Azərbaycan fotoqraflarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Azərbaycan fotoqraflarının siyahısıAzərbaycan Respublikası, Sovet Sosialist Respublikaları İttifaqı, Azərbaycan Xalq Cümhuriyyəti, Rusiya İmperiyası tərkibində yaşayan etnik azərbaycanlı və Azərbaycanda yaşayan digər etnik qrupların fotoqraf və fotojurnalistlərin siyahısı. Siyahı ad sırası ilə qeyd olunub. Siyahıya həmçinin Azərbaycanda doğulmuş, lakin sonradan köçən; digər ölkələrdə doğulmuş, lakin Azərbaycana köçən və ya orada mühüm bir müddətdə işləyən fotoqraf və fotojurnalistlər daxildir.

Əlifba sırası[redaktə | mənbəni redaktə et]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


A[redaktə | mənbəni redaktə et]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Akif Ağayev.jpg Akif Ağayev
(1946–2008)
fotoqraf, fotojurnalist
"Qaya" Vokal Kvarteti, 19??
Naməlum, ????
Naməlum, ????
[1]
Aleksandr Mishon.jpg Aleksandr Mişon
(1858–1921)
fotoqraf, rejissor
Bakı. Şimaldan görünüş, 1898
Bakı. Aleksandr sahili, 1898
Bakı. Müsəlman məhəlləsi, 1898
[2]

D[redaktə | mənbəni redaktə et]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Dadaş Adna.jpg Dadaş Adna
(1978–2015)
fotoqraf
[3]

E[redaktə | mənbəni redaktə et]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Elkhan karimov.jpg Elxan Kərimov
(1948–2010)
fotoqraf, fotojurnalist
Naməlum, ????
Naməlum, ????
Naməlum, ????
[4]

Ə[redaktə | mənbəni redaktə et]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Əzizbala Hacıyev.jpg Əzizbala Hacıyev
(1895–1973)
fotoqraf
Naməlum, ????
Naməlum, ????
Naməlum, ????
[5]

F[redaktə | mənbəni redaktə et]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Faiq Rəcəbli.jpg Faiq Rəcəbli
(1923–2012)
idman fotoqrafı, fotojurnalist
Ziya Bünyadov futbolçularla, 19??
Naməlum, 19??
Naməlum, ????
[6]
Fərid Xayrulin.jpeg Fərid Xayrulin
(1947–2020)
fotojurnalist
Naməlum, 1990
Naməlum, ????
Naməlum, ????
[7]

H[redaktə | mənbəni redaktə et]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Şəkil yoxdur-kişi.svg Hüseyn Hüseynzadə
(1935–2019)
fotojurnalist
Naməlum, 19??
Naməlum, 19??
Naməlum, 19??
[8]

X[redaktə | mənbəni redaktə et]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Şəkil yoxdur-kişi.svg Xalid Əsgərov
(1961–)
fotoqraf, fotojurnalist
Naməlum, 19??
Naməlum, 19??
Naməlum, 19??
[9].

İ[redaktə | mənbəni redaktə et]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Ilgar Jafarov (Azerbaijani photographer).jpg İlqar Cəfərov
(1960–)
fotoqraf, fotojurnalist
Paraolimpiyaçının sevgisi, 2014
Zebralar, 2015
Təmizlik, 2015
[10]

K[redaktə | mənbəni redaktə et]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Kamal Babayev.jpg Kamal Babayev
(1927–)
fotoqraf, fotojurnalist
[11]

M[redaktə | mənbəni redaktə et]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Mircavad Axundzadə.jpg Mircavad Axundzadə
(1909–1996)
fotoqraf
[12]
Mirfazil Mirmövsümov.jpeg Mirfazil Mirmövsümov
(1907–1942)
fotoqraf, fotojurnalist
Naməlum, 19??
Naməlum, 19??
Naməlum, 19??

O[redaktə | mənbəni redaktə et]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Oleq Litvin.jpeg Oleq Litvin
(1936–2017)
fotoqraf, fotojurnalist
Naməlum, 19??
Naməlum, 19??
Naməlum, 1990
[13]
Orxan Aslanov.jpg Orxan Aslanov
(1985–)
fotoqraf
[14]

P[redaktə | mənbəni redaktə et]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Pərviz Quliyev.jpg Pərviz Quliyev
(1942–)
fotoqraf-rəssam
Naməlum, ????
Naməlum, ????
[15]

R[redaktə | mənbəni redaktə et]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Rafiq Nağıyev (fotojurnalist).jpg Rafiq Nağıyev
(1935–2017)
fotoqraf, fotojurnalist
Naməlum, 19??
Naməlum, 19??
Naməlum, 19??
[16]
Rəna Əffəndi.jpg Rəna Əffəndi
(1977–)
fotoqraf, quruluşçu rəssam
Naməlum, ????
Naməlum, ????
Naməlum, ????
[17]
Reza Deghati (1).jpg Rza Diqqəti
(1952–)
fotojurnalist
Xocalı faciəsi zamanı yaxınlarını itirən qadın, 1992
Naməlum, ????
[18]

S[redaktə | mənbəni redaktə et]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Sənan Ələskərov.jpg Sənan Ələskərov
(1956–)
fotoqraf
Bakı, 1998
Bakı bulvarı, 1999
Azərbaycan Xalça Muzeyi, 2018
[19]

