı aktyor Timoti Şalame Nominasiya
Ən yaxşı uyğunlaşdırılmış ssenari Ceyms İvori Nominasiya
Ən yaxşı musiqi istifadəsi Məni öz adınla çağır II yer
Əlamətdar aktyor Timoti Şalame Nominasiya
Body of Work Maykl Stulberq [g] Qalib
San-Fransisko Film Tənqidçiləri Dairəsi 10 dekabr 2017 Ən yaxşı film Məni öz adınla çağır Nominasiya [110]
Ən yaxşı aktyor Timoti Şalame Nominasiya
Ən yaxşı ikinci plan aktyoru Armi Hammer Nominasiya
Maykl Stulberq Nominasiya
Ən yaxşı uyğunlaşdırılmış ssenari Ceyms İvori Qalib
San-Sebastyan Beynəlxalq Film Festivalı 29 sentyabr 2017 Sebastyan mükafatı Məni öz adınla çağır Nominasiya [111]
Santa Barbara Beynəlxalq Film Festivalı 31 yanvar 2018 Virtuoso Award Timoti Şalame Qalib [112]
Peyk mükafatı 11 yanvar 2018 Ən yaxşı film Məni öz adınla çağır Nominasiya [113]
[114]
Ən yaxşı ikinci plan aktyoru Armi Hammer Nominasiya
Ən yaxşı uyğunlaşdırılmış ssenari Ceyms İvori Nominasiya
Sietl Film Tənqidçiləri Cəmiyyəti 18 dekabr 2017 Best Ensemble Cast Məni öz adınla çağır Nominasiya [115]
[116]
Ekran Aktyorları Gildiyasının mükafatı 21 yanvar 2018 Baş rolda ən yaxşı aktyor Timoti Şalame Nominasiya [117]
[118]
Sinqapur Beynəlxalq Film Festivalı 3 dekabr 2017 Dinləyicilərin seçimi mükafatı Məni öz adınla çağır Qalib [119]
[120]
Sent-Luis Film Tənqidçiləri Assoasiyası 17 dekabr 2017 Ən yaxşı uyğunlaşdırılmış ssenari Ceyms İvori və Andre Asiman Nominasiya [121]
Ən yaxşı səhnə Cənab Perlmanın (Maykl Stulberq) yekun monoloqu Nominasiya
Sent-Luis Beynəlxalq Fil Festivalı 12 noyabr 2017 Best of Fest Audience Choice Awards Məni öz adınla çağır Qalib [122]
Sidney Film Festivalı 18 iyun 2018 Foxtel Movies Audience Award Məni öz adınla çağır II yer [123]
Toronto Film Tənqidçiləri Assosasiyası 10 dekabr 2017 Ən yaxşı aktyor Timoti Şalame II yer [124]
Ən yaxşı ikinci plan aktyoru Maykl Stulberq II yer
Toronto Beynəlxalq Film Festivalı 17 sentyabr 2017 Xalqın seçimi mükafatı Məni öz adınla çağır III yer [125]
USC Scripter Award 10 fevral 22018 Ən yaxşı ssenari Andre Asiman və Ceyms İvori Qalib [126]
[127]
Vankuver Film Tənqidçiləri Dairəsi 8 yanvar 2018 Ən yaxşı aktyor Timoti Şalame Nominasiya [128]
[129]
Ən yaxşı ikinci plan aktyoru Armi Hammer Nominasiya
Vaşinqton Film Tənqidçiləri Assosasiyası 8 dekabr 2017 Ən yaxşı film Məni öz adınla çağır Nominasiya [130]
Ən yaxşı aktyor Timoti Şalame Nominasiya
Ən yaxşı ikinci plan aktyoru Arrmi Hammer Nominasiya
Maykl Stulberq Nominasiya
Ən yaxşı uyğunlaşdırılmış ssenari Ceyms İvori Nominasiya
Ən yaxşı operator Sayombhu Mukdiprom Nominasiya
Qadın Film Tənqidçiləri Dairəsi 21 dekabr 2017 Ən yaxşı aktyor Timoti Şalame Nominasiya [131]
[132]
Amerika Yazıçılar Gildiyasının mükafatı 11 fevral 2018 Ən yaxşı uyğunlaşdırılmış ssenari Ceyms İvori Qalib [133]
[134]

Qeydlər[redaktə | əsas redaktə]

  1. Bəzi mükafatlar bir qalibə verilməmişdir. Onları bir neçə mükfatçı almış və hamısı qalib hesab olunmuşlar. Bu hal spesifik olduğundan və nominant mükafatı itirmədiyindən, bu halda da nominant qalib kimi göstərilib.
