≛

Azərbaycan rəssamlarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Azərbaycan rəssamlarının siyahısıAzərbaycan Respublikası, Sovet Sosialist Respublikaları İttifaqı, Azərbaycan Xalq Cümhuriyyəti, Rusiya İmperiyası, Azərbaycan xanlıqlarının tərkibində yaşayan etnik azərbaycanlıAzərbaycanda yaşayan digər etnik qrupların rəssamlarının və heykəltəraşların siyahısı. Siyahı ad sırası ilə qeyd olunub. Siyahıya həmçinin Azərbaycanda doğulmuş, lakin sonradan köçən, digər ölkələrdə doğulmuş, lakin Azərbaycana köçən və ya orada mühüm bir müddətdə işləyən rəssamlar və heykəltəraşlar daxildir.

Əlifba sırası[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


A[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Ağa Mehdiyev Yaqub Mehdiyev.jpg Ağa Mehdiyev
(1920–2003)
boyakar
[1]
Şəkil yoxdur-kişi.svg Ağa Mirək
(????–????)
boyakar, memar
[2]
Ağaəli İbrahimov.jpg Ağaəli İbrahimov
(1946–)
boyakar
[3]
Şəkil yoxdur-qadın.svg Aida Mahmudova
(1982–)
rəssam
Qonşular, 2015
[4]
Şəkil yoxdur-kişi.svg Akif Əsgərov
(1940–)
heykəltəraş
Yusif Məmmədəliyevin heykəli, 1998
[5]
Altay Hacıyev.jpg Altay Hacıyev
(1931–2019)
boyakar
Sara xatun, 19??
Aşıq Pəri, 19??
Natavanın portreti, 19??
[6]
Arif Ağamalov.jpg Arif Ağamalov
(1928–2006)
boyakar
[7]
Arif Ələsgər.jpg Arif Ələsgər
(1944–)
rəngkar, qrafika ustası
"Kəndirbazlar". 1982
"İçərişəhər". 1989
"Əntiq dükanı", 2011
[8]
Asəf Cəfərov.jpg Asəf Cəfərov
(1927–2000)
boyakar
Dədə Qorqud, 19??
Əliağa Vahidin portreti, 19??
[9]
Arif Huseynov.JPG Arif Hüseynov
(1943–)
dəzgah və kitab qrafiki
[10]
Asif Azərelli.jpg Asif Azərelli
(1946–)
boyakar, qrafik
Dədə Qorqud, 19??
Zəngilan toyu, 19??
Qoca qarabağlı, 19??
[11]
Şəkil yoxdur-kişi.svg Aslan Rüstəmov
(19??–)
monumentalçı heykəltəraş
[12]
Айдан Салахова.jpg Aydan Salahova
(1966–)
boyakar, heykəltəraş
Qara daş, 2015
Aypara, 2016
Inside, ????
[13]
Aydin Aghdashloo in 2004.jpg Aydın Ağdaşlı
(1940–)
boyakar, qrafik
Sevgililər, 1980
Situasiya VI, 1992
Enmiş mələklər III, 1994
[14]

B[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Bayram Qasımxanlı.jpg Bayram Qasımxanlı
(1946–)
karikaturaçı rəssam
[15]
Bəhram Bağırzadə - VOA.jpg Bəhram Bağırzadə
(1972–)
karikaturaçı rəssam
Naməlum, 201?
Naməlum, 201?
[16]
Bahruz Kengerli.jpg Bəhruz Kəngərli
(1892–1922)
boyakar
Qız portreti, 1919
Evin görünüşü, 1919
[17]
Rəssam ömrünün palitrası (film, 2006).jpg Böyükağa Mirzəzadə
(1921–2007)
boyakar
Səhnə arxasında, 1972
Çıxışdan öncə, 19??
Karl körpüsü, 19??
[18]

C[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Cavad Mircavadov.jpg Cavad Mircavadov
(1923–1992)
boyakar
Buddist rahiblər, 1985
[19]
Cəlal Qaryağdı.jpg Cəlal Qaryağdı
(1915–2001)
heykəltəraş
[20]

D[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Davud Kazımov.jpg Davud Kazımov
(1926–2015)
boyakar
Səməd Vurğunun portreti, 1986
[21]

E[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Elbəy Rzaquliyev.jpg Elbəy Rzaquliyev
(1926–2017)
boyakar
Leyli və Qeys mədrəsədə, 19??
İçərişəhər, 19??
[22]
Elmira Hüseynova(heykəltəraş).jpg Elmira Hüseynova
(1933–1995)
heykəltəraş
[23]
Elmira Şahtaxtinskaya.JPG Elmira Şahtaxtinskaya
(1930–1996)
boyakar, qrafik
Qətran Təbrizinin portreti, 19??
Məhsəti Gəncəvinin portreti, 19??
Şah İsmayıl Xətainin portreti, 19??
[24]

