Front Mission media məhsullarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Front Mission (フロントミッション Furonto Misshon?) — əvvəllər Square, daha sonralar isə Square Enix tərəfindən yayımlanan strateji rol video oyunları seriyası. Seriyanın ilk oyunu 1995-ci ildə çıxmışdır və sonradan Square tərəfindən mənimsənilən bir studiya olan G-Craft tərəfindən hazırlanmışdır. G-Craft Front Mission Series: Gun Hazard (Omiya Soft), Front Mission Evolved (Double Helix Games) və Front Mission 2089: Border of Madness (h.a.n.d.) oyunları istisna olmaqla digər bütün Front Mission oyunlarını istehsal etmişdir. Orijinal oyun yayımlanandan sonra filmlər, manqalar, romanlar, radio şoularıoyuncaqlar da daxil olmaqla bir çox medya məhsulları çıxmağa başlamışdır. Seriyadakı video oyunlar strateji rol video oyunlarından başqa skroll-şuter, real zamanda strategiyaüçüncü şəxs atıcı oyunlarına da böyük təsir göstərdi. Seriyanın əsas hekayəsini yeddi fərqli oyun əhatə edir. Bunlara əlavə olaraq hekayəsi əsas oyunlardakı ilə eyni kainatda və ya altenativ dünyalarda keçən yan məhsul kimi beş əlavə oyun istehsal edilmişdir.

Front Mission oyununun satılma səbəblərindən ən əsası onun süjet xəttinə sahib olmasıdır. 21-ci22-ci əsrlərdə baş verən hadisələr əsasən hərbi münaqişə və güclü millətlərarası birliklərin və onların üzv ölkələri arasındakı siyasi gərginlik haqqındadır.[1] Hər bir Front Mission video oyunu özünəməxsus, müstəqil hekayələrdən istifadə etsə də, əslində oyunlar bütün seriyanı əhatə edən daha böyük bir hekayə xəttinə bağlıdır. Digər media məhsullarındakı hekayələr ilə birlikdə bu seriya bir dram serialı ilə müqayisə edilə biləcək dərəcədə hekayə dərinliyinə və davamlılıq səviyyəsinə malikdir.[2]

Video oyunlar[redaktə | əsas redaktə]

Əsas seriya[redaktə | əsas redaktə]

Başlıq Ətraflı məlumat

Orijinal buraxılış tarixləri:[1]
  • YP: 24 fevral 1995
  • ŞA: 23 noyabr 2007
(Nintendo DS versiyası)
Sistemlərinə görə buraxılış illəri:
1995 – Super NES[3]
2002 – WonderSwan[4]
2003 – PlayStation (Front Mission 1st)[5]
2007 – Nintendo DS[6]
Qeydlər:
  • PlayStation versiyası Front Mission 1st adlanırdı və özündə yeni hekayə və məzmun ehtiva edir.[7]
  • Nintendo DS versiyası PlayStation versiyasının inkişaf etmiş bir variantıdır.[8]
  • Oyundakı hadisələr Front Mission 2089: Border of MadnessFront Mission 2089-II oyunlarındakı hadisələrdən sonra – 2090-cı ildə baş verir.[1]
  • Front Mission History (PlayStation, 2003) kolleksiyasına daxildir.[1]

Orijinal buraxılış tarixi:[1]
  • YP: 25 sentyabr 1997
Sistemlərinə görə buraxılış illəri:
1997 – PlayStation[1]
Qeydlər:
  • Oyundakı hadisələr Front MissionFront Mission 4 oyunlarındakı hadisələrdən sonra – 2102-ci ilin iyununda baş verir.[1]
  • Front Mission History (PlayStation, 2003) kolleksiyasına daxildir.[1]

Orijinal buraxılış tarixləri:[1]
  • YP: 2 sentyabr 1999
  • ŞA: 22 mart 2000
  • PAL: 11 avqust 2000
Sistemlərinə görə buraxılış illəri:
1999 – PlayStation[1]
Qeydlər:
  • Oyundakı hadisələr Front Mission 2 oyunlarındakı hadisələrdən sonra – 2112-ci ilin oktyabrında baş verir.[1]
  • Bu oyun seriyanın ilk oyunudur ki, Şimali AmerikaAvropada yayımlanıb.[1]
  • Front Mission History (PlayStation, 2003) kolleksiyasına daxildir.[1]

