≛

Miss Dünya titulunu qazananların siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Miss Dünya titulu 1951-ci ildə Erik Morley tərəfindən təsis edilib və müsabiqə ilk dəfə İngiltərədə baş tutub.[1][2] 2000-ci ildə Erik Morleyin vəfatından sonra həyat yoldaşı Culiya Morley təşkilata həmsədr seçilib.[3] Miss Dünya titulu rəqabət apardığı Miss Kainat, Miss Beynəlxalq, Miss Yer, Miss SözügedənMiss Böyük Beynəlxalq ilə birlikdə dünya üzrə tanınan məşhur müsabiqələrdən biridir.[4][5] Qalib şəxs həm də, bir il ərzində Birləşmiş Millətlər Təşkilatının təmsilçisi seçilir və BMT ilə bağlı müxtəlif tədbirlərdə iştirak edə bilir.[6] Ənənəvi olaraq Miss Dünyanın qalibi bir il müddətində Londonda yaşayır.

Müsabiqənin son mərhələsində 15, yaxud 20 yarımfinalçı qalır. Bu mərhələdə müxtəlif tədbirlər, şənliklər həyata keçirilir və bütün dünyada canlı yayımlanır.

Aşağıda 1951-ci ildə yaradılan Miss Dünya müsabiqəsinin qaliblərinin siyahısı qeyd edilmişdir.

Miss Dünya titulunu qazananlar[redaktə | əsas redaktə]

İl Ölkə/Ərazi Miss Dünya Doğum tarixi Final səhnəsi Şəhər Müsabiqənin keçirildiyi ölkə/ərazi Titulun verilmə tarixi Yaş
1951 İsveç İsveç Kiki Hakansson[7][8] 17 iyun, 1929 Liseum Teatrı London Birləşmiş Krallıq 29 iyul, 1951 26 22
1952 Mey Luiz Flodin[9][10] 5 sentyabr, 1934 14 noyabr, 1952 11 18
1953 Fransa Fransa Denis Periye[11] 13 fevral, 1935 19 oktyabr, 1953 15 18
1954 Misir Misir Antiqona Kostanda[12] 1935 18 oktyabr, 1954 16 19
1955 Venesuela Venesuela Susana Deym[13] 11 avqust, 1936 20 oktyabr, 1955 21 19
1956 Almaniya Almaniya Petra Şürmann[9][14] 15 sentyabr, 1933 15 oktyabr, 1956 24 23
1957 Finlandiya Finlandiya Marita Lindahl[15] 17 oktyabr, 1938 14 oktyabr, 1957 23 18
1958 Cənubi Afrika Respublikası CAR Kolen Penelop[16] 15 aprel, 1940 13 oktyabr, 1958 22 18
1959 Niderland Niderland Korin Rottşefer[17] 8 may, 1938 10 noyabr, 1959 37 21
1960 Argentina Argentina Norma Kappaqli[18] 17 iyun, 1939 8 noyabr, 1960 39 21
1961 Böyük Britaniya Böyük Britaniya Rozmari Franklend[19] 1 fevral, 1943 9 noyabr, 1961 37 18
1962 Niderland Niderland Katerina Lodderz[20] 28 yanvaar, 1942 8 noyabr, 1962 33 20
1963 Yamayka Yamayka Karol Xuan Kravford[21] 13 fevral, 1943 7 noyabr, 1963 40 20
1964 Böyük Britaniya Böyük Britaniya Ann Sidney[22] 27 mart, 1944 12 noyabr, 1964 42 20
1965 Lesli Lanqley[23] 1945 19 noyabr, 1965 48 20
1966 Hindistan Hindistan Reyta Faria[24] 23 avqust, 1943 17 noyabr, 1966 51 23
1967 Peru Peru Madelin Hartoq-Bel [25] 12 iyun, 1946 16 noyabr, 1967 55 21
1968 Avstraliya Avstraliya Penelop Plammer[26][27] 26 oktyabr , 1949 14 noyabr, 1968 53 19
1969 Avstriya Avstriya Eva Reyber Stayer[28] 20 fevral , 1951 Royal Albert Zalı 27 noyabr, 1969 50 18
