Liqa 1 bombardirlər siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Bu, hər mövsüm üzrə Fransa Liqa 1 üzrə bombardirlər siyahısıdır. Mükafatlandırma 1932-ci ildən günümüzədək davam edir.[1] Yosip Skoblar bir mövsüm ərzində ən çox qol vuran (44 qol) futbolçu statusunu hələdə qorumaqdadır. Karlos Biyanki, Deliyo OnnisJan Pyer Papen titulu rekord sayda, 5 dəfə qazanmışdır. Sonuncu dəfə isə bu titulu "Pari Sen-Jermen" klubunun oyunçusu Zlatan İbrahimoviç qazanmışdır.

Mövsüm Oyunçu Milliyət Klub Qol sayı
1932–33 Kayzer, ValterValter Kayzer Almaniya Almaniya Renn 15
1932–33 Mersiye, RobertRobert Mersiye Fransa Fransa Klub Franse 15
1933–34 Lukaç, İştvanİştvan Lukaç Macarıstan Macarıstan Set 28
1934–35 Abeqlen, AndreAndre Abeqlen İsveçrə İsveçrə Soşo 30
1935–36 Kurtua, RojeRoje Kurtua Fransa Fransa Soşo 34
1936–37 Ror, OskarOskar Ror Almaniya Almaniya Strasburq 30
1937–38 Nikolas, JanJan Nikolas Fransa Fransa Ruan 26
1938–39 Kurtua, RojeRoje Kurtua (2) Fransa Fransa Soşo 27
1938–39 Koranyi, DezireDezire Koranyi Fransa Fransa Set 27
İkinci dünya müharibəsi səbəbi ilə 1939-1945-ci illərdə çempionat keçirilməmişdir
1945–46 Biel, ReneRene Biel Fransa Fransa Lill 28
1946–47 Sinibaldi, PiyerrePiyerre Sinibaldi Fransa Fransa Reyms 33
1947–48 Barat, JanJan Barat Fransa Fransa Lill 31
1948–49 Barat, JanJan Barat (2) Fransa Fransa Lill 26
1948–49 Humpal, YosefYosef Humpal Çexoslovakiya Çexoslovakiya Soşo 26
1949–50 Qrumellon, JanJan Qrumellon Fransa Fransa Renn 25
1950–51 Piantoni, RojeRoje Piantoni Fransa Fransa Nansi 28
1951–52 Anderson, QunnarQunnar Anderson İsveç İsveç Olimpik Marsel 31
1952–53 Anderson, QunnarQunnar Anderson (2) İsveç İsveç Olimpik Marsel 35
1953–54 Karqu, EduardEduard Karqu Fransa Fransa Bordo 27
1954–55 Bliard, ReneRene Bliard Fransa Fransa Reyms 30
1955–56 Sizovski, TadeTade Sizovski Fransa Fransa Rasinq 31
1956–57 Sizovski, TadeTade Sizovski (2) Fransa Fransa Rasinq 33
1957–58 Fonten, JüstJüst Fonten Fransa Fransa Reyms 34
1958–59 Sizovski, TadeTade Sizovski (3) Fransa Fransa Rasinq 30
1959–60 Fonten, JüstJüst Fonten (2) Fransa Fransa Reyms 28
1960–61 Piantoni, RojeRoje Piantoni (2) Fransa Fransa Reyms 28
1961–62 Ture, SekuSeku Ture Kot-d'İvuar Kot-d'İvuar Monpelye 25
1962–63 Masnaqetti, SerjSerj Masnaqetti Fransa Fransa Valensiyen 35
1963–64 Udcani, AhmedAhmed Udcani Əlcəzair Əlcəzair Lans 30
1964–65 Simon, JakJak Simon Fransa Fransa Nant 24
1965–66 Qonde, FilipFilip Qonde Fransa Fransa Nant 36
1966–67 Revelli, ErveErve Revelli Fransa Fransa Sent-Etyen AS 31
1967–68 Sansonetti, EtyenEtyen Sansonetti Fransa Fransa Ayaçço 26
1968–69 Qi, AndreAndre Qi Fransa Fransa Olimpik Lion 25
1969–70 Revelli, ErveErve Revelli (2) Fransa Fransa Sent-Etyen AS 28
1970–71 Skoblar, YosipYosip Skoblar Yuqoslaviya Yuqoslaviya Olimpik Marsel 44
1971–72 Skoblar, YosipYosip Skoblar (2) Yuqoslaviya Yuqoslaviya Olimpik Marsel 30
1972–73 Skoblar, YosipYosip Skoblar (3) Yuqoslaviya Yuqoslaviya Olimpik Marsel 26
1973–74 Biyanki, KarlosKarlos Biyanki Argentina Argentina Reyms 30
1974–75 Onnis, DeliyoDeliyo Onnis Argentina Argentina Monako 30
1975–76 Biyanki, KarlosKarlos Biyanki (2) Argentina Argentina Reyms 34
1976–77 Biyanki, KarlosKarlos Biyanki (3) Argentina Argentina Reyms 28
