Liqa 1 bombardirlər siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Bu, hər mövsüm üzrə Fransa Liqa 1 üzrə bombardirlər siyahısıdır. Mükafatlandırma 1932-ci ildən günümüzədək davam edir.[1] Yosip Skoblar bir mövsüm ərzində ən çox qol vuran (44 qol) futbolçu statusunu hələdə qorumaqdadır. Karlos Biyanki, Deliyo OnnisJan Pyer Papen titulu rekord sayda, 5 dəfə qazanmışdır. Sonuncu dəfə isə bu titulu "Pari Sen-Jermen" klubunun oyunçusu Zlatan İbrahimoviç qazanmışdır.

Mövsüm Oyunçu Milliyət Klub Qol sayı
1932–33 Kayzer, ValterValter Kayzer Flag of Germany.svg Almaniya Renn 15
1932–33 Mersiye, RobertRobert Mersiye Flag of France.svg Fransa Klub Franse 15
1933–34 Lukaç, İştvanİştvan Lukaç Flag of Hungary.svg Macarıstan Set 28
1934–35 Abeqlen, AndreAndre Abeqlen Flag of Switzerland.svg İsveçrə Soşo 30
1935–36 Kurtua, RojeRoje Kurtua Flag of France.svg Fransa Soşo 34
1936–37 Ror, OskarOskar Ror Flag of Germany (1935–1945).svg Almaniya Strasburq 30
1937–38 Nikolas, JanJan Nikolas Flag of France.svg Fransa Ruan 26
1938–39 Kurtua, RojeRoje Kurtua (2) Flag of France.svg Fransa Soşo 27
1938–39 Koranyi, DezireDezire Koranyi Flag of France.svg Fransa Set 27
İkinci dünya müharibəsi səbəbi ilə 1939-1945-ci illərdə çempionat keçirilməmişdir
1945–46 Biel, ReneRene Biel Flag of France.svg Fransa Lill 28
1946–47 Sinibaldi, PiyerrePiyerre Sinibaldi Flag of France.svg Fransa Reyms 33
1947–48 Barat, JanJan Barat Flag of France.svg Fransa Lill 31
1948–49 Barat, JanJan Barat (2) Flag of France.svg Fransa Lill 26
1948–49 Humpal, YosefYosef Humpal Flag of the Czech Republic.svg Çexoslovakiya Soşo 26
1949–50 Qrumellon, JanJan Qrumellon Flag of France.svg Fransa Renn 25
1950–51 Piantoni, RojeRoje Piantoni Flag of France.svg Fransa Nansi 28
1951–52 Anderson, QunnarQunnar Anderson Flag of Sweden.svg İsveç Olimpik Marsel 31
1952–53 Anderson, QunnarQunnar Anderson (2) Flag of Sweden.svg İsveç Olimpik Marsel 35
1953–54 Karqu, EduardEduard Karqu Flag of France.svg Fransa Bordo 27
1954–55 Bliard, ReneRene Bliard Flag of France.svg Fransa Reyms 30
1955–56 Sizovski, TadeTade Sizovski Flag of France.svg Fransa Rasinq 31
1956–57 Sizovski, TadeTade Sizovski (2) Flag of France.svg Fransa Rasinq 33
1957–58 Fonten, JüstJüst Fonten Flag of France.svg Fransa Reyms 34
1958–59 Sizovski, TadeTade Sizovski (3) Flag of France.svg Fransa Rasinq 30
1959–60 Fonten, JüstJüst Fonten (2) Flag of France.svg Fransa Reyms 28
1960–61 Piantoni, RojeRoje Piantoni (2) Flag of France.svg Fransa Reyms 28
1961–62 Ture, SekuSeku Ture Flag of Côte d'Ivoire.svg Kot-d'İvuar Monpelye 25
1962–63 Masnaqetti, SerjSerj Masnaqetti Flag of France.svg Fransa Valensiyen 35
1963–64 Udcani, AhmedAhmed Udcani Flag of Algeria.svg Əlcəzair Lans 30
1964–65 Simon, JakJak Simon Flag of France.svg Fransa Nant 24
1965–66 Qonde, FilipFilip Qonde Flag of France.svg Fransa Nant 36
1966–67 Revelli, ErveErve Revelli Flag of France.svg Fransa Sent-Etyen AS 31
1967–68 Sansonetti, EtyenEtyen Sansonetti Flag of France.svg Fransa Ayaçço 26
1968–69 Qi, AndreAndre Qi Flag of France.svg Fransa Olimpik Lion 25
1969–70 Revelli, ErveErve Revelli (2) Flag of France.svg Fransa Sent-Etyen AS 28
1970–71 Skoblar, YosipYosip Skoblar Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg Yuqoslaviya Olimpik Marsel 44
1971–72 Skoblar, YosipYosip Skoblar (2) Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg Yuqoslaviya Olimpik Marsel 30
1972–73 Skoblar, YosipYosip Skoblar (3) Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg Yuqoslaviya Olimpik Marsel 26
1973–74 Biyanki, KarlosKarlos Biyanki Flag of Argentina.svg Argentina Reyms 30
1974–75 Onnis, DeliyoDeliyo Onnis Flag of Argentina.svg Argentina Monako 30
1975–76 Biyanki, KarlosKarlos Biyanki (2) Flag of Argentina.svg Argentina Reyms 34
1976–77 Biyanki, KarlosKarlos Biyanki (3) Flag of Argentina.svg Argentina Reyms 28
