Türkiyədəki muzeylərin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Respublikanın elan edilməsindən sonra , Türkiyə muzeyləri Atatürk ün Anadolunun insan əliylə edilən faydalı şeylərinin sərgi və araşdırmasına əhəmiyyət verməsi səbəbindən yazıla şəkildə inkişaf etdi. Türkiyə Cümhuriyyət elan edildiyində, İstanbul da "Asar-ı Atika Muzeyi", kimi adlandırılan İstanbul Arxeologiya Muzeyi, Aya İrini nin ev sahibliyi etdiyi Hərbi Muzey, Süleymaniyyə camisi ​​ndə Türk və İslam Əsərləri Muzeyi (Vəqflər-ı İslamiyə Muzeyi) və Anadolunun bir neçə böyük şəhərində Osmanlı İmperatorluğu Muzeyi (Muzey-i Humayun) muzeyləri vardı.

Türk Arkaleoloji Muzeyi (Türk Asar-ı Atikası), Türkiyə Cümhuriyyətinin ilk illərində yaradılıb. Vəzifəsi toplamaq, sıralama etmək, kataloq və arxeolojietnoqrafik tapıntıparı qorumaq idi. Anadolunun bir çox bölgəsində antik kilsələr, məscid lər və karvansaray lar bərpa edildi və muzeyə çevrildi. Vəsaitləri və içərisindəki sənət işləri ilə Topkapı Sarayı, 1927-ci ildə xalqın ziyarətinə açıldı. Eyni il İslami Muzey "Türk və İslam Əsərləri Muzeyi" olaraq bərpa edildi və Konyada Mevlana Derviş Locası bir muzeyə çevrildi.

1930-ci ildə tikintisi tamamlanan Ankara Etnoqrafiya Muzeyi, respublika dövründə inşası ilk dəfə muzey olaraq dizayn edilən daxma idi. Yeni muzeylər Bursa, Adana, Manisa, İzmir, Kayseri, Antalya, Afyon, BergamaEdirne də quruldu. 1940-ci ildə Ankara da Mahmud Paşa Bedesteni içində inşa edilmiş olan Hitit Muzeyi, bərpa edildib, yeniləşdirildikdən sonra 1968-ci ildə Anadolu Mədəniyyətlər Muzeyi halına çevrildi.

Adana[redaktə | əsas redaktə]

  1. Adana Arxeologiya Muzeyi
  2. Adana Atatürk Evi Muzeyi
  3. Adana Etnoqrafiya Muzeyi
  4. Misis Mozaika Muzeyi
  5. Adana Kino Muzeyi

Adıyaman[redaktə | əsas redaktə]

  1. Adıyaman Muzeyi

Afyon[redaktə | əsas redaktə]

  1. Afyon Arxeologiya Muzeyi
  2. Afyon Bolvadin Muzeyi
  3. Afyon Zafer Muzeyi
  4. Afyonkarahisar Mevlevihanesi

Aksaray[redaktə | əsas redaktə]

  1. Aksaray Muzeyi

Amasya[redaktə | əsas redaktə]

  1. Amasya Arxeologiya və Mumya Muzeyi
  2. Amasya / Taşova Alparslan Bələdiyyəsi Muzeyi
  3. Amasya Şehzadeler Muzeyi
  4. Amasya Saraydüzü Qışla Binası Milli Mübarizə Muzeyi və Konqres Mərkəzi
  5. Amasya Hazeranlar evi Etnoqrafiya Muzeyi
  6. Miniatür Amasya-1915 Şehr-i Amasya Muzeyi
  7. Amasya Sabuncuoğlu Tibb və cərrahi Tarixi Muzeyi
  8. Amasya Meşə və Meşəçilik Muzeyi
  9. Amasya Bəyazid-i Vəli Xan İl Xalq Kitabxanası Yazma və Basma Eserler
  10. Amasya Ferhat ilə Şirin Müzesi- Nikah Salonu / Istehsalı davam edir.