1977–78 Biyanki, KarlosKarlos Biyanki (4) Argentina Argentina Pari Sen-Jermen 37
1978–79 Biyanki, KarlosKarlos Biyanki (5) Argentina Argentina Pari Sen-Jermen 27
1979–80 Kostedde, ErvinErvin Kostedde Almaniya Almaniya Laval 21
1979–80 Onnis, DeliyoDeliyo Onnis (2) Argentina Argentina Monako 21
1980–81 Onnis, DeliyoDeliyo Onnis (3) Argentina Argentina Tur 24
1981–82 Onnis, DeliyoDeliyo Onnis (4) Argentina Argentina Tur 29
1982–83 Halilhodziç, VahidVahid Halilhodziç Yuqoslaviya Yuqoslaviya Nant 27
1983–84 Qarand, PatrisPatris Qarand Fransa Fransa Oser 21
1983–84 Onnis, DeliyoDeliyo Onnis (5) Argentina Argentina Tulon 21
1984–85 Halilhodziç, VahidVahid Halilhodziç (2) Yuqoslaviya Yuqoslaviya Nant 28
1985–86 Bokande, XulesXules Bokande Seneqal Seneqal Metz 23
1986–87 Zeniyer, BernardBernard Zeniyer Fransa Fransa Metz 18
1987–88 Papen, Jan PyerJan Pyer Papen Fransa Fransa Olimpik Marsel 19
1988–89 Papen, Jan PyerJan Pyer Papen (2) Fransa Fransa Olimpik Marsel 22
1989–90 Papen, Jan PyerJan Pyer Papen (3) Fransa Fransa Olimpik Marsel 30
1990–91 Papen, Jan PyerJan Pyer Papen (4) Fransa Fransa Olimpik Marsel 23
1991–92 Papen, Jan PyerJan Pyer Papen (5) Fransa Fransa Olimpik Marsel 27
1992–93 Bokşiç, AlenAlen Bokşiç Xorvatiya Xorvatiya Olimpik Marsel 22
1993–94 Boli, RocerRocer Boli Fransa Fransa Lans 20
1993–94 Corkayef, YuriYuri Corkayef Fransa Fransa Monako 20
1993–94 Uyedek, NikolasNikolas Uyedek Fransa Fransa Nant 20
1994–95 Loko, PatrisPatris Loko Fransa Fransa Nant 22
1995–96 Anderson, SonniSonni Anderson Braziliya Braziliya Monako 21
1996–97 Qevarş, StefanStefan Qevarş Fransa Fransa Renn 21
1997–98 Qevarş, StefanStefan Qevarş (2) Fransa Fransa Oser 21
1998–99 Viltord, SilvenSilven Viltord Fransa Fransa Bordo 22
1999–2000 Anderson, SonniSonni Anderson (2) Braziliya Braziliya Olimpik Lion 23
2000–01 Anderson, SonniSonni Anderson (3) Braziliya Braziliya Olimpik Lion 22
2001–02 Sisse, CibrilCibril Sisse Fransa Fransa Oser 22
2001–02 Pauleta, Pauleta Portuqaliya Portuqaliya Bordo 22
2002–03 Nonda, ŞabaniŞabani Nonda Konqo Demokratik Respublikası Konqo Demokratik Respublikası Monako 26
2003–04 Sisse, CibrilCibril Sisse (2) Fransa Fransa Oser 26
2004–05 Fray, AleksandrAleksandr Fray İsveçrə İsveçrə Renn 20
2005–06 Pauleta, Pauleta (2) Portuqaliya Portuqaliya Pari Sen-Jermen 21
2006–07 Pauleta, Pauleta (3) Portuqaliya Portuqaliya Pari Sen-Jermen 15
2007–08 Benzema, KərimKərim Benzema Fransa Fransa Olimpik Lion 20
2008–09 Jinyak, Andre-PyerAndre-Pyer Jinyak Fransa Fransa Tuluza 24
2009–10 Nianq, MamaduMamadu Nianq Seneqal Seneqal Olimpik Marsel 18
2010–11 Sou, MussaMussa Sou Seneqal Seneqal Lill 25
2011–12 Jiru, OlivyeOlivye Jiru Fransa Fransa Monpelye 21
2011–12 Nene, Nene Braziliya Braziliya Pari Sen-Jermen 21
2012–13 İbrahimoviç, ZlatanZlatan İbrahimoviç İsveç İsveç Pari Sen-Jermen 30
2013–14 İbrahimoviç, ZlatanZlatan İbrahimoviç (2) İsveç İsveç Pari Sen-Jermen 26
2014–15 Lakazet, AleksandrAleksandr Lakazet Fransa Fransa Olimpik Lion 27
2015–16 İbrahimoviç, ZlatanZlatan İbrahimoviç (3) İsveç İsveç Pari Sen-Jermen 38
2016–17 Kavani, EdinsonEdinson Kavani Uruqvay Uruqvay Pari Sen-Jermen 35

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "France - Topscorers". RSSSF.com. İstifadə tarixi: 9 July 2014.