Azərbaycan fotoqraflarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Tireless Contributor Barnstar.gif
Laboratoriya.jpg
Məqalənin laboratoriya səhifəsi
Məqalənin təkmilləşdirilməsi üçün kömək edin!

Azərbaycan fotoqraflarının siyahısıAzərbaycan Respublikası, Sovet Sosialist Respublikaları İttifaqı, Azərbaycan Xalq Cümhuriyyəti, Rusiya İmperiyası tərkibində yaşayan etnik azərbaycanlı və Azərbaycanda yaşayan digər etnik qrupların fotoqraf və fotojurnalistlərin siyahısı. Siyahı soyadı sırası ilə qeyd olunub. Bu siyahıya həmçinin Azərbaycanda doğulmuş, lakin sonradan köçən; digər ölkələrdə doğulmuş, lakin Azərbaycana köçən və ya orada mühüm bir müddətdə işləyən fotoqraf və fotojurnalistlər daxildir.

Əlifba sırası[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

A[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Akif Ağayev.jpg Akif Ağayev
(1946–2008)
fotoqraf, fotojurnalist
"Qaya" Vokal Kvarteti, 19??
Naməlum, ????
Naməlum, ????
[1]
Orxan Aslanov.jpg Orxan Aslanov
(1985–)
fotoqraf
[2]
Mircavad Axundzadə.jpg Mircavad Axundzadə
(1909–1996)
fotoqraf
[3]

B[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Kamal Babayev.jpg Kamal Babayev
(1927–)
fotoqraf, fotojurnalist
Qara Qarayev, ????
Naməlum, ????
Naməlum, ????
[4]

C[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Ilgar Jafarov (Azerbaijani photographer).jpg İlqar Cəfərov
(1960–)
fotoqraf, fotojurnalist
Paraolimpiyaçının sevgisi, 2014
Zebralar, 2015
Təmizlik, 2015
[5]
Tahir Cəfərov
(1948–)
fotoqraf, fotojurnalist
İlham və Fərizənin dəfni, 1990
[6]

D[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Reza Deghati (1).jpg Rza Diqqəti
(1952–)
fotojurnalist
Naməlum, ????
[7]

E[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Şahvələd Eyvazov
(1956–)
fotoqraf, fotojurnalist
Naməlum, 19??
Naməlum, 19??
Naməlum, ????
[8]

Ə[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Rəna Əffəndi.jpg Rəna Əffəndi
(1977–)
fotoqraf, quruluşçu rəssam
Naməlum, ????
Naməlum, ????
Naməlum, ????
[9]
Sənan Ələskərov.jpg Sənan Ələskərov
(1956–)
fotoqraf
Azərbaycan Xalça Muzeyi, 2018
[10]
Xalid Əsgərov
(1961–)
fotoqraf, fotojurnalist
Naməlum, 19??
Naməlum, 19??
Naməlum, 19??
[11].

H[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Əzizbala Hacıyev.jpg Əzizbala Hacıyev
(1895–1973)
fotoqraf
Naməlum, ????
Naməlum, ????
Naməlum, ????
[12]
Hüseyn Hüseynzadə
(1935–)
fotoqraf
Naməlum, 19??
Naməlum, 19??
Naməlum, 19??
[13]

X[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Fərid Xayrulin.jpeg Fərid Xayrulin
(1947–)
fotojurnalist
Naməlum, 1990
Naməlum, ????
Naməlum, ????
[14]
Yaşar Xəlilov
(1934–)
fotojurnalist
Mikayıl Abdullayev, 19??
Naməlum, 19??
Naməlum, 19??
[15]

K[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Elkhan karimov.jpg Elxan Kərimov
(1948–2010)
fotoqraf, fotojurnalist
Naməlum, ????
Naməlum, ????
Naməlum, ????
[16]

Q[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Perviz Quliyev (Kinoman).JPG Pərviz Quliyev
(1942–)
fotoqraf-rəssam
Naməlum, ????
Naməlum, ????
[17]

L[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Oleq Litvin.jpeg Oleq Litvin
(1936–2017)
fotoqraf, fotojurnalist
Naməlum, 19??
Naməlum, 19??
Naməlum, 1990
[18]

M[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Portret Şəxs Tanınmış fotoları İstinadlar
Mirfazil Mirmövsümov.jpeg Mirfazil Mirmövsümov
(1907–1942)
fotoqraf, fotojurnalist
Naməlum, 19??
Naməlum, 19??
Naməlum, 19??
Aleksandr Mishon.jpg Aleksandr Mişon
(1858–1921)
fotoqraf, rejissor
Bakı. Şimaldan görünüş, 1898
Bakı. Aleksandr sahili, 1898
Bakı. Müsəlman məhəlləsi, 1898
[19]

N[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Rafiq Nağıyev.jpeg Rafiq Nağıyev
(1935–2017)
fotoqraf, fotojurnalist
Naməlum, 19??
Naməlum, 19??
Naməlum, 19??
[20]

R[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Faiq Rəcəbli.jpg Faiq Rəcəbli
(1923–2012)
idman fotoqrafı, fotojurnalist
Naməlum, 19??
Naməlum, 19??
Naməlum, ????
[21]

