Xaricdəki Azərbaycan futbolçularının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Xaricdəki Azərbaycan milli futbolçuların görə siyahı.

Əvvəllər[redaktə | əsas redaktə]

  1. Vəli Qasımov
    Rusiya
    “Spartak” (1992), “Dinamo” (1992)
    İspaniya
    “Real Betis”
  2. Samir Ələkbərov
    İsrail
  3. Rəşad Sadıqov
    Türkiyə
  4. Şahin Diniyev
    Rusiya
    İsrail
  5. Nazim Süleymanov
    Rusiya
    “Alaniya” (1992 - 1996), “Jemçujina” (1997, 1998)
  6. Emin Ağayev
    Rusiya
  7. Kamal Quliyev
    Ukrayna
  8. Aleksandr Jidkov
    Rusiya
  9. İqor Ponomaryov
  10. İlqar Qurbanov
    Türkiyə
  11. Ramal Hüseynov
    Türkiyə
  12. Ramiz Məmmədov
  13. Elxan Həsənov
  14. İbrahim Həsənbəyov
    Rusiya
  15. Saşa Yunisoğlu
    Polşa
  16. Narvik Sırxayev
    Rusiya
    “Anji” (2000, 2001), “Lokomotiv” (2002, 2003, 2004), “Terek” (2005)
  17. Lev Mayorov
    Rusiya
    “Çernomorets” (1995 - 2001, 2003)
  18. Vyaçeslav Lıçkin
    Rusiya
    “Dinamo” (Stavropol, 1992), “Tümen” (1998)
  19. Qurban Qurbanov
    Rusiya
    “Fakel” (2000, 2001)
  20. Deni Qaysumov
    Rusiya
    MOİK (1995, 1997), “Terek” (2005)
  21. Arif Əsədov
    Rusiya
    “Spartak” (Vladiqafqaz, 1994), “Tümen” (1998)

Hazırda[redaktə | əsas redaktə]

  1. Vaqif Cavadov (Tvente; Niderland)
  2. Mahir Şükürov (Anji; Rusiya)
  3. Anatoli Ponomaryov (Orduspor; Türkiyə)
  4. Vitali Kovalyov (Kartalspor; Türkiyə)
  5. Branimir Subaşiç (Kocaelispor; Türkiyə)
  6. Leandro Qomeş (Amerikano; Braziliya)
  7. Rey Məmmədbəyli (OH Leuven; Belçika)
  8. Vüqar Əsgərov (Jelgava; Latviya)
  9. Oğuz Aytan (Nurnberq; Almaniya)
  10. İsgəndər Cəlilov (ÇSKA; Rusiya)
  11. Ruslan Mahmudov (Dinamo; Rusiya)
  12. Adil İbrahimov (Ximki; Rusiya)
  13. Dəmir Sadiqov (Amkar; Rusiya)
  14. Seyran Məmmədov (Lokomotiv; Rusiya) - 14 yaş
  15. Məmməd Məmmədli (Dukla Praqa; Çexiya) - 12 yaş
  16. Emin Mahmudov (Saturn; Rusiya) - 17 yaş
  17. Hacı Novruzov (İdman Akademiyası; Rusiya) - 20 yaş
  18. Mirzağa Hüsyenpur (Rostov; Rusiya) - 19 yaş
  19. Ruslan Səfərov (Avanqard; Rusiya) - 30 yaş
  20. Rustam Abasov (Lada Tolyatti; Rusiya) - 18 yaş
  21. İlyas Quliyev (Rubin-2; Rusiya) - 20 yaş
  22. Elvin Səfərli (Utrext; Niderland) - 14 yaş
  23. Ruslan Məhərrəmli (Lşksele; İsveç)
  24. Qeysar Ələkbərzadə (Kazakmys; Qazaxıstan)
  25. İlqar Tanrıverdiyev (Vetra; Litva) - 20 yaş
  26. Real Əliyev (Levadia; Estoniya) - 19 yaş
  27. Ramiz Məmmədov (Kalev; Estoniya) - 24 yaş
  28. Eldar Rəsulov (Maaq; Estoniya)
  29. Cem Fələk (Ayntraxt; Almaniya)
  30. Orxan Həsənli (Metallurq Donetsk; Ukrayna) 8 avqust 1994[1]

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]


Mənbə[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]