Xocalı soyqırımı qurbanlarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar

Xocalı soyqırımı qurbanlarının siyahısı 1992-ci il fevralın 25-dən 26-na keçən gecə erməni hərbi birləşmələri keçmiş sovet ordusunun Xankəndi şəhərində yerləşən 366-cı motoatıcı alayının iştirakı ilə Xocalı şəhərini işğal edərkən, etnik azərbaycanlılara qarşı baş vermiş soyqırım qurbanları haqqında melumat.

Bu qanlı aksiya zamanı aylarla mühasirədə saxlanılan Xocalıya edilmiş hücum nəticəsində bir gecənin içində şəhər yerlə yeksan edilmişdir. Dinc əhaliyə amansızlıqla divan tutulmuş, 613 nəfər qətlə yetirilmiş, meyitlər təhqir olunmuş, 1275 nəfər girov götürülmüşdür. Onlardan 150 nəfərin taleyi hələ də məlum deyil. Qətlə yetirilənlərin 63 nəfəri uşaq, 106 nəfəri qadın, 70 nəfəri ahıl və qoca idi.[1]. Hərbi təcavüz nəticəsində 8 ailə tamamilə məhv edilmiş, 25 uşaq hər iki valideynini, 130 nəfər valideynlərindən birini itirmisdir.Bu facie alcaq ermeniler terefinden toredilib.

Xocalı Nişanə - Khojaly 20 (26.02.2012).jpg
Əlif Hacıyev - Khojaly 20 (26.02.2012).jpg
Tofiq Hüseynov - Khojaly 20 (26.02.2012).jpg




A B C Ç D E Ə F G H X  İ   J  K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

A[redaktə | əsas redaktə]

  • Abbasova Məryəm Məşədi qızı (1932-1992) itkin
  • Abışova Çinarə Nazim qızı (1982-1992) itkin
  • Ağayev Allahverdi Səttar oğlu (1982-1992) itkin
  • Ağayev Vüsal Səttar oğlu (1982-1992)
  • Ağayarova Sevinc İsa qızı (1985-1992)
  • Ağayarov Nəbi İsa oğlu (1981-1992)
  • Ağayarov Roman İsa oğlu (1986-1992)
  • Allahverdiyev Mahir Novruz oğlu (1975-1992) itkin
  • Allahverdiyev Mumuş ... oğlu (1938-1992)
  • Allahverdiyeva Kifayət ... qızı (?-1992)
  • Allahverdiyev Bəhram Mumuş oğlu (1975-1992)

C[redaktə | əsas redaktə]

  • Cabbarov Azad Pirqulu oğlu (?-1992) itkin
  • Cəbrayılova Səmayə Sarı qızı (1950-1992) qətl
  • Cəfərov Samir Tacir oğlu (1987-1992) itkin
  • Cəfərov Nüsrət (Anar) Fazil oğlu (1975-1992) itkin
  • Çobanova Nəzakət Tapdıq qızı (1984-1992) itkin

Ə[redaktə | əsas redaktə]