1970 Qrenada Qrenada Cennifer Hosten[29] 31 oktyabr, 1947 20 noyabr , 1970 58 23
1971 Braziliya Braziliya Lusiya Petterle[30] 31 oktyabr, 1949 10 noyabr, 1971 56 22
1972 Avstraliya Avstraliya Belinda Qrin[31] 4 may, 1952 1 dekabr, 1972 53 20
1973 ABŞ ABŞ Marcori Valles[32][a] 23 yanvar, 1954 23 noyabr , 1973 54 19
1974 Böyük Britaniya Böyük Britaniya Helen Morqan (Müsabiqədən çəkilib)[34] 29 sentyabr, 1952 22 noyabr, 1974 58 22
Cənubi Afrika Respublikası CAR Annelin Kriyel(Düşünülən qalib)[35] 28 iyul 1955 19
1975 Puerto-Riko Puerto-Riko Vilneliya Mersed[36] 12 oktyabr, 1957 20 noyabr, 1975 67 18
1976 Yamayka Yamayka Sindi Breykspeir[37] 24 oktyabr, 1954 18 noyabr, 1976 60 22
1977 İsveç İsveç Meri Stavin[38] 20 avqust, 1957 17 noyabr, 1977 62 20
1978 Argentina Argentina Silvana Suarez[39] 29 sentyabr, 1958 16 noyabr, 1978 68 20
1979 Flag of Bermuda.svg Bermud adaları Cina Sveynson[40] 6 iyun, 1958 15 noyabr, 1979 69 21
1980 Almaniya Almaniya Qabriella Bram[41] (Müsabiqədən çəkilib) 22 mart , 1962 13 noyabr, 1980 67 18
Quam Quam Kimberli Santos[42] (Düşünülən qalib) 21 avqust, 1961 19
1981 Venesuela Venesuela Pilin Leon[43] 19 may, 1963 12 noyabr, 1981 67 18
1982 Dominikan Respublikası Dominikan Respublikası Mariasela Alvarez[44] 31 yanvar, 1960 18 noyabr, 1982 68 22
1983 Böyük Britaniya Böyük Britaniya Sara Ceyn Hat[45] 3 oktyabr, 1964 17 noyabr, 1983 72 19
1984 Venesuela Venesuela Astrid Karolina Herreyra[46] 23 iyun, 1963 15 noyabr, 1984 72 21
1985 İslandiya İslandiya Holmfridur Karlsdottir[47] 3 iyun, 1963 14noyabr, 1985 78 22
1986 Trinidad və Tobaqo Trinidad və Tobaqo Ciselle Larond[48] 24 oktyabr, 1963 13 noyabr, 1986 77 23
1987 Avstriya Avstriya Ulla Veigerstorfer[49] 16 avqust, 1967 12 noyabr, 1987 78 20
1988 İslandiya İslandiya Linda Petursdottir[50] 27 dekabr, 1969 17 noyabr, 1988 84 19
1989 Polşa Polşa Aneta Kreqlika[51] 23 mart, 1965 Honkon Konqres və Sərgi Mərkəzi Honkonq Honkonq 22 noyabr, 1989 78 24
1990 ABŞ ABŞ Cina Tolison[52] 26 mart, 1969 London palladyumu London Birləşmiş Krallıq 8 noyabr, 1990 81 21
1991 Venesuela Venesuela Ninibet Lial[53] 26 noyabr, 1971 Corciya Dünya Konqres Mərkəzi Atlanta ABŞ 28 dekabr, 1991 78 20
1992 Rusiya Rusiya Culiya Kurotçkina[54] 10 avqust, 1974 San Siti Əyləncə Mərkəzi San Siti Cənubi Afrika Respublikası 12 dekabr, 1992 83 18
1993 Yamayka Yamayka Liza Hanna[55] 20 avqust, 1975 27 noyabr, 1993 81 18
1994 Hindistan Hindistan Ayşvariya_Ray[56] 1 nnoyabr, 1973 19 noyabr, 1994 87 21
1995 Venesuela Venesuela Cakelin Aquileyra[57] 17 noyabr, 1976 18 noyabr, 1995 84 19
1996 Yunanıstan Yunanıstan İren Skliva[58] 4 aprel, 1978 Banqalor Kriket Stadionu Banqalor Hindistan 23 noyabr, 1996 88 18