Ə[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Şəkil yoxdur-kişi.svg Əbdul Baqi Bakuvi
(?–?)
miniatürçü rəssam
İki əmir, XV əsr
At və onun sahibi, XV əsr
[25]
Əbdül Xalıq.jpg Əbdül Xalıq
(1920–1988)
boyakar
Venesiya, 1965
[26]
Əhəd Hüsəyni.JPG Əhəd Hüseyni
(1944–)
heykəltəraş
Aclıq detalı, 19??
Müharibə detalı, 19??
[27]
Şəkil yoxdur-kişi.svg Əkbər Behkəlam
(1944–)
boyakar, heykəltəraş
[28]
Ələkbər Rzaquliyev.jpg Ələkbər Rzaquliyev
(1903–1974)
boyakar, qrafik
Qızardılmış qarğıdalı, 1962
Çezbıznaya, 1964
Susuzluğu öldürənlər, 1966
[29]
Ali bey Huseynzade.jpg Əli bəy Hüseynzadə
(1864–1940)
boyakar
Şeyxülislamın portreti, 19??
Bibi-Heybət məscidi, 1907
[30]
Əli Şəmsi.jpg Əli Şəmsi
(1964–)
boyakar
[31]
Əmir Hacıyev.jpg Əmir Hacıyev
(1899–1972)
boyakar, qrafik
[32]
Ənvər Əsgərov.jpg Ənvər Əsgərov
(1940–2014)
boyakar
[33]
Məlik Baxış Babayev 4.jpg Ənvər Qarayev
(1947–2011)
dekorativ-tətbiqi sənət ustası
[34]
Şəkil yoxdur-kişi.svg Əşrəf Muradoğlu
(1925–1979)
boyakar
Lenin Smolnıda, 1970-ci illər
İdmançı qız, 1975-1976
Qızlar motosiklet ilə, 1975
[35]
Əyyub Məmmədov (rəssam).jpg Əyyub Məmmədov
(1921–1994)
boyakar
[36]
Eyyub Huseynov.jpg Əyyub Hüseynov
(1916–1998)
boyakar
[37]
Azim Azimzade young.jpg Əzim Əzimzadə
(1880–1943)
boyakar, qrafik
Qurban bayramı, 1931
[38]

F[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Şəkil yoxdur-kişi.svg Faiq Əhməd
(1982–)
xalçaçı rəssam
Naməlum, 2???
Naməlum, 2???
[39]
Fazil Nəcəfov.jpg Fazil Nəcəfov
(1935–)
monumentalçı heykəltəraş
[40]
Fərhad Xəlilov.PNG Fərhad Xəlilov
(1946–)
boyakar
Novruzda, ????
[41]
Fuad Əbdürəhmanov2.jpg Fuad Əbdürəhmanov
(1915–1971)
heykəltəraş
[42]
Fuad Salayev.JPG Fuad Salayev
(1943–)
monumentalçı heykəltəraş
[43]

G[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Gennadi Brijatyuk.jpg Gennadi Brijatyuk
(1935–2008)
boyakar
Qızılgüllər, 19??
Qadın portreti, 19??
Güllər , 19??
Şəkil yoxdur-kişi.svg Görüş Babayev
(1943–)
heykəltəraş
[44]
Güllü Mustafayeva.jpg Güllü Mustafayeva
(1919–1994)
boyakar
Məhsəti Gəncəvi, 1947
Aygül, 1964
[45]
Şəkil yoxdur-kişi.svg Gündüz Ağayev
(1981–)
karikaturaçı rəssam
Napoleon Bonapart, 2012
Femida, 2015
Cazibədar TV, 2016
[46]

H[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Şəkil yoxdur-kişi.svg Heydər Hatəmi
(1945–)
boyakar
[47]
Hüseyn Axundov.jpg Hüseyn Axundov
(1921–2015)
boyakar
[48]
Гусейн Гусейнов.jpg Hüseyn Əli Hüseynov
(1930–1987)
boyakar
[49]
Stamps of Azerbaijan, 2011-949.jpg Hüseyn Əliyev
(1911–1991)
boyakar
[6]

X[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Xalidə Səfərova.jpg Xalidə Səfərova
(1926–2005)
boyakar
Şah Pərviz, 1950-ci illər
Xalça toxuyanlar, 1954
Gimnast qız, 1972
[50]
Şəkil yoxdur-kişi.svg Xəlil Musayev
(1890–1949)
boyakar, karikaturaçı rəssam
[51]

İ[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
İbrahim Safi.jpg İbrahim Safi
(1898–1983)
boyakar
[52]
İbrahim Zeynalov.jpg İbrahim Zeynalov
(1934–2008)
heykəltəraş
[53]
Şəkil yoxdur-kişi.svg İsa Məmmədov
(1956–)
boyakar
Lənkaranlı qız, 2001
Bakı Dəmir Yolu Vağzalı, 2003
"Mirvari" kafesi, ????
[54]
İsmayıl Axundov (rəssam).jpg İsmayıl Axundov
(1907–1969)
boyakar, qrafik
[55]

K[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Kamal Əhmədov (rəssam).jpg Kamal Əhmədov
(1940–1994)
boyakar
Ailə, 1987
[56]
Kamal Ələkbərov.jpg Kamal Ələkbərov
(1928–2009)
heykəltəraş
[57]
Kamil Əliyev.jpg Kamil Əliyev
(1921–2005)
xalçaçı rəssam
"Nizami" xalçası, 1990
[6]
Kamil Xanlarov.jpg Kamil Xanlarov
(1915–1996)
boyakar
Müqəddəs Vit kafedralı, 1961
[56]
Катиб Мамедов. Фестиваль "ТРАДИЦИИ И СОВРЕМЕННОСТЬ".tif Katib Məmmədov
(1963–)
heykəltəraş
İlk muəllimə, 2009
Taras Şevçenkonun büstü, 2011
Yuri Nikulin dalandar Tixon obrazında, 2013
[58]
Kazım Kazımzadə.jpg Kazım Kazımzadə
(1913–1992)
boyakar
[59]