Ankara[redaktə | əsas redaktə]

  1. Anadolu Mədəniyyətləri Muzeyi
  2. Ankara Etnoqrafiya Muzeyi
  3. Ankara Qurtuluş Savaşı Muzeyi
  4. Atatürk və Qurtuluş Savaşı Muzeyi
  5. Respublika Muzeyi (II. TBMM Binası)
  6. Mehmet Akif Ersoy Muzey Evi
  7. Qazi Universiteti Şəkil Heykəl Muzeyi
  8. Ankara Universiteti Təhsil Elmləri Fakültəsi Oyuncak Muzeyi
  9. ODTÜ Elm və Texnologiya Muzeyi
  10. Pembe Köşk
  11. Türk Hava Qurumu Muzeyi
  12. Feza Gürsey Elm Mərkəzi
  13. Ankara Dövlət Şəkil və Heykəl Muzeyi
  14. Qazi Universiteti Şəkil Heykəl Muzeyi
  15. Hacettepe İncəsənət Muzeyi
  16. MTA Təbiət Tarixi Muzeyi

Antalya[redaktə | əsas redaktə]

  1. Antalya Muzeyi
  2. Alanya Arxeologiya Muzeyi
  3. Alanya Atatürk Evi Muzeyi
  4. Alanya Etnoqrafiya Muzeyi
  5. Kaleiçi Muzeyi
  6. Side Muzeyi
  7. İçkale Muzeyi

Aydın[redaktə | əsas redaktə]

  1. Afrodisias Muzeyi
  2. Aydın Muzeyi
  3. Milet Muzeyi
  4. Yörük Ali Efe Muzeyi
  5. Söke Fatma Suat Orhon Muzey və İncəsənət Evi

Balıkesir[redaktə | əsas redaktə]

  1. Balıkesir Kuvayi Milliye Muzeyi
  2. Bandırma Arxeologiya Muzeyi
  3. Ayşe Sıdıka Erke Etnoqrafiya Muzeyi
  4. Fotoğraf Muzeyi
  5. Edremit Tahtakuşlar Etnoqrafiya Muzeyi
  6. Gönen Mozaika Muzeyi
  7. Balıkesir Belediyesi İnqilab Erbil Müasir İncəsənət Muzeyi
  8. Bigadiç Muzey Evi
  9. Marmara Mahalı Saraylar Açıq Hava Muzeyi
  10. Antardos Açıq Hava Muzeyi - Altınoluk

Bartın[redaktə | əsas redaktə]

  1. Amasra Muzeyi

Batman[redaktə | əsas redaktə]

  1. Batman Muzeyi

Bayburt[redaktə | əsas redaktə]

  1. Baksı Muzeyi

Biləcik[redaktə | əsas redaktə]

  1. Söyüd Muzeyi

Bitlis[redaktə | əsas redaktə]

  1. Ahlat Muzeyi
  2. Bitlis Etnoqrafiya Muzeyi

Bolu[redaktə | əsas redaktə]

  1. Bolu Muzeyi

Burdur[redaktə | əsas redaktə]

  1. Burdur Muzeyi
  2. Taşoda Etnoqrafiya Muzeyi

Bursa[redaktə | əsas redaktə]

  1. Bursa Arxeologiya Muzeyi
  2. Bursa Şəhər Muzeyi
  3. Bursa Meşəçilik Muzeyi
  4. Bursa Sağlamlıq Muzeyi
  5. Bursa Tofaş Anadolu Arabaları Muzeyi
  6. Cumalıkızık Etnoqrafiya Muzeyi
  7. Hünkar Köşkü
  8. Mudanya Sülh Evi
  9. Uluumay Osmanlı Xalq Kıyafetleri və Aksesuarları Muzeyi
  10. Bursa Atatürk Evi Muzeyi
  11. Bursa Türk və İslam Əsərləri Muzeyi
  12. Yenişehir Şemaki Evi Muzeyi
  13. Mudanya Tahir Paşa evin Muzeyi
  14. İznik Muzeyi
  15. İznik Ayasofya Muzeyi
  16. Cəlal Bayar Fondu və Muzeyi
  17. İnegöl Şəhər Muzeyi

Çanaqqala[redaktə | əsas redaktə]

  1. Bozcaada Yerli Tarix Muzeyi
  2. Çanaqqala Arxeologiya Muzeyi
  3. Çamburnu Ziyaretçi Mərkəzi Milli Parklar Muzeyi
  4. Çanaqqala Adatepe Zeytunyağı Muzeyi
  5. Çanaqqala Bələdiyyə Türk evi Xüsusi Etnoqrafiya Muzeyi
  6. Çanaqqala Bigalı (Şam yayla) Atatürk Evi Muzeyi
  7. Çanaqqala Hadımoğlu evi Türk evi
  8. Gelibolu yarımadası tarixi Milli Parkı şehitlikleri və əsərləri
  9. Çanaqqala Kabatepe Tanıtma Mərkəzi
  10. Çanaqqala şəhidləri Anıtı Hərb Muzeyi
  11. Çanaqqala Şəhidlər Harput Muzeyi
  12. Şəhidlik abidəsi Savaş Əsərləri Muzeyi

