Ərazisinə görə ABŞ-ın ştat və ərazilərinin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Ərazisinə görə 50 ştat.

Bu siyahıda ABŞərazilərinin ümumi ərazisi, quru və su ərazisinə görə sıralanmışdır. Su sahəsinə daxili sular, sahil suları, Böyük göllərməhəlli sular daxildir. Buzlaqlar və daimi olmayan sular quru ərazisi kimi hesablanmışdır.[1][2]

ABŞ-ın ən böyük ştatı olan Alyaska ümumi ərazisinə, quru ərazisinə və su ərazisinə görə birinci yerdə dayanır. Alyaskanın ümumi ABŞ ərazisinin 18%-ni, və qitə ərazisinin 21%-ini təşkil edir. İkinci böyük ştat olan Texas, Alyaskanın 40%-i qədər əraziyə malikdir. Su ərazisinə görə isə ikinci yerdə Miçiqan dayanır. Rod-Aylend ümumi və quru ərazisinə görə ən kiçik ştatdır. Su ərazisinə görə isə axırıncı yeri Qərbi Virciniya tutur.

San Bernardino qraflığı kontinental ərazisində ən böyük qraflıqdır.[3] Ümumi ərazisi 200.000 mil² (520.000 km²)-dən daha böyükdür.[4] Ən kiçik doqquz ştatdan daha böyükdür və ən kiçik dörd ştatın ümumi ərazisindən də böyükdür.[5][6] Hətta ərazisi 71 müstəqil ölkənin ərazisindən də böyükdür.[7]

Ərazisinə görə ştat/mülk[redaktə | əsas redaktə]

Rənglərin göstəriciləri
Ştat
Federal Dairə
Mülk
Ümumi
Ümumi ərazi[8][9] Quru ərazi[8][9] Su[8][9]
Ştat/mülk Sıra mil² km² Sıra mil² km² % quru Sıra mil² km² % su
Flag of Alaska.svg Alyaska[10][11] &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&&01 66,538,404 172,333,675 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&&01 57,064,095 147,795,328 &&&&&&&&&&&&&085.76000085,76% &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&&01 9,474,310 24,538,350 &&&&&&&&&&&&&014.24000014,24%
Flag of Texas.svg Texas[12][13] &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&&02 26,859,646 69,566,164 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&&02 26,123,171 67,658,702 &&&&&&&&&&&&&097.26000097,26% &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&&08 736,475 1,907,461 &&&&&&&&&&&&&&02.7400002,74%
Flag of California.svg Kaliforniya[14][15] &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&&03 16,369,474 42,396,743 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&&03 15,577,922 40,346,633 &&&&&&&&&&&&&095.16000095,16% &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&&06 791,552 2,050,110 &&&&&&&&&&&&&&04.8400004,84%
Flag of Montana.svg Montana[16][17] &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&&04 14,703,971 38,083,110 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&&04 14,554,580 37,696,189 &&&&&&&&&&&&&098.98000098,98% &&&&&&&&&&&&&026.&&&&&026 149,391 386,921 &&&&&&&&&&&&&&01.&200001,02%