Orijinal buraxılış tarixləri:[1]
  • YP: 18 dekabr 2003
  • ŞA: 15 iyun 2004
Sistemlərinə görə buraxılış illəri:
2003 – PlayStation 2[1]
Qeydlər:
  • Oyundakı hadisələr Front Mission oyunlarındakı hadisələrdən sonra – 2096-cı ildə baş verir.[1]

Orijinal buraxılış tarixi:[1]
  • YP: 29 dekabr 2005
Sistemlərinə görə buraxılış illəri:
2005 – PlayStation 2[1]
Qeydlər:
  • Oyun seriallaşdırılmış bütün hekayə xəttini əhatə edir və yekunlaşdırır. Oyundakı hadisələr 2070-ci ildən 2121-ci ilə qədər davam edir.[1]

Orijinal buraxılış tarixi:[1]
  • YP: 7 mart 2005
Sistemlərinə görə buraxılış illəri:
2005 – Mobil telefonlar[1]
2008 – Mobil telefonlar[1]
2008 – Nintendo DS (Front Mission 2089: Border of Madness)[9]
Qeydlər:
  • Yaponiyada NTT docomo i-mode mobil telefonlarında, au mobil telefonlarında və SoftBank Yahoo! mobil telefonlarında buraxıldı.[10]
  • Nintendo DS versiyası yeni vizual vasitələrlə və xəritələrlə düzəldilmiş oyunun yeni bir remeykidir.[9]
  • Oyundakı hadisələr Front Mission 2089-II oyunundakı hadisələrdən əvvəl – 2089-cu ildə baş verir.[1]

Orijinal buraxılış tarixi:[1]
  • YP: 15 sentyabr 2006
Sistemlərinə görə buraxılış illəri:
2006 – Mobil telefonlar[1]
2008 – Mobil telefonlar[11]
Qeydlər:
  • Yaponiyada NTT docomo i-mode mobil telefonlarında, au EZweb mobil telefonlarında buraxıldı.[11]
  • Oyundakı hadisələr Front Mission 2089: Border of Madness oyunundakı hadisələrin ardıyca, Front Mission oyunundakı hadisələrdən isə əvvəl – 2089-ci ildə baş verir.[1]

Yan məhsullar[redaktə | əsas redaktə]

Başlıq Ətraflı məlumat

Orijinal buraxılış tarixi:[1]
  • YP: 23 fevral 1996
Sistemlərinə görə buraxılış illəri:
1996 – Super NES[1]
Qeydlər:
  • Bu yan məhsul oyunu skroll-şuter oyunudur.[12]
  • Bu oyundakı hadisələr alternativ Front Mission kainatında 2064-cü ildə keçir.[1]

Orijinal buraxılış tarixi:[1]
  • YP: 18 dekabr 1997
Sistemlərinə görə buraxılış illəri:
1997 – PlayStation[1]
Qeydlər:

Orijinal buraxılış tarixi:[1]
  • YP: 12 may 2005
Sistemlərinə görə buraxılış illəri:
2005 – PlayStation 2, Microsoft Windows[1]
Qeydlər:
  • Bu yan məhsul oyunu onlayn çoxnəfərli oyunbirinci şəxs atıcı oyunudur.[13]
  • Front Mission Online oyununa dəstək 31 may 2008-ci ildə dayandırıldı.[14]
  • Oyundakı hadisələr Front Mission oyunundakı hadisələrlə paralel olaraq 2090-cı ildə baş verir.[1]

Orijinal buraxılış tarixləri:
Sistemlərinə görə buraxılış illəri:
2010 – Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360[15]
Qeydlər:

Orijinal buraxılış tarixləri:
  • YP: 28 fevral 2019
  • BD: 5 mart 2019
Sistemlərinə görə buraxılış illəri:
2019 – Microsoft Windows, PlayStation 4
Qeydlər:
  • Bu yan məhsul oyunu üçüncü şəxs atıcı oyunudur.
  • Bu oyundakı hadisələr Front Mission 5: Scars of the War oyunundakı hadisələrdən 6 il sonra və Front Mission Evolved oyunundakı hadisələrdən 44 il əvvəl – 2127-ci ildə baş verir.