  • Əliyev Elçin Firdovsi oğlu 10 yaş itkin
  • Əliyev Elgiz Firdovsi oğlu 8 yaş itkin
  • Əliyev Elşən Əbil oğlu 5 yaş
  • Əliyev Səbuhi Cahangir oğlu 11 yaş itkin
  • Əliyev Səlim Cahangir oğlu 5 yaş itkin
  • Əliyev Ülfət İman oğlu (1972-1992)
  • Əliyeva Sürəyya Bayram qızı (1934-1992)
  • Əliyeva Sürəyya Behbud qızı (1933-1992)
  • Əliyeva Səhər Çərkəz qızı (1932-1992)
  • Əliyeva Xavər Yusif qızı (1928-1992)
  • Əliyeva Çiçək Ələsgər qızı (1931-1992)
  • Əliyeva Heyran Mürşüd qızı (1962-1992)
  • Əliyeva Yeganə Məhərrəm qızı 1.5 yaş
  • Əliməmmədov Namiq Şahmalı oğlu (?-1992)
  • Əliməmmədov Faiq Şahmalı oğlu (?-1992)
  • Ələkbərov Səxavət Təvəkkül oğlu 9 yaş
  • Ələkbərov Təvəkkül Ələkbər oğlu (?-1992)
  • Ələkbərov Əsgər Qurban oğlu (?-1992)
  • Ələkbərova Zeynəb Cümşüd qızı (?-1992)
  • Ələsgərov Vahid Rəşid oğlu (?-1992)
  • Ələsgərov Məzahir Məhərrəm oğlu (1969-1992)
  • Əsgərov Eldar Nizami oğlu (1986-1992)
  • Əsgərov Nizami Nizami oğlu (1960-1992)
  • Əsgərov Xəzani Kərəm oğlu (1962-1992)
  • Əsədov Yalçın Asif oğlu (1957-1992)
  • Əhmədzadə Şahin Əyyub oğlu (1957-1992)
  • Əhmədov Vaqif İslam oğlu (1957-1992)
  • Əhmədov Eldar Nayıb oğlu (1945-1992)
  • Əhmədov İbrahim Səfər oğlu (1958-1992)
  • Əhmədov Yelmar Nayıb oğlu (1963-1992)
  • Əhmədov Natiq İlyas oğlu (1968-1992)
  • Əhmədov Natiq Kəriş oğlu (1967-1992)
  • Əhmədov Rəfail Nayıb oğlu (1948-1992)
  • Əhmədov Həsən Hümbət oğlu (1948-1992)
  • Əhmədova Durna Salman qızı (1922-1992) itkin
  • Əhmədova Zibeydə Bədəl qızı (1928-1992)
  • Əhmədova Sərvinaz Muxtar qızı (1900-1992) 92 yaş
  • Əmirov Təvəkkül Baxış oğlu (1954-1992) qətl
  • Əmirova Raya Qabil qızı (1959-1992) qətl
  • Əmirova Xəzəngül Təvəkkül qızı (?-1992)
  • Əmirova Yeganə Təvəkkül qızı 6 || (1986-1992) qətl
  • Əmirova Raya Qabil qızı 1959-1992)
  • Əzimov Natiq Abbasqulu oğlu 6 (1986-1992) şəhid
  • Əzimov Həsənbala Şahmar oğlu (1935-1992) qətl
  • Əzimova Pərvanə Hüseyn qızı (1947-1992) qətl

F[redaktə | əsas redaktə]

  • Fərzəliyev Qədim Fərzəli oğlu (1933-1992)

H[redaktə | əsas redaktə]

  • Hacıyev Əlif Lətif oğlu (1953-1992)
  • Hacıyev Tahir Hacı oğlu 1957 itkin
  • Hüseynov Tofiq Mirsiyab oğlu || 38 (1954-1992)
  • Həsənov Elgün Nazim oğlu || 4 yaş
  • Həsənova Aygün Nazim qızı || 1.5 yaş
  • Həşimov Səlim Kərim oğlu (1963-1992) qətl
  • Hümbətov Talış İsgəndər oğlu (1931-1992) itkin
  • Hüseynov Hüseyn İsmayıl оğlu (1934-1992) itkin
  • Hüseynov Zöhrab Hüseyn оğlu (1973-1992) itkin
  • Hüseynova Maral Kamil qızı || 6 yaş
  • Hüseynov Hüseyn Fərəc оğlu || ? || || şəhid
  • Hüseynov Rəşid Hüseyn оğlu || 28 (03.10.1963-1992) şəhid
  • Hüseynov Məhsəl Elxan oğlu || 3 aylıq || || itkin
  • Hüseynov Rəcəf Elxan oğlu || 5 yaş itkin
  • Hüseynova Əzizə Alış qızı (1950-1992) itkin
  • Hüseynova Xoşbəxt Hüseyn qızı (1963-1992) itkin
  • Hüseynova Səbinə Elxan qızı || 4 yaş itkin
  • Hüseynova Nəsibə Hüseyn qızı (1980-1992) 10 yaş itkin
  • Hüseynova Süsən Hüseyn qızı (1971-1992) itkin
  • Hüseynova Mehriban Allahverdi qızı (?-1992) itkin
  • Hüseynova Zinət Yunis qızı (?-1992)
  • Rüstəmov Füzuli Salah oğlu 26 (1965-1992)