Çankırı[redaktə | əsas redaktə]

  1. Çankırı Muzeyi

Çorum[redaktə | əsas redaktə]

  1. Çorum Muzeyi
  2. Alacahöyük Muzey və Örenyeri
  3. Boğazköy Muzeyi

Dənizli[redaktə | əsas redaktə]

  1. Pamukkale Arxeologiya Muzeyi
  2. Atatürk və Etnoqrafiya Muzeyi
  3. Ufo Muzeyi

Diyarbakır[redaktə | əsas redaktə]

  1. Diyarbakır Muzeyi
  2. Ziya Gökalp Muzeyi
  3. Cahit Sıtkı Tarancı Mədəniyyət Muzeyi

Edirne[redaktə | əsas redaktə]

  1. İkinci Beyazıt Külliyyəsi Sağlamlıq Muzeyi
  2. Edirne Muzeyi
  3. Edirne Türk və İslam Əsərləri Muzeyi
  4. Edirne T.Ü. Lozanna Muzeyi
  5. Edirne T.Ü. Müasir Şəkil Heykəl Muzeyi
  6. VGM Səlimiyə Vəqf Muzeyi

Elazığ[redaktə | əsas redaktə]

  1. Elazığ Arxeologiya və Etnoqrafiya Muzeyi
  2. Harput Muzeyi

Erzincan[redaktə | əsas redaktə]

  1. Erzincan Muzeyi
  2. Kamalının Ali Gürer Xüsusi Muzeyi

Ərzurum[redaktə | əsas redaktə]

  1. Ərzurum Arxeologiya Muzeyi
  2. Ərzurum Atatürk Evi
  3. Yakutiye Mədrəsəsi
  4. 23 İyul Konqres Muzeyi

Eskişehir[redaktə | əsas redaktə]

  1. Eskişehir Arxeologiya Muzeyi
  2. Yunus Emre Muzeyi
  3. Seyitgazi Muzeyi
  4. İnönü Döyüşləri qərargah Muzeyi
  5. A.Ü. Respublika Tarixi Muzeyi
  6. A.Ü. Müasir Sənətlər Muzeyi
  7. Eskişehir TCDD Muzeyi
  8. Müasir Cam Sənətləri Muzeyi
  9. Pessinus Muzeyi
  10. Eskişehir Atatürk və Mədəniyyət Muzeyi
  11. Eskişehir Aviasiya Muzeyi (Tayyar Muzeyi / Hava Muzeyi)
  12. Osmanlı Evi Muzeyi
  13. A.Ü. Təhsil Karikaturaları Muzeyi
  14. Eskişehir Lületaşı Muzeyi
  15. Balmumu Heykəl Muzeyi
  16. Dünya Muzeyləri Muzeyi

Gaziantep[redaktə | əsas redaktə]

  1. Gaziantep Arxeologiya Muzeyi
  2. Emine Sinə Gaziantep Mətbəx Muzeyi
  3. Həsən Süzer Etnoqrafiya Muzeyi
  4. Medusa Cam Muzeyi
  5. Ömər Ersoy Mədəniyyət Mərkəzi
  6. Şahinbey Savaş Muzeyi
  7. Zeugma Mozaika Muzeyi
  8. Gaziantep Müdafiə və Qəhrəmanlıq panoraması Muzeyi
  9. Yesemek Açıq hava muzeyi
  10. Bayazhan Gaziantep Şəhər Muzeyi
  11. Saklı Konak Mis Əsərləri Muzeyi
  12. Gaziantep Atatürk Evi Muzeyi
  13. Gaziantep Mevlevihanesi Vəqf Muzeyi
  14. Gaziantep Mədəniyyəti Muzeyi

Giresun[redaktə | əsas redaktə]

  1. Giresun Muzeyi

Gümüşhane[redaktə | əsas redaktə]

  1. Gümüşhane İkizevler evi

Hatay[redaktə | əsas redaktə]

  1. Hatay Arxeologiya Muzeyi
  2. St.Pierre Kilsəsi (Abidə Muzey)

Isparta[redaktə | əsas redaktə]

  1. Isparta Muzeyi
  2. Yalvaç Muzeyi
  3. Süleyman Demirel Demokratiya və İnkişaf Muzeyi
  4. Prof. Dr. Turan Yazgan Etnoqrafiya Muzeyi