Kompilyasiyalar[redaktə | əsas redaktə]

Başlıq Ətraflı məlumat
Front Mission History

Orijinal buraxılış tarixi:[1]
  • YP: 11 dekabr 2003
Sistemlərinə görə buraxılış illəri:
2003 – PlayStation[1]
Qeydlər:
  • Front Mission 1st, Front Mission 2Front Mission 3 oyunlarının kompilyasiyasıdır.[7]

Digər media məhsulları[redaktə | əsas redaktə]

Manqa və romanlar[redaktə | əsas redaktə]

Başlıq Ətraflı məlumat
Front Mission Zero

YP 9 iyul 1994 – Manqa[19]
Qeydlər:
  • Bu manqa Tosiro Tsutida və Hideo İvasaki tərəfindən birlikdə yazılan and FamitsuASCII Comix tərəfindən birgə yayımlanan üç cildlik bir manqa seriyasıdır.[19]
  • Ssenarisi bütün Front Mission oyunlarından əvvəl (Front Mission Alternative istisna olmaqla) – 2070-ci ildə başlayır.[2]
  • Manqadakı hekayə daha sonradan Front Mission 5: Scars of the War oyununda təqdim olunan personajlar ətrafında qurulmuşdur.[20]
    • 1-ci cild – 9 iyul 1994 (FamiComics Xüsusi Buraxılış, Yay 1994)[19]
    • 2-ci cild – 11 noyabr 1994 (FamiComics Xüsusi Buraxılış, Qış 1994)[21]
    • 3-cü cild – 3 fevral 1995 (FamiComics Xüsusi Buraxılış, Yaz 1995)[22]
Front Mission Comics

YP 22 iyul 1995 – Manqa[23]
Qeydlər:
  • Bu manqa Tayşu Matsuda tərəfindən yazılan və ASCII Comix tərəfindən yayımlanan bir cildlik bir manqa seriyasıdır.[23]
  • Hadisələri 2090-cu ilin yanvarında baş verən Front Mission oyununa genişləndirilmiş bir kainat əlavəsidir.[23]
Front Mission – Front Line Report

YP 22 iyul 1995 – Roman[24]
Qeydlər:
  • Bu roman Fumihiko İino və Hideo İvasaki tərəfindən birlikdə yazılan and LOGOUT Paperback AdventuresAspect Novels tərəfindən birgə yayımlanan bir romandır.[24]
  • Hadisələri 2090-cu ildə baş verən Front Mission oyununa genişləndirilmiş bir kainat əlavəsidir.[24]
Gun Hazard – A Mercenary's Iron Legs

YP 7 iyun 1996 – Roman[25]
Qeydlər:
  • Bu roman Hiroşi Yamaquçi tərəfindən yazılan and Aspect Novels tərəfindən yayımlanan bir romandır.[25]
  • Hadisələri 2064-cü ilin yanvarında baş verən Front Mission Series: Gun Hazard oyununa genişləndirilmiş bir kainat əlavəsidir.[25]
Front Mission Series: Gun Hazard

YP 22 noyabr 1996 – Manqa[26]
Qeydlər:
  • Bu manqa Tayşu Matsuda tərəfindən yazılan və ASCII Comix tərəfindən yayımlanan bir cildlik bir manqa seriyasıdır.[26]
  • Hadisələri 2060-cı ildə baş verən Front Mission Series: Gun Hazard oyununa genişləndirilmiş bir kainat əlavəsidir.[26]
Front Mission 2 Guidebook ~Wanzers of the Elite~

YP 5 yanvar 1998 – Manqa[27]
Qeydlər:
  • ASCII tərəfindən yayımlanan bu strategiya bələdçisi Hideo Ivasaki tərəfindən yazılmış bir manqa hissəsini ehtiva edir.[27]
  • Hadisələri 2098-ci ildə baş verən Front Mission 2 oyununa genişləndirilmiş bir kainat əlavəsidir.[27]
Front Mission 4 – Elsa

YP 24 sentyabr 2004 – Roman[28]
Qeydlər:
  • Bu roman Toru Akitsu tərəfindən yazılan and GAME NOVELS tərəfindən yayımlanan iki cildlik bir romandır.[28]
  • Hadisələri 2095-ci ildə baş verən Front Mission 4 oyununa genişləndirilmiş bir kainat əlavəsidir.[28][29]
    • 1-ci cild – 24 sentyabr 2004[28]
    • 2-ci cild – 24 sentyabr 2004[29]
Front Mission ~The Drive~

