Fobiyaların siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar



A B C Ç D E Ə F G H X  İ   J  K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

A[redaktə]

Antropofobiya insanlar
Agirofobiya küçə
Agorafobiya açıq yerdən və ya kütlə
Ailurofobiya pişik
Akrofobiya hündür yer
Algofobiya ağrı
Amaksofobiya maşın və ya nəqliyyat
Amatofobiya toz
Amnezifobiya hafizənin itirilməsi
Amofobiya iti cisimlər
Anemofobiya fırtına
Antlofobiya sel
Apifobiya arılar
Araknofobiya hörümçək
Astenofobiya gücsüzlük
Astrafobiya şimşək
Atelofobiya mükəmməl olmamaq və ya ola bilməmək
Aviofobiya uçuş

B[redaktə]

Fobiya Qorxu subyekti
Batofobiya dərinlik
Bibliofobiya kitablar
Ballistofobiya silah və ya mərmi
Batrakofobiya qurbağa və ya salamandr
Belonefobiya iynə
Bromidrosifobiya vücud qoxusu
Brontofobiya göy gurultusu

D[redaktə]

Fobiya Qorxu subyekti
Dentofobiya diş həkimi
Dekatriaparaskevifobiya ayın 13-nün Cümə gününə təsadüf etməsi

E[redaktə]

Fobiya Qorxu subyekti
Elektrofobiya elektrik
Emetofobiya qusmaq
Entomofobiya böcəklər və ya tarakanlar
Endofobiya paltarlar
Epistaksiyofobiya burun qanaması

F[redaktə]

Fobiya Qorxu subyekti
Farmakofobiya dərman
Fozmofobiya ruh
Febrifobiya qızdırma
Filemafobiya öpmək
Filofobiya sevmək
Fotofobiya İşıq

G[redaktə]

Fobiya Qorxu subyekti
Gametofobiya evlilik
Gefirofobiya körpüdən keçmək
Gerontofobiya yaşlı insanlar

H[redaktə]

Fobiya Qorxu subyekti
Haptofobiya toxunmaq
Harpaksofobiya oğruluq və ya hər hansı bir cinayətin qurbanı olmaq
Helyofobiya günəş
Hematofobiya qan
Hidrofobiya üzmək və ya boğulmaq
Higrofobiya nəm və ya yağış
Hipnofobiya yatmaq
Hipofobiya atlar
Homiklofobiya sis və ya qatı duman
Hipegiyafobiya məsuliyyət

İ[redaktə]

Fobiya Qorxu subyekti
İhtiyofobiya balıq
İslamofobiya müsəlman

L[redaktə]

Fobiya Qorxu subyekti
Limnofobiya göl
Litikafobiya məhkəmə
Logofobiya bəzi cümlə və sözlər
Lokofobiya ağ (rəng)

M[redaktə]

Fobiya Qorxu subyekti
Monofobiya təklik
Maniyafobiya ruhi xəstə
Mastigofobiya cəzalandırılmaq
Mekanofobiya mexaniki maşınlar
Melanofobiya qara (rəng)
Mikrobiyofobiya mikrob
Mizofobiya çirkli əşya və ya mühit
Musofobiya siçan

N[redaktə]

Fobiya Qorxu subyekti
Nekrofobiya meyit
Nelofobiya pəncərə
Niktofobiya qaranlıq
Nozokomefobiya xəstəxana

O[redaktə]

Fobiya Qorxu subyekti
Obesofobiya kökəlmək
Ofidiyofobiya ilan
Okofobiya avtobus
Orofobiya sürüşkən zəmi
Osmofobiya müxtəlif iylər
Otofobiya tək qalmaq

P[redaktə]

Fobiya Qorxu subyekti
Pantofobiya ətrafda olan hər şey
Papirofobiya kağız
Patofobiya xəstələnmək
Pedofobiya uşaq
Penyafobiya müflis olmaq
Pirofobiya tonqal
Pogonofobiya saqqal
Porfirofobiya tonqal
Plakofobiya çəhrayı (rəng)
Potamofobiya bataqlıq
Potofobiya spirt
Pteronofobiya quş tükü
Pupafobiya kuklalar

Q[redaktə]

Fobiya Qorxu subyekti
Qolossofobiya ictimai yerdə danışmaq

R[redaktə]

Fobiya Qorxu subyekti
Radiofobiya radiasiya
Ronidofobiya qurbağa

S[redaktə]

Fobiya Qorxu subyekti
Selenofobiya ay
Siderofobiya ulduzlar
Skiofobiya kölgə
Sosiofobiya cəmiyyət
Soteriofobiya aslı olmaqdan

T[redaktə]

Fobiya Qorxu subyekti
Tafefobiya diri - diri dəfn olunmaq
Takofobiya yüksək sürət
Talassofobiya dəniz və okeanlar
Tanatofobiya ölüm
Teknofobiya texnologiya
Termofobiya isti
Testofobiya testlər və imtahanlar
Tokofobiya hamilə qalmaq
Tomofobiya cərahiyyə əməliyyatı
Toksifobiya zəhərli maddələr
Travmatofobiya yaralanmaq
Trikinofobiya qida zəhərlənməsi
Triskaidekafobiya 13 rəqəmi
Tripanofobiya peyvənd və ya iynə
Trikopatofobiya saç tökülməsi

U[redaktə]

Fobiya Qorxu subyekti
Urofobiya sidik

V[redaktə]

Fobiya Qorxu subyekti
Venereofobiya zöhrəvi xəstəliklər
Venüstrafobiya gözəl qadınlar
Vermifobiya soğulcanlar


X[redaktə]

Fobiya Qorxu subyekti
Xenofobiya yad insanlar

Z[redaktə]

Fobiya Qorxu subyekti
Zelofobiya qısqanclıq
Zoofobiya heyvanlar