İstanbul[redaktə | əsas redaktə]

  1. Adalar Muzeyi
  2. Hərbi Muzey
  3. Ayasofya Muzeyi
  4. Aya İrini Muzeyi
  5. Aynalıkavak Kasrı
  6. Bəylərbəyi Sarayı
  7. Divan ədəbiyyatı Muzeyi (Galata Mevlevihane Muzeyi)
  8. Dolmabahçe Sarayı
  9. Çırağan sarayı
  10. Çinili Köşk
  11. Fənərbaxça Muzeyi
  12. Florya Atatürk köşkü
  13. Aviasiya Muzeyi
  14. İTİ Təbiət Tarixi və Elm Muzeyi
  15. Kariye Muzeyi
  16. Kazım Qarabəkir Paşa Muzeyi
  17. Küçüksu Sarayı
  18. Mecma-ı əsar-ı Atika Muzeyi
  19. Maddə işarəli siyahı element
  20. Miniatürk
  21. Orhan Kemal Muzeyi
  22. Panorama 1453 Tarix Muzeyi
  23. Pera Muzeyi
  24. Sadberk Xanım Muzeyi
  25. Sait Faik Muzeyi
  26. Sisli Elm Mərkəzi
  27. Sağlamlıq Muzeyi
  28. Topkapı Sarayı
  29. Türk və İslam Əsərləri Muzeyi
  30. Yedikule Zindanları
  31. Yerebatan Sarnıcı
  32. Yıldız Farfor Fabriki
  33. Yıldız Sarayı
  34. İstanbul Arxeologiya Muzeyləri
  35. İstanbul Deniz Muzeyi
  36. İstanbul Modern
  37. İstanbul Oyuncak Muzeyi
  38. 500. Il Vəqfi Türk Yəhudiləri Muzeyi
  39. Böyük Saray mozaikalar Muzeyi
  40. İmrahor Sarayı
  41. Fethiye Muzeyi
  42. Tekfur Sarayı
  43. Anadolu Hisarı
  44. Rumeli Hisarı
  45. Şerifler Yalısı
  46. Adam Mickeiexic Muzeyi
  47. Səhnə Sənətləri Muzeyi
  48. Aşiyan Muzeyi (Tofiq Fikrətin Evi)
  49. İstanbul Atatürk Muzeyi
  50. İşıqlandırma və İsitmə alətləri Muzeyi
  51. Ayşe və Ərcümənt kalmık Muzeyi
  52. Türkiyə Jurnalistlər Cəmiyyəti Mətbuat Muzeyi
  53. Dənizçilik və Su Ürünleri Muzeyi
  54. İstanbul Halı Muzeyi
  55. Haluk Perkin Muzeyi
  56. H.Rahmi Gürpınar Muzeyi
  57. Karikatura və Yumor Muzeyi
  58. Kazım Qarabəkir Paşa Muzeyi
  59. Kilim və Düz Yaygılar Muzeyi
  60. Kont Seçini Xilasetmə Muzeyi
  61. Memar Sinan Ü. Şəkil və Heykəl Muzeyi
  62. Polis Muzeyi
  63. İstanbul PTT Muzeyi
  64. Rahmi M. Qoç Sənaye Muzeyi
  65. Sadberk Xanım Muzeyi
  66. Sait Faik Abasıyanık Muzeyi
  67. Sakıp Sabancı Muzeyi
  68. Sirkeci Garı TCDD Muzeyi
  69. İstanbul Şəhər Muzeyi
  70. Tənzimat Muzeyi
  71. Türk İnşaat və Sənət Əsərləri Muzeyi
  72. Türk Vəqf Hat Sənətləri Muzeyi
  73. Türkiyə Dənizçilik İşl. Tarix və İncəsənət Mərkəzi Muzeyi
  74. Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Muzeyi
  75. Cerrahpaşa Tibb Fakültəsi Deontoloji A.B.D. Bşk. Muzeyi
  76. Dimitri Kantemir Evi Muzeyi
  77. Doğançay Muzeyi
  78. Səlimiyə Hərbi Orta məktəbi Muzeyi
  79. Florence Nightingale Muzeyi
  80. Mehmet Naci Aköz Uçurtma Muzeyi
  81. Məsumiyyət muzeyi

İzmir[redaktə | əsas redaktə]