Flag of New Mexico.svg Nyu-Meksiko[18][19] &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&&05 12,159,030 31,491,743 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&&05 12,129,815 31,416,077 &&&&&&&&&&&&&099.76000099,76% &&&&&&&&&&&&&049.&&&&&049 29,215 75,667 &&&&&&&&&&&&&&00.2400000,24%
Flag of Arizona.svg Arizona[20][21] &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&&06 11,399,030 29,523,352 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&&06 11,359,408 29,420,732 &&&&&&&&&&&&&099.65000099,65% &&&&&&&&&&&&&048.&&&&&048 39,622 102,621 &&&&&&&&&&&&&&00.3500000,35%
Flag of Nevada.svg Nevada[22][23] &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&&07 11,057,182 28,637,970 &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&&07 10,978,118 28,433,195 &&&&&&&&&&&&&099.28000099,28% &&&&&&&&&&&&&036.&&&&&036 79,065 204,777 &&&&&&&&&&&&&&00.7200000,72%
Flag of Colorado.svg Kolorado[24] &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&&08 10,409,367 26,960,137 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&&08 10,364,189 26,843,126 &&&&&&&&&&&&&099.57000099,57% &&&&&&&&&&&&&044.&&&&&044 45,178 117,010 &&&&&&&&&&&&&&00.4300000,43%
Flag of Oregon.svg Oreqon[25][26] &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&&09 9,837,854 25,479,925 &&&&&&&&&&&&&010.&&&&&010 9,598,801 24,860,780 &&&&&&&&&&&&&097.57000097,57% &&&&&&&&&&&&&020.&&&&&020 239,053 619,144 &&&&&&&&&&&&&&02.4300002,43%
Flag of Wyoming.svg Vayominq[27][28] &&&&&&&&&&&&&010.&&&&&010 9,781,301 25,333,453 &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&&09 9,709,314 25,147,008 &&&&&&&&&&&&&099.26000099,26% &&&&&&&&&&&&&037.&&&&&037 71,987 186,445 &&&&&&&&&&&&&&00.7400000,74%
Flag of Michigan.svg Miçiqan[29][30] &&&&&&&&&&&&&011.&&&&&011 9,671,351 25,048,684 &&&&&&&&&&&&&022.&&&&&022 5,653,890 14,643,508 &&&&&&&&&&&&&058.46000058,46% &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&&02 4,017,461 10,405,176 &&&&&&&&&&&&&041.54000041,54%
Flag of Minnesota.svg Minnesota[31][32] &&&&&&&&&&&&&012.&&&&&012 8,693,583 22,516,277 &&&&&&&&&&&&&014.&&&&&014 7,962,674 20,623,231 &&&&&&&&&&&&&091.59000091,59% &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&&09 730,909 1,893,046 &&&&&&&&&&&&&&08.4100008,41%
Flag of Utah.svg Yuta[33] &&&&&&&&&&&&&013.&&&&&013 8,489,688 21,988,191 &&&&&&&&&&&&&012.&&&&&012 8,216,962 21,281,834 &&&&&&&&&&&&&096.79000096,79% &&&&&&&&&&&&&017.&&&&&017 272,726 706,357 &&&&&&&&&&&&&&03.2100003,21%
Flag of Idaho.svg Aydaho[34] &&&&&&&&&&&&&014.&&&&&014 8,356,895 21,644,259 &&&&&&&&&&&&&011.&&&&&011 8,264,312 21,404,470 &&&&&&&&&&&&&098.89000098,89% &&&&&&&&&&&&&033.&&&&&033 92,583 239,789 &&&&&&&&&&&&&&01.1100001,11%