  2. 2,0 2,1 Həmçinin Ledi BördBəədxahlar filmlərindəki rollarına görə.
  3. Həmçinin Ledi BördBədxahlar filmlərindəki rollarına görə.
  4. Florida layihəsi filmi ilə bölür.
  5. Həmçinin Bədxahlar, İsti yay gecələriLedi Börd filmlərindəki rollarına görə.
  6. Gilyermo del Toro ilə Suyun forması filminə görə bölüşüb.
  7. 7,0 7,1 Həmçinin Gizli dosyeSuyun forması filmlərindəki rollarına görə.

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "Sundance 2017: Robert Redford, New Rashida Jones Netflix Series, ‘Rebel In The Rye’ & More On Premiere, Docu, Midnight & Kids Slates". Deadline (December 5, 2016). 18 yanvar 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11 may 2018.
  2. Brooks, Brian (January 21, 2018). "‘Darkest Hour’ Tops $41M, ‘The Shape of Water’ Crosses $30M, ‘Call Me By Your Name’ Expands – Specialty Box Office". Deadline. Arxivləşdirilib: [1] saytından January 22, 2018 tarixində. https://web.archive.org/web/20180122125513/http://deadline.com/2018/01/darkest-hour-the-shape-of-water-call-me-by-your-name-specialty-box-office-1202265201/.
  3. 3,0 3,1 "Call Me by Your Name (2017)". Box Office Mojo. 27 avqust 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11 may 2018.
  4. Brooks, Brian "'Darkest Hour', 'Call Me By Your Name', 'Man Who Invented Christmas' Usher Holiday – Specialty B.O. Preview". Deadline (November 22, 2017). 22 noyabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11 may 2018.
  5. Brooks, Brian "‘Call Me By Your Name’ Scores Year’s Best Average Opener At $101K; ‘Darkest Hour’ Has Robust Start – Specialty Box Office". Deadline (November 26, 2017). 26 noyabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11 may 2018.
  6. "Call Me by Your Name (2017)". The Numbers. 14 iyun 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11 may 2018.
  7. "Call Me by Your Name (2017)". Rotten Tomatoes. 19 yanvar 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11 may 2018.
  8. "Call Me By Your Name (2017)". Metacritic. 4 oktyabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11 may 2018.
  9. "The Best Movies of 2017". Metacritic. Arxivləşdirilib: [2] saytından January 7, 2018 tarixində. https://web.archive.org/web/20180107205528/http://www.metacritic.com/feature/best-movies-of-2017. İstifadə tarixi: 11 may 2018.
  10. "American Film Institute Announces AFI Awards 2017 Official Selections". Los Angeles, CA: American Film Institute (7 December 2017). 8 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11 may 2018.
  11. "National Board Of Review Announces 2017 Award Winners". New York, NY: National Board of Review (28 November 2017). 29 noyabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11 may 2018.
  12. Coggan, Devan (23 January 2018). "Oscar nominations 2018: See the full list". Entertainment Weekly. Arxivləşdirilib: [3] saytından 23 January 2018 tarixində. https://web.archive.org/web/20180123144854/http://ew.com/awards/2018/01/23/oscars-2018-nominations/. İstifadə tarixi: 11 may 2018.
