Barselona FK məşqçilərinin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar
Baş məşqçilər Dövrlər Kuboklar Qısa məlumat
Komanda kapitanı 1902-17 3 İspaniya Kral Kuboku, 1 Makaya kuboku, 1 Barselona kuboku, 7 Kataloniya çempionatı
Flag of England.svg Con Barrou 1917-17 Qamper tərəfindən işə götürülsə də, klubla birgə heçnə qazana bilməyib. Milliyətcə ingilis olan Barrou "Barsa"nın tarixinə yalnız ilk məşqçi kimi düşüb. İşlər yaxşı getmədiyindən cəmi 4 ay sonra vəzifəsindən kənarlaşdırılıb.
Flag of England.svg Jek Grinvell 1917-24 2 İspaniya Kral Kuboku, Kataloniya çempionatı İlk yeddi ilində bir neçə dəfə klub üzvləri tərəfindən istefa tələb olunsa da, Qamper ona inanırdı. İngilis məşqçi isə öz növbəsində iki dəfə İspaniya kubokunu və beş dəfə Kataloniya çempionatını qazanır.
Flag of Hungary.svg Jeszsa Posoni 1924-24 1 İspaniya Kral Kuboku, 1 Kataloniya çempionatı Milliyətcə macar olan Pojena cəmi bir mövsüm baş məşqçi olmasına rəğmən, həm İspaniya kubokunu, həm dəKataloniya çempionluğunu qazanır. Lakin tezliklə Macarıstana qayıtmalı olur və bu üzdən çox sevdiyi klubundan ayrılır.
Flag of England.svg Ralf Kirbi 1924-26 1 İspaniya Kral Kuboku, 1 Kataloniya çempionatı O vaxt çox məşhur olan Kirbi Kataloniyaya gətiriləndə hamı çox sevinirdi. İspaniya kubokuyla yanaşı, Kataloniya çempionluğunu da qazanmasına rəğmən, məşq üslubundakı dəyişikliklər, yerli mentalitetə uyğunlaşa bilməməsi və ən əsası onun dilinin tam başa düşülməməsi istefa verməsinə gətirib çıxardı.
Flag of Austria.svg Cek Dembi 1926-26 1 Kataloniya çempionatı İlk günlərindən gənclərlə işləməli olan Dembinin altı illik fasilədən sonra qayıdışı lap pis alınır. Uğursuzluğu görən baş məşqçinin rəhbərliyə yazdığı məktub isə hələ də maraqla qarşılanır; "Xahiş edirəm mənə də, futbolçulara da qələbəyə görə verilən mükafatı azaldın!"
Flag of Spain.svg Roma Forns 1926-29 1 La Liqa, 1 İspaniya Kral Kuboku, 1 Kataloniya çempionatı Gözəl futbolçu karyerasından sonra komandanı çalışdırmağı öz üzərinə götürür. O ilk İspaniya çempionu olan baş məşqçi kimi tarixə düşüb. Maraqlıdı ki, Forns hələ futbolçu olanda klubun direktorlarşurasının üzvü idi.
Flag of England.svg Ceyms Bellami 1929-31 2 Kataloniya çempionatı İki dəfə Kataloniya çempionluğunu qazanmasına baxmayaraq, o, klubla birgə ən qara səhifə yazıb. Məhz Bellaminin dövründə "Barselona" "Atletik"ə faciəvi hesabla uduzub - 1:12
Flag of England.svg Cek Qrinvell 1931-33 1 Kataloniya çempionatı Cek Qrinvellin ikinci qayıdışı uğurlu alınmır - kluba cəmi 1 kataloniya çempionluğunu qazandırır.
Flag of Austria.svg Cek Dembi 1933-34
Flag of Hungary.svg Franz Platko 1934-35 1 Kataloniya çempionatı Klubun keçmiş qapıçısının məşqçilik dövrü uğurlu alınmır. Kataloniya çempionluğuna rəğmən, rəhbərlik onun yerinə O‘Konneli dəvət edir.
Flag of Ireland.svg Patrik O'Konell 1935-40 2 Kataloniya çempionatı İlk dəfə məhz irland məşqçinin rəhbərliyi altında “Barsa” Amerika qitəsinə səyahət edir. Onun dövründə ölkədə vətəndaş müharibəsinin getməsi sabiq “Betis”li-nin alt-üst edir.
Flag of Spain.svg Xosep Planes 1940-41 Əla futbolçu və super metodik məşqçı olan Planas ciddi iş rejimiylə seçilirdi. Məhz o, “Barsa” tarixində ilk dəfə komandanın məşq prosesində radikal dəyişikliklər edərək onu indiki formaya yaxınlaşdırıb.
Flag of Spain.svg Ramon Guzman 1941-42 Yaxşı futbolçu olsa da, məşqçi kimi ciddi uğur qazana bilməyib. Cəmi altı aydan sonra postundan qovulub. Quzman 1954-cü il aprelin 1-də veteranlarla oyun zamanı ürək tutmasından meydandaca vəfat edib.