Flag of Kansas.svg Kanzas[35] &&&&&&&&&&&&&015.&&&&&015 8,227,836 21,309,997 &&&&&&&&&&&&&013.&&&&&013 8,175,872 21,175,411 &&&&&&&&&&&&&099.37000099,37% &&&&&&&&&&&&&042.&&&&&042 51,964 134,586 &&&&&&&&&&&&&&00.6300000,63%
Flag of Nebraska.svg Nebraska[36] &&&&&&&&&&&&&016.&&&&&016 7,734,781 20,032,991 &&&&&&&&&&&&&015.&&&&&015 7,682,417 19,897,369 &&&&&&&&&&&&&099.32000099,32% &&&&&&&&&&&&&041.&&&&&041 52,364 135,622 &&&&&&&&&&&&&&00.6800000,68%
Flag of South Dakota.svg Cənubi Dakota[37] &&&&&&&&&&&&&017.&&&&&017 7,711,568 19,972,869 &&&&&&&&&&&&&016.&&&&&016 7,581,100 19,634,959 &&&&&&&&&&&&&098.31000098,31% &&&&&&&&&&&&&029.&&&&&029 130,468 337,911 &&&&&&&&&&&&&&01.6900001,69%
Flag of Washington.svg Vaşinqton[38] &&&&&&&&&&&&&018.&&&&&018 7,129,795 18,466,084 &&&&&&&&&&&&&020.&&&&&020 6,645,552 17,211,901 &&&&&&&&&&&&&093.21000093,21% &&&&&&&&&&&&&011.&&&&&011 484,243 1,254,184 &&&&&&&&&&&&&&06.7900006,79%
Flag of North Dakota.svg Şimali Dakota[39] &&&&&&&&&&&&&019.&&&&&019 7,069,832 18,310,781 &&&&&&&&&&&&&017.&&&&&017 6,900,080 17,871,125 &&&&&&&&&&&&&097.60000097,60% &&&&&&&&&&&&&024.&&&&&024 169,752 439,656 &&&&&&&&&&&&&&02.4000002,40%
Flag of Oklahoma.svg Oklahoma[40] &&&&&&&&&&&&&020.&&&&&020 6,989,887 18,103,724 &&&&&&&&&&&&&019.&&&&&019 6,859,492 17,766,003 &&&&&&&&&&&&&098.13000098,13% &&&&&&&&&&&&&030.&&&&&030 130,395 337,721 &&&&&&&&&&&&&&01.8700001,87%
Flag of Missouri.svg Missuri[41] &&&&&&&&&&&&&021.&&&&&021 6,970,699 18,054,028 &&&&&&&&&&&&&018.&&&&&018 6,874,152 17,803,972 &&&&&&&&&&&&&098.61000098,61% &&&&&&&&&&&&&032.&&&&&032 96,547 250,056 &&&&&&&&&&&&&&01.3900001,39%
Flag of Florida.svg Florida[42] &&&&&&&&&&&&&022.&&&&&022 6,575,770 17,031,166 &&&&&&&&&&&&&026.&&&&&026 5,362,476 13,888,749 &&&&&&&&&&&&&081.55000081,55% &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&&03 1,213,294 3,142,417 &&&&&&&&&&&&&018.45000018,45%
Flag of Wisconsin.svg Viskonsin[43] &&&&&&&&&&&&&023.&&&&&023 6,549,638 16,963,485 &&&&&&&&&&&&&025.&&&&&025 5,415,780 14,026,806 &&&&&&&&&&&&&082.69000082,69% &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&&04 1,133,857 2,936,676 &&&&&&&&&&&&&017.31000017,31%
Flag of Georgia (U.S. state).svg Corciya[44] &&&&&&&&&&&&&024.&&&&&024 5,942,515 15,391,043 &&&&&&&&&&&&&021.&&&&&021 5,751,349 14,895,926 &&&&&&&&&&&&&096.78000096,78% &&&&&&&&&&&&&022.&&&&&022 191,166 495,118 &&&&&&&&&&&&&&03.2200003,22%
Flag of Illinois.svg İllinoys[45] &&&&&&&&&&&&&025.&&&&&025 5,791,355 14,999,541 &&&&&&&&&&&&&024.&&&&&024 5,551,893 14,379,337 &&&&&&&&&&&&&095.87000095,87% &&&&&&&&&&&&&019.&&&&&019 239,462 620,204 &&&&&&&&&&&&&&04.1300004,13%
