Azərbaycan banklarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Vikipediya Bu məqalə qaralama halındadır. Məqaləni redaktə edərək Vikipediyaya kömək edə bilərsiniz.
Əgər mümkündürsə, daha dəqiq bir şablondan istifadə edin.
Bu məqalə sonuncu dəfə Samral tərəfindən redaktə olundu. 17 gün əvvəl. (Yenilə)

Azərbaycanın bankları — Hal-hazırda Azərbaycanda 30 bank fəaliyyət göstərir ki, bunlardan ikisi dövlət ( Azər-Türk Bank , Azərbaycan Beynəlxalq Bankı ) 28-i isə özəl kommersiya bankıdır .

Ən son dəyişiklik 8 yanvar 2018-ci ildə aparılmışdır .

Mərkəzi bank[redaktə | əsas redaktə]

Kommersiya bankları[redaktə | əsas redaktə]

  1. Access Bank
  2. AFB Bank
  3. AGBank
  4. Amrahbank
  5. Azərbaycan Sənaye Bankıwww.asb.az
  6. AtaBank
  7. Azər Türk Bankwww.azerturkbank.az
  8. Azərbaycan Beynəlxalq Bankıwww.ibar.az
  9. Bank Avrasiyawww.bankavrasiya.az
  10. Bank BTB
  11. Bank Melli Iranwww.bmi.ir
  12. Bank of Baku
  13. Bank Respublika
  14. Premium Bank – www.premiumbank.az
  15. Expressbankwww.expressbank.az
  16. Günay Bankwww.gunaybank.com
  17. Kapital Bank
  18. MuğanBankwww.muganbank.az
  19. Naxçıvan Bank
  20. NBCBank
  21. National Bank of Pakistanwwwhttp://www.banksilkway.az/az/default.aspx.nbp.com.pk
  22. Yelo Bank
  23. PAŞA Bankwww.pashabank.az
  24. Rabitəbank
  25. TuranBank - https://turanbank.az/
  26. Unibank
  27. VTB Bankwww.vtb.com
  28. Xalq Bank
  29. Yap Kredi Bank Azərbaycanwww.yapikredi.com.az
  30. Ziraat Bank Azərbaycan

Mövcud olmuş[redaktə | əsas redaktə]

  1. Vahid bank
  2. Zaminbank
  3. Kredobank
  4. Yunayted Kredit Bank
  5. Bank of Azerbaijan
  6. Gəncəbank
  7. Parabank
  8. Bank Technique
  9. Royalbank
  10. Dekabank
  11. Atrabank
  12. Caspian Development Bank
  13. Bank Standard
  14. Dəmirbank

Azərbaycan banklarının yaranma tarixi[redaktə | əsas redaktə]

  1. Deka Bank 1989
  2. DəmirBank 1989
  3. Para Bank 1991
  4. AG Bank 1992
  5. Atra- Bank 1992
  6. Beynəlxalq Bank 1992
  7. Bank Respublika 1992
  8. Günay Bank 1992
  9. Muğan Bank 1992
  10. NBC Bank 1992
  11. Turan Bank 1992
  12. Unibank 1992
  13. Zamin Bank 1992
  14. Amrahbank 1993
  15. Ata Bank 1993
  16. Bank of Azerbaijan 1993
  17. Rabitəbank 1993
  18. Bank of Baku 1994
  19. Bank Technique 1994
  20. Gəncə Bank 1994
  21. Kredo Bank 1994
  22. Bank Silk Way 1994
  23. Nikoil Bank 1994
  24. Azər-Türk Bank 1995
  25. Bank Standard 1995
  26. ASB Bank 1996
  27. United Credit Bank 1996
  28. Access Bank 2002
  29. Xalq Bank 2004
  30. Azərbaycan Kredit Bankı 2005
  31. Bank Avrasiya 2007
  32. Paşa Bank 2007
  33. AFB Bank 2008
  34. NaxçıvanBank 2008
  35. Bank BTB 2010

Mənbə[redaktə | əsas redaktə]

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]