X[redaktə | əsas redaktə]

  • Xəlilova Lalə Tahir qızı (1988-1992)itkin

Q[redaktə | əsas redaktə]

  • Qasımova Rəsmiyyə Ağa qızı || 11 yaş itkin
  • Qənbərov Emin Səfər oğlu || 6 yaş
  • Qənbərov Səfər Qarsalan oğlu || 31 yaş
  • Qənbərova Esmira Səfər qızı || 7 yaş
  • Qənbərova Mətanət Hacı qızı || 25 yaş
  • Qənbərova Validə Boran qızı || 51 yaş
  • Quliyev Aqil Sahib oğlu (1963-1992)
  • Quliyev Əkbər Zəkara oğlu || 30 yaş
  • Quliyev Mikayıl Zahid oğlu (1965) itkin
  • Quliyev Samir Taleh oğlu || 2 yaş
  • Quliyev Şükür Qaryağdı oğlu || 7 yaş itkin
  • Quliyev Tahir Soltan oğlu || 36 yaş
  • Quliyev Taleh Zəkara oğlu || 25 yaş
  • Quliyev Vüqar Zahid oğlu (1975) qətl
  • Quliyev Zakir Lətif oğlu || 27 yaş
  • Quliyev Zəkara Qəmiş oğlu || 60 yaş
  • Quliyeva Nuranə Qaryağdı qızı || 13 yaş itkin
  • Quliyeva Pərvanə Qaryağdı qızı || 13 yaş
  • Quliyeva Rəvanə Qaryağdı qızı || 16 yaş itkin
  • Quliyeva Sara Hüseyn qızı || 37 yaş
  • Quliyeva Sevinc Əkbər qızı || 7 yaş
  • Quliyeva Şura Şəmil qızı || 56 yaş
  • Quliyeva Zəhra Lətif qızı || 24 yaş

M[redaktə | əsas redaktə]

  • Mahmudov Əhliman Behbud oğlu (1941-1992) şəhid
  • Mahmudova Roza Səfər qızı (1930-1992) şəhid
  • Mehdiyeva Aysel Murad qızı || 5 (1987-1992) şəhid
  • Mehdiyeva Gülmirə Murad qızı || 2 (1989-1992) şəhid
  • Mehralıyeva Gülzar Gülalı qızı itkin
  • Mehrəliyev Orxan Əli oğlu (1971-1992) şəhid
  • Məhərrəmov Vaqif Cəmil oğlu (1951-1992) itkin
  • Məhərrəmova Bəsirə Vəli qızı (1956-1992) şəhid
  • Məhərrəmova Nazlı Vəli qızı (1953-1992) itkin
  • Məmişov Şahin Talış oğlu (1959-1992) əsir, itkin
  • Məmişov Talış Hüseyn oğlu (1921-1992) şəhid
  • Məmmədov Arif İbad oğlu (26.02.1956-1992) şəhid
  • Məmmədov Məmməd Qədir oğlu (1935-1992)
  • Məmmədov Məmməd Rəhim oğlu (1945-1992)
  • Məmmədov Möhlət Məmməd oğlu || 15 (1977-1992) itkin
  • Məmmədov Ramil Cəlal oğlu (1951-1992) şəhid
  • Məmmədov Rasif Salman oğlu (1967-1992) şəhid
  • Məmmədov Razmik Suren oğlu (1965-1992)
  • Məmmədov Saday Süleyman oğlu (1936-1992) itkin
  • Məmmədov Səfəralı Mehdi oğlu (1918-1992) qətl
  • Məmmədov Söhbət Məmməd oğlu (1976-1992) itkin
  • Məmmədov Talış İmran oğlu (1934-1992) itkin
  • Məmmədov Vaqif Şəmil oğlu (1951-1992)
  • Məmmədov Vaqif Şükür oğlu (1940-1992)
  • Məmmədov Vasif Salman oğlu (1965-1992) şəhid
  • Məmmədov Yaşa Yusif oğlu (18.06.1956-1992)
  • Məmmədov Zahir Ramiz oğlu (1975-1992)
  • Məmmədova Afilə İbrahim qızı (1949-1992) itkin
  • Məmmədova Güllü Abdal qızı || || (1925-1992)
  • Məmmədova Lətifə Eybəd qızı (1958-1992) itkin
  • Məmmədova Məleykə Atəş qızı (1938-1992) itkin
  • Məmmədova Səltənət Zülal qızı || || (1931-1992) itkin
  • Məmmədova Şövkət Eybəd qızı || || (1963-1992) itkin
  • Muradov Elşən Kazım oğlu || 21 yaş
  • Muradov Gündüz Kazım oğlu || 31 yaş
  • Muradova Ayşən Zöhrab qızı || 1 yaş
  • Mustafayev Rza Bəşir oğlu || 44 yaş
  • Mustafayev Vidadi Şafa oğlu || 29 yaş
  • Mustafayeva Yaxşı Mehdiqulu qızı (1900-1992) itkin