Flag of Iowa.svg Ayova[46] &&&&&&&&&&&&&026.&&&&&026 5,627,281 14,574,591 &&&&&&&&&&&&&023.&&&&&023 5,585,713 14,466,930 &&&&&&&&&&&&&099.26000099,26% &&&&&&&&&&&&&045.&&&&&045 41,568 107,661 &&&&&&&&&&&&&&00.7400000,74%
Flag of New York.svg Nyu-York[47] &&&&&&&&&&&&&027.&&&&&027 5,455,498 14,129,675 &&&&&&&&&&&&&030.&&&&&030 4,712,640 12,205,682 &&&&&&&&&&&&&086.38000086,38% &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&&07 742,858 1,923,993 &&&&&&&&&&&&&013.62000013,62%
Flag of North Carolina.svg Şimali Karolina[48] &&&&&&&&&&&&&028.&&&&&028 5,381,916 13,939,098 &&&&&&&&&&&&&029.&&&&&029 4,861,791 12,591,981 &&&&&&&&&&&&&090.34000090,34% &&&&&&&&&&&&&010.&&&&&010 520,125 1,347,118 &&&&&&&&&&&&&&09.6600009,66%
Flag of Arkansas.svg Arkanzas[49] &&&&&&&&&&&&&029.&&&&&029 5,317,855 13,773,181 &&&&&&&&&&&&&027.&&&&&027 5,203,548 13,477,127 &&&&&&&&&&&&&097.85000097,85% &&&&&&&&&&&&&031.&&&&&031 114,307 296,054 &&&&&&&&&&&&&&02.1500002,15%
Flag of Alabama.svg Alabama[50] &&&&&&&&&&&&&030.&&&&&030 5,242,007 13,576,736 &&&&&&&&&&&&&028.&&&&&028 5,064,533 13,117,080 &&&&&&&&&&&&&096.61000096,61% &&&&&&&&&&&&&023.&&&&&023 177,474 459,656 &&&&&&&&&&&&&&03.3900003,39%
Flag of Louisiana.svg Luiziana[51] &&&&&&&&&&&&&031.&&&&&031 5,237,813 13,565,873 &&&&&&&&&&&&&033.&&&&&033 4,320,390 11,189,759 &&&&&&&&&&&&&082.48000082,48% &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&&05 917,423 2,376,115 &&&&&&&&&&&&&017.52000017,52%
Flag of Mississippi.svg Missisipi[52] &&&&&&&&&&&&&032.&&&&&032 4,843,178 12,543,773 &&&&&&&&&&&&&031.&&&&&031 4,692,327 12,153,071 &&&&&&&&&&&&&096.89000096,89% &&&&&&&&&&&&&025.&&&&&025 150,851 390,702 &&&&&&&&&&&&&&03.1100003,11%
Flag of Pennsylvania.svg Pensilvaniya[53] &&&&&&&&&&&&&033.&&&&&033 4,605,435 11,928,022 &&&&&&&&&&&&&032.&&&&&032 4,474,270 11,588,306 &&&&&&&&&&&&&097.15000097,15% &&&&&&&&&&&&&028.&&&&&028 131,164 339,713 &&&&&&&&&&&&&&02.8500002,85%
Flag of Ohio.svg Ohayo[54] &&&&&&&&&&&&&034.&&&&&034 4,482,558 11,609,772 &&&&&&&&&&&&&035.&&&&&035 4,086,069 10,582,870 &&&&&&&&&&&&&091.15000091,15% &&&&&&&&&&&&&014.&&&&&014 396,489 1,026,902 &&&&&&&&&&&&&&08.8500008,85%
Flag of Virginia.svg Virciniya[55] &&&&&&&&&&&&&035.&&&&&035 4,277,493 11,078,656 &&&&&&&&&&&&&036.&&&&&036 3,949,009 10,227,886 &&&&&&&&&&&&&092.32000092,32% &&&&&&&&&&&&&015.&&&&&015 328,484 850,770 &&&&&&&&&&&&&&07.6800007,68%
Flag of Tennessee.svg Tennessi[56] &&&&&&&&&&&&&036.&&&&&036 4,214,425 10,915,311 &&&&&&&&&&&&&034.&&&&&034 4,123,490 10,679,790 &&&&&&&&&&&&&097.84000097,84% &&&&&&&&&&&&&035.&&&&&035 90,936 235,523 &&&&&&&&&&&&&&02.1600002,16%
