İstanbuldakı göydələnlərin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Sabancı Qüllələri və İşbank Qülləsi
Tekfen Tower, Sapphire of İstanbul və Movenpick Oteli
Ləvənt bölgəsindəki göydələnlər, arxada soldan sağa sıra ilə Istanbul Sapphire, Levent Loft, Tekfen Tower, İş Qüllələri, Kanyon, Metrocity. Öndəki yaşıl bölgə Zincirlikuyu Qəbiristanlığı, soldakı və ortadakı yerləşim bölgəsi Gültəpə (qismən). (sentyabr, 2011)

İstanbulda tikintisi tamamlanmış göydələnlər[redaktə | əsas redaktə]

Sıra Ad Yüksəklik (metr) Mərtəbə sayı Tamamlanma ili
1 Sapphire of Istanbul 261 66 2011
2 Anthill Residence 1 210 54 2010
3 Anthill Residence 2 210 54 2010
4 Spine Tower 201 47 2014
5 Varyap Meridian 1 188 45 2014
6 İstanbul Rönesans Tower 186 40 2015
7 Tekstilkent Plaza 1 168 44 2000
8 Tekstilkent Plaza 2 168 44 2000
9 Selenium Twins 1 165 34 2008
10 Selenium Twins 2 165 34 2008
11 Sky Tower 1 160 42 2010
12 Rixos Bomonti Residence 159 43 2010
13 Akbank Tower 158 39 1993
14 Arkon Park Residence 1 155 39 2010
15 İstanbul Trump Tower 1 155 39 2010
16 Uprise Elite 154 42 2010
17 Süzer Plaza Ritz-Carlton 154 34 1998
18 Polat Tower Residence 153 40 2001
19 Sun Plaza 147 38 2005
20 Istanbul Trump Tower 2 145 37 2010
21 Tat Twin Towers 1 143 34 2000
22 Tat Twin Towers 1 143 34 2000
23 Metrocity Millennium Towers 1 143 31 2000
24 Metrocity Millennium Towers 2 143 35 2000
25 Metrocity Millennium Towers 3 143 35 2000
26 Sabancı Mərkəzi 140 34 1993
27 Sisli Elite Residence 140 35 2000
28 Prestige Hotel 140 38 2007
29 Uphill Court 1 140 33 2008
30 Uphill Court 2 140 33 2008
31 Varyap Meridian Grand Tower 1 244 61 2011
32 Skymark Tower 222 52 2012
33 Özdilek Plaza 1 170 38 2011
34 Özdilek Plaza 2 170 37 2011
35 Varyap Meridian Grand Tower 3 164 41 2011
36 EXEN Plaza 160 44 2011
37 Soyak Tower 160 35 2012
38 Four Winds 1 156 49 2012
39 Four Winds 2 156 49 2012
40 Four Winds 3 156 49 2012
41 Four Winds 4 156 49 2012
42 İstanbloom 150 44 2012
43 Çamlica Twin Towers 1 150 40 2012
44 Çamlica Twin Towers 2 150 40 2012
45 Dumankaya İkon 1 149 41 2012
46 Dumankaya İkon 2 149 41 2012
47 Dumankaya İkon 3 149 40 2012
48 Royal Center 1 140 30 2012

İstanbulda tikintisi davam edən göydələnlər[redaktə | əsas redaktə]

Sıra Ad Yüksəklik (metr) Mərtəbə sayı Tamamlanma ili
1 Diamond of Istanbul 270 53 2015
2 Spine Tower 201 47 2013
5 My Towerland 181 52 2013
6 IFC Bomonty Hotel 178.5 48 2013
7 Ak-Asya Shopping Center and Tower 173 40 2013
8 Zorlu Levent Tower 170 42 2013
9 Özdilek Plaza 1 170 38 2011
10 Özdilek Plaza 2 170 37 2011
11 Varyap Meridian Grand Tower 3 164 41 2011
12 EXEN Plaza 160 44 2011
13 Soyak Tower 160 35 2012
14 Four Winds 1 156 49 2012
15 Four Winds 2 156 49 2012
16 Four Winds 3 156 49 2012
17 Four Winds 4 156 49 2012
18 İstanbloom 150 44 2012
19 Çamlica Twin Towers 1 150 40 2012
20 Çamlica Twin Towers 2 150 40 2012
21 Dumankaya İkon 1 149 41 2012
22 Dumankaya İkon 2 149 41 2012
23 Dumankaya İkon 3 149 40 2012
24 Royal Center 1 140 30 2012

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]