YP 25 aprel 2007 – Manqa[30]
Qeydlər:
  • Bu manqa Yasuo Otaqaki tərəfindən yazılan and Young Gangan tərəfindən yayımlanan bir cildlik bir manqadır.[30]
  • Hadisələri 2090-cı ilin avqustunda baş verən Front Mission 2089-II oyununa genişləndirilmiş bir kainat əlavəsidir.[30]
Front Mission Dog Life & Dog Style

YP 25 noyabr 2007
KR 8 sentyabr 2010
FR 26 yanvar 2012 – Manqa[31][32][33]
Qeydlər:
  • Bu manqa Yasuo Otaqaki tərəfindən yazılan and Young Gangan tərəfindən yayımlanan on cildlik bir manqadır.[31]
  • Hadisələri 2090-cı ilin iyununda baş verən Front Mission oyunu ilə eyni zaman aralığında keçir.[34]
    • 1-ci cild – Yaponiya: 25 noyabr 2007; Cənubi Koreya: 8 sentyabr 2010; Fransa: 26 yanvar 2012[31][32][33][35]
    • 2-ci cild – Yaponiya: 25 iyun 2008; Cənubi Koreya: 15 oktyabr 2010; Fransa: 8 mart 2012[36][37][38]
    • 3-cü cild – Yaponiya: 25 dekabr 2008; Cənubi Koreya: 10 dekabr 2010; Fransa: 10 may 2012[39][40][41]
    • 4-cü cild – Yaponiua: 25 avqust 2009; Cənubi Koreya: 8 fevral 2011; Fransa: 23 avqust 2012[42][43][44]
    • 5-ci cild – Yaponiya: 25 fevral 2010; Cənubi Koreya: 11 mart 2011; Fransa: 11 oktyabr 2012[45][46][47]
    • 6-cı cild – Yaponiya: 25 sentyabr 2010; Cənubi Koreya: 27 aprel 2011; Fransa: 13 dekabr 2012[48][49][50]
    • 7-ci cild – Yaponiya: 25 iyun 2011; Cənubi Koreya: 4 yanvar 2012; Fransa: 14 fevral 2013[51][52][53]
    • 8-ci cild – Yaponiya: 24 dekabr 2011; Cənubi Koreya: 20 iyul 2012; Fransa: 11 aprel 2013[54][55][56]
    • 9-cu cild – Yaponiya: 25 iyun 2012; Cənubi Koreya: 13 noyabr 2012; Fransa: 13 iyun 2013[57][58][59]
    • 10-cu cild – Yaponiya: 30 oktyabr 2012; Cənubi Koreya: 25 yanvar 2013; Fransa: 22 avqust 2013[60][61][62]

Reklamlar[redaktə | əsas redaktə]

Başlıq Ətraflı məlumat
Front Mission

YP 20 dekabr 1994 – Film[2]
Qeydlər:
Front Mission Series: Gun Hazard

YP 21 oktyabr 1995 – Film[65]
Qeydlər:

Radio şouları[redaktə | əsas redaktə]

Başlıq Ətraflı məlumat
Front Mission Series: Gun Hazard

YP 30 oktyabr 1995 – Radio şousu[65]
Qeydlər:
  • 10 bölümü olan, rejissorluğunu Hiroşi Yamaqutinin etdiyi və əsas rollarda Bandzö GinqaHiromi Tsuru olan radio şousu.[65]
  • Hadisələri 2064-cü ilin yanvarında baş verən Front Mission Series: Gun Hazard oyununa genişləndirilmiş bir kainat əlavəsidir.[65]
  • 1995-ci il 30 oktyabr tarixindən 1995-ci il 29 dekabr tarixinə qədər yayımlanmışdır.[65]

Oyuncaqlar[redaktə | əsas redaktə]

Front Mission seriyası bir sıra oyuncaqların və oyuncaq komplektlərinin istehsal edilməsinə səbəb olmuşdur. 1997-ci ildə Front Mission 2 oyununun buraxılışından sonra Kotobukiya oyunlardan seçilmiş "Zenit V" kimi üç ədəd vanzer (mex) formasında olan oyuncaq istehsal etmişdir.[67] 1999-cu ildə Kotobukiyanın ARTFX komandası "Zenit RV" kimi Front Mission 3 oyununda görülən vanzerlərin altı düymlük oyuncaqlardan ibarət bir komplektini istehsal etdi.[68] 2000-ci ildə oyuncaq istehsalçısı Palisades Toys həmin oyuncaqları Şimali Amerikada buraxdı.[69] Daha sonra eyni oyuncaqlar fərqli rənglərdə yenidən istehsal olundu.