1977–78 Biyanki, KarlosKarlos Biyanki (4) Flag of Argentina.svg Argentina Pari Sen-Jermen 37
1978–79 Biyanki, KarlosKarlos Biyanki (5) Flag of Argentina.svg Argentina Pari Sen-Jermen 27
1979–80 Kostedde, ErvinErvin Kostedde Flag of Germany.svg Almaniya Laval 21
1979–80 Onnis, DeliyoDeliyo Onnis (2) Flag of Argentina.svg Argentina Monako 21
1980–81 Onnis, DeliyoDeliyo Onnis (3) Flag of Argentina.svg Argentina Tur 24
1981–82 Onnis, DeliyoDeliyo Onnis (4) Flag of Argentina.svg Argentina Tur 29
1982–83 Halilhodziç, VahidVahid Halilhodziç Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg Yuqoslaviya Nant 27
1983–84 Qarand, PatrisPatris Qarand Flag of France.svg Fransa Oser 21
1983–84 Onnis, DeliyoDeliyo Onnis (5) Flag of Argentina.svg Argentina Tulon 21
1984–85 Halilhodziç, VahidVahid Halilhodziç (2) Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg Yuqoslaviya Nant 28
1985–86 Bokande, XulesXules Bokande Flag of Senegal.svg Seneqal Metz 23
1986–87 Zeniyer, BernardBernard Zeniyer Flag of France.svg Fransa Metz 18
1987–88 Papen, Jan PyerJan Pyer Papen Flag of France.svg Fransa Olimpik Marsel 19
1988–89 Papen, Jan PyerJan Pyer Papen (2) Flag of France.svg Fransa Olimpik Marsel 22
1989–90 Papen, Jan PyerJan Pyer Papen (3) Flag of France.svg Fransa Olimpik Marsel 30
1990–91 Papen, Jan PyerJan Pyer Papen (4) Flag of France.svg Fransa Olimpik Marsel 23
1991–92 Papen, Jan PyerJan Pyer Papen (5) Flag of France.svg Fransa Olimpik Marsel 27
1992–93 Bokşiç, AlenAlen Bokşiç Flag of Croatia.svg Xorvatiya Olimpik Marsel 22
1993–94 Boli, RocerRocer Boli Flag of France.svg Fransa Lans 20
1993–94 Corkayef, YuriYuri Corkayef Flag of France.svg Fransa Monako 20
1993–94 Uyedek, NikolasNikolas Uyedek Flag of France.svg Fransa Nant 20
1994–95 Loko, PatrisPatris Loko Flag of France.svg Fransa Nant 22
1995–96 Anderson, SonniSonni Anderson Flag of Brazil.svg Braziliya Monako 21
1996–97 Qevarş, StefanStefan Qevarş Flag of France.svg Fransa Renn 21
1997–98 Qevarş, StefanStefan Qevarş (2) Flag of France.svg Fransa Oser 21
1998–99 Viltord, SilvenSilven Viltord Flag of France.svg Fransa Bordo 22
1999–2000 Anderson, SonniSonni Anderson (2) Flag of Brazil.svg Braziliya Olimpik Lion 23
2000–01 Anderson, SonniSonni Anderson (3) Flag of Brazil.svg Braziliya Olimpik Lion 22
2001–02 Sisse, CibrilCibril Sisse Flag of France.svg Fransa Oser 22
2001–02 Pauleta, Pauleta Flag of Portugal.svg Portuqaliya Bordo 22
2002–03 Nonda, ŞabaniŞabani Nonda Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Konqo Demokratik Respublikası Monako 26
2003–04 Sisse, CibrilCibril Sisse (2) Flag of France.svg Fransa Oser 26
2004–05 Fray, AleksandrAleksandr Fray Flag of Switzerland.svg İsveçrə Renn 20
2005–06 Pauleta, Pauleta (2) Flag of Portugal.svg Portuqaliya Pari Sen-Jermen 21
2006–07 Pauleta, Pauleta (3) Flag of Portugal.svg Portuqaliya Pari Sen-Jermen 15
2007–08 Benzema, KərimKərim Benzema Flag of France.svg Fransa Olimpik Lion 20
2008–09 Jinyak, Andre-PyerAndre-Pyer Jinyak Flag of France.svg Fransa Tuluza 24
2009–10 Nianq, MamaduMamadu Nianq Flag of Senegal.svg Seneqal Olimpik Marsel 18
2010–11 Sou, MussaMussa Sou Flag of Senegal.svg Seneqal Lill 25
2011–12 Jiru, OlivyeOlivye Jiru Flag of France.svg Fransa Monpelye 21
2011–12 Nene, Nene Flag of Brazil.svg Braziliya Pari Sen-Jermen 21
2012–13 İbrahimoviç, ZlatanZlatan İbrahimoviç Flag of Sweden.svg İsveç Pari Sen-Jermen 30
2013–14 İbrahimoviç, ZlatanZlatan İbrahimoviç (2) Flag of Sweden.svg İsveç Pari Sen-Jermen 26
2014–15 Lakazet, AleksandrAleksandr Lakazet Flag of France.svg Fransa Olimpik Lion 27
2015–16 İbrahimoviç, ZlatanZlatan İbrahimoviç (3) Flag of Sweden.svg İsveç Pari Sen-Jermen 38
2016–17 Kavani, EdinsonEdinson Kavani Flag of Uruguay.svg Uruqvay Pari Sen-Jermen 35

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "France - Topscorers". RSSSF.com.