Flag of Kentucky.svg Kentukki[57] &&&&&&&&&&&&&037.&&&&&037 4,040,780 10,465,572 &&&&&&&&&&&&&037.&&&&&037 3,948,634 10,226,915 &&&&&&&&&&&&&097.72000097,72% &&&&&&&&&&&&&034.&&&&&034 92,146 238,657 &&&&&&&&&&&&&&02.2800002,28%
Flag of Indiana.svg İndiana[58] &&&&&&&&&&&&&038.&&&&&038 3,641,955 9,432,620 &&&&&&&&&&&&&038.&&&&&038 3,582,611 9,278,920 &&&&&&&&&&&&&098.37000098,37% &&&&&&&&&&&&&039.&&&&&039 59,344 153,700 &&&&&&&&&&&&&&01.6300001,63%
Flag of Maine.svg Men[59] &&&&&&&&&&&&&039.&&&&&039 3,537,974 9,163,311 &&&&&&&&&&&&&039.&&&&&039 3,084,292 7,988,280 &&&&&&&&&&&&&087.18000087,18% &&&&&&&&&&&&&012.&&&&&012 453,682 1,175,031 &&&&&&&&&&&&&012.82000012,82%
Flag of South Carolina.svg Cənubi Karolina[60] &&&&&&&&&&&&&040.&&&&&040 3,202,049 8,293,269 &&&&&&&&&&&&&040.&&&&&040 3,006,070 7,785,686 &&&&&&&&&&&&&093.88000093,88% &&&&&&&&&&&&&021.&&&&&021 195,979 507,583 &&&&&&&&&&&&&&06.1200006,12%
Flag of West Virginia.svg Qərbi Virciniya[61] &&&&&&&&&&&&&041.&&&&&041 2,423,004 6,275,552 &&&&&&&&&&&&&041.&&&&&041 2,403,821 6,225,868 &&&&&&&&&&&&&099.21000099,21% &&&&&&&&&&&&&050.&&&&&050 19,183 49,684 &&&&&&&&&&&&&&00.7900000,79%
Flag of Maryland.svg Merilend[62] &&&&&&&&&&&&&042.&&&&&042 1,240,593 3,213,121 &&&&&&&&&&&&&042.&&&&&042 970,724 2,514,164 &&&&&&&&&&&&&078.25000078,25% &&&&&&&&&&&&&018.&&&&&018 269,869 698,958 &&&&&&&&&&&&&021.75000021,75%
Flag of Hawaii.svg Havay[63] &&&&&&&&&&&&&043.&&&&&043 1,093,172 2,831,302 &&&&&&&&&&&&&047.&&&&&047 642,263 1,663,454 &&&&&&&&&&&&&058.75000058,75% &&&&&&&&&&&&&013.&&&&&013 450,909 1,167,849 &&&&&&&&&&&&&041.25000041,25%
Flag of Massachusetts.svg Massaçusets[64] &&&&&&&&&&&&&044.&&&&&044 1,055,439 2,733,574 &&&&&&&&&&&&&045.&&&&&045 780,006 2,020,206 &&&&&&&&&&&&&073.90000073,90% &&&&&&&&&&&&&016.&&&&&016 275,433 713,368 &&&&&&&&&&&&&026.10000026,10%
Flag of Vermont.svg Vermont[65] &&&&&&&&&&&&&045.&&&&&045 961,636 2,490,626 &&&&&&&&&&&&&043.&&&&&043 921,666 2,387,104 &&&&&&&&&&&&&095.84000095,84% &&&&&&&&&&&&&046.&&&&&046 39,971 103,524 &&&&&&&&&&&&&&04.1600004,16%
Flag of New Hampshire.svg Nyu-Hempşir[66] &&&&&&&&&&&&&046.&&&&&046 934,916 2,421,421 &&&&&&&&&&&&&044.&&&&&044 895,265 2,318,726 &&&&&&&&&&&&&095.76000095,76% &&&&&&&&&&&&&047.&&&&&047 39,651 102,696 &&&&&&&&&&&&&&04.2400004,24%
Flag of New Jersey.svg Nyu-Cersi[67] &&&&&&&&&&&&&047.&&&&&047 872,258 2,259,138 &&&&&&&&&&&&&046.&&&&&046 735,422 1,904,734 &&&&&&&&&&&&&084.31000084,31% &&&&&&&&&&&&&027.&&&&&027 136,836 354,404 &&&&&&&&&&&&&015.69000015,69%
Flag of Connecticut.svg Konnektikut[68] &&&&&&&&&&&&&048.&&&&&048 554,341 1,435,737 &&&&&&&&&&&&&048.&&&&&048 484,236 1,254,165 &&&&&&&&&&&&&087.35000087,35% &&&&&&&&&&&&&038.&&&&&038 70,106 181,574 &&&&&&&&&&&&&012.65000012,65%