N[redaktə | əsas redaktə]

  • Nəbiyeva Maral Kamil qızı || 8 || ||
  • Nağıyeva Sara Ramiz qızı || || (1969-1992) şəhid
  • Nəbiyeva Səkinə Nabahalı qızı || 62 || ||
  • Nəbiyev Həsən Qaraş oğlu || 62 || ||
  • Nəcəfov Şiraslan Məmiş oğlu || 40 || ||
  • Nəsibov Ramiz Sarı oğlu || 28 || ||
  • Nəsirova Tatyana Dmitriyevna || 40 || ||
  • Nəzərli Hikmət Baba oğlu || 26 (1966-1992) itkin
  • Nuriyev Hafiz Yusif oğlu || 30 || ||
  • Nurməmmədova Pakizə İslam qızı || 66 || ||
  • Novruzov Ələsgər Xanlar oğlu || 42 (1949-1992)
  • Novruzova Adilə Məhəmməd qızı || 55 || ||
  • Novruzova Rahilə Novruz qızı || 17 || ||
  • Nişanə Xocalı Murad qızı || 2 || ||

O[redaktə | əsas redaktə]

  • Orucov Fazil Ənvər oğlu (1961) şəhid
  • Orucov Telman Ənvər oğlu (1957) şəhid
  • Orucova Xəyalə Telman qızı (1986) 6 yaş şəhid
  • Orucova Natəvan Nəbi qızı 2 yaş
  • Orucov Cavan Canan oglu (1976) itkin

S[redaktə | əsas redaktə]

  • Salahov Məhəmməd Əbdül oğlu (1931) qətl
  • Salahova Zəhra .... qızı (?) qətl
  • Səfərov Mübariz Əsəd oğlu (?-1992)
  • Səfərov Orduxan Aydın oğlu (1961-1992)
  • Səfərov Osman Aydın oğlu (1964-1992)
  • Səfərov Şahverdi Bəhlul oğlu (1956-1992)
  • Səfərova Pəri Muxtar qızı (1930-1992) qətl
  • Səfiyev Elxan Nəsib oğlu (1961-1992)
  • Səfiyev Sərvan Elxan oğlu (1991-1992) 1 yaş
  • Səfiyeva Gözəl Vəli qızı (1923-1992)
  • Səlimov Araz Bahadır oğlu (1960-1992)
  • Səlimov Bahadır .... oğlu (?-1992)
  • Səlimov Fəxrəddin Bahadur oğlu (1958-1992)
  • Səlimov Xəzər Səyavuş oğlu (1974-1992)
  • Səlimov Tofiq Seydi oğlu (1968-1992)
  • Səlimova Adilə Allahverdi qızı (1930-1992)
  • Səlimova Tamilə Ağamalı qızı (1936-1992) itkin
  • Səmədov Gündüz Hidayət oğlu (1957-1992)
  • Səmədov Həmid Bəylər oğlu (1958-1992)
  • Səmədov Taryel Bəylər oğlu (1964-1992)
  • Süleymanova Nübar Lələkişi qızı (1953) qətl

