Psycho-Pass seriyalarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Psycho Pass.jpeg
Anime serialının posteri.
ÖlkəFlag of Japan.svg Yaponiya
Seriya sayı22
Ekranlaşdırma
Orijinal kanalFuji TV
Orijinal efir12 oktyabr 2012 (2012-10-12) – 22 mart 2013 (2013-03-22)
Mövsüm xronologiyası
← Əvvəlki
Sonrakı →
Psycho-Pass 2

Psycho-Pass (サイコパス Saiko Pasu?, azərb. Psixopasport‎) Naoyaşi Şiotaninin rejissorluğu və Qen Urobuçinin ssenaristliyi ilə Production I.G studiyası tərəfindən istehsal olunmuş anime serialıdır.[1] Anime serialında hadisələr avtoritar antiutopik gələcəkdə baş verir. Bu dünyada hər yerdə mövcud olan ictimai sensorlar fasiləsiz olaraq hər keçən vətəndaşın zehni vəziyyətini analiz edir. Hazırkı zehni vəziyyətinə və ümumi şəxsiyyətinə əsaslanaraq cinayət törətmə potensialına malik vətəndaşlar müəyyənləşdirilir. Bu göstəricilərə vətəndaşın psixopasportu deyilir. Hekayə Şinya Koqami, Akane Tsunemori və İctimai Təhlükəsizlik Bürosunun Cinayət Tədqiqat Diviziyasının bir nömrəli birliyinin digər üzvlərinin başına gələn hadisələrdən bəhs edir.

Anime serialı 12 oktyabr 2012-ci ildən 22 mart 2013-cü ilə kimi Fuji TV kanalının NoitaminA veriliş blokunda yayımlanmış və 22 seriya davam etmişdir.[2][3] Toho 21 dekabr 2012-ci ildə seriyaları DVD və Blu-ray cildləri şəklində buraxmağa başlamışdır. Sonuncu cild 26 iyul 2013-cü ildə buraxılmışdır. Hər cildə CD saundtrekləri və vizual roman kimi əlavələr daxil edilmişdir.[4][5] Funimation animeni Şimali Amerikada lisenziyalaşdırmış və veb-saytında yayımlamışdır.[2] Şimali Amerikada 11 mart 2014-cü ildə buraxmışdır.[6] Böyük Britaniyada Manga Entertainment, Avstraliyada Madman Entertainment tərəfindən lisenziyalaşdırılmışdır.[7][8]

Anime serialı üçün iki açılış və iki bağlanış mahnısından istifadə olunmuşdur. İlk 11 seriyanın açılış mahnısı Ling Tosite Sigure qrupu tərəfindən ifa olunan "Abnormalize", bağlanış mahnısı isə Egoist qrupu tərəfindən ifa olunan "Monster Without a Name" (名前のない怪物 Namae no Nai Kaibutsu?) mahnısı olmuşdur.[9] Qalan seriyaların açılış mahnısı Nothing's Carved in Stone tərəfindən ifa olunan "Out of Control", bağlanış mahnısı isə Egoist tərəfindən ifa olunan "All Alone With You" mahnısıdır.


Seriya siyahısı[redaktə | əsas redaktə]