  13. "Oscars 2018: The Winners". The New York Times (4 March 2018). 5 mart 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11 may 2018.
  14. "James Ivory becomes Oscar's oldest winner with 'Call Me by Your Name'". The Los Angeles Times (4 March 2018). 5 mart 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11 may 2018.
  15. Ritman, Alex "BAFTA Awards: 'Shape of Water,' 'Three Billboards,' 'Darkest Hour' Lead Pack of Nominations". The Hollywood Reporter (8 January 2018). 9 yanvar 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11 may 2018.
  16. "Nominations List for the EE British Academy Film Awards in 2018 (Plain Text)". British Academy Film Award (9 January 2018). 9 yanvar 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11 may 2018.
  17. Berg, Madeline "Golden Globes 2018: The Full List Of Winners". Forbes (7 January 2018). 8 yanvar 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11 may 2018.
  18. "'The Shape Of Water' Named Best Picture, Takes Four Awards At 23rd Annual Critics' Choice Awards". Los Angeles, CA: Broadcast Film Critics Association/Broadcast Television Journalists Association (11 January 2018). 12 yanvar 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11 may 2018.
  19. "33rd Film Independent Spirits Nominations Announced". Los Angeles: Independent Spirit Awards (21 November 2017). 7 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11 may 2018.
  20. "2018 Film Independent Spirit Awards Winners Announced". Los Angeles: Independent Spirit Awards (3 March 2018). 4 mart 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11 may 2018.
  21. Rubin, Rebecca (13 December 2017). "SAG Award Nominations: Complete List". Variety. Arxivləşdirilib: [4] saytından 24 January 2018 tarixində. https://web.archive.org/web/20180124041133/http://variety.com/2017/film/news/2018-sag-award-nominations-list-nominees-1202638033/. İstifadə tarixi: 11 may 2018.
  22. Gettell, Oliver (27 November 2017). "Call Me By Your Name takes top prize at 2017 Gotham Awards". Entertainment Weekly. Arxivləşdirilib: [5] saytından 7 December 2017 tarixində. https://web.archive.org/web/20171207224507/http://ew.com/movies/2017/11/27/gotham-awards-2017-winners-list/. İstifadə tarixi: 11 may 2018.
  23. "2017 Honorees". Hollywood Film Awards. 22 oktyabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11 may 2018.
  24. McNary, Dave "'Three Billboards' Wins Best Film at Australian Academy International Awards". Variety (January 5, 2018). 6 yanvar 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  25. "Australian Academy announces winners for the 7th AACTA International Awards". The Avalon Hollywood, Los Angeles: Australian Academy of Cinema and Television Arts (January 6, 2018). 10 yanvar 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  26. AARP (January 17, 2018). AARP The Magazine Announces Nominees for the 17th Annual Movies for Grownups® Awards. Press-reliz. Arxivləşdirilib ilkin mənbədən 18 yanvar 2018. Yoxlanılıb 10 may 2018.
  27. "AARP The Magazine Celebrates the Winners for the 17th Annual Movies for Grownups® Awards in Los Angeles". Los Angeles: AARP (February 6, 2018). 6 fevral 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  28. "The 90th Academy Awards (2018) Nominees and Winners". Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS). Arxivləşdirilib: [6] saytından March 5, 2018 tarixində. https://web.archive.org/web/20180305111625/http://www.oscars.org/oscars/ceremonies/2018. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  29. "Call Me by Your Name: Best Picture – Oscar Nominees 2018". Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS). Arxivləşdirilib: [7] saytından March 5, 2018 tarixində. https://web.archive.org/web/20180305202623/http://oscar.go.com/nominees/best-picture/call-me-by-your-name. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  30. "'I Am Not A Witch', 'Taste of Cement' Win Major Awards At 2017 ADL Film Fest". Adelaide Film Festival (October 12, 2017). 16 oktyabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 17 oktyabr 2017.
