Əhalisinə görə ABŞ-ın ştat və ərazilərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Ştat və mülklər[redaktə | mənbəni redaktə et]

50 ştat arasında yeri, 2016 Bütün ştat və ərazi vahidləri arasında yeri, 2010 Ştat və ya ərazi vahidi Əhali proqnozu, 1 iyul 2016 Əhali siyahıyaalınması, 1 aprel, 2010 Nümayəndələr Palatasında yerlərin sayı, 2013–2023 Bir yer sayına görə təxmini əhali 2016 Bir yer sayına görə siyahıyaalınmış əhali, 2010 ABŞ əhalisinin tərkibində faiz göstəricisi, 2016
1 1  Kaliforniya 39,250,017 37,254,503 53 738,581 702,905 12.18%
2 2  Texas 27,862,596 25,146,105 36 763,031 698,487 8.55%
3 4  Florida 20,612,439 18,804,623 27 750,788 696,345 6.31%
4 3  Nyu-York 19,745,289 19,378,087 27 733,177 717,707 6.16%
5 5  İllinoys 12,801,539 12,831,549 18 714,444 712,813 4.00%
6 6  Pensilvaniya 12,784,227 12,702,887 18 711,250 705,688 3.98%
7 7  Ohayo 11,614,373 11,536,725 16 725,839 721,032 3.61%
8 9  Corciya 10,310,371 9,688,681 14 729,633 691,975 3.18%
9 10  Şimali Karolina 10,146,788 9,535,692 13 772,523 733,498 3.12%
10 8  Miçiqan 9,928,301 9,884,129 14 708,755 705,974 3.11%
11 11  Nyu-Cersi 8,944,469 8,791,936 12 746,501 732,658 2.79%
12 12  Virciniya 8,411,808 8,001,045 11 762,090 727,366 2.61%
13 13  Vaşinqton 7,288,000 6,724,543 10 717,035 672,454 2.23%
14 16  Arizona 6,931,071 6,392,307 9 758,674 710,224 2.12%
15 14  Massaçusets 6,811,779 6,547,817 9 754,936 727,514 2.11%
16 17  Tennessi 6,651,194 6,346,275 9 733,367 705,123 2.05%
17 15  İndiana 6,633,053 6,484,229 9 735,520 720,422 2.06%
18 18  Missuri 6,093,000 5,988,927 8 760,459 748,615 1.89%
19 19  Merilend 6,016,447 5,773,785 8 750,800 721,694 1.87%
20 20  Viskonsin 5,778,708 5,687,289 8 721,417 710,873 1.80%
21 22  Kolorado 5,540,545 5,029,324 7 779,511 720,704 1.70%
22 21  Minnesota 5,519,952 5,303,925 8 686,199 662,991 1.71%
23 24  Cənubi Karolina 4,961,119 4,625,401 7 699,449 660,766 1.52%
24 23  Alabama 4,863,300 4,780,127 7 694,140 682,819 1.51%
25 25  Luiziana 4,681,666 4,533,479 6 778,454 755,562 1.45%
26 26  Kentukki 4,436,974 4,339,349 6 737,515 723,228 1.38%
27 27  Oreqon 4,093,465 3,831,073 5 805,795 766,215 1.25%
28 28  Oklahoma 3,923,561 3,751,616 5 782,268 750,270 1.22%
29 30  Konnektikut 3,576,452 3,574,118 5 718,177 714,819 1.13%
&0000000000000071.000000 29  Puerto-Riko 3,411,307 3,726,157 1 (Səsvermə hüququ olmayan) 1.08%
30 31  Ayova 3,134,693 3,046,869 4 780,975 761,589 0.97%
31 35  Yuta 3,051,217 2,763,888 4 748,083 690,221 0.93%
32 32  Missisipi 2,988,726 2,968,103 4 748,083 741,824 0.93%
33 33  Arkanzas 2,988,248 2,915,958 4 744,551 728,980 0.93%
34 35  Nevada 2,940,058 2,700,691 4 722,711 675,110 0.90%
35 34  Kanzas 2,907,289 2,853,132 4 727,910 713,280 0.91%
36 37  Nyu-Meksiko 2,081,015 2,059,192 3 695,036 686,393 0.65%
37 39  Nebraska 1,907,116 1,826,341 3 632,063 608,780 0.59%
38 38  Qərbi Virciniya 1,831,102 1,853,011 3 614,709 617,665 0.57%
39 40  Aydaho 1,683,140 1,567,652 2 827,465 783,791 0.51%
40 41  Havay 1,428,557 1,360,301 2 715,802 680,151 0.45%
41 43  Nyu-Hempşir 1,334,795 1,316,466 2 665,304 658,235 0.41%
42 42  Men 1,331,479 1,328,361 2 664,664 664,181 0.41%
43 44  Rod-Aylend 1,056,426 1,052,931 2 528,149 526,284 0.33%
44 45  Montana 1,042,520 989,417 1 1,032,949 989,415 0.32%
45 46  Delaver 945,934 897,936 1 952,065 897,934 0.29%
46 47  Cənubi Dakota 865,454 814,191 1 858,469 814,180 0.27%
47 49  Şimali Dakota 757,952 672,591 1 756,927 672,591 0.24%
48 48  Alyaska 738,432 710,249 1 741,894 710,231 0.23%
&0000000000000061.000000 51  Kolumbiya dairəsi 672,228 601,767 1 (Səsvermə hüququ olmayan) 0.21%
49 50  Vermont 624,594 625,745 1 626,042 625,741 0.19%
50 52  Vayominq 585,501 563,767 1 586,107 563,626 0.18%
&0000000000000072.000000 53  Quam 161,785 159,358 1 (Səsvermə hüququ olmayan) 0.06%
&0000000000000073.000000 54  ABŞ Vircin adaları 103,574 106,405 1 (Səsvermə hüququ olmayan) 0.04%
&0000000000000074.000000 55  Amerika Samoası 54,343 55,519 1 (Səsvermə hüququ olmayan) 0.02%
&0000000000000075.000000 56  Şimali Marian adaları 52,344 53,883 1 (Səsvermə hüququ olmayan) 0.02%
&0000000000000081.000000 &0000000000000081.000000 50 ştat 320,746,592 308,156,338 435 737,348 708,376 98.48%
&0000000000000082.000000 &0000000000000082.000000 50 ştat və K.D. 321,418,820 308,758,105 435 (+ 1 Səsvermə hüququ olmayan) 98.67%
&0000000000000083.000000 &0000000000000083.000000 Bütün ABŞ ərazisi 312,913,872 435 (+ 6 Səsvermə hüququ olmayan) 100.00%