Aygün Kazımovanın qazandığı və namizəd olduğu mükafatların siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Aygün Kazımovanın qazandığı və namizəd olduğu mükafatlarAzərbaycanlı müğənni, aktrisa, bəstəkar, prodüser Aygün Kazımovanın qazandığı və namizəd olduğu mükafatların siyahısı.

Aygün Kazımova 2002-ci ildə Heydər Əliyev tərəfindən "Əməkdar Artist", 2008-ci ildə İlham Əliyev tərəfindən "Xalq Artisti" fəxri adlarına layiq görülmüşdür. 2012-ci ildə Türkiydə ənənəvi olaraq hər il keçirilən, Kral TV Video Müzik Ödülleri-ndə "İlin qadın sənətçisi" və "İlin mahnısı" (Hayat ona güzel) kateqoriyalarında namizəd göstərilmişdir. Aygün Kazımova 2015-ci ildə ABŞ-da hər il keçirilən, Big Apple Music Awards-a namizəd göstərilmişdir. Lakin Aygün Kazımova, təşkilatçılardan birinin erməni olması səbəbiylə, mükafatdan imtina etmişdir. 2016-cı ildə hər il təqdim edilən Daf Bama Music Awards musiqi mükafatında "Azərbaycanın Ən Yaxşı Sənətçisi" mükafatına namizəd göstərilmiş və mükafatı qazanmışdır. Daf Bama Music Awards musiqi mükafatı Asiya, Avropa və Asiyanın ən yaxşı və uğurlu musiqiçilərinə verilir. Mükafatlandırma mərasiminin qaydalarına əsasən hər bir qalib, səhnədə çıxış etməlidir. Erməni müğənni Andre, çıxışdan öncə məşqlərdə "Sarı gəlin" mahnısını ifa etməsi Aygün Kazımovanı qəzəbləndirir və o tədbirin təşkilatçılarına etirazını bildirmişdir. Nəticədə erməni müğənni əsas çıxışı zamanı, başqa bir mahnı ifa etmişdir.[1] Aygün Kazımova səhnədə Coffee from Colombia mahnısını ifa etmişdir. Aygün Kazımovanın bu etirazı erməni mətbuatında müzakirə edilmişdir.

"Təşəkkürlər. Çox sağolun. Bütün hər kəsə minnətdarlığımı bildirirəm. Həmvətənlərimə minnətdarlığımı bildirirəm. Canım Azərbaycanlılarıma...
Thank you my Karabagh!
Thank you Daf Music Awards!
Thank you Hamburg!"

Aygün Kazımovanın mükafatı alan zamankı çıxışı.

Aygün Kazımova "DAF BAMA Music Awards 2016" mükatlandırma mərasimində

2017-ci ildə yenidən Daf Bama Music Awards və hər il Türkiyədə televiziya, musiqi, film və digər sahələrdə nailiyyət əldə etmiş şəxslərə verilən Altın Kelebek mükafatına namizəd göstərilmişdir. Lakin 2017-ci ildə 3 estetik əməliyyatı keçirdiyi üçün namizədliyinin geri görülməsini istəmişdir. 2018-ci ildə yenidən Altın Kelebek mükafatlarında Azərbaycanın Ən Parlaq Ulduzu kateqoriyasında qalib olmuşdur. Türkiyədə keçirilən mükafatlandırma mərasimində pop-diva Duy albomunun ilk sinqlı - S.U.S. mahnısının remake versiyasını ifa etmişdir. 2017-ci ilinin son günü "Soyuq əllər - isti ürəklər" xeyriyyə yarmarkasında Azad Azərbaycan radiosunun 106.3 FM-i tərəfindən "Milli dalğa-2017" mükafatına layiq görülmüşdür.[2]

Qrand Mükafatı[redaktə | mənbəni redaktə et]

Siyahıda əksiklik var, tamamlamağa kömək edin.

Mədəniyyət və Turizm Nazirliyinin dəstəyi ilə ‘’V&V Company’’ tərəfindən təşkil olunan ‘’Qrand Mükafatı’’.