Q[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Geysar Kashiyeva.jpg Qeysər Kaşıyeva
(1893–1972)
boyakar
[60]
Şəkil yoxdur-kişi.svg Qənbər Qarabaği
(1830-cı illər–1905)
boyakar
Şəki xan sarayında divar rəsminin fraqmenti, XIX əsr
Şəki xan sarayında divar rəsminin fraqmenti, XIX əsr
Şəki xan sarayında divar rəsminin fraqmenti, XIX əsr
[61]
Qəzənfər Xalıqov.jpg Qəzənfər Xalıqov
(1898–1981)
boyakar, qrafik, teatr rəssamı
Qadınlar şurası, 1930
[62]

L[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Lətif Feyzullayev.jpg Lətif Feyzullayev
(1918–1987)
boyakar
Kəndin köhnə hissəsi, 1969
[63]
Lətif Kərimov.JPG Lətif Kərimov
(1906–1991)
xalçaçı rəssam
Ədalətli Nuşirəvan və bayquşların söhbəti, 1939
Məcnun heyvanlar arasında, 1939
Şirinin Fərhadı ziyarət etməsi, 1939
[64]

M[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Mahmud Tağıyev.jpg Mahmud Tağıyev
(1923–2001)
boyakar
[65]
Maral Rəhmanzadə.jpg Maral Rəhmanzadə
(1916–2008)
boyakar, qrafik
Şah İsmayıl Xətai, 1958
Neft mədənində, 1963
Qayıqda, 1978
[66]
Şəkil yoxdur-kişi.svg Məlik Ağamalov
(1962–)
boyakar
Heyva, ????
Natürmort, ????
Portağallar, ????
[67]
Mezahir Ertugh Avshar.JPG Məzahir Ərtuğ Avşar
(1955–)
rəssam
Totem, 19??
Türkün Təkəri, 19??
[68]
Mikayıl Abdullayev.png Mikayıl Abdullayev
(1921–2002)
boyakar, qrafik, teatr rəssamı
Füzuli, 1972
Fərhadın məşqi, 1977
Naxçıvan, 1990-cı illər
[69]
Mir Mohsun Navvab photo.jpg Mir Möhsün Nəvvab
(1833–1918)
boyakar, nəqqaş, xəttat
Quşlar, 1874-1875
[70]
Mir Sayyid Ali autoportrait.jpg Mir Seyid Əli
(1510-cı illər–1572)
miniatürçü rəssam
Xosrovun kef məclisi, 1540-cı illər
Gənc yazıçı portreti, 1550-ci illər
[2]
Mirələsgər Mirqasımov (1).jpg Mirələsgər Mirqasımov
(1924–2003)
monumentalçı heykəltəraş
Cəfər Cabbarlının heykəli, 1982
[6]
Mirnadir Zeynalov.jpg Mirnadir Zeynalov
(1942–)
boyakar
[71]
Şəkil yoxdur-kişi.svg Mirzə Qədim İrəvani
(1825–1875)
boyakar, nəqqaş
Gənc oğlanın portreti, XIX əsrin ortaları
Fətəli şahın portreti, XIX əsr
Gənc qadının portreti, 1870-ci illər
[72]
Портрет Мориса Фаббри 2.jpg Moris Fabbri
(18??–193?)
boyakar
Sayat Nova, 1928
[73]
Münəvvər Rzayeva.jpg Münəvvər Rzayeva
(1929–2004)
monumentalçı heykəltəraş
Məhsəti Gəncəvi, 1983
[74]

N[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Nadir Əbdürrəhmanov.jpg Nadir Əbdürrəhmanov
(1925–2008)
boyakar
Sevimli naxışlar, 1967
[75]
Nadir Qasımov.jpg Nadir Qasımov
(1928–2000)
boyakar
Bizim qızlar, 1975
Ağlayan dəniz, 1976
Xəzər dənizinin dəniz abidələri, 1980
[76]
Şəkil yoxdur-kişi.svg Namiq Məmmədov
(1957–)
boyakar
[77]
Nəcəfqulu İsmayılov.jpg Nəcəfqulu İsmayılov
(1923–1990)
boyakar
Şair, nə tez qocaldın sən?, 1967
Yadıma düşdü, 1975
[78]
Nəvai Məmmədoğlu.jpg Nəvai Məmmədoğlu
(1965–)
boyakar
[79]
Nusrat Fatullayev.jpg Nüsrət Fətullayev
(1913–1987)
teatr rəssamı
[80]

O[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Oqtay Sadıqzadə.jpg Oqtay Sadıqzadə
(1921–2014)
boyakar
Səməd Vurğunun portreti, 1975
Xurşidbanu Natəvan, 1983
[81]
Ogtay Shikhaliyev 1.jpg Oqtay Şıxəliyev
(1931–2012)
boyakar
Nigar, ????
[82]

