Azərbaycan Respublikasının dövlət təltifləri

Vikipediya, azad ensiklopediya
(Azərbaycan Respublikasının dövlət təltiflərinin siyahısı səhifəsindən istiqamətləndirilmişdir)
Jump to navigation Jump to search

Azərbaycan Respublikasının dövlət təltiflərinə Azərbaycan Respublikasının dövlət təltifi kimi təsdiq edilmiş orden və medallar, Azərbaycan Respublikasının fəxri adları və bir sıra fərqli mükafatlar daxildir.

Tarixi[redaktə | əsas redaktə]

Ordenlər[redaktə | əsas redaktə]

Ordenlər Təsis tarixi
1 "Heydər Əliyev" ordeni 2005.04.22
2 "İstiqlal" ordeni 1993.12.06
3 "Şah İsmayıl" ordeni 1993.12.06
4 "Azərbaycan Bayrağı" ordeni 1993.12.06
5 "Rəşadət" ordeni 2017.11.17
6 "Şərəf" ordeni 2007.02.16
7 "Şöhrət" ordeni 1993.12.06
8 "Dostluq" ordeni 2007.02.16
9 "Vətənə xidmətə görə" ordeni 2003.11.29
10 "Əmək" ordeni 2016.11.07

Medallar[redaktə | əsas redaktə]

