Azərbaycan mövzulu sovet poçt markalarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
(Azərbaycan haqqında sovet poçt markalarının siyahısı səhifəsindən istiqamətləndirilmişdir)
Jump to navigation Jump to search

Azərbaycan mövzulu sovet poçt markalarının siyahısıSSRİ-nin poçt təşkilatı tərəfindən buraxılmış Azərbaycan mövzulu rəsmi poçt markalarından ibarətdir.

İllər üzrə[redaktə | əsas redaktə]

1933[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
Stamps of the Soviet Union, 1933-425.jpg Gürcü, erməni, türk(azərbaycanlı)[1][2].
Stamps of the Soviet Union, 1933 441.jpg 26 Bakı komissarının güllələnməsi[1][3].
Stamps of the Soviet Union, 1933 442.jpg 26 Bakı komissarının xatirəsinə ucaldılmış abidə[1][3].
Stamps of the Soviet Union, 1933 443.jpg 26 Bakı komissarı[3].
Russia Soviet Aircraft over Baku Petroleum Oil Fields 1933.JPG Bakı neft mədənləri

1938[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
The Soviet Union 1937 CPA 574 stamp (Arms of Azerbaijan).jpg 20 qəpik Azərbaycan SSR-in Dövlət Gerbi[4][5].

1939[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
Stamps of the Soviet Union, 1939-Azerbaijan Pavilion.jpg 30 qəpik Azərbaycan SSR pavilyonu.[6].

1947[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
Stamp of USSR 1120.jpg 30 qəpik Azərbaycan SSR-in Dövlət Gerbi[7].

1950[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
Stamp of USSR 1527.jpg 25 qəpik Bakı, Azərbaycan Dövlət Akademik Opera və Balet Teatrı; Azərbaycan SSR-in 30 illiyi münasibətilə buraxılmışdır.
Stamp of USSR 1528.jpg 40 qəpik Bakı, Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyası; Azərbaycan SSR-in 30 illiyi münasibətilə buraxılmışdır.
Stamp of USSR 1529.jpg 1 rubl Bakı, Neftçilər prospekti; Azərbaycan SSR-in 30 illiyi münasibətilə buraxılmışdır.

1955[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
1824 Stamp of USSR 1824.jpg 40 qəpik Azərbaycan SSR pavilyonu.

1956[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
1931 Stamp of USSR 1931.jpg 40 qəpik 148 yaşlı kolxozçu Mahmud Eyvazov haqqında səhvən çap olunmuş poçt markası[8]
1931A Stamp of USSR 1931A.jpg 40 qəpik 148 yaşlı kolxozçu Mahmud Eyvazov

1957[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
USSR stamp 1957 CPA 2083.jpg 40 qəpik Oktyabr inqilabının 40 illiyi münasibətilə buraxılmışdır[9].

1958[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
Stamp of USSR 2238.jpg 40 qəpik Bakı, Kommunist prospekti
Stamp of USSR 2266.jpg 40 qəpik Məhəmməd Füzuli[10]

1960[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
1960 CPA 2417.jpg 40 qəpik Bakı; Azərbaycan SSR-in 40 illiyi münasibətilə buraxılmışdır.

1961[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
Naxçıvan mövzulu SSRİ poçt markası - 1961.jpg 4 qəpik Naxçıvan, Lenin küçəsi[11].

1962[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
Stamps of the Soviet Union, 1962-M.F.Axundov.jpg 4 qəpik Mirzə Fətəli Axundovun 150 illiyi münasibətilə buraxılmışdır[12].
2626I 1962 sabir nh.jpg 4 qəpik Mirzə Ələkbər Sabirin 100 illiyi münasibətilə buraxılmışdır[13][14].
2626II 1962 sabir nh-2.jpg 4 qəpik Mirzə Ələkbər Sabirin 100 illiyi münasibətilə buraxılmışdır[15].

1963[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
Soviet Union stamp 1963 Azerbaijan national costume.jpg 4 qəpik Azərbaycan xalq geyimləri[16].

1964[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
Stamps of the Soviet Union, 1964-2338.jpg 4 qəpik Bakı; Azərbaycannın Rusiya İmperiyasının tərkibinə daxil edilməsinin 150 illiyi münasibətilə buraxılmışdır[17].

1966[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
1966 CPA 3323.jpg 4 qəpik Cəlil Məmmədquluzadənin 100 illiyi münasibətilə buraxılmışdır.
1966 CPA 3412.jpg 4 qəpik "Nərgiz" operası[18].
1966 CPA 3413.jpg 4 qəpik "Koroğlu" operası[19].