Azərbaycanca başlıq
Yaponca başlıq
Rejissor Yayım tarixi
1 "Cinayət əmsalı"
"Hanzai Keisū" (犯罪係数) 
Naoko Kusumi[10]12 oktyabr 2012[11]
2 "O istedad"
"Nashi Uru Mono" (成しうる者) 
Takayuki Hamana[12]19 oktyabr 2012[13]
3 "Böyüdülən konvensiya"
"Shiiku no Sahō" (飼育の作法) 
Toşiyuki Kono[14]26 oktyabr 2012[15]
4 "Heç kim sənin maskanı bilmir"
"Dare mo Shiranai Anata no Kamen" (誰も知らないあなたの仮面) 
İtsuro Kavasaki[16]2 noyabr 2012[17]
5 "Heç kim sənin sifətini bilmir"
"Dare mo Shiranai Anata no Kao" (誰も知らないあなたの顔) 
Kaoru Suzuki[18]9 noyabr 2012[19]
6 "Psixotik şahzadənin qayıdışı"
"Kyōōji no Kikan" (狂王子の帰還) 
Yasuo Ecima[20]16 noyabr 2012[21]
7 "Bletilla Striata simvolizmi"
"Shiran no Hanakotoba" (紫蘭の花言葉) 
Yukio Nişimoto[22]23 noyabr 2012[23]
8 "Və sonra, səssizlik"
"Ato wa, Chinmoku" (あとは、沈黙) 
Takayuki Hamana[24]30 noyabr 2012[25]
9 "Cənnət meyvəsi"
"Rakuen no Kajitsu" (楽園の果実) 
Kyohey İşiquro[26]7 dekabr 2012[27]
10 "Mafusailin oyunu"
"Metosura no Yūgi" (メトスラの遊戯) 
Kazuo Sakay[28]14 dekabr 2012[29]
11 "Müqəddəsin axşam yeməyi"
"Seija no Bansan" (聖者の晩餐) 
Hirotaka Endo[30]21 dekabr 2012[31]
12 "Şeytanın yolayrıcı"
"Akuma no Jūjiro" (悪魔の十字路) 
İtsuro Kavasaki[32]10 yanvar 2013[33]
13 "Uçurumdan səvət"
"Shin'en kara no Shōtai" (深淵からの招待) 
Yasuo Ecima[34]17 yanvar 2013[35]
14 "Şirin zəhər"
"Amai Doku" (甘い毒) 
Şuniçi Yoçizava[36]24 yanvar 2013[37]
15 "Kükürdün töküldüyü şəhər"
"Iō Furu Machi" (硫黄降る街) 
Yoci Sato[38]31 yanvar 2013[39]
16 "Mühakimə darvazaları"
"Sabaki no Mon" (裁きの門) 
Yutaka Hirata[40]7 fevral 2013[41]
17 "Dəmir ürək"
"Tetsu no Harawata" (鉄の腸) 
Noriyuki Nomata[42]14 fevral 2013[43]
18 "Suda yazılmış vədlər"
"Mizu ni Kaita Yakusoku" (水に書いた約束) 
Şinpey Naqay[44]21 fevral 2013[45]
19 "Şəffaf kölgə"
"Tōmei na Kage" (透明な影) 
Yasuo Ecima[46]28 fevral 2013[47]
20 "Ədalətin tapıldığı yer"
"Seigi no Arika" (正義の在処) 
İtsuro Kavasaki7 mart 2013[48]
21 "Qana bulaşmış mükafat"
"Chi no Hōshō" (血の褒賞) 
Yoci Sato[49]14 mart 2013[50]
22 "Möhtəşəm dünya"
"Kanpeki na Sekai" (完璧な世界) 
Şiotani, İtsuro Kavasaki[51]22 mart 2013[3]

Ev buraxılışı[redaktə | əsas redaktə]