2004-cü ilin sentyabrında Front Mission 4 oyununun buraxılışından sonra Kotobukiya Square Enix ilə əməkdaşlıq edərək real vanzerlərə bənzəyən üç düymlük qasyaponlardan ibarət Front Mission Trading Arts oyuncaq komplektini istehsal etdi. Həmçinin, Front Mission History kolleksiyasının öz kiçik oyuncaqları və heykəlcikləri vardır. Trading Arts komplekti Front Mission Front Mission 4 oyunlarından olan vanzerlərdən ibarətdir.[70] Bu komplekt 2005-ci ilin fevral ayında Front Mission Trading Arts Plus Stage I adı altında yenidən istehsal edildi. Front Mission 1st oyunundan Scars of the War oyununa qədər bütün oyunların hərəsindən bir vanzer seçilərək oyuncaqları hazırlanmış və 2006-cı ilin fevralında buraxılmış Front Mission Trading Arts Plus Stage II komplektində öz yerlərini almışdırlar.[71] Qlen Duvalın Stage II komplektindən olan Kyojun vanzeri Front Mission 5 üçün əvvəlcədən sifariş edilmiş bir mükafat idi.[72] Yenidən istehsal ediləndə komplektə əsgər yaşılı rəngində və mat və metal rənglərində vanzerlər əlavə edildi. Square Enix, həmçinin, içində Zenit, Enyo, və Zefir modelləri də olan Play Arts Kai komplektinin bir hissəsi kimi Front Mission Evolved oyunundan bəzi modellər istehsal etdi.[73]

Kitablar[redaktə | əsas redaktə]

Front Mission seriyası müvafiq video oyunlar üçün bir sıra strategiya təlimatları və əlaqəli kitablar hazırlayıb. Seriyadan çıxan diqqətəlayiq kitablar sırasında "Sükut" Front Mission sənəti 1995-2003[74] adlı art-buk və Front Mission World Historica: Münaqişələrin hesabatı 1970-2121 adlı məlumat kitabı vardır.[1] "Sükut" art-bukunda Yoşitaka Amano tərəfindən Front Mission, Front Mission: Gun HazardFront Mission First remeyki üçün çəkilmiş müəyyən konsepti olan sənət əsərləri nümayiş etdirilir. "World Historica" məlumat kitabı Front Mission Alternative oyununun əvvəlindən Front Mission 5: Scars of the War oyununun sonuna qədər əsas seriyada hadisələrin cərəyan etdiyi kainata aid bütün məlumatları özündə birləşdirir. Məlumat kitabında Front Mission: Gun HazardFront Mission Evolved oyunları haqqında məlumat yoxdur.[1]

Musiqi albomları[redaktə | əsas redaktə]

Başlıq Çıxış tarixi Uzunluq Etiket
Front Mission Original Sound Version 25 fevral 1995[75] 1:08:17[75] NTT Publishing
Front Mission Series: Gun Hazard Original Soundtrack 25 fevral 1996[76] 2:30:25[76] NTT Publishing
Front Mission 2 Original Soundtrack 21 sentyabr 1997[77] 1:15:45[77] DigiCube
Front Mission Alternative Vinyl İyul 1997[78] 35:06[78] DigiCube
Front Mission Alternative Original Soundtrack 21 noyabr 1997[79] 1:12:39[79] DigiCube
Front Mission 3 Original Soundtrack 22 sentyabr 1999[80] 2:30:00[80] DigiCube
Front Mission 1st Special BGM Selection 10 may 2004[81] 18:25[81] Square Enix
Front Mission 4 plus 1st Original Soundtrack 10 may 2004[82] 3:24:24[82] Square Enix
Front Mission 5: Scars of the War Original Soundtrack 25 yanvar 2006[83] 2:43:07[83] Square Enix
Front Mission: Online Original Soundtrack 20 sentyabr 2006[84] 1:13:19[84] Square Enix
Front Mission Evolved Original Soundtrack/Mission 01 to 05 30 sentyabr 2010[85] 23:47[85] Square Enix