1967[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
3517 1967 CPA 3517.jpg 4 qəpik 26 Bakı komissarı[20]

1968[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
3664 The Soviet Union 1968 CPA 3664 stamp (High Relief 'Fusillading of 26 Baku Commissars' (Sergey Merkurov)).jpg 4 qəpik Böyük Oktyabr İnqilabının 50 illiyi[21]

1970[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
The Soviet Union 1970 CPA 3865 stamp (Azerbaijan Soviet Socialist Republic (Established on 1920.04.28)).jpg 4 qəpik Azərbaycan SSR-in 50 illiyi

1971[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
The Soviet Union 1971 CPA 4086 stamp (Oil Platforms on Causeway in Caspian Sea).jpg 4 qəpik Bakı, Neft Daşları

1972[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
USSR stamp M.Ordubadi 1972 4k-3974.jpg 4 qəpik Məmməd Səid Ordubadi[22]

1973[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
USSR stamp I.Nasimi 1973 4k.jpg 4 qəpik İmadəddin Nəsiminin 600 illiyi münasibətilə buraxılmışdır.
1973 CPA 4269.jpg 4 qəpik Nəriman Nərimanov

1974[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
1974 CPA 4324.jpg 6 qəpik Azərbaycan Dram Teatrının 100 illiyi.
The Soviet Union 1974 CPA 4318 stamp (Nakhichevan Autonomous Soviet Socialist Republic (Established on 1924.02.09)).jpg 4 qəpik Naxçıvan MSSR-nın 50 illiyi.

1976[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
Soviet stamp 1976 Same d Vurgun 1906 to 1956 4k.JPG 4 qəpik Səməd Vurğunun 70 illiyi münasibətilə buraxılmışdır[23].
Soviet stamp 1976 Zapovednik 1k.JPG 1 qəpik Qızılağac dövlət təbiət qoruğu

1980[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
Stamps of the Soviet Union, 1980-Azerbaijan.jpg 4 qəpik

1981[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
USSR stamp Nezami 1981 4k.jpg 4 qəpik Nizami Gəncəvinin 840 illiyi münasibətilə buraxılmışdır.

1989[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
1989 CPA 6091-2.jpg 10 qəpik Koroğlu

1990[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
SU6055 1990 CPA 6249.jpg 10 qəpik Azərbaycanın milli musiqi alətləri
1990 CPA 6172.jpg 5 qəpik 18.5 x 26 mm Bakı, Qız qalası və Divanxana[24]
1990 CPA 6231.jpg 15 qəpik Bakı[25]
1990 CPA 6195.jpg 5 qəpik Bakı[26]

1991[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq
nömrəsi
Marka Qiyməti Ölçüsü (mm-lə) Tirajı Mövzu
1991 CPA 6358.jpg 15 qəpik Novruz bayramı

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. 1,0 1,1 1,2 Каталог марок СССР, 1933. kolekzioner.net  (rus.)
  2. Грузины, армяне, азербайджанцы  (rus.)
  3. 3,0 3,1 3,2 Серия почтовых марок СССР "15-летие со дня героической гибели 26 бакинских комиссаров (20.09 1918)". webmarki.com  (rus.)
  4. Каталог марок СССР, 1938. kolekzioner.net  (rus.)
  5. осударственный герб Азербайджанской ССР webmarki.com  (rus.)
  6. Michel #18III, 1941 "Laisvi/Telsiai/1941. VI. 26" overprint on 30K Azerbaijan Pavilion, Ty. III. stampauctionnetwork.com  (rus.)
  7. Arms of Soviet Republics.  (ing.)
  8. Почтовые марки сделали их знаменитыми (cтатьи о почтовых марках и филателии)
  9. 40th Anniversary of Great October Revolution.  (ing.)
  10. kolekzioner.net
  11. Stock Photo - The scanned stamp. The Soviet stamp. The city of Nakhichevan, capital of Nakhichevan. 123rf.com  (ing.)
  12. 150th Birth Anniv of Akhundov  (ing.)
  13. 100 лет со дня рождения Сабира.  (rus.)
  14. Birth Centenary of Sabir. 2625I  (ing.)
  15. Birth Centenary of Sabir. 2625II  (ing.)
  16. Азербайджанские народные костюмы.  (rus.)
  17. 150th Anniversary of Union Russia and Azerbaijan.  (ing.)
  18. Scene from the opera "Nargiz"
  19. Azerbaijan Operas.
  20. Stock Photo - USSR - CIRCA 1968: A postage stamp printed in the USSR devoted to exploit the 26 Baku Commissars, circa 1968. 123rf.com  (ing.)
  21. Азербайджанская ССР. Баку
  22. Birth Centenary of M.S.Ordubady.  (ing.)
  23. Series: 70th Birth Anniv of Vurgun  (ing.)
  24. Maiden's tower and Divan-Khane palace (Baku)
  25. [1]
  26. Филиал ЦМЛ (1960, арх. Г. Меджинов)