Sovet Antarktida səfərləri siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Sovet Antarktida səfərləri siyahısında Sovetlər Birliyi dövründə Antarktidaya edilən bütün səfərlər qeyd olunmuşdur . Rusiya Federasiyası dövründəki edilən səfərlər üçün bax: Rusiya Antarktida Seferleri. Antarktidadakı Sovet fəaliyyətləri üçün bax: Sovet Antarktida səfərləri.

Tarixlərə görə səfərlər[redaktə | əsas redaktə]

Tarix Səfər Lider
1955–57 1. Sovet Antarktida səfəri Mikhail Somov
1956–58 2. Sovet Antarktida səfəri Aleksei Treshnikov
1957–59 3. Sovet Antarktida səfəri Yevgeny Tolstikov
1958–60 4. Sovet Antarktida səfəri Aleksandr Dralkin
1959–61 5. Sovet Antarktida səfəri Yevgeny Korotkevich
1960–62 6. Sovet Antarktida səfəri V.Driatsky
1961–63 7. Sovet Antarktida səfəri Aleksandr Dralkin
1962–64 8. Sovet Antarktida səfəri Mikhail Somov
1963–65 9. Sovet Antarktida səfəri Mikhail Somov
1964–66 10. Sovet Antarktida səfəri M.E.Ostrekin, I.G.Petrov
1965–67 11. Sovet Antarktida səfəri D.D.Maksutov, Leonid Dubrovin
1966–68 12. Sovet Antarktida səfəri Pavel Senko and Vladislav Gerbovich
1967–69 13. Sovet Antarktida səfəri Aleksei Treshnikov
1968–70 14. Sovet Antarktida səfəri D.D.Maksutov, E.T.Krenkel
1969–71 15. Sovet Antarktida səfəri Pavel Senko və Vladislav Gerbovich
1970–72 16. Sovet Antarktida səfəri I.G.Petrov və Yury Tarbeyev
1971–73 17. Sovet Antarktida səfəri Yevgeny Korotkevich, V.G.Averyanov
1972–74 18. Sovet Antarktida səfəri Pavel Senko
1973–75 19. Sovet Antarktida səfəri D.D.Maksutov, V.S.Ignatov
1974–76 20. Sovet Antarktida səfəri V.I.Serdyukov, N.A.Kornilov
1975–77 21. Sovet Antarktida səfəri O.K.Sedov, G.I.Bardin
1976–78 22. Sovet Antarktida səfəri N.I.Tyabin, Leonid Dubrovin
1977–79 23. Sovet Antarktida səfəri V.I.Serdyukov, O.K.Sedov
1978–80 24. Sovet Antarktida səfəri A.N.Artemyev, O.K.Sedov
1979–80 25. Sovet Antarktida səfəri N.A.Kornilov, N.I.Tyabin
1980–82 26. Sovet Antarktida səfəri V.I.Serdyukov, V.A.Shamontyev
1981–83 27. Sovet Antarktida səfəri D.D.Maksutov, R.M.Galkin
1982–84 28. Sovet Antarktida səfəri N.A.Kornilov, A.N.Artemyev
1983–85 29. Sovet Antarktida səfəri N.I.Tyabin, L.V.Bulatov
1984–86 30. Sovet Antarktida səfəri D.D.Maksutov, R.M.Galkin
1985–87 31. Sovet Antarktida səfəri N.I.Tyabin, V.F.Dubovtsev
1986–88 32. Sovet Antarktida səfəri V.D.Klokov, V.Ya.Vovk
1987–89 33. Sovet Antarktida səfəri N.A.Kornilov, Yu.A.Khabarov
1988–90 34. Sovet Antarktida səfəri S.M.Pryamikov, L.V.Bulatov
1989–91 35. Sovet Antarktida səfəri V.M.Piguzov
1991–92 36. Sovet Antarktida səfəri Lev Savatyugin

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]