Flag of Delaware.svg Delaver[69] &&&&&&&&&&&&&049.&&&&&049 248,872 644,576 &&&&&&&&&&&&&049.&&&&&049 194,854 504,670 &&&&&&&&&&&&&078.29000078,29% &&&&&&&&&&&&&040.&&&&&040 54,018 139,906 &&&&&&&&&&&&&021.71000021,71%
Flag of Rhode Island.svg Rod-Aylend[70] &&&&&&&&&&&&&050.&&&&&050 154,489 400,125 &&&&&&&&&&&&&050.&&&&&050 103,381 267,756 &&&&&&&&&&&&&066.92000066,92% &&&&&&&&&&&&&043.&&&&&043 51,107 132,367 &&&&&&&&&&&&&033.&8000033,08%
Flag of the District of Columbia.svg Kolumbiya dairəsi[71] &0000000000000100.000000 6,834 17,700 &0000000000000100.000000 6,105 15,812 &&&&&&&&&&&&&089.33000089,33% &0000000000000100.000000 729 1,888 &&&&&&&&&&&&&010.67000010,67%
Flag of Puerto Rico.svg Puerto-Riko[72] &0000000000000100.000000 532,484 1,379,127 &0000000000000100.000000 342,378 886,755 &&&&&&&&&&&&&064.30000064,30% &0000000000000100.000000 190,107 492,375 &&&&&&&&&&&&&035.70000035,70%
Flag of the Northern Mariana Islands.svg Şimali Marian adaları &0000000000000100.000000 1,975.57 5,117 &0000000000000100.000000 182.33 472 &&&&&&&&&&&&&&09.2300009,23% &0000000000000100.000000 1,793.24 4,644 &&&&&&&&&&&&&090.77000090,77%
Flag of the United States Virgin Islands.svg ABŞ Vircin adaları &0000000000000100.000000 732.93 1,898 &0000000000000100.000000 134.32 348 &&&&&&&&&&&&&018.33000018,33% &0000000000000100.000000 598.61 1,550 &&&&&&&&&&&&&081.67000081,67%
Flag of American Samoa.svg Amerika Samoası &0000000000000100.000000 581.05 1,505 &0000000000000100.000000 76.46 198 &&&&&&&&&&&&&013.16000013,16% &0000000000000100.000000 504.60 1,307 &&&&&&&&&&&&&&08.6800008,68%
Flag of Guam.svg Quam &0000000000000100.000000 570.62 1,478 &0000000000000100.000000 209.80 543 &&&&&&&&&&&&&&03.6800003,68% &0000000000000100.000000 360.82 935 &&&&&&&&&&&&&063.23000063,23%
ABŞ Kiçik adacıqlar[73][74] &0000000000000100.000000 16.00 41 &0000000000000100.000000 16.00 41 &0000000000000100.000000
ABŞ Kontinental ABŞ Ümumi 3,120,426.47 8,081,867 &0000000000000100.000000 2,954,841.42 7,653,004 &&&&&&&&&&&&&094.69000094,69% &0000000000000100.000000 165,584.6 428,862 &&&&&&&&&&&&&&00.5300000,53%
ABŞ 50 ştat və K.D. Ümumi 3,796,742.23 9,833,517 &0000000000000100.000000 3,531,905.43 9,147,593 &&&&&&&&&&&&&093.&2000093,02% &0000000000000100.000000 264,836.79 685,924 &&&&&&&&&&&&&&06.9800006,98%
ABŞ Bütün ABŞ ərazisi Ümumi 3,805,943.26 9,857,348 &0000000000000100.000000 3,535,948.12 9,158,064 &&&&&&&&&&&&&092.91000092,91% &0000000000000100.000000 269,995.13 699,284 &&&&&&&&&&&&&&07.&900007,09%

Ərazisinə görə dairələr[redaktə | əsas redaktə]

Aşağıdakı bütün dairələr ABŞ Siyahıyaalma Bürosu tərəfindən müəyyənləşdirilib.