  31. "African American Film Critics Association Names Get Out The Top Film Of 2017". Los Angeles, CA: African-American Film Critics Association (December 12, 2017). 26 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  32. "2017 AWFJ EDA Award Nominees". Alliance of Women Film Journalist (January 3, 2018). 3 yanvar 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  33. "2017 EDA Award Winners". Alliance of Women Film Journalists (January 9, 2018). 10 yanvar 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  34. "Here Are the AFI Awards 2017 Official Selections". American Film Institute (December 7, 2017). 8 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2017.
  35. "American Film Institute Announces AFI Awards 2017 Official Selections". Los Angeles, CA: American Film Institute (December 7, 2017). 8 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2017.
  36. "The 2017 Austin Film Critics Association (AFCA) Nominations". Austin Film Critics Association. December 31, 2017. Arxivləşdirilib: [8] saytından January 3, 2018 tarixində. https://archive.is/20180103093023/https://pbs.twimg.com/media/DSUkPe6V4AAhtBZ.jpg:large. İstifadə tarixi: 10 may2018.
  37. Miller, Neil (January 9, 2018). "2017 Austin Film Critics Award Winners". Austin Film Critics Association. Arxivləşdirilib: [9] saytından January 9, 2018 tarixində. https://archive.is/20180109085457/https://austinfilmcritics.org/2017-austin-film-critics-award-winners-4f5ce8c11b71?gi=b211d0e8e9af. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  38. "The 2018 AFCA Awards". Australian Film Critics Association. 14 mart 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  39. "Der queere Filmpreis der Berlinale – 31st Teddy Award: Program Guide". Teddy Award. 6 avqust 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2017.
  40. "2017 Winners". Boston Society of Film Critics. 13 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  41. Stone, Sasha "Boston Society of Film Critics Name Phantom Thread and Paul Thomas Anderson Best Film and Best Director". Awards Daily (December 10, 2017). 13 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  42. "Nominations List for the EE British Academy Film Awards in 2018 (Plain Text)". British Academy Film Award (January 9, 2018). 9 yanvar 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  43. "Winners List for the EE British Academy Film Awards in 2018 (Plain Text)". British Academy Film Award (February 18, 2018). 18 fevral 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  44. "Sight & Sound's best films of 2017". Sight & Sound. British Film Institute (December 7, 2017). 9 fevral 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2017.
  45. "The best films of 2017 – all the votes". Sight & Sound. British Film Institute (December 7, 2017). 22 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2017.
  46. "Fan Favourite Award Revealed". Calgary International Film Festival (February 22, 2018). 22 fevral 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  47. "Call Me By Your Name Wins Fan Favourite". Calgary International Film Festival. Arxivləşdirilib: [10] saytından February 22, 2018 tarixində. https://web.archive.org/web/20180222140921/https://www.calgaryfilm.com/fan-favourite-award-winner. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  48. "Palmarès Chéries-Chéris 2017" (French). Chéries-Chéris. 23 noyabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  49. "Chéries-Chéris couronne 'Call me by your name'" (French). Le Film français. November 21, 2017. Arxivləşdirilib: [11] saytından December 1, 2017 tarixində. https://web.archive.org/web/20171201030716/http://www.lefilmfrancais.com/cinema/134801/cheries-cheris-couronne-call-me-by-your-name. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  50. Childress, Erik "Call Me By Your Name and The Shape of Water lead 2017 Chicago Film Critics Association Nominees". Chicago Film Critics Association (December 10, 2017). 13 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  51. Childress, Erik "Lady Bird, Call Me By Your Name win big for Chicago film critics". Chicago Film Critics Association (December 12, 2017). 13 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  52. "Cinema For Peace Nominees". Cinema for Peace (February 20, 2018). 23 fevral 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  53. "'The Shape Of Water' Named Best Picture, Takes Four Awards At 23rd Annual Critics’ Choice Awards". Los Angeles, CA: Broadcast Film Critics Association/Broadcast Television Journalists Association (January 11, 2018). 12 yanvar 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  54. Tapley, Kristopher "‘Shape of Water,’ ‘Big Little Lies,’ ‘Handmaid’s Tale’ Top Critics’ Choice Awards". Variety (January 11, 2018).
