Liqa 1 bombardirlər siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Bu, hər mövsüm üzrə Fransa Liqa 1 üzrə bombardirlər siyahısıdır. Mükafatlandırma 1932-ci ildən günümüzədək davam edir.[1] Yosip Skoblar bir mövsüm ərzində ən çox qol vuran (44 qol) futbolçu statusunu hələdə qorumaqdadır. Karlos Biyanki, Deliyo OnnisJan Pyer Papen titulu rekord sayda, 5 dəfə qazanmışdır. Sonuncu dəfə isə bu titulu "Pari Sen-Jermen" klubunun oyunçusu Zlatan İbrahimoviç qazanmışdır.

Mövsüm Oyunçu Milliyət Klub Qol sayı
1932–33 Valter Kayzer  Almaniya Renn 15
1932–33 Robert Mersiye  Fransa Klub Franse 15
1933–34 İştvan Lukaç  Macarıstan Set 28
1934–35 Andre Abeqlen  İsveçrə Soşo 30
1935–36 Roje Kurtua  Fransa Soşo 34
1936–37 Oskar Ror  Almaniya Strasburq 30
1937–38 Jan Nikolas  Fransa Ruan 26
1938–39 Roje Kurtua (2)  Fransa Soşo 27
1938–39 Dezire Koranyi  Fransa Set 27
İkinci dünya müharibəsi səbəbi ilə 1939-1945-ci illərdə çempionat keçirilməmişdir
1945–46 Rene Biel  Fransa Lill 28
1946–47 Piyerre Sinibaldi  Fransa Reyms 33
1947–48 Jan Barat  Fransa Lill 31
1948–49 Jan Barat (2)  Fransa Lill 26
1948–49 Yosef Humpal  Çexoslovakiya Soşo 26
1949–50 Jan Qrumellon  Fransa Renn 25
1950–51 Roje Piantoni  Fransa Nansi 28
1951–52 Qunnar Anderson  İsveç Olimpik Marsel 31
1952–53 Qunnar Anderson (2)  İsveç Olimpik Marsel 35
1953–54 Eduard Karqu  Fransa Bordo 27
1954–55 Rene Bliard  Fransa Reyms 30
1955–56 Tade Sizovski  Fransa Rasinq 31
1956–57 Tade Sizovski (2)  Fransa Rasinq 33
1957–58 Jüst Fonten  Fransa Reyms 34
1958–59 Tade Sizovski (3)  Fransa Rasinq 30
1959–60 Jüst Fonten (2)  Fransa Reyms 28
1960–61 Roje Piantoni (2)  Fransa Reyms 28
1961–62 Seku Ture  Kot-d'İvuar Monpelye 25
1962–63 Serj Masnaqetti  Fransa Valensiyen 35
1963–64 Ahmed Udcani  Əlcəzair Lans 30
1964–65 Jak Simon  Fransa Nant 24
1965–66 Filip Qonde  Fransa Nant 36
1966–67 Erve Revelli  Fransa Sent-Etyen AS 31
1967–68 Etyen Sansonetti  Fransa Ayaçço 26
1968–69 Andre Qi  Fransa Olimpik Lion 25
1969–70 Erve Revelli (2)  Fransa Sent-Etyen AS 28
1970–71 Yosip Skoblar  Yuqoslaviya Olimpik Marsel 44
1971–72 Yosip Skoblar (2)  Yuqoslaviya Olimpik Marsel 30
1972–73 Yosip Skoblar (3)  Yuqoslaviya Olimpik Marsel 26
1973–74 Karlos Biyanki  Argentina Reyms 30
1974–75 Deliyo Onnis  Argentina Monako 30
1975–76 Karlos Biyanki (2)  Argentina Reyms 34
1976–77 Karlos Biyanki (3)  Argentina Reyms 28
1977–78 Karlos Biyanki (4)  Argentina Pari Sen-Jermen 37
1978–79 Karlos Biyanki (5)  Argentina Pari Sen-Jermen 27
1979–80 Ervin Kostedde  Almaniya Laval 21
1979–80 Deliyo Onnis (2)  Argentina Monako 21
1980–81 Deliyo Onnis (3)  Argentina Tur 24
1981–82 Deliyo Onnis (4)  Argentina Tur 29
1982–83 Vahid Halilhodziç  Yuqoslaviya Nant 27
1983–84 Patris Qarand  Fransa Oser 21
1983–84 Deliyo Onnis (5)  Argentina Tulon 21
1984–85 Vahid Halilhodziç (2)  Yuqoslaviya Nant 28
1985–86 Xules Bokande  Seneqal Metz 23
1986–87 Bernard Zeniyer  Fransa Metz 18
1987–88 Jan Pyer Papen  Fransa Olimpik Marsel 19
1988–89 Jan Pyer Papen (2)  Fransa Olimpik Marsel 22
1989–90 Jan Pyer Papen (3)  Fransa Olimpik Marsel 30
1990–91 Jan Pyer Papen (4)  Fransa Olimpik Marsel 23
1991–92 Jan Pyer Papen (5)  Fransa Olimpik Marsel 27
1992–93 Alen Bokşiç  Xorvatiya Olimpik Marsel 22
1993–94 Rocer Boli  Fransa Lans 20
1993–94 Yuri Corkayef  Fransa Monako 20
1993–94 Nikolas Uyedek  Fransa Nant 20
1994–95 Patris Loko  Fransa Nant 22
1995–96 Sonni Anderson  Braziliya Monako 21
1996–97 Stefan Qevarş  Fransa Renn 21
1997–98 Stefan Qevarş (2)  Fransa Oser 21
1998–99 Silven Viltord  Fransa Bordo 22
1999–2000 Sonni Anderson (2)  Braziliya Olimpik Lion 23
2000–01 Sonni Anderson (3)  Braziliya Olimpik Lion 22
2001–02 Cibril Sisse  Fransa Oser 22
2001–02 Pauleta  Portuqaliya Bordo 22
2002–03 Şabani Nonda  Konqo Demokratik Respublikası Monako 26
2003–04 Cibril Sisse (2)  Fransa Oser 26
2004–05 Aleksandr Fray  İsveçrə Renn 20
2005–06 Pauleta (2)  Portuqaliya Pari Sen-Jermen 21
2006–07 Pauleta (3)  Portuqaliya Pari Sen-Jermen 15
2007–08 Kərim Benzema  Fransa Olimpik Lion 20
2008–09 Andre-Pyer Jinyak  Fransa Tuluza 24
2009–10 Mamadu Nianq  Seneqal Olimpik Marsel 18
2010–11 Mussa Sou  Seneqal Lill 25
2011–12 Olivye Jiru  Fransa Monpelye 21
2011–12 Nene  Braziliya Pari Sen-Jermen 21
2012–13 Zlatan İbrahimoviç  İsveç Pari Sen-Jermen 30
2013–14 Zlatan İbrahimoviç (2)  İsveç Pari Sen-Jermen 26
2014–15 Aleksandr Lakazet  Fransa Olimpik Lion 27
2015–16 Zlatan İbrahimoviç (3)  İsveç Pari Sen-Jermen 38
2016–17 Edinson Kavani  Uruqvay Pari Sen-Jermen 35

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. "France - Topscorers". RSSSF.com. İstifadə tarixi: 9 July 2014.