Ümumi ərazi[8] Quru[8] Su[8]
Dairə Sıra mil² km² Sıra mil² km² % quru Sıra mil² km² % su
Şərq Şimali Mərkəz &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&&05 30,136,857 78,054,101 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&&06 24,290,244 62,911,443 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&&02 5,846,613 15,142,658
Şərq Cənubi Mərkəz &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&&07 183,403.89 475,014 &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&&07 178,289.83 461,769 &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&&09 5,114.60 13,247
Orta Atlantik &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&&08 109,331.89 283,168 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&&08 99,223.32 256,987 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&&06 10,108.57 26,181
Dağ &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&&02 863,564.63 2,236,622 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&&02 855,766.98 2,216,426 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&&08 7,797.65 20,196
Yeni İngiltərə &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&&09 71,987.96 186,448 &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&&09 62,668.46 162,311 &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&&07 9,299.50 24,086
Pasifik &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&&01 1,009,687.00 2,615,077 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&&01 895,286.33 2,318,781 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&&01 114,400.67 296,296
Cənubi Atlantik &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&&06 292,990.46 758,842 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&&05 265,061.97 686,507 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&&03 27,928.49 72,334
Şərq Cənubi Mərkəz &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&&03 520,355.80 1,347,715 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&&03 507,620.08 1,314,730 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&&05 12,735.72 32,985
Qərb Cənubi Mərkəz &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&&04 444,052.01 1,150,089 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&&04 425,066.01 1,100,916 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&&04 18,986.00 49,174

Ərazisinə görə rayonlar[redaktə | əsas redaktə]

Aşağıdakı bütün rayonlar ABŞ Siyahıyaalma Bürosu tərəfindən müəyyənləşdirilib.

Ümumi sahə[8] Quru[8] Su[8]
Rayon Sıra mil² km² Sıra mil² km² % quru Sıra mil² km² % su
Orta Qərb &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&&03 821,724.38 2,128,256 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&&03 750,522.52 1,943,844 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&&02 71,201.86 184,412
Şimal Şərq &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&&04 181,319.85 469,616 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&&04 161,911.78 419,350 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&&04 19,408.07 50,267
Cənub &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&&02 920,446.37 2,383,945 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&&02 868,417.82 2,249,192 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&&03 52,028.55 134,753
Qərb &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&&01 1,873,251.63 4,851,699 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&&01 1,751,053.31 4,535,207 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&&01 122,198.32 316,492

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. Census 2000 Geographic Terms and Concepts, Census 2000 Geography Glossary, U.S. Census Bureau. Accessed 2007-07-10
  2. "Chapter 15 - Area Measurement/Water Classification of the Geographic Areas Reference Manual" (PDF). ABŞ Siyahıyaalma Bürosu.
  3. "About San Bernardino County". San Bernardino County District Attorney.
  4. "QuickFacts San Bernardino County, California". ABŞ Siyahıyaalma Bürosu.
  5. "San Bernardino County". TNG Real Estate.
  6. "Colleges In San Bernardino County". CaliforniaColleges.com.
  7. "Comparing the Size of San Bernardino County and its Legal Elements With States". Bosco Legal Services.
  8. 8,0 8,1 8,2 8,3 8,4 8,5 8,6 8,7 8,8 8,9 "United States Summary: 2010, Population and Housing Unit Counts, 2010 Census of Population and Housing" V–2, 1 & 41 (Tables 1 & 18). United States Census Bureau (September 2012).
  9. 9,0 9,1 9,2 "State Area Measurements and Internal Point Coordinates". ABŞ Siyahıyaalma Bürosu.
  10. "Alaska QuickFacts from the US Census Bureau".
  11. "Geography of Alaska".
  12. "Texas QuickFacts from the US Census Bureau".
  13. "Facts". Texas Almanac.
  14. "California QuickFacts from the US Census Bureau".
  15. "LAND AND WATER AREAS OF CALIFORNIA COUNTIES" (pdf).
  16. "Montana QuickFacts from the US Census Bureau".
  17. "Area of Montana Counties".