  55. Jorgenson, Todd "DFW Film Critics Name 'The Shape of Water' Best Picture of 2017". Dallas–Fort Worth Film Critics Association (December 13, 2017). 14 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  56. "The 2017 Detroit Film Critics Society Awards". Detroit Film Critics Society (December 7, 2017). 7 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  57. Kilday, Gregg (January 10, 2018). "'Call Me by Your Name' Leads Dorian Award Nominations". The Hollywood Reporter. Arxivləşdirilib: [12] saytından January 10, 2018 tarixində. https://web.archive.org/web/20180110234338/https://www.hollywoodreporter.com/news/call-me-by-your-name-leads-dorian-award-nominations-1073577. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  58. Kilday, Gregg (January 31, 2018). "Dorian Awards: 'Call Me by Your Name' Hailed as Film of the Year". The Hollywood Reporter. Arxivləşdirilib: [13] saytından January 31, 2018 tarixində. https://web.archive.org/web/20180131204827/https://www.hollywoodreporter.com/news/dorian-awards-call-me-by-your-name-named-film-year-1080560. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  59. "The critics have spoken – Dublin Film Critics Circle Awards announced for 2017". Irish Independent. Independent News & Media (December 13, 2017). 9 mart 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  60. Travis, Ben (January 18, 2018). "'Star Wars: The Last Jedi' and 'Thor Ragnarok' Lead Empire Awards 2018 Nominations". Empire. Arxivləşdirilib: [14] saytından February 3, 2018 tarixində. https://web.archive.org/web/20180203010204/https://www.empireonline.com/movies/news/star-wars-last-jedi-thor-ragnarok-lead-empire-awards-2018-nominations/. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  61. Travis, Ben (March 18, 2018). "Star Wars: The Last Jedi Wins Big at Rakuten TV Empire Awards 2018". Empire. Arxivləşdirilib: [15] saytından March 19, 2018 tarixində. https://web.archive.org/web/20180319001012/https://www.empireonline.com/movies/news/star-wars-last-jedi-wins-big-rakuten-tv-empire-awards-2018/. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  62. "'The Shape of Water' Leads 2017 Florida Film Critics Awards Nominations". Florida Film Critics Circle (December 20, 2017). 23 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  63. "2017 FFCC Winners". Tampa, FL: Florida Film Critics Circle (December 23, 2017). 24 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  64. "2017 Awards". Georgia Film Critics Association (January 12, 2018). 13 yanvar 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  65. "Belgian debut feature ‘Zagros’ and ‘A Ciambra’ main winners at 44th Film Fest Gent". Ghent International Film Festival. October 20, 2017. Arxivləşdirilib: [16] saytından November 2, 2017 tarixində. https://web.archive.org/web/20171102084054/http://www.filmfestival.be/en/news/belgian-debut-feature-zagros-and-a-ciambra-main-winners-at-44th-film-fest-gent/20-10-2017/3392. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  66. Chuba, Kristen (January 19, 2018). "GLAAD Media Awards Nominees: Full List". Variety. Arxivləşdirilib: [17] saytından January 19, 2018 tarixində. https://web.archive.org/web/20180119223859/http://variety.com/2018/film/awards/glaad-media-awards-nominees-2018-list-1202668763/. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  67. "Ava DuVernay, Samira Wiley, 'Call Me by Your Name' Honored at GLAAD Media Awards". Variety. May 5, 2018. Arxivləşdirilib: [18] saytından May 6, 2018 tarixində. https://web.archive.org/web/20180506021225/http://variety.com/2018/biz/awards/ava-duvernay-samira-wiley-glaad-media-awards-1202800590/. İstifadə tarixi: 10 may 2018 2018.