  1. İzmir Arxeologiya Muzeyi
  2. İzmir Atatürk Evi Muzeyi
  3. İzmir Etnoqrafiya Muzeyi
  4. Ege universiteti Təbiət Tarixi Muzeyi
  5. Bergama Muzeyi
  6. Çeşme Muzeyi
  7. Efes Muzeyi
  8. Ödəmiş Muzeyi
  9. Tire Muzeyi
  10. Ümran Baradan Uşaq Muzeyi
  11. Selçuk Yaşar Şəkil Muzeyi və İncəsənət Qalereyası
  12. TCDD Selçuk şamlıq Açıq Hava buxarlı lokomotiv Muzeyi
  13. TCDD 3. Region Muzey və İncəsənət Qalereyası
  14. İnciraltı Deniz Muzeyi
  15. İzmir Lətifə xanım Evi Muzeyi
  16. Konak Bələdiyyəsi İzmir Mask Muzeyi
  17. İzmir Oyun və Oyuncaq Muzeyi
  18. İzmir Böyükşəhər Bələdiyyəsi Əhməd Piriştina Şəhər Arşivi və Muzeyi
  19. Konak Bələdiyyəsi İzmir Neşe və Karikatura Muzeyi

Kahramanmaraş[redaktə | əsas redaktə]

  1. Kahramanmaraş Muzeyi

Karabük[redaktə | əsas redaktə]

  1. Karabük Demir Çelik Sənaye Muzeyi

Karaman[redaktə | əsas redaktə]

  1. Karaman Muzeyi

Qars[redaktə | əsas redaktə]

  1. Qars Muzeyi

Kastamonu[redaktə | əsas redaktə]

  1. Kastamonu Muzeyi

Kayseri[redaktə | əsas redaktə]

  1. Kayseri Muzeyi
  2. Kayseri Atatürk Evi Muzeyi
  3. Kayseri Etnoqrafiya Muzeyi
  4. Erciyes Ü. Gevher Nesibe Tibb Tarixi Muzeyi

Kırıkkale[redaktə | əsas redaktə]

  1. MKE silahsan Xüsusi Muzeyi

Kırklareli[redaktə | əsas redaktə]

  1. Kırklareli Muzeyi

Kırşehir[redaktə | əsas redaktə]

  1. Kırşehir muzeyi

Kocaeli[redaktə | əsas redaktə]

  1. Kocaeli Arxeologiya və Etnoqrafiya Muzeyi (Köhnə Gar üçün Kompleksi)
  2. Kocaeli Etnoqrafiya Muzeyi (Saatçi Əli Əfəndi evi)
  3. Saray Muzey (Av Köşkü)
  4. Osman Həmdi Bəy Muzeyi
  5. Atatürk və Redif Muzeyi
  6. Seka Kağız Muzeyi

Konya[redaktə | əsas redaktə]

  1. Konya Ereğli Muzeyi
  2. Mövlana Muzeyi
  3. Konya Arxeologiya Muzeyi
  4. Konya Atatürk Evi Muzeyi
  5. Karatay Mədrəsəsi (Çini Eserler Muzeyi)
  6. Sırçalı Medrese (Məzar abidələri Muzeyi)
  7. İncə Minare (Taş-Taxta Əsərləri Muzeyi)
  8. Konya Etnoqrafiya Muzeyi
  9. Konya İzzet Koyunoğlu Şəhər Muzeyi

Kütahya[redaktə | əsas redaktə]

  1. Kütahya Arxeologiya Muzeyi
  2. Farfor Muzeyi
  3. Kossuth Evi Muzeyi
  4. Çini Muzeyi
  5. Sadiq Atakan Xüsusi Çini Muzeyi
  6. Altıntaş Açıq hava muzeyi
  7. Dumlupınar Muzeyi
  8. Tavşanlı Bələdiyyəsi Muzeyi

Malatya[redaktə | əsas redaktə]

  1. Malatya Muzeyi
  2. İnönü Ü. İsmət İnönü Muzeyi

Manisa[redaktə | əsas redaktə]

  1. Manisa Muzeyi

Mardin[redaktə | əsas redaktə]

  1. Mardin Muzeyi

Mersin[redaktə | əsas redaktə]

  1. Mersin Arxeologiya Muzeyi
  2. Mersin Atatürk Evi Muzeyi
  3. Mersin Deniz Muzeyi
  4. Mersin Su Muzeyi
  5. Mersin Şəhər Muzeyi
  6. Anamur Muzeyi
  7. Silifke Muzeyi
  8. Silifke Atatürk Evi Muzeyi
  9. Narlıkuyu Mozaika Muzeyi
  10. Tarsus Muzeyi
  11. Taşucu Amphora Muzeyi
  12. Taşucu Atatürk Evi Müzeyi
  13. St. Paul Abidə Muzeyi

