Seks simvolların siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
BBC-yə görə, "Merilin Monro Hollivudun ən davamlı seks simvoludur".[1]

Seks simvol — cinsi cəhətdən çox cəlbedici hesab olunan məşhur şəxs, adətən aktyor və ya aktrisa, musiqiçi, supermodel, yeniyetmə kumir, idman ulduzu, siyasətçi və ya uydurma personajdır. İlk dəfə seks simvol termini 1950-ci illərin ortalarında Merilin Monro, Bricit BardoRakel Uelç daxil olmaqla, bəzi film ulduzlarının və pin-up modellərinin populyarlığı ilə əlaqədar olaraq istifadə edilib.[2]

Nümunələr[redaktə | əsas redaktə]

Eramızdan əvvəlki dövr[redaktə | əsas redaktə]

XXVIII əsr[redaktə | əsas redaktə]

XIX əsr[redaktə | əsas redaktə]

XX əsr[redaktə | əsas redaktə]

1900-cü illər[redaktə | əsas redaktə]

1910-cu illər[redaktə | əsas redaktə]

1920-ci illər[redaktə | əsas redaktə]

1930-cu illər[redaktə | əsas redaktə]

1940-cı illər[redaktə | əsas redaktə]

1950-ci illər[redaktə | əsas redaktə]

1960-cı illər[redaktə | əsas redaktə]

1970-ci illər[redaktə | əsas redaktə]

1980-ci illər[redaktə | əsas redaktə]

1990-cı illər[redaktə | əsas redaktə]

XXI əsr[redaktə | əsas redaktə]

2000-ci illər[redaktə | əsas redaktə]