  68. "2018 Gold Derby Film Awards nominations: ‘The Shape of Water’ leads with 14, ‘Call Me by Your Name’ next with 11". Gold Derby. Penske Media Corporation (February 1, 2018). 4 fevral 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  69. "2018 Gold Derby Film Awards winners: ‘Call Me by Your Name’ wins Best Picture, but voters spread the wealth". Gold Derby. Penske Media Corporation (March 1, 2018). 2 mart 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  70. "Golden Globe: Call Me by Your Name". Hollywood Foreign Press Association. 8 yanvar 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  71. Berg, Madeline "Golden Globes 2018: The Full List Of Winners". Forbes (January 7, 2018). 8 yanvar 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  72. "Golden Tomato Awards: Best-reviewed Movies 2017 > Limited Releases". Rotten Tomatoes (January 4, 2018). 4 yanvar 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  73. "Golden Tomato Awards: Best-reviewed Romance Movies 2017". Rotten Tomatoes (January 4, 2018). 4 yanvar 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  74. Luers, Erik (November 27, 2017). "27th Annual IFP Gotham Awards Winners Announced". New York, NY: Independent Filmmaker Project (yayımlanıb: November 28, 2017). Arxivləşdirilib: [19] saytından November 29, 2017 tarixində. https://web.archive.org/web/20171129145751/http://www.ifp.org/press/27th-annual-ifp-gotham-awards-winners-announced/. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  75. Gettell, Oliver (November 27, 2017). "Call Me By Your Name takes top prize at 2017 Gotham Awards". Entertainment Weekly. Arxivləşdirilib: [20] saytından December 7, 2017 tarixində. https://web.archive.org/web/20171207224507/http://ew.com/movies/2017/11/27/gotham-awards-2017-winners-list/. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  76. "Sufjan Stevens, ‘Greatest Showman,’ ‘Girls’ Among Guild of Music Supervisors Awards Nominees". Variety (January 11, 2018). 13 yanvar 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  77. Parisi, Paula "‘Insecure,’ ‘Pitch Perfect 3’ Take Top Honors at Guild of Music Supervisor Awards". Variety (February 9, 2018).
  78. "2017 Honorees". Hollywood Film Awards. 22 oktyabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  79. Darling, Cary "'The Shape of Water' inundates Houston critics' film awards nominations". Houston Chronicle (December 12, 2017). 13 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  80. Darling, Cary "'Lady Bird' soars at Houston Film Critics Society Awards". Houston Chronicle (January 7, 2018). 8 yanvar 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  81. Barry, Aoife "These are the nominations for this year's IFTA awards". The Journal (January 11, 2018). 11 yanvar 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  82. O'Grady, Sean "IFTAs: Full list of winners as Gabriel Byrne is honoured with Lifetime Achievement Award". Irish Independent (February 15, 2018).
  83. "33rd Film Independent Spirits Nominations Announced". Los Angeles: Independent Spirit Awards (November 21, 2017). 7 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2017.