  18. "New Mexico QuickFacts from the US Census Bureau".
  19. "New Mexico Climate & Geography".
  20. "Arizona QuickFacts from the US Census Bureau".
  21. "Arizona Facts".
  22. "Nevada QuickFacts from the US Census Bureau".
  23. "Nevada Facts and State Emblems". Nevada Legislative.
  24. "Colorado QuickFacts from the US Census Bureau".
  25. "Oregon QuickFacts from the US Census Bureau".
  26. "Oregon Fast Facts". Oregon Tourism Commission.
  27. "Wyoming QuickFacts from the US Census Bureau".
  28. "Wyoming Facts and Symbols". State of Wyoming.
  29. "Michigan QuickFacts from the US Census Bureau".
  30. "Happy birthday, Michigan! 50 facts to celebrate the mitten state". MLive Media Group (26 yanvar 2016).
  31. "Minnesota QuickFacts from the US Census Bureau".
  32. "Just the Facts". Minnesota North Star (official state government site).. 1 aprel 2009 tarixində arxivləşdirilib. Retrieved on July 4, 2009.
  33. "Utah QuickFacts from the US Census Bureau".
  34. "Idaho QuickFacts from the US Census Bureau".
  35. "Kansas QuickFacts from the US Census Bureau".
  36. "Nebraska QuickFacts from the US Census Bureau".
  37. "South Dakota QuickFacts from the US Census Bureau".
  38. "Washington QuickFacts from the US Census Bureau".
  39. "North Dakota QuickFacts from the US Census Bureau".
  40. "Oklahoma QuickFacts from the US Census Bureau".
  41. "Missouri QuickFacts from the US Census Bureau".
  42. "Florida QuickFacts from the US Census Bureau".
  43. "Wisconsin QuickFacts from the US Census Bureau".
  44. "Georgia QuickFacts from the US Census Bureau".
  45. "Illinois QuickFacts from the US Census Bureau".
  46. "Iowa QuickFacts from the US Census Bureau".
  47. "New-York QuickFacts from the US Census Bureau".
  48. "North Carolina QuickFacts from the US Census Bureau".
  49. "Arkansas QuickFacts from the US Census Bureau".
  50. "Alabama QuickFacts from the US Census Bureau".
  51. "Louisiana QuickFacts from the US Census Bureau".
  52. "Mississippi QuickFacts from the US Census Bureau".
  53. "Pennsylvania QuickFacts from the US Census Bureau".
  54. "Ohio QuickFacts from the US Census Bureau".
  55. "Virginia QuickFacts from the US Census Bureau".
  56. "Tennessee QuickFacts from the US Census Bureau".
  57. "Kentucky QuickFacts from the US Census Bureau".
  58. "Indiana QuickFacts from the US Census Bureau".
  59. "Maine QuickFacts from the US Census Bureau".
  60. "South Carolina QuickFacts from the US Census Bureau".
  61. "West Virginia QuickFacts from the US Census Bureau".
  62. "Maryland QuickFacts from the US Census Bureau".
  63. "Hawaii QuickFacts from the US Census Bureau".
  64. "Massachusetts QuickFacts from the US Census Bureau".
  65. "Vermont QuickFacts from the US Census Bureau".
  66. "New Hampshire QuickFacts from the US Census Bureau".
  67. "New Jersey QuickFacts from the US Census Bureau".
  68. "Connecticut QuickFacts from the US Census Bureau".
  69. "Delaware QuickFacts from the US Census Bureau".
  70. "Rhode Island QuickFacts from the US Census Bureau".
  71. "District of Columbia QuickFacts from the US Census Bureau".
  72. "Puerto Rico QuickFacts from the US Census Bureau".
  73. "United States Summary: 2010, Population and Housing Unit Counts, 2000 Census of Population and Housing". United States Census Bureau (April 2004).
  74. Əvvəlki illərdən fərqli olaraq ABŞ Siyahıyaalma Bürosu kiçik adacıqlarda məlumat toplamadığı üçün 2010-cu il siyahıyaalınma haqqında məlumatlarda sahə qeyd edilməyib.[8]