2010-cu illər[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "BBC World Service – Witness, The Death of Marilyn Monroe". BBC. İstifadə tarixi: 30 December 2014.
  2. Flexner, Stuart Berg; Soukhanov, Anne H. (1997). Speaking freely: a guided tour of American English from Plymouth Rock to Silicon Valley. Oxford University Press. səh. 373. ISBN 0-19-510692-X.
  3. "Why Cleopatra continues to fascinate more than 2000 years later". www.sbs.com.au. www.sbs.com.au. İstifadə tarixi: 23 yanvar 2019.
  4. Robinson, D. (28 March 2011). The Poetry of Mary Robinson. ISBN 9780230118034. İstifadə tarixi: 30 December 2014.
  5. "Giacomo Casanova: Italy's Original Ladies Man". www.lifeinitaly.com. www.lifeinitaly.com. İstifadə tarixi: 22 yanvar 2019.
  6. "9 Sex Symbols Before Marilyn Monroe". www.saturdayeveningpost.com. www.saturdayeveningpost.com. İstifadə tarixi: 26 yanvar 2019.
  7. "The History And Abuse of The Fedora". The Escapist. 6 March 2014. İstifadə tarixi: 6 March 2016.
  8. "Lord Byron's Taste in Men". 1 January 2011. 25 January 2016 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 4 January 2016.
  9. "Franz Liszt As An Early Sex-Symbol Celebrity". Classic FM. İstifadə tarixi: 24 April 2016.
  10. Madsen, Axel (2002). The Sewing Circle. google.com. ISBN 9780758201010. İstifadə tarixi: 21 November 2015.
  11. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Bauer, David C.L.; Capitano, Laura (13 April 2008). "The Evolution of Sex Symbols". The Florida Times-Union. 26 July 2014 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 29 December 2013.
  12. Kerr, Gordon. Rats and Squealers. google.com. ISBN 9781907795640. İstifadə tarixi: 6 March 2016.
  13. "SESSUE HAYAKAWA: EAST AND WEST, WHEN THE TWAIN MET". The New York Times. 7 September 2007. İstifadə tarixi: 11 November 2016.
  14. 1 2 Robertson, Pamela (1996). Guilty Pleasures: Feminist Camp from Mae West to Madonna. I.B.Tauris. səh. 38. ISBN 978-1-86064-087-2.
  15. Bethany (20 April 2015). "Top Five Bygone Sex Symbols Who Wouldn't Be Thought Particularly Attractive Today". E-Verse Radio.
  16. "Clark Gable: A Biography". Variety. 22 March 2002.
  17. 1 2 3 4 5 6 "8 of the sexiest women of Soviet cinema (PHOTOS)". www.rbth.com. www.rbth.com. İstifadə tarixi: 22 yanvar 2019.
  18. Fuchs, Jeanne; Prigozy, Ruth (2007). Frank Sinatra: The Man, the Music, the Legend. University of Rochester Press. səh. 39. ISBN 978-1-58046-251-8.
  19. "Kirk Douglas's last mission". Daily Express. İstifadə tarixi: 26 October 2012.
  20. "5 Things About Lana Turner You Never Knew You Needed to Know". Warner Archive. Medium. 9 February 2017.
  21. Cooke, Ken (1 January 2007). History of the Percy Jackson Grammar School: Adwick-le-street, Doncaster, Yorkshire, 1939-1968 : Recollections of Schooldays of the 1940s, 1950s & 1960s. Troubador Publishing Ltd. səh. 73. ISBN 978-1-905886-78-4.
  22. 1 2 "Top 10 Sex Symbols of the 50s & 60s". 19 July 2010. İstifadə tarixi: 6 February 2012.
  23. Mallory, Peter (23 March 2011). "Remembering Elizabeth Taylor, America's sweetheart and sex symbol for the older generation". NSBNEws.
  24. "Amazing Grace: Why we'll always adore the divine Grace Kelly". The Independent. London. 23 March 2010.
  25. Williams, Linda (2008). Screening sex. Duke University Press. səh. 114. ISBN 978-0-8223-4285-4.
  26. Weekly World News. Weekly World News. 25 August 1981. səh. 15. ISSN 0199-574X.
  27. Ebony. google.com. Johnson Publishing Company. November 2005. İstifadə tarixi: 21 November 2015.
  28. Rosen, Jody (26 September 2004). "Nancy Sinatra, Rock Goddess". The New York Times.
  29. "10 choses que vous ne saviez (peut-être) pas sur Alain Delon…". France Dimanche (French). 3 November 2015.
  30. "Catherine Deneuve never tried to be a 'sex symbol'". Yahoo Lifestyle India. Yahoo!. 1 September 2011. İstifadə tarixi: 8 April 2014.