1997 Hindistan Hindistan Diana Hayden[59] 1 may, 1973 Planteyşn Klub Mahé Seychelles 22 noyabr , 1997 86 24
1998 İsrail İsrail Linor Abarqil[60] 17 fevral, 1980 Lake Berjaya Mahé Resort 26 noyabr , 1998 86 18
1999 Hindistan Hindistan Yukta Mukhi[61] 7 oktyabr, 1979 Olimpia, London London Birləşmiş Krallıq 4 dekabr, 1999 94 20
2000 Priyanka Çopra[62] 18 iyul , 1982 Milenyum Qübbə 30 noyabr, 2000 95 18
2001 Nigeriya Nigeriya Aqbani Dareqo[63] 22 dekabr, 1982 San Siti Əyləncə Mərkəzi San Siti Cənubi Afrika Respublikası 16 noyabr, 2001 93 19
2002 Türkiyə Türkiyə Azra Akın[64] 8 dekabr, 1981 Aleksandra Sarayı London Birləşmiş Krallıq [b][65]. 7 dekabr, 2002 88 21
2003 İrlandiya İrlandiya Rosanna Deyvison[66] 17 aprel, 1984 Gözəlliyin Tacı teatrı Sanya Çin 6 dekabr, 2003 106 19
2004 Peru Peru Maria Culiya Mantila[67] 10 iyul, 1984 4 dekabr, 2004 107 20
2005 İslandiya İslandiya Unnur Birna Vilyamsdottir[68] 25 may, 1984 10 dekabr, 2005 102 21
2006 Çexiya Çexiya Tatyana Kuçarova[69] 23 dekabr, 1987 Elm və Mədəniyyət Sarayı Varşava Polşa 30 sentyabr, 2006 104 18
2007 Çin ÇXR Çjan Zilin[70] 22 mart, 1984 Gözəlliyin Tacı teatrı Sanya Çin 1 dekabr, 2007 106 23
2008 Rusiya Rusiya Kseniya Suxinova[71] 26 avqust, 1987 Sandton Konqres Mərkəzi Yohannesburq Cənubi Afrika Respublikası [c] [72]. 13 dekabr, 2008 109 21
2009 Cəbəllütariq Cəbəli-Tariq Kaiane Aldorino[73] 8 iyul, 1986 Qallaqer Konqres Mərkəzi 12 dekabr, 2009 112 23
2010 ABŞ ABŞ Aleksandriya Milz[74] 26 fevral, 1992 Gözəlliyin Tacı teatrı Sanya Çin 30 oktyabr, 2010 115 18
2011 Venesuela Venesuela İvian Sarkoz[75] 26 iyul, 1989 Earls Sərgi Mərkəzi London Birləşmiş Krallıq 6 noyabr, 2011 113 22
2012 Çin ÇXR Yu Ventsya[76] 6 avqust, 1989 Donqşen Fitnes Mərkəz Stadionu Ordos Çin 18 avqust, 2012 116 23
2013 Filippin Filippin Meqan Younq[77] 27 fevral, 1990 Bali Nusa Dua Konqres Mərkəzi Nusa Dua İndoneziya 28 sentyabr, 2013 127 23
2014 Cənubi Afrika Respublikası CAR Rolin Stros[78] 22 aprel , 1992 ExCeL London London Birləşmiş Krallıq 14 dekabr, 2014 121 22
2015 İspaniya İspaniya Mireya Lalaquna[79] 21 noyabr, 1992 Gözəlliyin Tacı teatrı Sanya Çin 19 dekabr, 2015 114 23
2016 Puerto-Riko Puerto-Riko Steаfanya del Valle[80] 30 dekabr, 1996 MGM Milli Liman Vaşinqton Birləşmiş Krallıq 18 dekabr, 2016 117 19
2017 Hindistan Hindistan Manuşi Çxillar 14 may, 1997 Sanya Şəhər Arenası Sanya Çin 18 noyabr, 2017 118 20
2018 Meksika Meksika Vanessa Ponse 7 mart, 1992 8 dekabr, 2018 26

Fotoqalereya[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələrin titul qazanma sayı[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Titul sayı İl(lər)
Hindistan Hindistan 6 1966, 1994, 1997, 1999, 2000, 2017
Venesuela Venesuela 1955, 1981, 1984, 1991, 1995, 2011