İl Namizəd göstərilən iş Mükafat Nəticə
1998 Gecələr keçir İlin mahnısı Qazandı
1999 Aygün Bu Gün İlin konserti Qazandı
2000 Я девушка восточная İlin konserti Qazandı
2000 Я и ты İlin mahnısı Qazandı
2000 Aygün Kazımova İlin müğənnisi Qazandı
2001 Qeyri-adi şou İlin konserti Qazandı
2001 Şəklimi çək İlin mahnısı Qazandı
2001 Aygün Kazımova İlin müğənnisi Qazandı
2002 indi sənsiz İlin mahnısı Qazandı
2002 Aygün Kazımova İlin müğənnisi Qazandı
2003 Bir söz yetər İlin mahnısı Qazandı
2004 Aygün Kazımova və Namiq Qaraçuxurlu İlin dueti Qazandı
2006 Öpsən İlin mahnısı Qazandı
2007 Öpsən İlin konserti Qazandı
2008 Yenə tək İlin mahnısı Qazandı
2009 Aygün Kazımova İlin müğənnisi Qazandı
2009 Xeyir Ola İlin ən reytinqli şou proqramı Qazandı
2010 Aygün Kazımova İlin müğənnisi Qazandı
2011 Düşün məni İlin klipi Qazandı
2012 Aygün Kazımova və Sinan Akçıl - İkinci sen İlin dueti Qazandı
2012 Hayat ona güzel İlin klipi Qazandı

Kral TV Video Müzik Ödülleri[redaktə | mənbəni redaktə et]

İl Mükafat Nəticə
2012 Ən Yaxşı Mahnı Namizəd
2012 Ən Yaxşı Qadın Sənətçi Namizəd

Big Apple Music Awards[redaktə | mənbəni redaktə et]

Aygün Kazımova təşkilatçıların erməni olması səbəbi ilə "Big Apple Music Awards"-dan imtina etmişdir.[3]

İl Mükafat Nəticə
2015 Azərbaycanın Ən Yaxşı Qadın Sənətçisi Namizəd
2015 Qafqazın Ən Yaxşı Qadın Sənətçisi[4] Namizəd

Daf Bama Music Awards[redaktə | mənbəni redaktə et]

Hər il Almaniyada keçirilən musiqi mükafatıdır.

İl Mükafat Nəticə
2015 Azərbaycanın Ən Yaxşı Qadın Sənətçisi Namizəd
2016 Azərbaycanın Ən Yaxşı Qadın Sənətçisi Qazandı
2017 Azərbaycanın Ən Yaxşı Qadın Sənətçisi Namizəd
2018 Azərbaycanın Ən Yaxşı Qadın Sənətçisi Namizəd

Altın Kelebek Ödülleri[redaktə | mənbəni redaktə et]

Aygün Kazımova sıx iş qrafiki səbəbi ilə 2017-ci ildə "Altın Kelebek Ödülleri"ndən namizədliyinin geri götürülməsini istəmişdir.[5]

İl Mükafat Nəticə
2017 En İyi Kadın Sanatçısı [6] Namizəd
2018 En İyi Kadın Sanatçısı[7] Qazandı

Milli dalğa[redaktə | mənbəni redaktə et]

İl Namizəd göstərilən iş Mükafat Nəticə
2017 S.U.S İlin mahnısı[8] Qazandı

Fəxri adları[redaktə | mənbəni redaktə et]

Mükafat və döş nişanı Tarix Qeyd İstinadlar
Azərbaycan Respublikasının Əməkdar Artisti &0000000020020000.000000 2002 Heydər Əliyev tərəfindən [9]
Azərbaycan Respublikasının Xalq Artisti &0000000020020000.000000 2008 İlham Əliyev tərəfindən [10]

Medalları[redaktə | mənbəni redaktə et]

14 iyun 2021-ci il Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin “Vətənə xidmətə görə” medalı.[11][12][13][14][15]

Digər mükafatları[redaktə | mənbəni redaktə et]

Bakı Payızı[redaktə | mənbəni redaktə et]

1988-ci ildə keçirilən "Bakı Payızı - 88" mahnı müsabiqəsində Vaqif Gərayzadənin bəstəsi olan "Yarım eşitsin məni" mahnısını ifa etmişdir. Müsabiqədə birinci olmuşdur.