  31. "John Lennon's Sex Appeal Is What Rock Music Needs Right Now". flavorwire.com. flavorwire.com. İstifadə tarixi: 22 yanvar 2019.
  32. "The 12 Ultimate Sex Symbols Of Yesteryear We'll Never Forget". www.huffingtonpost.com. www.huffingtonpost.com. İstifadə tarixi: 23 yanvar 2019.
  33. Halliburton, Rachel (18 November 2012). "Omar Sharif: 'It is a great film, but I'm not very good in it'". The Independent. London. İstifadə tarixi: 24 December 2013.
  34. 1 2 3 4 5 6 7 "Who did Soviet women fantasize about? 10 sex symbols in the USSR". www.rbth.com. www.rbth.com. İstifadə tarixi: 22 yanvar 2019.
  35. 1 2 3 4 Elizabeth (10 January 2011). "Legendary Icons - Male Sex Symbols Through The Years". Bizarre Bytes. 18 March 2011 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21 December 2011.
  36. "'70s Screen Stars Spill Sexy Sex Secrets". jezebel. İstifadə tarixi: 1 November 2017.
  37. "Jack Nicholson sad he's lost his sex appeal". Theedge.co.nz. 2 February 2011. İstifadə tarixi: 29 March 2014.
  38. Magill, Frank N. (1993). Great Events from History II, Arts and Culture. Salem Press. səh. 2246. ISBN 978-0-89356-807-8.
  39. "Gallic bred: The mad life of Serge Gainsbourg". www.independent.co.uk. www.independent.co.uk. İstifadə tarixi: 23 yanvar 2019.
  40. Seeling, Charlotte (April 2000). Fashion: the century of the designer 1900-1999. Könemann. səh. 449. ISBN 978-3-8290-2980-3.
  41. Vincentelli, Elisabeth (31 March 2004). Abba's Abba Gold. Continuum. səh. 119. ISBN 978-0-8264-1546-2.
  42. Burns, Tim (2006). Midlife Tune-up: Six Simple Steps. Pelican Publishing. səh. 36. ISBN 978-1-4556-0887-4.
  43. Bellomo, Mark (15 September 2010). Totally Tubular '80s Toys. Krause Publications. səh. 234. ISBN 978-1-4402-1647-3.
  44. Janowitz, Tama (April 1987). "Sex as a Weapon". Spin. 3 cild no. 1. səh. 57. ISSN 0886-3032. I couldn't be a success without also being a sex symbol. (#apostrophe_markup)
  45. Michael Jackson (26 June 2009). "Michael Jackson: the lovers". The Telegraph. London. İstifadə tarixi: 20 June 2013.
  46. Bromfield, Daniel (24 April 2016). "Prince, The Awkward Sex Symbol True, the man had natural sex appeal. But he didn't wield it with confidence. More often, he was surprised by it". İstifadə tarixi: 15 May 2016.
  47. "Sting's haunting vocal style mesmerizes audiences". www.axs.com. www.axs.com. İstifadə tarixi: 23 yanvar 2019.
  48. "Jolie named 'sexiest person ever'". BBC News. London. 24 February 2007. İstifadə tarixi: 24 February 2007.
  49. "Brad Pitt". Ask Men. 26 August 2012. 1 September 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib.
  50. "6. Gillian Anderson". 6 February 2012.
  51. "Jennifer Aniston Named Sexiest Woman of All Time?". Clutch Magazine. İstifadə tarixi: 2 January 2014.
  52. "George Clooney: Before He Was Famous". abcnews.go.com. abcnews.go.com. İstifadə tarixi: 22 yanvar 2019.
  53. Hakala, Kate (17 October 2012). "The 50 Greatest Female Sex Symbols in Film History". Nerve. 30 November 2016 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 24 April 2016.
  54. "Leonardo DiCaprio". Msnbc.com. İstifadə tarixi: 9 December 2010.
  55. "Portman: 'Being a sex symbol was hard'". www.digitalspy.com. www.digitalspy.com. İstifadə tarixi: 8 aprel 2019.
  56. Read, Jacinda (15 December 2000). The New Avengers: Feminism, Feminity and the Rape-Revenge Cycle. Manchester University Press. səh. 148. ISBN 978-0-7190-5905-6.
  57. Mitchell, Peter (2 June 2010). "Shrek star Antonio Banderas doesn't [[[sic]]] he is a sex symbol". Daily Telegraph. İstifadə tarixi: 24 April 2016.
  58. "1. Pamela Anderson". 6 February 2012.
  59. "The incredible life of sex symbol and Baywatch star Pamela Anderson, who turns 50 today". 1 July 2017.