Ö[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Ilham Aliyev presented "Heydar Aliyev" Order to People`s Artist Omar Eldarov 3 (crop).jpg Ömər Eldarov
(1927–)
monumentalçı heykəltəraş
[6]

P[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Pinxos Sabsay.jpg Pinxos Sabsay
(1893–1980)
monumentalçı heykəltəraş
Mirzə Fətəli Axundovun heykəli, 1930
[83]

R[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Rafiq Mehdiyev.jpg Rafiq Mehdiyev
(1933–2009)
qrafik
[84]
Rahib Qədimov.jpg Rahib Qədimov
(1920–1988)
karikaturaçı rəssam
Ümumi bazar tərəzisində, 19??
[85]
Şəkil yoxdur-kişi.svg Rais Rəsulzadə
(1946–)
boyakar
Yevlax. Axşam mənzərəsi, 1983-1984-cü illər
[86]
Rasim.Babayev.jpg Rasim Babayev
(1927–2007)
boyakar
Püstə ağacı, 1969
Torpaq neft ilə zəngindir, 1976
[87]
Rasim Əliyev.JPG Rasim Əliyev
(1934–)
heykəltəraş, memar
[88].
Reyhan Topçubaşova.png Reyhan Topçubaşova
(1905–1970)
boyakar
Köhnə Bakı küçəsi, 1935
Toy, 1936
İlk təbliğatçı Mina xanım, 1936
[89]
Rəşid Şerif
(1953–20200)
teatr rəssamı, karikaturaçı
Rustam Mustafayev.jpg Rüstəm Mustafayev
(1910–1940)
boyakar
[90]

S[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Şəkil yoxdur-kişi.svg Sadıq Bağırov
(1940–2015)
boyakar
[91]
Sadıq Şərifzadə.jpg Sadıq Şərifzadə
(1912–1986)
boyakar
[92]
Sakit Məmmədov (rəssam).jpg Sakit Məmmədov
(1958–)
boyakar
Falabaxanlar, 2000
Klounlar, 2012
Səhnə arxası, 2013
[93]
Salam Salamzadə.jpg Salam Salamzadə
(1908–1997)
boyakar
[6]
Şəkil yoxdur-kişi.svg Salxab Məmmədov
(1943–)
monumentalçı heykəltəraş
Monumento a Nizami Ganjavi, 2012
[94].
Seyfəddin Qurbanov.jpg Seyfəddin Qurbanov
(1962–)
heykəltəraş, memar
Damda skripkaçı, 2003
İlya Meçnikovun heykəli, ????
[95]
Sabina Shikhlinskaya.jpg Səbinə Şıxlinskaya
(1962–)
boyakar
[96]
Sanan12.jpg Sənan Qurbanov
(1938–1999)
heykəltəraş, qrafik
Naməlum, 19??
Naməlum, 19??
Naməlum, 19??
[76]
Səttar Bəhlulzadə.jpg Səttar Bəhlulzadə
(1909–1974)
boyakar, qrafik
Xəzərdə axşam, 1959
Füzulinin portreti, 19??
[97]
Semyon Bilmes.jpg Semyon Bilmes
(1955–)
boyakar
[98]
Şəkil yoxdur-qadın.svg Sima Ağayeva
(1932–)
boyakar
[99]
Sitarə Rəhimova.jpg Sitarə Rəhimova
(1945–2010)
muncuq ustası
Simurq quşu, 1983
Leyli və Məcnun, 1984
Heydər Əliyev, 1998
[100]
Sultan Məhəmmədin Bakıdakı heykəli.jpg Sultan Məhəmməd
(1470-ci illər–1555)
miniatürçü rəssam
[101]

Ş[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Şamo Abbasov.jpg Şamo Abbasov
(1955–2014)
boyakar
Gül əməliyyatı, ????
Yeni həyat, ????
Bağçada görüş, ????
[102]

T[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Taghi Taghiyev.jpg Tağı Tağıyev
(1917–1993)
boyakar
Xalça satıcısı, 1943
[103]
Tahir Məmmədov (rəssam).jpg Tahir Məmmədov
(1944–)
boyakar, fotoqraf
[104]
Tair Salakhov.jpg Tahir Salahov
(1928–)
boyakar
Vaxtada, 1957
[13]
Telman Abdinov.jpg Telman Abdinov
(1954–)
boyakar
Naməlum, ????
Naməlum, ????
Naməlum, ????
[105]
Teymur Daimi.jpg Teymur Daimi
(1966–)
boyakar
[106]
Tələt Şıxəliyev.jpg Tələt Şıxəliyev
(1928–1987)
boyakar
Gənc oğlanın portreti, 1986
[107]
Tofiq Cavadov.1925-1963.jpg Tofiq Cavadov
(1925–1963)
boyakar
Çənlər, 1961-1962
[108]
Toğrul Nərimanbəyov.JPG Toğrul Nərimanbəyov
(1930–2013)
boyakar, teatr rəssamı
Muğam, 1966
Mahnı, 1970
Bakı yağışdan sonra, 2000
[109]
Tokay Məmmədov.jpg Tokay Məmmədov
(1927–2018)
monumentalçı heykəltəraş
[110]

