Sinqapur universitetlərinin siyahısı

Vikipediya saytından
Naviqasiyaya keç Axtarışa keç

Sinqapurdakı Universitetlərin Siyahısı məqalədə təqdim olunub.

Sinqapurda yerli universitetlər

[redaktə | mənbəni redaktə et]

Dövlət tərəfindən maliyyələşdirilən yerli universitetlər[1][2][3]

[redaktə | mənbəni redaktə et]
Universitet Akronim Növü Yaradılması Reytinqı[4] Dünya universitetlərinin akademik reytinqi[5] Times Higher Education World University reytinqi[6] U.S. News & World Report[7] CWTS rank
[8]
Sinqapur Milli Universiteti SMU İctimai araşdırma universiteti 1905* 8 71 19 26 38
Nanyanq Texnoloji Universiteti NTU İctimai araşdırma universiteti 1981* 26 93 32 30 86
Sinqapur İdarəetmə Universiteti SİU İctimai ixtisaslaşdırılmış tədqiqat universiteti 2000 545 725
Sinqapur Sosial Elmlər Universiteti SUSS Dövlət Tətbiqi təhsil universiteti 2005*
Sinqapur Texnologiya İnstitutu STİ Dövlət Tətbiqi təhsil universiteti 2009
Sinqapur Texnologiya və Dizayn Universiteti STDU İctimai ixtisaslaşdırılmış tədqiqat universiteti 2009 429 901-1000 432 1177
Sinqapur İncəsənət Universiteti SİU Dövlət tərəfindən maliyyələşdirilən özəl kollegial incəsənət universiteti 2023

Xarici universitetlərin yerli kampusları

[redaktə | mənbəni redaktə et]

Aşağıdakı özəl təhsil müəssisələri xarici universitetlərin yerli filiallarıdır.[9]

Ölkə Universitet Type Növü Estab. QS World University Rankings[10] Dünya universitetlərinin akademik reytinqi[5] Times Higher Education World University Rankings[6] U.S. News & World Report[7] CWTS Leiden Ranking[8]
Avstraliya Kurtin Sinqapur Universiteti Hərtərəfli Dövlət universitetinin özəl kampusu 1900* 183 201-300 201–250 160 310
Avstraliya James Cook Universiteti, Sinqapur Hərtərəfli Dövlət universitetinin özəl kampusu 1961* 415 301-400 351–400 324 698
Avstraliya Nyukasl Universiteti, Avstraliya Aspirantura Dövlət universitetinin filialı 1951* 173 401-500 201-250 231 388
Fransa Panteon-Assas Universiteti İxtisaslaşmış Dövlət universitetinin özəl hüquq məktəbi 1100* 851-900
  1. "Autonomous Universities". Ministry of Education, Singapore. February 11, 2021 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: June 23, 2017.
  2. "New Private University of the Arts Singapore – Formed by Alliance Between NAFA and LASALLE – to Open in 2024". Ministry of Education, Singapore. February 6, 2024 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: February 6, 2024.
  3. "NUS - Founded by the community". National University of Singapore. 2024-02-06 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2024-02-06.
  4. "QS World University Rankings 2024: Top global universities". Top Universities (ingilis). 27 June 2023. 4 January 2024 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 November 2023.
  5. 1 2 "ShanghaiRanking". www.shanghairanking.com. 2024-02-02 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2024-02-03.
  6. 1 2 "World University Rankings". Times Higher Education (THE) (ingilis). 2018-09-19. 2015-09-09 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2024-02-03.
  7. 1 2 "Best Global Universities in Australia - US News Education". U.S. News & World Report. 7 July 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 3 February 2024.
  8. 1 2 Studies (CWTS), Centre for Science and Technology. "CWTS Leiden Ranking". CWTS Leiden Ranking (ingilis). 2020-11-12 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2024-02-03.
  9. "Arxivlənmiş surət". 2024-04-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2024-05-15.
  10. "QS World University Rankings 2024: Top global universities". Top Universities (ingilis). 27 June 2023. 4 January 2024 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 November 2023.