Azərbaycan orta-ixtisas təhsili müəssisələrinin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar

Azərbaycan orta-ixtisas təhsili müəssisələrinin siyahısı

Dövlət orta-ixtisas təhsil müəssisələri[redaktə | əsas redaktə]

Təhsil Nazirliyinin tabeliyində olan orta-ixtisas təhsili müəssisələri[redaktə | əsas redaktə]

  1. Ağcabədi Pedaqoji Kolleci
  2. Ağdam Dövlət Sosial-İqtisadi Kolleci
  3. Ağdam Musiqi Kolleci
  4. Ağdaş Dövlət Humanitar Kolleci
  5. Astara Pedaqoji Kolleci
  6. Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Kolleci
  7. Azərbaycan Maliyyə-İqtisad Kolleci
  8. Azərbaycan Memarlıq və İnşaat Universitetinin nəzdində İnşaat Kolleci
  9. Azərbaycan Milli Konservatoriyası nəzdində Musiqi Kolleci
  10. Azərbaycan Rəssamlıq Akademiyası nəzdində İncəsənət Kolleci
  11. Bakı Dövlət İqtisadiyyat və Humanitar Kolleci
  12. Bakı Dövlət Rabitə və Nəqliyyat Kolleci
  13. Bakı Dövlət Sosial-İqtisadi Kolleci
  14. Bakı Humanitar Kolleci
  15. Bakı İdarəetmə və Texnologiya Kolleci
  16. Bakı Kompüter Kolleci
  17. Bakı Qida Sənayesi Kolleci
  18. Bakı Neft-Energetika Kolleci
  19. Bakı Texniki Kolleci
  20. Bərdə Dövlət İdarəetmə və Texnologiya Kolleci
  21. Gəncə Dövlət Regional Kolleci
  22. Gəncə Musiqi Kolleci
  23. Göyçay Dövlət İdarəetmə və Texnologiya Kolleci
  24. İsmayıllı Dövlət Humanitar və Texnologiya Kolleci
  25. Qazax Dövlət Sosial-İqtisadi Kolleci
  26. Quba Dövlət Sosial-İqtisadi Kolleci
  27. Lənkəran Dövlət Humanitar Kolleci
  28. Masallı Dövlət Regional Kolleci
  29. Sabirabad Dövlət Sosial-İqtisadi Kolleci
  30. Sumqayıt Dövlət Texniki Kolleci
  31. Sumqayıt Musiqi Kolleci
  32. Şamaxı Dövlət Regional Kolleci
  33. Şamaxı Dövlət Sənaye-İqtisad Kolleci
  34. Şamaxı Humanitar Kolleci
  35. Şəki Dövlət Regional Kolleci
  36. Şəki Dövlət Texniki Kolleci
  37. Şəki Musiqi Kolleci
  38. Şəki Pedaqoji Kolleci
  39. Şirvan Dövlət İqtisadiyyat və Humanitar Kolleci
  40. Şuşa Humanitar Kolleci
  41. Şuşa Musiqi Kolleci
  42. Tovuz Dövlət Sosial-İqtisadi Kolleci
  43. Zaqatala Dövlət İdarəetmə və Texnologiya Kolleci

Səhiyyə Nazirliyinin tabeliyində olan orta-ixtisas təhsili müəssisələri[redaktə | əsas redaktə]

  1. 1 nömrəli Bakı Tibb Kolleci
  2. 2 nömrəli Bakı Baza Tibb Kolleci
  3. Gəncə Tibb Kolleci
  4. Lənkəran Tibb Kolleci
  5. Mingəçevir Tibb Kolleci
  6. Sumqayıt Tibb Kolleci
  7. Şəki Tibb Kolleci

Digər dövlət qurumlarının tabeliyində olan orta-ixtisas təhsili müəssisələri[redaktə | əsas redaktə]

  1. Azərbaycan Xəzər Dəniz Gəmiçiliyinin tabeliyindəki Azərbaycan Dövlət Dəniz Akademiyası nəzdində Azərbaycan Dənizçilik Kolleci
  2. Azərbaycan Respublikası Daxili İşlər Nazirliyinin Daxili Qoşunlarının orta ixtisas hərbi məktəbi
  3. Azərbaycan Respublikası Fövqəladə Hallar Nazirliyinin tabeliyindəki Yanğın Texniki Kolleci
  4. Azərbaycan Respublikası Mədəniyyət və Turizm Nazirliyinin Bakı Xoreoqrafiya Məktəbi
  5. Azərbaycan Respublikası Mədəniyyət və Turizm Nazirliyinin Mingəçevir Turizm Kolleci