  84. "2018 Film Independent Spirit Awards Winners Announced". Los Angeles: Independent Spirit Awards (March 3, 2018). 4 mart 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  85. Kohn, Eric "2017 Critics Poll: The Best Films and Performances According to Over 200 Critics". IndieWire 1–3 (December 19, 2017). 20 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  86. "Jameson CineFest 2017 International Competition". Jameson CineFest–Miskolc International Film Festival. Arxivləşdirilib: [21] saytından November 21, 2017 tarixində. https://web.archive.org/web/20171121122356/https://www.cinefest.hu/eng/versenyfilmek_eng.html. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  87. "28th Liffe Awards Ceremony". Ljubljana International Film Festival (November 18, 2017). 22 fevral 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  88. "2017 In Competitions". Lisbon & Estoril Film Festival. 16 noyabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  89. "Award-Winners of the LEFFEST'17". Lisbon & Estoril Film Festival. 28 noyabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  90. "The 43rd Annual Los Angeles Film Critics Association Awards". Los Angeles Film Critics Association (December 3, 2017). 4 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  91. Hayes, Dade "L.A. Film Critics Association: ‘Call Me By Your Name’ Selected As Best Picture — Winners List". Deadline (December 3, 2017). 11 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  92. Cline, Rich "Three Billboards Leads Nominees For Critics’ Circle Film Awards". The Critics' Circle (December 19, 2017). 20 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  93. Cline, Rich "Three Billboards Named Film Of The Year By London Critics". London: The Critics' Circle (January 28, 2018). 29 yanvar 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  94. "MIFF 2017: Audience Award Archive". Melbourne International Film Festival. 16 oktyabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 aprel 2018.
  95. Bell, Crystal "2018 MTV Movie & TV Awards Nominations: See The Full List". MTV (May 4, 2018). 4 may 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  96. "National Board Of Review Announces 2017 Award Winners". New York, NY: National Board of Review (November 28, 2017). 29 noyabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  97. "Lady Bird leads 2017 awards". National Society of Film Critics (January 6, 2018). 7 yanvar 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  98. "2017 Awards". New York Film Critics Circle (November 30, 2017). 1 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  99. D'Alessandro, Anthony "New York Film Critics Circle Awards: Greta Gerwig’s ‘Lady Bird’ Named Best Picture – Winners List". Deadline (November 30, 2017). 30 noyabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  100. "2017 New York Film Critics Online Awards". New York Film Critics Online (December 10, 2017). 24 oktyabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  101. Nordyke, Kimberly "'The Florida Project,' 'Mudbound' Voted Best Picture by New York Film Critics Online". The Hollywood Reporter (December 10, 2017). 14 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  102. "Online Film Critics Society 2017 Award Nominees". Online Film Critics Society (December 18, 2017). 20 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  103. "Online Film Critics Society 2017 Award Winners!". Online Film Critics Society (December 28, 2017). 29 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  104. Fessier, Bruce "Hot young actor Timothée Chalamet to receive Rising Star Award at Palm Springs film festival". The Desert Sun (November 16, 2017). 19 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2017.
  105. "Palm Springs International Film Festival – 2018 Awards Gala". Palm Springs International Film Festival (November 16, 2017). 21 noyabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2017.
  106. "Producers Guild Of America Announces Theatrical Motion Picture And Television Nominations For The 2018 Producers Guild Awards Presented By Cadillac". Los Angeles: Producers Guild of America (January 5, 2018). 6 yanvar 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  107. Goodman, Stephanie "‘The Shape of Water’ Wins Producers Guild Award". The New York Times (January 21, 2018). 21 yanvar 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  108. "2017 San Diego Film Critics Society's Award Nominations". San Diego Film Critics Society (December 9, 2017). 10 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  109. "2017 San Diego Film Critics Society Award Winners". San Diego Film Critics Society (December 11, 2017). 12 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  110. "2017 San Francisco Film Critics Circle Awards". San Francisco Film Critics Circle (December 10, 2017). 11 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  111. "Resumen de los 18 Premios Sebastiane" (Spanish). San Sebastián International Film Festival. 16 oktyabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  112. Rubin, Rebecc "Gal Gadot, Kumail Nanjiani, Timothee Chalamet Among Recipients for Virtuosos Award at Santa Barbara Film Festival". Variety (November 29, 2017). 1 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  113. Blaricom, Mirjana Van "IPA Reveals Noms for 22nd Satellite™ Awards, Plus Robert Legato for Tesla Award & Greta Gerwig as Auteur Recipient". Los Angeles, CA: International Press Academy (November 29, 2017). 29 noyabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  114. "2017 Awards Nominees". International Press Academy. 13 fevral 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  115. "‘Blade Runner 2049’ Leads the 2017 Seattle Film Critics Society Nominations". Seattle, WA: Seattle Film Critics Society (December 11, 2017). 12 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  116. "'Get Out' Named Best Picture of 2017 By Seattle Film Critics Society". Seattle, WA: Seattle Film Critics Society (December 18, 2017). 12 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  117. "Outstanding Film and Television Performances Honored at the 24th Annual Screen Actors Guild Awards®". Los Angeles: Screen Actors Guild Awards (December 21, 2017). 22 yanvar 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 yanvar 2018.
