Liqa 1 bombardirlər siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Bu, hər mövsüm üzrə Fransa Liqa 1 üzrə bombardirlər siyahısıdır. Mükafatlandırma 1932-ci ildən günümüzədək davam edir.[1] Yosip Skoblar bir mövsüm ərzində ən çox qol vuran (44 qol) futbolçu statusunu hələdə qorumaqdadır. Karlos Biyanki, Deliyo OnnisJan Pyer Papen titulu rekord sayda, 5 dəfə qazanmışdır. Sonuncu dəfə isə bu titulu "Pari Sen-Jermen" klubunun oyunçusu Zlatan İbrahimoviç qazanmışdır.

Mövsüm Oyunçu Milliyət Klub Qol sayı
1932–33 Valter Kayzer Almaniya Almaniya Renn 15
1932–33 Robert Mersiye Fransa Fransa Klub Franse 15
1933–34 İştvan Lukaç Macarıstan Macarıstan Set 28
1934–35 Andre Abeqlen İsveçrə İsveçrə Soşo 30
1935–36 Roje Kurtua Fransa Fransa Soşo 34
1936–37 Oskar Ror Almaniya Almaniya Strasburq 30
1937–38 Jan Nikolas Fransa Fransa Ruan 26
1938–39 Roje Kurtua (2) Fransa Fransa Soşo 27
1938–39 Dezire Koranyi Fransa Fransa Set 27
İkinci dünya müharibəsi səbəbi ilə 1939-1945-ci illərdə çempionat keçirilməmişdir
1945–46 Rene Biel Fransa Fransa Lill 28
1946–47 Piyerre Sinibaldi Fransa Fransa Reyms 33
1947–48 Jan Barat Fransa Fransa Lill 31
1948–49 Jan Barat (2) Fransa Fransa Lill 26
1948–49 Yosef Humpal Çexoslovakiya Çexoslovakiya Soşo 26
1949–50 Jan Qrumellon Fransa Fransa Renn 25
1950–51 Roje Piantoni Fransa Fransa Nansi 28
1951–52 Qunnar Anderson İsveç İsveç Olimpik Marsel 31
1952–53 Qunnar Anderson (2) İsveç İsveç Olimpik Marsel 35
1953–54 Eduard Karqu Fransa Fransa Bordo 27
1954–55 Rene Bliard Fransa Fransa Reyms 30
1955–56 Tade Sizovski Fransa Fransa Rasinq 31
1956–57 Tade Sizovski (2) Fransa Fransa Rasinq 33
1957–58 Jüst Fonten Fransa Fransa Reyms 34
1958–59 Tade Sizovski (3) Fransa Fransa Rasinq 30
1959–60 Jüst Fonten (2) Fransa Fransa Reyms 28
1960–61 Roje Piantoni (2) Fransa Fransa Reyms 28
1961–62 Seku Ture Kot-d'İvuar Kot-d'İvuar Monpelye 25
1962–63 Serj Masnaqetti Fransa Fransa Valensiyen 35
1963–64 Ahmed Udcani Əlcəzair Əlcəzair Lans 30
1964–65 Jak Simon Fransa Fransa Nant 24
1965–66 Filip Qonde Fransa Fransa Nant 36
1966–67 Erve Revelli Fransa Fransa Sent-Etyen AS 31
1967–68 Etyen Sansonetti Fransa Fransa Ayaçço 26
1968–69 Andre Qi Fransa Fransa Olimpik Lion 25
1969–70 Erve Revelli (2) Fransa Fransa Sent-Etyen AS 28
1970–71 Yosip Skoblar Yuqoslaviya Yuqoslaviya Olimpik Marsel 44
1971–72 Yosip Skoblar (2) Yuqoslaviya Yuqoslaviya Olimpik Marsel 30
1972–73 Yosip Skoblar (3) Yuqoslaviya Yuqoslaviya Olimpik Marsel 26
1973–74 Karlos Biyanki Argentina Argentina Reyms 30
1974–75 Deliyo Onnis Argentina Argentina Monako 30
1975–76 Karlos Biyanki (2) Argentina Argentina Reyms 34