Böyük Britaniya Böyük Britaniya 5 1961, 1964, 1965, 1974, 1983
Cənubi Afrika Respublikası CAR 3 1958, 1974, 2014
ABŞ ABŞ 1973, 1990, 2010
İslandiya İslandiya 1985, 1988, 2005
Yamayka Yamayka 1963, 1976, 1993
İsveç İsveç 1951, 1952, 1977
Puerto-Riko Puerto-Riko 2 1975, 2016
Çili Çili 2007, 2012
Rusiya Rusiya 1992, 2008
Peru Peru 1967, 2004
Avstraliya Avstraliya 1969, 1987
Almaniya Almaniya 1956, 1980
Argentina Argentina 1960, 1978
Avstriya Avstriya 1968, 1972
Niderland Niderland 1959, 1962
Meksika Meksika 1 2018
İspaniya İspaniya 2015
Filippin Filippin 2013
Cəbəllütariq Cəbəli-Tariq 2009
Çexiya Çexiya 2006
İrlandiya İrlandiya 2003
Türkiyə Türkiyə 2002
Nigeriya Nigeriya 2001
İsrail İsrail 1998
Yunanıstan Yunanıstan 1996
Polşa Polşa 1989
Trinidad və Tobaqo Trinidad və Tobaqo 1986
Dominikan Respublikası Dominikan Respublikası 1982
Qvatemala Qvatemala 1980
Flag of Bermuda.svg Bermud adaları 1979
Braziliya Braziliya 1971
QrenadaQrenada 1970
Finlandiya Finlandiya 1957
Misir Misir 1954
Fransa Fransa 1953

Qeydlər[redaktə | əsas redaktə]

  1. 1973-cü il Miss Dünya titulunun qalibi olan Marcori Valles, 1974-cü ilin mart ayında "müsabiqənin əsas tələblərini yerinə yetirmədiyi" üçün titulu əlindən alınan ilk gözəllik kraliçası olub.[33]
  2. 2002-ci ildə müsabiqənin Nigerin paytaxtı Abucada keçirilməsi nəzərdə tutulsa da, oradakı böyük iğtişaşlar səbəbindən yarışma Londonda təşkil edilib.
  3. 2008-ci ildəki müsabiqənin Ukraynanın paytaxtı Kiyevdə keçirilməsi nəzərdə tutulsa da, Rusiya ilə Gürcüstan arasındakı diplomatik krizis səbəbindən müsabiqə CAR-da təşkil edilib.

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "Tianjin Miss World China Pageant comes to a close". China Daily (ingilis). 28 Agustus 2009. İstifadə tarixi: 24 Mei 2011. Check date values in: |accessdate=, |date= (kömək)
  2. "Miss Universe on August 23" (ingilis). Timesofmalta.com. İstifadə tarixi: 24 Mei 2011. Check date values in: |accessdate= (kömək)
  3. "Pageant News Bureau – Miss World: A long, glittering history" (ingilis). Pageant.com. İstifadə tarixi: 24 Mei 2011. Check date values in: |accessdate= (kömək)
  4. "Brazil's Miss World finalist has her hands and feet amputated" (ingilis). English.pravda.ru. 22 Januari 2009. İstifadə tarixi: 24 Mei 2011. Check date values in: |accessdate=, |date= (kömək)
  5. "Tracing the regal existence of 'Miss Universe'" (ingilis). Spicezee.com. 7 Oktober 2008. İstifadə tarixi: 24 Mei 2011. Check date values in: |accessdate=, |date= (kömək)
  6. Philanthropy Magazine: Beauty With A Purpose
  7. Sanghani, Radhika (19 Desember 2014). "Miss World ditches 'sexist bikini round' after 63 years". The Telegraph (ingilis). İstifadə tarixi: 27 Juni 2016. Check date values in: |accessdate=, |date= (kömək)
