Barselona FK məşqçilərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Baş məşqçilər Dövrlər Kuboklar Qısa məlumat
Komanda kapitanı 1902-17 3 İspaniya Kral Kuboku, 1 Makaya kuboku, 1 Barselona kuboku, 7 Kataloniya çempionatı
İngiltərə Con Barrou 1917-17 Qamper tərəfindən işə götürülsə də, klubla birgə heçnə qazana bilməyib. Milliyətcə ingilis olan Barrou "Barsa"nın tarixinə yalnız ilk məşqçi kimi düşüb. İşlər yaxşı getmədiyindən cəmi 4 ay sonra vəzifəsindən kənarlaşdırılıb.
İngiltərə Jek Grinvell 1917-24 2 İspaniya Kral Kuboku, Kataloniya çempionatı İlk yeddi ilində bir neçə dəfə klub üzvləri tərəfindən istefa tələb olunsa da, Qamper ona inanırdı. İngilis məşqçi isə öz növbəsində iki dəfə İspaniya kubokunu və beş dəfə Kataloniya çempionatını qazanır.
Macarıstan Jeszsa Posoni 1924-24 1 İspaniya Kral Kuboku, 1 Kataloniya çempionatı Milliyətcə macar olan Pojena cəmi bir mövsüm baş məşqçi olmasına rəğmən, həm İspaniya kubokunu, həm dəKataloniya çempionluğunu qazanır. Lakin tezliklə Macarıstana qayıtmalı olur və bu üzdən çox sevdiyi klubundan ayrılır.
İngiltərə Ralf Kirbi 1924-26 1 İspaniya Kral Kuboku, 1 Kataloniya çempionatı O vaxt çox məşhur olan Kirbi Kataloniyaya gətiriləndə hamı çox sevinirdi. İspaniya kubokuyla yanaşı, Kataloniya çempionluğunu da qazanmasına rəğmən, məşq üslubundakı dəyişikliklər, yerli mentalitetə uyğunlaşa bilməməsi və ən əsası onun dilinin tam başa düşülməməsi istefa verməsinə gətirib çıxardı.
Avstriya Cek Dembi 1926-26 1 Kataloniya çempionatı İlk günlərindən gənclərlə işləməli olan Dembinin altı illik fasilədən sonra qayıdışı lap pis alınır. Uğursuzluğu görən baş məşqçinin rəhbərliyə yazdığı məktub isə hələ də maraqla qarşılanır; "Xahiş edirəm mənə də, futbolçulara da qələbəyə görə verilən mükafatı azaldın!"
İspaniya Roma Forns 1926-29 1 La Liqa, 1 İspaniya Kral Kuboku, 1 Kataloniya çempionatı Gözəl futbolçu karyerasından sonra komandanı çalışdırmağı öz üzərinə götürür. O ilk İspaniya çempionu olan baş məşqçi kimi tarixə düşüb. Maraqlıdı ki, Forns hələ futbolçu olanda klubun direktorlarşurasının üzvü idi.
İngiltərə Ceyms Bellami 1929-31 2 Kataloniya çempionatı İki dəfə Kataloniya çempionluğunu qazanmasına baxmayaraq, o, klubla birgə ən qara səhifə yazıb. Məhz Bellaminin dövründə "Barselona" "Atletik"ə faciəvi hesabla uduzub - 1:12
İngiltərə Cek Qrinvell 1931-33 1 Kataloniya çempionatı Cek Qrinvellin ikinci qayıdışı uğurlu alınmır - kluba cəmi 1 kataloniya çempionluğunu qazandırır.
Avstriya Cek Dembi 1933-34
Macarıstan Franz Platko 1934-35 1 Kataloniya çempionatı Klubun keçmiş qapıçısının məşqçilik dövrü uğurlu alınmır. Kataloniya çempionluğuna rəğmən, rəhbərlik onun yerinə O‘Konneli dəvət edir.
İrlandiya Patrik O'Konell 1935-40 2 Kataloniya çempionatı İlk dəfə məhz irland məşqçinin rəhbərliyi altında “Barsa” Amerika qitəsinə səyahət edir. Onun dövründə ölkədə vətəndaş müharibəsinin getməsi sabiq “Betis”li-nin alt-üst edir.
İspaniya Xosep Planes 1940-41 Əla futbolçu və super metodik məşqçı olan Planas ciddi iş rejimiylə seçilirdi. Məhz o, “Barsa” tarixində ilk dəfə komandanın məşq prosesində radikal dəyişikliklər edərək onu indiki formaya yaxınlaşdırıb.