Naxçıvan Muxtar Respublikasının tabeliyində olan orta-ixtisas təhsili müəssisələri[redaktə | əsas redaktə]

  1. Naxçıvan Dövlət Texniki Kolleci
  2. Naxçıvan Musiqi Kolleci
  3. Naxçıvan Tibb Kolleci

Özəl orta-ixtisas təhsili müəssisələri[redaktə | əsas redaktə]

  1. Bakı Biznes və Kooperasiya Kolleci
  2. Beynəlxalq Kollec
  3. Odlar Yurdu Universiteti nəzdində Orta İxtisas Kolleci
  4. Sumqayıt Özəl Orta İxtisas Kolleci

Ləğv edilmiş orta-ixtisas təhsili müəssisələri[redaktə | əsas redaktə]

  1. Ağdam Kənd Təsərrüfatı Texnikumu
  2. Ağdam Kənd Təsərrüfatının Mexanikləşdirilməsi və Elektrikləşdirilməsi Texnikumu
  3. Ağdaş Kənd Təsərrüfatı Texnikumu
  4. Ağdaş Pedaqoji Texnikumu
  5. Ağdaş Pedaqoji Texnikumunun Ağcabədi şöbəsi[1]
  6. Azərbaycan Maliyyə-İqtisad Kollecinin Xocalı filialı[1]
  7. Bakı Bədən Tərbiyəsi və Turizm Kolleci (əvvəlki adı: Bakı Bədən Tərbiyəsi Texnikumu)[2]
  8. Bakı Bədən Tərbiyəsi və Turizm Kollecinin Mingəçevir şöbəsi[3]
  9. Bakı Dəmir Yolu Nəqliyyatı Texnikumu
  10. Bakı İnşaat Texnikumu
  11. Bakı Kommersiya Texnikumu
  12. Bakı Mədəni-Maarif Texnikumunun Ağcabədi şöbəsi[1]
  13. Bakı Plan-İqtisad Texnikumu
  14. Bakı Plan-Uçot Texnikumu
  15. Bakı Rabitə Kolleci
  16. Bərdə Kənd Təsərrüfatı Texnikumu
  17. Cəlilabad Kənd Təsərrüfatı Texnikumu[1]
  18. Əli Bayramlı Sənaye Texnikumu
  19. Gəncə Kənd Təsərrüfatı Texnikumu
  20. Gəncə şəhəri təsərrüfat hesablı Məişət Kolleci[1]
  21. Göyçay Kənd Təsərrüfatının Mexanikləşdirilməsi və Elektrikləşdirilməsi Texnikumu
  22. Qazax Kənd Təsərrüfatı Texnikumu
  23. Quba Kənd Təsərrüfatı Texnikumu
  24. Lənkəran Kənd Təsərrüfatı Texnikumu
  25. Lənkəran Məktəbəqədər Pedaqoji Texnikumu
  26. Lənkəran Musiqi Texnikumu
  27. "Loğman" Səhmdar Cəmiyyətinin Respublika təsərrüfat hesablı tibb məktəbi[4]
  28. Mingəçevir Politexnik Texnikumu[1]
  29. Naxçıvan Kənd Təsərrüfatı Texnikumu
  30. Naxçıvan Politexnik Texnikumu[1]
  31. Sabirabad Kənd Təsərrüfatı Texnikumu
  32. Salyan Kənd Təsərrüfatı Texnikumu[1]
  33. Sumqayıt Politexnik Texnikumu[1]
  34. Sumqayıt Texnologiya Texnikumu
  35. Şamaxı Aqroiqtisadiyyat Texnikumu
  36. Şamaxı Kənd Təsərrüfatı Texnikumu
  37. Şəki Kənd Təsərrüfatı Texnikumu
  38. Şəki Texnologiya Texnikumu
  39. Şuşa Kənd Təsərrüfatı Texnikumu
  40. Tovuz Kənd Təsərrüfatı Texnikumu
  41. Zaqatala Kənd Təsərrüfatı Texnikumu
  42. Zaqatala Politexnik Texnikumu[1]

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

Mənbə[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]