Yunanıstan periferiya vahidlərinin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Kallikratis proqramına əsasən Yunanıstanın inzibati bölgüsü: hər rəng müəyyən bir kənarlıq deməkdir, qara xətlər periferiya hissələrin sərhədlərini, ağ xətlər icmaların sərhədlərini (dim) göstərir.

74 periferya vahidi (yun. περιφερειακές ενότητες) Yunanıstanın inzibati bölgüsünün bir hissəsidir və daha böyük inzibati vahidlərinə daxildir — periferiya. Periferiya vahidləri öz növbəsində icmalara (dimlər) bölünür. Bu inzibati vahidlər 1 yanvar 2011-ci ildə Kallikratis proqramının bir hissəsi olaraq təqdim edildi və materikdə əksər hallarda ərazilərdə və yerlərdə əvvəlki nomlarla üst-üstə düşür.

Peiferiya Periferya vahidi Vahiddən meydana gəlmiş nom
Attika Şimali Afina Afina (qismən)
Attika Qərbi Afina Afina (qismən)
Attika Mərkəzi Afina Afina (qismən)
Attika Cənubi Afina Afina (qismən)
Attika Şərqi Attika Şərqi Attika
Attika Pirey Pirey (qismən)
Attika Adalar Pirey (qismən)
Attika Qərbi Attika Qərbi Attika
Mərkəzi Yunanıstan Beotiya Beotiya
Mərkəzi Yunanıstan Ebveya Ebveya
Mərkəzi Yunanıstan Evritaniya Evritaniya
Mərkəzi Yunanıstan Fokida Fokida
Mərkəzi Yunanıstan Ftiotida Ftiotida
Mərkəzi Makedoniya İmatiya İmatiya
Mərkəzi Makedoniya Saloniki Saloniki
Mərkəzi Makedoniya Kilkis Kilkis
Mərkəzi Makedoniya Pella Pella
Mərkəzi Makedoniya Pieriya Pieriya
Mərkəzi Makedoniya Sere Sere
Mərkəzi Makedoniya Xalkidiki Xalkidiki
Krit Xanya Xanya
Krit İraklion İraklion
Krit Lasiti Lasiti
Krit Retimnon Retimnon
Şərqi Makedoniya və Frakiya Drama Drama
Şərqi Makedoniya və Frakiya Evros Evros
Şərqi Makedoniya və Frakiya Tasos Kavala (qismən)
Şərqi Makedoniya və Frakiya Kavala Kavala (qismən)
Şərqi Makedoniya və Frakiya Ksanti Ksanti
Şərqi Makedoniya və Frakiya Rodopi Rodopi
Epir Arta Arta
Epir Yanina Yanina
Epir Preveza Preveza
Epir Tesprotiya Tesprotiya
İon adaları Kerkira Kerkira
İon adaları İtaka Kefaliniya (qismən)
İon adaları Kefaliniya Kefaliniya (qismən)
İon adaları Lefkas Lefkas
İon adaları Zakinf Zakinf
Şimali Egey adaları Xios Xios
Şimali Egey adaları İkariya Samos (qismən)
Şimali Egey adaları Lemnos Lesbos (qismən)
Şimali Egey adaları Lesbos Lesbos (qismən)
Şimali Egey adaları Samos Samos (qismən)
Peloponnes Arkadiya Arkadiya
Peloponnes Arqolida Arqolida
Peloponnes Korinfiya Korinfiya
Peloponnes Lakoniya Lakoniya
Peloponnes Messeniya Messeniya
Cənubi Egey adaları Andros Kiklada (qismən)
Cənubi Egey adaları Kalimnos Dodekanes (qismən)
Cənubi Egey adaları Karpatos Dodekanes (qismən)
Cənubi Egey adaları Keya-Kifnos Kiklada (qismən)
Cənubi Egey adaları Kos Dodekanes (qismən)
Cənubi Egey adaları Milos Kiklada (qismən)
Cənubi Egey adaları Mikonos Kiklada (qismən)
Cənubi Egey adaları Naksos Kiklada (qismən)
Cənubi Egey adaları Paros Kiklada (qismən)
Cənubi Egey adaları Rodos Dodekanes (qismən)
Cənubi Egey adaları Siros Kiklada (qismən)
Cənubi Egey adaları Santorini Kiklada (qismən)
Cənubi Egey adaları Tinos Kiklada (qismən)
Fessaliya Karditsa Karditsa
Fessaliya Larisa Larisa
Fessaliya Maqnisiya Maqnisiya (qismən)
Fessaliya Sporada Maqnisiya (qismən)
Fessaliya Trikala Trikala
Qərbi Yunanıstan Axayya Axayya
Qərbi Yunanıstan Etoliya və Akarnaniya Etoliya və Akarnaniya
Qərbi Yunanıstan Elida Elida
Mərkəzi Makedoniya Florina Florina
Mərkəzi Makedoniya Qrevena Qrevena
Mərkəzi Makedoniya Kastoriya Kastoriya
Mərkəzi Makedoniya Kozani Kozani