1976–77 Karlos Biyanki (3) Argentina Argentina Reyms 28
1977–78 Karlos Biyanki (4) Argentina Argentina Pari Sen-Jermen 37
1978–79 Karlos Biyanki (5) Argentina Argentina Pari Sen-Jermen 27
1979–80 Ervin Kostedde Almaniya Almaniya Laval 21
1979–80 Deliyo Onnis (2) Argentina Argentina Monako 21
1980–81 Deliyo Onnis (3) Argentina Argentina Tur 24
1981–82 Deliyo Onnis (4) Argentina Argentina Tur 29
1982–83 Vahid Halilhodziç Yuqoslaviya Yuqoslaviya Nant 27
1983–84 Patris Qarand Fransa Fransa Oser 21
1983–84 Deliyo Onnis (5) Argentina Argentina Tulon 21
1984–85 Vahid Halilhodziç (2) Yuqoslaviya Yuqoslaviya Nant 28
1985–86 Xules Bokande Seneqal Seneqal Metz 23
1986–87 Bernard Zeniyer Fransa Fransa Metz 18
1987–88 Jan Pyer Papen Fransa Fransa Olimpik Marsel 19
1988–89 Jan Pyer Papen (2) Fransa Fransa Olimpik Marsel 22
1989–90 Jan Pyer Papen (3) Fransa Fransa Olimpik Marsel 30
1990–91 Jan Pyer Papen (4) Fransa Fransa Olimpik Marsel 23
1991–92 Jan Pyer Papen (5) Fransa Fransa Olimpik Marsel 27
1992–93 Alen Bokşiç Xorvatiya Xorvatiya Olimpik Marsel 22
1993–94 Rocer Boli Fransa Fransa Lans 20
1993–94 Yuri Corkayef Fransa Fransa Monako 20
1993–94 Nikolas Uyedek Fransa Fransa Nant 20
1994–95 Patris Loko Fransa Fransa Nant 22
1995–96 Sonni Anderson Braziliya Braziliya Monako 21
1996–97 Stefan Qevarş Fransa Fransa Renn 21
1997–98 Stefan Qevarş (2) Fransa Fransa Oser 21
1998–99 Silven Viltord Fransa Fransa Bordo 22
1999–2000 Sonni Anderson (2) Braziliya Braziliya Olimpik Lion 23
2000–01 Sonni Anderson (3) Braziliya Braziliya Olimpik Lion 22
2001–02 Cibril Sisse Fransa Fransa Oser 22
2001–02 Pauleta Portuqaliya Portuqaliya Bordo 22
2002–03 Şabani Nonda Konqo Demokratik Respublikası Konqo Demokratik Respublikası Monako 26
2003–04 Cibril Sisse (2) Fransa Fransa Oser 26
2004–05 Aleksandr Fray İsveçrə İsveçrə Renn 20
2005–06 Pauleta (2) Portuqaliya Portuqaliya Pari Sen-Jermen 21
2006–07 Pauleta (3) Portuqaliya Portuqaliya Pari Sen-Jermen 15
2007–08 Kərim Benzema Fransa Fransa Olimpik Lion 20
2008–09 Andre-Pyer Jinyak Fransa Fransa Tuluza 24
2009–10 Mamadu Nianq Seneqal Seneqal Olimpik Marsel 18
2010–11 Mussa Sou Seneqal Seneqal Lill 25
2011–12 Olivye Jiru Fransa Fransa Monpelye 21
2011–12 Nene Braziliya Braziliya Pari Sen-Jermen 21
2012–13 Zlatan İbrahimoviç İsveç İsveç Pari Sen-Jermen 30
2013–14 Zlatan İbrahimoviç (2) İsveç İsveç Pari Sen-Jermen 26
2014–15 Aleksandr Lakazet Fransa Fransa Olimpik Lion 27
2015–16 Zlatan İbrahimoviç (3) İsveç İsveç Pari Sen-Jermen 38
2016–17 Edinson Kavani Uruqvay Uruqvay Pari Sen-Jermen 35

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "France - Topscorers". RSSSF.com. İstifadə tarixi: 9 July 2014.