Ş[redaktə | əsas redaktə]

  • Şahverdiyev Vüqar Mamed oğlu (1973-1992)
  • Şahverənov Məhərrəm Codar oğlu (1930-1992)
  • Şahmuradov Mübariz Alıhüseyn oğlu (1952-1992)
  • Şahmuradov Namiq Əmirxan oğlu (1965-1992)
  • Şahmuradov Natiq Əmirxan oğlu (1965-1992)
  • Şahmuradov Nemət Musa oğlu (1962-1992)
  • Şirinov Elşən Eldar oğlu (1965-1992)
  • Şirinov ..... Elşən oğlu || 6 aylıq || 1991-1992)
  • Şirinov Vaqif Rəsul oğlu (1968-1992)
  • Şükürov Akif Rəsul oğlu (1965-1992)
  • Şükürov Vəkil İspəndiyar oğlu (1947-1992)
  • Şükürov Tofiq Zakir oğlu (1964-1992)
  • Şükürova Əntiqə İspəndiyar qızı (1934-1992)
  • Şükürova Əntiqə Vaqif qızı || 1 || ||

T[redaktə | əsas redaktə]

  • Talıbov Rəhim Xudaverdi oğlu (1908-1992)

U[redaktə | əsas redaktə]

  • Usubov Elşad Kamran oğlu (1974-1992)
  • Usubov Zakir Kamran oğlu (1965-1992)
  • Usubov Səyavuş Ramiz oğlu (1971-1992)
  • Usubov Əlyar Kamran oğlu (1967-1992)
  • Usubova Şərqiyə Usub qızı (1948-1992)

V[redaktə | əsas redaktə]

  • Vəliyev Ağasəf Zakir oğlu (1986-1992)
  • Vəliyev Əli İman oğlu (1962-1992)
  • Vəliyev Firdovsi Fazil oğlu (1966-1992)
  • Vəliyeva Güldanə Zakir qızı (1989-1992)
  • Vəliyeva Nazilə Kamil qızı (1966-1992) qətl

Y[redaktə | əsas redaktə]

  • Yusifov Elzamin Yusif oğlu (1972-1992)
  • Yusifov Həmid Məhəddin oğlu (1962-1992)
  • Yusifova Nətavan Pənah qızı (1988-1992)

Z[redaktə | əsas redaktə]

  • Zamanov Novruz Qulu oğlu (1936-1992) itkin
  • Zeynalov Eldar Aslan oğlu (1963-1992)
  • Zeynalov Məmməd Mikayıl oğlu (1948-1992)
  • Zeynalov Məcnun Zaman oğlu (1969-1992)
  • Zeynalov Nadir Aslan oğlu (1968-1992)
  • Zeynalov Osman Bahadur oğlu (1959-1992)
  • Zeynalov Tahir Bahadur oğlu (1963-1992)
  • Zeynalov Tofiq Aslan oğlu (1959-1992)
  • Zeynalova Aynurə Tofiq qızı (1986-1992) 6 yaş

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. Azərbaycan Respublikasının Prezidentinin "Xocalı soyqırımının 20-ci ildönümü ilə əlaqədar Azərbaycan xalqına müraciət"i. 23 fevral 2012-ci il. president.az  (azərb.)

Mənbə[redaktə | əsas redaktə]