Yaponiya buraxılışı
Toho
Cild Seriyalar Bonus disk Buraxılış tarixi İst.
1 1, 2 Chimi Chara Psycho-Pass 1 21 dekabr 2012 [4]
2 3, 4, 5 Psycho-Pass Soundtrack CD Vol. 1 25 yanvar 2013 [52]
3 6, 7, 8 Chimi Chara Psycho-Pass 2-3 22 fevral 2013 [53]
4 9, 10, 11 Chimi Chara Psycho-Pass 4-5 22 mart 2013 [54]
5 12, 13 Psycho Pass Soundtrack CD Vol. 2 19 aprel 2013 [55]
6 14, 15, 16 Chimi Chara Psycho-Pass 6-7 24 may 2013 [5]
7 17, 18, 19 Chimi Chara Psycho-Pass 8-9 21 iyun 2013 [5]
8 20, 21, 22 Chimi Chara Psycho-Pass 10-12 26 iyul 2013 [5]
Şimali Amerika buraxılışı
Funimation Entertainment
Cild Seriyalar Buraxılış tarixi İst.
I mövsüm I hissə 1-11 11 mart 2014 [6]
I mövsüm II hissə 12-22 11 mart 2014 [56]
Avstraliya buraxılışı
Madman Entertainment
Cild Seriyalar Buraxılış tarixi İst.
Kolleksiya 1 1-11 21 may 2014 [57]
Kolleksiya 2 12-22 21 may 2014 [58]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "Psycho-pass Anime Series Coming to Noitamina in October". Anime News Network. March 30, 2012. http://www.animenewsnetwork.com/news/2012-03-30/psycho-pass-anime-series-coming-to-noitamina-in-october. İstifadə tarixi: April 1, 2012.
  2. 2,0 2,1 "Funimation Streams Code:Breaker, Kamisama Kiss, Jormungand, Psycho-Pass, Robotics;Notes, Oniai". Anime News Network. October 9, 2012. http://www.animenewsnetwork.com/news/2012-10-09/funimation-streams-code-breaker-kamisama-kiss-jormungand-psycho-pass-robotics-notes-oniai.
  3. 3,0 3,1 "第22話「完璧な世界」" (Japanese). Production I.G. http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/22.html#onair_schedule. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  4. 4,0 4,1 "Blu-ray & DVD Series Volume 1" (Japanese). Psycho Pass. http://psycho-pass.com/bd-dvd/#v1. İstifadə tarixi: January 8, 2013.
  5. 5,0 5,1 5,2 5,3 "Blu-ray & DVD Series Volume 5" (Japanese). Psycho Pass. http://psycho-pass.com/bd-dvd/#v5. İstifadə tarixi: January 8, 2013.
  6. 6,0 6,1 "PSYCHO-PASS Season One - Premium Edition". Funimation Entertainment. http://shop.funimation.com/Shop/ShopProductDetail.ss?itemid=83858. İstifadə tarixi: January 8, 2014.
  7. Anime News Network (July 30, 2012). Madman Acquires Attack On Titan. Press-reliz.
  8. "Manga UK Licenses Live-Action Hentai Kamen Film". Anime News Network. October 29, 2013. http://www.animenewsnetwork.com/news/2013-10-29/manga-uk-licenses-live-action-hentai-kamen-film. İstifadə tarixi: December 30, 2013.
  9. "Ling Tosite Sigure, Egoist Perform Psycho-Pass Songs". Anime News Network. September 12, 2012. http://www.animenewsnetwork.com/interest/2012-09-12/ling-tosite-sigure-egoist-perform-psycho-pass-songs. İstifadə tarixi: October 12, 2012.
  10. "第1話「犯罪係数」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [1] saytından May 17, 2014 tarixində. https://www.webcitation.org/6PdtqJ49n?url=http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/01.html. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  11. "第1話「犯罪係数」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [2] saytından March 23, 2014 tarixində. https://web.archive.org/web/20140323164730/http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/01.html. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  12. "第2話「成しうる者」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [3] saytından May 17, 2014 tarixində. https://www.webcitation.org/6PduC0reW?url=http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/02.html. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  13. "第2話「成しうる者」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [4] saytından May 17, 2014 tarixində. https://www.webcitation.org/6Pdu5ptGd?url=http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/02.html. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  14. "第3話「飼育の作法」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [5] saytından May 17, 2014 tarixində. https://www.webcitation.org/6PduGms1K?url=http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/03.html. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  15. "第3話「飼育の作法」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [6] saytından May 17, 2014 tarixində. https://www.webcitation.org/6PduMC2lt?url=http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/03.html. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  16. "第4話「誰も知らないあなたの仮面」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [7] saytından May 17, 2014 tarixində. https://www.webcitation.org/6PduUTa0t?url=http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/04.html. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  17. "第4話「誰も知らないあなたの仮面」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [8] saytından May 17, 2014 tarixində. https://www.webcitation.org/6PduQdA6s?url=http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/04.html. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  18. "第5話「誰も知らないあなたの顔」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [9] saytından May 17, 2014 tarixində. https://www.webcitation.org/6PducVD30?url=http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/05.html. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  19. "第5話「誰も知らないあなたの顔」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [10] saytından May 17, 2014 tarixində. https://www.webcitation.org/6PduYVzK3?url=http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/05.html. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  20. "第6話「狂王子の帰還」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [11] saytından May 17, 2014 tarixində. https://www.webcitation.org/6Pdupakw4?url=http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/06.html. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  21. "第6話「狂王子の帰還」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [12] saytından May 17, 2014 tarixində. https://www.webcitation.org/6PdukOo6J?url=http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/06.html. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  22. "第7話「紫蘭の花言葉」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [13] saytından March 3, 2013 tarixində. https://web.archive.org/web/20130303112943/http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/07.html#story. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  23. "第7話「紫蘭の花言葉」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [14] saytından May 17, 2014 tarixində. https://www.webcitation.org/6Pdupakw4?url=http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/06.html. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  24. "第8話「あとは、沈黙」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [15] saytından March 23, 2014 tarixində. https://web.archive.org/web/20140323173100/http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/08.html#story. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  25. "第8話「あとは、沈黙」" (Japanese). Production I.G. http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/08.html#onair_schedule. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  26. "第9話「楽園の果実」" (Japanese). Production I.G. http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/9.html#story. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.[ölü keçid]