  8. Stein, Elissa; Meriwether, Lee (2006). Beauty Queen (ingilis). Chronicle Books. səh. 45. ISBN 0-8118-4864-7.
  9. 1 2 Rose, D. (2010). Sexually, I'm More of a Switzerland (ingilis). Simon and Schuster. 149–157. ISBN 978-1-4391-3149-7. İstifadə tarixi: 27 Juni 2016. Check date values in: |accessdate= (kömək)
  10. Miss World 1950s
  11. Rose, David (2 Februari 2010). Sexually, I'm More of a Switzerland: More Personal Ads from the London Review of Books (ingilis). Simon and Schuster. 149–. ISBN 9781439125649. İstifadə tarixi: 24 September 2011. Check date values in: |date= (kömək)
  12. "Miss Egypt Becomes Miss World In Beauty Contest In London". Ocala Star-Banner (ingilis). October 19, 1954. İstifadə tarixi: 16 April 2011.
  13. Miss World Coverage 1983
  14. "Petra Schürmann, Stationen eines Lebens" (alman). Mittelbayerische Zeitung. 14 January 2010. İstifadə tarixi: 18 Januari 2010. Check date values in: |accessdate= (kömək)
  15. Miss World: Marita Lindahl
  16. Who's Who South Africa
  17.  (nid.) Lansdaal, Herman. Hoornse baby zou mooiste miss van de wereld worden Oud Hoorn nr. 14 1992
  18. "Argentina Girl, 21, Chosen Miss World" (ingilis). Hartford Courant. 9 November 1960.
  19. Alleyne, Richard (21 Juni 2001). "Britain's first Miss World killed by drug overdose" (ingilis). telegraph.co.uk. İstifadə tarixi: 6 Februari 2009. Check date values in: |accessdate=, |date= (kömək)
  20. UPI Telephoto (NAP 1404993…New York Bureau)
  21. "Miss World 1963 winner Carole Joan Crawford from Jamaica | Miss World Contest: through the years | Pictures | Pics | Daily Express" (ingilis). İstifadə tarixi: 21 Juli 2016. Check date values in: |access-date= (kömək)
  22. "Miss World 1964 – Ann Sidney – United Kingdom". Missworld.com (ingilis). 29 April 2010 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 Oktober 2010. Cite uses deprecated parameter |deadurl= (kömək); Check date values in: |accessdate= (kömək)
  23. "U.K. wins Miss World again, sparks new row". Ottawa Citizen (ingilis). 20 November 1965. 44. İstifadə tarixi: 24 April 2010.
  24. "Lost and found: Thirty newsmakers from the pages of Indian history and where they are now: Cover Story" (ingilis). India Today. 3 Juli 2006. İstifadə tarixi: 16 Desember 2013. Check date values in: |accessdate=, |date= (kömək)
  25. MISS MUNDO 1967. chileancharm.com
  26. Miss Australia tops them all for world crown
  27. Check out the figures, then have something on an African win
  28. http://www.missworld.com/1960-s/1969.html
  29. Pape, Gordon (21 November 1970). "Cattle show: Miss Grenada wins, Bob Hope loses". Ottawa Citizen (ingilis). İstifadə tarixi: 17 Januari 2011. Check date values in: |accessdate= (kömək)
  30. Web Arcive: 20071112035332
  31. UPI (2 Desember 1972). "Aussie girl is Miss World" (ingilis). The Bulletin (Bend). 25 Januari 2013 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 28 Juni 2010. Cite uses deprecated parameter |dead-url= (kömək); Italic or bold markup not allowed in: |publisher= (kömək); Check date values in: |accessdate=, |date=, |archive-date= (kömək)
  32. Smilgis, Martha. "Margie & Her Men." People magazine, November 22, 1976, hlm. 34, baris 33. Diakses tanggal 2 September 2011.