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "FOTO USTASININ XATİRƏSİNƏ. MƏRHUM FOTOQRAF AKİF AĞAYEVİN SƏRGİSİ KEÇİRİLDİ.". azerphoto.com. http://azerphoto.com/print.php?Cid=0&Pid=2341. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  2. "Орхан Асланов: «Я могу видеть то, чего не видят другие» - ФОТО". www.1news.az. http://www.1news.az/news/orhan-aslanov-ya-mogu-videt-to-chego-ne-vidyat-drugie---foto. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  3. "Azərbaycanın ilk fotoqrafını tanıyın - FOTO". news.milli.az. https://news.milli.az/society/261238.html. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  4. "Qocaman fotoqraf Kamal Babayevin 90 yaşı tamam olur". salamnews.org. http://salamnews.org/az/news/read/273968. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  5. Фотокорреспондент АЗЕРТАДЖ Ильгар Джафаров удостоен очередной международной награды
  6. "Tahir Cəfərov: «Çəkdiyim şəkilləri Qorbaçovun stolunun üstünə qoydular...»". www.azadliq.org. https://www.azadliq.org/a/1929371.html. İstifadə tarixi: 15 may 2018.
  7. "Reza: Bearing Witness To War And Peace". www.npr.org. https://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=98202970. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  8. "Gürcüstanda azərbaycanlı fotomüxbirin sərgisi olub". kulis.lent.az. http://kulis.lent.az/news/20766. İstifadə tarixi: 15 may 2018.
  9. "Rena Effendi, Chernobyl: Still Life in the Zone (2010)" (en-US). 2015-01-31. https://documenteast.com/2015/01/31/rena-effendi-chernobyl-still-life-in-the-zone-2010/.
  10. "Exhibition of famous photographer opens in Baku Saturday". www.azernews.az. https://www.azernews.az/culture/50343.html. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  11. Cəbhədən-cəbhəyə. 1905.az, 14.12.2015  (azərb.)
  12. "Bir ömrün fotosu - İlk azərbaycanlı fotoqraf Əzizbala Hacıyev (YENİLƏNDİ)"(azərb.)). azpress.az. 2015-02-20. Arxivləşdirilib: [1] saytından 2015-03-18 tarixində. http://web.archive.org/web/20150318184015/http://azpress.az/index.php?sectionid=news&id=24403. İstifadə tarixi: 2015-03-18.
  13. "Hüseyn Hüseynzadə : “Mən xoşbəxt insanam”". photographer.az. http://photographer.az/az/2016/09/20/huseyn-huseynzad%C9%99-m%C9%99n-xosb%C9%99xt-insanam/. İstifadə tarixi: 15 may 2018.
  14. "Фарид Хайрулин отмечает юбилей: Я благодарен судьбе!". www.trend.az. https://www.trend.az/life/interview/2781074.html. İstifadə tarixi: 15 may 2018.
  15. "Fotojurnalist Yaşar Xəlilov evində ziyarət edilib". report.az. https://report.az/media/fotojurnalist-yasar-xelilov-evinde-ziyaret-edilib/. İstifadə tarixi: 16 may 2018.
  16. "Tanınmış fotojurnalist Elxan Kərimov vəfat edib". modern.az. http://modern.az/az/news/9860/#gsc.tab=0. İstifadə tarixi: 15 may 2018.
  17. "“Azərbaycan kinosunun görkəmli simaları ilə işləmək böyük xoşbəxtlikdir”". medeniyyet.az. http://medeniyyet.az/page/news/37496/Azerbaycan-kinosunun-gorkemli-simalari-ile-islemek-boyuk-xosbextlikdir.html?lang=az. İstifadə tarixi: 15 may 2018.
  18. АЗЕРТАДЖ (6 июля 2017). "Ушел из жизни Олег Литвин – фотограф, запечатлевший борьбу за независимость Азербайджана". АЗЕРТАДЖ. http://azertag.az/ru/xeber/1076150.
  19. Azərbaycan Respublikası Mədəniyyət Nazirliyi. C.Cabbarlı adına "Azərbaycanfilm" kinostudiyası. Aydın Kazımzadə. Bizim "Azərbaycanfilm". 1923-2003-cü illər. Bakı: Mütərcim, 2004.- səh. 11-12.
  20. "Qızıl mükafata layiq görülmüş ilk azərbaycanlı fotoqraf". www.respublica-news.az. http://www.respublica-news.az/index.php/dig-r-x-b-rl-r/dig-r-x-b-rl-r/item/18660-g-z-l-mukafata-layig-zhoerulmush-ilk-azaerbaydzanl-fotograf. İstifadə tarixi: 29 iyun 2018.
  21. "Azərbaycanın tanınmış idman fotoqrafı Faiq Rəcəbli vəfat edib". apa.az. https://apa.az/xeber-az/media-xeber/azerbaycanin-taninmis-idman-fotoqrafi-faiq-recebli-vefat-edib-foto.html. İstifadə tarixi: 5 may 2018.