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Dengeki PlayStation Editorial, LogicGate, ed. (March 2007). Front Mission World Historica – Report of Conflicts 1970-2121 (Japanese). ASCII Media Works. ISBN 4-8402-3663-1.
  2. 1 2 3 4 5 6 7 "100 Year History of Front Mission". Dengeki Games (Japanese). ASCII Media Works. February 2004.
  3. "Front Mission for SNES". GameSpot. 2009-02-08 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-03-20.
  4. "Front Mission for WonderSwan Color". GameSpot. 2009-03-02 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-03-20.
  5. "Front Mission 1st for PlayStation". GameSpot. 2009-03-21 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-03-20.
  6. "Front Mission for DS". GameSpot. 2009-06-01 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-03-20.
  7. 1 2 Niizumi, Hirohiko (2003-09-28). "New Front Mission 1st, Front Mission History, and Front Mission 4 information". GameSpot. 2005-03-10 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-12-08.
  8. Hatfield, Daemon (2007-10-23). "Front Mission Wanders onto DS". IGN. 2008-10-10 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-12-08.
  9. 1 2 Nguyen, Thierry (2008-06-16). "Front Mission 2089: Border of Madness Import Impressions". 1UP.com. 2011-07-09 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-07-08.
  10. "Front Mission 2089". Square Enix. 2009-06-16 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-03-20.
  11. 1 2 "Front Mission 2089-II". Square Enix. 2009-04-17 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-03-20.
  12. ガンハザード (Japanese). Square Enix. 2009-05-28 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-12-08.
  13. Onyett, Charles (2005-05-18). "E3 2005: Front Mission Online". IGN. 2007-09-21 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-07-09.
  14. "Important Information about Front Mission Online Operations" (Japanese). PlayOnline. 2009-02-05 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-07-09.
  15. 1 2 North, Dale (2010-05-25). "Front Mission Evolved Dated for September in Japan". Destructoid. 2011-07-09 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-12-07.
  16. "Front Mission Evolved Launch Date Updated to September 28, 2010". Square Enix. 2010-07-23. July 9, 2011 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-12-07.
  17. Purchese, Robert (2010-08-18). "Front Mission Evolved nudged to October". Eurogamer. 2011-07-09 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-12-07.
  18. 1 2 Lummis, Michael (2010-09-28). Front Mission Evolved Official Strategy Guide. BradyGames. ISBN 978-0-7440-1221-7.
  19. 1 2 3 Famitsu, ed. (1994-07-09). FamiComics Special Edition, Summer 1994 (Japanese). ASCII.
  20. Famitsu Books Editorial, ed. (March 2006). Front Mission 5: Scars of the War Official Perfect Guide (Japanese). Enterbrain. ISBN 978-4-7577-2721-2.
  21. Famitsu, ed. (1994-11-11). FamiComics Special Edition, Winter 1994 (Japanese). ASCII.
  22. Famitsu, ed. (1995-02-03). FamiComics Special Edition, Spring 1995 (Japanese). ASCII.
  23. 1 2 3 Matsuda, Taishu (1995-07-22). Front Mission Comics (Japanese). ASCII Comix. ISBN 978-4-7561-1157-9.
  24. 1 2 3 Iino, Fumihiko; Iwasaki, Hideo (1995-07-22). Front Mission – Front Line Report (Japanese). LOGOUT Paperback Adventures, Aspect Novels. ISBN 978-4-89366-375-7.
  25. 1 2 3 Yamaguchi, Hiroshi (1996-06-07). Gun Hazard – A Mercenary's Iron Legs (Japanese). Aspect Novels. ISBN 978-4-89366-513-3.
  26. 1 2 3 Matsuda, Taishu (1996-11-22). Front Mission Series: Gun Hazard (Japanese). ASCII Comix. ISBN 978-4-7561-1257-6.