  33. Requintina, Robert R. (2). "2010 Miss Universe bets compete in Miss World". Manila pradeep. Check date values in: |date= (kömək)
  34. "Wales Assembly with a difference for Miss Wales" (ingilis). BBC Wales. 26 Agustus 1999. İstifadə tarixi: 15 April 2009. Check date values in: |date= (kömək)
  35. A Race Apart: the beauty queens of the apartheid era The Times. 25 Juni 2010
  36. Webcitation: Further information about 1975 contest
  37. "Jamaican Hall Of Fame: Cindy Breakspeare (Jamaica)" (ingilis). Jamaicans.com. İstifadə tarixi: 13 Desember 2010. Check date values in: |accessdate= (kömək)
  38. James Bond 007: Mary Stavin - From Sweden With Love
  39. Silvana Suarez: Official site
  40. Bernews: Gina Swainson
  41. "Venezuelan Student Chosen Miss World". The Telegraph (ingilis). Associated Press. 13 November 1981. İstifadə tarixi: 2 Oktober 2010. Check date values in: |accessdate= (kömək)
  42. "Miss World Cuts Short Her Reign". Sarasota Herald-Tribune (ingilis). Associated Press. 15 November 1980. İstifadə tarixi: 2 Oktober 2010. Check date values in: |accessdate= (kömək)
  43. Bellasvenezolanas: Pilin León @ "Bellas Venezolanas"
  44. Diario Digital  (isp.)
  45. "Dispute choice of Miss World". Youngstown Vindicator (ingilis). United States. Associated Press. 18 November 1983. İstifadə tarixi: 21 Oktober 2010. Check date values in: |accessdate= (kömək)
  46. "Astrid Carolina Herrera:aprovechó su talento y el título de Miss Mundo para llegar a la interpretación". teleprograma.diezminutos.es (ispan). İstifadə tarixi: 26 April 2017.
  47. "Miss World and runners-up". Gainesville Sun (ingilis). United States. 16 November 1985. İstifadə tarixi: 15 September 2010.
  48. Jamaquemagazine: Giselle Laronde
  49. ORF: Lindner legt Mandat zurück, ORF 27. November 2013
  50. Stefán Árni Pálsson, "Baðhúsið lokar: Linda Pé gefst upp á rekstrinum", Vísir (365), 10 Desember 2014  (isp.).
  51. (18 June 2009). Aneta Kręglicka... skoro piękna, to pewnie głupia, Gazeta Wyborcza Şablon:Pl icon, Diakses tanggal 5 November 2010.
  52. "Alan Thicke Biography". FilmReference.com. İstifadə tarixi: March 13, 2009.
  53. Pageantopolis: http://www.pageantopolis.com/international/world_1991.htm Ninibeth Leal
  54. Pageantopolis: Julia Kourotchkina
  55. Shakespeare-Blackmore, Keisha (7 September 2007). "Women in the House". The Jamaica Gleaner (ingilis). 4 Desember 2008 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 24 April 2012. Cite uses deprecated parameter |deadurl= (kömək); Check date values in: |archivedate= (kömək)
  56. "Aishwarya Rai Bachchcan to celebrate 42nd birthday with husband Abhishek and daughter Aaradhya". The Indian Express (ingilis). 1 November 2015.