Ü[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Ulviyya Hamzayeva.jpg Ülviyyə Həmzəyeva
(1982–)
boyakar
Muğam, 19??
Mirzə Cəlil Dünyası, 19??
Bəşəriyyətin beşiyi, 19??
[111]

V[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Vaqif Ucatay.jpg Vaqif Ucatay
(1955–)
boyakar
Novruz süfrəsi, ????
[112]
Vəcihə Səmədova.png Vəcihə Səmədova
(1924–1965)
boyakar
Leyla Bədirbəylinin portreti, 1954
Göy göl, 1956
[63]
Vafa Allahyarova.jpg Vəfa Allahyarova
(1965–)
boyakar, qrafik
[113]
Vidadi Narimanbekov.jpg Vidadi Nərimanbəyov
(1926–2001)
boyakar
1941-ci il. Bakılılar, 1970
[114]

Y[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Keylixis.jpg Yakov Keylixis
(1872–1950)
monumentalçı heykəltəraş
Mirzə Ələkbər Sabirin heykəli , 1922
[115]
Yusif Hüseynov.jpg Yusif Hüseynov
(1928–2009)
boyakar
[116]

Z[redaktə | əsas redaktə]

Mündəricat: Top · 0–9 A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


Portret Şəxs Tanınmış əsərləri İstinadlar
Zakir Əhmədov.jpg Zakir Əhmədov
(1955–)
heykəltəraş
[117]
Şəkil yoxdur-kişi.svg Zakir Mehdiyev
(1948–)
heykəltəraş
Əzizağa Əzizbəyovun xatirə löhvəsi, 20??
Tağıyevin büstü, 20??
İsaak Nyutonun büstü, 20??
[118]
Zeynalabdin İsgəndərov.jpg Zeynalabdin İsgəndərov
(1949–)
heykəltəraş
[119]
Ziver Mammadova.jpg Zivər Məmmədova
(1902–1980)
heykəltəraş
[120]