  118. France, Lisa Respers (January 22, 2018). "The full list of the 2018 SAG Awards winners". CNN. Arxivləşdirilib: [22] saytından January 22, 2018 tarixində. https://web.archive.org/web/20180122045414/http://edition.cnn.com/2018/01/21/entertainment/sag-awards-winners-list/index.html. İstifadə tarixi: 10 yanvar 2018.
  119. "The 28th Singapore International Film Festival successfully closes with more than 14.000 audiences and 31 sold-out screenings – the highest since the Festival returned in 2014". Singapore: Singapore International Film Festival (December 3, 2017). 26 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  120. Wong, Silvia (December 4, 2017). "'Call Me By Your Name' wins at Singapore International Film Festival". Screendaily. Arxivləşdirilib: [23] saytından December 4, 2017 tarixində. https://web.archive.org/web/20171204005552/https://www.screendaily.com/news/call-me-by-your-name-wins-at-singapore-international-film-festival/5124686.article. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  121. "2017 StLFCA Annual Award Winners". St. Louis Film Critics Association (December 17, 2017). 20 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 yanvar 2018.
  122. "2017 Whitaker St. Louis International Film Festival Awards". St. Louis International Film Festival (November 12, 2017). 24 noyabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  123. "Foxtel Movies Audience Award". Sydney Film Festival. 18 sentyabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  124. "The TFCA Names 'The Florida Project' The Best Film Of 2017". Toronto Film Critics Association (December 10, 2017). 11 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  125. "Announcing the TIFF '17 Award Winners". Toronto International Film Festival (September 17, 2017). 15 oktyabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  126. Gaskill, Tyson "USC Libraries Name Finalists for 30th-Annual Scripter Awards". University of Southern California Libraries (January 16, 2018). 16 yanvar 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  127. Gaskill, Tyson "USC Libraries Scripter honors 'Call Me by Your Name' and 'Handmaid’s Tale'". University of Southern California Libraries (February 10, 2018). 9 mart 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  128. "Lady Bird Leads Vancouver Film Critics Circle International Nominations List With Five Nods". Vancouver, B.C.: Vancouver Film Critics Circle (December 16, 2017). 16 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  129. "Lady Bird Named Best Film Of 2017 By Vancouver Film Critics Circle; Paul Thomas Anderson Wins Best Director". Vancouver, B.C.: Vancouver Film Critics Circle (December 18, 2017). 20 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  130. "The 2017 WAFCA Awards: 'Get Out' Is In with D.C. Film Critics". Washington, D.C.: Washington D.C. Area Film Critics Association (December 8, 2017). 8 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  131. "Women Film Critics Circle Nominations 2017". Critical Women On Film. [Women Film Critics Circle (December 12, 2017). 18 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  132. "Women Film Critics Circle Awards 2017". Critical Women On Film. Women Film Critics Circle (December 21, 2017). 22 dekabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  133. "2018 Writers Guild Awards Screenplay Nominations Announced". Los Angeles and New York: Writers Guild of America West (January 4, 2018). 4 yanvar 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.
  134. "2018 Writers Guild Awards Winners Announced". Los Angeles and New York: Writers Guild of America West (February 11, 2018). 12 fevral 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 may 2018.

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]