İspaniya Ramon Guzman 1941-42 Yaxşı futbolçu olsa da, məşqçi kimi ciddi uğur qazana bilməyib. Cəmi altı aydan sonra postundan qovulub. Quzman 1954-cü il aprelin 1-də veteranlarla oyun zamanı ürək tutmasından meydandaca vəfat edib.
İspaniya Xuan Xosep Nigues 1942-44 1 İspaniya Kral Kuboku,
İspaniya Xosep Samitter 1944-47 1 La Liqa, 1 Eva Duarte kuboku
Uruqvay Enrike Fernandez 1947-50 2 La Liqa, 1 Eva Duarte kuboku, 1 Latın Kuboku
İspaniya Ramon Lorens 1950-50
Slovakiya Ferdinand Daucik 1950-54 2 La Liqa, 3 İspaniya Kral Kuboku, 2 Eva Duarte kuboku, 1 Latın Kuboku
İtaliya Sandro Puppo 1954-55
Macarıstan Franz Platko 1955-56
İspaniya Domingo Balmanya 1956-58 1 İspaniya Kral Kuboku, 1 UEFA Yarmarkalar Kuboku
Argentina Helenio Herrera 1958-60 2 La Liqa, 1 İspaniya Kral Kuboku, 1 UEFA Yarmarkalar Kuboku
İspaniya Enrik Rabassa 1960-60
Yuqoslaviya Lyubisa Broçiç 1960-61
İspaniya Enrike Orizaola 1961-61
İspaniya Luis Miro 1961-61
Macarıstan Ladislao Kubala 1961-63
İspaniya Xosep Gonzalvo 1963-63 1 İspaniya Kral Kuboku
İspaniya Sezar Rodrigez 1963-64
İspaniya Vinsente Sasot 1964-65
Argentina Roke Olsen 1965-67 1 UEFA Yarmarkalar Kuboku
İspaniya Salvador Artigas 1967-69 1 İspaniya Kral Kuboku
İspaniya Xosep Seguer 1969-69
İngiltərə Vik Bukingem 1969-71 1 İspaniya Kral Kuboku
Niderland Rinus Miçels 1971-75 1 La Liqa
Almaniya Hennes Veysveller 1975-76
İspaniya Laureano Ruiz 1976-76
Niderland Rinus Miçels 1976-78 1 İspaniya Kral Kuboku,
Fransa Lusyen Müller 1978-79
İspaniya Xoakim Rife 1979-80 1 UEFA Kuboklar Kuboku
Argentina Helenio Herrera 1980-80
Macarıstan Ladiolao Kubala 1980-80
Argentina Helenio Herrera 1980-81 1 İspaniya Kral Kuboku
Almaniya Udo Lattek 1981-83 1 İspaniya Kral Kuboku, 1 İspaniya Liqa Kuboku, 1 UEFA Kuboklar Kuboku
İspaniya Xose Luis Romero 1983-83
Argentina Xose Luis Menotti 1983-84 1 İspaniya Superkuboku
İngiltərə Terri Venables 1984-87 La Liqa, 1 İspaniya Liqa Kuboku,
İspaniya Luis Aragones 1987-1988 1 İspaniya Kral Kuboku
İspaniya Karles Rexac 1988-88
Niderland Yohan Kroyf 1988-96 4 La Liqa, 3 İspaniya Superkuboku, 1 İspaniya Kral Kuboku, 1 UEFA Çempionlar Liqası, 1 UEFA Superkuboku, 1 UEFA Kuboklar Kuboku
İspaniya Karles Rexac 1996-96
İngiltərə Bobbi Robson 1996-97 1 İspaniya Superkuboku, 1 İspaniya Kral Kuboku, 1 UEFA Kuboklar Kuboku
Niderland Lui Van Gaal 1997-2000
İspaniya Lorenzo Serra Ferrer 2000-2001
İspaniya Karles Rexac 2001-2002
Niderland Lui Van Gaal 2002-2003
Serbiya Radomir Antic 2003-2003
Niderland Frank Raykard 2003-2008 2 La Liqa, 1 İspaniya Superkuboku, 1 UEFA Çempionlar Liqası
İspaniya Xosep Qvardiola 2008-2012 3 La Liqa, 2 İspaniya Kral Kuboku, 3 İspaniya Superkuboku, 2 UEFA Çempionlar Liqası, 2 UEFA Superkuboku, 2 FİFA Klublararası Dünya Kuboku
İspaniya Tito Vilanova 2012-2013 1 La Liqa
Argentina Xerardo Martino 2013-2014 1 İspaniya Superkuboku
İspaniya Luis Enrike 2014-h.h