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. İstedadlı rəssam: [Azərbaycanın Xalq rəssamı Ağa Cəfər oğlu Mehdiyev haqqında] / Ə. Quliyev // Azərbaycan. - 2015.-16 dekabr. - № 277. - S. 6 . - [AZ-Q]
  2. 1 2 Dickson M.B./Welch S.C. The Houghton Shahnameh. vol.1-2, Cambridge, Mass. 1981.
  3. "Ağaəli İbrahimov: "Gömrük mövzusunda rəsm əsərlərinin meydana çıxması Azərbaycanın dövlət müstəqilliyinin mədəni həyatımıza bir töhfəsidir"". gov.az. gov.az.
  4. "Art and Azerbaijan: interview with YARAT's Aida Mahmudova". www.apollo-magazine.com. www.apollo-magazine.com. 11 fevral 2017 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11 fevral 2017.
  5. Ругия Алиева. Акиф Аскеров: «Ищите в скульптуре красоту…» // Зеркало : газета. — 30 октября 2009. — С. 3,8.
  6. 1 2 3 4 5 6 Respublika təsviri sənət xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 1 dekаbr 1982-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  7. Milliliyin tərənnümçüsü http://www.anl.az/down/meqale/medeniyyet/2016/aprel/483286.htm
  8. "Qrafik improvizələr ustası" (azərb.). "Kaspi" qəzeti. 7 oktyabr 2019 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 7 oktyabr 2019.
  9. Şıxəliyeva, Səbinə. "Xalq rəssamı Asəf Cəfərovun sənət dünyası". www.anl.az. www.anl.az. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  10. http://www.azerizv.az/news/print-356.html Художник Ариф Гусейнов намерен возродить древнее искусство миниатюры на новом уровне
  11. "Əməkdar Rəssam Asif Azərelli: Bütün azərbaycanlılar kimi mən də bu dahi şəxsiyyətə minnətdaram". azertag.az. azertag.az. İstifadə tarixi: 4 may 2018.
  12. "Heykəltəraş Teymur Rüstəmovun sərgisi açılacaq". apa.az. apa.az. İstifadə tarixi: 15 may 2018.
  13. 1 2 Tahir Salahov: Biblioqrafiya (PDF). Bakı: Azərbaycan Milli Kitabxanası. 2013. 320. ISBN 978-9952-460-30-8. İstifadə tarixi: 10 fevral 2018.
  14. Iranian art offers window to changing world
  15. "Azər­bay­can­da mü­a­sir ka­ri­ka­tu­ra jan­rı..." www.baki-xeber.com. www.baki-xeber.com. İstifadə tarixi: 18 may 2018. (#invisible_char)
  16. Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı
  17. "Vətənə bağlı ömür". www.anl.az.
  18. "B. M. Mirzəzadənin "Şöhrət" ordeni ilə təltif edilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 20 fevral 1998-ci il tarixli, 675 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  19. "Görkəmli Azərbaycan rəssamı Cavad Mircavadovun əsəri məşhur "Sotbis" hərrac evində satışa çıxarılacaqdır". azertag.az. azertag.az. İstifadə tarixi: 15 may 2018.
  20. Дж. Г. Новрузова. Монументальная скульптура Советского Азербайджана, Баку, 1960.
  21. Respublikanın təsviri sənət xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 5 dekabr 1977-cü il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  22. Азербайджанской ССР кинематография. Кино: Энциклопедический словарь / Гл. ред. С. И. Юткевич; Редкол.: Ю. С. Афанасьев, В. Е. Баскаков, И. В. Вайсфельд и др. — Москва: Советская энциклопедия, 1987. — стр. 13.
  23. Галина Микеладзе. Асмер Нариманбекова. Свой путь наследницы – Очерк
  24. Elmira Şaxtaxtinskaya. Kitab – albom (Mətnin müəllifi G. Qacar, tərtibçilər T. Qorçu və A. Sadıqzadə), (Azərbaycan, rus və ingilis dillərində), Bakı, 2001
  25. Л. С. Бретаницкий, Б. В. Веймарн. Очерки истории и теории изобразительных искусств. Искусство Азербайджана. Москва. Издательство «Искусство». 1976. 272 с. с ил. — Стр. 182—183
  26. "АБДУЛ ХАЛЫГ". nar-gallery.com. nar-gallery.com. İstifadə tarixi: 15 may 2018.
  27. Maslin, Jamie (2009). Iranian Rappers and Persian Porn: A Hitchhiker's Adventures in the New Iran. 288. (#accessdate_missing_url)
  28. Issa, Rose; Rūʼīn Pākbāz, Darius Shayegan (2001). Iranian contemporary art. Booth-Clibborn Editions. p. 128. ISBN 978-1-86154-206-9.
  29. Street Scenes from Yesteryear, The Prints of Alakbar Rezaguliyev in Azerbaijan International (Summer 2000), Vol. 8:2, pp. 16-17.
  30. Seyidzade, D. B. (1978). Из истории азербайджанской буржуазии в начале XX века (in Russian). Baku. p. 43.
  31. "Ali Shamsi's bio". www.uimc.com.ua. www.uimc.com.ua. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  32. ""Rəssam olmaqdan başqa yolum yox idi..."". medeniyyet.az. medeniyyet.az. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  33. Ənvər Əsgərovun Bakıda baş tutan şəxsi sərgisi - REPORTAJ
  34. "Hər əsərində dekorativliyə meyl edən rəssam". yeniavaz.com. 19 fevral 2020 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 19 fevral 2020.
  35. "Əsərləri oğurlanan rəssamın müəmmalı və sirli həyatı:". www.anl.az. www.anl.az. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  36. Паша Гаджиев. «Эюб Мамедов», Тбилиси, 1971.
  37. Azərbaycan Dövlət Rəsm Qalereyası (2017). Azərbaycan rəssamları haqqında qısa məlumat kitabçası. Bakı.
  38. "How Muslim Azerbaijan had satire years before Charlie Hebdo". www.bbc.co.uk. BBC. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  39. "Magic carpets: the art of Faig Ahmed's melted and pixellated rugs". www.theguardian.com. www.theguardian.com. 11 fevral 2017 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11 fevral 2017.