Yurmala-89[redaktə | mənbəni redaktə et]

1989-cu ildə Latviyada keçirilən "Yurmala-89" mahnı müsabiqəsində iştirak etmişdir. Müsabiqədə Eldar Mansurovun Vahid Əzizin sözlərinə bəstələdiyi "Bu sevgi" mahnısını ifa edir. Aygün Kazımova mahnının giriş hissəsində muğam ifa edir. Lakin müsabiqə qaydalarını pozduğu üçün münsinflərdən az bal alaraq, finala çıxa bilməmişdir.

Asiyanın Səsi[redaktə | mənbəni redaktə et]

1992-ci ildə Qazaxıstanda keçirilən “Asiyanın Səsi” (Qazaxca:Азия дауысы) mahnı müsabiqəsində Azərbaycanı təmsil etmişdir.

Türkvizyon[redaktə | mənbəni redaktə et]

1996-cı ildə Türkiyənin İstanbul şəhərində keçirilən “Türkvizyon” mahnı müsabiqəsində Azərbaycanı "Ah, Vətən" mahnısı ilə təmsil etmişdir. Mahnının sözləri Almas İldırıma, musiqisi isə Cavanşir Quliyevə məxsusdur.[16] Aygün Kazımova yarışmada üçüncü yeri tutmuşdur.

Həmçinin Bax[redaktə | mənbəni redaktə et]

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. https://oxu.az/showbiz/146425
  2. "Arxivlənmiş surət". 2018-03-06 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2020-06-20.
  3. https://news.milli.az/showbiz/330758.html
  4. https://style.news.am/eng/news/19997/emmy-along-with-azerbaijani-and-turkish-singers-nominated-for-big-apple-music-awards-2015.html
  5. "Arxivlənmiş surət". 2020-06-21 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2020-06-20.
  6. http://axsam.az/?name=xeber&news_id=80037
  7. https://www.hurriyet.com.tr/kelebek/televizyon/aygun-kazimova-kimdir-iste-hayati-hakkinda-bilgiler-41046170
  8. https://metbuat.az/news/863690/ilin-en-yaxsi-mahnisi-secildi.html
  9. http://olke.az//news/detail/fexri-ad-almis-en-genc-senetciler-20-yasli-emekdar-33-yasli-xalq-artisti-siyahi-26627
  10. https://azertag.az/xeber/418638
  11. Ali Hərbi Məktəbdə bayram konserti Arxivləşdirilib 2021-06-22 at the Wayback Machine İstifadə tarixi: 22.06.2021
  12. Baş İdarə Xalq artisti Aygün Kazımovanın iştirakı ilə Milli Qurtuluş Gününə həsr olunmuş konsert təşkil edib Arxivləşdirilib 2021-06-15 at the Wayback Machine İstifadə tarixi: 22.06.2021
  13. Народная артистка Айгюн Кязымова выступила с концертом, приуроченным ко Дню национального спасения (ФОТО) Arxivləşdirilib 2021-06-16 at the Wayback Machine İstifadə tarixi: 22.06.2021
  14. Народная артистка Айгюн Кязымова выступила с концертом, приуроченным ко Дню национального спасения (ФОТО) Arxivləşdirilib 2021-06-22 at the Wayback Machine İstifadə tarixi: 22.06.2021
  15. Айгюн Кязымова выступила с концертом, приуроченным ко Дню национального спасения - ФОТО Arxivləşdirilib 2021-06-15 at the Wayback Machine İstifadə tarixi: 22.06.2021
  16. "Arxivlənmiş surət". 2015-05-18 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2020-06-20.