  27. 1 2 3 Famitsu Books Editorial, ed. (January 1998). Front Mission 2 Guidebook – Wanzers of the Elite (Japanese). ASCII. ISBN 978-4-89366-883-7.
  28. 1 2 3 4 Akitsu, Toru (2004-09-24). Front Mission 4 I – Elsa #1 (Japanese). GAME NOVELS. ISBN 978-4-7575-1289-4.
  29. 1 2 Akitsu, Toru (2004-09-24). Front Mission 4 II – Elsa #2 (Japanese). GAME NOVELS. ISBN 978-4-7575-1290-0.
  30. 1 2 3 Otagaki, Yasuo (2007-03-24). Front Mission ~The Drive~ (Japanese). Young Gangan. ISBN 978-4-7575-1973-2.
  31. 1 2 3 Otagaki, Yasuo. Front Mission Dog Life & Dog Style 01 (Japanese). Young GanGan. ISBN 978-4-7575-2149-0.
  32. 1 2 "Front Mission Dog Life & Dog Style 01 (프론트 미션 도그..1권" (Korean). HaksanPublishing. 2011-07-09 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-06-08.
  33. 1 2 "Front Mission Dog Life & Dog Style T01" (French). Amazon.fr. 2012-04-30 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2012-01-28.
  34. "Front Mission Dog Life & Dog Style Introduction". Square Enix. 2009-06-03 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-12-07.
  35. "Acquisition de Front Mission par Ki-oon" (French). Fant'Asie. 2011-10-28. İstifadə tarixi: 2011-12-27.
  36. Otagaki, Yasuo. Front Mission Dog Life & Dog Style 02 (Japanese). Young GanGan. ISBN 978-4-7575-2283-1.
  37. "Front Mission Dog Life & Dog Style 02 (프론트 미션 도그..2권" (Korean). HaksanPublishing. 2011-07-09 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-06-08.
  38. Front Mission Dog Life & Dog Style T02 (French). Amazon.fr. ASIN 2355923671.
  39. Otagaki, Yasuo. Front Mission Dog Life & Dog Style 03 (Japanese). Young GanGan. ISBN 978-4-7575-2433-0.
  40. "Front Mission Dog Life & Dog Style 03 (프론트 미션 도그..3권" (Korean). HaksanPublishing. 2011-07-09 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-12-28.
  41. Front Mission Dog Life & Dog Style T03 (French). Amazon.fr. ASIN 2355923930.
  42. Otagaki, Yasuo. Front Mission Dog Life & Dog Style 04 (Japanese). Young GanGan. ISBN 978-4-7575-2625-9.
  43. "Front Mission Dog Life & Dog Style 04 (프론트 미션 도그..4권" (Korean). HaksanPublishing. 2011-07-09 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-06-08.
  44. Front Mission Dog Life & Dog Style T04 (French). Amazon.fr. ASIN 2355924287.
  45. Otagaki, Yasuo. Front Mission Dog Life & Dog Style 05 (Japanese). Young GanGan. ISBN 978-4-7575-2812-3.
  46. "Front Mission Dog Life & Dog Style 05 (프론트 미션 도그..5권" (Korean). HaksanPublishing. 2011-07-09 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-04-22.
  47. Front Mission Dog Life & Dog Style T05 (French). Amazon.fr. ASIN 2355924465.
  48. Otagaki, Yasuo. Front Mission Dog Life & Dog Style 06 (Japanese). Young GanGan. ISBN 978-4-7575-3006-5.
  49. "Front Mission Dog Life & Dog Style 06 (프론트 미션 도그..6권" (Korean). HaksanPublishing. 2011-07-09 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-06-08.
  50. Front Mission Dog Life & Dog Style T06 (French). Amazon.fr. ASIN 2355924716.
  51. Otagaki, Yasuo. Front Mission Dog Life & Dog Style 07 (Japanese). Young GanGan. ISBN 978-4-7575-3208-3.
  52. "Front Mission Dog Life & Dog Style 07 (프론트 미션 도그..7권" (Korean). HaksanPublishing. İstifadə tarixi: 2012-02-01.
  53. Front Mission Dog Life & Dog Style T07 (French). Amazon.fr. ASIN 2355924929.
  54. Otagaki, Yasuo. Front Mission Dog Life & Dog Style 08 (Japanese). Young GanGan. ISBN 978-4-7575-3458-2.
  55. "Front Mission Dog Life & Dog Style 08 (프론트 미션 도그..8권" (Korean). HaksanPublishing. İstifadə tarixi: 2012-08-29.
  56. Front Mission Dog Life & Dog Style T08 (French). Amazon.fr. ASIN 235592516X.
  57. Otagaki, Yasuo. Front Mission Dog Life & Dog Style 09 (Japanese). Young GanGan. ISBN 978-4-7575-3637-1.