  40. Lalə Azəri (15 may 2015). "Yaxşı sənətkar hər yerdə özünü sübut edəcək". anl.az. Mədəniyyət. İstifadə tarixi: 17 mart 2016.
  41. President.Az (25.10.2016). "F.Q.Xəlilovun "Şərəf" ordeni ilə təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı" (azərb.). President.az. İstifadə tarixi: 2016-10-27.
  42. Культура Советского Азербайджана. — Б.: Азербайджанское государственное издательство, 1980. — С. 89. — 180 с.
  43. "F.M.Salayevin "Şöhrət" ordeni ilə təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. president.az. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  44. Feyzullayeva, A. Qardaşım olanda nolar...: [Xalq rəssamı Rasim Babayevin 85 illik yubileyi ilə əlaqədar qardaşının xatirələri] //Qobustan: sənət toplusu. - 2013.- № 3.- S. 21-25.
  45. Əsgər Zeynalov İRƏVAN XANLIĞI… GERÇƏKLİYİN AYDINLIĞI. Lulu Enterprises, 2016. S. 297
  46. James, Emily. "Transforming war into peace: Artist turns devastating historic photos of children ravaged by violent conflict and famine into happy illustrations". www.dailymail.co.uk. İstifadə tarixi: 4 November 2015.
  47. Elmin Nuri (26.08.2014, 15:12). "Türkiyənin azəri əsilli məşhurları: "Qalatasaray" oyunçusu, aktrisa, şair..." MODERN.AZ (azərb.). modern.az. İstifadə tarixi: 2014-08-26.
  48. "Axundov Hüseyn Məmməd oğlu". history.echo.az. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  49. "Hüseyn Hüseynov: Bakıya hər gəlişimin məqsədi təkcə tədbirlərdə iştirakla bağlı deyil, həm də buradakı dostlarımla görüşmək üçün əla fürsətdir". azertag.az. azertag.az. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  50. "Xalidə Səfərova's bio on Nar Gallery". nar-gallery.com. nar-gallery.com.
  51. 525-ci qəzet.- 2010.- 27 noyabr.- S.24-25.
  52. ArtNet: Ibrahim Safi
  53. Zeynalov, Ibrahim. "Breathing Life Back Into Art". www.azer.com. www.azer.com. İstifadə tarixi: 4 may 2018.
  54. Xəlilov, A. Lirik duyğuların ifadəçisi [Rəssam İsa Məmmədov haqqında] //Palitra.- 2011.- 8 iyun.- səh. 12.
  55. "Axundov İsmayıl Hüseyn oğlu". azteatr.musigi-dunya.az. İstifadə tarixi: 4 may 2018.
  56. 1 2 Ханларов Камил Әлаббас оғлу / Под ред. Дж. Кулиева. — Азербайджанская советская энциклопедия: Главная редакция Азербайджанской советской энциклопедии, 1987. — Т. X. — С. 50.
  57. "Abidələrdə davam edən ömür". anl.az. anl.az. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  58. Peşəkar Rəssamlar Yaradıcılıq Birliyi 80-81 səh.
  59. Азербайджанский государственный музеи искусств им Р. Мустафаева: Постоянная экспозиция: каталог / Составители: научные сотрудники Азербайджанского государственного музея искусств имени Р. Мустафаева: Б. Алекперова, Т. Бадалова, И. Когновицкая, М. Наджафов. — М.: Советский художник, 1961. — С. 30. — 98 с.
  60. Гейсар Кашиева -120: Первая профессиональная художница Азербайджана
  61. Полевой В.М. Популярная художественная энциклопедия // Карабаги Уста Гамбар / Под ред. Полевого В. М.. — "Советская энциклопедия", 1986.
  62. Халыков Газанфар Алекпер оглы // Большой Энциклопедический словарь. — 2000.
  63. 1 2 "ƏSVİRİ SƏNƏTİN KRALİÇASI". regionplus.az. regionplus.az. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  64. Carpets Made to Last: A Walk Through Baku's National Carpet Museum by Farida Sadikhova. Azerbaijan International. Summer 2000 (8.2); p. 56–59. Retrieved 5 December 2008
  65. Azərbaycan Dövlət Rəsm Qalereyası (2017). Azərbaycan rəssamları haqqında qısa məlumat kitabçası. Bakı. səh. 30–31.
  66. M.Y.Rəhmanzadənin "Şöhrət" ordeni ilə təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 22 iyul 1996-cı il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  67. "Müasir İncəsənət Muzeyində rəssam Məlik Ağamalovun sərgisi". medeniyyet.az. medeniyyet.az. İstifadə tarixi: 15 may 2018.
  68. Nəsib Nəbioğlu (23.01.2015). "60 yaşın mübarək, Məzahir Avşar!" (az). 525-ci qəzet. 525.az. İstifadə tarixi: 2015-06-19.
  69. Абдуллаев, Микаил Гусейн оглы // Большая советская энциклопедия : [в 30 т.] / гл. ред. А. М. Прохоров. — 3-е изд. — М. : Советская энциклопедия, 1969—1978.
  70. "Qarabağ ədəbiyyatı: xronoqraf > XIX əsr > Mir Möhsün Nəvvab". azerbaycanli.org (Azerbaijani). İstifadə tarixi: 29 June 2014.
  71. "Azərbaycan rəssamlarına Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı"(azərb.)). e-qanun.az. İstifadə tarixi: 24 yanvar 2018.
  72. Миклашевская Н. М. Художники XIX в. Мирза Кадым Эривани и Мир Мохсун Навваб / Под ред. Полевого В. М.. — Искусство Азербайджана. — Баку, 1954. — Т. IV.
  73. "ФАББРИ Морис Альбертович". rusavangard.ru. rusavangard.ru. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  74. Ханджанбекова Ф. Волшебный дар Минаввар Рзаевой // Бакинский рабочий : газета. — 12 марта 2012.
  75. Азербаиджанский государственный музеи искусств им Р. Мустатаева. — М.: Советский художник, 1961. — С. 16. — 98 с.
  76. 1 2 Художники Азербайджана на Волге
  77. "Moskvada keçiriləcək "Ənənə və müasirlik" Beynəlxalq incəsənət festivalında Azərbaycanı rəssam Namiq Məmmədov təmsil edəcəkdir". azertag.az. azertag.az. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  78. Бахлулзаде Саттар Бахлул оглы // Художники народов СССР: Биобиблиографический словарь. В 6-ти томах / Главный составитель и библиограф О. Э. Вольценбург. — Искусство, 1983. — Т. IV. — С. 561.