Ş[redaktə | mənbəni redaktə et]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Şəkil yoxdur-kişi.svg Şahvələd Eyvazov
(1956–)
fotoqraf, fotojurnalist
Naməlum, 19??
Naməlum, 19??
Naməlum, ????
[20]

T[redaktə | mənbəni redaktə et]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Şəkil yoxdur-kişi.svg Tahir Cəfərov
(1948–)
fotoqraf, fotojurnalist
İlham və Fərizənin dəfni, 1990
Naməlum, 1990
Zeynab Xanlarova, ????
[21]
Tahir Məmmədov (rəssam).jpg Tahir Məmmədov
(1944–)
rəssam, fotoqraf
[22]

Y[redaktə | mənbəni redaktə et]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Şəkil yoxdur-kişi.svg Yaşar Xəlilov
(1934–)
fotojurnalist
Mikayıl Abdullayev, 19??
Naməlum, 19??
Naməlum, 19??
[23]

Həmçinin bax[redaktə | mənbəni redaktə et]

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. "FOTO USTASININ XATİRƏSİNƏ. MƏRHUM FOTOQRAF AKİF AĞAYEVİN SƏRGİSİ KEÇİRİLDİ". azerphoto.com. azerphoto.com. İstifadə tarixi: 5 may 2018.[ölü keçid]
  2. Azərbaycan Respublikası Mədəniyyət Nazirliyi. C.Cabbarlı adına "Azərbaycanfilm" kinostudiyası. Aydın Kazımzadə. Bizim "Azərbaycanfilm". 1923–2003-cü illər. Bakı: Mütərcim, 2004.- səh. 11–12.
  3. "ARTIM SƏRGİ: DADAŞ ADNA LOVE ME". www.yarat.az. www.yarat.az. İstifadə tarixi: 20 dekabr 2019.
  4. "Tanınmış fotojurnalist Elxan Kərimov vəfat edib". modern.az. modern.az. İstifadə tarixi: 15 may 2018.
  5. "Bir ömrün fotosu - İlk azərbaycanlı fotoqraf Əzizbala Hacıyev (YENİLƏNDİ)" (az.)). azpress.az. 2015-02-20. 2015-03-18 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2015-03-18.
  6. "Azərbaycanın tanınmış idman fotoqrafı Faiq Rəcəbli vəfat edib". apa.az. apa.az. İstifadə tarixi: 5 may 2018.[ölü keçid]
  7. "Фарид Хайрулин отмечает юбилей: Я благодарен судьбе!". www.trend.az. www.trend.az. İstifadə tarixi: 15 may 2018.
  8. "Hüseyn Hüseynzadə : "Mən xoşbəxt insanam"". photographer.az. photographer.az. İstifadə tarixi: 15 may 2018.
  9. Cəbhədən-cəbhəyə. 1905.az, 14.12.2015  (az.)
  10. Фотокорреспондент АЗЕРТАДЖ Ильгар Джафаров удостоен очередной международной награды
  11. "Qocaman fotoqraf Kamal Babayevin 90 yaşı tamam olur". salamnews.org. salamnews.org. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  12. "Azərbaycanın ilk fotoqrafını tanıyın - FOTO". news.milli.az. news.milli.az. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  13. АЗЕРТАДЖ. "Ушел из жизни Олег Литвин – фотограф, запечатлевший борьбу за независимость Азербайджана". АЗЕРТАДЖ. АЗЕРТАДЖ. 6 июля 2017.
  14. "Орхан Асланов: «Я могу видеть то, чего не видят другие» - ФОТО". www.1news.az. www.1news.az. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  15. ""Azərbaycan kinosunun görkəmli simaları ilə işləmək böyük xoşbəxtlikdir"". medeniyyet.az. medeniyyet.az. İstifadə tarixi: 15 may 2018.
  16. "Qızıl mükafata layiq görülmüş ilk azərbaycanlı fotoqraf". www.respublica-news.az. www.respublica-news.az. İstifadə tarixi: 29 iyun 2018.[ölü keçid]
  17. "Rena Effendi, Chernobyl: Still Life in the Zone (2010)" (ingilis). 2015-01-31. İstifadə tarixi: 2018-04-06.
  18. "Reza: Bearing Witness To War And Peace". www.npr.org. www.npr.org. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  19. "Exhibition of famous photographer opens in Baku Saturday". www.azernews.az. www.azernews.az. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  20. "Gürcüstanda azərbaycanlı fotomüxbirin sərgisi olub". kulis.lent.az. kulis.lent.az. 16 December 2017 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 15 may 2018.
  21. "Tahir Cəfərov: «Çəkdiyim şəkilləri Qorbaçovun stolunun üstünə qoydular...»". www.azadliq.org. www.azadliq.org. İstifadə tarixi: 15 may 2018.
  22. "Moskvada Azərbaycanın Əməkdar Rəssamı Tahir Məmmədovun fərdi sərgisi açılacaqdır" (az.). AZƏRTAC — Azərbaycan Dövlət İnformasiya Agentliyi. İstifadə tarixi: 6 mart 2019.
  23. "Fotojurnalist Yaşar Xəlilov evində ziyarət edilib". report.az. report.az. İstifadə tarixi: 16 may 2018.