  27. "第9話「楽園の果実」" (Japanese). Production I.G. http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/9.html#onair_schedule. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  28. "第10話「メトスラの遊戯」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [16] saytından May 17, 2014 tarixində. https://www.webcitation.org/6PdvFUsck?url=http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/10.html. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  29. "第10話「メトスラの遊戯」" (Japanese). Production I.G. http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/10.html#onair_schedule. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  30. "第11話「聖者の晩餐」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [17] saytından May 17, 2014 tarixində. https://www.webcitation.org/6PdvKibGp?url=http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/11.html. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  31. "第11話「聖者の晩餐」" (Japanese). Production I.G. http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/11.html#onair_schedule. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  32. "第12話「悪魔の十字路」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [18] saytından May 17, 2014 tarixində. https://www.webcitation.org/6PdvOyuRB?url=http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/12.html. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  33. "第12話「悪魔の十字路」" (Japanese). Production I.G. http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/12.html#onair_schedule. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  34. "第13話「深淵からの招待」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [19] saytından March 3, 2013 tarixində. https://web.archive.org/web/20130303113122/http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/13.html#story. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  35. "第13話「深淵からの招待」" (Japanese). Production I.G. http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/13.html#onair_schedule. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  36. "第14話「甘い毒」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [20] saytından May 17, 2014 tarixində. https://www.webcitation.org/6PdvVPAL4?url=http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/14.html. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  37. "第14話「甘い毒」" (Japanese). Production I.G. http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/14.html#onair_schedule. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  38. "第15話「硫黄降る街」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [21] saytından May 17, 2014 tarixində. https://www.webcitation.org/6PdvZF3gD?url=http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/15.html. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  39. "第15話「硫黄降る街」" (Japanese). Production I.G. http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/15.html#onair_schedule. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  40. "第16話「裁きの門」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [22] saytından May 17, 2014 tarixində. https://www.webcitation.org/6PdvczqPz?url=http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/16.html. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  41. "第16話「裁きの門」" (Japanese). Production I.G. http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/16.html#onair_schedule. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  42. "第17話「鉄の腸」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [23] saytından May 17, 2014 tarixində. https://www.webcitation.org/6Pdvgc8B0?url=http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/17.html. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  43. "第17話「鉄の腸」" (Japanese). Production I.G. http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/17.html#onair_schedule. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  44. "第18話「水に書いた約束」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [24] saytından May 17, 2014 tarixində. https://www.webcitation.org/6PdvkUB0P?url=http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/18.html. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  45. "第18話「水に書いた約束」" (Japanese). Production I.G. http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/18.html#onair_schedule. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  46. "第19話「透明な影」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [25] saytından May 17, 2014 tarixində. https://www.webcitation.org/6Pdvo3mEa?url=http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/19.html. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  47. "第19話「透明な影」" (Japanese). Production I.G. http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/19.html#onair_schedule. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  48. "第20話「正義の在処」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [26] saytından May 17, 2014 tarixində. https://www.webcitation.org/6PdwAd4py?url=http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/20.html. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  49. "第21話「血の褒賞」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [27] saytından May 17, 2014 tarixində. https://www.webcitation.org/6Pdw5iPzB?url=http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/21.html. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  50. "第21話「血の褒賞」" (Japanese). Production I.G. http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/21.html#onair_schedule. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  51. "第22話「完璧な世界」" (Japanese). Production I.G. Arxivləşdirilib: [28] saytından May 17, 2014 tarixində. https://www.webcitation.org/6Pdw1Ic7M?url=http://www.production-ig.co.jp/works/psycho-pass/episodes/22.html. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  52. "Psycho-Pass Vol.2 DVD" (Japanese). HMV Japan. http://www.hmv.co.jp/en/artist_Animation_000000000013179/item_Psycho-Pass-Vol-2_5178671. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  53. "Blu-ray & DVD Series Volume 3" (Japanese). Psycho Pass. http://psycho-pass.com/bd-dvd/#v3. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  54. "Blu-ray & DVD Series Volume 4" (Japanese). Psycho Pass. http://psycho-pass.com/bd-dvd/#v4. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  55. "Psycho-Pass Vol.5 DVD" (Japanese). HMV Japan. http://www.hmv.co.jp/en/artist_Animation_000000000013179/item_Psycho-Pass-Vol-5_5178674. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  56. "PSYCHO-PASS Season One - Part Two". Funimation. http://shop.funimation.com/Shop/ShopProductDetail.ss?itemid=83860. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  57. "Psycho-Pass Collection 1 (Blu-Ray)". Madman Entertainment. http://www.madman.com.au/catalogue/view/21007/psychopass-collection-1-bluray. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.
  58. "Psycho-Pass Collection 1 (Blu-Ray)". Madman Entertainment. http://www.madman.com.au/catalogue/view/21008/psychopass-collection-2. İstifadə tarixi: 19 yanvar 2018.