  79. "Rəng yolçusu və ya ahəngin yolu". www.sherg.az. www.sherg.az. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  80. "Milli mədəniyyətimizdə Fətullayevlər pleyadası". www.anl.az. www.anl.az. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  81. Xalq rəssamı Oqtay Sadıqzadə vəfat edib, 525-ci qəzet, №234 (4251). 23 dekabr 2014-cü il. səh.3.
  82. История искусства народов СССР / Под ред. Б. В. Веймарна, В. С. Зингера. — М.: Изобразительное искусство, 1984. — С. 188.
  83. "Pinxos Sabsay (1893-1980)" (azərb.). azerbaijans.com. 2011. İstifadə tarixi: 2014-12-24.
  84. Ə.Əzimzadə adına Azərbaycan Dövlət Rəssamlıq Məktəbinin müəllimlərinə respublika fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 18 dekabr 1980-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  85. Oqtay Qasımovun «Bizim və sizin Balaxanı» kitabı, səh, 274.
  86. "Rais Rəsulzadə: 'Dedim ki, icazə verin, bildiyim kimi hərəkət edim'". www.azadliq.org. www.azadliq.org. İstifadə tarixi: 21 noyabr 2018.
  87. Azəri, L. (28 fevral 2014). "Səmaya boylanan rənglər". "Mədəniyyət" qəzeti. 19 fevral 2020 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 19 fevral 2020.
  88. "R.H.Əliyevin "İstiqlal" ordeni ilə təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az (azərb.). president.az. 16 iyul 2014, 18:10. İstifadə tarixi: 2014-10-05.
  89. Топчубашова (азерб.) // Азербайджанская советская энциклопедия / Под ред. Дж. Кулиева. — Б.: Главная редакция Азербайджанской советской энциклопедии, 1986. — C. IX. — S. 317.
  90. Миклашевская Н. Рустам Мустафаев. — Баку, 1959.
  91. Скончался азербайджанец, советник по культуре президента России
  92. Азербайджанская Советская Энциклопедия. Том X. Стр. 515.
  93. "Rəssam Sakit Məmmədov: "Rəssamlar İttifaqının sədri olmaq istəsəydim, buna heç kim mane ola bilməzdi" - FOTOSESSİYA". apa.az. apa.az. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  94. Салхаб Мамедов награждён орденом "Шохрат"
  95. "Ukraynada heykəltəraş soydaşımız təltif olunub". www.anl.az. www.anl.az. İstifadə tarixi: 15 may 2018.
  96. "В Баку состоялась презентация проекта «Душа поэта»". www.1news.az. www.1news.az. 11 fevral 2017 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11 fevral 2017.
  97. Günel Anarqızı. "Səttar Bəhlulzadənin gözəllik dünyası" //"Pəncərə" jurnalı.- 2009, № 21. - səh. 22-33.
  98. Kettler, Bill (November 29, 1998). "Finally Chasing Their Dream". Mail Tribune. (#apostrophe_markup); (#accessdate_missing_url)
  99. Azərbaycan Dövlət Rəsm Qalereyası (2017). Azərbaycan rəssamları haqqında qısa məlumat kitabçası. Bakı. səh. 102.
  100. "Muncuqla işləyən sənətkar" (azərb.). Trend İnformasiya Agentliyi. İstifadə tarixi: 17 sentyabr 2019. (#archive_url)
  101. Акимушкин О. Ф. Средневековый Иран. Культура, история, филология. СПб 2004.
  102. "Vyanada rəssam Şamo Abbasovun əsərlərinin sərgisi açılmışdır". azertag.az. azertag.az. İstifadə tarixi: 15 may 2018.
  103. Искусство Советского Азербайджана. Живопись. Графика. Скульптура. — М.: Советский художник, 1970. — 207 с.
  104. "Moskvada Azərbaycanın Əməkdar Rəssamı Tahir Məmmədovun fərdi sərgisi açılacaqdır" (azərb.). AZƏRTAC — Azərbaycan Dövlət İnformasiya Agentliyi. İstifadə tarixi: 6 mart 2019.
  105. "Telman Abdinovun çəkmədiyi Apsara". news.lent.az. news.lent.az. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  106. "Теймур Даими: «Мне больше всего интересно работать на стыке разных областей» - ФОТО". 1news.az. 1news.az. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  107. "Əməkdar rəssam Tələt Şıxəliyevin fərdi yaradıcılıq sərgisi". medeniyyet.az. medeniyyet.az. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  108. Nəzirova, Sara. "Küləklə yoğrulmuş palitra". www.anl.az. www.anl.az. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  109. Əbülfəs Qarayev Toğrul Nərimanbəyovun məzarını ziyarət etdi
  110. T.H.Məmmədovun “Azərbaycan Respublikası Prezidentinin fəxri diplomu” ilə təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı
  111. "Ülviyyə Həmzəyeva: "Bu suala cavab vermәk bir az çәtindir..." - FOTOSESSİYA". news.milli.az. news.milli.az. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  112. ""Azərbaycan üçün ölürəm"". www.anl.az. www.anl.az. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  113. "Vafa Allahyarova".
  114. Маргаритова, Рита Николаевна. Видади. Во имя жизни. — Советский художник, 1980. — 32 с.
  115. Буланова, О. "Тайны Баку: Памятник Сабиру". ru.echo.az (Rusca). ru.echo.az.
  116. Paşa Hacıyev. "Rəssam. Həyat. Gözəllik". Bakı, 1974, səh. 95-96
  117. "BƏNZƏRSİZLİYİ QORUMAQ". regionplus.az. regionplus.az. İstifadə tarixi: 18 may 2018.
  118. Алиев Р. Память // Бакинский рабочий : газета. — 1992. — 6 Июнь (№ 64 (22570)). — С. 1.
  119. Rafiqqızı, Nisə. ""Rəng, fırça, kətan qıtlığından əziyyət çəksəm də..."". www.anl.az. www.anl.az. İstifadə tarixi: 5 may 2018.
  120. Клюева И. В. Художественно-педагогическая деятельность Степана Эрьзи. — Саранск: Издательство Мордовского университета, 2007. — 202 с.