Muğla[redaktə | əsas redaktə]

  1. Bodrum Qalası (Sualtı Arxeologiya Muzeyi)
  2. Muğla Muzeyi
  3. Milas Muzeyi
  4. Iassos Balıq Bazarı Açıq Hava Muzeyi
  5. Fethiye Muzeyi
  6. Marmaris Muzeyi
  7. Marmaris xalçaçı Ahmet Urkay Muzeyi
  8. Bodrum Deniz Muzeyi

Nevşehir[redaktə | əsas redaktə]

  1. Kapadokya İncəsənət və Tarix Muzeyi
  2. Ortahisar Etnoqrafiya Muzeyi
  3. Ürgüp Muzeyi
  4. Nevşehir Muzeyi
  5. Hacıbektaş Muzeyi
  6. Hacıbektaş Atatürk Evi Muzeyi
  7. Arxeologiya və Etnoqrafiya Muzeyi
  8. Qalib Körükçü Saç Muzeyi

Niğde[redaktə | əsas redaktə]

  1. Niğde Muzeyi

Ordu[redaktə | əsas redaktə]

  1. Ordu Muzeyi
  2. Ordu Paşaoğlu evi Etnoqrafiya Muzeyi

Rize[redaktə | əsas redaktə]

  1. Rize Muzeyi
  2. Rize Atatürk Evi Muzeyi

Sakarya[redaktə | əsas redaktə]

  1. Sakarya Muzeyi
  2. Ali Fuat Paşa Kuvayi Milliye Muzeyi
  3. Zəlzələ Mədəniyyət Muzeyi

Samsun[redaktə | əsas redaktə]

  1. Alaçam mübadilə Muzeyi
  2. Bafra Arxeologiya və Etnoqrafiya Muzeyi
  3. Bandırma Vapuru və Milli Mübarizə Parkı Açıq Hava Muzeyi
  4. Qazi Muzeyi
  5. Hövzə Atatürk Evi
  6. Samsun Arxeologiya və Etnoqrafiya Muzeyi
  7. Samsun Şəhər Muzeyi
  8. Tekkeköy Atatürk Evi
  9. Tekkeköy mağaralar Arxeologiya Vadisi Muzey Evi

Sinop[redaktə | əsas redaktə]

  1. Sinop Həbsxana (Sinop qalası)
  2. Sinop Muzeyi

Sivas[redaktə | əsas redaktə]

  1. Atatürk Konqres və Etnoqrafiya Muzeyi (Sivas Konqres Binası)
  2. Aşık Veysel Muzeyi
  3. İnönü Etnoqrafiya Muzeyi
  4. Sivas Arxeologiya Muzeyi
  5. Tüdemsaş Muzeyi
  6. Səlcuqlu Muzeyi

Şanlıurfa[redaktə | əsas redaktə]

  1. Şanlıurfa Muzeyi
  2. İbrahim Tatlıses Muzeyi
  3. Mətbəx Muzeyi
  4. Qurtuluş Muzeyi

Şırnak[redaktə | əsas redaktə]

  1. İsmail Əbul-iz El Cezeri Muzeyi

Tekirdağ[redaktə | əsas redaktə]

  1. Tekirdağ Muzeyi
  2. Rakoczi Muzeyi
  3. Malkara Təhsil və Mədəniyyət Vəqfi Şəxsi Muzeyi

Tokat[redaktə | əsas redaktə]

  1. Tokat Muzeyi

Trabzon[redaktə | əsas redaktə]

  1. Sümela Monastırı
  2. Trabzon Ayasofya Muzeyi
  3. Atatürk Muzeyi (Köşk)
  4. Trabzon Muzeyi (Kostaki evi)
  5. Trabzonspor Muzeyi

Uşak[redaktə | əsas redaktə]

  1. Uşak Muzeyi
  2. Uşak Atatürk və Etnoqrafiya Muzeyi

Van[redaktə | əsas redaktə]

  1. Van Muzeyi

Yozgat[redaktə | əsas redaktə]

  1. Yozgat Etnoqrafiya Muzeyi (Nizamoğlu evi)
  2. Yozgat Arxeologiya Muzeyi (Karslıoğlu evi)

Zonguldak[redaktə | əsas redaktə]

  1. Zonguldak Muzeyi
  2. Qara dəniz Ereğli Muzeyi
  3. Çanakçılar Seramik A.Ş. Muzeyi

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]