Medallar Təsis tarixi
1 "Qızıl Ulduz" medalı
2 "Vətən uğrunda" medalı
3 "İgidliyə görə" medalı
4 "Tərəqqi" medalı
5 "Azərbaycan Respublikasının dövlət müstəqilliyinin bərpasının 20 illiyi" yubiley medalı
6 "Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin 100 illiyi (1918-2018)" yubiley medalı
7 "Hərbi xidmətlərə görə" medalı
8 "Hərbi xidmətdə fərqlənməyə görə" medalı
9 "Şücaətə görə" medalı
10 "Sərhəddə fərqlənməyə görə" medalı
11 "Hərbi əməkdaşlıq sahəsində xidmətlərə görə" medalı
12 "Silahlı Qüvvələr Veteranı" medalı
13 "Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin 10 illiyi (1991-2001)" yubiley medalı
14 "Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin 90 illiyi (1918-2008)" yubiley medalı
15 "Silahlı Qüvvələrin 95 illiyi" yubiley medalı
16 "Azərbaycan Ordusunun 100 illiyi (1918-2018)" yubiley medalı
17 "Qüsursuz xidmətə görə" medalı
18 "Dövlət qulluğunda fərqlənməyə görə" medalı
19 "Daxili işlər orqanlarında qüsursuz xidmətə görə" medalı
20 "Polis veteranı" medalı
21 "Azərbaycan Polisinin 90 illiyi" yubiley medalı
22 "Azərbaycan Polisinin 95 illiyi" yubiley medalı
23 "Azərbaycan Polisinin 100 illiyi (1918-2018)" yubiley medalı
24 "Azərbaycan Prokurorluğunun 100 illiyi (1918-2018)" yubiley medalı
25 "Azərbaycan Respublikası milli təhlükəsizlik orqanlarının 90 illiyi (1919-2009)" yubiley medalı
26 "Azərbaycan Respublikası milli təhlükəsizlik orqanlarının 95 illiyi (1919-2014)" yubiley medalı
27 "Azərbaycan Sərhəd Mühafizəsinin 90 illiyi (1919-2009)" yubiley medalı
28 "Azərbaycan Sərhəd Mühafizəsinin 95 illiyi (1919-2014)" yubiley medalı
29 "Azərbaycan Sərhəd Mühafizəsinin 100 illiyi (1919-2019)" yubiley medalı
30 "Diplomatik xidmətdə fərqlənməyə görə" medalı
31 "Azərbaycan Respublikası diplomatik xidmət orqanlarının 90 illiyi (1919-2009)" yubiley medalı
32 "Azərbaycan Respublikası diplomatik xidmət orqanlarının 100 illiyi (1919-2019)" yubiley medalı
33 "Diplomatik xidmətdə fərqlənməyə görə" medalı
34 "Vergi orqanlarında xidmətdə fərqlənməyə görə" medalı
35 "Vergi orqanları ilə səmərəli əməkdaşlığa görə" medalı
36 "Azərbaycan Respublikası Vergilər Nazirliyinin 10 illiyi (2000-2010)" yubiley medalı
37 "Azərbaycan Respublikası Fövqəladə Hallar Nazirliyinin 5 illiyi (2005-2010)" yubiley medalı
38 "Azərbaycan Respublikası Fövqəladə Hallar Nazirliyinin 10 illiyi (2005-2015)" yubiley medalı
39 "Fövqəladə hallar orqanlarında xidmətdə fərqlənməyə görə" medalı
40 "Fövqəladə hallar orqanlarında qüsursuz xidmətə görə" medalı
41 "Fövqəladə hallar orqanları ilə səmərəli əməkdaşlığa görə" medalı
42 "Azərbaycan Respublikası Dövlət Gömrük Komitəsinin 20 illiyi (1992-2012)" yubiley medalı
43 "Azərbaycan Respublikası Dövlət Gömrük Komitəsinin 25 illiyi (1992-2017)" yubiley medalı
44 "Ədliyyə sahəsində fərqlənməyə görə" medalı
45 "Azərbaycan Ədliyyəsinin 100 illiyi (1918-2018)" yubiley medalı
46 "Azərbaycan Respublikası Xüsusi Dövlət Mühafizə Xidmətinin 20 illiyi (1993-2013)" yubiley medalı
47 "Azərbaycan Respublikası Xüsusi Dövlət Mühafizə Xidmətinin 25 illiyi (1993-2018)" yubiley medalı
48 "Miqrasiya orqanlarında qulluqda fərqlənməyə görə" medalı
49 "Miqrasiya orqanları ilə səmərəli əməkdaşlığa görə" medalı
50 "Miqrasiya orqanlarında qüsursuz qulluğa görə" medalı
51 "Dövlət Miqrasiya Xidmətinin 10 illiyi" yubiley medalı
52 "Mülki aviasiya sahəsində xidmətlərə görə" medalı
53 "Azərbaycan Respublikası Mülki Aviasiyasının 75 illiyi (1938-2013)" yubiley medalı
54 "Hərbi vətənpərvərlik tərbiyəsində xidmətlərə görə" medalı
55 "Azərbaycan avtomobil yolları – 100 il (1918-2018)" yubiley medalı
56 "Gəmiçilik sahəsində xidmətlərə görə" medalı
57 "Azərbaycan Xəzər Dəniz Gəmiçiliyinin 160 illiyi (1858-2018)" yubiley medalı
58 "Bakı Dövlət Universitetinin 100 illiyi (1919-2019)" yubiley medalı
59 Nizami Gəncəvi adına Qızıl medal

Fəxri adlar[redaktə | əsas redaktə]

Fəxri adlar Təsis tarixi
1 Xalq yazıçısı
2 Xalq şairi
3 Xalq artisti
4 Xalq rəssamı
5 Əməkdar incəsənət xadimi
6 Əməkdar artist
7 Əməkdar rəssam
8 Əməkdar mədəniyyət işçisi
9 Əməkdar müəllim
10 Əməkdar həkim
11 Əməkdar dövlət qulluqçusu
12 Əməkdar memar
13 Əməkdar bədən tərbiyəsi və idman xadimi
14 Əməkdar jurnalist
15 Əməkdar mühəndis
16 Əməkdar hüquqşünas
17 Əməkdar pilot
18 Əməkdar tibb işçisi
19 Əməkdar kənd təsərrüfatı işçisi

Mükafatlar[redaktə | əsas redaktə]

Müküfatlar Təsis tarixi
1 Azərbaycan Respublikası Dövlət Mükafatı
2 Heydər Əliyev Mükafatı
3 Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Fəxri Diplomu
4 Gənclər üçün Prezident Mükafatı

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]