  57. "Top Model of the World" (ingilis). Top Model. 26 September 2010 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 9 October 2010. Cite uses deprecated parameter |deadurl= (kömək)
  58. Acemodels: Ace Models Management
  59. "With Yeats on her lips, India's own Diana Hayden crowned Miss World". Rediff.com (ingilis). 23 November 1997. İstifadə tarixi: 25 Desember 2010. Check date values in: |accessdate= (kömək)
  60. "Linor cruises to Miss World title" (ingilis). BBC News. 27 November 1998. İstifadə tarixi: 12 Juli 2010. Check date values in: |accessdate= (kömək)
  61. "Yukta Mookhey – Profile" (ingilis). Archived from the original on 25 Oktober 2009. Cite uses deprecated parameter |deadurl= (kömək); Check date values in: |archivedate= (kömək)
  62. "I've Always Been Part of Big VFX Blockbuster Films...": Priyanka Chopra. Bollywood Hungama. 21 Oktober 2013. Event occurs at 0:02. 25 Oktober 2013 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 25 Oktober 2013. Cite uses deprecated parameter |deadurl= (kömək); Check date values in: |accessdate=, |date=, |archivedate= (kömək)
  63. Ogunbayo, Modupe (7 Agustus 2011). "Newsliners". Newswatch (ingilis). Lagos, Nigeria. İstifadə tarixi: 14 Juli 2012. Check date values in: |accessdate=, |date= (kömək)
  64. Sabah News. "Birinci olmak beni değiştirmedi" (türk). İstifadə tarixi: 23 Desember 2010. Check date values in: |accessdate= (kömək)
  65. https://www.theguardian.com/world/2002/nov/30/jamesastill. Çatışmayan parametr: |title= (kömək)
  66. "Miss World 2003" (ingilis). Pageantopolis.com. İstifadə tarixi: 7 Oktober 2012. Check date values in: |accessdate= (kömək)
  67. Miss World: Maria Julia Mantilla
  68. tomas tomasson (12 Januari 2011). "Johannes - Trailer" (ingilis). İstifadə tarixi: 11 April 2017 – YouTube vasitəsilə. Check date values in: |date= (kömək)
  69. "Miss ČR je osmnáctiletá Taťána Kuchařová" (Ceko). Novemberinky.cz. 8 April 2006. İstifadə tarixi: 30 April 2009.
  70. "身边名人-青年人-20071208W6-世界小姐:张梓琳 - 立力富的日志 - 网易博客". D438868348.blog.163.com (çin). 8 Desember 2015. İstifadə tarixi: 15 Desember 2015. Check date values in: |accessdate=, |date= (kömək)
  71. "Ksenia Sukhinova of Russia is Miss World 2008". peoplestar.co.uk (ingilis). 14 Desember 2008. İstifadə tarixi: 21 Desember 2008. Check date values in: |accessdate=, |date= (kömək)
  72. https://www.abc.net.au/news/2008-12-14/russian-crowned-miss-world-2008/239168. Çatışmayan parametr: |title= (kömək)
  73. "Breaking news: Miss Gibraltar wins Miss World! Chief Minister promises 'Royal' welcome for Kaiane". Gibraltar Chronicle (ingilis). 18 Desember 2009 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 27 November 2012. Cite uses deprecated parameter |deadurl= (kömək); Check date values in: |archivedate= (kömək)
  74. Ikenberg, Tamara (2 November 2010). "Shepherdsvillian wins Miss World title in first try at pageants". The Courier-Journal (ingilis). İstifadə tarixi: 24 November 2010.
  75. "Miss World Official Site: MISS WORLD 2011 is VENEZUELA" (ingilis). Miss World. İstifadə tarixi: 8 November 2011.
  76. "Wen Xia Yu : Miss World China 2012 | MISS WORLD 2012 | livewireworld | livewireworld" (ingilis). Livewireworld.info. 30 Juni 2012. İstifadə tarixi: 18 Agustus 2012. Check date values in: |accessdate=, |date= (kömək)
  77. "Megan Young is Miss World PH 2013". ABS-CBN News (ingilis). 19 Agustus 2013. İstifadə tarixi: 28 September 2013. Check date values in: |date= (kömək)
  78. "Official Facebook Profile" (ingilis). facebook.com. 2014.
  79. Heller, Corinne (19 Desember 2015). "And the Miss World 2015 Winner is..." (ingilis). E! Online. İstifadə tarixi: 10 September 2016. Check date values in: |date= (kömək)
  80. "De Toa Baja la nueva Miss Mundo Puerto Rico" (ispan). PrimeraHora.com. 18 Maret 2016. Check date values in: |date= (kömək)

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]