  58. "Front Mission Dog Life & Dog Style 09 (프론트 미션 도그..9권" (Korean). HaksanPublishing. İstifadə tarixi: 2012-12-23.
  59. Front Mission Dog Life & Dog Style T09 (French). Amazon.fr. ASIN 2355925410.
  60. Otagaki, Yasuo. Front Mission Dog Life & Dog Style 10 (Japanese). Young GanGan. ISBN 978-4-7575-3773-6.
  61. "Front Mission Dog Life & Dog Style 10 (프론트 미션 도그..10권" (Korean). HaksanPublishing. İstifadə tarixi: 2013-02-14.
  62. Front Mission Dog Life & Dog Style T10 (French). Amazon.fr. ASIN 2355925623.
  63. 1 2 3 Nicholson, Zy (May 1995). "Front Mission Goes Live!". Super Play. Future plc (31). ISSN 0966-6192.
  64. Japanese TV Commercials [1854] Front Mission フロントミッション. MrRetroGreg. İstifadə tarixi: 3 may 2020. YouTube
  65. 1 2 3 4 5 6 7 8 Famitsu Books Editorial, ed. (1996-04-08). Front Mission Series: Gun Hazard Official Fanbook (Japanese). ASCII.
  66. Front Misson : Gun Hazard commercial with full size mech. ASSEMblergames.com. İstifadə tarixi: 3 may 2020. YouTube
  67. "1/35 Zenith V". Hobby Link Japan. 2011-07-09 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-12-07.
  68. "Zenith Rev (Action Figure)". Hobby Link Japan. 2011-07-09 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-12-07.
  69. "Front Mission 3: The Toys". IGN. 2000-09-08. 2007-06-21 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-07-06.
  70. "Front Mission Trading Arts #1 Box". Hobby Link Japan. 2011-07-09 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-12-07.
  71. "Front Mission Trading Arts #2 Box". Hobby Link Japan. 2011-07-09 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-12-07.
  72. Karlin, David (2005-10-17). "Front Mission 5 Update". 1UP.com. 2011-07-09 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-12-07.
  73. "Square Enix Products Online Catalog". Square Enix. 2011-07-09 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-12-07.
  74. Amano, Yoshitaka (2010-03-12). "Sükut" Front Mission sənəti 1995-2003 (Japanese). Square Enix. ISBN 978-4-7575-1179-8.
  75. 1 2 Kalabakov, Daniel (2002-05-31). "Front Mission OSV". RPGFan. 2009-12-30 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-12-07.
  76. 1 2 Gann, Patrick (2000-08-06). "Front Mission Series Gun Hazard OST". RPGFan. 2009-12-30 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-12-07.
  77. 1 2 Dragon God (2002-08-22). "Front Mission 2 OST". RPGFan. 2009-12-30 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-12-07.
  78. 1 2 "Front Mission Alternative Vinyl". Square Enix Music Online. 2010-01-02 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-12-07.
  79. 1 2 Dragon God (2003-10-10). "Front Mission Alternative". RPGFan. 2009-12-30 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-12-07.
  80. 1 2 Dragon God (2004-06-04). "Front Mission 3 OST". RPGFan. 2009-12-30 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-12-07.
  81. 1 2 "Front Mission 1st Special BGM Selection". Square Enix Music Online. 2010-01-02 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-12-07.
  82. 1 2 Schweitzer, Ben (2006-02-14). "Front Mission 4 Plus 1st OST". RPGFan. 2009-12-30 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-12-07.
  83. 1 2 Schweitzer, Ben (2006-02-14). "Front Mission 5 ~Scars of the War~ OST". RPGFan. 2009-12-30 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-12-07.
  84. 1 2 Schweitzer, Ben (2006-10-05). "Front Mission Online OST". RPGFan. 2009-12-30 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-09-02.
  85. 1 2 "Front Mission Evolved OST / Mission 01 to 05". iTunes. 2000-09-30. 2011-07-09 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2010-10-30.

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]