İrlandiya milli futbol komandasının het-triklərinin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Bu İrlandiya milli futbol komandasında het-trikə imza atmış futbolçuların siyahısıdır. Buraya həmçinin Azad İrland Dövləti (1924–36) və İrlandiya (1937–52) kimi adlanan dövrlərdə vurulmuş qollar daxildir. İrlandiya Respublikasının tərkibində imza atılmış bütün het-triklər ev matçlarında vurulmuşdur. Robbi Kin millinin tərkibində ən çox, 3 dəfə het-trikə imza atmışdır.

İrlandiyanın het-trikləri[redaktə | əsas redaktə]

Tarix Oyunçu Rəqib Məkan Yarış Nəticə İst.
16 iyun 1924 Bruks, NedNed Bruks ABŞ ABŞ Dalimaunt Park, Dublin Yoldaşlıq oyunu
3–1
[1]
20 aprel 1929 Flod, Con CoeCon Coe Flod Belçika Belçika Dalimaunt Park, Dublin Yoldaşlıq oyunu
4–0
[2]
25 fevral 1934 Mur, PaddiPaddi Mur4 Belçika Belçika Dalimaunt Park, Dublin FİFA Dünya Kuboku təsnifat mərhələsi
4–4
[3]
30 oktyabr 1974 Qivens, DonDon Qivens SSRİ SSRİ Dalimaunt Park, Dublin UEFA Avro təsnifat mərhələsi
3–0
[4]
29 oktyabr 1975 Qivens, DonDon Qivens4 Türkiyə Türkiyə Dalimaunt Park, Dublin UEFA Avro təsnifat mərhələsi
4–0
[5]
10 noyabr 1987 Kelli, DevidDevid Kelli İsrail İsrail Lensdaun Roud, Dublin Yoldaşlıq oyunu
5–0
[6]
17 oktyabr 1990 Oldric, ConCon Oldric Türkiyə Türkiyə Lensdaun Roud, Dublin UEFA Avro təsnifat mərhələsi
5–0
[7]
9 sentyabr 1992 Oldric, ConCon Oldric Latviya Latviya Lensdaun Roud, Dublin FİFA Dünya Kuboku təsnifat mərhələsi
4–0
[8]
21 may 1997 Konnolli, DevidDevid Konnolli Lixtenşteyn Lixtenşteyn Lensdaun Roud, Dublin FİFA Dünya Kuboku təsnifat mərhələsi
5–0
[9]
15 noyabr 2006 Kin, RobbiRobbi Kin San-Marino San-Marino Aviva, Dublin UEFA Avro təsnifat mərhələsi
5–0
[10]
7 iyun 2013 Kin, RobbiRobbi Kin Farer adaları Farer adaları Aviva, Dublin FİFA Dünya Kuboku təsnifat mərhələsi
3–0
[11]
11 oktyabr 2014 Kin, RobbiRobbi Kin Cəbəllütariq Cəbəllütariq Aviva, Dublin UEFA Avro təsnifat mərhələsi
7–0
[12]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "Republic of Ireland v USA, 16 June 1924".
  2. "Gypsies return to `roar' of approval - Independent.ie".
  3. "Tribute to the late Paddy Moore". Shamrock Rovers FC. 11 sentyabr 2016 tarixində arxivləşdirilib.
  4. "Irish Soccer's Most Memorable Moments, No 21: Don Givens' hat-trick v USSR, 1974 - JOE.ie".
  5. "Don Givens : Manchester United : Irish Footballer : Limerick".
  6. Fennessy, Paul "Here are Ireland’s 10 biggest-ever wins in international football".
  7. "New Straits Times - Google News Archive Search".
  8. "Republic of Ireland 4 - 0 Latvia - 1994 - FIFA World Cup - 5236 - Football Association of Ireland".
  9. "Football: Connolly's hat-trick keeps Republic in the hunt" (21 May 1997).
  10. "Keane hits hat-trick as clinical Irish enjoy one for the Road - Independent.ie".
  11. "Record-breaker Robbie Keane bags hat-trick for Ireland against Faroes".
  12. "Republic of Ireland 7 - 0 Gibraltar - 2016 - UEFA Euro - 2013858 - Football Association of Ireland".