  60. "In the 1990s Canadians (secretly) invaded America". CBC Life. CBC. 17 July 2018.
  61. Hillman, Jennifer (27 March 2012). Sexuality and Aging: Clinical Perspectives. Springer Science+Business Media. səh. 200. ISBN 978-1-4614-3399-6.
  62. Morgan, Kenneth O. (8 November 2002). "Labour and the Anglo-American Alliance". In Capet, Antoine; Sy-Wonyu, Aïssatou (eds.). The "Special Relationship": La "relation Spéciale" entre le Royaume-Uni et les États-Unis. Publications de l'université de Rouen. səh. 177. ISBN 978-2-87775-862-8.
  63. "Beyoncé Talks Fame, Love, Kids, Becoming Sasha Fierce". Rolling Stone. 4 March 2004. İstifadə tarixi: 25 March 2014.
  64. "Spears Baffled By Sex Symbol Status". Contactmusic. 11 January 2010. İstifadə tarixi: 18 May 2012.
  65. "Jennifer Lopez wants to remind you that she's a sex symbol". COED.com. 16 June 2014.
  66. Chris Lee (23 September 2009). "Megan Fox: Hollywood's outrageous it girl". Los Angeles Times. İstifadə tarixi: 1 June 2011. A sex symbol of the highest order
  67. "Scarlett Johansson understands sex symbol status: 'People like to keep the fantasy alive'". www.independent.ie. www.independent.ie. İstifadə tarixi: 23 yanvar 2019.
  68. "Валерия Коротенко – секс-символ азербайджанского спорта". www.azerisport.com. www.azerisport.com. İstifadə tarixi: 22 yanvar 2019.
  69. "Adriana Lima: Model-Portrait" [Adriana Lima: Model portrait] (German). İstifadə tarixi: 8 November 2016.
  70. "David Beckham, the sexiest man alive". St. Louis Post-Dispatch. 18 November 2015.
  71. "Javier Bardem: 'People watch me. I feel absurd'". www.independent.co.uk. www.independent.co.uk. İstifadə tarixi: 7 fevral 2019.
  72. "Italian Sex Symbol Monica Bellucci to star in movie in Bucharest". Romanian Times. 13 November 2009. 6 July 2011 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20 October 2010.
  73. "Shakira Was Surprised By Sex Symbol Status". Popdirt.com. 16 December 2002. İstifadə tarixi: 7 September 2015.
  74. "Shakira - sex symbol with a brain". BestTopNews.com. 2 May 2006. İstifadə tarixi: 9 September 2015.
  75. "50 Steamiest Sex Symbols in Sports". 2 March 2016 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 1 March 2016.
  76. "50 Steamiest Sex Symbols in Sports". 2 March 2016 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 1 March 2016.
  77. "Вера Брежнева – секс-символ двух стран". Peoples.ru (rus). 24 January 2017.
  78. Chernova, Аlinа (3 February 2017). "Как менялась Вера Брежнева: Из гадких утят - в секс-символы".
  79. "Adam Levine, un "orribile" errore di gioventù prima di diventare sex symbol". Tgcom24.mediaset.it (Italian). Mediaset. 9 March 2015. İstifadə tarixi: 10 January 2019.
  80. "Adam Levine: da ragazzino a sex symbol". Stile.it (Italian). Nexta srl. 24 March 2013.
  81. "March 18: Adam Levine and Maroon 5". Jewish Currents. 18 March 2015.
  82. "People names Bradley Cooper 'sexiest man alive'". The Seattle Times. 16 November 2011.
  83. "The Story of Kate Upton". Therichest.com. 18 February 2013.
  84. "Kate Upton As A Kid: Sports Illustrated Model Posts Throwback Twitter Photo". HuffPost Canada. 8 October 2013. İstifadə tarixi: 25 February 2016.
  85. "Kim Kardashian: It's 'powerful' to be a sex symbol". New York Daily News. 3 January 2011.
  86. "Ronda Rousey on her sex symbol status after Sports Illustrated swimsuit shoot (Video)". www.joe.co.uk. www.joe.co.uk. İstifadə tarixi: 26 yanvar 2019.
  87. "Cristiano Ronaldo Looks Like a Tangerine Stood Next to Real Madrid Teammate Sergio Ramos". Talking Baws. 30 October 2015.
  88. "Russian Spy Anna Chapman Muses on Fashion Label, Success". themoscowtimes.com. themoscowtimes.com. İstifadə tarixi: 23 yanvar 2019.
  89. "Sexy Russian Spy Dons Leather To Sell iPhone App". abcnews.go.com. abcnews.go.com. İstifadə tarixi: 23 yanvar 2019.