Flag of Spain.svg Xuan Xosep Nigues 1942-44 1 İspaniya Kral Kuboku,
Flag of Spain.svg Xosep Samitter 1944-47 1 La Liqa, 1 Eva Duarte kuboku
Flag of Uruguay.svg Enrike Fernandez 1947-50 2 La Liqa, 1 Eva Duarte kuboku, 1 Latın Kuboku
Flag of Spain.svg Ramon Lorens 1950-50
Flag of Slovakia.png Ferdinand Daucik 1950-54 2 La Liqa, 3 İspaniya Kral Kuboku, 2 Eva Duarte kuboku, 1 Latın Kuboku
Flag of Italy.svg Sandro Puppo 1954-55
Flag of Hungary.svg Franz Platko 1955-56
Flag of Spain.svg Domingo Balmanya 1956-58 1 İspaniya Kral Kuboku, 1 UEFA Yarmarkalar Kuboku
Flag of Argentina.svg Helenio Herrera 1958-60 2 La Liqa, 1 İspaniya Kral Kuboku, 1 UEFA Yarmarkalar Kuboku
Flag of Spain.svg Enrik Rabassa 1960-60
Flag of FR Yugoslavia.svg Lyubisa Broçiç 1960-61
Flag of Spain.svg Enrike Orizaola 1961-61
Flag of Spain.svg Luis Miro 1961-61
Flag of Hungary.svg Ladislao Kubala 1961-63
Flag of Spain.svg Xosep Gonzalvo 1963-63 1 İspaniya Kral Kuboku
Flag of Spain.svg Sezar Rodrigez 1963-64
Flag of Spain.svg Vinsente Sasot 1964-65
Flag of Argentina.svg Roke Olsen 1965-67 1 UEFA Yarmarkalar Kuboku
Flag of Spain.svg Salvador Artigas 1967-69 1 İspaniya Kral Kuboku
Flag of Spain.svg Xosep Seguer 1969-69
Flag of England.svg Vik Bukingem 1969-71 1 İspaniya Kral Kuboku
Flag of the Netherlands.svg Rinus Miçels 1971-75 1 La Liqa
Flag of Germany.svg Hennes Veysveller 1975-76
Flag of Spain.svg Laureano Ruiz 1976-76
Flag of the Netherlands.svg Rinus Miçels 1976-78 1 İspaniya Kral Kuboku,
Flag of France.svg Lusyen Müller 1978-79
Flag of Spain.svg Xoakim Rife 1979-80 1 UEFA Kuboklar Kuboku
Flag of Argentina.svg Helenio Herrera 1980-80
Flag of Hungary.svg Ladiolao Kubala 1980-80
Flag of Argentina.svg Helenio Herrera 1980-81 1 İspaniya Kral Kuboku
Flag of Germany.svg Udo Lattek 1981-83 1 İspaniya Kral Kuboku, 1 İspaniya Liqa Kuboku, 1 UEFA Kuboklar Kuboku
Flag of Spain.svg Xose Luis Romero 1983-83
Flag of Argentina.svg Xose Luis Menotti 1983-84 1 İspaniya Superkuboku
Flag of England.svg Terri Venables 1984-87 La Liqa, 1 İspaniya Liqa Kuboku,
Flag of Spain.svg Luis Aragones 1987-1988 1 İspaniya Kral Kuboku
Flag of Spain.svg Karles Rexac 1988-88
Flag of the Netherlands.svg Yohan Kroyf 1988-96 4 La Liqa, 3 İspaniya Superkuboku, 1 İspaniya Kral Kuboku, 1 UEFA Çempionlar Liqası, 1 UEFA Superkuboku, 1 UEFA Kuboklar Kuboku
Flag of Spain.svg Karles Rexac 1996-96
Flag of England.svg Bobbi Robson 1996-97 1 İspaniya Superkuboku, 1 İspaniya Kral Kuboku, 1 UEFA Kuboklar Kuboku
Flag of the Netherlands.svg Lui Van Gaal 1997-2000
Flag of Spain.svg Lorenzo Serra Ferrer 2000-2001
Flag of Spain.svg Karles Rexac 2001-2002
Flag of the Netherlands.svg Lui Van Gaal 2002-2003
Flag of Serbia.svg Radomir Antic 2003-2003
Flag of the Netherlands.svg Frank Raykard 2003-2008 2 La Liqa, 1 İspaniya Superkuboku, 1 UEFA Çempionlar Liqası
Flag of Spain.svg Xosep Qvardiola 2008-2012 3 La Liqa, 2 İspaniya Kral Kuboku, 3 İspaniya Superkuboku, 2 UEFA Çempionlar Liqası, 2 UEFA Superkuboku, 2 FİFA Klublararası Dünya Kuboku
Flag of Spain.svg Tito Vilanova 2012-2013 1 La Liqa
Flag of Argentina.svg Xerardo Martino 2013-2014 1 İspaniya Superkuboku
Flag of Spain.svg Luis Enrike 2014-h.h